![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: jedzenie w pracy
Cytat:
To tak jak ja, chociaż obiadu jeszcze tam nie jadłam. Ale nie zdziwiliby się, bo często mnie widzą jedzącą. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Mini007 Czas edycji: 2014-11-28 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Ja pracuję od 8 do 16 , na szczęście nikt mi nie zabrania jeść/pić kiedy mam ochotę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Pracuje w banku, mogę jeść kiedy chcę, nikt nie pilnuje przerw, przy biurku mogę mieć herbatę. Jedyny minus jest taki, że nie mamy mikrofali i pozostają nam dania na zimno.
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Oj co ja bym dała za mikrofalę w pracy ! Ale i tak nie mogę narzekać bo mamy malutką kuchnię i lodówkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Ja czasem w ogóle nie mam przerwy przez 8 godzin i myślę tylko o tym że jestem głodna albo o łazience
![]()
![]() |
#126 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak zaniedbują, to się wyciąga konsekwencje. Czułabym się jak w przedszkolu, jakby mi ktoś mówił o której mam jeść i ile mam na to minut. Jem kiedy jestem głodna i kiedy mam akurat na to czas. Edytowane przez Pritistajl Czas edycji: 2014-11-28 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() bez jaj. są odpowiedzialne prace gdzie jest się drużyną. gdzie pracuje zbyt wiele osób potrzebnych na raz do obsługi maszyn lub innych rzeczy by pracownicy sami sobie mogli wybierać przerwy. już sobie wyobrażam zadowolonych klinetów - wchodzi do marketu a tam jedna kasa i kolejka na pół kilometra, bo wszystkie panie zrobiły sobie pół godziny przerwy na tele express w pomieszczeniu socjalnym. plis, niektóre miejsca pracy są tak zbudowane że nie do pomyślenia byłaby dezorganizacja pracy taka jak całkowita dowolność ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- masakra twoje podejście ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() A już uwagi o chodzeniu biurw po korytarzach (do kibla...) to zwyczajne chamstwo wobec pracownikow. No po prostu sorry, zatrudnia sie ludzi i ci ludzie mają żołądki i potrzeby fizjologiczne. Niech sobie pracodawca zautomatyzuje firmę, jak mu przeszkadza wyjście pracownika biurowego do toalety czy przegryzienie orzeszka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Eee no, ja w domu jem ciągle jak mi się nudzi
![]() ![]() ![]() Naprawdę jedzenie co 4 godziny jest takie straszne, że aż trzeba wątek zakładać? ![]() W innej pracy miałam przerwę półgodzinną po 6 godzinach pracy. Pół godziny... nuda jak nic ![]() ![]() ![]() Jak dla mnie to najbardziej optymalne jest 20 minut przerwy po 4h pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
BAN stały
|
u nas jest mikrofala i ekspres do kawy, mi to wystarczało, bo kawy piję ogromne ilości, a jedzenie wolę brać z domu, bo wiem wtedy co jem, a w pracy tylko podgrzewałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
U mnie pracownicy produkcyjni mają dwie 30-minutowe przerwy (standardowy dzień pracy: 8 godzin + 2-3 nadgodziny). Z założenia do nich dopasowane są przerwy pracowników umysłowych, w praktyce czasem na przerwie śniadaniowej jednocześnie coś się robi przy komputerze, niekiedy przerwy trzeba poprzesuwać. Na przerwie obiadowej skupiam się już tylko na obiedzie, żeby zdążyć zjeść (pomijając krytyczne sytuacje, gdy tak się nie da). Jeśli nadgodzin mam więcej, to dalej już nikt nie kontroluje, kiedy sobie zrobię przerwę na posiłek. Nie mam też wyrzutów sumienia, jeśli jem coś w międzyczasie przy komputerze, bo pracuję z wieloma palaczami i im nikt czas na papierosa na rozlicza, żeby odjąć z czasu pracy. Przede wszystkim mam ogarnąć mój zakres obowiązków, a godziny mam dostosowane do planu zajęć na uczelni, byle wyrobić etat.
Niestety nie mam w biurze mikrofali, ani lodówki, chociaż nad zakupem mikrofali myślimy. Jest kącik kuchenny z czajnikiem. Obiady - catering. Edytowane przez 201606270916 Czas edycji: 2014-11-28 o 22:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Też mam tylko 15 minut przerwy na 8h pracy
![]() ![]() Mam w pracy kuchnię z wieeeeeelką lodówką i mikrofalówką, więc nie jest najgorzej ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Zdarzyla mi sie praca z przerwa 15min i jakos nie widzialam problemu. Wiadomo, jak pracowalam przy biurku i saczylam kawe to bylo lepiej, ale nie dramatyzujcie.
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście mogę jeść kiedy zechcę i jestem szczęśliwa z tego powodu, bo nie wytrzymałabym z jedną 15 minutową przerwą, kiedy muszę jeść posiłki co 3h
![]() Mikrofalę mam, ale używam może raz w miesiącu. Na szczęście pracuję 9-16 lub 7:30-15, więc nie muszę obiadu jeść w pracy. W poprzedniej pracy byłam 9:30-21 i codziennie jadłam tam obiad, mikrofali nie było, więc niestety na zimno. Ale też się dało przeżyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli masz w tym czasie układać papiery, kserować, dzwonić do klientów, podpisywać pisma, czytać oferty, iść na spotkanie z szefem itd. Edytowane przez GgochaA Czas edycji: 2014-11-29 o 10:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zasiedzenie
|
Ja mam jedną godzinną przerwę, ustaloną wg grafiku, ale zwykle po 3-4 godzinach pracy. Nie mogę zejść na przerwę kiedy chcę, bo to rozwaliłoby pracę całego zespołu. W trakcie pracy nie można jeść (nawet nie ma na to czasu), można co najwyżej wyskoczyć szybko się czegoś napić. Jak zmienię kiedyś pracę, to nie wiem jak się przestawię na 15 minut przerwy
![]()
![]() |
#140 | |||
... choć nie Westwood
|
W mojej firmie na szczęście nie ma problemu, pracuję w biurze, mogę jeść kiedy chcę i wychodzic do toalety kiedy chcę. Jedna 15 minutowa przerwa to da mnie za mało.
ALE. Oczywiscie kolorowo nie jest, bo często mam tak, że jest taki zapierdziel w pracy, że nie mam czasu po tylku sie podrapać, nie mówiąc o zjedzeniu. Czyli móc mogę, nikt mi nic nie powie, ale w praktyce sama praca nie daje mi tego przywileju. Przy czym jestem chora na cukrzycę, więc dni z brakiem czasu to po prostu coraz gorsze wyniki... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
Ja mogę robić przerwy kiedy chcę, to samo też z wyjściem do WC. Często jest tak, że nie jem w domu śniadania i często pierwsze co zrobię po przyjściu do pracy to jest śniadanie
![]() Nikt też nie pilnuje, tego czy idziesz na przerwę po 4, 5 czy też 6h ![]() Co do 5 minut odpoczynku od komputera. Ja w tym czasie segreguję papiery, przygotowuję dokumenty do wysyłki, analizuję zestawienia, sprzątam biurko, itd... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Na 8 godzin pracy mam dwie przerwy po 20 min. Jeść, pić i chodzić do wc mogę kiedy chcę, jednak staram się nie przeginać i jem tylko na przerwach. W pracy mamy lodówkę, mikrofalówkę, a nawet toster. Mam pracę biurową, nie mam bezpośredniego kontaktu z klientem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
ja w swojej ostatniej pracy (praca z ludzmi) marzyłam wprost o takiej wyznaczonej przerwie. serio.
bo co z tego ze mogłam zjesc kiedy chciałam jezeli akurat wtedy jak ja sie z zarciem rozkładałam trzeba było wszystko rzucic i leciec. to jest dopiero niezdrowe ![]() dlatego marzyła mi sie taka "swieta przerwa" ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- ja w swojej ostatniej pracy (praca z ludzmi) marzyłam wprost o takiej wyznaczonej przerwie. serio. bo co z tego ze mogłam zjesc kiedy chciałam jezeli akurat wtedy jak ja sie z zarciem rozkładałam trzeba było wszystko rzucic i leciec. to jest dopiero niezdrowe ![]() dlatego marzyła mi sie taka "swieta przerwa" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba nie zrozumiałaś. Przecież mówię JEŚLI NIE ZANIEDBUJE SWOICH OBOWIĄZKÓW. U mojego fryzjera mają przerwy kiedy chcą, a jakoś nikt nie zostawia klientki żeby zjeść obiad. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
W kodeksie pracy owszem jest te 15 minut ustawowe przerwy ale to nie oznacza, ze nie mozna wyjsć do toalety w innym czasie. Oczywiście jest to teoria i wiadomo ze w wielu marketach sie tego nie przestrzega a pracownik czasem ciurkiem siedzi i te 8 godzin bo kierownik to zwykły niedouczony idiota. Nalezy tez zadać sobie pytanie czy pracownik, który nie może spokojnie sie wysikac zjeść to wydajny pracownik i czy lepiej żeby czasem sie zrobiła w sklepie kolejka czy żeby pracownicy zakładali do pracy pampersy bo i takie sprawy były.
Zasadniczo gdyby wszyscy mieli takie podejście jak jedna tutaj wizazanka gosia czy jakoś tak ze kodeks to świętość świętość świętość a ty głupcze siedź cicho koniec kropka, no to nic by sie nigdy nie zmieniało na lepsze. I nie byłoby pewnie afery z biedronka i pracownica ktora zrobiła b.dobra robotę bo wiele rzeczy w kwestii praw pracownikow a i zapisów w samym kodeksie zmieniło sie na plus. To mowa oczywiście o specyficznym miejscu pracy jakm jest sklep, bo praca biurowa zazwyczaj rządzi sie innymi prawami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, mój błąd, afera z biedronka przyniosła zmiany na korzyść pracownikow w konkretnym regulaminie wewnętrznym danego sklepu a nie w kodeksie pracy. Co nie zmienia mojego zdania, ze gdyby na świecie byli tylko ludzie traktujący kodeks jak świętość i dziwiący sie tym, ktorym cokolwiek ma prawo sie nie podobac to nic nigdy by sie nie zmieniło, nie byłoby tez choćby niedawnych zmian z początku 2014 roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy Ty umiesz czytać? Wydaje mi wie, ze niekoniecznie. Pomogę Ci- napisała, ze nie mogła MIEĆ odzywki na paznokciach. A nie ich malować w pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.