![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Czesc dziewczyny!!! Ostatnio w ogole nie siedze na forum zreszta pewnie zauwazylyscie.. Nie pamietam kiedy bylam ostatnio - chyba dawno bo z tego co doczytalam Marsi ma juz Marinke przy sobie - Gratulacje Kochana
![]() ![]() U Nas wszystko ok, dostalam juz umowe o prace na czas nieokreslony, cora z przedszkola zadowolona wiec my tez, Miko nadal codziennie do babci jezdzi na te pare godzin. Powoli sie nam rozgaduje ![]() Buziaki dla Was ![]() ![]()
#4742 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do przedszkola - pewnie winne jest mylne przekonanie dotyczace kataru. Chociaz... Na poczatku zlobkowej historii przychodzilam po Kube przed spacerem. Ma szafke pierwszy w brzegu, wiec pani ubiera go ja jako pierwszego. Jak juz skonczy ubierac wszystkie dzieci (rajstopki, czapki, szaliki, itp - ubiera po kolei kazde dziecko od stop do glow) to Kuba jest juz mokry, zgrzany, z rumiencami na buzi (doslownie!!). Moze tego boja sie rodzice... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odp
Eff witaj daaawno Cie nie bylo gratulacje za umowr Bokeh ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do mnie...niby nic ale mnie to już dobija ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brakuje mi kumpelki, co wpadnie na kawę, razem gdzieś się przejdziemy, będzie jakiś ruch. Na pewno byłoby inaczej gdybym mogła sama się wszędzie dostać, a teraz tym bardziej będę jak zamknięta w twierdzy.. no ale przykre to jest, że tak jakby świat się podzielił na tych którzy "mają lub nie mają dziecka" i kontakty się rozłażą... A ty nie poznajesz innych mam na przykład? Dla mnie to by była duża nadzieja, dużo by mi to pomogło. Na pewno byłoby lepiej gdybym miała tę możliwość. ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Znajdź jakiś klub malucha, gdzie poznasz inne mamy, taniec z dzieckiem, warsztaty ceramiczne, cokolwiek gdzie poza dziećmi są też DOROŚLI i możesz tam iśc z Hanią ale i zaczerpnąć coś dla siebie. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-11-28 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym nie pozwoliła na to żeby Daria miała tak późno drzemkę ![]() Cytat:
![]() Pokaż fryzurkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Możemy się częściej spotykać. Co Ty na to??
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że właśnie chyba akurat od tego potrzebuje oddechu. W klubie malucha silą rzeczy gada sie o dzieciach. A chciałabym trochę czasu tylko dla siebie, nie chce żeby to źle zabrzmiało ale Wy mamy mi wystarczacie ![]() ![]()
![]() |
#4748 |
Zadomowienie
|
Gojka dzięki za zdjęcia, ja niestety prawie na pewno wyląduję w starym budynku bo my na alergologię a nie na pulmonologię... A tam podobno mocno syfiasto
![]() Dla niewtajemniczonych - wczoraj mi zadzwonili z Rabki że we wtorek mam się zgłosić na badania z dzieciakami. 3 do 7 dni z głowy... Hope nie tylko ze stopy cywilnej, już kiedyś pisałam że przy obrażeniach ciała można zgłosić szkodę osobową z polisy OC sprawcy, tak jak za uszkodzony samochód |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasne, że chce !1
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakies chociaż niezbędne minimum?? U mnie takim oderwaniem są studia, prawie cała sobota raz na 2 tygodnie. Męczy mnie to ( i tęsknię też) bo jednak się siedzi na uczelni, ale czasem są okienka, kawa z kimś, przerwy z koleżankami.. Tulę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | ||
Zakorzenienie
|
Jak siedziałam w robocie i mi sie nudziło tak,ze co minute kilkałam "odswiez" to tu psutki były a teraz to sobie sabat zrobiły
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49130755]fajne, natomiast dla mnie mega niewygodny spód - niedobrze będzie się zabawki wyciągało [/QUOTE]Ale,pisałam juz- bede miałarobione na wymiar i na zamówienie, to mi chłopak zrobi wszystko jak bede chciała ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() NAWIJKO, tez bym sie czuła wkurzona ![]() FEWCIU, zwolnij kochana!!!!! Tak sie martwie o Ciebie ![]() ![]() Dziekuje, ze pytasz jak u mnie. Co do brata tz to istnienia tego tworu nie uznaje i traktuje jak powietrze jesli juz mam tą "przyjemnosc" przebywac w jego towarzystwie ![]() Jesli chodzi o t. to nad podziw dobrze ![]() ![]() BOKEH,przytulam mocno ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba też boli mnie to, że tż nie przejmuje sie niczym on chce ejchac w gory to jedzie bo przeciez jestem ja do opieki nad Hanią. Zacznijmy od tego, że on nie ma takiego zmartwienia "a co z Hania" bo ZAWSZE jestem ja. On sobie cos planuje i tylko mnie informuje a ja chcąc cos zaplanowac musze spytac jego kiedy moge, kiedy on ma wolne itp....
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
Pstryczku, wysłałaś mi zaproszenie na fb? Bo wydaje mi się że je akceptowałam,a teraz nie umiem Cię znaleźć
![]() Macie Pstryka w znajomych???? ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-11-28 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ejj,a czemu az tak drastycznie? cos przeoczyłam? bo wiem tyle, ze mała Ci kratniowo na wszystko reaguje a Grzes pokasłuje czasami bez powodu... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Zakorzenienie
|
http://polska.newsweek.pl/donald-tus...,352635,1.html widziałyście jak Tusk gada po ang? :O szok ! nawet jesli to wyuczone, to dobrze mu idzie i nawet fajnym akcentem gada
#4756 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Jakby co, to ja też mam kupę wolnego czasu, jak będziesz miała ochotę się spotkać to daj znać ![]() ![]() edit. ogólnie to jest takie niesprawiedliwe, pamiętam jak wiosną tż był chory i leżał w łóżku żądając kanapek; jak ja byłam chora to nikt nie mógł znaleźć godziny czasu żebym ja mogła iść do lekarza, a tż przecież nie będzie się zwalniał z pracy z tego powodu. Z firmą też mam problemy, bo jak mam pracować kiedy tż ciągle w pracy i nie mam z kim zostawić dziecka? A potem pretensje do mnie, że nie zarabiam kokosów. Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-11-28 o 21:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
![]() rozgryzlas mnie ![]() tak, tzn gdzies tam w glowie klebilo mi sie aby w koncu zalozyc to konto ale tak naprawde zmusila mnie "podyplomowka". nasz kierunek jest na fb a ze juz tydz temu babka miala nam wyslac narzedzia badawcze i cichosza wiec stwierdzilam ze na fb moze byc na ten temat ciekawa dyskusja no i nie wytrzymalam ![]() bylam nna imprezce z pracy, taka rada pedagogiczna po godzinach ![]() ![]() ![]() wrocilam, pacze na fejsa a tam ponad 50 zaproszen ![]() ![]() ![]() dobrej nocki moje fejsbukowe psiapsiulki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że jutro się zaczyna weekend ale nie wszyscy się mają tak dobrze. Ja muszę jutro o 6.00 wstać do pracy wiec zmykam spać. Dobranoc!
![]()
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest fajne, nie jest sprawiedliwe, właściwie na tle jego "wolności" to dopiero zaczyna ci doskwierać, że wszystko musisz na dwie ręce i z Hanią u nogi, a on może "ot tak po prostu". I tak, wiele jest rzeczy od których "jest mama" i nam samym też trudno to przeciąć i same się zapętlamy nie raz "bo my najlepiej" ale nie ogarniam do końca planowania sobie czasu "wolnego" bez Was, kiedy jednocześnie wie, że ciebie to w domu tak na prawdę uwięzi, że on nie ma refleksji, że może też byś chciała.. Mój tż gra w piłę, 2x w tygodniu wraca "z pracy" koło 23, bo po pracy jest ta piłka , wiem, że potrzebuje się wybiegać więc to ma - i to jest właściwie taki jego jedyny czas. Rozumiem potrzebę i zaakceptowałam ale na większą skalę niż te 2h dwa razy na tydzień byłoby trudno (chociaż w sumie to raz na tydzień a czasem dwa, bo mecz jest nie zawsze, zawsze jest tylko trening w poniedziałek..) Trudno się funkcjonuje ze świadomością bycia "zawsze od wszystkiego" - łapię się czasem na tym uczuciu, gdy pomyślę sobie, że ci pracujący po pracy mają przerwę najczęściej (faceci), a my - mamy - obojętne czy pracujemy czy nie - przerwy nie mamy nigdy. I to mnie boli i z taką perspektywą nie chcę się zgodzić. Z taką normą. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-11-28 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I rozumiem ![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
Yellow : eh z twoim tż to w ogóle jest masakra jakaś ;/ ogromnie współczuję takiego wygodnictwa i braku empatii u niego ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
#4763 |
Zadomowienie
|
Sylwietta nic się nie dzieje, po prostu mamy planową diagnostykę dla obu dzieciaków pod kątem alergii (czekaliśmy pół roku na termin i wczoraj zadzwonili)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
hje o ktorej Pola poszla spac na noc? W temacie higieny snu, to bardzo wazne jest, zeby dziecko spalo w godzinach 22-2. To sa cztery strategiczne godziny, w ktorych wydzielany jest hormon wzrostu, bardzo wazny dla ogolnego rozwoju, jednak tylko pod warunkiem, ze dziecko spi; mozliwie gleboko. U nas zdarza sie oczywiscie chodzenie spac po 22, nawet i pozniej, jednak na co dzien pilnuje, zeby o 22 juz spala. bokeh doskonale Cie rozumiem. Nie wyobrazam sobie, zeby tz zaplanowal sobie dzien tylko dla siebie. Pewnie niedlugo bede wtorowac Tobie, bo u nas od grudnia zmienia sie warunki pracy tz. Z pewnoscia nie na lepsze :-( hope dobrze, ze nic tz i siostrze sie nie stalo fewciu wrzuc na luz, prosze. kija pozdrow Rabke i Lubon Wlk. Mam wielki sentyment do tamtych stron. |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
marsi chcialabym, zeby w jeszcze jednej kwestii Yae byla do Leosia podobna - samoodstawieniu sie ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, wpadam się wyżalić bo już nie daję rady.
w pracy jest okropnie. tak mi zależało, a teraz najchętniej zapadłabym się pod ziemię. Źle wypłaciłam wypłaty, ok 10 na 180, trzeba to poprawiać na już, najlepiej na wczoraj, szefowa "kazała" mi pomóc dziewczynom z pokoju,.. i co się nasłuchałam to moje. od 2 dni siedzę i ryczę, trzęsę się całą, nie umiem spać, nie umiem jeść, niedobrze mi i tego typu atrakcje. Tż każe mi się zwalniać, bo widzi ile mnie to kosztuje, ja nie chcę się poddać po miesiącu ale powiem wam, okropnie dużo mnie to kosztuje. Teraz też siedzę i ryczę, a za chwilę idę do pracy (tak tak, sobota) nadrabiać to co zawaliłam. Mam okropny żal do siebie że tak zawaliłam, a z drugiej strony odzywa się we mnie coś w rodzaju "ewa, heloł, pierwszy miesiąc pracy"! i żal, czemu nikt nie de fakto nie nadzorował, nie sprawdził przed zamknięciem miesiąca? ![]() ![]() ![]() aaaa mam doła jak stąd do wszędzie ![]() przepraszam, nie musicie tego czytać, po prostu musiałam się wygadac ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html Edytowane przez mikakrolikowa Czas edycji: 2014-11-29 o 06:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4768 |
Zakorzenienie
|
Ewulka, kurcze...
![]() Na pewno jest Ci ciezko, wszystko nowe, a jeszcze nie mozesz liczyc na pomoc tych starych pind ![]() Ale "wytrzymaj" jeszcze troszke! Z czasem bedzie Ci latwiej, a jaka satysfakcje bedziesz miec, ze DALAS RADE!!! Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio już mi nerwy puściły i mu powiedziałam że nie jestem całodobową opiekunką Oskara,ale też człowiekiem-oczywiście usłyszałam że histeryzuje. U nas jak mąż wychodzi to nie po to żeby się rozerwać gdzieś na mieście,tylko robi coś przy samochodzie,w garażu-zawsze coś dłubie po pracy ale zajmuje mu to bardzo dużo czasu. Od rana do 16 pracuje,po pracy do 21 spędza czas koło domu,nie z nami. Może to żadna rozrywka bo robi rzeczy które musi zrobić a jak pracuje to nie ma kiedy ale nie jest uwiązany jak ja cały dzień w domu. Ja też potrzebuje oddechu od domu,dziecka-potrzebuje chwili dla siebie nie martwiac się o nic chociaż przez moment.
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bokeh rozumiem Cie bardzo bo przy S mialam taka sytuacje bo nikt nie mial dzieci a dzis mam kolezanki ktore swiadomie chca porozmawiac o czyms innym niz dzieci nawet z forumowa Jakaja jak sie spotykamy to tylko nadmienimy o dzieciakach. Mysle tak jak Debrah ze powinnas porozmawiac tz, mpj to rozumie i sam proponuje mi wolny dzien. A apropo wolnego dnia dzis mamy 18 lecie z Tz i z planow nici z poeodu choroby Leosia no coz....ach te dzieci.Za to jak obudzilismy sie dzis w 4 w lozku to smialismy sie, ze 18 lat temu nikt sobie tego tak nie wyobrazal i to mi starczy na caly dzien, uczucie piekniejsze niz kolacja przy swiecach Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:59.