|
|
#2131 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Cytat:
To jest Cat Model i ten błysk w oku
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie masz racje, tylko mnie troche zabolalo, ze jestem bardziej rozsadniejsza w wielu kwestiach, niz osoba ktora powinna mi to pokazywac na dobra sprawe. Oczywiscie, jeszcze nie raz bedzie potrzebowac pomocy, napewno majac wiek emerytalny. Ale sa rzeczy na ktore ja patrze zupelnie inaczej, i kieruje sie czyms innym niz ona. To jest dla mnie trudne do zrozumienia, nie chodzi o to ze trzeba pomoc, ale dlaczego doszlo do takiej sytuacji..... oczywiscie dzieci powinny wspierac rodzicow, ale na pierwszej linii to powinien byc partner a nie dzieci, tak przynajmniej mi sie wydaje ![]() Ja tez patrze na wiele rzeczy inaczej niz moi rodzice, byc moze widze ze popelniaja pewne bledy, i nie chce isc ta sama sciezka, byc moze to moj TZ, ktory jak piszesz ciagnie w gore, patrzy inaczej przez zycie i chce patrzec jak on, bo wiem ze idziemy w dobrym kierunku. Takie sytuacje sa najgorsze, bo nie wiadomo czy w nie dalekiej przyszlosci znowu nie dojdzie do tego, ze znowu bedzie jej potrzebna ta pomoc. Caly tydzien bylam jakas niespokojna, spac nie moglam, i chyba wyszlo dzis dlaczego, cos musialo sie wydarzyc, jeszce TZ po pracy, ze szef do niego dzwonil, to od razu krzyknelam, nic mi nie mow, albo mow bo i tak gorzej byc nie moze!!!! a jednak moze ![]() jeszcze jutro wizyta i usg, zeby ona chociaz byla dobra ![]() najfajniej jest jak sie cos zaczyna psuc, bo wtedy psuje sie wszystko jak leci
|
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Eh dziewczyny gdzie nasz optymizm? Wszystkie stykamy i narzekamy co nas tak wzięło?
Mi dalej niedobrze tak mnie muli ;( TŻ znowu śpi... Juz mam tego dość. Kurde gardło go tylko boli a chodzę kolo niego jak kolo Dziecka. Idę psa na siku wyprowadzić bo nie mam serca go budzić ;/ eh chce mi się wymiotowac ;(;(
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Cytat:
Pewnie bedziemy musieli jakies malutkie kupic , ale jeszcze sie nie pytałam o to ![]() Fajnie usłyszeć od czasu do czasu takie słowa od tz
|
|
|
|
|
#2135 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() ja dziś kupiłam z b , proszek lovela do kolorowego i białego ![]() zawsze coś już jest, bo w b jest 10 zł taniej niż w normalnym sklepie z chemią. ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ja dziś kupiłam z b , proszek lovela do kolorowego i białego ![]() zawsze coś już jest, bo w b jest 10 zł taniej niż w normalnym sklepie z chemią. ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
za 26 tydzień
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mnie z nerwów brzuch rozbolał, jak zaraz nie przejdzie, to nospa pójdzie w ruchchyba jakiś listopadowy dół nas dopadł... |
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to kupcie niech juz czeka na coreczke Oczywiscie to wasza decyzja i kiedy poczujecie sie gotowi ale ona jest napewno przepiekna i w tych ubrankach bedzie przesliczna
|
|
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czekam na zdj. z efektem po renowacji ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- [QUOTE=asiulek8;49099532]A próbowałaś mleko? Próbowałam, efekt jest ale tylko na jakiś czas, potem wraca ze zdwojoną siłą. Dziś od gina dostałam jakiś lek na tą cholerną zgagę. Jutro wykupię, liczę na ulgę
|
|
#2140 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Faceci to duże dzieci i ciężko coś na to poradzić, przynajmniej ja na swojego jeszcze nie znalazłam sposobu. Mi dzisiaj zabrakło papryki do obiadu, chciałam by mąż wyszedł do sklepu... to mnie przekupił sexem i obeszło się bez papryki, taką to siłę przekonywania bestia ma![]() a na dobry humor jeszcze raz polecam fajną komedię http://www.efilmy.net/film,21294,Prz...Napisy-PL.html |
||
|
|
|
#2141 |
|
Raczkowanie
|
Mi kolezanka sprzedała świetny patent, który polecił jej bardzo doświadczany lekarz, kiedy leki już wręcz nie dawały rady. Zakup sobie dwie wody niegazowane po 1,5l i dwie cytryny, albo nawet trzy, i sok wkrop do tych wód i postaraj się to wypić w przeciągu 3 godzin. Cytryna zakwasza organizm, bakterie się nie rozwijaja, przeczyścisz pęcherz. Mi naprawdę pomaga, a przerobiłam wszystko przed ciażą, od żurawiny, furaginę po Cipronex.
|
#2142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż jeśli skuteczne to człowiek wszystkiego się chwyta
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sex lepszy od papryki |
|
|
|
|
#2144 |
|
Raczkowanie
|
od rana się nie odzywałam ale już się do świąt przygotowuje, farsz do pierogów i uszek po pasteryzowany, a kiełbasa w słoiku i pasztet właśnie się pasteryzuje
A ja do tego listopadowego nastroju dorzucę trochę słońca, jesteśmy już po wizycie i wszystko jest jak najbardziej w porządku, Ania pozostaje Anią, ustawiła się już główką do dołu (ale lekarz zastrzegł że może się jeszcze odwrócić i z powrotem ustawić główką w dół), bardzo chwalił serduszko że tak ładnie widać i że dobrze może się przyjrzeć i jest wszystko dobrze malutka już nie jest taka malutka warzy całe 600g. Szyjka też ładna, długa na 45mm, nawet na wagę się nie krzywił mimo że w 3 tyg prawie 2 kg na + ale od początku ciąży "tylko" +4 kg Poza tym to co mnie tak bardzo martwiło (ta wypukłość nad pępkiem) okazało się tłuszczykiem tylko niecodziennie umiejscowionym ![]() ![]() a ja się tak martwiłam
Edytowane przez gosiaczek221 Czas edycji: 2014-11-26 o 22:21 |
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam nadzieję, że szybko dobry nastrój u Was zagości
a wszystkie problemy odejdą i nie bedą Was nękać.Crystal mam nadzieje, że poród wypadnie Tobie jak Tz bedzie w domu a jak nie to mama pewnie da radę bedzie dobrze![]() Anyolek myślałam o tym samym, co Ty zrobilas. Jak do piątku nie dostanę wyników to tez zadzwonie do nich. Oni sobie nas chyba jaja robią ![]() Moj Tz chyba złapał tego samego wirusa co ja miałam w weekend. Czuje sie fatalnie, bierze go na wymioty plus rozwolnienie. Stwierdził nawet, ze współczuje jak kobiety w ciazy sie tak czują. Powiedziałam mu tylko, że niektóre ciężarne czują sie tak większość ciazy a nie tylko dzien, dwa jak on
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2147 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkrabeniek, no 50km to może nie rzut kamieniem dobrze, że nie mają zamiaru Cię trzymać, już myślałam, że coś jest nie w porządku, a mi umknęło ![]() my planowaliśmy na początku łóżeczko turystyczne. byliśmy zdecydowani na bum cyk cyk. ale bezpośrednio przed zakupem poczytałam i stwierdziłam, że wolę dmuchać na zimne i na początek kupić zwykłe szczebelkowe, a ewentualnie potem dokupić takie łóżeczko/kojec Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę, że coraz więcej z Was idzie do szkoły rodzenia. ja pasuję. nie ma w okolicy bezpłatnej, a w tym momencie krucho z kasą. zresztą w najbliższym czasie będziemy musieli jednorazowo wyłożyć jakieś 400zł z hakiem, bo będziemy używać wielorazówek i trzeba kupić odpowiednią ilość, potem laktator, a i na szpital trzeba coś odłożyć, bo uparłam się na 1kę, która podobno u mnie jest płatna. szkołę rodzenia niestety będziemy musieli sobie odpuścić Cytat:
![]() a Ty masz skarb jakiś, a nie męża ![]() tak, jutro wizytujemy i TŻ też jedzie przełożył badania psychotechniczne, żeby mieć pewność, że się wyrobi. nie mówię, ze jest super, bo ani przytulenia, ani całusa, a on znów poszedł spać do pokoju obok ale przynajmniej normalnie już ze sobą rozmawiamy, a nie mamy cichych dni. a czy będzie dobrze na badaniu?? musi być. nie ma innego wyjścia![]() anyolek, współczuję tego co musiałaś przeżyć i również tego, że musiałaś pokoloryzować, żeby raczyli się Tobą zająć. gólnie rzecz biorąc uważam, że ze służbą zdrowia jest coś nie tak. rok temu latem, po poronieniu i łyżeczkowaniu dostałam antybiotyk; brałam go prawie tydzień, ale czułam się coraz gorzej. w pewnym momencie czułam się tak źle, że od razu zgłosiłam się na izbę przyjęć do szpitala, bo było już popołudnie i można zapomnieć, by lekarz rodzinny Cię przyjął... a tam zostałam potraktowana niemal z buta i próbowano mi wmówić, że to normalne, że gorączkuję i podbrzusze boli mnie coraz bardziej i odesłano do domu. wróciłam tam po 2 dniach ze skierowaniem już od rodzinnego i co się okazało?? że antybiotyk, który brałam nie zadziałał i dostałam zapalenia dna macicy, spędziłam w szpitalu cały następny tydzień z hakiem Cytat:
Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2014-11-26 o 22:32 |
|||||
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hahahahahaha mezczyzni jak moj jest chory to istny horror w domu.....
|
|
|
|
|
#2149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to w jakimś sklepie stacjonarnym? Ja dopiero robię rozeznanie ![]() Crystal po prostu musisz zaszaleć jak tż zjedzie z delegacji i jest szansa że następnego dnia będzie poród
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym wyjazdem to najgorsze, ze jesli wyjedzie to nie na kilka miesiecy, ale nawet na kilka lat.... Ale wiem ze tyle nie wytrzyma, bedzie mu za ciezko bez dziecka i zony wiec jak bedzie troszke lepiej finansowo to bedzie myslal nad zmiana pracy.....no i w swoim czasie tez w koncu znajde prace.... ![]() Ja bym na twoim miejscu poszla do niego na ta jego kanape co sie przeniosl i przytulila go, jedno z was musi byc bardziej kochansze, a zawsze to milo jesli bedzie trzymal ciebie za reke podczas usg, a nie bedziecie jeszcze na siebie obrazeni.... Moze jak ty tak zrobisz, zrozumie ze tez oczekujesz tego samego od niego..... a nie obrazania sie na caly swiat a z tego przeciez nic dobrego nie wynika.....
|
|
|
|
|
#2151 | |
|
Wtajemniczenie
|
będą jak wszystko do końca ogarnę
![]() Cytat:
za wizytę!!
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeden plus w tym tylko widze, nie bedzie musial mnie ogladac zmeczonej, przez pierwsze tygodnie w domu i zdaze zejsc z wagi i go zaskocze ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- to bedzie porod z wizazem
|
|
|
|
|
#2153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
rany, głodna jestem a tu tak późna pora...
|
|||
|
|
|
#2154 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2155 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A może tż zrobi ci niespodziankę i przyjedzie .... tylko żeby to człowiek znał dzień i godzinę porodu. ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Film ściągnięty - ale dziś oglądałam finał Top Chefa.
|
|
#2156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak zajedzie do domu, to są sposoby na przyspieszenie porodu Cytat:
![]() My właśnie wróciliśmy z TŻ z kina, byliśmy na Igrzyskach i trochę się zawiodłam... Za to pół dnia sprzątałam naszą górę, jedną szafę wnękową ogarnęłam (jeszcze tylko 1,5 mi zostało). Namachałam się odkurzaczem i co? Psica mi wlazła na górę i położyła się na środku korytarza, efekt - okrąg sierści na podłodze. Koniec ze spaniem na pięterku u nas, zamówiłam bramkę na schody i niech się przyzwyczaja do spania na parterze
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
gosiaczek gratki za wizytę
![]() Michru trzmamy kciuki za wizytę i pogodzenie z TZ, uparty chłop Ci trafił Oglądałam cały wieczór wózki i czym więcej czytam tym bardziej nie wiem co chcę Albo mi się nie podoba wizualnie, albo ktoś napiszę, że lipa, albo nas ne stac. Eh, cięzko będzie.Co do łóżeczka turystycznego, ja chce kupić dla małej do rodziców. A póżniej będę miałą taki ala kojec jak np będę sprzątać czy gotować obiad. Jakby któraś jeszcze miała problem ze zinterpretowanie wyników z glukozy to znalazłam na ulotce z przychodni taką tabelę w obu skalach o których pisałyście.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Crystal kochana kciuki za dzisiejsza wizytę...
Co do łóżeczka turystycznego - moi rodzice taki kupili jak się urodziła moja chrzesnica 4 lata temu bo też brat mieszka 300km od nas. Łóżeczko w jysk kupione była promocja kiedyś i chyba niecałe 100 zł kosztowało i takie łóżeczko fajnie spełnia swoją rolę ale właśnie na chwilę... Ono nie ma twardego spodu (przynajmniej nasze) tylko taki rozkładany twardszy podkład i póki Olusia była tak do 3 latek to ok ale teraz jako 4 latka to jest już za duża z reszta sama mówi ze juz chce spać w dużym łóżku a nie łóżeczku. Wiec u rodziców fajny pomysł bo mona złożyć i schować ale tak na codzień to nie jak dla mnie. . Nad ranem złapał mnie skurcz taki mocny w lydce masakra. A teraz chodzę i kuleje;/
|
#2160 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!!! Ale mi sie dobrze spało!!!
Ja kończe śniadanko I jade do banku I moze jakieś lumpki zalicze bo po drodze będą---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Gratki za wizyte
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

Czapka fajna, bo ma w środku bawełnę, więc ta włóczka nie będzie gryzła

Ale na przyszłość pamiętaj, że nie ma problemu i mogę paczkę skompletować, więc w razie czego pytaj. 

czy rozwazacie zakup dla coreczki najmniejszych rozmiarow , czy lekarz wam cos o tym mowil, kiedy bedzie mozna ubrac malutka
aż mnie z nerwów brzuch rozbolał, jak zaraz nie przejdzie, to nospa pójdzie w ruch

a tu tak późna pora...