Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staraniach V - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-27, 08:57   #601
wik_and_ola
Zadomowienie

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Dzień dobry
Jul, super że lek zadziałał
U mnie podobnie, mała pokrzykuje, bo leży w leżaczku a ja próbuję zjeść śniadanie
Stary 2014-11-27, 09:06   #602
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

wik nie daj się choróbsku.

zubi dokłądnie tak jak móisz. Lekarze teoretyzują, i mówią jak być powinno. A tak samo jak każde dziecko jest inne wagowo, wzrostowo i w ogóle tak samo wychodzi kiedy chce heh. Chociaż mam nadz, ze jeszcze te 5 tyg posiedzi w brzuszku

jagodzia nasze kruszynki urodziły się w 33 tygodniu z wagą 1450 i 1650
a teraz takie babki dużę że wierzyć się nie chce ze to wcześniaki

zuken

Jul super, byłam prawie pewna ze Elocom pomoze. Ja jak mi juz wszystko zejdzie i po czasie widze, ze zaczyna się rozwijać na nowo, to wystarczy ze posmaruje raz i znó znika

A ja miałam ciężką noc. Najpierw miałam taką zgage, że jak się kładłam to aż mnie cofało na
a później jak się obudziłam w nocy to miałam zdrętwiałe dłonie. A jak wstałam po 5, to ledwo małżowi śniadanie zrobiłąm tak mnie dłonie bolały

Chyba zamówie:
http://www.smyk.com/cool-club-czapka...a-dla-dzieci-p lub http://www.smyk.com/cool-club-czapka...a-dla-dzieci-p bo wczoraj kupiliśmy taką malutką na 36, i te na pewno http://www.smyk.com/cool-club-czapka...a-dla-dzieci-p
Mysle, ze 40/42 to tak na 2-3 miesiące bedzie co?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 09:10   #603
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Ja jestem zalamana i nieprzytomna
Moje dziecko znowu cyrki odstswialo jak zeszlej nocy.. pobudki co pare minut i ryk... nie wiem co mu sie tak poprzestawialo, a tak ładnie mi noce przesypial

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 09:19   #604
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Moje dziecko znowu cyrki odstswialo jak zeszlej nocy.. pobudki co pare minut i ryk... nie wiem co mu sie tak poprzestawialo, a tak ładnie mi noce przesypial
kurcze

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-11-27, 09:44   #605
wik_and_ola
Zadomowienie

Ma.ko, czapeczki śliczne Ania na trzy miesiące miała główkę 39, a na cztery już 41. Z kolei Wiktoria miała 38 na trzy miesiące a na 4,5 miesiąca 40 (sprawdziłam w ksiazeczkach ). Ania ogólnie jest większa od swojej siostry w tym wieku.
Przed chwilą zjadła kaszkę i leży póki co grzecznie na kocyku, więc wstawałam pranie, umyłam naczynia i delektuje się moim katarem

Zalamana, współczuję nocki Moja też ostatnio często budzi się w nocy, ale dziś na szczescie po cycu od razu usypiala z powrotem
Stary 2014-11-27, 10:02   #606
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Ma.ko, czapeczki śliczne Ania na trzy miesiące miała główkę 39, a na cztery już 41. Z kolei Wiktoria miała 38 na trzy miesiące a na 4,5 miesiąca 40 (sprawdziłam w ksiazeczkach ). Ania ogólnie jest większa od swojej siostry w tym wieku.
Przed chwilą zjadła kaszkę i leży póki co grzecznie na kocyku, więc wstawałam pranie, umyłam naczynia i delektuje się moim katarem

Zalamana, współczuję nocki Moja też ostatnio często budzi się w nocy, ale dziś na szczescie po cycu od razu usypiala z powrotem
A jak z bólem po wyrwaniu zęba?

Stary 2014-11-27, 10:04   #607
wik_and_ola
Zadomowienie

Jeszcze mnie boli, jak łyknę apap to jest ok. Daję sobie czas do jutra, oby przeszło
Stary 2014-11-27, 10:07   #608
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
obżarciuch

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Hahaha piękna szczerość, też bym sobie chętnie strzeliła jakiś dzień obżarciucha, ale teraz już po ptokach, muszę dbać o formę
Strzel sobie Raz na jakiś czas można trochę zgrzeszyć

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Jul to znaczy że już działa oby szybko pomogło

marszałka czyżby skok?

Mania w koncu wypracujecie swój rytm

kicia kurcze jeszcze listopad zawsze taki przygnebiający ehh. Jeszcze troszke w grudniu poczujesz się lepiej

maciejka moze po prostu jest mocniejsza niż nospa

ola Tobie też zleci, zobaczysz

pierożkowa zazwyczaj tak jest ze jak gdzieś trzeba iść to człowiek się gorzej czuje ehh

aga dobrze, że u Was dobrze

A ja już po wizycie u gin. Mały ułożony główką do dołu, pupą pod moimi żebrami i nożki ma po mojej prawej str i tu mnie najwięcej kobie. Waży 2500 g i mierzy ok 40 cm. lekarz mówi, że wielkoludem nie będzie heh. Wg om 35 tydzień, a wg wymiarów 34, ale mówił, żę wszystko w normie. Wody płodowe w normie, łóżysko na tylniej ścianie, serduszko wszystko bije, wszystkie przepływy ok i generalnie wszystko dobrze. AAA no i jajka na swoim miejscu hehe
Powiedział, ze najwczdo eśniej urodze (tzn wtedy juz ciążą jest donoszona) za 2 tyg, a najpóźniej do 3 tyg po terminie można .

A najlepsza moja teściowa - małż dzwoni do niej i mówi jak po wizycie i że mały waży 2500g, a moja wszechwiedząca teściowa "ooo to duży chłopak" a G do niej - no właśnie lekarz powiedział, ze wielkoludem nie bedzie ale mi się z niej śmiać chciało wredna jestem co haha
za to mój brat powiedział "mały ciałem, ale wielki sercem"
Super że wszystko ok z maluszkiem

Cytat:

No i oczywiście wczoraj się tak nażarłam że do domu się turlałam jak mała kulka
Mniaaaaam ale pyszne było, chyba nareszcie po tych wymiotach zaczęłam przybierać na wadze, dzisiaj się zważyłam i wygląda na to że od początku ciąży mam 2 kilo do przodu

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:03   #609
201606011622
Konto usunięte

hejka
mnie tz podk...ił dziś rano... normalnie az mnie brzuch rozbolał. potem się kapnął, ze chyba przesadził to się przymilał gamoń jeden

ja sie obżarłam dwoma pączkami właśnie. i umieram.
ja mam 3,5 kg do przodu wg mojej domowej wagi, zobaczymy we wtorek u ginki ilę ważę
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:21   #610
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
hejka
mnie tz podk...ił dziś rano... normalnie az mnie brzuch rozbolał. potem się kapnął, ze chyba przesadził to się przymilał gamoń jeden

ja mam 3,5 kg do przodu wg mojej domowej wagi, zobaczymy we wtorek u ginki ilę ważę
Tz powinien dostac od nas

Stary 2014-11-27, 11:30   #611
wik_and_ola
Zadomowienie

Ola, Ty w ciąży to można wybaczyć te pączki. A ja właśnie do kawki też strzeliłam sobie pączka. Pycha, ale teraz ma wieczór trzeba podwoić porcję brzuszków :-D

Ania od rana ćwiczy przewroty z plecków na brzuszek i odwrotnie. Spodobała jej się ta nowa umiejętność Wiec może to skok był, skoro mamy nowe osiągnięcia. Mam nadzieję, że to koniec marudzenia.
Stary 2014-11-27, 11:31   #612
201606011622
Konto usunięte

wybaczyć, nie wybaczyć, ja juz 3,5 kg na plus
jak słonica bd wyglądać jak tak dalej pójdze

no to weźcie mu lanie spuśccie bo ja czasami nie mam siły juz
Stary 2014-11-27, 11:33   #613
Kamel
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny, ja sobie teraz leżę robię zakupy na allegro kupiłam 2 dywany takie milusie, jeden do nas do pokoiku a drugi do tego remontowanego u rodziców co będę w nim po porodzie z dzieckiem na początku, kupiłam komodę do tego pokoiku bo nie umiałabym tych ciuszków na początek ogarnąć za 250 z wysyłką taka zwykła kolor brzozy i 2 koce na nową sofę i wersalkę rodziców
Następne w kolejce będą wreszcie butelki, sterylizator i podgrzewacz
Jednak kupię dr brown's fioletowe, nie ma co zmieniać na inne skoro od tych synek nie miała ani raz kolek i odbijał za każdym razem, sterylizator też taki kupię.
i nadrabiam co napisałyście, przepraszam ale za dużo żeby każdej odpowiedzieć.

A tak poza tym mały chodzi do przedszkola, ja już praktycznie zdrowa Zobaczymy jak długo. Małemu podaję tyle leków rano, że już nie wiem jak mam to dawać bo prawie wszystkie trzeba dać na czczo i rano.
Szczepionka w tabl, syrop lactuloza za zaparcia, pulneo i sambucol

Mako, Maciejka cieszę się, że po wizytach same dobre wiadomosci

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Już znalazłam Twoją wiadomość i ją umieściłam w odebranych byłą w wysłanych ale w odebranych nie.

P.S.
Jagodzia, wiki, kamel przeniosłam wasze wiadomości z wersji roboczych do odebranych mam nadzieje, że się nie pogniewacie
Zubi właśnie idę nadrobić pocztę, bo zadko mam czas tam zaglądać.
Ja ogólnie nie lubię g maila, całe życie miałam tlen i go uwielbiam

edit: ufff napisałam wszystko i miałam laptop na poduszce i chyba zatkany nawiew i nagle się wyłączył na szczęście odzyskałam tekst chyba pierwszy raz, zawsze kasuje wszystko

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2014-11-27 o 11:35
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 11:34   #614
201606011622
Konto usunięte

a macie mój brzuszek

16t6dz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16t6dz.jpg (78,9 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-11-27, 11:58   #615
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
a macie mój brzuszek

16t6dz
Wy to jakieś chudzinki jesteście, u mnie była już piłeczka o tym czasie

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2014-11-27, 12:05   #616
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Wy to jakieś chudzinki jesteście, u mnie była już piłeczka o tym czasie
no jak ja szczypior byłam przed ciąża too co się dziwisz
czesto mnie ludzie pytali czy coś jem, czy chora nie jestem.. strasznie mnie to wkurzało.. bo wyglądałam bardzo chudo dlatego, ze tez w miarę wysoka jestem
170 cm wzrostu
waga 53 sprzed ciaży ale nikt nie wierzył ze tyle. zwykle twierdzili ze mniej
Stary 2014-11-27, 12:05   #617
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
kurcze to juz nie wiem czy kupować, czy nie będą za duże zimą
te dwie bawełniane na pewno wezmę, bo będą na wiosne w razie czego bo to 40.
A robisz sobie inhalacje?

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Super że wszystko ok z maluszkiem

No i oczywiście wczoraj się tak nażarłam że do domu się turlałam jak mała kulka
Mniaaaaam ale pyszne było, chyba nareszcie po tych wymiotach zaczęłam przybierać na wadze, dzisiaj się zważyłam i wygląda na to że od początku ciąży mam 2 kilo do przodu

My jedziemy jutro do Wro i idziemy ze znajomimi na pizze szkoda tylko, ze nie moge w siebie dużo wcisnąć heh

Cytat:
hejka

no powinien operwać
pączki
ja od początku mam +13 Zostało mi 5 tygodni, mam nadzieje, ze jeszcze ze 2 kg i koniec

Cytat:
Ania od rana ćwiczy przewroty z plecków na brzuszek i odwrotnie. Spodobała jej się ta nowa umiejętność Wiec może to skok był, skoro mamy nowe osiągnięcia. Mam nadzieję, że to koniec marudzenia.

Cytat:
ejjj babo nie przesadzaj

Cytat:
Cześć dziewczyny, ja sobie teraz leżę robię zakupy na allegro kupiłam 2 dywany takie milusie, jeden do nas do pokoiku a drugi do tego remontowanego u rodziców co będę w nim po porodzie z dzieckiem na początku, kupiłam komodę do tego pokoiku bo nie umiałabym tych ciuszków na początek ogarnąć za 250 z wysyłką taka zwykła kolor brzozy i 2 koce na nową sofę i wersalkę rodziców
Następne w kolejce będą wreszcie butelki, sterylizator i podgrzewacz
Jednak kupię dr brown's fioletowe, nie ma co zmieniać na inne skoro od tych synek nie miała ani raz kolek i odbijał za każdym razem, sterylizator też taki kupię.

A tak poza tym mały chodzi do przedszkola, ja już praktycznie zdrowa Zobaczymy jak długo. Małemu podaję tyle leków rano, że już nie wiem jak mam to dawać bo prawie wszystkie trzeba dać na czczo i rano.
Szczepionka w tabl, syrop lactuloza za zaparcia, pulneo i sambucol

Mako, Maciejka cieszę się, że po wizytach same dobre wiadomosci
no to za zakupy

Cytat:
a macie mój brzuszek 16t6dz
ale łądnie się zaczyna zaokrąglać
ja jutro wstawie swój. Dziś coś nie mam mocy.

W ogóle pisałam Wam (chyba tak) ze mi czasem dłonie drętwieją w nocy? to dziś mi tak zdrętwiały, że masakra, ledwo Tż śniadanie zrobiłam i całą prawa dłoń mnie boli jak chcę zgiąć w pięść
oby to nie zespół cieśni nadgarstka
a w ogóle chciałam założyć obrączkę zeby zobaczyć jak mi paluchy popuchły i wsadziłam tylko do połowy palca - nawet przez kostkę nie przeszła haha

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-11-27, 12:08   #618
201606011622
Konto usunięte

a mi drętwieje ale jedna ręka.. ale nie wiem czy to dlatego, ze krzywo śpie czy co..
Stary 2014-11-27, 12:31   #619
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
wybaczyć, nie wybaczyć, ja juz 3,5 kg na plus

no to weźcie mu lanie spuśccie bo ja czasami nie mam siły juz
aż musiałam zobaczyć ile miałam na + na Twoim etapie u mnie było niecałe 2 kg. Teraz 29 tc jest prawie 9 kg - ale ja duża jestem , ale o dziwo strasznie dobrze się czuję z brzuszkiem, mega mega sexi niestety teraz mam za mało ruchu, brzuch mi twardnieje i spacery ograniczam, teraz z lekami jest ciut lepiej, także trzeba będzie trochę pochodzić ... bo zostały jeszcze nonad 2 miesiące, w takim tempie dobiję do 15 ...

Cytat:
a macie mój brzuszek

16t6dz
malutki

dziewczyny mam pytanie, jak kładliście noworodki spać na pleckach to im główka sama leciała na boki? czy używałyście jakichś podpórek, żeby głowka była prosto? bo wiem, że kiedyś pisałyście o zniekształconych główkach to jak trzzeba robić, żeby nie było żadnych problemów??

jak czasem czytam Wasze wypowiedzi to wpadam w małą panikę, bo ja ciągle mam wizję idealnego dziecia ;d śpiącego, nie płaczącego itd.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 12:37   #620
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
no jak ja szczypior byłam przed ciąża too co się dziwisz
czesto mnie ludzie pytali czy coś jem, czy chora nie jestem.. strasznie mnie to wkurzało.. bo wyglądałam bardzo chudo dlatego, ze tez w miarę wysoka jestem
170 cm wzrostu
waga 53 sprzed ciaży ale nikt nie wierzył ze tyle. zwykle twierdzili ze mniej
To nic tylko się cieszyć, że mało widać U mnie wścibskie sąsiadki zauważyły chyba w 17tyg? czy 20? ukrywałam pod luźnymi bluzkami a te i tak zauważyły, a potem pytania o płeć, macanie
U mnie wiedzą tylko 3 osoby jaka będzie płeć A reszcie mówię, że niespodzianka

Cytat:
kurcze to juz nie wiem czy kupować, czy nie będą za duże zimą
te dwie bawełniane na pewno wezmę, bo będą na wiosne w razie czego bo to 40.
A robisz sobie inhalacje?

My jedziemy jutro do Wro i idziemy ze znajomimi na pizze szkoda tylko, ze nie moge w siebie dużo wcisnąć heh

no to za zakupy

W ogóle pisałam Wam (chyba tak) ze mi czasem dłonie drętwieją w nocy? to dziś mi tak zdrętwiały, że masakra, ledwo Tż śniadanie zrobiłam i całą prawa dłoń mnie boli jak chcę zgiąć w pięść
oby to nie zespół cieśni nadgarstka
a w ogóle chciałam założyć obrączkę zeby zobaczyć jak mi paluchy popuchły i wsadziłam tylko do połowy palca - nawet przez kostkę nie przeszła haha
oj pizza za mną też chodzi od dawna, ale też nie mogę dużo jeść bo zaraz mnie przydusza w górze brzucha i ogólnie ledwo się ruszam wtedy

Mi ręce czasem też drętwieją w nocy, ale ja to mam juz lata, moja mama codziennie

Mako ja też kupiłam czapeczkę tą co pokazywałam z kotkiem taka cudna była i pewnie będzie za duża na wyjście ale nie mogłam się oprzeć, tylko kurcze szalika do niej nie było i muszę poszukać podobnego .

A dywan to strasznie chciałabym kupić z tych jasnych, różowy, lawenda, zieleń jak bym miała gdzie zrobić pokoik dziecięcy synkowi lub większej córce kiedyś to bym takie chciała kupić a tak trzebabyło stonowane kolory ehhhh
http://allegro.pl/pluszowy-dywan-170...798030892.html

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2014-11-27 o 12:42
Stary 2014-11-27, 12:40   #621
201606011622
Konto usunięte

Karmel, u mnie wiedzą teściowie, szwagierki, z mojej strony mama i rodzenstwo no i dwie znajome.
ostatnio byłam u mamy, sąsiadki [ wscibskie, lubią ploty.. ] nie zauwazyły.
płci sama na 100 procent nie znam, powiedziałam tylko mamie, ze prawdopodobnie chłopiec.
Stary 2014-11-27, 12:49   #622
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
aż musiałam zobaczyć ile miałam na + na Twoim etapie u mnie było niecałe 2 kg. Teraz 29 tc jest prawie 9 kg - ale ja duża jestem , ale o dziwo strasznie dobrze się czuję z brzuszkiem, mega mega sexi niestety teraz mam za mało ruchu, brzuch mi twardnieje i spacery ograniczam, teraz z lekami jest ciut lepiej, także trzeba będzie trochę pochodzić ... bo zostały jeszcze nonad 2 miesiące, w takim tempie dobiję do 15 ...

malutki

dziewczyny mam pytanie, jak kładliście noworodki spać na pleckach to im główka sama leciała na boki? czy używałyście jakichś podpórek, żeby głowka była prosto? bo wiem, że kiedyś pisałyście o zniekształconych główkach to jak trzzeba robić, żeby nie było żadnych problemów??

jak czasem czytam Wasze wypowiedzi to wpadam w małą panikę, bo ja ciągle mam wizję idealnego dziecia ;d śpiącego, nie płaczącego itd.
Ja chyba przekroczę moje 11-12 kg z pierwszej ciąży Ale teraz zimą się bardziej chce jeść i mniej wychodzi.

Ja chyba na początku układałam na bokach bo się bałam zaksztuszenia, w nocy też kładłam raz na 1 boku raz na 2. Coś z tyłu podkładałam jakiś kocyk, poduszeczkę, żeby się nie przekręcał

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Karmel, u mnie wiedzą teściowie, szwagierki, z mojej strony mama i rodzenstwo no i dwie znajome.
ostatnio byłam u mamy, sąsiadki [ wscibskie, lubią ploty.. ] nie zauwazyły.
płci sama na 100 procent nie znam, powiedziałam tylko mamie, ze prawdopodobnie chłopiec.
No u mnie też widzą 2 koleżanki, ale one nikomu nie wypaplają

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2014-11-27, 13:09   #623
201606011622
Konto usunięte

no moje też jak na razie nie wypaplały i raczej tego nie zrobią
jedna rodzi 14 grudnia
Stary 2014-11-27, 13:10   #624
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
moja też się przemieszcza, ale jakoś tak bokiem i to też nie za daleko
wiesz też myślałąm, że to może zęby, ale jak patrze to nic tam nie widzę na razie, także sama już nie wiem
Hehe, zdolne te nasze dziewczyny, nie ma co
Ciekawe, a może faktycznie to te słynne skoki? Hurtowo przechodzą te nasze wątkowe pociechy, ale chociaż możemy się wspierać we wspólnym opadaniu z sił

Cytat:
A ja już po wizycie u gin. Mały ułożony główką do dołu, pupą pod moimi żebrami i nożki ma po mojej prawej str i tu mnie najwięcej kobie. Waży 2500 g i mierzy ok 40 cm. lekarz mówi, że wielkoludem nie będzie heh. Wg om 35 tydzień, a wg wymiarów 34, ale mówił, żę wszystko w normie. Wody płodowe w normie, łóżysko na tylniej ścianie, serduszko wszystko bije, wszystkie przepływy ok i generalnie wszystko dobrze. AAA no i jajka na swoim miejscu hehe
Powiedział, ze najwczdo eśniej urodze (tzn wtedy juz ciążą jest donoszona) za 2 tyg, a najpóźniej do 3 tyg po terminie można .
Piękne wieści, trochę już nosisz pod sercem kg teraz to dzieci nabierają masy z dnia na dzień, więc nie zdziw się jak urodzisz jeszcze dużego chłopca jak Mania skoro i tak są duże szanse, że przenosisz

Cytat:
Eee tam raz na jakis czas mozesz sobie pozwolic
Ciesze sie,ze u was ok
I tak sobie pozwalam na paczkę chipsów prawie co wieczór na odstresowanie ostatnio były w żabce laysy za 3,99 i oczywiście mam cały zapas
I współczuję nocki, oby Ci się udało jakoś odpocząć w ciągu dnia ...

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Dzien dobry mam minute doslownie bo moj Ksiaze krzyczy na mnie, ze go w bujaku zostawilam chcialam sie tylko pochwalic, ze z glowki wszystko zeszlo
Super!!!

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Chudzineczka

Cytat:
hejka
Lanie dla Tżta i to na goły tyłek za denerwowanie ciężarnej A brzuszek super, widać, że coś kiełkuje już

A Helenka dostała dziś skierowanie do laryngologa na cito... Od 3 tygodni nie możemy się uporać z pochrapywaniem, zaczęły jej ropieć oczka i ma takie podpuchnięte i musi nas obejrzeć laryngolog

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:18   #625
God Of War 20
Zakorzenienie

Hej.

Maciejka to ta wizja szybko ci się zmieni po porodzie.
Ja ukladalam na bokach bo tak położne kazaly a na prosto to jak byłam i pilnowalam małej. Ma bardzo ładna główkę. Teraz to w większości na plecach i sobie sama glowke przekreca.
Stary 2014-11-27, 13:27   #626
Kamel
Wtajemniczenie

Aga to zdrówka dla Małej. My też idziemy (1 grudnia) z synkiem do laryngologa z uchem bo przez te wszystkie choroby i antybiotyk dalej wspomina czasem o uszku.

A co myślicie o takiej pościeli? Spodobała mi się, Wy wszystkie takie ładne kupujecie nowe, ja miałam mieć po synku, ale jak zwykle nie wytrzymam i pewnie kupię niedługo, coś z różem jasnym i szarością i bielą mi się podoba
http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-d...tml?source=mlt

Tylko jak ja to łóżeczko pomaluję na biało? jest brązowe i poobgryzane przez synka przydałby się jakiś pistolet do malowania i farba dla dzieci, tzn już wiem jaka, ale jak ja to ogarnę

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2014-11-27, 13:36   #627
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Aga to zdrówka dla Małej. My też idziemy (1 grudnia) z synkiem do laryngologa z uchem bo przez te wszystkie choroby i antybiotyk dalej wspomina czasem o uszku.

A co myślicie o takiej pościeli? Spodobała mi się, Wy wszystkie takie ładne kupujecie nowe, ja miałam mieć po synku, ale jak zwykle nie wytrzymam i pewnie kupię niedługo, coś z różem jasnym i szarością i bielą mi się podoba
http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-d...tml?source=mlt

Tylko jak ja to łóżeczko pomaluję na biało? jest brązowe i poobgryzane przez synka przydałby się jakiś pistolet do malowania i farba dla dzieci, tzn już wiem jaka, ale jak ja to ogarnę
fajna ta pościel

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

w sumie... bardzo mi się podoba sporo elementów tu jest
chyba też się skuszę na to
Stary 2014-11-27, 15:12   #628
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
fajna ta pościel

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

w sumie... bardzo mi się podoba sporo elementów tu jest
chyba też się skuszę na to
Fajna nie? Ale tyle ma opcji do wyboru, że aż się boję ile mi zejdzie wybieranie, bo ja jestem strasznie niezdecydowana Podobają mi się i kropki i zygzaki i gwiazdeczki
Zastanawiam się co z poduszkami, bo synek nie miał ochraniacza i było ok a zależało mi na tym, żeby Go widzieć w nocy cały czas przez szczebelki, no najwyżej bym odwiązywała 2 na noc

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2014-11-27, 15:21   #629
Juliette25
Zakorzenienie

Chcialam nadrobic i odpisac Wam bo mam chwilke ale nie dam rady, tyle naskrobalyscie, ze szok
Odpisze wiec wieczorem na spokojnie.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-11-27, 15:40   #630
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Fajna nie? Ale tyle ma opcji do wyboru, że aż się boję ile mi zejdzie wybieranie, bo ja jestem strasznie niezdecydowana Podobają mi się i kropki i zygzaki i gwiazdeczki
Zastanawiam się co z poduszkami, bo synek nie miał ochraniacza i było ok a zależało mi na tym, żeby Go widzieć w nocy cały czas przez szczebelki, no najwyżej bym odwiązywała 2 na noc
ja się boję, ze te poduszki własnie moga przeszkadzać.
wypatrzyłam tez fajny komplet, http://allegro.pl/6el-posciel-100-x-...807246260.html

o ten. w gwiazdki. śliczny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości