|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Dzień dobry
Jul, super że lek zadziałał U mnie podobnie, mała pokrzykuje, bo leży w leżaczku a ja próbuję zjeść śniadanie
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
wik
nie daj się choróbsku.zubi dokłądnie tak jak móisz. Lekarze teoretyzują, i mówią jak być powinno. A tak samo jak każde dziecko jest inne wagowo, wzrostowo i w ogóle tak samo wychodzi kiedy chce heh. Chociaż mam nadz, ze jeszcze te 5 tyg posiedzi w brzuszku ![]() jagodzia nasze kruszynki urodziły się w 33 tygodniu z wagą 1450 i 1650 ![]() a teraz takie babki dużę że wierzyć się nie chce ze to wcześniaki ![]() zuken ![]() Jul super, byłam prawie pewna ze Elocom pomoze. Ja jak mi juz wszystko zejdzie i po czasie widze, ze zaczyna się rozwijać na nowo, to wystarczy ze posmaruje raz i znó znika ![]() A ja miałam ciężką noc. Najpierw miałam taką zgage, że jak się kładłam to aż mnie cofało na ![]() a później jak się obudziłam w nocy to miałam zdrętwiałe dłonie. A jak wstałam po 5, to ledwo małżowi śniadanie zrobiłąm tak mnie dłonie bolały ![]() Chyba zamówie: http://www.smyk.com/cool-club-czapka...a-dla-dzieci-p lub http://www.smyk.com/cool-club-czapka...a-dla-dzieci-p bo wczoraj kupiliśmy taką malutką na 36, i te na pewno http://www.smyk.com/cool-club-czapka...a-dla-dzieci-p Mysle, ze 40/42 to tak na 2-3 miesiące bedzie co?
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem zalamana i nieprzytomna
![]() Moje dziecko znowu cyrki odstswialo jak zeszlej nocy.. pobudki co pare minut i ryk... nie wiem co mu sie tak poprzestawialo, a tak ładnie mi noce przesypial
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#605 |
|
Zadomowienie
|
Ma.ko, czapeczki śliczne
Ania na trzy miesiące miała główkę 39, a na cztery już 41. Z kolei Wiktoria miała 38 na trzy miesiące a na 4,5 miesiąca 40 (sprawdziłam w ksiazeczkach ). Ania ogólnie jest większa od swojej siostry w tym wieku. Przed chwilą zjadła kaszkę i leży póki co grzecznie na kocyku, więc wstawałam pranie, umyłam naczynia i delektuje się moim katarem Zalamana, współczuję nocki
|
#606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze mnie boli, jak łyknę apap to jest ok. Daję sobie czas do jutra, oby przeszło
|
#608 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Raz na jakiś czas można trochę zgrzeszyć Cytat:
Cytat:
No i oczywiście wczoraj się tak nażarłam że do domu się turlałam jak mała kulka Mniaaaaam ale pyszne było, chyba nareszcie po tych wymiotach zaczęłam przybierać na wadze, dzisiaj się zważyłam i wygląda na to że od początku ciąży mam 2 kilo do przodu
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|||
|
|
|
#609 |
|
Konto usunięte
|
hejka
mnie tz podk...ił dziś rano... normalnie az mnie brzuch rozbolał. potem się kapnął, ze chyba przesadził to się przymilał gamoń jeden ![]() ja sie obżarłam dwoma pączkami właśnie. i umieram. ![]() ja mam 3,5 kg do przodu wg mojej domowej wagi, zobaczymy we wtorek u ginki ilę ważę
|
|
|
|
#610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
Ola, Ty w ciąży to można wybaczyć te pączki. A ja właśnie do kawki też strzeliłam sobie pączka. Pycha, ale teraz ma wieczór trzeba podwoić porcję brzuszków :-D
Ania od rana ćwiczy przewroty z plecków na brzuszek i odwrotnie. Spodobała jej się ta nowa umiejętność Wiec może to skok był, skoro mamy nowe osiągnięcia. Mam nadzieję, że to koniec marudzenia.
|
#612 |
|
Konto usunięte
|
wybaczyć, nie wybaczyć, ja juz 3,5 kg na plus
jak słonica bd wyglądać jak tak dalej pójdze ![]() no to weźcie mu lanie spuśccie bo ja czasami nie mam siły juz
|
|
|
|
#613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, ja sobie teraz leżę robię zakupy na allegro kupiłam 2 dywany takie milusie, jeden do nas do pokoiku a drugi do tego remontowanego u rodziców co będę w nim po porodzie z dzieckiem na początku
, kupiłam komodę do tego pokoiku bo nie umiałabym tych ciuszków na początek ogarnąć za 250 z wysyłką taka zwykła kolor brzozy i 2 koce na nową sofę i wersalkę rodziców![]() Następne w kolejce będą wreszcie butelki, sterylizator i podgrzewacz ![]() Jednak kupię dr brown's fioletowe, nie ma co zmieniać na inne skoro od tych synek nie miała ani raz kolek i odbijał za każdym razem, sterylizator też taki kupię. i nadrabiam co napisałyście, przepraszam ale za dużo żeby każdej odpowiedzieć. A tak poza tym mały chodzi do przedszkola, ja już praktycznie zdrowa Zobaczymy jak długo. Małemu podaję tyle leków rano, że już nie wiem jak mam to dawać bo prawie wszystkie trzeba dać na czczo i rano.Szczepionka w tabl, syrop lactuloza za zaparcia, pulneo i sambucol ![]() Mako, Maciejka cieszę się, że po wizytach same dobre wiadomosci ![]() Cytat:
Ja ogólnie nie lubię g maila, całe życie miałam tlen i go uwielbiam ![]() edit: ufff napisałam wszystko i miałam laptop na poduszce i chyba zatkany nawiew i nagle się wyłączył chyba pierwszy raz, zawsze kasuje wszystko
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-11-27 o 11:35 |
|
|
|
|
#614 |
|
Konto usunięte
|
a macie mój brzuszek
16t6dz |
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy to jakieś chudzinki jesteście, u mnie była już piłeczka o tym czasie
|
#616 |
|
Konto usunięte
|
no jak ja szczypior byłam przed ciąża too co się dziwisz
czesto mnie ludzie pytali czy coś jem, czy chora nie jestem.. strasznie mnie to wkurzało.. bo wyglądałam bardzo chudo dlatego, ze tez w miarę wysoka jestem 170 cm wzrostu waga 53 sprzed ciaży ale nikt nie wierzył ze tyle. zwykle twierdzili ze mniej |
|
|
|
#617 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te dwie bawełniane na pewno wezmę, bo będą na wiosne w razie czego bo to 40. A robisz sobie inhalacje? Cytat:
![]() My jedziemy jutro do Wro i idziemy ze znajomimi na pizze szkoda tylko, ze nie moge w siebie dużo wcisnąć hehCytat:
![]() pączki ja od początku mam +13 Zostało mi 5 tygodni, mam nadzieje, ze jeszcze ze 2 kg i koniec ![]() Cytat:
ejjj babo nie przesadzaj ![]() Cytat:
za zakupy ![]() ![]() ale łądnie się zaczyna zaokrąglać ![]() ja jutro wstawie swój. Dziś coś nie mam mocy. W ogóle pisałam Wam (chyba tak) ze mi czasem dłonie drętwieją w nocy? to dziś mi tak zdrętwiały, że masakra, ledwo Tż śniadanie zrobiłam i całą prawa dłoń mnie boli jak chcę zgiąć w pięść oby to nie zespół cieśni nadgarstka ![]() a w ogóle chciałam założyć obrączkę zeby zobaczyć jak mi paluchy popuchły i wsadziłam tylko do połowy palca - nawet przez kostkę nie przeszła haha
|
|
#618 |
|
Konto usunięte
|
a mi drętwieje ale jedna ręka.. ale nie wiem czy to dlatego, ze krzywo śpie czy co..
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie było niecałe 2 kg. Teraz 29 tc jest prawie 9 kg - ale ja duża jestem , ale o dziwo strasznie dobrze się czuję z brzuszkiem, mega mega sexi niestety teraz mam za mało ruchu, brzuch mi twardnieje i spacery ograniczam, teraz z lekami jest ciut lepiej, także trzeba będzie trochę pochodzić ... bo zostały jeszcze nonad 2 miesiące, w takim tempie dobiję do 15 ... malutki dziewczyny mam pytanie, jak kładliście noworodki spać na pleckach to im główka sama leciała na boki? czy używałyście jakichś podpórek, żeby głowka była prosto? bo wiem, że kiedyś pisałyście o zniekształconych główkach to jak trzzeba robić, żeby nie było żadnych problemów?? jak czasem czytam Wasze wypowiedzi to wpadam w małą panikę, bo ja ciągle mam wizję idealnego dziecia ;d śpiącego, nie płaczącego itd.
|
|
#620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie wścibskie sąsiadki zauważyły chyba w 17tyg? czy 20? ukrywałam pod luźnymi bluzkami a te i tak zauważyły, a potem pytania o płeć, macanieU mnie wiedzą tylko 3 osoby jaka będzie płeć A reszcie mówię, że niespodzianka![]() Cytat:
![]() Mi ręce czasem też drętwieją w nocy, ale ja to mam juz lata, moja mama codziennie ![]() Mako ja też kupiłam czapeczkę tą co pokazywałam z kotkiem taka cudna była i pewnie będzie za duża na wyjście ale nie mogłam się oprzeć, tylko kurcze szalika do niej nie było i muszę poszukać podobnego .A dywan to strasznie chciałabym kupić z tych jasnych, różowy, lawenda, zieleń jak bym miała gdzie zrobić pokoik dziecięcy synkowi lub większej córce kiedyś to bym takie chciała kupić a tak trzebabyło stonowane kolory ehhhh http://allegro.pl/pluszowy-dywan-170...798030892.html
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-11-27 o 12:42 |
||
|
|
|
#621 |
|
Konto usunięte
|
Karmel, u mnie wiedzą teściowie, szwagierki, z mojej strony mama i rodzenstwo no i dwie znajome.
ostatnio byłam u mamy, sąsiadki [ wscibskie, lubią ploty.. ] nie zauwazyły. ![]() płci sama na 100 procent nie znam, powiedziałam tylko mamie, ze prawdopodobnie chłopiec. |
|
|
|
#622 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba na początku układałam na bokach bo się bałam zaksztuszenia, w nocy też kładłam raz na 1 boku raz na 2. Coś z tyłu podkładałam jakiś kocyk, poduszeczkę, żeby się nie przekręcał ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
#623 |
|
Konto usunięte
|
no moje też jak na razie nie wypaplały i raczej tego nie zrobią
![]() jedna rodzi 14 grudnia |
|
|
|
#624 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe, a może faktycznie to te słynne skoki? Hurtowo przechodzą te nasze wątkowe pociechy, ale chociaż możemy się wspierać we wspólnym opadaniu z sił ![]() Cytat:
teraz to dzieci nabierają masy z dnia na dzień, więc nie zdziw się jak urodzisz jeszcze dużego chłopca jak Mania skoro i tak są duże szanse, że przenosisz ![]() Cytat:
ostatnio były w żabce laysy za 3,99 i oczywiście mam cały zapas ![]() I współczuję nocki, oby Ci się udało jakoś odpocząć w ciągu dnia ...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A brzuszek super, widać, że coś kiełkuje już A Helenka dostała dziś skierowanie do laryngologa na cito... Od 3 tygodni nie możemy się uporać z pochrapywaniem, zaczęły jej ropieć oczka i ma takie podpuchnięte i musi nas obejrzeć laryngolog
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Maciejka to ta wizja szybko ci się zmieni po porodzie. Ja ukladalam na bokach bo tak położne kazaly a na prosto to jak byłam i pilnowalam małej. Ma bardzo ładna główkę. Teraz to w większości na plecach i sobie sama glowke przekreca.
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga to zdrówka dla Małej. My też idziemy (1 grudnia) z synkiem do laryngologa z uchem bo przez te wszystkie choroby i antybiotyk dalej wspomina czasem o uszku.
A co myślicie o takiej pościeli? Spodobała mi się, Wy wszystkie takie ładne kupujecie nowe, ja miałam mieć po synku, ale jak zwykle nie wytrzymam i pewnie kupię niedługo, coś z różem jasnym i szarością i bielą mi się podoba ![]() http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-d...tml?source=mlt Tylko jak ja to łóżeczko pomaluję na biało? jest brązowe i poobgryzane przez synka przydałby się jakiś pistolet do malowania i farba dla dzieci, tzn już wiem jaka, ale jak ja to ogarnę
|
#627 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- w sumie... bardzo mi się podoba sporo elementów tu jest ![]() chyba też się skuszę na to |
|
|
|
|
#628 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tyle ma opcji do wyboru, że aż się boję ile mi zejdzie wybieranie, bo ja jestem strasznie niezdecydowana Podobają mi się i kropki i zygzaki i gwiazdeczki![]() Zastanawiam się co z poduszkami, bo synek nie miał ochraniacza i było ok a zależało mi na tym, żeby Go widzieć w nocy cały czas przez szczebelki, no najwyżej bym odwiązywała 2 na noc
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Chcialam nadrobic i odpisac Wam bo mam chwilke ale nie dam rady, tyle naskrobalyscie, ze szok
Odpisze wiec wieczorem na spokojnie. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#630 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wypatrzyłam tez fajny komplet, http://allegro.pl/6el-posciel-100-x-...807246260.html o ten. w gwiazdki. śliczny.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.

nie daj się choróbsku.
nasze kruszynki urodziły się w 33 tygodniu z wagą 1450 i 1650 
super, byłam prawie pewna ze Elocom pomoze. Ja jak mi juz wszystko zejdzie i po czasie widze, ze zaczyna się rozwijać na nowo, to wystarczy ze posmaruje raz i znó znika 

szkoda tylko, ze nie moge w siebie dużo wcisnąć heh
Zostało mi 5 tygodni, mam nadzieje, ze jeszcze ze 2 kg i koniec