Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-27, 12:38   #2191
jalouse
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Tylko troche podczytalam, bo nie mialam czasu. Jestem teraz w De i wracam dzisiaj do Pl. Nie moge uwierzyc, ze zaraz swieta i Nowy Rok. Czas tak szybko plynie, ani sie obejrzymy, a juz bedzie marzec. Szok.
Gratulacje wizyt, tygodni i pieknych zakupow.

Myslalam, ze tylko ja bede zaczynala rodzic sama. Moj Tz jak tylko sie zacznie, to wsiada w auto i przyjezdza do Pl. Chcemy byc jak najdluzej razem z mala, wiec tylko taka opcja wchodzi w gre, bo termin porodu trudno przewidziec. Zostanie 2 tygodnie, a jak wyrobimy malej dowod, to jedziemy do De. Na szczescie nie jest uzalezniony od samolotow. Pocieszam sie jeszcze, ze powinien zdazyc, skoro to pierwszy porod.

Nouvelle, jestesmy w podobnej sytuacji. Tez strasznie duzo wydatkow nam sie skumulowalo. Tez slub, swieta i naprawa auta. Do bmw czesci sa strasznie drogie A gdzie tu jeszcze wyprawka

Jestem w szoku, ze przy uzywaniu mokrych chusteczek moga zarosnac wargi sromowe u dziewczynek. Wprawdzie i tak planowalam uzywac wacikow i wody, a chusteczki tylko na wyjscia, ale i tak szok. Nigdy nie mialam do czynienia z mala dziewczynka, w najblizszej rodzinie same chlopy. Ile rodzic jeszcze musi sie nauczyc
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 12:39   #2192
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
sklep się nazywa entliczek i jest to sklep stacjonarny, ale wiem, że internetowo od nich też można zamawiać tutaj jest strona internetowa www.entliczek.pl
Dziękuję za namiary Może nawet uda mi się odwiedzić Kraków do marca bo mieszkam w woj. ościennym

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Wstalam o 11 teraz zrobiłam pierogi leniwe na śniadanko i później chyba zbiore się do banku i po przewijak do komisu
To potrawa bardzo adekwatna

A ja zakupiłam przed chwilą na grouponie 2 bilety do multikina, prezent z głowy dla tż na mikołajki

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:03   #2193
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Mój Mąż pracuje w Norwegi - ponieważ będę mieć cesarkę - mniej więcej wiemy kiedy ma przylecieć ale gdyby coś się działo to trochę minie zanim przyleci a co za tym idzie będę sama tzn będą Mamy ale to nie to samo.Ogólnie jak urodzę to może dostać tylko 2 tygodnie urlopu - jestem tym troszkę podłamana bo chociaż 4 tygodnie powinny być ...

Właśnie tŻ przywiózł mi kawę i chyba po tej glukozie mi nie smakuje..
Uciekam do papierków bo mam troszkę pracy..
Stary 2014-11-27, 13:13   #2194
smv
Zakorzenienie

O tych zarabiających wargach sromowych u dziewczynek tez słyszałam i nawet kiedyś widziałam w jakimś filmie że przy myciu należy rozszerzać te wargi ale nie wiem czy to prawda...
Stary 2014-11-27, 13:19   #2195
lesyeux
Zadomowienie

witam

ojustyna gratki za wizytę

mamusiom udającym się dzisiaj trzymam kciuki na wizyty

Crystal szkoda że Tż wyjeżdża w delegacje
ale jesteśmy chętne na poród wizażankowy

----------------------------------------------------------------------------

A ja wstałam już o 7 i tak siedząc na wwc wzięło mnie ba bełt ale nie mogłam wstać i bełtłam do zlewu... i tak się naciągnełam, ąz ąz mnie zapiekó w środku ból juz puścił, ale nadwyrezyłam chyba sobie coś, mam nadzieje, ze to nic takiego

POjechałam dzisiaj tez na miasto. Kupiłam wreszcie farbę do kłaczków i będziemy testować

Obiad zrobiony ryż warzywka z patelni. Tż ma obiadek z wczoraj

i dorwałam kilka łaszków w lumpku. za niecałe 30 zł

tadam :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nr1.jpg (139,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nr2.jpg (155,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nr3.jpg (141,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nr4.jpg (114,3 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nr 5.jpg (142,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nr6.jpg (156,7 KB, 28 załadowań)
Stary 2014-11-27, 13:32   #2196
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
witam

A ja wstałam już o 7 i tak siedząc na wwc wzięło mnie ba bełt ale nie mogłam wstać i bełtłam do zlewu... i tak się naciągnełam, ąz ąz mnie zapiekó w środku ból juz puścił, ale nadwyrezyłam chyba sobie coś, mam nadzieje, ze to nic takiego

POjechałam dzisiaj tez na miasto. Kupiłam wreszcie farbę do kłaczków i będziemy testować

tadam :
Świetne łowy !
Stary 2014-11-27, 13:40   #2197
tout-petit-fille
Zadomowienie

z tymi wargami sromowymi straszne

Pierwsze słyszę w ogóle o czymś takim, ale na wszelki wypadek nie będę używać chusteczek nawilżanych. Mam dwie małe miski w celu przemywania, trzeba będzie sobie w ten sposób radzić.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:42   #2198
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
witam

tadam :

piekne ubranka super łowy
a naciągnięciem się nie martw, zawsze jak się przemęczę, podzwigam to tez mnie tak rwie, ale to normalne w ciaży, dlatego musimy być delikatne i powolne

Moja kumpela w ciąży wszystko sama musiała robić, jej facet ani palcem nie tknał, dzwigała zakupy, sprzatała jak walnięta, odkurzała, koszmar, co chwile z bólu się zwijała, ale nic z dzidzią się nie działo na szczęście. Takie Tż jakiego ona ma to za miliony na koncie bym chcieć nie chciała a teraz ma dwójkę dzieciaków i tak samo- wszystko sama i jeszcze dziećmi się opiekowac, a on przyjedzie z delegacji i potrafi jej powiedziec, że ona jest zaniedbana, że tylko o domu myśli no ☠☠☠☠☠☠☠nąć mu to mało ani z dziećmi na spacer, no nic, tylko pretencje, że nie ćwiczy, że o siebie nie dba, no cholera kiedy ma to robić? Musiałam się wygadać Bo mojego Tz bym zaje*** za takie zachowanie no ale, jak sobie pościeliła, to tak teraz sie wysypia....

Kurde ponuro dzisiaj, normalnie jakąś chandrę mam dziś wszystko mnie rozczuli, zezłośći. A jeszcze teściowa będzie dzisiaj po pracy latać jak opętana, bo jutro imprezkę robi w domu z koleżankami i dzisiaj będe musiała jak ta "kochana" przyszła synowa siedzieć w kuchni z nia i pichcić te jedzenie nie lubie spotkań w domu, bo tesciowa przesadza ze wszystkim, naszykuje się, narobi, wyda pieniędzy, a później płacze, że kasy nie ma
No ale będę dobra, poświęcę forum na wizażu dla sałatek
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:46   #2199
crystal25
Zakorzenienie

Witam was mamusie
Dziekuje wszystkim!!! mam nadzieje ze bedzie dobrze!!! za godzine wyruszamy z TZ na wizyte. Bardzo sie martwie, czy moj maluszek jest zdrowiutki, i czy z szyjka jest wporzadku, co by za wczesnie nie urodzic.
Nadrabiam szybciutko i uciekam sie kapac Boze to juz dzisiaj po 2 miesiacach czekania na usg

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
witam

tadam :
Jesli wyjedzie, to kaze mu zalatwiac internet z telefonem, bo nawet nie umiem korzystac z takiego internetu
Piekne zakupy, bardzo slodkie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:47   #2200
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Witam was mamusie
Dziekuje wszystkim!!! mam nadzieje ze bedzie dobrze!!! za godzine wyruszamy z TZ na wizyte. Bardzo sie martwie, czy moj maluszek jest zdrowiutki, i czy z szyjka jest wporzadku, co by za wczesnie nie urodzic.
Nadrabiam szybciutko i uciekam sie kapac Boze to juz dzisiaj po 2 miesiacach czekania na usg
Trzymam kciuki Maluszek na pewno juz nie może sie doczekać, aż mamusia go podglądnie Oby ładnie pozował
Stary 2014-11-27, 13:47   #2201
tout-petit-fille
Zadomowienie

I weź tu gadaj do brzucha - pies leży koło mnie, ja staram się coś śpiewać dla Nikoli w brzuchu i gadać do niej, a sunia moja myśli, że to do niej i siada patrzy na mnie, kładzie łapę i czeka aż powiem o co mi tak naprawdę chodzi

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:47   #2202
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
witam

tadam :
fajne masz lumpki u siebie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Tylko troche podczytalam, bo nie mialam czasu. Jestem teraz w De i wracam dzisiaj do Pl. Nie moge uwierzyc, ze zaraz swieta i Nowy Rok. Czas tak szybko plynie, ani sie obejrzymy, a juz bedzie marzec. Szok.
Gratulacje wizyt, tygodni i pieknych zakupow.

Myslalam, ze tylko ja bede zaczynala rodzic sama. Moj Tz jak tylko sie zacznie, to wsiada w auto i przyjezdza do Pl. Chcemy byc jak najdluzej razem z mala, wiec tylko taka opcja wchodzi w gre, bo termin porodu trudno przewidziec. Zostanie 2 tygodnie, a jak wyrobimy malej dowod, to jedziemy do De. Na szczescie nie jest uzalezniony od samolotow. Pocieszam sie jeszcze, ze powinien zdazyc, skoro to pierwszy porod.

Nouvelle, jestesmy w podobnej sytuacji. Tez strasznie duzo wydatkow nam sie skumulowalo. Tez slub, swieta i naprawa auta. Do bmw czesci sa strasznie drogie A gdzie tu jeszcze wyprawka

Jestem w szoku, ze przy uzywaniu mokrych chusteczek moga zarosnac wargi sromowe u dziewczynek. Wprawdzie i tak planowalam uzywac wacikow i wody, a chusteczki tylko na wyjscia, ale i tak szok. Nigdy nie mialam do czynienia z mala dziewczynka, w najblizszej rodzinie same chlopy. Ile rodzic jeszcze musi sie nauczyc
dlatego my takie duże rzeczy wyprawkowe zostawiamy sobie na po ślubie i najwyżej troszkę kasy z prezentów ślubnych się 'pożyczy', a później ładnie wszystko zwrócimy na kupkę

ja kupiłam 4 opakowania chusteczek nawilżających Hipp, ale będę je miała tylko na wyjścia. W domu zamierzam używać takich dużych wacików + woda. Odłożyłam sobie półlitrowe opakowanie po wielkim płynie micelarnym z Biedry, wleję tam wodę przegotowaną i bedę wylewać na ten wacik jak tonik To chyba wygodniejsze niż miseczka.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:48   #2203
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Oj jak zazdroszczę że już masz chociaż troche ogarnięte, u nas do końca tygodnia ma się ułożyć łazienka kuchnia i przedpokój, zostaną jeszcze panele i monttaż drzwi do pokoików i też mam zamiar tam niedługo zaprać moją ekipe sprzatającą (mamcia i teścióweczka) bo obiecały że pomogą obym szybko cie dogodniła z "wejściem na salony" hahaha

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Jaka sama? Nas tu z 30 babeczek i wszystkie z tobą będziemy a TŻa i 4 tysiące km nie uchronią od płaczu dzidziusia i przewijania śmierdzących pieluszek:brzyda l:

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

hahahaha aż nie wiem z czego się bardziej cieszę

a lekarz taki milusi że sam mnie pyta czy nie trzeba mi już wypisać L4 ale niestety mi się już ono do niczego nie przyda
nie uchronia, juz ja mu zalatwie przebieranie pieluszek na caly weekend Ale mysle ze sam bedzie chcial w takiej sytuacji. chyba bedzie obcalowywal wszystkich dookola po 6 tygodniach
Stary 2014-11-27, 13:50   #2204
kasia_adm
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, chyba ze dwa dni nie pisałam nic. Ale po troszku was podczytuję. W pracy nie bardzo ostatnio mam czas na pisanie, a po pracy odpoczywam, bo katar załapałam i męczy paskudztwo.
Gratuluję udanych wizyt i pięknie wypitej glukozy. U mnie to za jakieś 3 tygodnie chyba będzie, najgorsze to czekanie na głodnego jak dla mnie
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 13:52   #2205
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
I weź tu gadaj do brzucha - pies leży koło mnie, ja staram się coś śpiewać dla Nikoli w brzuchu i gadać do niej, a sunia moja myśli, że to do niej i siada patrzy na mnie, kładzie łapę i czeka aż powiem o co mi tak naprawdę chodzi
Hahaha Wczoraj moja mama mnie denerwowała i łapała za brzuch mówiąc "dawaj ta rączkę, gili gili, a kopnij babcie itp itd" a mój pies leżał obok, patrzył z podniesionymi uszami i merdał ogonkiem szczęśliwy
Stary 2014-11-27, 13:55   #2206
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Mój Mąż pracuje w Norwegi - ponieważ będę mieć cesarkę - mniej więcej wiemy kiedy ma przylecieć ale gdyby coś się działo to trochę minie zanim przyleci a co za tym idzie będę sama tzn będą Mamy ale to nie to samo.Ogólnie jak urodzę to może dostać tylko 2 tygodnie urlopu - jestem tym troszkę podłamana bo chociaż 4 tygodnie powinny być ...
U nas nie wiem jak bedzie.... Bo po 6 tygodniach zjedzie, to bedzie koniec lutego, a nie wiem czy pozniej dostanie pozwolenie na zjazd, bo napewno nie minie 6 tyg. do kolejnego.
Ja tez licze na porod z mama, nie chce sama.... nie wyobrazam sobie. A tez 4 godziny jazdy bedzie do mnie miec, i ona nie ma prawa jazdy, wiec bedziemy musialy pomyslec jak to zrobimy.
Modle sie narazie zeby mu ten wyjazd nie wyszedl jednak!!! marne szanse, ale moze przez konflikty w Rosji, znowu taki wyjazd sie opozni o kilka miesiecy, boze jak ja bym chciala..... o tyle dobrze, ze mniej wiecej wiecie..... jak narazie u mnie naturalny porod, wiec to moze nie wiadomo kiedy i o ktorej godzinie

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki Maluszek na pewno juz nie może sie doczekać, aż mamusia go podglądnie Oby ładnie pozował
dziekuje
Stary 2014-11-27, 13:55   #2207
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, chyba ze dwa dni nie pisałam nic. Ale po troszku was podczytuję. W pracy nie bardzo ostatnio mam czas na pisanie, a po pracy odpoczywam, bo katar załapałam i męczy paskudztwo.
Gratuluję udanych wizyt i pięknie wypitej glukozy. U mnie to za jakieś 3 tygodnie chyba będzie, najgorsze to czekanie na głodnego jak dla mnie
Mnie tez czeka glukoza, i masz rację, ta głodzilla będzie najgorsza, na szczęście ja po badaniu pójde do tatusia to on mnie juz dobrze wykarmi
Stary 2014-11-27, 13:55   #2208
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
piekne ubranka super łowy
a naciągnięciem się nie martw, zawsze jak się przemęczę, podzwigam to tez mnie tak rwie, ale to normalne w ciaży, dlatego musimy być delikatne i powolne

Moja kumpela w ciąży wszystko sama musiała robić, jej facet ani palcem nie tknał, dzwigała zakupy, sprzatała jak walnięta, odkurzała, koszmar, co chwile z bólu się zwijała, ale nic z dzidzią się nie działo na szczęście. Takie Tż jakiego ona ma to za miliony na koncie bym chcieć nie chciała a teraz ma dwójkę dzieciaków i tak samo- wszystko sama i jeszcze dziećmi się opiekowac, a on przyjedzie z delegacji i potrafi jej powiedziec, że ona jest zaniedbana, że tylko o domu myśli no ☠☠☠☠☠☠☠nąć mu to mało ani z dziećmi na spacer, no nic, tylko pretencje, że nie ćwiczy, że o siebie nie dba, no cholera kiedy ma to robić? Musiałam się wygadać Bo mojego Tz bym zaje*** za takie zachowanie no ale, jak sobie pościeliła, to tak teraz sie wysypia....

Kurde ponuro dzisiaj, normalnie jakąś chandrę mam dziś wszystko mnie rozczuli, zezłośći. A jeszcze teściowa będzie dzisiaj po pracy latać jak opętana, bo jutro imprezkę robi w domu z koleżankami i dzisiaj będe musiała jak ta "kochana" przyszła synowa siedzieć w kuchni z nia i pichcić te jedzenie nie lubie spotkań w domu, bo tesciowa przesadza ze wszystkim, naszykuje się, narobi, wyda pieniędzy, a później płacze, że kasy nie ma
No ale będę dobra, poświęcę forum na wizażu dla sałatek
o jezusie, co za facet ubiłabym takiego....

To Ty faktycznie dobrą synową jesteś

crystal trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
ja dzisiaj jak szłam do banku, to gadałam na głos do brzucha, ludzie dziwnie się patrzyli

Kupiłam ten uzywany przewijak za 25 zł. Spoko jest, ta cerata jak nówka Jedyny jego mankament jest taki, że przy jednym z tych kołków montażowych brakuje plastikowej otoczki na śrubkę. Ale to na szczęście niczemu nie przeszkadza, a cos takiego łatwo dorobić
Przegięłam trochę z tym spacerem, bo w sumie pewnie z 5 kilometrów zrobiłam na pieszo :mdele: w tym jakieś 1,5 niosąc niewygodny przewijak A jeszcze ubrałam zwykłe spodnie zamiast ciążowych i później już mnie zaczęły mocno cisnąć w brzuch, więc wszystko mnie tam ciągnęło. Na szczęście teraz już wszystko ok

Stary 2014-11-27, 13:57   #2209
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
W domu zamierzam używać takich dużych wacików + woda. Odłożyłam sobie półlitrowe opakowanie po wielkim płynie micelarnym z Biedry, wleję tam wodę przegotowaną i bedę wylewać na ten wacik jak tonik To chyba wygodniejsze niż miseczka.
Oby nie zimną wodą, bo dzidzi w pupcie zimno będzie
Stary 2014-11-27, 13:58   #2210
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
U nas nie wiem jak bedzie.... Bo po 6 tygodniach zjedzie, to bedzie koniec lutego, a nie wiem czy pozniej dostanie pozwolenie na zjazd, bo napewno nie minie 6 tyg. do kolejnego.
Ja tez licze na porod z mama, nie chce sama.... nie wyobrazam sobie. A tez 4 godziny jazdy bedzie do mnie miec, i ona nie ma prawa jazdy, wiec bedziemy musialy pomyslec jak to zrobimy.
Modle sie narazie zeby mu ten wyjazd nie wyszedl jednak!!! marne szanse, ale moze przez konflikty w Rosji, znowu taki wyjazd sie opozni o kilka miesiecy, boze jak ja bym chciala..... o tyle dobrze, ze mniej wiecej wiecie..... jak narazie u mnie naturalny porod, wiec to moze nie wiadomo kiedy i o ktorej godzinie

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

dziekuje
Właśnie tak doczytuję co pisałaś. Współczuję, bo to na pewno trudne dla Was obojga, rozstanie na tyle tygodni w takim momencie i ta niewiadoma z porodem. Moze jeszcze jakoś sie to odkręci, tego życzę.
Udanej wizyty, na pewno wszystko dobrze.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 14:02   #2211
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
śliczności przez te takie oglądanie coraz bardziej mi tęskno za lumpkiem

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
TŻ będzie w szoku jak to jego mała pociecha szybko urośnie, może po jednym takim wypadzie sam zwątpi, że przegapi całe dorastanie swojego kochaniutkiego dzieciaczka ^^
Stary 2014-11-27, 14:03   #2212
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
u mnie glukoza wypada mniej więcej za 3 tygodnie, także bedziemy drinkować razem

Cytat:

dziekuje
Podejrzewam, że ja też będę rodzić z mamą, a nie z tż. Wolę, żeby wziął urlop już po urodzeniu małej, a nie np. w okolicach przewidywanego terminu, bo jak przenoszę ciążę, to cały urlop pójdzie na marne. Początkowo miało być tak, że po prostu tz weźmie cały marzec wolny, ale ze względu na sytuacje w pracy i finanse, będzie mógł zjechać tylko na 2 tygodnie.

Stary 2014-11-27, 14:03   #2213
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
o jezusie, co za facet ubiłabym takiego....

To Ty faktycznie dobrą synową jesteś

crystal trzymam kciuki za wizytę

ja dzisiaj jak szłam do banku, to gadałam na głos do brzucha, ludzie dziwnie się patrzyli

Kupiłam ten uzywany przewijak za 25 zł. Spoko jest, ta cerata jak nówka Jedyny jego mankament jest taki, że przy jednym z tych kołków montażowych brakuje plastikowej otoczki na śrubkę. Ale to na szczęście niczemu nie przeszkadza, a cos takiego łatwo dorobić
Przegięłam trochę z tym spacerem, bo w sumie pewnie z 5 kilometrów zrobiłam na pieszo :mdele: w tym jakieś 1,5 niosąc niewygodny przewijak A jeszcze ubrałam zwykłe spodnie zamiast ciążowych i później już mnie zaczęły mocno cisnąć w brzuch, więc wszystko mnie tam ciągnęło. Na szczęście teraz już wszystko ok
Gratuluje zakupu przewijaka
Uważaj z tym dźwiganiem naprawdę nie ma żartów, też myślałam że jak będę robić wszystko tak jak przed ciążą to nic się nie stanie a tu masz babo szyjka się skraca i przymusowe oszczędzanie i leżenie
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 14:05   #2214
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Oby nie zimną wodą, bo dzidzi w pupcie zimno będzie
no to wiadomo Chociaż temperatura będzie mniej więcej taka sama jak chusteczek, a one przecież też nie są ciepłe. Chyba, że ktoś ma podgrzewacz do chusteczek Ale jeszcze mam jeden pomysł w zanadrzu Można ciepłą wodę wlać do termosu i trzymać przy przewijaku

Stary 2014-11-27, 14:07   #2215
aneta_s13
Rozeznanie

witajcie... kolejny kiepskawy dzień, do tego już myśle o jutrzejszej wizycie.
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 14:08   #2216
kruszynkaa88
Rozeznanie

Hmm tak myślę, że dużo z Was kupuje przewijak, a ja chyba jako jedyna nie ja kupuję matę do przewijania, jakoś tak wydaje mi się zbędny wydatek, ja będę przebierać na łóżku naszym, z przewijaka i tak dziecko wyrasta bo to jest do iluś tam cm, hmm... dobrze myślę?
A tak kupię trzy maty, jedna do domu, drugą do wózka na drogę, a trzecia do moich rodziców Mata kosztuje max 10zł nawet jak się zużyje to można kupić nową
No chyba, że ktoś mi da w prezencie no to z racji, że będzie to czasem użyję
Stary 2014-11-27, 14:12   #2217
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam was mamusie
Powodzenia!!!!! kciuki za wizyte
Stary 2014-11-27, 14:15   #2218
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm tak myślę, że dużo z Was kupuje przewijak, a ja chyba jako jedyna nie ja kupuję matę do przewijania, jakoś tak wydaje mi się zbędny wydatek, ja będę przebierać na łóżku naszym, z przewijaka i tak dziecko wyrasta bo to jest do iluś tam cm, hmm... dobrze myślę?
A tak kupię trzy maty, jedna do domu, drugą do wózka na drogę, a trzecia do moich rodziców Mata kosztuje max 10zł nawet jak się zużyje to można kupić nową
No chyba, że ktoś mi da w prezencie no to z racji, że będzie to czasem użyję
Wiesz co mi przewijak bardzo się przydał bo po porodzie miałam problemy z kręgosłupem i ciężko mi się było schylać do małej i po kapaniu łatwiej było mi ją przebrać stojąc przy przewijaku właśnie, ale to indywidualna sprawa, dodam że do synka nie bedę musiała kupować przewijaka bo został mi po córci w ogóle nie zniszczony
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 14:16   #2219
smv
Zakorzenienie

Ja tez przewijaka nie przewiduje...

Lesyeux śliczne zakupy!

Crystal gud lak na wizycie! Zdjęcie jakieś wrzuć

Ja lecę na korepetycje 4 godz siedzenia - dupa mnie będzie boleć
Stary 2014-11-27, 14:16   #2220
nusiekowa
Wtajemniczenie

Byłąm dziś an łowach lumpowych I ......figa z makiem-niby dziś dostawa ale wszystkie rzeczy jak z innej epoki albo szmatowate takie ze bleeeeeeeeeeee wróciłam niepocieszona. Na pocieszenie kupiłam sobie pączka z cukrem pudrem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości