![]() |
#4531 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Ja z chęcią, tż muszę przekonać, on się boi, że rady nie damy, ale ja już wolę o chlebie i wodzie żyć, a samemu, a nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zakorzenienie
|
K.
![]() ![]() ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49096384]Nawijko, a mnie to nie dziwi. Po tym, jak mama mi wmawia, że nikt z przedszkola do poradni jej nie kierował - a dziecko emocje na poziomie 5latka, NIC nie potrafi, tylko bawić się chce, w tyle całkowicie - i oczywiście rozmawiałam z przedszkolanką przypadkiem dzisiaj, od grudnia ub. r. ich wyganiała, matka jej w rękaw płakała... Po tym, jak rodzice tekst do dzieci: współczuję ci takiej pani, "moja mama ma o pani bardzo złe zdanie", po tym, jak po półtoratygodniowej nieobecności dziecka przychodzi ono z całkowicie nieuzupełnionymi zadaniami a rodzic ani nie pierdnie w stronę szkoły...
Nie, nie dziwi mnie nieznajomość zegarka. Wcale. Od dawna proszę: ćwiczcie głoskowanie, czytajcie codziennie - i co? połowa klasy NIE czyta nawet prostych wyrazów, 1/3 klasy nie głoskuje kompletnie. To są rzeczy do ćwiczenia w domu. Olew. [/QUOTE] A mnie jednak dziwi. Zwlaszcza ze jestem w stanie wyobrazic sobie, ze matka nie widzi opoznienia u dziecka (ok, wmawia sobie, ze to nieprawda, spycha problem, nie zna sie, itp), ale nie widzi, ze dziecko nie potrafi poslugiwac sie zegarkiem? A co do tego, o czym piszesz - nigdy nie zrozumiem takich rodzicow... Choc niestety mysle, ze sporo ich jest. Np mojego TZ rodzice - w zyciu z nim lekcji nie odrabiali. Wystarczy, ze wcisnal im kit, ze odrobione i nie dopytywali :/ A jak chcial pomocy to slyszal: zapytaj kolegow, nauczycielke, ja nie wiem, dawno do szkoly chodzilam/em, pozmienialo sie na pewno :/:/ Teraz to samo robia z mlodszy bratem TZ (18 lat ma) - byle nie zawracal im glowy, najwazniejsze to miec swiety spokoj. Jakis czas temu pomagalam mu w polskim. Czaisz, ze w I klasie LO on nie rozroznial na przykladach co to rzeczownik/czasownik/przymiotnik itp? Przeraza mnie to ![]() Cytat:
A ja juz umiem budzic sie mniej wiecej godzinke po zasnieciu ![]() Dzis balansowalam juz na krawedzi, ale sie nie dalam i jeeesteeem ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- hje, ma-sa-kra!! W glowie mi sie nie miesci jak tak mozna dziecko i wnuczke traktowac... A TZ moze nie chce sie przeprowadzic, bo jednak nie przebywa z mama tak czesto jak Ty i ta sytuacja nie dotyka go az tak bardzo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Konto usunięte
|
Nawijko, obstawiam, że zwyczajnie - w nosie w ogóle mając edukację dziecka nawet nie widzą, że dziecko zegara nie zna. Mimo tego, że zegar robi się JUŻ w 1 klasie podstawówki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że dokładnie o to chodzi... Kilka razy kłóciłyśmy się też przy nim, ale on chyba zasadę wyznaje, że po kłótni jest cisza, a potem się przechodzi do porządku dziennego i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O ja tak samo ale dziś tz usypia i zasypia :p Byliśmy na miiiini zakupach weszłam do tkmaxa i żałowałam ze nie mam kasy ;(
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
Hejo
Chyba mnie te gorki rozlozyly ![]() W robocie distalam do orzetlumaczenia z ang na polski cala strone internetowa, jezyk typowo techniczny, wierzcie mi, mozg mi paruje! Z zang nie mam problemow ale to to masakra po prostu. Ogolem padam na ryj. W polowie grudnia kolejna wycieczka biegowa -30km. O ile sie wykuruje.... Maz dzisiaj obronil w koncu projekt ze szkoly liderow ![]() ![]() Zuczek znowu zasmarkany. A w pt jedziemy na weekend do wisly ![]() ![]() Poza tym prawie dwa tyg jestem na diecie, i kurde powiem wam ze leca mi kg jak szalone, spodnie mi leca z tylka brzuch sie wyplaszczyl, ogolem zrezygnowalam z cukru, slodkiego, czipsow i kolorowych napoi, fakt ze czuje sie fatalnie (detoks jakis czy cos?:p)ale efekty mega ![]() Nadrobilam pedzikiem kilka ostatnich stron ale serio nie mam kiedy pisac :'( jedna robota, druga, dom, do rego treningi do maratonu no i "niestety" kupa czasu na facebooku spedzona, bo tam wszystko biegowo sie odbywa..... Padam na pysk. Caluje! Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#4539 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a miffy mam w koszyku w arosie ![]()
![]() |
#4540 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny sorry ze z buta. Czy pieluchy dada świąteczne w megapakach to już były? Przegapiłam?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4541 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć Wam.
Wreszcie usiadłam! ![]() Jutro znów cały dzień w pracy jestem więc zaraz idę spać. Ale nie marudzę bo dużo wolnego ostatnio miałam ![]() Cytat:
![]() ![]() no co Ty. Przecież ma kocie uszy i wąsy. Tu pisze ,że jest kotem http://pl.wikipedia.org/wiki/Hello_Kitty ![]() Cytat:
![]() Stara? Przecież Ty młodsza ode mnie jesteś ![]() WSZYSTKIEGO NAJLPESZEGO DLA CIEBIE!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zdrówka dla Julki ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 |
Zakorzenienie
|
Nie mam jak teraz sprawdzić dlatego pytam.
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://m.geekweek.pl/aktualnosci/202...nie-jest-kotem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Lurker ;)
|
Neti wedlug gazetki sa od 20 listopada.
#4546 |
Zakorzenienie
|
Dzięki. Czyli przegapiłam. Jestem tak często w biedronce a ja ich nie widziałam. Tak się rzucili?
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zakorzenienie
|
Czy to dziwne ze nie chce mi się juz płakać. Mam pustkę i żal w sercu. Ale tak jak każde kilka godzin temu ryczałt tak teraz nic. Zero. Coś ze mna nie tak? Nie chce iść spać. Mam jakiś lęk.
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4550 |
Zakorzenienie
|
HJE jestem w szoku. Wydarlabym swojego niewyparzonego ry...ja jakbym takie słowa usłyszała. A za podniesiona rękę na moje dziecko od dałabym bez wahania.
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Zakorzenienie
|
Zdrówka dla Ciebie. I zazdroszczę wyjazdu na weekend.
Cytat:
![]() ![]() ja tak samo...
![]() |
#4552 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to jest właśnie ta granica. Już się porządnie ścięłam z mamą o kilka takich kwestii, i zawsze moja granica jest WYRAŹNA, gdyby przeszło do czynów, albo nie zmieniła tonu, nie zreflektowała się - nie ma mnie tu, a dziecko babcię widzi owszem, ale pod moim nadzorem. Nie mam ani szacunku ani zaufania do kogoś kto jest ślepy na argumenty i stosuje przemoc wobec mojego dziecka.
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Przede wszystkim mnie szokuje jedna rzecz - jeśli Twoja mama nie hamuje się przy Tobie w ogóle - znaczy to tylko tyle, że w jej oczach nadal jesteś dzieckiem a nie matką, i na dodatek w ogóle nie ma do ciebie szacunku.Żebyś miała szansę dorosnąć w ogóle, stać się kobietą, żoną i matką ty się musisz WYNIEŚĆ JUŻ. Inaczej zawsze będziesz wylęknioną ( no poza okresową agresją przy kłótni, ale nadal jednak jesteś mamie podporządkowana jak dziecko a nie osoba dorosła!) dziewczynką. Bo to, że ona nie ma hamulców to jest totalna masakra dla mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 |
Zadomowienie
|
hoop hooop. Jest tu kto?
![]() Nikt dziś nie ma ze mną nocnego dyżuru? ![]() Czekam na Top Chefa na ipli i będę się uczyła ![]() Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-11-26 o 22:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Na stałe - skoro on teraz nie potrafi wziąć wolnego dnia od kilku dobrych miesięcy, a kiedy wziął 4 dni to spędził je w całości w drugiej firmie, to ja nie wierzę, żeby kiedykolwiek wziął wolne pracując za granicą i przyjechał do Polski. No nie wierzę. Byliśmy zresztą swego czasu w związku na odległość, co prawda jako 18-nasto letnie dzieciaki, ale tendencja jego przyjazdów była malejąca aż do rozstania się. Gratuluję sama sobie decyzji o powrocie do niego. Dziękuję za fotkę farmy ![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny. Naprawdę mi lepiej, czytając Wasze odpowiedzi, bo ostatnio jest źle. Żeby było różowiej, bank wypowiedział mi limit w koncie dokładając mi tym samym do zobowiązań prawie 400 zł co miesiąc. Dobijcie mnie, proszę - zamiast skupić się na zdobywaniu klientów do firmy lepiej zacznę szukać pracy i to od zaraz. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co tam czytasz? Cytat:
![]() ![]() A jak Ci idzie rozkręcanie firmy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Dziendoberek! Ale ekipa od "rana" ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Zakorzenienie
|
Hej,
ja pitole, jaka jestem chora ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Lurker ;)
|
Na pocieszenie powiem Ci, ze przynajmniej piec masz sprawny ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.