![]() |
#4471 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Sylwia-1oo Lat kochana
![]() Debrah-jak sytuacja męża z mamą? Pogodzeni?
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo Faber i Mazlisch - ale o tym pisałam wiele razy i jest w liście w klubie, albo Juula coś, ale póki co to chyba tę Zuczkowską polecę ci najbardziej ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Mała: sam na sam nie rozmawiają sobie tak na luzie i jakoś przyjacielsko, ale zrobiło się normalnie, mama przestała wyłazić do drugiego pokoju na widok Tż, więc on też przestał jej unikać, odzywają się do siebie normalnie, poprawnie, jakby nigdy nic, aczkolwiek trochę z dystansem. Lepiej ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Aha i Mika : porzuć nadzieję, że ci się zawsze, w każdej sytuacji uda ![]() ![]() Np to, że wczoraj miałyśmy histeriozę przed snem i nic mi nie zostało innego jak wytrwać przy tym moim rzucającym się bąblu, a potem tulić. Bywa też tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie ustąpiłam wczoraj jak mi młoda o 21 chciała robić kawę, bo mój brzuch by już 4 kawy i jeszcze o tej porze nie zniósł. Trudno jej to było zrozumieć, ale poradziłyśmy sobie jakoś razem z jej reakcją. Bo bywa i tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Debrah i ogólnie dziewczyny zaradźcie może, od kilku dni mam kłopot z kąpielą, nie chce isć wcale się kąpać, wcześniej było tak, że mówiliśmy, żeby powiedział wszytkim papa, że zwierzątka są zmęczone bo jest wieczór i teraz idą spać, Kuba bez problemu szedł się potem kąpać itd. A teraz robi papa ale zaraz wraca, chce myc te swoje ludziki, układac układanki itd, to trwa długo, bo nie chce skończyć aż robi się bardzo zmęczony i już jest tak zmęczony, że płacze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | ||
Zakorzenienie
|
ej nie podskakuj bo ciasta nie wysle
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() niech tz uwaza, zeby zupa nie byla za słona ![]() ![]() ciasto rozesłane zgodnie z zamówieniami ![]() Kawa nam wyszła w lokalu i przysypiam nad lapkiem, bo dzisiaj ani jednej nie wypiłam po tym nocnym bajobongo ![]() Aaaaaa, Bartulo wczoraj gotowal "klunki" dla "piełów" (kluski dla psów, jako makaron posłuzyły taaaadaaaaam: figurki szachowe) ![]() Dziekuje ![]() DEBRAH, dobrze, ze sie w domu unormowało, juz mniej męcząco co nie? Ja nie pozwoliłam wczoraj Mlodemu szzoteczki do zębów w wucecie umyc i tez mi histerie urządził, skonczyl akcentem dosc mocnym: walnął nocnikiem w szybe od prysznica..... Az sie wsytraszylam.... Ale na szczęście nic sie nie stało. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Z głową mamy taki problem, że ją pytam którym szamponem, pozwalam wybrać, daję jej szampon na rączkę, zwierzątka znowu w akcji, pokazuję, że mam malutki ręczniczek do wycierania oczu/nosa/buzi/głowy/pleców kiedy zechce, płuczę przy użyciu gąbki przejeżdżam po głowie i wyciskam wodę bo mniej drastyczne), umawiam się, że jeszcze tylko dwa razy i liczę głośno, mówię kiedy koniec, kiedy ostatni, mówię, że zwierzątka stoją i patrzą, żeby jen otuchy dodać, bo boi się wody (one przemawiają uspokajająco
![]() Nigdy nie myłam na siłę, jak się nie da - rezygnuję. Bo nie chcę, żeby było jeszcze gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Z "makaronu" PADŁAM. Tego nawet najstarsi górale nie przewidzeli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąż mnie chyba z domu eksmituje, zabieram się za kolejne zamówienie w arosie, w końcu moja mama powiedziała, żebym kupiła Kubie jakąś książkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() zrobiłam na dzisiaj schab po cygańsku ![]() ![]()
![]() |
#4484 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bartek tez kąpal sie juz z kółkami od wiezy, zwierzeta teraz na topie, wczeniej bralobie wszystkie płyny do kąpieli zeby pływaly wokól niego, inwencja twórcza nie za granic ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() a o to za pysznosc jest po cygansku? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Wtajemniczenie
|
banalne a mega mega pyszne;p
http://www.poezja-smaku.pl/schab-po-cygansku/
#4486 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Zadomowienie
|
Hej sory ze tak z buta ale czy ten kupon na allegro - 35 zł to zakupy za 100 zł trzeba zrobić u jednego sprzedawcy.
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba tylko jednocześnie zapłacić przez payu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Iffonka..nie. można u kilku. Kwota ma być od 100 zl.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Jejku, a u nas po zjedzonej kolacji Yae biegnie z jp "szuru-buru" na ustach do zlewu i domaga sie mycia zebow. Odkad dentysta polecil nam jak myc, Yae robi to z przyjemnoscia. Zaraz po tym biegnie do lazienki i domaga sie, zeby tz ja wykapal. Oczywiscie woda moze sie lac do oczu, nosa i uszu i nic sobie z tego nie robi.
Dzis na kolacje zrobilam ostre danie kuchni koreanskiej - widzialybyscie jak Yae wcinala :szok: |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Sylwia kochana sto lat! Żebyś była w życiu szczęśliwa ![]() Little fajne butki ![]() Mika dzięki ![]() ![]() ![]() Ewulka strasznie mnie to rozczuliło, że Ania ma swoje życie ![]() Ultra to ładnie przypakowałaś ![]() Misia ja kupiłam ostatnio "Piłkę Eli" i Ewie się strasznie podoba, wiesz jak walczę ze sobą, żeby nie szukać na arosie innych części ![]() Nawijko len też mielisz w tym młynku czy się ślizga? Debrah genialne z nogami ![]() U nas też musi sobie wybrać zwierzątko do kąpieli, potem je myć i spłukiwać, spłukiwać, spłukiwać... No i płukanie głowy idzie nam coraz lepiej, Ewa w końcu zrozumiała, że trzeba patrzeć na sufit to wtedy nie leci po oczkach ![]() Ale miałyśmy noc! Ewa budziła się co 6-10 minut. Spałam tyle co nic, bo ciągle tylko przykryć, odkryć, pogłaskać, pocałować, odwrócić no i najważniejsze - dać ciumela. Bida moja, zaś się za dużo dzieje wokół; a najdziwniejsze jest to, że wstała całkowicie rześka, nie to co ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja robilam juz tak: schab rozbity, posmarowany musztrada,popieprozy, posypany startym korniszonem, papryką czerwoną swiezą, podduszonymi wczesniej pieczarkami, zasypany serem. Tez pycha ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Rozeznanie
|
Meneq, a napisz coś więcej o tym, co Wam powiedział dentysta na temat tego, jak myć. U nas często mycie oznacza gryzienie szczoteczki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
U nas dzis dwie krotkie drzemki w samochodzi ok poludnia, pozniej jeszcze jedna miedzy 17-19; jest 21.40 i Yae od pol godziny juz spi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wodą u nas nigdy się nie bała, zawsze się lało do oczu i wszędzie - przyszło nagle. Tak samo jak zawsze uwielbiała się kąpac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.poezja-smaku.pl/schab-po-cygansku/ ja jeszcze marchewkę posypuję troszkę cynamonem ![]() Cytat:
Cytat:
co do kapieli to ja nawet do łazienki nie wchodzę;p Tż z Hanią tam takie akrobacje wyprawiają, że bym trzy razy na zawał zeszła ![]() oczywiście po tym całym rytuale sprzątanie zostawiają mi ![]()
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukam filmik dla zobrazowania, ale to jutro. Generalnie polozyc sobie glowe dziecka na kolanach i wkladajac swoje palce odslaniac policzki i usta, zeby bylo dojscie do zebow. I najwazniejsze, po odwinieciu gornej wargi jest taka zylka, ona jest bardzo wrazliwa na bol i trzeba ja zaslonic palcem, zeby przypadkiem szczoteczka nie dotknac. Szczoteczke trzymac jak dlugopis i krotkimi szybkimi ruchami, ok 15 na zab, czyscic. Najbardziej trzeba sie skupic na gornych jedynkach a po macoszemu traktowac dolne - tam podobno prochnica sie prawie nie pojawia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
Jest i filmik
https://m.youtube.com/watch?v=PsxaXJbHR7Q |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Brzmi ciekawie i faktycznie dobre dojście do ząbków daje. Na pewno spróbujemy, aczkolwiek mam wizję pogryzionych palców, szczoteczki i ogólnego NIE ![]() Zazdroszczę, że u Yae bezproblemowo w tym temacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.