Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-26, 09:46   #1231
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

Cześć.
Z maluchem wszystko super! Wiercił się wczoraj jak szalony. Serducho bije, przypomina człowieka Głowa, rączki, nóżki Szkoda, że Tż nie było ze mną. Pokazałam mu wydruk usg i aż się popłakał ze wzruszenia... Umówione mam genetyczne na 9.12.
Nie wiem czy robić ten test Pappa Zastanawiam się.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 09:58   #1232
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Hej
Melduję się po wizycie u gina. Wszystkie wyniki dobre Nawet TSH mam w normie, a o to się najbardziej bałam
Moje dziecię ma już całe 2 cm, bydlak! Widziałam ręce, nogi i serduszko.

Dziewczyny, a Wy robicie USG genetyczne we własnym zakresie? Spytałam się o to gina i on mówił mi o badaniach cytogenetycznych, których nie jest zwolennikiem, bo ingerują w macicę. Jednak czy to jest to samo co USG genetyczne? Mój gin mówi, że nie widzi podstaw, żeby kierować mnie na takie badania, bo według niego ciąża rozwija się prawidłowo.. Nie wiem, co mam teraz o tym myśleć..
Genetyczne jest obowiązkowe na nfz. A badania cytogenetyczne to nie wiem co to, trzeba wygooglać....
Super, że wizyta udana

Cytat:
Kompletnie nie ufam tej kobiecie..
rozumiem

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ja miałam nazwisko po mamie. Decyzja należy do matki jeśli para nie jest małżeństwem.
Oczywiście decyzja należy do matki. Pisałam tylko, że z reguły biorą nazwisko ojca.

Cytat:
Dziękiiiii
Zarejestrowałam się już do lekarza 50km od mojego miasta jest na tej liście
50km? dla mnie szaleństwo

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
on oczywiście wie, że dziewczynki nie mają siusiaków bo chociażby jak się przebieramy to nie ukrywamy się po kątach ale mimo, że wie o tym to i tak twierdzi, że "Dziewczynki nie mają siusiaków ale Ania z jego grupy ma" i nie da sobie przetłumaczyć

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie się czy można zapisać się do bezpłatnej szkoły rodzenia poza miejscem zameldowania, bo ktoś mi mówił, albo gdzieś przeczytałam, że tylko tam gdzie jest się zameldowanym kurs jest za darmo, to prawda czy mit?
Może być to prawda i mit, najlepiej podzwonić i dopytać.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Właśnie zamówiliśmy Komandora... Prawie cała moja wypłata którą dzisiaj dostałam poszła na zaliczkę...
Wow to chyba konkretna zabudowa? Albo pensja taka mała

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie
Usg genetyczne wyszło bardzo dobrze, przeziernosc 1,6mm, serduszko bije 157/min, kość nosowa, wszystkie rączki i nóżki, a nawet paluszki sa
Maleństwo ma już 6cm i było bardzo spokojne podczas badania, chyba spało, ale lekarz chwalił, że może dokładnie przeprowadzić badanie
A i torbiel zaczęła się zmniejszać, a krwiak całkiem zniknął

w załączeniu mały fasolek
Same dobre wiadomości, wszystko zmierza w dobrą stronę

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
A ja będę monotematyczna.. głowa boli, jest mi strasznie niedobrze, wymiotuję znowu. Dziewczyny mam już dość. Naprawdę..
Ja nie wymiotuję, ale z dnia na dzień czuję się gorzej, ciagle mi niedobrze i słabo. Na niczym mi nie zależy, nie chce mi się pomalować, zmuszam się jedynie do umycia garów.

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry wszystkim. Ja dzis zaczelam 11 tydz.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i zdrowych maluszkow.

Mam pytanie odnosnie stosowania srodkow czystosci i detergentow w ciazy. Jakie jest Wasze zdanie?
Dostalo mi sie od siostry i mamy, ze powinnam z nimi uwazac ( Cif, Domestos itp) i zlecic sprzatanie TZ a jak nie to uzywac rekawiczek i maseczki. Wy normalnie sprzatacie czy w rekawiczkach?
Tz pomaga w sprzataniu ale jednak czasem wole posprzatac "po swojemu".
Jak napisałam wyżej, ja ostatnio nie robie prawie nic, tż najwyżej odkurza. Cif używam normalnie, do wc nie mam mocno żrącego płynu, jedynie bym się powstrzymała przez płynem do odkamieniania kabiny, bo mocno śmierdzi.

Dzisiaj mam wizyte. Rano na siłę dokonałam niezbędnej depilacji, choć szczerze mówiąc, miałabym ochotę pójść tam tak jak wygladałam, czyli zarośnięta, jakby mi nie zależało. naprawdę niewiele mi się chce. W weekend jest ciut lepiej bo się trochę wyśpię, ale w tygodniu maskara, budzik dzwoni o 5 lub 5.30, nie mam kiedy iść na drzemkę bo jeżdżę z Krzysiem na rehabilitacje. Strasznie się wkurzam, że tak narzekam zamiast się cieszyć, ze jestem w ciąży

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 09:59   #1233
fartuch
Zakorzenienie

rybka a masz jakieś wskazania, żeby go robić? mi wyszła przezierność karkowa 2,0 i mam powód, by go zrobić. Chociaż sama nie wiem... jutro mam wizytę u specjalisty od usg genetycznego, zobaczymy co powie...
Stary 2014-11-26, 10:05   #1234
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
rybka a masz jakieś wskazania, żeby go robić? mi wyszła przezierność karkowa 2,0 i mam powód, by go zrobić. Chociaż sama nie wiem... jutro mam wizytę u specjalisty od usg genetycznego, zobaczymy co powie...
Właśnie nie mam żadnych wskazań Lekarka powiedziała, że mamy się zastanowić...
Chyba zrobię tak, że pójdę na to genetyczne usg i jeśli coś będzie nie tak, zrobię pappę. Akurat tak się złożyło, że wizytę mam na 15:15, a laboratorium jest czynne od 15-17.

06.09.2014
Stary 2014-11-26, 10:25   #1235
poldzik
Zadomowienie

ufff, nadrobilam!!!!

ja wczoraj po poludniu wzielam wolne z pracy wiec mnie nie bylo przy kompie. wieczorem swietowalismy przedwczorajsze urodziny meza, mielismy gosci - nasprzatalam sie i naszykowalam, ale fajnie bylo

za wszystkie usg genetyczne, ale super!!!! juz sie nie moge doczekac mojego. ja mam nastepna wizyte w piatek po poludniu, mam nadzieje, ze gin zrobi tez usg i zobacze czy fasolek przeobrazil sie w "cos dzieciopodobnego" - w 11 tygodniu juz powinien niestety tym razem pojde sama, maz w pracy..

co do zaleglych tematow o ktorych pisalyscie wczoraj:

ja tez uwazam, ze chyba nie ma nigdy "idealnego momentu na dziecko", mi bliskie sa mysli tassi i in_flagranti - ja z tych co przez lata mowily, ze dzieci miec nie beda, nigdy za dzieciami nie przepadalam, a juz w wiekszych grupach dzialaja na mnie jak plachta na byka. nastawienie z "nie chce wcale miec dzieci" na "kiedys chce miec dziecko ale jeszcze jestem za mloda" zmienilo mi sie jak zaczelam byc z moim (teraz juz) mezem (wczesniej bylam w 7 letnim zwiazku w ktorym mysl o wpadce napawala mnie strachem! nieodpowiedni facet dla mnie...). potem stwierdzilismy, ze jestesmy po slubie, starzejemy sie (maz sie starzeje ja nie on 39 ja 31 ), prace mamy, no to na co czekac... mieszkamy z tesciami w jednym duzym domu - my mamy osobne mieszkanie (cale pietro) i sie nie wtracaja do nas. rachunki placimy razem z nimi - tylko wode i prad - takze niezle.
chociaz ja nadal sie czuje "za mloda zeby byc mama"

do szkoly odzenia sie zapisze jak bedzie darmowa, tak mysle...
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:34   #1236
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam wizyte. Rano na siłę dokonałam niezbędnej depilacji, choć szczerze mówiąc, miałabym ochotę pójść tam tak jak wygladałam, czyli zarośnięta, jakby mi nie zależało. naprawdę niewiele mi się chce. W weekend jest ciut lepiej bo się trochę wyśpię, ale w tygodniu maskara, budzik dzwoni o 5 lub 5.30, nie mam kiedy iść na drzemkę bo jeżdżę z Krzysiem na rehabilitacje. Strasznie się wkurzam, że tak narzekam zamiast się cieszyć, ze jestem w ciąży
Oj tam, czasem dobrze jest ponarzekac. Codziennie jezdzisz na rehabilitacje z synkiem? Napewno nie jest Ci latwo.
Powodzenia na wizycie
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:36   #1237
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie, czytam was codziennie i straznie wam zazdroszcze skończonych badań genetycznych

Gratuluje dziewczyny zdrowych maluszków.

Ja już drugi dzień walcze z przeziębieniem ale jest coraz lepiej...wymoczenie nóg w gorącej wodzie z solą i mleko z masłem i miodem czyni cuda!!!

Dziś mój pierworodny skończył 12 lat!!! Ależ ten czas leci

Życze wam dziewczynki spokojnego i udanego dnia...pomimo kiepskiej, szaro-burej pogody.

Papatki
Zdrówka
Sto lat dla synka

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
A ja będę monotematyczna.. głowa boli, jest mi strasznie niedobrze, wymiotuję znowu. Dziewczyny mam już dość. Naprawdę..

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam sie w 15 tc Jeszcze tydzien i wizyta. Moze poznam plec
za ukończony tc.
Mój wczoraj nie chciał powiedzieć, stwierdził, że nie daje się na to namawiać, żeby później nie było reklamacji także musze do polowkowego czekać.

Cytat:
Dzien Dobry wszystkim. Ja dzis zaczelam 11 tydz.
Gratuluje wszystkich udanych wizyt i zdrowych maluszkow.

Mam pytanie odnosnie stosowania srodkow czystosci i detergentow w ciazy. Jakie jest Wasze zdanie?
Dostalo mi sie od siostry i mamy, ze powinnam z nimi uwazac ( Cif, Domestos itp) i zlecic sprzatanie TZ a jak nie to uzywac rekawiczek i maseczki. Wy normalnie sprzatacie czy w rekawiczkach?
Tz pomaga w sprzataniu ale jednak czasem wole posprzatac "po swojemu".
Brawa za 11tc
Ja stosuję Ajax i Domestos, ale ich nie wdycham. Z resztą coraz częściej tż sprząta.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Cześć.
Z maluchem wszystko super! Wiercił się wczoraj jak szalony. Serducho bije, przypomina człowieka Głowa, rączki, nóżki Szkoda, że Tż nie było ze mną. Pokazałam mu wydruk usg i aż się popłakał ze wzruszenia... Umówione mam genetyczne na 9.12.
Nie wiem czy robić ten test Pappa Zastanawiam się.
Super
Ja nie robiłam testu Pappa. Stwierdziłam, że jak na usg coś wyjdzie, to wtedy zrobię. Ale, że wyszło wszystko ok to nie robię. Tak samo w poprzedniej ciąży.

Ja rodziłam w innym mieście i tam zalatwialismy akt urodzenia - takie są przepisy. W swoim urzędzie tylko pesel.

Ja już nie wiem jak to jest z tym usg genetycznym. Zawsze lekarze mówili, że na nfz jest tylko wtedy, gdy są wyraźne wskazania, typu poprzedni dziecko chore, w rodzinie lub u kobiety powyżej 35rz.
A tak to na swoją rękę. Z resztą przecież te usg wykonują a raczej powinni to robić tylko certyfikowani specjaliści i nie sądzę, by gin na nfz kierował wszystkie ciężarne na takie badanie.
Fakt, przysługują 3 badania, ale sądzę, że takie "zwykle".
Stary 2014-11-26, 10:47   #1238
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam, czasem dobrze jest ponarzekac. Codziennie jezdzisz na rehabilitacje z synkiem? Napewno nie jest Ci latwo.
Powodzenia na wizycie
teraz mamy akurat 2 tygodnie rehabilitacji i nie myślałam, że mnie to tak wymęczy

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:54   #1239
Charlotta83
Rozeznanie

A ja dziś zaczynam 14 tc Ale niestety śniadanie poooooszłooooo
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")

Edytowane przez Charlotta83
Czas edycji: 2014-11-26 o 10:58
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 10:55   #1240
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrówka
Sto lat dla synka

za ukończony tc.
Mój wczoraj nie chciał powiedzieć, stwierdził, że nie daje się na to namawiać, żeby później nie było reklamacji także musze do polowkowego czekać.

Brawa za 11tc
Ja stosuję Ajax i Domestos, ale ich nie wdycham. Z resztą coraz częściej tż sprząta.

Super
Ja nie robiłam testu Pappa. Stwierdziłam, że jak na usg coś wyjdzie, to wtedy zrobię. Ale, że wyszło wszystko ok to nie robię. Tak samo w poprzedniej ciąży.

Ja rodziłam w innym mieście i tam zalatwialismy akt urodzenia - takie są przepisy. W swoim urzędzie tylko pesel.

Ja już nie wiem jak to jest z tym usg genetycznym. Zawsze lekarze mówili, że na nfz jest tylko wtedy, gdy są wyraźne wskazania, typu poprzedni dziecko chore, w rodzinie lub u kobiety powyżej 35rz.
A tak to na swoją rękę. Z resztą przecież te usg wykonują a raczej powinni to robić tylko certyfikowani specjaliści i nie sądzę, by gin na nfz kierował wszystkie ciężarne na takie badanie.
USG "genetyczne" tylko potocznie się tak nazywa, to nie jest żadne super specjalne badanie, to po prostu USG gdzie ocenia się konkretne rzeczy - jeżeli gin prowadzący daną ciążę czuje się na siłach i ma wprawę to robi sam to badanie i nigdzie nie kieruje. Ja nie wiem jak to jest bo prowadzę ciążę prywatnie - ale faktem jest że badanie USG z oceną anatomii płodu, obecności kości nosowej i przezierności karkowej jest PRAWEM KAŻDEJ ciężarnej. Inna sprawa że nie wszystkie ciężarne wiedzą, że takie prawo im przysługuje i się nie upominają, a szkoda.

Hej Wam

Ja się dzisiaj witam w 16tc i marnej formie. Coś mi się w głowie kręci, nie wiem czy to ciśnienie czy co.....

Gratuluję udanych wizyt i ukończonych tygodni ciąży!!

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 11:04   #1241
Cos_
Zakorzenienie

Pierożkowa dzidziolek się złości,bo mamusia wróciła do pracy :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-26, 11:04   #1242
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Ale właśnie to pierwsze badanie, które wykonuje każdy lekarz, jest obowiązkowe i nazywa się je "usg genetycznym", między 11 a 14 tc. Pierwsze obowiązkowe usg nie jest "zwykłe" - lekarz ocenia w nim narządy malucha, przezierność karkową, obecność kości nosowej itd. Natomiast dodatkowe, płatne genetyczne (PAPPA) jest z krwi i wykonuje się wtedy specjalistyczne badanie usg. I to dodatkowe robi się jak są wskazania.

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2014-11-26 o 11:06
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 11:12   #1243
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Pierożkowa dzidziolek się złości,bo mamusia wróciła do pracy :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No najwidoczniej Podsłuchał tą wczorajszą rozmowę z szefem podczas której naobiecywałam że będę pracować do 30 tygodnia

pierogowamama.com
Stary 2014-11-26, 11:52   #1244
country111
Zakorzenienie

Ale tu dzisiaj cisza
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 11:55   #1245
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Straszna cisza! Jak nie miałam czasu to tak zasuwałyście, że nie byłam w stanie nadrobić, a jak teraz mam więcej luzu to cisza w eterze
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 12:01   #1246
Cos_
Zakorzenienie

Bo ja to wcinam jabłka kończę drugie,ale nie jestem najedzona U mnie w domu szpital tż chory,mama chora tylko czekać aż mnie coś złapie tfu tfu
Stary 2014-11-26, 12:04   #1247
rybkaa90
Zakorzenienie

Też ostatnio mam fazę na jabłka Ostatnio chyba kilogram zjadłam i miałam ochotę na więcej

06.09.2014
Stary 2014-11-26, 12:06   #1248
country111
Zakorzenienie

Haha zaraz znowu zacznie się wątek jedzeniowy. Po ostatnim w piątek o 22 leciałam do Maca na cheesburgera
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 12:07   #1249
k a j a
Zakorzenienie

a ja jakos nie przepadam za jabłkami..

I jakos coś mnie bierze..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 12:08   #1250
201710041131
Konto usunięte

Abz koszt szafy 2700 i to po 20% promocji

Nie lubię jabłek, chyba, że te zielone zagraniczne
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 12:09   #1251
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
a ja jakos nie przepadam za jabłkami..

I jakos coś mnie bierze..
Uuuu to herbatka z miodem i cytrynką na początek
Country to dobrze,że masz Maca pod nosem haha
Stary 2014-11-26, 12:09   #1252
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Ble ja w ogóle nie lubię żadnych owoców, teraz w ciąży wmuszam je w siebie ale tylko w formie koktajli

pierogowamama.com
Stary 2014-11-26, 12:11   #1253
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Uuuu to herbatka z miodem i cytrynką na początek
Country to dobrze,że masz Maca pod nosem haha
pije ciągle..

Lena
Stary 2014-11-26, 12:12   #1254
Aika213
Wtajemniczenie

Oj ja tez mam faze na jablka, czesniej prawie nie jadlam a teraz caly czas bym mogla.
Zaraz w pracy bedziemy zamawiac na lunch serowe frytki mniam
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 12:13   #1255
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
pije ciągle..
Bidulko

Pierożkowa ja uwielbiam! Ale ubolewam nad faktem,że cytrusy mi nie podchodzą
Stary 2014-11-26, 12:16   #1256
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
pije ciągle..
Może posiedź w domu do końca tygodnia, powygrzewaj się, no niestety mogę tylko polecić - dużo czochu, soku z cytryny i miodku - oby Ci przeszło szybko

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Bidulko

Pierożkowa ja uwielbiam! Ale ubolewam nad faktem,że cytrusy mi nie podchodzą
Mi nawet wchodzą pod warunkiem że ktoś mi obierze, podzieli na cząstki i wyłuska z tej białej błonki Gorzej że ja niestety po cytrusach mam kosmiczną zgagę......a szkoda bo soki grejpfrutowe świeżo wyciskane bardzo lubię, ale potem mi się cofa ble

pierogowamama.com
Stary 2014-11-26, 12:16   #1257
fartuch
Zakorzenienie

Ja dmucham i chucham żeby tylko nie zachorować. Ubieram się mega ciepło, wolę uważać. Zapalenie oskrzeli jakie miałam w 10 tygodniu utkwiło mi w pamieci. Jedna wielka masakra !!
Stary 2014-11-26, 12:17   #1258
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ble ja w ogóle nie lubię żadnych owoców, teraz w ciąży wmuszam je w siebie ale tylko w formie koktajli
Ja bardzo lubię owoce Teraz mam wstręt do mięsa. I nie mogę się przemóc.
Wczoraj zrobiłam taki pyszny koktajl z owoców leśnych, bananów i mleka. Dzisiaj chyba będzie powtórka

06.09.2014
Stary 2014-11-26, 12:19   #1259
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dmucham i chucham żeby tylko nie zachorować. Ubieram się mega ciepło, wolę uważać. Zapalenie oskrzeli jakie miałam w 10 tygodniu utkwiło mi w pamieci. Jedna wielka masakra !!
Niestety teraz taki okres chorobowy, najgorzej że mam w pracy takiego kolegę który siedzi obok a ma w domu dwójkę dzieci które bez przerwy chorują, jak tak siedzi obok i prycha to się boję że mnie czymś zarazi, a on bez przerwy właściwie z tymi dzieciakami na L4 siedzi masakra

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię owoce Teraz mam wstręt do mięsa. I nie mogę się przemóc.
Wczoraj zrobiłam taki pyszny koktajl z owoców leśnych, bananów i mleka. Dzisiaj chyba będzie powtórka
Ja na odwrót, owoce ble, mięcho Zwłaszcza czerwone smażone, mniaaaam wołowinka No ale staram się nie przesadzać, ale mielone z wołowego mięsa żarłabym non stop

pierogowamama.com
Stary 2014-11-26, 12:19   #1260
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Może posiedź w domu do końca tygodnia, powygrzewaj się, no niestety mogę tylko polecić - dużo czochu, soku z cytryny i miodku - oby Ci przeszło szybko

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Mi nawet wchodzą pod warunkiem że ktoś mi obierze, podzieli na cząstki i wyłuska z tej białej błonki Gorzej że ja niestety po cytrusach mam kosmiczną zgagę......a szkoda bo soki grejpfrutowe świeżo wyciskane bardzo lubię, ale potem mi się cofa ble
Chyba tak zrobię, wezmę jutro i pojutrze wolne, w mam to.

Ja lubię cytruskiiii

Cytat:
Ja tez się ubieram ciepło, na cebulkę, w pracy siedzę przy piecyku jak tylko robi się mi zimnej, w domu pod kocem.. i dupka

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości