|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
Super! Koleżanka tak zbierała przez rok i na świetne wakacje się z mężem wybrali
|
#4442 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
My juz tysiac ta metoda uzbieralismy. Czasem ciezko mi wyskoczyc z piatek ale moj Tz jest stanowczy i dobrze ;-) czasem jeszcze zamieniamy jakies sumki na dolary bo pewniejsze ze beda lezec i sie nie wyda.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
Smart saver? Pierwsze słyszę
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
W ING jest taka opcja: po każdym przelewie albo po każdej płatności kartą na specjalne konto oszczędnościowe przekazywane są końcówki w zaokrągleniu do 5 lub 10zł [ja wybrałam opcję do 5zł], ewentualnie od 1 do 10% - jak sobie ustalisz. Czyli np. - jak w moim przypadku - płacisz kartą 7zł, a wtedy 'cichaczem' na konto oszczędnościowe idzie 3zł. To są takie drobne, których braku się nie zauważa, a które z czasem zbierają się w fajną sumę.
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
Dobry sposób. Szkoda ze mam konto w PKO
|
|
|
|
#4447 |
|
Pani Pech
|
Ja mam 2 , bo prowadzenie jest za darmo a ulatwia mi to zycie
|
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
To chyba się przejdę do ING i popytam
a jak z bankomatami? Bo ki zależy żeby mieć do wszystkich dostęp
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Mam w ING konto Direct i nie płacę za nic - wszystkie wpłatomaty i bankomaty za darmo [niezależnie od tego, do jakiego banku należą], przelewy za darmo. Karta kosztuje 7zł miesięcznie, ale za to też nie płacę, bo dokonuję w każdym miesiącu transakcji na wymagane minimum 200zł. Do konta mam też dołożone normalne konto oszczędnościowe i ten Smart Saver - za prowadzenie ich też nie płacę.
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedź! Bardziej mi się opłaca to konto, które masz. Musze się rozpytać w banku
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym, żeby mój małżon myślał podobnie. On ma konto w Millenium i co chwilę dokładają mu jakichś nowych opłat Teraz to chyba już jest 6 czy 8zł miesięcznie, tragedia.
|
|
#4452 |
|
Zadomowienie
|
No masakra :/ teraz to aby jak najwięcej naciągnąć od ludzi :/
|
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam konto od zawsze w PKO BP i od roku w ING i o wiele bardziej wolę ING, chociaż wszelkie transakcje online robie wciąż na koncie PKO. Denerwuje mnie podejscie PKO do klienta. Szczytem wszystkiego było, jak już nie mogłam mieć konta student i oni je z automatu zamienili na najdroższe konto jakie mieli za 15 zł miesięcznie, nie racząc mnie nawet poinformować. Dodam, że za konto student płaciłam nie więcej niż 4 zł miesięcznie i w czasie zamiany konta mieli w ofercie darmowe konto, no ale po co takie oferowac ;]
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Niby wydaje się to mało, ale w skali roku pewna suma jednak się z tego zbiera. Ja sobie bardzo cenię to, że za nic w swoim banku nie płacę, bo oszczędzanie na czym się da to dla mnie podstawa
![]() Znajomi się wiecznie śmieją, że lubię oszczędzać. A dla mnie to jest podstawa. Chyba opowiadałam Wam o tym naszym wypadku na początku listopada. Okazuje się, że auto już do niczego się nie nadaje, więc pewnie parę elementów sprzeda się na części i nic poza tym. Ubezpieczyciel powalającej kwoty nam nie wypłaci, ale dzięki oszczędnościom będziemy mogli zainwestować w jakiś przyzwoity wóz. Nie muszę płakać i denerwować się, że nie będzie za co żyć - po to oszczędzaliśmy, żeby mieć spokojne głowy. Co prawda po zakupie auta powalających oszczędności mieć nie będziemy, ale coś się uzbiera znowu - wydawcy nareszcie wypłacają mi zaległe wypłaty, przymierzam się do sprzedaży laptopa, który wygrałam na początku roku, na Allegro pójdzie też sporo książek i innych bzdetów - od tego się zacznie, a za jakiś czas znów na pewno będzie trzeba na coś oszczędności wydać, bo tak to już w życiu jest ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Futbolowa fajnie do tego podchodzisz podobnie jak ja
też wolę odłożyć jak jest możliwość bo później bez problemu można sobie na cos pozwolić
|
|
|
|
#4456 |
|
Konto usunięte
|
ja polecam mBank i WBK, mam konto i w jednym i drugim. tż ma w Deutsche Banku, bo tam jest kredyt na mieszkanie, ale bankowość internetowa i w ogóle podejście do klienta jest dramatyczne. na szczęście go przekonałam ostatnio do mBanku i mówi, że jest zadowolony
|
|
|
|
#4457 |
|
Zadomowienie
|
No o mBanku też słyszałam pozytywne opinie
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Wredny kotecek
|
My z Tż mamy konta w mBanku od kilku lat. Jest ok, jak się miesięcznie kartą zapłaci łącznie 100zł to nie ma żadnych opłat (chyba że się wybierze te dodatkowe płatne opcje, jak wszystkie bankomaty czy ubezpieczenie),a jak się nie wykona tych transakcji to 4zł/mies (kiedyś było 2zł ale podnieśli :P
O PKO słyszałam same negatywne opinie. |
|
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej koleżance PKO zrobiło taką samą miłą niespodziankę po skończeniu studiów. Ja i tż mamy konta w mBanku od kilku lat i za nic nie płacimy! Teraz tylko trochę denerwuje nas zmiana wyglądu strony, ale poza tym nie mamy się do czego przyczepić. mBank też ma takiego sayvera Jestem sceptycznie nastawiona do takiego sposobu oszczędzania. Mam niewielkie dochody i robię dużo niewielkich zakupów. Obawiałabym się tego, że w połowie miesiąca nie zostanie mi nic na koncie przy takim ściąganiu.
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
To ja uciekam w takim razie z PKO
|
|
|
|
#4462 | |
|
now or never
|
ja też zbieram, ciężko piątaki z portfela wyjąć, ale w miesiac stówka się uzbierała
![]() w mBanku też coś takeigo jest. Cytat:
|
|
#4463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam konto w ING ale bez rachunku oszczędnościowego, możesz napisać ile kosztuje cie prowadzenie takiego rachunku, jakie jest oprocentowanie? Czy konieczne do tego Smart saver jest konto oszczednościowe czy wystarczy miec konto w direct
Edytowane przez imago84 Czas edycji: 2014-11-27 o 11:43 |
|
|
|
|
#4464 |
|
Wredny kotecek
|
Jednak nie będzie wigilii ze szwagrem i jego głupią żoną
potem drugi telefon o 22 żebyśmy wymienili I znowu wyładowałam emocje na wizażu |
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4466 | |
|
now or never
|
Cytat:
|
|
#4467 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Fajne są te tory - 60zł a w internecie te same powyżej 100zł. Są też samochodziki metalowe tej samej formy - w zestawie 5sztuk za 33zł gdzie pojedynczy na allegro kosztuje 12+ przesyłka. Może komuś się przyda
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na allegro nawet nie patrze. Swojemu wzielam tor z hottow ktorego nawet nie ma na allegro a kupilam go za 80zl obnizony ze 160
i w zestawie jest autko. Chce jeszcze moze 5pak autek dokupic moze go jeszcze obniza z 35do 25zl? W tamtym roku za taka cene 5autek z hottow kupilam malemu i powiem ze dobrze sie trzymaja a ten ton tez fajny bo ma 2.5 metra ma wyrzutnie i mete i 2autka sie scigaja. W tamtym roku kupilam malemu garaz wadera w biedrze z 3autkami do kompletu za 60zl
|
|
|
|
#4469 |
|
Wredny kotecek
|
A swojej siostrzenicy kupiłam jinna
W smyku kosztuje 110zł a na merlinie dorwałam za 65 http://www.youtube.com/watch?v=TBq5NZYn3ro
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Na allegro są super kupony jak kupuje się przez aplikacje.
Teraz jest kupon na zabawki - 35zl przy zakupie za 100
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:27.

Teraz to chyba już jest 6 czy 8zł miesięcznie, tragedia.

Jestem sceptycznie nastawiona do takiego sposobu oszczędzania. Mam niewielkie dochody i robię dużo niewielkich zakupów. Obawiałabym się tego, że w połowie miesiąca nie zostanie mi nic na koncie przy takim ściąganiu.
06.09.2014 
potem drugi telefon o 22 żebyśmy wymienili 

[/RIGHT]