Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-29, 12:03   #2161
Meteoryt
Raczkowanie

Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVI

Cytat:
Napisane przez anicaf Pokaż wiadomość
Kto jutro (niedziela) siedzi do 24 i czeka na nowe prezenty?
JAAaa!!!!! : DDDDD
Meteoryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 12:09   #2162
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Obstawiam znowu bombki w prostokątnej puszce, krem Ovale Lifting, znowu coś z serii Omega Riche i Riche Creme, ( serum przeciwzmarszczkowe), dezodorant perfumowany męski i świąteczny zestaw do makijażu np.:
http://www.yves-rocher.pl/swiateczny_zestaw_do_makijazu

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-29 o 12:13
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 12:11   #2163
emilinka
Rozeznanie

Cytat:
Posiedzę na pewno W listopadzie poszły 2 zamówienia z YR (1 z wysyłkowej i 1 ze sklepu), jedno z tołpy (korzystnie - 2 kremy + ujędrniający żel pod prysznic Botanic Dąb Paragwjaski za 30 zeta, działa już DDD), wcześniej małe z Annabelle Minerals (bo nie wiadomo było, o ile podniosą ceny), i 2 stówki pękły. Muszę wyhamować, tym bardziej że zapasy topnieją powoli i na bank niczego nie będę potrzebować co najmniej do stycznia. Ale z ciekawości poczekam

Edytowane przez emilinka
Czas edycji: 2014-11-29 o 12:25
emilinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 12:12   #2164
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

Cytat:
Ja olewam, 2 razy już tak czekałam i dali dopiero rano lub o 4 nad ranem za drugim razem Wody darmowej już chyba nie dostaniemy, bo pewnie już czekają na nas ciepłe bereciki i kremy do twarzyczek A propos - dostałyście już ofertę wysyłkową na grudzień? Bo u mnie ani widu, ani słychu
Xandrine_Marie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 12:15   #2165
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez Xandrine_Marie Pokaż wiadomość
Ja olewam, 2 razy już tak czekałam i dali dopiero rano lub o 4 nad ranem za drugim razem Wody darmowej już chyba nie dostaniemy, bo pewnie już czekają na nas ciepłe bereciki i kremy do twarzyczek A propos - dostałyście już ofertę wysyłkową na grudzień? Bo u mnie ani widu, ani słychu
Masz rację, lepiej się wyspać. Raczej nie pojawi się lepsza oferta niż na Black Friday.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-30 o 11:43
Stary 2014-11-29, 12:16   #2166
kikamrusia
Raczkowanie

Ja:P zreszta i tak codziennie siedze do 1-2, wiec nie bd problemu:P
kikamrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 12:19   #2167
mamaAmelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Obstawiam znowu bombki w prostokątnej puszce, krem Ovale Lifting, znowu coś z serii Omega Riche i Riche Creme, ( serum przeciwzmarszczkowe), dezodorant perfumowany męski i świąteczny zestaw do makijażu np.:
http://www.yves-rocher.pl/swiateczny_zestaw_do_makijazu
Ja z chęcią w gratisach przygarnęłabym krem pod oczy Ovalelifting. Brakuje mi też jednego "męskiego" prezentu na święta, więc mam pretekst do złożenia zamówienia Jak będzie kiepsko z prezentami i kodami, to złożę zamówienie w wysyłkowe świątecznej z perfumami jako gratis.
Stary 2014-11-29, 12:25   #2168
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez mamaAmelka Pokaż wiadomość
Ja z chęcią w gratisach przygarnęłabym krem pod oczy Ovalelifting. Brakuje mi też jednego "męskiego" prezentu na święta, więc mam pretekst do złożenia zamówienia Jak będzie kiepsko z prezentami i kodami, to złożę zamówienie w wysyłkowe świątecznej z perfumami jako gratis.
Od kilku lat w grudniu dają jeden męski prezent do wyboru. Co do serii OL to tak jak pisała jadoreparis tutaj ma być zastąpiona inną, czyli muszą upchnąć zapasy.
Stary 2014-11-29, 12:29   #2169
Meteoryt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kikamrusia Pokaż wiadomość
Ja:P zreszta i tak codziennie siedze do 1-2, wiec nie bd problemu:P
Ja jestem sową, codziennie chodzę spać koło 1-2, więc akurat zajrzę z ciekawości
Stary 2014-11-29, 13:00   #2170
AniaKW
Zadomowienie

Ja dzisiaj dzwonię z prośbą o usunięcie moich danych z bazy. Odpowiedź była skandaliczna i w sumie nie mam ochoty, aby tak nieprofesjonalna firma zarządzała moimi danymi.
Stary 2014-11-29, 13:01   #2171
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Dziewczyny z chęcią wymienię 50-tkę Vanille Noire z niewielkim ubytkiem. Niekoniecznie na zapach YR. Jeśli któraś jest chętna pisać na PW. Nieaktualne.

Edytowane przez aga_tka_2
Czas edycji: 2014-11-30 o 12:13
aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 13:02   #2172
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

Cytat:
Napisane przez AniaKW Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj dzwonię z prośbą o usunięcie moich danych z bazy. Odpowiedź była skandaliczna i w sumie nie mam ochoty, aby tak nieprofesjonalna firma zarządzała moimi danymi.
Oj, ale co się stało?
Stary 2014-11-29, 13:20   #2173
Meteoryt
Raczkowanie

Cytat:
Oj, ale co się stało?
Zgaduję, że brak profesjonalizmu firmy i nieponoszenie konsekwencji za błędy?
Stary 2014-11-29, 13:37   #2174
AniaKW
Zadomowienie

Hm, odpowiedź jest prosta. W tamtym roku siedziałam na zwolnieniu, miałam stałą pracę i w sumie mogłam się bawić z tym ich brakiem kompetencji.

Rok temu, po interwencji, YR był łaskaw zmienić regulamin, na taki, aby mailowe potwierdzenia faktycznie dawały gwarancję dostawy (dlatego dostajemy po 2 maile). Bo ja w grudniu ubiegłego roku dostałam potwierdzenie, ale zamówienia mi nie wysłali...

Notoryczne braki... patrzę w historię zamówień, co drugie zamówienie mam dosyłany gratis. A to coś przyszło rozlane, to rozlazła się chińszczyzna, to znowu zapomnieli czegoś zapakować.

Szczerze? YR to jedyny sklep, gdzie nie wiem, czy przyjdzie to, co zamawiam. Potem trzeba dzwonić, się prosić... dają promocję i ściągają ją za godzinę a mi piszą odpowiedź w stylu, że to ja powinnam czytać zasady promocji.

Otóż, gdyby nie fakt, że współpracuję z różnymi firmami internetowymi i generalnie znam się na branży IT, to może bym była wyrozumiała. Ale nie jestem. Nikt nie będzie robił ze mnie debila, zmieniając mi kwotę w trakcie dokonywania płatności. I nie - oni nie widzą błędu. Zero przepraszam, zero czegokolwiek. A rocznie pęka 2 tys. na same kosmetyki. To jest jedna przeciętna krajowa wypłata.

Dziękuję, czara goryczy się przelała. Wizażanki na forum są super, lubię ten wątek, fajnie jak łapiecie się na promocje, ale dla mnie od dzisiaj to już jest koniec przygody z YR. Przy tak nasyconym kosmetykami rynku, nie oferują oni nic takiego, co rzuciłoby mnie na kolana. A jakość perfum notorycznie spada, ulubiona dwufazówka piecze w oczy, CS wycofany, cienie podwójne podrożały od tamtego roku, a osypują się jak szalone... i ciągłe dybanie na promocje...

YR Polska może mieć nas w odwłoku, bo ma multum nieświadomych klientów. Ja chcę już kupować świadomie, dlatego nie widzę swojej przyszłości jako klientki e-sklepu.
Stary 2014-11-29, 13:45   #2175
Agnexx
Zadomowienie

Cytat:
Hm, odpowiedź jest prosta. W tamtym roku siedziałam na zwolnieniu, miałam stałą pracę i w sumie mogłam się bawić z tym ich brakiem kompetencji.

Rok temu, po interwencji, YR był łaskaw zmienić regulamin, na taki, aby mailowe potwierdzenia faktycznie dawały gwarancję dostawy (dlatego dostajemy po 2 maile). Bo ja w grudniu ubiegłego roku dostałam potwierdzenie, ale zamówienia mi nie wysłali...

Notoryczne braki... patrzę w historię zamówień, co drugie zamówienie mam dosyłany gratis. A to coś przyszło rozlane, to rozlazła się chińszczyzna, to znowu zapomnieli czegoś zapakować.

Szczerze? YR to jedyny sklep, gdzie nie wiem, czy przyjdzie to, co zamawiam. Potem trzeba dzwonić, się prosić... dają promocję i ściągają ją za godzinę a mi piszą odpowiedź w stylu, że to ja powinnam czytać zasady promocji.

Otóż, gdyby nie fakt, że współpracuję z różnymi firmami internetowymi i generalnie znam się na branży IT, to może bym była wyrozumiała. Ale nie jestem. Nikt nie będzie robił ze mnie debila, zmieniając mi kwotę w trakcie dokonywania płatności. I nie - oni nie widzą błędu. Zero przepraszam, zero czegokolwiek. A rocznie pęka 2 tys. na same kosmetyki. To jest jedna przeciętna krajowa wypłata.

Dziękuję, czara goryczy się przelała. Wizażanki na forum są super, lubię ten wątek, fajnie jak łapiecie się na promocje, ale dla mnie od dzisiaj to już jest koniec przygody z YR. Przy tak nasyconym kosmetykami rynku, nie oferują oni nic takiego, co rzuciłoby mnie na kolana. A jakość perfum notorycznie spada, ulubiona dwufazówka piecze w oczy, CS wycofany, cienie podwójne podrożały od tamtego roku, a osypują się jak szalone... i ciągłe dybanie na promocje...

YR Polska może mieć nas w odwłoku, bo ma multum nieświadomych klientów. Ja chcę już kupować świadomie, dlatego nie widzę swojej przyszłości jako klientki e-sklepu.

Zgadzam się w 100%
Agnexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 13:51   #2176
cosmetix
Makeup challenge winner

AniuKW,Jeśli mogę Ci coś radzić, to warto dokupić do tych cieni najtańszą bazę INGRID, polski tani producent ceniony przez wizażystów. Na ezebra w DDD to niecałe 10 zł. A propo, zajrzyj na wątek tołpy. Mają fajną promocję na kremy i darmową dostawę kurierem.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-30 o 11:37
Stary 2014-11-29, 13:53   #2177
neonatus
Rozeznanie

wczoraj dostałam sms (po 10 dniach) w sprawie polecenia przyjaciółki - odebrałam krem Rich 50ml a kupiłam za 6,90 balsam z limitki gruszkowej.

dzisiaj w skrzynce pocztowej znalazłam oferte grudniową wysyłkową, ważna do 24 lutego 15r. wysyłka gratis od 110zł prezent za dobicie do 49zl to szali bransoleta + kalendarz na 2015r bez pułapu cenowego na dokładkę do zamówienia nr oferty 9PYDCRA02 + oferta imieninowa na 3 miniaturki do wyboru:MdB, SEP, Neroli.

Edit: numery znaczków od 01 do 156 ( połowa z nich to po 2 sztuki na znaczku tzw. duety) + 3 produkty spersonalizowane numery standardowe jak w e-sklepie 2x -50% i -40% + katalog produktów 2014r. z -30% zniżką- numery standardowe z e-sklepu.

19.05.2016 - 17.04.2019 góra

01.07.2016 - 17.04.2019 dół

KRYSZTAŁOWA góra i dół

Edytowane przez neonatus
Czas edycji: 2014-11-29 o 15:56
neonatus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 13:57   #2178
emilinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neonatus Pokaż wiadomość
wczoraj dostałam sms (po 10 dniach) w sprawie polecenia przyjaciółki - odebrałam krem Rich 50ml a kupiłam za 6,90 balsam z limitki gruszkowej.

dzisiaj w skrzynce pocztowej znalazłam oferte grudniową wysyłkową, ważna do 24 lutego 15r. wysyłka gratis od 110zł prezent za dobicie do 49zl to szali bransoleta + kalendarz na 2015r bez pułapu cenowego na dokładkę do zamówienia nr oferty 9PYDCRA02 + oferta imieninowa na 3 miniaturki do wyboru:MdB, SEP, Neroli.
Już wchodzi przez neta. Nie wiem jak to działa, ale ostatnią ofertę wysyłkową dostałam chyba w kwietniu - a może rok temu? Gdyby nie to forum... Zauważyłam, że za zamówienie pow. 89 jest do wyboru 1 z 3 pomadek Grand Rouge lub dezodorant Ambre Noir.

Edytowane przez emilinka
Czas edycji: 2014-11-29 o 14:00
emilinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 14:16   #2179
cosmetix
Makeup challenge winner

Kod oferty do sklepu stacjonarnego: 411391
Poszukujesz wyjątkowego prezentu dla Niej? Zobacz co kryje się w pięknych damskich zestawach w pudełkach. Znajdziesz w nich nasze bestsellerowe zapachy oraz kosmetyki do pielęgnacji twarzy. Tylko dzisiaj za zakup 1 zestawu otrzymasz aż 5 DODATKOWYCH PIECZĄTEK na Twojej Karcie Yves Rocher!
Sprawdź też nasze propozycje na kolejne dni.
Zapraszamy do sklepów! Oferta ważna do 06.12.2014 r.

OFERTY DNIA:
SOBOTA 5 pieczątek gratis za zakup zestawu damskiego w pudełku
PONIEDZIAŁEK -15 zł na produkt z seri Anti Age Global
WTOREK - niespodzianka za zakup 2 zestawów
ŚRODA - -10zł na zakup zestawu z gamu So Elixir w koszyku
CZWARTEK -50% na tusz Volume Elixir
PIĄTEK -15 zł na produkt męski Soin Homme Energy

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-30 o 11:38
Stary 2014-11-29, 14:41   #2180
rombek
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuję Ci za ten post, otworzyłaś mi oczy. Zaczynałam swoją przygodę z YR wiosną tego roku, ominął mnie największy szał promocji i "luk w systemie", ale pamiętam akcje z darmową MDB do zamówienia i darmową wysyłkę do paczkomatu. Wtedy od czasu do czasu dawało się zrobić korzystne zamówienie, mimo że ceny kosmetyków są niemożliwe zawyżone, niestety, teraz widać, że to była taktyka firmy, mająca na celu przywiązać klientki do marki, utrwalić w nich przeświadczenie, że pojawienie się kodu w YR to okazja, której nie można zmarnować.

Pod wpływem twojego posta zapytałam sama siebie - co mnie trzyma w YR? Zrobiłam sobie listę produktów, które są dla mnie naprawdę dobre i dla których na ten moment nie widzę zamienników innych firm (żel i tonik HV, krem do rąk muesli, odżywka do włosów kręconych), ale poza nimi, chyba już nic. Ceny jak były z kosmosu, tak są, gratisy nie dość że są teraz dodawane od bardzo wysokiej kwoty, to jeszcze od trzech miesięcy nie widziałam żadnego, który byłby dla mnie jakkolwiek atrakcyjny. Breloczek i bombki? Serio?

Patrzę na tę firmę również z perspektywy programisty i to mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że to sklep wyrachowany i bez skrupułów, jak mało który. "Luki w systemie" są zbyt wyrafinowane, by być przeoczeniem programisty. Może byłabym w stanie uwierzyć w jedną, ale nie kolejną z rzędu na tej samej zasadzie. Ale najlepiej chyba o podejściu YR do nas świadczy różnica cen w trybie incognito, a bez niego. Na to już nawet brak mi słów.

Nie jestem idealistką, wiem, że wszystkie inne firmy mają ludzi tak samo w nosie i są zainteresowane tylko ich portfelami. Jednak również staram się być świadomym konsumentem, a pod wpływem twojego postu porównałam swoją postawę względem YR, a każdego innego sklepu. Przpomniałam sobie, że po jednej chamskiej zagrywce Tesco, nie pojawiłam się w nim już nigdy więcej, a tutaj z uśmiechem na ustach daję sobie wciskać kit tylko dlatego, że ktoś mi coś daje za darmo. Miśka i bombki lub kocyk, który na długość mi nawet nóg nie przykryje. Yay.

Nie wiem, czy całkowicie zrezygnuję z YR. Chyba na razie nie, jak już pisałam, nie mam na razie kandydata na zastępstwo dla powyższych produktów. Pewnie skorzystam też z okazji, którą mi daje przyjazd znajomego, który na święta wraca ze Szwecji do Polski i zamówię sobie u niego kilka produktów, których na polski rynek nie raczyli wypuścić. Ale na pewno skończyłam z zostawianiem w YR dużych kwot, dobijaniem do progu na kod, czy prezenty. A jak mi zrobią taki numer, jak Tobie (w tym momencie nie mam takich doświadczeń, w paczkach zawsze wszystko było, a kwota zamówienia się zgadzała), to postąpię z nimi tak, jak z każdym innym sklepem, który mi sprawia jakiekolwiek problemy - po prostu z nich zrezygnuję.

Jeszcze raz Ci dziękuję, Aniu, za twój post. Przeczytałam go w dobrym momencie, wczoraj pierwszy raz nie skorzystałam z "luki" i poniekąd byłam zdziwiona, że tak się da - w Roszerze jest okazja, a ja nic nie biorę No nie muszę brać, a po przeczytaniu twojej opinii już nawet nie chcę.
Stary 2014-11-29, 14:47   #2181
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

Cytat:
Napisane przez neonatus Pokaż wiadomość

Hej, dałabyś radę wstawić całą ofertę grudniową tutaj ze zdjęciami?

A co do polityki YR względem klientów - może i jest to względnie dobra firma ze średniej półki, niemniej jednak polscy pracodawcy i spora grupa pracowników ją wykańcza - jawnymi oszustwami i niedobijaniem pieczątek, za które się przecież zapłaciło, a internetowo - no szkoda gadać. Jak mówiłam, ostatnio zamawiałam i kupowałam więcej rzeczy z tej firmy, znam ją od 6 lat i od 6 lat jestem ich klientką. Choćby za to powinni mnie traktować po ludzku, a w ciągu ostatnich 4 miesięcy - 4 razy musiałam kontaktować się z BOK, 2 razy próbowano mnie oszukać na pieczątkach (raz skutecznie niestety przez moją nieuwagę) i też za każdym razem się martwię, czy dostanę wszystko za co zapłaciłam. Nigdy nie lubiłam zapraszać kuriera/poczciarza do domu, teraz to robię dla świętego spokoju, by w razie czego nie przyjąć paczki. W Hamburgeryce to ludzie by już dawno pozwami grozili za takie numery, a my tylko podnosimy paluszek i pytamy - przepraszamy, czy możemy dostać obiecany gratis od Państwa? A w gruncie rzeczy w spornych kwestiach prócz gratisów powinniśmy domagać się również rekompensaty od firmy za nasze nerwy Ale oni mają tam ogromny bałagan - 2 panie jednego dnia do mnie dzwoniły w tej samej sprawie i żadna nie wiedziała, że ta 2 już sprawę próbowała rozwiązać, a mają tam komputery raczej Ja też robię odwyk od stycznia - interesują mnie już tylko 3 produkty i w grudniu składam ostatnie zamówienie lub poczekam z tym do stycznia, by dostać jeszcze rzeczy urodzinowe.

Jakiś miesiąc temu weszłam do Rossmanna, bo chciałam zrobić zakupy (z różnych marek) i tak porównując (wydaną kwotę około 150 zł) wyszłam stamtąd z 2 pełnymi siatami kosmetyków: kremem na zmarchy (o niebo lepszym niż z Rosia), 2 bronzerami, podkładem, pudrem, różem do policzków, kilkoma żelami do kąpieli, zestawem pędzli, paletą cieni do powiek, bazą pod cienie, 2 lakierami do paznokci o większej pojemności, wodą toaletową, masłem do ciała, płatkami żelowymi do oczu, płatkami kosmetycznymi, patyczkami, antyperspirantem, 2 kosmetykami dla TŻ, 4 paczkami przypraw do jedzonka i 2 błyszczykami i jeszcze dostałam od sklepu 2 pomadki ochronne (lekko koloryzujące), jakieś tam próbki i zestaw brokat w żelu + połyskujący cień do powiek. I za żadną z tych rzeczy nie zapłaciłam przecież 2 zł, żeby był to jakiś bubel, tylko też upolowałam przeceny takich firm jak Farmona, Nivea, Rimmel, Playboy, AA, Le Petit Marseillais, etc. I o wiele lepiej wyszłam na tych przecenach, bo każdy z tych kosmetyków faktycznie będę używać, a nie będzie on stał i czekał, żebym go komuś sprezentowała. Oczywiście pewnie jeszcze coś pominęłam, bo pamiętam, że jakieś kosmetyki z tego zakupu dałam też mamie i babci. No i zaletą jest to, że nie muszę dobijać zamówienia do konkretnej kwoty, mogę wszystko obmacać i powąchać i ekspedientki są o wiele milsze, jedna za kolorem pudru dla mnie latała po całym sklepie.

Nie jestem też wielką fanką np. kosmetyków Avonu czy Oriflame, zwykle moje zamówienia nie przekraczają kwoty 20 zł, jeśli już coś stamtąd zamawiam, ale np. krem uniwersalny z Ori i krem do rąk Avon Care Cocoa Butter są o niebo lepsze niż kremy do rąk z Rosia, przynajmniej dla mnie.

I to fakt, jak już ktoś tutaj wspomniał omamiła nas obsesja szukania najkorzystniejszych przecen. Przyznacie szczerze, że większość z Was (w tym niestety i ja) robi symulację zakupów, patrzy na wszystkie kanały dystrybucji, kalkuluje, wchodzi tu codziennie, bo a nuż pojawi się super kod, kosmetyki nam zalegają na półkach lub wietrzeją, o zgrozo. Sama aż się mam ochotę bić po twarzy za taką ilość zamówień ostatnio, a co z tego mam? Głównie kremy niedostosowane do mojej twarzy i typu cery Aż mam ochotę się porównać do tych bab polujących z kuponami na promocje z tego programu na TLC. Polecam sobie obejrzeć... Lepiej żebyśmy oprzytomniały, zanim do końca zdziwaczejemy tak jak te kobiety xD

https://www.youtube.com/watch?v=2NKDssz5vh4

Edytowane przez Xandrine_Marie
Czas edycji: 2014-11-29 o 15:08
Stary 2014-11-29, 15:06   #2182
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
I to fakt, jak już ktoś tutaj wspomniał omamiła nas obsesja szukania najkorzystniejszych przecen. Przyznacie szczerze, że większość z Was (w tym niestety i ja) robi symulację zakupów, patrzy na wszystkie kanały dystrybucji, kalkuluje, wchodzi tu codziennie, bo a nuż pojawi się super kod, kosmetyki nam zalegają na półkach lub wietrzeją, o zgrozo.
Od paru lat, jak wspominałam, stosuję arkusz kalkulacyjny.
Profik był tak miły, że wkleił wzór na wysokość rabatu. Nie ma co w ogóle interesować się ofertą, jeśli rabat nie wynosi co najmniej 75% z wliczeniem cen gratisów. W przypadku tegorocznego Black Friday rabat wyniósł maks. 83%, ale w poprzednich latach potrafił sięgnąć nawet ponad 90%.
W tym roku nastąpił wzrost progów na prezenty i darmową dostawę, wyższe ceny serii PN, zmniejszanie wielkości opakowań, rozrzedzanie perfum i kremów. Przykładowo, krem przeciwzmarszkowy powinien kosztować 10-20 zł, a nie 100-150zł.

Symulacje w esklepie nie pokazują nam faktycznej wysokości rabatu. Ich format jest tak opracowany, żeby zamówienie wydawało się atrakcyjne.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2014-11-29 o 15:20
Stary 2014-11-29, 15:20   #2183
muszkotierka
Przyczajenie

a mogę prosić o link do tego tematu z Tołpą?
muszkotierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 15:24   #2184
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez muszkotierka Pokaż wiadomość

Dam Ci link do DDD, bo teraz jest to najdynamiczniejsze forum na wizaz:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post49137310
Stary 2014-11-29, 15:29   #2185
mandragona
Marudziara

Cytat:
Napisane przez muszkotierka Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=756779&page=43 kilka kodów na tołpę było

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 15:39   #2186
dianor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mandragona Pokaż wiadomość
to ja dorzucam link do minizamówień, bo tam też o tołpie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=779138&page=107
dianor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 15:55   #2187
kasiek87
Kokon pro

dziewczyny moze ktoras zechce chetnie wymienie Vanille Noire w folii za Evidence intense, po uzyciu miniatury pare razy wiem, ze jednak sie nie polubimy, a wczoraj w stacjo wywachalam sobie co mi sie podoba jeszcze

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 15:56   #2188
Beata963_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betist Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa co by w takim razie zrobily panie w stacjonarce z wczorajszym bledem, gdyby ktos sobie wzial jedynie pastylke i do tego perfumy za zlotowke, w koncu nie widnialy jako gratis. Nie powinno przy odbiorze wlasnym policzyc kosztow przygotowania i przesylki. Juz widze jak ekspedientka chetnie by wydala takie zamowienie. Zaraz by bylo, ze sfalszowane tym bardziej, ze raczej rzadko ludzie albo wcale odbieraja zamowienia w stacjo i one pewnie nie mialy okazji widziec nawet jak takie oryginalne, wydrukowane zamowienie wyglada

W czwartek ustalilysmy, ze poniewaz ja i tak nie bede zbierac pieczatek w stacjo, to mama kupi jedna rzecz dla mnie i da mi puszke, a druga dla siebie plus 5 pieczatek i kubki. Pojechala do YR w Carefourr Wilenska i po podaniu nr mailingu, wielce rozgarnieta pani stwierdzila, ze taka promocja z darmowa puszka to tylko w sklepie on-line jest, a u nich mozna kupic puszke za dowolny zakup, ale z doplata 9.9 Mama do mnie dzwoni, ja ze kobitka jajca sobie robi i niech przestudiuje obowiazujace ulotki. Gdyby nie fakt, ze podczas rozmowy przyszla babka na druga zmiane i potwierdzila promocje to mama by z kwitkiem wyszla.
Najbardziej zastanawia mnie skad ta kobita wytrzasnela cene tej puszki, chyba jedynie z wlasnej glowy. I teraz kolejne pytanie, ile osob zdazyla juz naciagnac na dodatkowego dziesiataka lub zniechecic do zakupu z tym gratisem. Niestety mamy z ta stacjo pare niemilych doswiadczen, ja jedno ale pewnie tylko dlatego, ze bylam tam raz, zeby zalozyc karte Mama tak byla wkurzona ta sytuacja, ze wyszla jedynie z puszka, stwierdzila ze jakby miala sie jeszcze wyklocac o kubki i pieczatki to by ja szlag trafil na miejscu. Takze najlepiej jednak miec wszystko wydrukowane, czarno na bialym, wtedy musza uznac wszystkie gratyfikacje, lacznie z pieczatkami. Takie cwaniary badz niedoinformowany personel powoduja tylko spadek sprzedazy w i tak juz najmniej atrakcyjnym kanale dystrybucji YR.
Moze te puszki beda gratisem on-line w grudniu. Mnie sie podobaja, fajne uzupelnienie do kubkow.

Moich 2 wczorajszych zamowien nadal nie ma w historii, a zamawialam po 9.00. W tamtym roku bezproblemowo realizowali zamowienia z takim samym bledem i perfumami gratis, o mniejszych wartosciach, a teraz prawie kazdy dociagal do progu prezentu czyli min. 50 zl, wiec nie rozumiem nad czym dumaja, a u Was sie cos ruszylo?

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Nie mylisz sie, moje zamowienia z zestawem trzech pastylek i dowolna woda gratis, do tego koszt pakowania kolo 14 i koszt przesylki wynosily cos kolo 36 zl, bo nie trzeba bylo wtedy dobijac do zadnego progu dla gratisu.

W Carrefour Wileńska zawsze sa jakieś problemy, a obsługa jest nie miła.
Z tym mailingiem listopadowym musiałam zwracac uwagę że nie wbiła tych 5 pieczątek i z łaską je wbiła.
Beata963_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 15:59   #2189
simone2010
Zakorzenienie

Cytat:
Profik był tak miły, że wkleił wzór na wysokość rabatu. Nie ma co w ogóle interesować się ofertą, jeśli rabat nie wynosi co najmniej 75% z wliczeniem cen gratisów. W przypadku tegorocznego Black Friday rabat wyniósł maks. 83%, ale w poprzednich latach potrafił sięgnąć nawet ponad 90%.
W tym roku nastąpił wzrost progów na prezenty i darmową dostawę, wyższe ceny serii PN, zmniejszanie wielkości opakowań, rozrzedzanie perfum i kremów. Przykładowo, krem przeciwzmarszkowy powinien kosztować 10-20 zł, a nie 100-150zł.

Symulacje w esklepie nie pokazują nam faktycznej wysokości rabatu. Ich format jest tak opracowany, żeby zamówienie wydawało się atrakcyjne.
Cosmetix no proszę Cię Nie wszystko da się ująć w liczbach i tabelkach Abstrahując od tego, że większość z nas interesuje się kosmetykami bardziej niż przeciętna kobieta (inaczej nie byłoby nas na wizażu), jest jeszcze coś takiego, jak kosmetyki, które się kończą i których potrzeba na gwałt, zachciewajki kosmetyczne i tym podobne rzeczy

To że Ty nie interesujesz się zamówieniem, jeśli rabat nie wynosi co najmniej 75 % to Twoja sprawa, dla każdego korzystne zamówienie zaczyna się od innego pułapu Ja też pykam same korzystne zamówienia i nie potrzebuję do tego żadnego arkusza.

Ćwiczę od czasu do czasu

Spełniam swoje małe marzenia

Edytowane przez simone2010
Czas edycji: 2014-11-29 o 16:04
simone2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:02   #2190
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

Cytat:

No wiadomo, przecież muszą jakoś zarobić A sądzę, że brak kilku z Nas im jakoś szczególnie nie zawadzi, bo jest wiele nieświadomych osób, które nie znają tego tematu i forum i np. kupują perfumy i zestawy świąteczne po stacjonarkach i każde zamówienie z kodem jest dla nich atrakcyjne Ja już też wyhamowuję powoli i gdyby nie to, że bardzo chciałam mieć Vanille Noire, to bym olała wszelkie zamówienia teraz. Gratisowe mini mleczusia, chińszczyzna, czy wiecznie kremy jako gratisy? Wiele osób mówi, że kremy na zmarchy z Rosia są świetne, ale prawda jest taka, że np. Nivea Q10 (przynajmniej w stosowaniu) nie jest gorszy, a powiedziałabym, że nawet lepszy, a cena - no wiadomo. I w dodatku sami wybieramy do jakiego typu skóry i wieku chcemy krem. A krem z Rosia jest świetny, bo co mamy powiedzieć po wydaniu 110 zł? Tylko ciekawe czemu w takim razie tych kremów jest od ch... na allegro, skoro takie świetne? W sumie YR wychodzi z założenia, że przecież i tak zamówi, skoro zawsze zamawia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości