|
|
#2191 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Tylko troche podczytalam, bo nie mialam czasu. Jestem teraz w De i wracam dzisiaj do Pl. Nie moge uwierzyc, ze zaraz swieta i Nowy Rok. Czas tak szybko plynie, ani sie obejrzymy, a juz bedzie marzec. Szok.
Gratulacje wizyt, tygodni i pieknych zakupow. Myslalam, ze tylko ja bede zaczynala rodzic sama. Moj Tz jak tylko sie zacznie, to wsiada w auto i przyjezdza do Pl. Chcemy byc jak najdluzej razem z mala, wiec tylko taka opcja wchodzi w gre, bo termin porodu trudno przewidziec. Zostanie 2 tygodnie, a jak wyrobimy malej dowod, to jedziemy do De. Na szczescie nie jest uzalezniony od samolotow. Pocieszam sie jeszcze, ze powinien zdazyc, skoro to pierwszy porod. Nouvelle, jestesmy w podobnej sytuacji. Tez strasznie duzo wydatkow nam sie skumulowalo. Tez slub, swieta i naprawa auta. Do bmw czesci sa strasznie drogie A gdzie tu jeszcze wyprawka![]() Jestem w szoku, ze przy uzywaniu mokrych chusteczek moga zarosnac wargi sromowe u dziewczynek. Wprawdzie i tak planowalam uzywac wacikow i wody, a chusteczki tylko na wyjscia, ale i tak szok. Nigdy nie mialam do czynienia z mala dziewczynka, w najblizszej rodzinie same chlopy. Ile rodzic jeszcze musi sie nauczyc
|
|
|
|
#2192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja zakupiłam przed chwilą na grouponie 2 bilety do multikina, prezent z głowy dla tż na mikołajki
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie tŻ przywiózł mi kawę i chyba po tej glukozie mi nie smakuje.. ![]() Uciekam do papierków bo mam troszkę pracy..
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
O tych zarabiających wargach sromowych u dziewczynek tez słyszałam i nawet kiedyś widziałam w jakimś filmie że przy myciu należy rozszerzać te wargi ale nie wiem czy to prawda...
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() ojustyna gratki za wizytę ![]() mamusiom udającym się dzisiaj trzymam kciuki na wizyty ![]() Crystal szkoda że Tż wyjeżdża w delegacje ale jesteśmy chętne na poród wizażankowy ---------------------------------------------------------------------------- A ja wstałam już o 7 i tak siedząc na wwc wzięło mnie ba bełt ale nie mogłam wstać i bełtłam do zlewu... i tak się naciągnełam, ąz ąz mnie zapiekó w środku ból juz puścił, ale nadwyrezyłam chyba sobie coś, mam nadzieje, ze to nic takiego ![]() POjechałam dzisiaj tez na miasto. Kupiłam wreszcie farbę do kłaczków i będziemy testować ![]() Obiad zrobiony ryż warzywka z patelni. Tż ma obiadek z wczoraj ![]() i dorwałam kilka łaszków w lumpku. za niecałe 30 zł ![]() tadam :
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
z tymi wargami sromowymi straszne
![]() Pierwsze słyszę w ogóle o czymś takim, ale na wszelki wypadek nie będę używać chusteczek nawilżanych. Mam dwie małe miski w celu przemywania, trzeba będzie sobie w ten sposób radzić.
|
|
#2198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
piekne ubranka ![]() a naciągnięciem się nie martw, zawsze jak się przemęczę, podzwigam to tez mnie tak rwie, ale to normalne w ciaży, dlatego musimy być delikatne i powolne Moja kumpela w ciąży wszystko sama musiała robić, jej facet ani palcem nie tknał, dzwigała zakupy, sprzatała jak walnięta, odkurzała, koszmar, co chwile z bólu się zwijała, ale nic z dzidzią się nie działo na szczęście. Takie Tż jakiego ona ma to za miliony na koncie bym chcieć nie chciała ani z dziećmi na spacer, no nic, tylko pretencje, że nie ćwiczy, że o siebie nie dba, no cholera kiedy ma to robić? Bo mojego Tz bym zaje*** za takie zachowanie no ale, jak sobie pościeliła, to tak teraz sie wysypia....Kurde ponuro dzisiaj, normalnie jakąś chandrę mam No ale będę dobra, poświęcę forum na wizażu dla sałatek
|
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam was mamusie
Dziekuje wszystkim!!! mam nadzieje ze bedzie dobrze!!! za godzine wyruszamy z TZ na wizyte. Bardzo sie martwie, czy moj maluszek jest zdrowiutki, i czy z szyjka jest wporzadku, co by za wczesnie nie urodzic. Nadrabiam szybciutko i uciekam sie kapac Boze to juz dzisiaj po 2 miesiacach czekania na usg ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Piekne zakupy, bardzo slodkie |
|
|
|
|
#2200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby ładnie pozował
|
|
|
|
|
#2201 |
|
Zadomowienie
|
I weź tu gadaj do brzucha - pies leży koło mnie, ja staram się coś śpiewać dla Nikoli w brzuchu i gadać do niej, a sunia moja myśli, że to do niej i siada patrzy na mnie, kładzie łapę i czeka aż powiem o co mi tak naprawdę chodzi
|
|
#2202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja kupiłam 4 opakowania chusteczek nawilżających Hipp, ale będę je miała tylko na wyjścia. W domu zamierzam używać takich dużych wacików + woda. Odłożyłam sobie półlitrowe opakowanie po wielkim płynie micelarnym z Biedry, wleję tam wodę przegotowaną i bedę wylewać na ten wacik jak tonik To chyba wygodniejsze niż miseczka.
|
||
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2204 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, chyba ze dwa dni nie pisałam nic. Ale po troszku was podczytuję. W pracy nie bardzo ostatnio mam czas na pisanie, a po pracy odpoczywam, bo katar załapałam i męczy paskudztwo.
Gratuluję udanych wizyt i pięknie wypitej glukozy. U mnie to za jakieś 3 tygodnie chyba będzie, najgorsze to czekanie na głodnego jak dla mnie
|
#2205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj moja mama mnie denerwowała i łapała za brzuch mówiąc "dawaj ta rączkę, gili gili, a kopnij babcie itp itd" a mój pies leżał obok, patrzył z podniesionymi uszami i merdał ogonkiem szczęśliwy |
|
|
|
|
#2206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo po 6 tygodniach zjedzie, to bedzie koniec lutego, a nie wiem czy pozniej dostanie pozwolenie na zjazd, bo napewno nie minie 6 tyg. do kolejnego. Ja tez licze na porod z mama, nie chce sama.... nie wyobrazam sobie. A tez 4 godziny jazdy bedzie do mnie miec, i ona nie ma prawa jazdy, wiec bedziemy musialy pomyslec jak to zrobimy. Modle sie narazie zeby mu ten wyjazd nie wyszedl jednak!!! marne szanse, ale moze przez konflikty w Rosji, znowu taki wyjazd sie opozni o kilka miesiecy, boze jak ja bym chciala..... jak narazie u mnie naturalny porod, wiec to moze nie wiadomo kiedy i o ktorej godzinie ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To Ty faktycznie dobrą synową jesteś crystal trzymam kciuki za wizytę Cytat:
Kupiłam ten uzywany przewijak za 25 zł. Spoko jest, ta cerata jak nówka Przegięłam trochę z tym spacerem, bo w sumie pewnie z 5 kilometrów zrobiłam na pieszo :mdele: w tym jakieś 1,5 niosąc niewygodny przewijak A jeszcze ubrałam zwykłe spodnie zamiast ciążowych i później już mnie zaczęły mocno cisnąć w brzuch, więc wszystko mnie tam ciągnęło. Na szczęście teraz już wszystko ok
|
||
|
|
|
#2209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Udanej wizyty, na pewno wszystko dobrze.
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
śliczności
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- TŻ będzie w szoku jak to jego mała pociecha szybko urośnie, może po jednym takim wypadzie sam zwątpi, że przegapi całe dorastanie swojego kochaniutkiego dzieciaczka ^^
|
|
#2212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uważaj z tym dźwiganiem naprawdę nie ma żartów, też myślałam że jak będę robić wszystko tak jak przed ciążą to nic się nie stanie a tu masz babo szyjka się skraca i przymusowe oszczędzanie i leżenie |
|
|
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
no to wiadomo
Chociaż temperatura będzie mniej więcej taka sama jak chusteczek, a one przecież też nie są ciepłe. Chyba, że ktoś ma podgrzewacz do chusteczek Ale jeszcze mam jeden pomysł w zanadrzu Można ciepłą wodę wlać do termosu i trzymać przy przewijaku
|
|
|
|
#2215 |
|
Rozeznanie
|
witajcie... kolejny kiepskawy dzień, do tego już myśle o jutrzejszej wizycie.
|
|
|
|
#2216 |
|
Rozeznanie
|
Hmm tak myślę, że dużo z Was kupuje przewijak, a ja chyba jako jedyna nie
ja kupuję matę do przewijania, jakoś tak wydaje mi się zbędny wydatek, ja będę przebierać na łóżku naszym, z przewijaka i tak dziecko wyrasta bo to jest do iluś tam cm, hmm... dobrze myślę? A tak kupię trzy maty, jedna do domu, drugą do wózka na drogę, a trzecia do moich rodziców Mata kosztuje max 10zł nawet jak się zużyje to można kupić nową ![]() No chyba, że ktoś mi da w prezencie no to z racji, że będzie to czasem użyję
|
|
|
|
#2217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez przewijaka nie przewiduje...
Lesyeux śliczne zakupy! Crystal gud lak na wizycie! Zdjęcie jakieś wrzuć Ja lecę na korepetycje 4 godz siedzenia - dupa mnie będzie boleć
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłąm dziś an łowach lumpowych I ......figa z makiem-niby dziś dostawa ale wszystkie rzeczy jak z innej epoki albo szmatowate takie ze bleeeeeeeeeeee wróciłam niepocieszona. Na pocieszenie kupiłam sobie pączka z cukrem pudrem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

A gdzie tu jeszcze wyprawka

i jest to sklep stacjonarny, ale wiem, że internetowo od nich też można zamawiać 
...
Szymuś- mój skarbek <3
ból juz puścił, ale nadwyrezyłam chyba sobie coś, mam nadzieje, ze to nic takiego 

ani z dziećmi na spacer, no nic, tylko pretencje, że nie ćwiczy, że o siebie nie dba, no cholera kiedy ma to robić?
mam nadzieje ze bedzie dobrze!!! za godzine wyruszamy z TZ na wizyte. Bardzo sie martwie, czy moj maluszek jest zdrowiutki, i czy z szyjka jest wporzadku, co by za wczesnie nie urodzic.