![]() |
#2821 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Ja też bym ich nie dawała dziecku. Nic dobrego. Są rzeczy na które nie mamy wpływu i takie na które mamy wpływ. Kaszka jest taką właśnie rzeczą. A dziecko smaki zaakceptuje takie z jakimi go zaznajomimy.
A Mariola poleciłaby Holle. Są wszędzie dostępne wysyłkowo. Zawsze można po prostu wrócić do naturalnych kaszek jakimi my byliśmy karmieni ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tygrysku chyba się poryczę ![]() to straszne! biedne dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Zadomowienie
|
tygrysku - biedne to dziecko
![]() Byliśmy u alergologa, chyba wyszłam na panikarę ![]() Poza tym mieliśmy dzisiaj fatalną noc, prawie nie spałam bo najpierw mnie męczył kaszel i nie mogłam zasnąć, potem o w pół do pierwszej się mały obudził i stwierdził że się wyspał ![]()
#2823 |
Zadomowienie
|
Wychodzimy dziś
![]() Po tego małego chłopca nikt się nie zgłosił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Rozeznanie
|
Tygrysku super , że wychodzicie. Nie ma to jak w domu. A jak czytam o tym maleństwie co piszesz to myślę o moim Emilku i łezka mi się kula. To jest okropne
![]() My jemy kaszkę Holle. I też ją polecam. Emil ma tylko dwa zęby dolne więc nie ma czym zgrzytac ![]() Mam głupie pytanie, jakie kupki robią wasze maleństwa tzn kolor. Coś się martwię Emilem. Ma takie zielonkawe. A czasem żółte. I z reguły bardzo luźne. I nie wiem czy to normalne....
#2825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas jak Kinga była tylko na cycu to były bardzo luźne, wraz ze zwiększaniem proporcji innych rzeczy stały się bardziej zbite. Kolor zazwyczaj, szczególnie po kaszkach, bury (ni to żółty ni brązowy). Teraz jak mieliśmy rewelacje to były zielone. I tak jak wczesniej sie zastanawiałam czy jakieś kupki są moze zielonkawe to teraz juz wiem że nie. Dla luźnych kupek polecają probiotyki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hanka ma bardzo różne, często mocno żółte/pomarańczowe, zielone się zdarzają i mocno brązowe ![]() ![]() Dziś pomarańczowo-czarna ![]()
![]() |
#2827 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Witam nową Mamusię ![]() ![]() Tygrysku cieszę się, że już dziś wychodzicie ze szpitala ![]() ![]() side super zdjęcie. Piotruś to na grzecznego chłopczyka wygląda ![]() Limonko historia z telefonem mnie powaliła ![]() ![]() Odnośnie zgrzytania zębami - Krzysio zgrzytał długo i namiętnie - gdzieś ze dwa miesiące (odkąd miał 4 zęby chyba), ostatnio już tego nie robi i całe szczęście, bo na same wspomnienie ciarki mnie przechodzą ![]() magduś2 ja też daję kaszki holle, ale planuję przechodzić stopniowo na zwykłe kaszki gotowane olakola blog super ![]() ![]() ag dobrze, że u alergologa nic nie wyszło ![]() filupka odnośnie kup - u nas są różne zależy od tego co Krzyś zje - bywają żółte, pomarańczowe, brązowawe, nieco ciemniejsze, prawie czarne, czasem ciemnozielona ![]() My dziś byliśmy na badaniach w szpitalu kardiologicznym. Zrobili EKG i RTG klatki. W środę mamy jeszcze się stawić na echo serca, bo do tego badania trzeba będzie Krzysia trochę uśpić, żeby wszystko bez problemu pomierzyli. Aha, i pisałyście ostatnio o kalendarzach. My zamawialiśmy jakiś czas temu zwykłe odbitki i dostaliśmy z Colorlandu kody rabatowe - na fotoksiążkę A4 pion 40 stron (kod: CLAR43T8) za 29 zł i na fotokalendarz A3 pion (kod CL24JFEW) za 19 zł. Nie wiem, czy działają, ale może się komuś przydadzą. Jest napisane, że są to kody wielokrotnego użytku i żeby się podzielić z przyjaciółmi, więc się dzielę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2828 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() z tym chłopcem to strasznie smutne... bardzo mi żal tego Malucha! Niektórzy nie powinni mieć dzieci ![]() Mój Tż kiedyś powiedział, że jakby miał duuużo kasy to by pomagał takim biednym, niechcianym maluchom. Cytat:
![]() a nocki współczuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Polecam szczególnie te starsze-mają lepszy humor np. Klin albo Wszystko czerwone, czy Lesio. Witam nowe mamusie i te marnotrawne również ![]() Dziś Hanka wstała o 4:45, ale na szczęście po prawie godzinie gadania, wiercenia się w naszym łóżku padła i spała do 7.30 ![]() Teraz o dziwo ma drugą w drzemkę-szaleństwo jak na nią ![]()
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
Tygrysku superl ze wychodzicie
![]() To straszne co pisalas o tym chlopczyku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Ag super, ze to nic powaznego ![]() No i dolaczam do kiepskich nocek ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Elgie ja jak juz czytam to tylko wieczorem jak mala juz spi, nie ma mpwy by zrobic tk w ciagu dnia ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- ![]()
#2830 |
Zadomowienie
|
Hanka jakiś czas temu zgrzytała zębami brrr...! Uznałam, że zęby są dla niej nowością i robi testy
![]() Limonka numer z telefonem zabawny, swoją drogą Emilka to spryciula ![]() Side super fotka, a Piotruś uroczy i oczywiście wygląda na aniołka:P Drzemka trwała 20min, Hania się obudziła połknęła jogurt, poprawiła owocami i znów padła. Czyżby pół godzinki dla słoninki ![]() Obudziła się pewnie w obawie, że prześpi podwieczorek i zła matka sama zje wszystko ![]()
#2831 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam Wszystko Czerwone. Chmielewska jest niezastąpiona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli w sumie może niepotrzebnie się martwię. Bo poza tym nic mu nie dolega. Ani brzuszek go nie boli, apetyt też w miarę dopisuje. Oprócz tego ma fazę (jak u niektórych z was) na mamę. On się bawi a ja muszę siedzieć obok na dywanie. Jak tylko się ruszę np zrobić herbatę to jego humor automatycznie zmiania się o 180 stopni i jest marudą. Mam nadzieję, że to długo nie potrwa.
![]() |
#2833 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tymi humorami to niestety też podobnie.
![]() |
#2834 | |
Zakorzenienie
|
Wczoraj juz nie zdsrzylsm nadrobic a teraz maly nie dal bo sie wyglupial zamiast spac...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Magddus witaj! Ja swojemu sama przygotowuje kaszki bo wychodza najtaniej i wiesz co jest. Kupuje platki ryzowe, jaglane, owsiane. Mieszam z siemieniem czasem i tyle. Dodaje czasem owoc dla smaku. Nie kupowam jeszcze ani jednej sklepowej kaszki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tygrysku- bardzo się cieszę, że wychodzicie już ze szpitala! Opisana przez Ciebie historia jest taka smutna... Nawet nie wiem co można by napisać... Ag9- dobrze, że zmiany na buzi Gabrysia to nic poważnego. A z Ciebie żadna panikara.Ja wychodzę z założenia, że lepiej pięć razy pójść do lekarza na wszelki wypadek, niż nie pójść raz, gdy jest to konieczne. Elgie- macie już wyniki? Wszystko ok? Jestem pewna, że tak i badania to tylko formalność ![]() Moja Emi też miała robione echo serduszka, ale nie usypiali jej, a całe badanie trwało raptem kilka minut. Widocznie Wasze musi być jakieś dokładniejsze. Filupka- podobnie jak u dziewczyn kupy u nas bardzo różne, w zależności od menu. Najczęściej różne odcienie żółtego, pomarańczowego, jasnobrązowego. Określenie "krowiego placka" jeśli chodzi o konsystencję bardzo pasuje ![]() Olakola- bardzo fajny pomysł z blogiem. Mi na pewno zabrakło by systematyczności, bo jestem z tych, którzy mają słomiany zapał, ale mam nadzieję, że Ty jesteś z innej gliny ulepiona ![]() Kiedyś będzie to fajna pamiątka dla córeczki. Dołączam do fanów Chmielewskiej i potwierdzam, że starsze książki są na zdecydowanie lepszym poziomie. Jak Was czytam to wychodzi na to, że mam złote dziecko, bo ja nie mam większych problemów z czytaniem przy Milce. Kładę się obok niej na macie, ona się bawi, ja czytam i tylko czasem robi zamach na mój czytnik ebooków ![]() Dziękuję za odpowiedzi w sprawie zgrzytania zębami ![]() Mam kolejne pytanie: co na pękające usta u malucha? Posmarowałam jej usteczka kremem ochronnym do buzi, gdy wychodziłyśmy wczoraj na spacer, ale to niestety nie wystarczyło i usteczka popękały jej aż do krwi. Nie wygląda jakby jej specjalnie to doskwierało, ale jednak wolałabym jej ulżyć. Macie jakieś pomysły? W necie znalazłam tylko, że można smarować miodem, ale to po pierwszym roku życia ![]() U nas z nowości to tylko kulinarne ![]() Polecam kilka przepisów. Zupka szpinakowa (myślałam, że Emcia miskę wyliże ![]() A dla zwolenników BLW... Frytki warzywne: http://alaantkoweblw.blogspot.com/20...-warzywne.html (u nas z buraka, pietruszki i marchewki; skropione oliwą z oliwek i posypane ziołami prowansalskimi). Pulpety łososiowo-ziemniaczane (podpatrzone na grupie z przepisami na FB; cytuję za autorką): "Dzwonek łososia ugotowany na parze 4 średnie ziemniaczki gotowane na parze Garść drobno pokrojonego koperku (może też być pietruszka lub szczypiorek) Jajko Łososia, ziemniaczki rozgniatamy widelcem, do tego dorzucamy koperek i ewentualnie jajo. Łapą wyrabiamy całość na puszystą masę, a potem w towarzystwie drugiej łapy kręcimy pulpety. Okrąglutkie pulpeciorki zapiekany „na złoto” w piekarniku w 180 st. przez ok. 20-25 minut." Wzięłam dwa dzwonka łososia i od razu trzasnęłam też podobny obiad dla mnie i męża, oszczędność czasu. Przepis podpatrzony tu: http://najsmaczniejsze.pl/2014/11/ko...ne-z-lososiem/
#2836 |
Zakorzenienie
|
Mama95 mnie tez tak czasem boli ale zaboli raz dwa max trzybi przechodzi samo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio zblendowałam ugotowaną kaszę jaglaną z jabłkami i cynamomem z mm, ale wyszło mi dość rzadkie. Tzn musiałam dużo tej kaszy dodać żeby wyszła w miarę gęsta konsystencja. Limonka - dzięki za przepis, na pewno wypróbujemy. Zrobimy tym samym drugie podejście do szpinaku, bo pierwsze zakończyło się mega ulewaniem i bólem brzuszka. My z kolei ostatnio zajadamy się takimi placuszkami: 150 g ugotowanej kaszy jaglanej 80 g mąki kukurydzianej 40 g mąki jaglanej (dałam pszenną) 2 jajka 1 banan 1 jabłko pół łyżeczki cynamonu szczypta soli 150 ml wody/mleka/mleka roślinnego Jabłko ścieramy na tarce, banana rozgniatamy, wszystkie składniki mieszamy i blendujemy na gładką masę. Smażymy placuszki na patelni. Pyyszne są ![]()
05.03.2014. - Gabryś ![]() Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-11-28 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki za przepisy. Dużo fajnych dań podajecie. Staram się sobie wszystko zaznaczać
![]()
#2840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i chyba koniec nadrabiania na chwile obecna;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Przyczajenie
|
Hej,
I ja witam nową mamę. Co do ksiazek to ja polecam Houston mamy problem Grocholi, mozna sie pośmiać, nie wuem czy dostaniesz w UK, ale mkze audiobook, albo naswieta jak przyjedziesz tu dostaniesz no i moze reszta dziewczyn moze też skorzysta. Z zabawek ktore wymieniacie Julka uwielbia małpki z fp, ma tez siostre szczeniaczka, tez jej sie podoba alejuz tak nie szaleje, mamy tez hula kule i tak srednio sie nia interesuje. Autko kupilysmy z moja mama w biedroncew tym tygodniu, takie ze jak sie nacisnie to jedzie i jeszcze sie tam cos rusza, dostanie od dziadkow na gwiazdke, garnuszek też dostaniemy. Uwielbia tez książeczki i wieze z klockow z ikei. Ten renifer tez mi sie bardzo podoba ale moj mąż twierdzi ze o drewniaa zabawke moze sie mocno uderzyć ![]() Co domleka nie pomogę bo nie stosujemy mm, a kaszki używam standardowej mannej do gotowania ( bio) i czasem holle. |
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Co do ciąży i szykowania wyprawki to ja też wciąż to pamiętam... I cieszę się że już mam to za sobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Przyczajenie
|
Side super zdjęcie,
tygrysku bardzo sie cieszę ze wychodzicie, mam nadzieję że histora z tym malutkim chlopcem bedzie miala pozytywne zakończenie, pewnie sie nie dowiemy, Gratuluje skonczonych miesiecy, Julka w tym tygodniu skonczyla 9 miesiecy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | |
Zakorzenienie
|
Ag dla Ciebie chorowitku duzo zdrowka
![]() Tygrysek teraz doczytalam odnosnie malego... Tak mi strasznie smuuuuutnooo ![]() A za to ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() U nas z kupami podobnie. Jak malo pije to mocno zbite Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myśle, że gdyby jednorazowe to ktoś by się zgłosił w trakcie dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Raczkowanie
|
Cześć kobitki.. Cały dzień się nie odzywałam bo nie mogłam z bólu wytrzymać tak mnie ten brzuch bolał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez uwielbialam chmielewska Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A teraz leży na leżaczku i się do mnie śmieje cwaniara moja ![]() A propo leżaczka pisałyście, że już wasze dzieciaki nie lubią i pochowane/posprzedawane. U nas Hanka nadal jest fanką ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2849 |
Zakorzenienie
|
Mama95 oby leki pomogly i juz nic nie bolalo
![]()
#2850 |
Zakorzenienie
|
melduję, że jestem i czytam, próbuję znaleźć dłuższą chwilę, żeby napisać co nieco, może wieczorem się uda.
Side - kradnę pomysł na fotę świąteczną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.