|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
dasz radę
![]() Cytat:
![]() ========================= ============== mam większość wyników - kochane powiedzcie co to może oznaczać: morfologia: - podwyższone leukocyty 12,9 (norma do 10) - podwyższone RDW-CV 16,3% (norma do 14,8%) - podwyższone neutrofile 9,01 (norma do 7) - obniżone eozynofile 0,916 (norma od 1-5) poza tym chyba wszystko w normie - ujemne wirusy (tylko toxo IgG 0,1 a nie podali normy), tsh mam 1,55 więc super i nawet glukoza wyszła ładna 89 - choć zjadłam wieczorem owoce i myślałam, że wyjdzie wysoko ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-11-27 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
w końcu udało mi się z kompa dosiąść i doczytać, linki pootwierać, pocytować i ładniej odpowiedzieć, bo z tel to same wiecie co można.
![]() ogromne kciukasy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego trzeba to z siebie uwalniać, i żal, i złość, bo inaczej właśnie tak to wychodzi, że się nazbiera, nazbiera, i uwolni na środku sklepu. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- perse, biedna... nie mam rady dla Ciebie, bo cóż ja mam za pojęcie... ![]() ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-11-27 o 13:16 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Reniu kochana już niedługo sama doświadczysz jak to jest ![]() A co do znajomych w labie wiem jak to jest, mnie też panie laborantki bardzo dobrze poznały ![]()
![]() |
#1054 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki kochana.
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ja nie wiem co się dzieje Domisiowi ale ostatnio w wózku drze się jakby go ze skóry obdzierali.Dziś musiałam wyskoczyć z nim na szybkie zakupy do tesco to tak się rozdarł że kilka bab mnie zaczepiło co ja temu dziecku robie że tak płacze i zebym coś zrobiła bo nie mogą słuchać jak płacze ![]() ![]() Ryczeć mi się chciało w tym sklepie.Teraz Domiś śpi zmęczony tym płaczem ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2014-11-27 o 13:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Zadomowienie
|
A u mnie jakiś spadek formy, głównie spowodowany masakrycznym brakiem czasu..praca łącznie z dojazdami ok. 10 h, do tego studia co prawda zaoczne ale codzienna nauka bo zaliczam różnice programowe, wracam późno i mało czasu mam na zabawę z moim urwiskiem nad czym mega ubolewam, no ale że jesteśmy w podobnej do was sytuacji, że z jednej pensji nie dalibyśmy rady to jakoś ciągnę ostatkiem sił...na szczęście ostatni rok studiów a i synek łaskawy i o 20 max 21 już śpi i praktycznie przesypia 12 h bez przerw i nocnych pobudek..od miesiąca zasypia w swoim łóżeczku, a nad ranem wpełza między nas ale tak delikatnie że nawet się nie budzę
![]() Na szczęście spłata kredytu już bliżej jak dalej, więc i kwestie finansowe ulegną konkretnej poprawie i tak powoli sobie planujemy drugie dzieciątko, bo już i tak duża różnica wieku będzie...a ja już pani po trzydziestce jestem, więc nie ma na co czekać...chociaz cały czas się zastanawiam czy będę potrafiła pokochać drugiego brzdąca tak jak Morfeuszka (taka ze mnie nieco zapatrzona matka-wariatka ![]() Iza trzymam kciuki za pracę, oby okazała się fajna i długoterminowa ![]() Rena na infekcję to czosnek, jeszcze raz czosnek (surowy, zgnieciony) i na kaszel syrop z cebuli, a przy chrypce Isla jest super. Co do ksiązki o tematyce Bożonarodzeniowej to ja tą kupię http://aros.pl/ksiazka/radosne-swieta. |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | |||||
Konto usunięte
|
Byłam ważyć Artka. 9600 (01.10: 9200). Szału ni ma, ale do przodu. Ciekawe, jak będzie teraz, jak odpuścimy cyrki. Bo naszej jedzenie to istny cyrk. Artur w rączkach nie miał już chyba tylko noża i nożyczek, tak to cała kuchnia oblatana. Dziś mi tak walnął garnkiem, że się emalia poobijała.
Cytat:
rano kaszka Holle ok. 4 łyżeczki na 100 ml mm + trochę owoców ze słoiczka + pół rozgniecionego banana i np. trochę startego jabłka potem: jogurt np. Jogobella obiadek: 2 słoiczki kolacja: bułka z dżemem (tzn. maciupeńka część bułki, która i tak z reguły jest wywalana, zjedzone tylko masło i dżem) albo z parówką albo z czymś innym wieczorem 160-200 kp+czasami dorabiam trochę mm. w ciągu dnia przegryza jakiś rogalik, czasami jakieś chrupki Bez szaleństw. Teraz nie chce już nic z tego, czym karmię go ja, a więc ani kaszki, ani obiadku, ani jogurtu. To, co dostaje do rączki, zje tyle o ile mu się chce i wywala. Będę musiała mu po prostu proponować inne rzeczy. Na śniadanie dziś dojadł do kaszki trochę ogórka, pomidora i sera (ode mnie). Na obiad - jak nie zje słoja, to dostanie kluskę na parze (ale takiego gotowca mam). Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Ale ja nie wiem, ja poświęcam A. praktycznie całą swoją uwagę, nie wiem, o co mu jeszcze może chodzić.. Oprócz czasu, gdy sprzątam, jestem non stop z nim... Cytat:
Niestety nie wiem, co Ci poradzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zadomowienie
|
2 lata 7 miesięcy i 4 dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
Perse ja napisze Ci tak. Musisz wyluzować.. Wiem, łatwo powiedzieć bo wiem co czułam jak M nie jadał przez 3 miesiące.
![]() Odpuściłam na maksa i po tygodniu zaczął szamać jak szalony ![]() Mój nie jada kanapek, parówek, słodkich jogurtów i ogólnie słodyczy itp. Bałam się, ze przestało Mu po prostu smakować. Niestety nawet solonego nie chciał. Teraz już kanapek nie daje bo nie je ich tylko rzuca i koniec. U nas ZAWSZE jest zupka. Musi być! Czasami kalafiorowa, ogórkowa, kartoflanka, buraczkowa, pomidorowa, warzywna itp. itd. Z drugim bywa różnie. Czasami nie mam czasu wystawnie gotować, bo przecież pracuję. ![]() Kolacja i śniadania są trudniejsze. Bo kanapka nie przejdzie a parówek nie daje. Wiec płatki amarantusa, kasza jaglana, owsianki itp. Jedziemy na tym z owocami, daktylami, rodzynkami, żurawiną. Czasami na słono z warzywami (brokuł, kalafior, marchewka itp.) Jeśli na obiadek jest mięso, albo ryba to na kolacje placuszki ![]() M uwielbia też jajka, więc przemycam twarożek w omlecie na śniadanie. No i nie zmuszam.. jak zmuszałam, płakałam, byłam zła to po prostu chyba to czuł ![]() To sobie popisała... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Konto usunięte
|
Kocur, tylko u nas nie przechodzi obecnie nic, co ja daję na łyżeczce. A więc ani zupa, ani kaszka. A to były u nas podstawy żywienia, najbardziej wartościowe posiłki
![]() Bardzo bym chciała, żeby jadł zupki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1062 |
Rozeznanie
|
Perse wyluzuj z tym jedzeniem przyjdzie czas, że zacznie jeść Wagę ma ładną porównywalną do Laury z tym, że ona ważyła 4350 jak się urodziła Je sporo chociaż, ale od jakiegoś miesiąca dopiero i po niej nie widać bo jest bardzo żywym dzieckiem Z tego co piszesz o jego posiłkach to nie jest tak źle Może on już nie chce jeść kaszek, moja L już od jakiegoś czasu ich nie chce jeść i spróbuj dawać mu to co ty jesz na obiad, jeśli nie chcesz zrezygnować ze słoiczków to daj mu po słoiku to co ty jesz Spróbuj kłaść mu jedzenie na blacie żeby sam sobie wybierał co chce U mnie właśnie to pomogło jadła ile chciała, nawet jak zjadła mało i nie chciała jak ja próbowałam jej dać to dawałam spokój Waga nie jest najważniejsza może po prostu będzie drobniutki Ważne, że jest zdrowym radosnym dzieckiem i tego się trzymaj
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Perse zerknęłam jeszcze ile A ma ząbków Może 4 mu idą u nas tak właśnie było nic wtedy nie chciała jeść oprócz serków i jogurtów z lodówki |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Konto usunięte
|
Ewel właśnie tak będę robić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() oby ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziś będzie mleko z czosnkiem i miodem do kolacji ![]()
![]() |
#1065 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49113058]Ewel właśnie tak będę robić
![]() ![]() u nas nie było dwójek dolnych jak były czwórki ,ale zaraz po nich wyszły dwójki i prawie od razu trójka i idzie kolejna. Dużo siły Ci życzę w walce z jedzeniem A |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Wtajemniczenie
|
renuś taki zdrowy, litrowy soczek to kiedyś kupiłam w aptece
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() właśnie wycisnęłam sobie 2 grejpfruty i 3 pomarańcze - mam zamiar to dziś wypić ![]()
![]() |
#1068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49112133] To nie musi być wina laktatora. Dziewczyny stale kpi też miewają takie historie - z jednej piersi 120 ml, z drugiej 20. Ja zresztą też mam jedną lepiej zaopatrzoną ![]() [/QUOTE] To ja już nie rozumiem tych piersi. Mleko samo mi leci z cyca, a jak podstawię laktator to nic. Nie wiem ile w nich naprawdę jest, ale Ania się najada to chyba więcej niż te 20ml. A jak to jest, jeśli dziecko zje np. 100ml to te 100ml tam jest od początku czy ono się produkuje na bieżąco podczas karmienia ![]() ![]() A właśnie, po czym poznać, że pierś jest pusta?
![]() |
#1069 |
Konto usunięte
|
Pierś nie może być pusta, bo mleko się produkuje w trakcie jedzenia. Dlatego tak ważne jest regularne przystawianie.
---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- A to o tym, że z jednej leci tak dużo, a z drugiej mało dotyczy tylko laktatora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
no właśnie - szkoda, że tak daleko mieszkasz
![]()
#1071 |
Zakorzenienie
|
Katarzynka, jutro Ci na pw odpowiem na kazde pytanie i opisze wszystko, z czym sie zmagalam, aby donosić ciąze. A łatwo nie bylo
![]() A co do poronien nawykowych, to pani profesor Jerzak, ktora takowymi sie zajmuje, uwaza, ze od dwóch juz mozna mowic o nawyku. Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2014-11-27 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49113981]Pierś nie może być pusta, bo mleko się produkuje w trakcie jedzenia. Dlatego tak ważne jest regularne przystawianie.[/QUOTE]
To czemu w poradnikach (jak zwiększyć laktację) piszą, żeby po karmieniu jeszcze odciągać laktatorem do pustej piersi, żeby podczas karmienia zmieniać na drugą dopiero po opróżnieniu jednej, itd. ![]()
#1073 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na poczatku poznawałam po tym ze jest miekka,ale jak laktacja sie ustabilizowała to juz nie było róznic przed i po karmieniu.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyszedł mój strój kąpielowy. szału nie ma, ale co najważniejsze mieści moje gabaryty i zakrywa co trzeba ![]()
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
O matko ile naskrobałyście.
Maksiowi wychodzi dolna prawa jedynka wiec wiecie...czasu na forum dziś nie miałam ![]() Potem byłam kupić prezenty dla dzieci. W Tesco - 30% na ciuchy. Kupiłam kombinezonik. |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy kaszel może szkodzić fasolce?? kurcze, ale mnie męczy...
![]()
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co pytasz? fakt, że będziesz wiedzieć nie podziała leczniczo.
![]() |
#1078 |
Konto usunięte
|
Iza dasz radę.
Kasiu skonsultuj dla bezpieczeństwa swojego i dziecka ![]() Anitko ![]() Królewna trzymam kciuki za starania! Waderka z crp jest chyba tak, że jeszcze przez jakiś czas po infekcji utrzymuje się podwyższone. Rena toxo ok ![]() ![]() Słodka pytałam gina dzisiaj, o to, czy jak na hist-pat jest napisane, że kosmki obecne, to znaczy, że jest kosmówka. Rena kup mrożone maliny i ugotuj sok sama ![]() Byłam dziś u gina - zrobił usg i badanie gin, wszystko jest ok. Dał mi namiar na panią dr Janę Skrzypczak z Poznania i na miejsce, gdzie najszybciej dostanę termin na badanie nasienia z dna. Mam też jeden z moich wyników - wyszło mi, że mam obniżoną aktywność antytrombiny III - dr powiedział, że to może świadczyć o zespole antyfosfolipidowym. Pytałam o starania, powiedział, że najpierw zespół, kariotypy + badanie nasienia i s!dopiero starania, wcześniej nie ma co ryzykować. I powiedział, że jak wyjdzie zespół to dostanę heparynę i acard, że to nie zaszkodzi ani mi ani dziecku a tylko może pomóc. Chyba tyle ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49116608] Byłam dziś u gina - zrobił usg i badanie gin, wszystko jest ok. Dał mi namiar na panią dr Janę Skrzypczak z Poznania i na miejsce, gdzie najszybciej dostanę termin na badanie nasienia z dna. Mam też jeden z moich wyników - wyszło mi, że mam obniżoną aktywność antytrombiny III - dr powiedział, że to może świadczyć o zespole antyfosfolipidowym. Pytałam o starania, powiedział, że najpierw zespół, kariotypy + badanie nasienia i s!dopiero starania, wcześniej nie ma co ryzykować. I powiedział, że jak wyjdzie zespół to dostanę heparynę i acard, że to nie zaszkodzi ani mi ani dziecku a tylko może pomóc. Chyba tyle ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Dużo badań przed wami, ale dacie radę i będzie wszytsko dobrze. Mi to się już odechciało starań... Nie wiem czy nie zastanowię się nad antykoncepcją. Za dużo stresów, nie mam głowy...
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49116608]Iza dasz radę.
Kasiu skonsultuj dla bezpieczeństwa swojego i dziecka ![]() Anitko ![]() Królewna trzymam kciuki za starania! Waderka z crp jest chyba tak, że jeszcze przez jakiś czas po infekcji utrzymuje się podwyższone. Rena toxo ok ![]() ![]() Słodka pytałam gina dzisiaj, o to, czy jak na hist-pat jest napisane, że kosmki obecne, to znaczy, że jest kosmówka. Rena kup mrożone maliny i ugotuj sok sama ![]() Byłam dziś u gina - zrobił usg i badanie gin, wszystko jest ok. Dał mi namiar na panią dr Janę Skrzypczak z Poznania i na miejsce, gdzie najszybciej dostanę termin na badanie nasienia z dna. Mam też jeden z moich wyników - wyszło mi, że mam obniżoną aktywność antytrombiny III - dr powiedział, że to może świadczyć o zespole antyfosfolipidowym. Pytałam o starania, powiedział, że najpierw zespół, kariotypy + badanie nasienia i s!dopiero starania, wcześniej nie ma co ryzykować. I powiedział, że jak wyjdzie zespół to dostanę heparynę i acard, że to nie zaszkodzi ani mi ani dziecku a tylko może pomóc. Chyba tyle ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Widac ze konkretny lekarz ![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.