Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-26, 21:35   #2131
szkrabeniek
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
dostałam przed chwilą od siostry komplet czapka, szalik, rękawiczki Czapka fajna, bo ma w środku bawełnę, więc ta włóczka nie będzie gryzła

UWAGA! prezentacja na modelu
(+moja siora na focie)

To jest Cat Model i ten błysk w oku

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:36   #2132
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Każda sytuacja ma jakieś plusy Ale na przyszłość pamiętaj, że nie ma problemu i mogę paczkę skompletować, więc w razie czego pytaj.
Wcześniej pisałaś, że niby to z rodziców powinno się brać przykład i od nich dostawać pomoc niż na odwrót, ale myślę, że w życiu różnie z tym bywa. Pisałaś, że mama jest dla was dużym wsparciem, tym bardziej warto jej pomóc.
U mnie rodzice nigdy nie myśleli o przyszłości, żyli dniem dzisiejszym i dopiero niedawno im uświadomiliśmy, że jak nic nie zrobią, to na starość zostaną z niczym, a my z siostrą nie wiemy czy będziemy w stanie co miesiąc ich wspomagać (prognozowane emerytury to grosze, za które nie ma szans się utrzymać). Założyliśmy dobry fundusz inwestycyjny i po ponad roku od tego przyznali, że widzą efekty i szkoda, że wcześniej o tym nie pomyśleli. Z wyprowadzką od babci też się wlekli... całe 25lat po ślubie w końcu wyprowadzili się do własnego domu. Są kochani i pomogą w każdej sytuacji, ale pod wieloma względami nie chcę iść ich ścieżką. Trafił fajny mąż, który ciągnie mnie w górę i dodaje odwagi by sięgać po więcej. I tak próbujemy we 2 Ale przyznam, że czuję się dużo bezpieczniej wiedząc, że podejmujemy ryzyko, ale jak się coś nie powiedzie to mamy duże wsparcie w naszych rodzicach i babci.
dziekuje
Oczywiscie masz racje, tylko mnie troche zabolalo, ze jestem bardziej rozsadniejsza w wielu kwestiach, niz osoba ktora powinna mi to pokazywac na dobra sprawe. Oczywiscie, jeszcze nie raz bedzie potrzebowac pomocy, napewno majac wiek emerytalny. Ale sa rzeczy na ktore ja patrze zupelnie inaczej, i kieruje sie czyms innym niz ona. To jest dla mnie trudne do zrozumienia, nie chodzi o to ze trzeba pomoc, ale dlaczego doszlo do takiej sytuacji..... oczywiscie dzieci powinny wspierac rodzicow, ale na pierwszej linii to powinien byc partner a nie dzieci, tak przynajmniej mi sie wydaje
Ja tez patrze na wiele rzeczy inaczej niz moi rodzice, byc moze widze ze popelniaja pewne bledy, i nie chce isc ta sama sciezka, byc moze to moj TZ, ktory jak piszesz ciagnie w gore, patrzy inaczej przez zycie i chce patrzec jak on, bo wiem ze idziemy w dobrym kierunku. Takie sytuacje sa najgorsze, bo nie wiadomo czy w nie dalekiej przyszlosci znowu nie dojdzie do tego, ze znowu bedzie jej potrzebna ta pomoc.
Caly tydzien bylam jakas niespokojna, spac nie moglam, i chyba wyszlo dzis dlaczego, cos musialo sie wydarzyc, jeszce TZ po pracy, ze szef do niego dzwonil, to od razu krzyknelam, nic mi nie mow, albo mow bo i tak gorzej byc nie moze!!!! a jednak moze
jeszcze jutro wizyta i usg, zeby ona chociaz byla dobra
najfajniej jest jak sie cos zaczyna psuc, bo wtedy psuje sie wszystko jak leci a na codzien jestem bardzo wesola nie marudzaca kobieta....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:39   #2133
smv
Zakorzenienie

Eh dziewczyny gdzie nasz optymizm? Wszystkie stykamy i narzekamy co nas tak wzięło?

Mi dalej niedobrze tak mnie muli ;(

TŻ znowu śpi... Juz mam tego dość. Kurde gardło go tylko boli a chodzę kolo niego jak kolo Dziecka. Idę psa na siku wyprowadzić bo nie mam serca go budzić ;/ eh chce mi się wymiotowac ;(;(
Stary 2014-11-26, 21:44   #2134
mon9
Zakorzenienie

Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
za 27 tydzien

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

sliczne Moge spytac z ciekawosci czy rozwazacie zakup dla coreczki najmniejszych rozmiarow , czy lekarz wam cos o tym mowil, kiedy bedzie mozna ubrac malutka widzialam kiedys w sklepie takie tyci tyci ubrania przepiekne

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Pochwale sie wam jakiego mam kochanego TZ!!!

Po moim bardzo ciezkim dniu, czuje sie jak sie czuje...... dostalam wiadomosc od niego, dosc dluga, kiedy jeszcze pracowal...... ze jestem jego zona i matka naszego dziecka, i zebym nigdy nie myslala o sobie zle, itd.....

Pewnie bedziemy musieli jakies malutkie kupic , ale jeszcze sie nie pytałam o to

Fajnie usłyszeć od czasu do czasu takie słowa od tz
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:50   #2135
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja po pracy leżę i umieram jak zwykle. Oglądam wózki używane. Też chcę taką okazje wyłapać co Niuńka

Co do łóżeczka z ikea, mi osobiście podobało się hensvik, ale po pierwsze na żywo wdało się mało stabilne i średnie, wkurzyły mnie te szczebelki takie nędzne. I jeszcze nie ma wyjmowanej jednej strony, jak już dziecko będzie chodzić. Tzn dla chcącego nic trudnego, TZ powiedział, ze jak się na nie uprę to coś wymyśli z tym wyjmowaniem, ale wizualnie na żywo już nie budziło mojego zachwytu.
ŻYCZĘ Ci by też Ci się udało kupić wózek bardzo w fajny w niskiej cenie oczywiście

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
niunia_ona obiecałam Ci moją listę wyprawkową

ja pisałam tylko rzeczy, które potrzebuję i takie które na pewno będę kupować bo jest parę rzeczy, nad którymi się zastanawiam, ale to decyzję podejmę dopiero jak kupię to z listy i zostanie mi kasa

a o to lista: Grudzień:
Butelki (2 sztuki), szczotka do czyszczenia butelki, smoczki do butelki, sterylizator, opakowanie termiczne na butelkę, smoczek (na początek 2 sztuki), termometr do wanienki, miękkie ręczniki z kapturkiem (2 sztuki), myjka, mydełko do kąpieli, patyczki i waciki, sól fizjologiczna, pieluchy tetrowe (ok. 10 sztuk), maść na odparzenia (np. linomag), szczoteczka do włosów z miękkim włosiem, cienki i gruby kocyk, 3 prześcieradła z miękkiej bawełny, komoda,

Styczeń:
Wózek 3 w 1, torba i folia przeciwdeszczowa do wózka (jeśli nie będzie w zestawie), łóżeczko, materacyk (prawdopodobnie kokosowo-lateksowy), podkład na materacyk, termometr do pomiaru temperatury ciała, laktator, proszek do prania i płyn do płukania dziecięcych ubranek, wanienka, leżaczek-bujaczek.
dzięki
ja dziś kupiłam z b , proszek lovela do kolorowego i białego
zawsze coś już jest, bo w b jest 10 zł taniej niż w normalnym sklepie z chemią.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
niunia_ona obiecałam Ci moją listę wyprawkową

ja pisałam tylko rzeczy, które potrzebuję i takie które na pewno będę kupować bo jest parę rzeczy, nad którymi się zastanawiam, ale to decyzję podejmę dopiero jak kupię to z listy i zostanie mi kasa

a o to lista: Grudzień:
Butelki (2 sztuki), szczotka do czyszczenia butelki, smoczki do butelki, sterylizator, opakowanie termiczne na butelkę, smoczek (na początek 2 sztuki), termometr do wanienki, miękkie ręczniki z kapturkiem (2 sztuki), myjka, mydełko do kąpieli, patyczki i waciki, sól fizjologiczna, pieluchy tetrowe (ok. 10 sztuk), maść na odparzenia (np. linomag), szczoteczka do włosów z miękkim włosiem, cienki i gruby kocyk, 3 prześcieradła z miękkiej bawełny, komoda,

Styczeń:
Wózek 3 w 1, torba i folia przeciwdeszczowa do wózka (jeśli nie będzie w zestawie), łóżeczko, materacyk (prawdopodobnie kokosowo-lateksowy), podkład na materacyk, termometr do pomiaru temperatury ciała, laktator, proszek do prania i płyn do płukania dziecięcych ubranek, wanienka, leżaczek-bujaczek.
dzięki
ja dziś kupiłam z b , proszek lovela do kolorowego i białego
zawsze coś już jest, bo w b jest 10 zł taniej niż w normalnym sklepie z chemią.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Idę położyć córkę do łóżka bo już się na podłogę kładzie,a mamuśka na wizażu siedzi

A dzisiaj mam 26 tydzień jeszcze 3 dni i będzie 100-tu- dniówka
za 26 tydzień

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:51   #2136
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Eh dziewczyny gdzie nasz optymizm? Wszystkie stykamy i narzekamy co nas tak wzięło?

TŻ znowu śpi... Juz mam tego dość. Kurde gardło go tylko boli a chodzę kolo niego jak kolo Dziecka. Idę psa na siku wyprowadzić bo nie mam serca go budzić ;/ eh chce mi się wymiotowac ;(;(
u mnie też oczywiście do bani jest aż mnie z nerwów brzuch rozbolał, jak zaraz nie przejdzie, to nospa pójdzie w ruch jak ja bym chciała żeby tż był teraz tu na miejscu, jakoś wszystko łatwiejsze wtedy sie wydaje.

chyba jakiś listopadowy dół nas dopadł...

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 21:51   #2137
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Pewnie bedziemy musieli jakies malutkie kupic , ale jeszcze sie nie pytałam o to

Fajnie usłyszeć od czasu do czasu takie słowa od tz
bardzo fajnie, szczegolnie w ciezkim dniu
to kupcie niech juz czeka na coreczke Oczywiscie to wasza decyzja i kiedy poczujecie sie gotowi ale ona jest napewno przepiekna i w tych ubrankach bedzie przesliczna Mozna bardziej pocukrowac
Stary 2014-11-26, 21:57   #2138
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Witam się z Wami w 26 tygodniu.

Dziś miałam dzień pełen wrażeń. Rano musiałam jechać do Urzędu pracy żeby Mężowi załatwić pewne zaświadczenia, obładowana wszystkimi dokumentami ( wzięłam nawet akt małżeństwa co by być przygotowaną na wszystko ale na szczęście się udało - bez większych problemów... Potem od razu pojechałam do Bytomia do poradni patologii ciąży, muszę jechać tam zrobić badania, pani doktor powiedziała że będzie chciała położyć mnie do szpitala jeszcze przed świętami... Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Byłam także u mojego lekarza - zbadał Małego i wszystko jest okej waży już 800 g dostałam receptę bo mi się lekarstwa powoli kończyły - w aptece zostawiłam 230 zł

A teraz leżę pod kocykiem bo mi się tak zimno zrobiło i popijam ciepłą herbatkę - czekam na jaką to melodię
za 26 tydzień

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 22:01   #2139
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Babcia mojego szwagra opowiadała, że ona się w niej wychowywała, ale nie pamięta ile lat wcześniej kołyska już była u nich, ale podobno długo.
super sprawa czekam na zdj. z efektem po renowacji

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

[QUOTE=asiulek8;49099532]A próbowałaś mleko?

Próbowałam, efekt jest ale tylko na jakiś czas, potem wraca ze zdwojoną siłą. Dziś od gina dostałam jakiś lek na tą cholerną zgagę. Jutro wykupię, liczę na ulgę
Stary 2014-11-26, 22:03   #2140
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
dziekuje
Oczywiscie masz racje, tylko mnie troche zabolalo, ze jestem bardziej rozsadniejsza w wielu kwestiach, niz osoba ktora powinna mi to pokazywac na dobra sprawe. Oczywiscie, jeszcze nie raz bedzie potrzebowac pomocy, napewno majac wiek emerytalny. Ale sa rzeczy na ktore ja patrze zupelnie inaczej, i kieruje sie czyms innym niz ona. To jest dla mnie trudne do zrozumienia, nie chodzi o to ze trzeba pomoc, ale dlaczego doszlo do takiej sytuacji..... oczywiscie dzieci powinny wspierac rodzicow, ale na pierwszej linii to powinien byc partner a nie dzieci, tak przynajmniej mi sie wydaje
Ja tez patrze na wiele rzeczy inaczej niz moi rodzice, byc moze widze ze popelniaja pewne bledy, i nie chce isc ta sama sciezka, byc moze to moj TZ, ktory jak piszesz ciagnie w gore, patrzy inaczej przez zycie i chce patrzec jak on, bo wiem ze idziemy w dobrym kierunku. Takie sytuacje sa najgorsze, bo nie wiadomo czy w nie dalekiej przyszlosci znowu nie dojdzie do tego, ze znowu bedzie jej potrzebna ta pomoc.
Caly tydzien bylam jakas niespokojna, spac nie moglam, i chyba wyszlo dzis dlaczego, cos musialo sie wydarzyc, jeszce TZ po pracy, ze szef do niego dzwonil, to od razu krzyknelam, nic mi nie mow, albo mow bo i tak gorzej byc nie moze!!!! a jednak moze
jeszcze jutro wizyta i usg, zeby ona chociaz byla dobra
najfajniej jest jak sie cos zaczyna psuc, bo wtedy psuje sie wszystko jak leci a na codzien jestem bardzo wesola nie marudzaca kobieta....
Doskonale wiem o czym mówisz. Głowa do góry, pomyśl, jaka mama musi być dumna z takiej dojrzałej córki

Cytat:

Heheh pytanie gdzie nasz optymizm, a później smutne minki Faceci to duże dzieci i ciężko coś na to poradzić, przynajmniej ja na swojego jeszcze nie znalazłam sposobu. Mi dzisiaj zabrakło papryki do obiadu, chciałam by mąż wyszedł do sklepu... to mnie przekupił sexem i obeszło się bez papryki, taką to siłę przekonywania bestia ma

a na dobry humor jeszcze raz polecam fajną komedię
http://www.efilmy.net/film,21294,Prz...Napisy-PL.html
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 22:04   #2141
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Masakra ja mleka nie wypije ;(

Dziewczyny szczypie mnie delikatnie jak siku robie. Biorę zurawit od samego początku ciąży bo ciągle coś się mnie czepiało... Może furagine bym pobrala czytałam że niby można w 2 trymie ale sama nie wiem...
Mi kolezanka sprzedała świetny patent, który polecił jej bardzo doświadczany lekarz, kiedy leki już wręcz nie dawały rady. Zakup sobie dwie wody niegazowane po 1,5l i dwie cytryny, albo nawet trzy, i sok wkrop do tych wód i postaraj się to wypić w przeciągu 3 godzin. Cytryna zakwasza organizm, bakterie się nie rozwijaja, przeczyścisz pęcherz. Mi naprawdę pomaga, a przerobiłam wszystko przed ciażą, od żurawiny, furaginę po Cipronex.
Stary 2014-11-26, 22:09   #2142
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Mi kolezanka sprzedała świetny patent, który polecił jej bardzo doświadczany lekarz, kiedy leki już wręcz nie dawały rady. Zakup sobie dwie wody niegazowane po 1,5l i dwie cytryny, albo nawet trzy, i sok wkrop do tych wód i postaraj się to wypić w przeciągu 3 godzin. Cytryna zakwasza organizm, bakterie się nie rozwijaja, przeczyścisz pęcherz. Mi naprawdę pomaga, a przerobiłam wszystko przed ciażą, od żurawiny, furaginę po Cipronex.
hehe chyba by mnie rozerwało jakbym tyle wypiła w 3 godziny chociaż jeśli skuteczne to człowiek wszystkiego się chwyta
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 22:19   #2143
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Doskonale wiem o czym mówisz. Głowa do góry, pomyśl, jaka mama musi być dumna z takiej dojrzałej córki

Heheh pytanie gdzie nasz optymizm, a później smutne minki Faceci to duże dzieci i ciężko coś na to poradzić, przynajmniej ja na swojego jeszcze nie znalazłam sposobu. Mi dzisiaj zabrakło papryki do obiadu, chciałam by mąż wyszedł do sklepu... to mnie przekupił sexem i obeszło się bez papryki, taką to siłę przekonywania bestia ma

dziekuje
sex lepszy od papryki
Stary 2014-11-26, 22:20   #2144
gosiaczek221
Raczkowanie

od rana się nie odzywałam ale już się do świąt przygotowuje, farsz do pierogów i uszek po pasteryzowany, a kiełbasa w słoiku i pasztet właśnie się pasteryzuje więc przygotowania do świąt uważam za otwarte

A ja do tego listopadowego nastroju dorzucę trochę słońca, jesteśmy już po wizycie i wszystko jest jak najbardziej w porządku, Ania pozostaje Anią, ustawiła się już główką do dołu (ale lekarz zastrzegł że może się jeszcze odwrócić i z powrotem ustawić główką w dół), bardzo chwalił serduszko że tak ładnie widać i że dobrze może się przyjrzeć i jest wszystko dobrze malutka już nie jest taka malutka warzy całe 600g. Szyjka też ładna, długa na 45mm, nawet na wagę się nie krzywił mimo że w 3 tyg prawie 2 kg na + ale od początku ciąży "tylko" +4 kg Poza tym to co mnie tak bardzo martwiło (ta wypukłość nad pępkiem) okazało się tłuszczykiem tylko niecodziennie umiejscowionym a ja się tak martwiłam

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png

Edytowane przez gosiaczek221
Czas edycji: 2014-11-26 o 22:21
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 22:22   #2145
ewka5891
Zakorzenienie

Dziewczyny mam nadzieję, że szybko dobry nastrój u Was zagości a wszystkie problemy odejdą i nie bedą Was nękać.

Crystal mam nadzieje, że poród wypadnie Tobie jak Tz bedzie w domu a jak nie to mama pewnie da radę bedzie dobrze

Anyolek myślałam o tym samym, co Ty zrobilas. Jak do piątku nie dostanę wyników to tez zadzwonie do nich. Oni sobie nas chyba jaja robią

Moj Tz chyba złapał tego samego wirusa co ja miałam w weekend. Czuje sie fatalnie, bierze go na wymioty plus rozwolnienie. Stwierdził nawet, ze współczuje jak kobiety w ciazy sie tak czują. Powiedziałam mu tylko, że niektóre ciężarne czują sie tak większość ciazy a nie tylko dzien, dwa jak on

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 22:27   #2146
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
od rana się nie odzywałam ale już się do świąt przygotowuje, farsz do pierogów i uszek po pasteryzowany, a kiełbasa w słoiku i pasztet właśnie się pasteryzuje więc przygotowania do świąt uważam za otwarte

A ja do tego listopadowego nastroju dorzucę trochę słońca, jesteśmy już po wizycie i wszystko jest jak najbardziej w porządku, Ania pozostaje Anią, ustawiła się już główką do dołu (ale lekarz zastrzegł że może się jeszcze odwrócić i z powrotem ustawić główką w dół), bardzo chwalił serduszko że tak ładnie widać i że dobrze może się przyjrzeć i jest wszystko dobrze malutka już nie jest taka malutka warzy całe 600g. Szyjka też ładna, długa na 45mm, nawet na wagę się nie krzywił mimo że w 3 tyg prawie 2 kg na + ale od początku ciąży "tylko" +4 kg Poza tym to co mnie tak bardzo martwiło (ta wypukłość nad pępkiem) okazało się tłuszczykiem tylko niecodziennie umiejscowionym a ja się tak martwiłam
za wizyte
Stary 2014-11-26, 22:28   #2147
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
A bierzesz ten zwykły, czy z kwasem foliowym? Bo ja po wczorajszej i dzisiejszej dyskotece w brzuchu doczytałam ulotkę i się przestraszyłam, czy nie przedawkuję kwasu foliowego. Bo, że żelaza biorę więcej niż na ulotce bo pikuś.

Chyba powinnam stosować metodę mojego lekarza rodzinnego - nigdy nie czytać ulotki, bo leki kupuje się żeby je przyjmować, a nie czytać ulotki
biorę ten z kwasem foliowym. z tego co wiem kwasu foliowego nie da się przedawkować, więc Twoje dolegliwości nie mają z nim związku

szkrabeniek, no 50km to może nie rzut kamieniem dobrze, że nie mają zamiaru Cię trzymać, już myślałam, że coś jest nie w porządku, a mi umknęło

my planowaliśmy na początku łóżeczko turystyczne. byliśmy zdecydowani na bum cyk cyk. ale bezpośrednio przed zakupem poczytałam i stwierdziłam, że wolę dmuchać na zimne i na początek kupić zwykłe szczebelkowe, a ewentualnie potem dokupić takie łóżeczko/kojec mi się te turystyczne łóżeczka bardzo podobają

Cytat:
Napisane przez crystal25
To mnie dzis nikt nie przebije! na 99 procent bede rodzic sama. TZ dzis dostal delegacje po urlopie po swietach, wiec 15 stycznia wyjezdza do innego kraju, i bedzie co 6 tygodni na weekend. Ojj..... juz nie mam sily plakac, bo jak zaczne to do niedzieli nie skoncze !!!!
hmm... to mnie zastrzeliłaś. szkoda, że tak będzie nie z własnego wyboru, a z przyczyn od Was niezależnych. kiedy podejmuje się taką decyzję w zgodzie z samym sobą jest łatwiej, a bum! od tak wysyłają go na delegację i nie ma innego wyjścia nie zazdroszczę Ci, ale trzymam kciuki, żebyś dała radę i bez TŻta może wybierz sobie inną bliską osobę??

Cytat:
Napisane przez marta24171
Edith będzie dobrze, my dziewczyny spod znaku strzelca jesteśmy silne i przezwyciężymy wszystkie trudności
amen!

widzę, że coraz więcej z Was idzie do szkoły rodzenia. ja pasuję. nie ma w okolicy bezpłatnej, a w tym momencie krucho z kasą. zresztą w najbliższym czasie będziemy musieli jednorazowo wyłożyć jakieś 400zł z hakiem, bo będziemy używać wielorazówek i trzeba kupić odpowiednią ilość, potem laktator, a i na szpital trzeba coś odłożyć, bo uparłam się na 1kę, która podobno u mnie jest płatna. szkołę rodzenia niestety będziemy musieli sobie odpuścić

Cytat:
Napisane przez crystal25
Mna nikt sie nie interesuje, oprocz mojej mamy, ona sie bardzo przejmuje wszystkim, nawet moj TZ powiedzial ze nigdy nie czul takiego wsparcia od strony swoich rodzicow jakie ma od swojej tesciowej.... To jedyna osoba dla ktorej zrobie wszystko
no właśnie to jest to. nie jestem za tym by dac się wykorzystywać i wszystkim pomagać, "bo tak trzeba", ale jak problemy ma najbliższa osoba, która do tej pory pomagała jak mogła, a teraz jej się noga powinęła to już inna kwestia. tym bardziej, że sama stwierdzasz, że dacie radę

a Ty masz skarb jakiś, a nie męża

tak, jutro wizytujemy i TŻ też jedzie przełożył badania psychotechniczne, żeby mieć pewność, że się wyrobi. nie mówię, ze jest super, bo ani przytulenia, ani całusa, a on znów poszedł spać do pokoju obok ale przynajmniej normalnie już ze sobą rozmawiamy, a nie mamy cichych dni. a czy będzie dobrze na badaniu?? musi być. nie ma innego wyjścia

anyolek, współczuję tego co musiałaś przeżyć i również tego, że musiałaś pokoloryzować, żeby raczyli się Tobą zająć. gólnie rzecz biorąc uważam, że ze służbą zdrowia jest coś nie tak. rok temu latem, po poronieniu i łyżeczkowaniu dostałam antybiotyk; brałam go prawie tydzień, ale czułam się coraz gorzej. w pewnym momencie czułam się tak źle, że od razu zgłosiłam się na izbę przyjęć do szpitala, bo było już popołudnie i można zapomnieć, by lekarz rodzinny Cię przyjął... a tam zostałam potraktowana niemal z buta i próbowano mi wmówić, że to normalne, że gorączkuję i podbrzusze boli mnie coraz bardziej i odesłano do domu. wróciłam tam po 2 dniach ze skierowaniem już od rodzinnego i co się okazało?? że antybiotyk, który brałam nie zadziałał i dostałam zapalenia dna macicy, spędziłam w szpitalu cały następny tydzień z hakiem

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221
widzisz, kolejny dowód na to, żeby się za w czasu nie martwić gratuluję udanej wizyty

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2014-11-26 o 22:32
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 22:30   #2148
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam nadzieję, że szybko dobry nastrój u Was zagości a wszystkie problemy odejdą i nie bedą Was nękać.

Crystal mam nadzieje, że poród wypadnie Tobie jak Tz bedzie w domu a jak nie to mama pewnie da radę bedzie dobrze

Anyolek myślałam o tym samym, co Ty zrobilas. Jak do piątku nie dostanę wyników to tez zadzwonie do nich. Oni sobie nas chyba jaja robią

Moj Tz chyba złapał tego samego wirusa co ja miałam w weekend. Czuje sie fatalnie, bierze go na wymioty plus rozwolnienie. Stwierdził nawet, ze współczuje jak kobiety w ciazy sie tak czują. Powiedziałam mu tylko, że niektóre ciężarne czują sie tak większość ciazy a nie tylko dzien, dwa jak on
dziekuje Musialabym urodzic pod koniec lutego zeby wypadlo jak TZ bedzie, ale oczywiscie zaznaczyl ze jak tylko dowie sie ze rodze, bierze samolot na ten sam dzien, albo najblizej co bedzie, a jak z pracy cos powiedza, bo to w delegacji inaczej, klient moze byc nie zadowolony, to on rzuca robote..... bo mowi ze nie wyobraza sobie nie przyleciec do dziecka
hahahahahaha mezczyzni jak moj jest chory to istny horror w domu.....
Stary 2014-11-26, 22:36   #2149
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Ja kupuję łóżeczko turystyczne jako docelowe i dokładnie takie jak wysłałaś w linku tylko, że u mnie w sklepie kosztuje 279 zł
I do tego dokupię materacyk

A to w jakimś sklepie stacjonarnym? Ja dopiero robię rozeznanie

Crystal po prostu musisz zaszaleć jak tż zjedzie z delegacji i jest szansa że następnego dnia będzie poród

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 22:36   #2150
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
biorę ten z kwasem foliowym. z tego co wiem kwasu foliowego nie da się przedawkować, więc Twoje dolegliwości nie mają z nim związku

szkrabeniek, no 50km to może nie rzut kamieniem dobrze, że nie mają zamiaru Cię trzymać, już myślałam, że coś jest nie w porządku, a mi umknęło

my planowaliśmy na początku łóżeczko turystyczne. byliśmy zdecydowani na bum cyk cyk. ale bezpośrednio przed zakupem poczytałam i stwierdziłam, że wolę dmuchać na zimne i na początek kupić zwykłe szczeblinowe, a ewentualnie potem dokupić takie łóżeczko/kojec mi się te turystyczne łóżeczka bardzo podobają

hmm... to mnie zastrzeliłaś. szkoda, że tak będzie nie z własnego wyboru, a z przyczyn od Was niezależnych. kiedy podejmuje się taką decyzję w zgodzie z samym sobą jest łatwiej, a bum! od tak wysyłają go na delegację i nie ma innego wyjścia nie zazdroszczę Ci, ale trzymam kciuki, żebyś dała radę i bez TŻta może wybierz sobie inną bliską osobę??

amen!

widzę, że coraz więcej z Was idzie do szkoły rodzenia. ja pasuję. nie ma w okolicy bezpłatnej, a w tym momencie krucho z kasą. zresztą w najbliższym czasie będziemy musieli jednorazowo wyłożyć jakieś 400zł z hakiem, bo będziemy używać wielorazówek i trzeba kupić odpowiednią ilość, potem laktator, a i na szpital trzeba coś odłożyć, bo uparłam się na 1kę, która podobno u mnie jest płatna. szkołę rodzenia niestety będziemy musieli sobie odpuścić

no właśnie to jest to. nie jestem za tym by dac się wykorzystywać i wszystkim pomagać, "bo tak trzeba", ale jak problemy ma najbliższa osoba, która do tej pory pomagała jak mogła, a teraz jej się noga powinęła to już inna kwestia. tym bardziej, że sama stwierdzasz, że dacie radę

a Ty masz skarb jakiś, a nie męża

tak, jutro wizytujemy i TŻ też jedzie przełożył badania psychotechniczne, żeby mieć pewność, że się wyrobi. nie mówię, ze jest super, bo ani przytulenia, ani całusa, a on znów poszedł spać do pokoju obok ale przynajmniej normalnie już ze sobą rozmawiamy, a nie mamy cichych dni. a czy będzie dobrze na badaniu?? musi być. nie ma innego wyjścia

anyolek, współczuję tego co musiałaś przeżyć i również tego, że musiałaś pokoloryzować, żeby raczyli się Tobą zająć. gólnie rzecz biorąc uważam, że ze służbą zdrowia jest coś nie tak. rok temu latem, po poronieniu i łyżeczkowaniu dostałam antybiotyk; brałam go prawie tydzień, ale czułam się coraz gorzej. w pewnym momencie czułam się tak źle, że od razu zgłosiłam się na izbę przyjęć do szpitala, bo było już popołudnie i można zapomnieć, by lekarz rodzinny Cię przyjął... a tam zostałam potraktowana niemal z buta i próbowano mi wmówić, że to normalne, że gorączkuję i podbrzusze boli mnie coraz bardziej i odesłano do domu. wróciłam tam po 2 dniach ze skierowaniem już od rodzinnego i co się okazało?? że antybiotyk, który brałam nie zadziałał i dostałam zapalenia dna macicy, spędziłam w szpitalu cały następny tydzień z hakiem

widzisz, kolejny dowód na to, żeby się za w czasu nie martwić gratuluję udanej wizyty
Dziekuje
Z tym wyjazdem to najgorsze, ze jesli wyjedzie to nie na kilka miesiecy, ale nawet na kilka lat.... Mial juz jechac w sierpniu, wiedzielismy o tym wczesniej i mialam jechac z nim..... ale teraz nie pojade napewno i obydwoje o tym wiemy!!!! Ale wiem ze tyle nie wytrzyma, bedzie mu za ciezko bez dziecka i zony wiec jak bedzie troszke lepiej finansowo to bedzie myslal nad zmiana pracy.....no i w swoim czasie tez w koncu znajde prace....
Ja bym na twoim miejscu poszla do niego na ta jego kanape co sie przeniosl i przytulila go, jedno z was musi byc bardziej kochansze, a zawsze to milo jesli bedzie trzymal ciebie za reke podczas usg, a nie bedziecie jeszcze na siebie obrazeni.... Moze jak ty tak zrobisz, zrozumie ze tez oczekujesz tego samego od niego..... a nie obrazania sie na caly swiat a z tego przeciez nic dobrego nie wynika.....
Stary 2014-11-26, 22:38   #2151
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A zdiecia mieszkanka poprosimy
będą jak wszystko do końca ogarnę

Cytat:

za wizytę!!
Stary 2014-11-26, 22:41   #2152
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
A to w jakimś sklepie stacjonarnym? Ja dopiero robię rozeznanie

Crystal po prostu musisz zaszaleć jak tż zjedzie z delegacji i jest szansa że następnego dnia będzie poród
hahahahahaha i google w ruch jak wywolac porod
Jeden plus w tym tylko widze, nie bedzie musial mnie ogladac zmeczonej, przez pierwsze tygodnie w domu i zdaze zejsc z wagi i go zaskocze no dobra tych plusow to tez na sile sie doszukiwalam zeby sie jakos pocieszyc....

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

to bedzie porod z wizazem bede zdawac relacje na biezaco w razie co, jak bede miala byc sama
Stary 2014-11-26, 22:48   #2153
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje
Z tym wyjazdem to najgorsze, ze jesli wyjedzie to nie na kilka miesiecy, ale nawet na kilka lat.... Mial juz jechac w sierpniu, wiedzielismy o tym wczesniej i mialam jechac z nim..... ale teraz nie pojade napewno i obydwoje o tym wiemy!!!! Ale wiem ze tyle nie wytrzyma, bedzie mu za ciezko bez dziecka i zony wiec jak bedzie troszke lepiej finansowo to bedzie myslal nad zmiana pracy.....no i w swoim czasie tez w koncu znajde prace....
jasne, że znajdziesz pracę i będzie lepiej to rzeczywiście nieciekawie z tą delegacją, zdecydowanie powinien pracować bliżej Was, najlepiej na miejscu, bo co to za życie niemal osobno, skoro on na tej delegacji miałby kilka lat siedzieć

Cytat:
Napisane przez crystal25
Ja bym na twoim miejscu poszla do niego na ta jego kanape co sie przeniosl i przytulila go, jedno z was musi byc bardziej kochansze, a zawsze to milo jesli bedzie trzymal ciebie za reke podczas usg, a nie bedziecie jeszcze na siebie obrazeni.... Moze jak ty tak zrobisz, zrozumie ze tez oczekujesz tego samego od niego..... a nie obrazania sie na caly swiat a z tego przeciez nic dobrego nie wynika.....
może i tak powinnam zrobić, ale dam mu jeszcze czas. zobaczymy jak będzie jutro. najwyżej wypalę, czy długo jeszcze zamierza spać osobno

Cytat:
Napisane przez crystal25
to bedzie porod z wizazem bede zdawac relacje na biezaco w razie co, jak bede miala byc sama
już to widzę

rany, głodna jestem a tu tak późna pora...
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 23:21   #2154
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
dostałam przed chwilą od siostry komplet czapka, szalik, rękawiczki Czapka fajna, bo ma w środku bawełnę, więc ta włóczka nie będzie gryzła

(+moja siora na focie)
Model przepiękny, gustownie wygląda Ale komplecik prześliczny
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-26, 23:58   #2155
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Ja tez nie potrafie wytrzymac, TZ tez przygnebiony, ale nie mozemy patrzec tylko na to, ze chcemy byc razem...... bo lepiej na tym wcale nie wyjdziemy mi juz serce w pol peklo jak to uslyszalam......
No wiec ja to ze stresu to szybko schudne znajac zycie hahahaha
Nie pojde sama rodzic , napewno nie predzej umre w domu niz pojade sama Bylam pewna ze z TZ bede a tu d.....
Najwyżej będziesz do nas z porodówki pisała.
A może tż zrobi ci niespodziankę i przyjedzie .... tylko żeby to człowiek znał dzień i godzinę porodu.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:

(+moja siora na focie)
Padłam
Cytat:

Uhuhu! szkoda że mój tż na taki pomysł nie wpadł tylko poleciał do sklepu po twaróg do naleśników
Film ściągnięty - ale dziś oglądałam finał Top Chefa.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 00:23   #2156
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Najwyżej będziesz do nas z porodówki pisała.
A może tż zrobi ci niespodziankę i przyjedzie .... tylko żeby to człowiek znał dzień i godzinę porodu.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Padłam

Uhuhu! szkoda że mój tż na taki pomysł nie wpadł tylko poleciał do sklepu po twaróg do naleśników
Film ściągnięty - ale dziś oglądałam finał Top Chefa.
Przynajmniej masz faceta na posyłki, mój na to za leniwy i woli mnie przekupić przyjmnością
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 00:48   #2157
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
To mnie dzis nikt nie przebije! na 99 procent bede rodzic sama. TZ dzis dostal delegacje po urlopie po swietach, wiec 15 stycznia wyjezdza do innego kraju, i bedzie co 6 tygodni na weekend. Ojj..... juz nie mam sily plakac, bo jak zaczne to do niedzieli nie skoncze !!!!
Dasz radę a jak zajedzie do domu, to są sposoby na przyspieszenie porodu tylko nie wiadomo na ile skuteczne.

Cytat:

(+moja siora na focie)
Hahaha, model pierwsza klasa

My właśnie wróciliśmy z TŻ z kina, byliśmy na Igrzyskach i trochę się zawiodłam...

Za to pół dnia sprzątałam naszą górę, jedną szafę wnękową ogarnęłam (jeszcze tylko 1,5 mi zostało). Namachałam się odkurzaczem i co? Psica mi wlazła na górę i położyła się na środku korytarza, efekt - okrąg sierści na podłodze. Koniec ze spaniem na pięterku u nas, zamówiłam bramkę na schody i niech się przyzwyczaja do spania na parterze

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 06:45   #2158
marcia45
Zadomowienie

gosiaczek gratki za wizytę

Michru trzmamy kciuki za wizytę i pogodzenie z TZ, uparty chłop Ci trafił

Oglądałam cały wieczór wózki i czym więcej czytam tym bardziej nie wiem co chcę Albo mi się nie podoba wizualnie, albo ktoś napiszę, że lipa, albo nas ne stac. Eh, cięzko będzie.

Co do łóżeczka turystycznego, ja chce kupić dla małej do rodziców. A póżniej będę miałą taki ala kojec jak np będę sprzątać czy gotować obiad.

Jakby któraś jeszcze miała problem ze zinterpretowanie wyników z glukozy to znalazłam na ulotce z przychodni taką tabelę w obu skalach o których pisałyście.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 07:35   #2159
smv
Zakorzenienie

Crystal kochana kciuki za dzisiejsza wizytę...

Co do łóżeczka turystycznego - moi rodzice taki kupili jak się urodziła moja chrzesnica 4 lata temu bo też brat mieszka 300km od nas. Łóżeczko w jysk kupione była promocja kiedyś i chyba niecałe 100 zł kosztowało i takie łóżeczko fajnie spełnia swoją rolę ale właśnie na chwilę... Ono nie ma twardego spodu (przynajmniej nasze) tylko taki rozkładany twardszy podkład i póki Olusia była tak do 3 latek to ok ale teraz jako 4 latka to jest już za duża z reszta sama mówi ze juz chce spać w dużym łóżku a nie łóżeczku. Wiec u rodziców fajny pomysł bo mona złożyć i schować ale tak na codzień to nie jak dla mnie.
.
Nad ranem złapał mnie skurcz taki mocny w lydce masakra. A teraz chodzę i kuleje;/
Stary 2014-11-27, 08:49   #2160
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dzien dobry!!! Ale mi sie dobrze spało!!! Ja kończe śniadanko I jade do banku I moze jakieś lumpki zalicze bo po drodze będą

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość

Oglądałam cały wieczór wózki i czym więcej czytam tym bardziej nie wiem co chcę Albo mi się nie podoba wizualnie, albo ktoś napiszę, że lipa, albo nas ne stac. Eh, cięzko będzie.
.
Najlepiej oglądać na żywo. Ja jak miałam wybrane przez neta niby super wow opinie I wogóle a jak pojechałam I na żywo zobaczyłam to cudo to sie zalamałam. Koła trzeszczały przy skecie co mnie strasznie denerwowało I ciężkoskrętny był bardzo. Każdy ma inne preferencje I wózek trzeba dobierać do swoich potrzeb(w zalezności czy chcesz spacerować po lesie,czy bedziesz targać wózek na wyższe pietro,czy masz duży czy mały bagażnik w aucie). Njlepiej pojechac do dużego sklepu gdzie jest duży wybór I popytać kogoś z obsługi

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
My właśnie wróciliśmy z TŻ z kina, byliśmy na Igrzyskach i trochę się zawiodłam...
też byliśmy ostatnio I też nam sie nie podobało....tak jak wcześniejsze części bardzo mi sie podobały tak ta jakas taka nijaka..

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
dziekuje Musialabym urodzic pod koniec lutego zeby wypadlo jak TZ bedzie, ale oczywiscie zaznaczyl ze jak tylko dowie sie ze rodze, bierze samolot na ten sam dzien, albo najblizej co bedzie, a jak z pracy cos powiedza, bo to w delegacji inaczej, klient moze byc nie zadowolony, to on rzuca robote..... bo mowi ze nie wyobraza sobie nie przyleciec do dziecka
hahahahahaha mezczyzni jak moj jest chory to istny horror w domu.....
dasz rade kochana-okna sie pomyje I wstrzelisz sie na koniec lutego

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:

wooow przygotowania w toku widzę. ja zabieram sie dziś za liste prezentową.

Gratki za wizyte
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości