![]() |
#1261 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)
No jest presja na to kp.... bez sensu, to powinna być każdego indywidualna sprawa... sprawa tak intymna, że nikogo nie powinno to obchodzić..
Nie przejmujcie się dziewczyny naprawdę... Gonia z tego co kojarzę, to Frau pisała, że jak będzie wszystko ok to w poniedziałek wyjdą do domu... Rety ja też muszę jakąś morfo zrobić, ale aż się boję... ![]() Idę poleżeć koło męża bo obiecał mnie podrapać po pleckach, Sara śpi jak zwykle... ni ma co robić ![]()
![]() |
#1262 |
Rozeznanie
|
Tez mnie morfo czeka na niedobor zelaza kaza mi lykac ascofer lyka ktoras? Wynik mialam 7, 1
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Raczkowanie
|
Futbolowa gratuluję
![]() Mi wlosy nie wypadają jeszcze, ale aż sie boje, co będzie później, bo zawsze mi bardzo wypadaly (co prawda i tak mam bardzo gęste, zdecydowanie za bardzo, ale uciążliwe jest znajdywanie tych wlosow wszędzie) Clara w nocy budzi sie co 4-5 godzin na jedzenie, ale czasami lubi sobie pomarudzić i nie zasypia odrazu. Mala terrorystka skonczyla dzisiaj 4 tygodnie a ja mam wrażenie, ze rodziłam ja wczoraj ![]()
![]() |
#1264 |
Wtajemniczenie
|
Maltanu nie trzeba zmywac z sutkow prawda?
W sensie przed karmieniem
Jaś 17.07.2011 ![]() Zuzia 28.11.2014 ![]() Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-11-29 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasia ja Cie kiedys ubije za to nudzenie sie ![]() ![]()
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-11-29 o 15:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
Ja już wiem czemu się siwieje - to ze zmartwień o dzieci. Godzinę temu tż dzwonił do szpitala bo młoda obudziła się z płaczem, poszłam zmienić pieluchę a tam plama krwi wielkości 5 złotówki. Szpital mówi, że to od hormonów matki albo z moich pogryzionych brodawek. Mamy obserwować i jak coś będzie nie tak to lecimy do szpitala. Siedzę i ryczę z nerwów choć dziecko zrobiło normalnie siku, zjadło i zasnęło więc wygląda, że czuje się dobrze.
Mnie też czeka wizyta u endo. Ciekawe co będzie się działo z mim tsh. Zwłaszcza, że teraz przy małej to biorę leki trochę byle jak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1268 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój syn twierdzi, ze rozumie, że dzidziuś wymaga więcej uwagi i chętnie mi pomaga, ale też chce spędzać czas tylko ze mną, tulić się tylko ze mną bez towarzystwa. Staram się jak mogę, a różnie to wychodzi. Chwalimy, podkreślamy, jaki jest duży i samodzielny. Na szczęście więcej czasu spędza z tatą. Często jednak akurat coś ode mnie chce, a ja akurat nie mogę przyjść, bo karmię i widzę, że jet smutny. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Ja mam przyjść na wizytę do endo z wynikami po 6-8 tygodniach, a małej sprawdzić tsh po 5 tygodniach.
![]() |
![]() |
#1269 |
Rozeznanie
|
Generalnie czuje sie juz trochę lepiej. Chyba podejrzewają zapalenie śluzówki macicy.Wiktor ma dobre wyniki. Ja podobno tez nie najgorsze tylko te CRP i wracające gorączki.
![]() |
#1270 |
Zakorzenienie
|
czy Wasze maluszki często ulewają ?
dzisiaj Nadii wyjątkowo często się zdarza, nie dość że praktycznie po każdym karmieniu, to jeszcze jakiś czas po np. po godzinie :/ po karmieniu odbijamy (choć nie zawsze z sukcesem), biorę ją do odbicia nawet w trakcie karmienia. Z reguły pierwsze odbicie jest ok, takie na sucho. a kolejne już z ulaniem.... przed chwilą ją wzięłam na ręce (jadła 1,5 h temu) i mi ulała na sweter, tylko taką bezbarwną cieczą. nie było tego dużo, trochę...chwilę wcześniej ssał smoczk.... czy to była ślinka ? nie lubię dni jak tak ulewa bo mnie to martwi... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-29 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- ja biore tardyferon |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 |
Zadomowienie
|
No u mnie podobnie a jak słyszą ze nie bedzie mi tu młody z mojego cyca smoczka robił to sie patrzą jak na wyrodna matkę a ze na noc mm daje toz to szczyt szczytów!!!kur... i co mam kłamać czy miec wyrzuty sumienia masakra!!
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Ja tez żelazo biorę SORBIFER DURULES...
![]() |
#1273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Wtajemniczenie
|
A weźcie, najlepiej na takie teksty to odpowiadać: aaa chuuuu.... cię to obchodzi...!
![]() |
#1276 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo!!!!!chyba zacznę tak robić!!!
![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
A ka soe zastanawiam czy dzis bede wyrodna matka. Bo tz zajmie sie na noc mala a ja ide do drugiego pokoju sprobowac sie wyspac.
![]() Bylismy dzis w smyku na malych zakupach i mala spala ladnie w foteliku. Teraz daje popalic bo placze caly czas prawie.
![]() |
#1278 |
Zakorzenienie
|
Z tej presji na kp to tylko problemy są. Koleżanka w depreche popadła, że jest złą matka skoro nie ma pokarmu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Czytalam ze jesli przybiera na wadze to zeby sie nie martwic...mam nadzieje zewszystko ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1280 |
Rozeznanie
|
Zanet moja tez tak ma. Wczoraj u lekarza (pediatra neontolog) upala serkiem :/ kazal ja na boczku i stwierdzil ze ma prawo taki Maluszek. Ale jak tak bedzie powyzej 3 m-ca tez to będziemy sprawdzac czy nie ma choroby refluksowej. A woda tez jej sie zdarza i ponoc lepiej niż jak tym juz strawionym mlekiem
Anuszka bezczelnosc no :p ani jak Ty sie czujesz ani jak sie czuja Twoje cycki :p mnid te pytania o kp tak wk.... ze masakra a najlepsze teksty puszcza teściowa typu ze jej corka karmi synka to w ogole nie choruje ( a mial nawet zapalenie płuc i inne przeziębienia) ehh. A ostatnio do Meza ze mam kp dalej bo niech on sie brata zapyta jak sie konczy mm (chłopak ma jyz 17 lat. Inteligentny bardzo i zdrowy. Urazow zero) ns to on sie pyta niby jak a ona ze potem lazi zamiast w domu siedziec.... wiec widzicie najlepiej karmy dzieci do 20-tki!!! I zalozmy dzialalnosc gosp mleczarnia bo jeszxze nie daj boze nam przyrzna kare za wytwarzanie produktow spozywczych bez oplaty vatu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cz Twoj tz sam wyszedl z taka prpozycja czy mu powiedzialas ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Nawet teraz...akurat karmie mala...pierwsze odbicie bylo ok, potem znow cyc. I przed chwila uslyszalam bulgotniecie w jej brzuszku, ona puscila cyca, nawet nie zdazylam sie dzwignac i chlust...to nawet nie bylo wyplyniecie kacikiem ust tylko taki maly chlust... ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 |
Zakorzenienie
|
Zanet ja spytalam sie czy moze jedna nocke ogarnac mloda a ja sie wyspie. Bo z niewyspania jest mi caly czas zimno i mam dreszcze wieczorem. On stwierdzil ze nie ma problemu. Tylko pewnie bedzie mnie budzil jak kupa bedzie bo on kup nie przewija heh. Choc zawsze sie pyta czy pomoc mi w nocy.
![]() |
#1283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alpredzej czy pozniej bede potrzebowac calej przespanej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
To ja chyba jesyem mega wyrodna bo mój kilka dni po porodzie noce odsypialam a on of a do z małą pgarnial. Sam mi kazal odespac ciężki porod i ciezki pobyt w szpitalu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 | |
Rozeznanie
|
Zanet zdarzaja sie ze nie po kazdym jej sie uleje a czqsem po kazdym i po duzym okresie czasu. Pare razy nawet zwymiotowala. I mu to opisalam.
On jest ordynatorem u nas w szpitalu i generalnie bardzo dobrym lekqrzem wiec mu ufam skoro narazie mam sie nie martwic to sie nie martwie. Tylko odkladac ja aby spqla na boku i losczko pod katem 45 stopni ze główka wyzej mnie znq książki pod jedną czesc lozeczka. Z czasem powinno przejsc jak uklad pokarmowy wyksztalci sie do konca. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
Kochana to znaczy ze on jst dobrym tata ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
A ja tam dzis caly dzien z Hania i nocke tez. Tz cos chory sie czuje. A wiadomo jak facet chory, to juz nic nie da rady. Tylko w ps-a zagral....wrrrrr.... a ze znow idzie na noc, to mala ze mna caly czas. A ja wykorzystuje kazda chwile - wyprasowalam czesc ciuszkow, czesc pieluch, wykapalam sie, a to tez sukces, zdjelam pranie, zostalo mi jeszcze zmywanie...choc dzis wygarnelam Tzowi ze nie dostalam zadnego podziekowania za porod i cudowna corke
![]() ![]() Co do ulewania to tez slyszalam, ze byle do 3 miesiaca przeszlo... nasza ulewa ale tylko czasami,ale po kp nie odbija...moze raz na 10 razy? Happy zdrowka ;-)
![]() |
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
Bylsm na ip. Temp ponad 39, silbe drgawki bol.glowy. bol piersi silny zaczerwienione mocno... ma przejsc/poprawic sie do jutra popoludnia jak nie to znowuip.mam tabsy na bol antybiotyk i jak sie nie poprawi to dalej dzialania lub naklucie tego...z chorej mam sciagac ze zdrowej przykladac. Okladac kapusta. Jestem zalamana...
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-11-29 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam sie. Moj to az sie rwie do Malego. Jakby mogl to by mu tez cyca dawal ![]()
![]() |
![]() |
#1290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.