|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
Cytat:
Cytat:
Wystawiłam perfumy, kosmetyki, książki i ubrania. Jeszcze mam kilka ubrań do wystawienia, ale muszę pomyśleć jak zrobić korzystne zdjęcia
|
||
|
|
|
#4412 |
|
Konto usunięte
|
jedyny minus z aukcji taki, że prowizję pożera potem
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
To fakt, ale zawsze i tak coś wpadnie kaski. Kiedyś nawet sprzedałam flakon perfumach, a mogłam go po prostu wyrzucić do kosza
|
|
|
|
#4414 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
popatrzył na mnie jak na psychopatkę, a potem nie wierzył że zarobiłam na tym 50zł w sumie |
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd ja to znam Ja wystawiłam co prawda tylko 1 flakon do tej pory, ale poszedł za 10 zł. Każdy komu mówiłam, że sprzedałam pusty flakon się dziwił, że coś takiego wystawiłam. Ja po prostu próbuję, jak nikt nie chce, to śmietnik zawsze przyjmie, a do zakupu przecież nikogo nie zmuszam![]() Moja koleżanka chciała wyrzucić stare, niemodne buty,a jej TŻ wystawił je na allegro i poszły za 200 zł Hitem moich aukcji były buty, które kupiłam w Primarku za 2 f. Nie dało się w nich chodzić, więc wystawiłam od 1 zł i sprzedałam w licytacji za ponad 80 zł
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Jak Wy to robicie? Ja nie potrafię nic sprzedać na all czy olx w rozsądnej cenie.
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z olx próbuję od niedawna, ale raczej średnio idzie - mam wrażenie, że jednak Allegro cieszy się większą popularnością wśród ludzi. A szkoda, bo z perspektywy wystawiającego olx jest dużo bardziej opłacalne - tylko za wyróżnienie się płaci.
Edytowane przez Futbolowa Czas edycji: 2014-11-22 o 20:59 |
|
|
|
|
#4418 |
|
Konto usunięte
|
ja miałam dużo rzeczy nowych, niektóre jeszcze z metkami to mi poszły w mig.
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Futbolowa, usuń linka bo nie można się komercyjnie reklamować na wizażu
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
loloo, wybacz, nie pomyślałam o tym
Ja też mam sporo nowych rzeczy, aż wstyd mówić. Kupować ciuchy i trzymać je z metkami w szafce - źle mi z tym Ale może też je wreszcie powystawiam, bo aż szkoda, żeby kurzyły się latami. A skoro przez tyle czasu ich nie włożyłam, raczej i tak nigdy ich nie włożę...
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wystawiam i nowe i używane. Np jak nie trafię z kosmetykiem, a nie kosztuje on kilku złotych, to wystawiam. Książki kupuję najczęsciej używane i po przeczytaniu wystawiam. Ubrania raczej rzadko wystawiam, jak już wystawię to za ok 10
Dużo ubrań kupuję w lumpie i jako, że ich wartość jest niska, to nie chce mi się bawić w wystawianie na allegro.
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a na grupach na FB nie wystawiacie?
(te, które mają FB oczywiście ) tam jest spora szansa, że ktoś kupi, no i jak grupa ze swojego miasta, to można się umawiać na odbiór osobisty
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Lynn, ja też książki często wystawiam, jak już je przeczytam. Zazwyczaj wyglądają jak nowe, więc chodzą w dobrych cenach. Dlatego właśnie szykuję się do wystawienia paru z nich. Niby teraz zastrzyk gotówki nie jest niezbędny, ale przynajmniej będę miała toto z głowy
![]() _agg_, nie próbowałam nigdy, chociaż widziałam, że sporo znajomych należy do różnych grup tego rodzaju.
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4424 |
|
Konto usunięte
|
ja polecam vinted, bo tam i sprzedać można i się wymienić.
|
|
|
|
#4425 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale doczytałam, że o prezent dla 2 latki chodzi, moja córa ma 20mcy i właśnie przestaje się już bawić takimi gadżetami, a zaczyna karmić i kłaść spać lalki i pluszaki, budować z duplo itp. Cytat:
wiem po sobie, że na dziecko można wydać absolutnie każde pieniądze, zwłaszcza te licytacje ile na wyprawkę potrzeba są bez sensu. Oczywiście znajdą się tacy, co powiedzą, że wcale kasy nie trzeba, bo całą wyprawkę zbierze się po dzieciach rodziny i koleżanek, na mleko się nie wyda, bo dziecko będzie na cycu, a potem da się cokolwiek z talerza mamusi i tatusia, szczepienia tylko państwowe, bo inne to fanaberia lekarzy, a bankowanie krwi pępowinowej jest bez sensu, więc jedyny koszt w sumie to dady w promocji w biedrze, bo zabawki to dziadkowie kupią, albo spadkowe będą. A można całkiem odwrotnie.... A można gdzieś pośrodku..... Tak naprawdę nigdy nie wiesz ile faktycznie będziesz musiała na dziecko wydać, nie przewidzisz ewentualnych chorób, rehabilitacji, tego czy np. dostanie się do żłobka itp itdCytat:
Cytat:
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
Ja zawsze patrze gdzie najtaniej i wychodzilo ze jednak w Tesco
![]() Chociaz nie wszystko tam takie tanie. |
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Może się uda, rozejrzę się w grudniu, jak zabiorę się za porządne wyprzedawanie dobytku
![]() O, nie znam ![]() Cytat:
|
|
#4428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Mam z H&M tunikę nową z metką. Kupiłam trzy zeszłej jesieni i jedną nosiłam, drugą założyłam kilka razy a od trzeciej metki nawet nie zdjęłam. Jak wystawię za połowę ceny z metki to pójdzie? Wystawić też te pozostałe? (kupowałam je na ciążę, teraz tak duży rozmiar jest mi niepotrzebny)
|
|
|
|
#4432 | |
|
Konto usunięte
|
bardzo popularna fanaberia
np. flakon po Alienie mi pasuje do łazienki więc jak tylko koleżanka go skończy, to przejmuję buteleczkę i postawie sobie nie półce ![]() Cytat:
ja miałam bluzkę z metką za 90zł i poszła mi za 80, więc w sumie w ogóle nie byłam stratna. jak dalej 'na czasie' to tą z metką daj niedużo mniej niż na metce. |
|
|
|
|
#4433 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
To może ktoś się skusi i kupi ode mnie puste butelki po lolicie i po wish choparda
Dzięki za ten pomysł, nawet 10 zł to już coś.
|
#4434 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Sama mam ok 5-7 pustych flakonów,ale są na tyle ładne, że szkoda mi się z nimi rozstawać. |
|||
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziwi mnie, że ktoś kolekcjonuje flakony po perfumach - niektóre są naprawdę piękne i wymyślne
Dziewczyny, interesowałyście się kiedyś kontami oszczędnościowymi albo lokatami dla dzieci? Chciałabym coś takiego założyć i odkładać na przyszłość Zośki, ale nigdy nie miałam z takimi instrumentami do czynienia. Może któraś z Was coś poleci? Póki co w innym wątku moje zainteresowanie wzbudziły oferty ING i PKOBP.
|
#4436 | |
|
Pani Pech
|
Cytat:
chce malej zalozyc tez
|
|
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
ja jeszcze się na tym nie znam, próbowałam odkładac do skarbonki ale i ztego nic nie wyszło :P
|
|
|
|
#4439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W tym temacie polecam Wam zainteresowanie się IKZE - niby na daleką przyszłość, ale można sobie toto odliczać co roku od podatku
|
|
#4440 |
|
Wredny kotecek
|
My ciągle twardo zbieramy 5złotówki, już 200zł pękło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

jak mi się wydaje że jest ok, to odkładam na chwilę na ręcznik papierowy i potem na talerz. jak już jest na talerzu to daję trochę masła na górę. 
mam nadzieje ze kilka groszy wpadnie :p
Ja wystawiłam co prawda tylko 1 flakon do tej pory, ale poszedł za 10 zł. Każdy komu mówiłam, że sprzedałam pusty flakon się dziwił, że coś takiego wystawiłam. Ja po prostu próbuję, jak nikt nie chce, to śmietnik zawsze przyjmie, a do zakupu przecież nikogo nie zmuszam

nie dostał wypłaty za tamten miesiąc 
13.03.2008