Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-26, 10:51   #1981
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja sie jeszcze odniosę do Michiru. Kochana facet to takie skomplikowane cos, mysle ze bardziej niz kobieta.
Mysl o sobie o dzidziusiu bo wy jestescie najwazniejsze, a TZ wroci po rozum do glowy.! uszka do góry!!!!

Ja juz ugotowałam obiad, tzn polowicznie bo tylko szpinak z serkami topionymi z mlekiem na gesto mam jako "surówka" a ziemniaczki obrałam i miieso w lodówc lezy.

Crystal kochana ciezko cos poradzic, pomoc- nie pomóc...moze zamiast pieniedzy pomoc w jakis innych sposób, zaradzic jakos ?wiaodmo, ze pieniazki wam sie przydadza zwlaszcza teraz...

a zdjecia ciuszkow zrobie pozniej
matko zjadlam zwykle sniadanie a taka jestem napompowana ze masakra;/
Ja musze do 12 sie skomponowac i obiad tez bo jak TZ mnie zobaczy w takim stanie bez obiadu to chyba mnie wyniesie z domu
Ciezka decyzja ale dziekuje,mysle ze jednak pomoge, nie potrafie myslec egoistycznie, chociaz powinnam zwlaszcza teraz kiedy dziecko w drodze a to przeciez najwazniejsze trudno, zrezygnuje z kilku innych wydatkow, i jakos to bedzie. Cale zycie przed nami.
Ja zapomnialam o sniadaniu
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:52   #1982
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym ostatnim tylko słowem, ale dziękuję a macie bóle pleców, ja mam wieczorami od dwóch dni i jeszcze mam nadzieję, że to tylko tymczasowe, chociaż ten mój brzuszek to już chyba realne, że obciąża mi kręgosłup.
ja miałam przedwczoraj takie bole krzyża...w każdej pozycji bolało ale poleżałam,nie łaziłam nigdzie I przeszło...czytałam w moim poradniku ciążowym że takie bole są normalne ale są też bardziej odczuwalne dla kobiet co mają skrzywienie kręgosłupa-czyli dla mnie
Stary 2014-11-26, 10:54   #1983
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z tym ostatnim tylko słowem, ale dziękuję a macie bóle pleców, ja mam wieczorami od dwóch dni i jeszcze mam nadzieję, że to tylko tymczasowe, chociaż ten mój brzuszek to już chyba realne, że obciąża mi kręgosłup.
Mnie nic nie boli Wiec jakby tylko cos sprobowalo zabolec od razu do lekarza Ale wiem ze duzo przyszlych mamus ma z tym problem, widzialam ostatnio mamusie w sklepie z takim specialnym pasem na kregoslup, na ubraniach go miala, a brzuch taki ogromny
Stary 2014-11-26, 10:54   #1984
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja musze do 12 sie skomponowac i obiad tez bo jak TZ mnie zobaczy w takim stanie bez obiadu to chyba mnie wyniesie z domu
Ciezka decyzja ale dziekuje,mysle ze jednak pomoge, nie potrafie myslec egoistycznie, chociaz powinnam zwlaszcza teraz kiedy dziecko w drodze a to przeciez najwazniejsze trudno, zrezygnuje z kilku innych wydatkow, i jakos to bedzie. Cale zycie przed nami.
Ja zapomnialam o sniadaniu
ja to ledwo dysze po śniadaniu niby dużo nie zjadłam a czuję się ciężko
ratunku

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:54   #1985
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
A nie ma u ciebie takich gotowych blatów biszkoptowych albo bezowych. Zrobiłabyś tylko krem, ozdobiła owocami i już.
Wlasnie musze poszukac, sa biszkoptowe ale jakies twarde, i z nich zawsze cos robilam Bezowego bym chciala poszukac, bylby pyszny deser z bezow
Stary 2014-11-26, 10:55   #1986
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
A to może i ja wstawię domek mojego Maluszka, założyłam obcisłą tunikę, bo byłam na badaniach, ale akurat kolejki nie było, więc nie sprawdziłam tym razem życzliwości ludzi;P
Zdjęcie 23t3d
Śliczny też zawsze ubieram obcisłe rzeczy, a co niech widzą w tych kolejkach ludzie niedobre
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:56   #1987
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
nooo ja to takie duże dziecko dziś nadzwyczaj się tak czuję.
wizyta będzie ok zobaczysz
Cytat:
Kciuki będą trzymane za jutrzejszą wizytę i zdrowego Maluszka

mam nadzieje dziekuje wam Do tej pory bylo bardzo dobrze, nic zlego sie nie dzieje i nie dzialo, mam nadzieje ze jak przy kazdej wizycie uslysze od lekarza ze mamy perfekcyjne dziecko ( ciaza idealna ) , tak nam mowil po kazdych badaniach. Jutro wielki moment.
Stary 2014-11-26, 10:57   #1988
niunia_ona
Zakorzenienie

muszę się ruszyć na miasto , do banku a tak mi się nie chce o losie
gdy widzę tą pogodę to masakra.
kurde nie wiem kiedy zamawiać stanik do karmienia , koszulę wklady poporodowe majtki itd macie jakieś obstawienia kiedy będziecie sobie kupować już?
bo ja już o tym myślę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-26, 10:57   #1989
kruszynkaa88
Rozeznanie

a my dzisiaj zaczynamy 24 tydzień
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:58   #1990
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie musze poszukac, sa biszkoptowe ale jakies twarde, i z nich zawsze cos robilam Bezowego bym chciala poszukac, bylby pyszny deser z bezow
jejjj ale bym zjadła takiego torcika bezowego z kremem I truuuskawkami!!!!!!!dużą ilośca truskawek!!!!!
Stary 2014-11-26, 10:58   #1991
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Mnie nic nie boli Wiec jakby tylko cos sprobowalo zabolec od razu do lekarza Ale wiem ze duzo przyszlych mamus ma z tym problem, widzialam ostatnio mamusie w sklepie z takim specialnym pasem na kregoslup, na ubraniach go miala, a brzuch taki ogromny
Ja mam od tych 2 dni taki tępy ból pleców, miałam tak jak np nadźwigałam się w pracy, ale mam nadzieję, że to od leżenia:P Dziś zobaczę, czy się powtórzy, a ruszam z domu do mamy odkurzacz nam sprawili:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:58   #1992
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
a my dzisiaj zaczynamy 24 tydzień

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-26, 10:58   #1993
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ratunku
ja dzis wymiotowalam od razu po wstaniu z lozka, siegalam po sniadanie do lodowki, i tyl zwrot do toalety szybko..... zjadlabym sobie serek wiejski i chleb polski o mamusiu.... hahaha
Nie umieraj to dopiero poczatek dnia jeszcze obiad przed toba :P
Stary 2014-11-26, 10:59   #1994
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja miałam przedwczoraj takie bole krzyża...w każdej pozycji bolało ale poleżałam,nie łaziłam nigdzie I przeszło...czytałam w moim poradniku ciążowym że takie bole są normalne ale są też bardziej odczuwalne dla kobiet co mają skrzywienie kręgosłupa-czyli dla mnie
Mi pomogła kąpiel i przez to zaczęłam się zastanawiać, czy nie rodzić w wodzie, jaka to była dla mnie ulga, a i jeszcze pomagała mi pozycja "kota"
Stary 2014-11-26, 11:00   #1995
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzis wymiotowalam od razu po wstaniu z lozka, siegalam po sniadanie do lodowki, i tyl zwrot do toalety szybko..... zjadlabym sobie serek wiejski i chleb polski o mamusiu.... hahaha
Nie umieraj to dopiero poczatek dnia jeszcze obiad przed toba :P
muszę się ruszyć w końcu a to tak ciężko
obiad nie chce mi się już jeść po tym śniadaniu. też tak macie że zjecie mało a czujecie jakbyście tonę zjadły?
ja mam tak często bym więcej zjadła bo ogólnie wielki głód zaczynam jeść a tu lipa mało zjadłam
nie wiem co to za schiza;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-26, 11:01   #1996
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Śliczny też zawsze ubieram obcisłe rzeczy, a co niech widzą w tych kolejkach ludzie niedobre
Tak jest jeszcze uprzejmości w przepuszczaniu nie doświadczyła, ale na szczęście póki, co nie muszę, bo dobrze się czuję:P
Stary 2014-11-26, 11:03   #1997
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
kurde nie wiem kiedy zamawiać stanik do karmienia , koszulę wklady poporodowe majtki itd macie jakieś obstawienia kiedy będziecie sobie kupować już?
bo ja już o tym myślę
Juz zapisane mam w swojej liscie, kupie w styczniu , do konca stycznia musze miec wszystko, bo pozniej to strach ze nie zdaze....
Stanik kupie jeden, i koszule tez jedna do szpitala Stanikow wiecej nie kupie, bo mozliwe ze nam piersi podskocza do gory jeszcze od nadmiaru mleka bardzo mozliwe wiec najwyzej pozniej dokupie

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
jejjj ale bym zjadła takiego torcika bezowego z kremem I truuuskawkami!!!!!!!dużą ilośca truskawek!!!!!
Ja tez z tym kremem mascarpone co mamusie mi pisaly, i jakis sos truskawkowy z truskawkami albo czekoladowy TZ by sie ucieszyl na imieniny z takiego ale gdzie tu duzego beza znalesc

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Ja mam od tych 2 dni taki tępy ból pleców, miałam tak jak np nadźwigałam się w pracy, ale mam nadzieję, że to od leżenia:P Dziś zobaczę, czy się powtórzy, a ruszam z domu do mamy odkurzacz nam sprawili:P
Oby ci przeszlo Jesli bedzie za czesto warto porozmawiac z lekarzem zeby to sie zle dla twojego kregoslupa nie skonczylo
Stary 2014-11-26, 11:05   #1998
Lila_17
Rozeznanie

A, czy któraś z Was myślała o porodzie w wodzie?

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Juz zapisane mam w swojej liscie, kupie w styczniu , do konca stycznia musze miec wszystko, bo pozniej to strach ze nie zdaze....
Stanik kupie jeden, i koszule tez jedna do szpitala Stanikow wiecej nie kupie, bo mozliwe ze nam piersi podskocza do gory jeszcze od nadmiaru mleka bardzo mozliwe wiec najwyzej pozniej dokupie

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Ja tez z tym kremem mascarpone co mamusie mi pisaly, i jakis sos truskawkowy z truskawkami albo czekoladowy TZ by sie ucieszyl na imieniny z takiego ale gdzie tu duzego beza znalesc

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Oby ci przeszlo Jesli bedzie za czesto warto porozmawiac z lekarzem zeby to sie zle dla twojego kregoslupa nie skonczylo
2.12 mam wizytę i jak nie przejdzie to oczywiście powiem lekarzowi, bo jeszcze największy ciężar przede mną, zwłaszcza, że ważę 0,5kg więcej niż przed ciążą.
Stary 2014-11-26, 11:05   #1999
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

2.12 mam wizytę i jak nie przejdzie to oczywiście powiem lekarzowi, bo jeszcze największy ciężar przede mną, zwłaszcza, że ważę 0,5kg więcej niż przed ciążą.
nie myślałam o tym a w każdym szpitalu jest taka możliwość?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-26, 11:07   #2000
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

.
mysmy ostatnio mieli na szkole rodzenia zajęcia poświęcone rodzeniu w wodzie. Są przeciwskazania. Jesli chcesz oddać krew pępowinową to nie możesz rodzić w wodzie. Ciąża I poród musi przebiegać prawidłowo .We Wrocławiu tylko dwa szpitale mają wanne I jest w ilości 1 więc nawet jak się postanowi skorzystać z takowej wanny to nie masz gwarancji ze będzie wolna
Stary 2014-11-26, 11:08   #2001
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
nie myślałam o tym a w każdym szpitalu jest taka możliwość?
Niestety nie w każdym, muszę się zorientować, czy w tym, co mój lekarz pracuje można. Najpierw powiedziała mi o tym znajoma, rodziła w sumie 3 dzieci, w tym 1 w wodzie i stwierdziła, że skurcze o wiele mniej odczuwalne, a ja wczoraj przy swoim tępy bólu pleców pod prysznicem przeszło, jak wyszło znowu było i zaczęłam się zastanawiać.
Stary 2014-11-26, 11:08   #2002
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry

Pospalismy sobie z synkiem do 9, żyć nie umierać w nocy czułam, że zaczyna mnie łapać skurcz łydki, na szczescie w porę dobrze rozruszalam mięśnie.

Michru mam nadzieje, że mąż przeprosi Ciebie i razem uda Wam sie wybrać na usg. Nie powinien teraz Ci stresów serwować, nie ten czas!

Cytat:
Czy pomoc bliskiej mi osobie w trudnej sytuacji finansowej. bardzo bliskiej. A kwota jest bardzo wysoka. TZ jak zwykle poszedl na latwizne, i przelal pieniadze, i powiedzial ze musze podjac decyzje. To oznacza dluzsze splacanie naszej karty.... dziecko w drodze.... pelno wydatkow, teraz swieta. Odechcialo mi sie wszystkiego juz dzisiaj. Caly tydzien chodze jakas zestresowana nie wiem czym, jeszcze to.
Ciężka sytuacja
Ja tez należę do osób, które sobie cos odmowią aby innym pomoc. Przykre jest tylko to, że niektórzy nie potrafią tego docenić czasami

Cytat:
Miło racja gdy ktoś kupuje dla Twojego dziecka. Ale ludzi nie zmienisz a liczyć na coś ze dostaniesz to bez sensu. Bo gdy nie dostaniesz to będziesz zła znaczy będzie Ci przykro. Dlatego lepiej myśleć ze nic się nie dostanie. Moje skromne zdanie
Tez do tego tak podchodzę. Liczymy tylko na siebie, moja mama pomaga ile moze ale to my jej powinnismy pomóc. Ona jest sama, tata nie żyje wiec wszystko jest na jej głowie. No i ma jeszcze inne dzieci i wnuki wiec nie wymagam od niej prezentów. Tesciowa tez nie ma łatwej sytuacji, jednak od niej najlepszym prezentem są książki, bo w kwestii ciuchów nasze gusta roJechaly sie w inne strony

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 11:10   #2003
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
mysmy ostatnio mieli na szkole rodzenia zajęcia poświęcone rodzeniu w wodzie. Są przeciwskazania. Jesli chcesz oddać krew pępowinową to nie możesz rodzić w wodzie. Ciąża I poród musi przebiegać prawidłowo .We Wrocławiu tylko dwa szpitale mają wanne I jest w ilości 1 więc nawet jak się postanowi skorzystać z takowej wanny to nie masz gwarancji ze będzie wolna
No tak o tym znajoma też mówiła, hmm to może poprostu wystarczy siedzenie pod prysznicem, a jak już poród o na łóżko, hmm pomyśleć trzeba, a raczej los zadecyduje.
Stary 2014-11-26, 11:11   #2004
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
A gdyby się jeszcze maluchowi nie spodobała karuzela to dopiero były ból, tyle pieniędzy zmarnowanych. Ja jednak podrzucę dziadkom pomysł na prezent. Ani moi rodzice ani teściowa nie interesują się wyprawką dla młodego. Teściowa jedynie mnie krytykuje, że za wcześnie na zakupy, ale jak olewam jej rady. Gdy czytam, że komuś dziadkowie kupują łóżeczko czy wózek to trochę zazdroszczę, bo widać, że dziadkowie się angażują
U mnie rodzice kupowali wózek dla wnuczek. A mieli do kupienia dwa w jednym roku, u nas i u siostry.
Teście kupili łóżeczko i materac a siostra tżta pościel. Podsyłali linki żebyśmy wybrali co nam sie podoba.
Z uwagi, że te rzeczy nadal mam to teraz jako prezenty wybiorę rzeczy typu leżaczek tiny love, mate do zabawy itp gadżety
Moi rodzice obie swoje wnuczki traktuja tak samo. Czesto daja pieniadze, jednej i drugiej po równo bo nie chca kupowac czegos co nie bedzie nam sie podobac.
Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Hej

Po wczorajszych imieninach u mamy i moim omomom zbudziłam sie o 3 w nocy i miałam rewolucje ojej tragedia. Ale już dzisiaj spokój

edithS jakby co czekamy na info

mon9 masz racje wizyty powinny byc co 2 tyg. Bo ni skąd ni z owąd nagle coś jestnke tak a my nie wiemy o tym

nouvelle z Tż rozejm a lampa rewelacja. Może podobne są w centrach chinskich widziałam kiedyś ale nie takiego giganta.w ikei też cos jest ale mniejsze i w innym kształcie

A ja wczoraj z Tż przymiarki łóżeczka robilismy. I komody wszystko gra bo już w sobote jeeeeedziemy do ikei na zakuoy łóżeczka,komody itp.

Tak sie ciesze
Ale ci zazdroszcze, zabierz mnie ze sobą do ikei. Plissss!
Synek tp. 15.03.2015

Edytowane przez mordka_1985
Czas edycji: 2014-11-26 o 11:13
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 11:11   #2005
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A to może i ja wstawię domek mojego Maluszka, założyłam obcisłą tunikę, bo byłam na badaniach, ale akurat kolejki nie było, więc nie sprawdziłam tym razem życzliwości ludzi;P
Zdjęcie 23t3d
śliczny domek

Cytat:
coś na poprawę humoru właczam mojej małej
https://www.youtube.com/watch?v=25jSgKRWAX8
może komuś też pomoże

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

też się modlę by nasze maleństwa zdrowe były
słodkie pomyślałam sobie jak to już nasze maleństwo powiedzą do nas "kocham Cię"

Cytat:
ratunku
teraz tak może być, brzuchy rosną, idą do góry i ściskają żołądek. Trzeba jeść małe porcje, ale częściej

Cytat:
mam nadzieje dziekuje wam Do tej pory bylo bardzo dobrze, nic zlego sie nie dzieje i nie dzialo, mam nadzieje ze jak przy kazdej wizycie uslysze od lekarza ze mamy perfekcyjne dziecko ( ciaza idealna ) , tak nam mowil po kazdych badaniach. Jutro wielki moment.
trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę!! będzie dobrze

Cytat:
bo ja już o tym myślę
ja o tym myślę cały czas! już się chciałam za to zabierać, ale chyba zrobię to w styczniu. Chyba, że nie wytrzymam i w grudniu już coś kupię
stanik narazie kupię jeden i to nie z tych bardzo drogich, bo nie wiadomo jak to później z rozmiarem. A koszule to 2 albo 3
Stary 2014-11-26, 11:14   #2006
lesyeux
Zadomowienie

Moje plany zakupowe na sobotę

1. Łóżeczko białe
2. Komody dwie szt.
3. Lampka ścienna nad łóżeczko
4. maskotka Książę który będzie chronił moją księżniczkę
5. grzechotki

oprócz tego wybierzemy materac na miejscu bo wcześniejszym pomacaniu itp. do tego prześcieradła, ochraniacz na materac. Pewnie jakieś duperelki wpadną do koszyka wszystko wyjdzie w praniu

przezduzeem nie nie jestem z Wrocławia, mam 80 km do niego. tylko z Lubina. możliwe, że w tym samym czasie będziemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łożeczko.jpg (25,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komoda.jpg (17,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lampka.jpg (16,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg książę.jpg (24,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg grzechotki.jpg (26,6 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-11-26 o 11:17
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 11:14   #2007
ojustyna
Zadomowienie

Piszecie o bólu i tak stwierdzam że w tym momencie boli mnie wszystko, od paznokci do rzęs włącznie. Nie chcę być choora olewam wszystkie dzisiejsze obowiązki i zostaje w domciu !
Stary 2014-11-26, 11:20   #2008
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczynki.
Ale dostałam smutną wiadomość, moja koleżanka w 12 tygodniu musi zrobić badania prenatalne, coś maleństwo ma z serduszkiem i nie widać noska- podejrzewa lekarz rozczep podniebienia- objaw cytryny W piątek ma być w poradni na tych badaniach, mam nadzieję, że to tylko pomyłka lekarza prowadzącego
Przykre mam nadzieje, ze to tylko pomyłka

Cytat:
bo ja już o tym myślę
Ja stanik do karmienia kupiłam po porodzie, moje piersi bardO urosły w czasie ciazy a jak doszło mleko to juz w ogóle. Koszule kupowalam na Allegro szybciej, ale nie byłam zadowolona, bo te guziki same sie rozpinaly.

Cytat:
Ja rodilam starszego w wodzie, jednak nie byłam do końca w basenie, bo główka nie chciała przejść, jak sie pózniej okazało musiałam być cięte, bo główka była za duża.
Ogólnie dobrze wspominam pobyt w wodzie, jednak myślałam, że wtedy jeszcze mniej boli

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 11:23   #2009
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Moje plany zakupowe na sobotę

1. Łóżeczko białe
2. Komody dwie szt.
3. Lampka ścienna nad łóżeczko
4. maskotka Książę który będzie chronił moją księżniczkę
5. grzechotki

oprócz tego wybierzemy materac na miejscu bo wcześniejszym pomacaniu itp. do tego prześcieradła, ochraniacz na materac. Pewnie jakieś duperelki wpadną do koszyka wszystko wyjdzie w praniu

przezduzeem nie nie jestem z Wrocławia, mam 80 km do niego. tylko z Lubina. możliwe, że w tym samym czasie będziemy
zazdroszcze Ikei ja bym tam tyle rzeczy kupiła, tym bardziej że urządzanie mieszkanka w toku ajajaj a tak daleko, a gdzie mi z tym brzuchem jechać teraz ^^
Stary 2014-11-26, 11:24   #2010
papalinka83
Zakorzenienie

Nusiekowa, ja rodziłam na Chałubińskiego, tam jest wanna, ale akurat była awaria także chyba ciężko się załapać, nawet jak ktoś chce faktycznie. Ja nie chciałam, a też miałam przeciwskazania, bo miałam infekcje w czasie ciąży, a lekarka mi mówiła, że trzeba ciążę przejść bez grzybicy i innych takich. Na koniec ciąży robi się wymaz na paciorkowca i też musi być ujemny. Moja szwagierka rodziła 2 razy w wodzie, a o porodzie wspomina jak o masakrze, więc nie wiem, jak to jest. Mi pod koniec prysznic pomagał na bóle krzyzowe, natomiast samo parcie i tak jako tako nie boli

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości