Powiedz to tutaj cz. 30 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-29, 14:57   #3301
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07
Konto usunięte

Dot.: Powiedz to tutaj cz. 30

[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;49137902] siedze na tym zadupiu, wszędzie daleko, znajomych brak, studia się skończyły, każdy poszedł w swoją stronę, znajome zajęte swoimi facetami, przyjaciółka, a raczej 'przyjaciółka' ma mnie w nosie bo u niej się ułożyło, znalazła pracę, szaleje na imprezach a mi napisała że nie odzywała się bo nie chciała mnie zamęczać swoimi problemami... ohoo, dobrze że mialaś siły zdjęcia na fb z imprez wstawić.. nic mi się nie chce... na tygodniu się trzymam, pracuję i jakoś leci, a weekendy? muszę znaleźć zajęcie na weekendy bo oszaleję, może w końcu znajdę jakieś fajne mieszkanie z fajnymi ludźmi, może... albo może lepiej się nie nastawiać bo i tak się z*****.
wszystko to jedno wielkie rozczarowanie. a na szczęście innych nie mogę patrzeć. z jednej strony się cieszę a z drugiej dziwię jak to jest? niemożliwy stan.
[/QUOTE]
trzymaj się.

Ale mam dzisiaj dobry humor
694fcdf7a19624f0727048617a838dcb1266be57_641ce80216f07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 14:58   #3302
Buzzerka
Zakorzenienie

Po wczorajszym ani mi w głowie użalanie się na to miejsce. 12h tu a 6 tam to jak niebo a ziemia. Jutro za to mix. Ciekawe jak z poniedziałkiem. Zastanawiam się jeszcze czy nie powiedzieć temu 'panu madremu' do widzenia. Tak już, tak po pierwszym dniu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 14:59   #3303
Wenus21
Zakorzenienie

[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;49137902] siedze na tym zadupiu, wszędzie daleko, znajomych brak, studia się skończyły, każdy poszedł w swoją stronę, znajome zajęte swoimi facetami, przyjaciółka, a raczej 'przyjaciółka' ma mnie w nosie bo u niej się ułożyło, znalazła pracę, szaleje na imprezach a mi napisała że nie odzywała się bo nie chciała mnie zamęczać swoimi problemami... ohoo, dobrze że mialaś siły zdjęcia na fb z imprez wstawić.. nic mi się nie chce... na tygodniu się trzymam, pracuję i jakoś leci, a weekendy? muszę znaleźć zajęcie na weekendy bo oszaleję, może w końcu znajdę jakieś fajne mieszkanie z fajnymi ludźmi, może... albo może lepiej się nie nastawiać bo i tak się z*****.
wszystko to jedno wielkie rozczarowanie. a na szczęście innych nie mogę patrzeć. z jednej strony się cieszę a z drugiej dziwię jak to jest? niemożliwy stan.
[/QUOTE]

Wiem co czujesz .Ja chociaz siedzę w domu cały tydzień to weekendów nie lubie najbardziej bo wiem ,że wiekszośc ludzi idzie np: na impreze, spotyka się ze znajomymi itp.A ja z reguły siedzę na tym swoim zadupiu
Stary 2014-11-29, 15:08   #3304
818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2
Konto usunięte

[1=694fcdf7a19624f07270486 17a838dcb1266be57_641ce80 216f07;49138829] trzymaj się.
[/QUOTE]

___
spotkanie z tobą.. by wyrwać się z domu i zapomnieć chociaż na chwilę o nim.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Wenus21 Pokaż wiadomość

Wiem co czujesz .Ja chociaz siedzę w domu cały tydzień to weekendów nie lubie najbardziej bo wiem ,że wiekszośc ludzi idzie np: na impreze, spotyka się ze znajomymi itp.A ja z reguły siedzę na tym swoim zadupiu
właśnie... druga praca by się przydała, pracować i nie myśleć. i nie czuć.
818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 15:12   #3305
Inspire
Kuźnia inspiracji

Co za koszmarny dół.

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 15:23   #3306
Floydka
little hungry lady

Posprzątałam prawie całe mieszkanie, liczyłam, że obejrzę sobie nowy odcinek TVD, a tu... dopiero 4 grudnia. Za co?

Pozostaje mi jakiś dwugodzinny film zamiast tego. I leżenie do góry brzuchem do wieczora

Wysłane z szajsunga.
Stary 2014-11-29, 15:32   #3307
201610170910
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alekziz Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny
Macie calkowita racje, ze jeszcze wszystko przedemna, ale przeraza mnie fakt, ze ja kompletnie nie wiem co robic. Probuje, zmieniam, ale ciagle czegos mi brak. Przeraza mnie to, bo widze ze kolezanki w moim wieku maja pomysl na siebie, jakis plan, wiedza co chca robic i daza do tego. Ba, niektore juz nawet w zwiazkach pozareczane no ale na to akurat cisnienienia nie mam, po prostu chodzi mi o sam fakt, ze w kazdej kwestii u mnie czarno jest.
Ohoho! :P A ja mam 25 lat, za kilka miesięcy 26 i też jeszcze nie ogarnęłam mojego życia. Moje koleżanki już w większości są mężatkami, a nawet matkami, część ma stałą pracę itd. Ale co z tego? Nigdy nie będę żadną z nich, moje życie nie będzie takie jak którejkolwiek z nich. Każdy z nas ma swoją drogę do przebycia. Ja ani nie mam super stałej pracy, ani męża, ani narzeczonego, ale trudno, widać tak musi być i już. Wierzę, że wreszcie mi się uda i znajdę swoje miejsce

Cytat:
Napisane przez adziorek1990 Pokaż wiadomość
Chwilowo nie mogę wyjechać. Do marca ( a może i do czerwca) muszę zostać w PL. O Au-pair myślałam, myślę cały czas, ale boję się. Jestem tchórzem - dużo gadam, mało robię. A co do podjęcia się jakiejkolwiek pracy - na dłuższą metę nie wyobrażam sobie nie pracować z dziećmi. W wakacje 3 miesiące dorabiałam w fabrykach i myślałam, że sobie w łeb strzelę. Jestem po prostu głupia. A PL mnie dobija i jeszcze bardziej ogłupia.
To wszystko jest skomplikowane
Odnośnie tej jakiejkolwiek pracy to nie miałam na myśli żebyś się jej podjęła na stałe. Po prostu wyjechałabyś na kilka miesięcy (nawet do takiej fabryki) i odłożyła pieniądze na nowy start poza domem. Mogłabyś wyprowadzić się do większego miasta i przez pewien czas utrzymywać się za zarobione w fabryce pieniądze i spokojnie szukać pracy. Jestem pewna, że coś byś znalazła, bo widać, że naprawdę chcesz pracować z dziećmi!
Np. w firmie, w której ja pracuję w sezonie zwykły pracownik może odłożyć z 1300€ miesięcznie albo i więcej, 4 miesiące takiej pracy to moim zdaniem niezła sumka na start w nowym miejscu A 4 miesiące pracy w fabryce to też nie jest tragedia
Jak już będziesz mogła wyjechać, a nie znajdziesz do tej pory pracy to zastanów się poważnie nad wyjazdem. Swego czasu czytałam wątek au pair i wiem, że czasami można nieciekawie trafić, ale z drugiej strony niektóre dziewczyny były wręcz zachwycone rodzinami do których wyjechały. Warto próbować! A czasami warto też zaryzykować. Ja jak wyjeżdżałam do Hiszpanii, a potem do Holandii też się bałam, w marcu znalazłam inną pracę, pojechałam sama i też się bałam. W rezultacie okazało się, że strach ma tylko wielkie oczy i nic poza tym.
Trzymam kciuki za Ciebie Mam nadzieję, że ułoży się po Twojej myśli i znajdziesz jakąś pracę w Polsce w swoim zawodzie.
201610170910 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 15:32   #3308
Ingran
Blessed be the fruit

szkapy jęczące, jakie to one są grube, powinny zawisnąć

Wysłano z Mrocznego Końca Świata
Stary 2014-11-29, 15:52   #3309
kaylla
Zakorzenienie

Czasami chciałabym, żeby ktoś za mnie podjął decyzję, żeby powiedział - tak, zrób to lub nie, nie rób tego, odpuść.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:01   #3310
Ka87
Raczkowanie

nie wiem czemu, nie masz wad, ale nie zakochałem się .
ide pojeździć autem.
Ka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:11   #3311
pingwinek=]
Zakorzenienie

[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;49138895]
___
spotkanie z tobą.. by wyrwać się z domu i zapomnieć chociaż na chwilę o nim.

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

właśnie... druga praca by się przydała, pracować i nie myśleć. i nie czuć. [/QUOTE]

no wlasnie....

---

Tak, udało Ci się. Widzę się z Nim, żeby nie siedzieć w domu i nie myśleć o Tobie.
Mam nadzieję że się "cieszysz".

---------------------------------------------------------------

Cytat:
Napisane przez Floydka Pokaż wiadomość
Posprzątałam prawie całe mieszkanie, liczyłam, że obejrzę sobie nowy odcinek TVD, a tu... dopiero 4 grudnia. Za co?

Pozostaje mi jakiś dwugodzinny film zamiast tego. I leżenie do góry brzuchem do wieczora

Wysłane z szajsunga.
Tez chciałam obejrzeć a tu doopa
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 16:14   #3312
Wenus21
Zakorzenienie

Taa od przyszłego roku będzie wymagane skierowanie na wizytę do dermatologa
---

Dobra w poniedziałek dzwonię to tego lekarza nie ma bata
Stary 2014-11-29, 16:16   #3313
818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pingwinek=] Pokaż wiadomość
no wlasnie....

---

Tak, udało Ci się. Widzę się z Nim, żeby nie siedzieć w domu i nie myśleć o Tobie.
Mam nadzieję że się "cieszysz".
nie wiem jak u Ciebie, u mnie to nie działa.. próbuję próbuję i to nie to.. nie tak.
818b6f2de5dfa79adb4775de183f054ac63b96e9_6594a3faefca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:19   #3314
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Czasami chciałabym, żeby ktoś za mnie podjął decyzję, żeby powiedział - tak, zrób to lub nie, nie rób tego, odpuść.
ja i tak zrobiłabym po swojemu...

kilka miesięcy temu chciałam się odezwać do Pana X, chociaż wiedziałam że to średni pomysł, no bo po co?
Poprosiłam przyjaciółkę żeby powiedziała mi żebym tego nie robiła itd., usłyszałam "A po co? I tak zrobisz co będziesz chciała".

Ostatnio usłyszałam podobne słowa od mojej mamy. To było coś w stylu: martwię się ale co z tego i tak robisz co chcesz.

Aż mnie to trochę przeraża.
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:26   #3315
Phoce
Flawless

Siedziałam dziś w Macu. Bez sensu, czułam wokół żarcie i jednocześnie burczenie w brzuchu. Po cholerę tam poszłyśmy? Dobrze, ze dałam radę sie powstrzymać - niestety kosztem mojej samooceny, sympatii do samej sobie. Czasem przeraża mnie jak wiele złych myśli na swoij temat mam w głowie. Na temat mojego ciała. Kto by pomyślał, ze to wszystko nic nie zmieni w kwestii mojego samopostrzegani.
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:32   #3316
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
ja i tak zrobiłabym po swojemu...

kilka miesięcy temu chciałam się odezwać do Pana X, chociaż wiedziałam że to średni pomysł, no bo po co?
Poprosiłam przyjaciółkę żeby powiedziała mi żebym tego nie robiła itd., usłyszałam "A po co? I tak zrobisz co będziesz chciała".

Ostatnio usłyszałam podobne słowa od mojej mamy. To było coś w stylu: martwię się ale co z tego i tak robisz co chcesz.

Aż mnie to trochę przeraża.
Pewnie też bym zrobiła po swojemu. Ale mam wrażenie, że wtedy decyzja byłaby łatwiejsza. Bo jakby mi ktoś powiedział, nie rób tego, a ja zrobiłabym to, to znaczy, że naprawdę tego chciałam A tak to - sama nie wiem:P
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:33   #3317
Inspire
Kuźnia inspiracji

Mam ochotę się wtulić w kogoś i rozpłakać.
Problem tkwi tylko w tym, że zupełnie nie mam pojęcia z jakiego powodu :/

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:48   #3318
Dorotti666
❤ bee happy ❤

[1=818b6f2de5dfa79adb4775d e183f054ac63b96e9_6594a3f aefca2;49138520]

nie chcę żeby przeszło na Ciebie [/QUOTE]
mów kiedy będziesz miała ochotę, chętnie się wybiorę
Stary 2014-11-29, 16:49   #3319
Syla_
Zakorzenienie

Zmiana idę na andrzejki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Syla_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 16:53   #3320
alekziz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię, tzn w tym sensie, że mnie też czasem ogarnia strach, mimo że wiem co chciałabym robić w życiu, plan mam i go realizuję, ale co będzie jak się nie uda? Najważniejszy egzamin nazwijmy to, dopuszczający mnie oficjalnie do zawodu jest tylko raz na rok, a nie mogłam do tej pory do niego przystąpić, więc latka lecą ... a co jeśli nie zdam go za pierwszym, drugim czy trzecim razem? Wolę nawet nie myśleć. Chciałabym "już" pracować, skończyć naukę w takim stopniu jak teraz, ale jeszcze nadal nie mogę, a latka lecą Więc jak widzisz, nawet jak jest plan, może być trudno
Hmmm to ja juz chyba bym wolala miec plan i go realizowac, mimo ze trudno moze byc, niz stac w miejscu i nie wiedziec co zrobic ze swoim zyciem straszna jest swiadomosc, ze zycie ucieka, z roku na rok jestes coraz starsza, a ja jestem w tym samym miejscu, w tym samym punkcie odkad pamietam

Jednak dziekuje za mile slowo, milo ze ktos mnie rozumie dziekuje

Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara Pokaż wiadomość
Ohoho! :P A ja mam 25 lat, za kilka miesięcy 26 i też jeszcze nie ogarnęłam mojego życia. Moje koleżanki już w większości są mężatkami, a nawet matkami, część ma stałą pracę itd. Ale co z tego? Nigdy nie będę żadną z nich, moje życie nie będzie takie jak którejkolwiek z nich. Każdy z nas ma swoją drogę do przebycia. Ja ani nie mam super stałej pracy, ani męża, ani narzeczonego, ale trudno, widać tak musi być i już. Wierzę, że wreszcie mi się uda i znajdę swoje miejsce
Ohoho! to Ty tez mlodziutka jestes, co Ty myslalas
Ja wszystko rozumiem, bo masz calkowita racje, ale duzo trudniej wbic sobie to do glowy na dluzsza mete a mi wystarczylby tylko cien nadziei, a tu nawet nadziei brak, bo calkowicie zwatpilam

Ale nie bede sie uzalac, bo to tym bardziej nic nie da najwidoczniej tak musi byc ale dziekuje

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
A na uj mi piątka, ja Ciebie od razu przytulę
to dużo i mało i wszystko.
alekziz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 17:12   #3321
monilkaa
Zakorzenienie

Dlaczego Ty mi to robisz...
Stary 2014-11-29, 17:32   #3322
alekziz
Zakorzenienie

wszyscy ida na andrzejki a ja siedze w domu bo nic mi sie nie chce :/ przynajmniej mam piwo

a ty sie nie odzywasz... no ok.. rozumiem. YEB SIE.
to dużo i mało i wszystko.
alekziz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 17:34   #3323
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez alekziz Pokaż wiadomość
wszyscy ida na andrzejki a ja siedze w domu bo nic mi sie nie chce :/ przynajmniej mam piwo

a ty sie nie odzywasz... no ok.. rozumiem. YEB SIE.
Też siedzę w domu, ale chcę sobie odpocząć, bo od poniedziałku do roboty
Stary 2014-11-29, 17:45   #3324
adziorek1990
Idiotka

Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara Pokaż wiadomość
Odnośnie tej jakiejkolwiek pracy to nie miałam na myśli żebyś się jej podjęła na stałe. Po prostu wyjechałabyś na kilka miesięcy (nawet do takiej fabryki) i odłożyła pieniądze na nowy start poza domem. Mogłabyś wyprowadzić się do większego miasta i przez pewien czas utrzymywać się za zarobione w fabryce pieniądze i spokojnie szukać pracy. Jestem pewna, że coś byś znalazła, bo widać, że naprawdę chcesz pracować z dziećmi!
Np. w firmie, w której ja pracuję w sezonie zwykły pracownik może odłożyć z 1300€ miesięcznie albo i więcej, 4 miesiące takiej pracy to moim zdaniem niezła sumka na start w nowym miejscu A 4 miesiące pracy w fabryce to też nie jest tragedia
Jak już będziesz mogła wyjechać, a nie znajdziesz do tej pory pracy to zastanów się poważnie nad wyjazdem. Swego czasu czytałam wątek au pair i wiem, że czasami można nieciekawie trafić, ale z drugiej strony niektóre dziewczyny były wręcz zachwycone rodzinami do których wyjechały. Warto próbować! A czasami warto też zaryzykować. Ja jak wyjeżdżałam do Hiszpanii, a potem do Holandii też się bałam, w marcu znalazłam inną pracę, pojechałam sama i też się bałam. W rezultacie okazało się, że strach ma tylko wielkie oczy i nic poza tym.
Trzymam kciuki za Ciebie Mam nadzieję, że ułoży się po Twojej myśli i znajdziesz jakąś pracę w Polsce w swoim zawodzie.
Wiem, że nie miałaś na myśli - na stałe, ale boję się tego, że jak podjęłabym "byle jaką" pracę to nie chciałoby mi się już szukać innej i bym tam "zgniła" Wiem, wiem - jestem skomplikowana.
Co do au - pair nie boję się tego,że źle trafię. Obawiam się, że mój angielski nigdy nie będzie wystarczająco dobry albo, że nie poradzę sobie z dzieciakami Mam milion myśli na minutę. Co sekundę zmieniam zdanie. Mam za duży mętlik w głowie Niemniej dziękuję za wszystkie miłe słowa

Bynajmniej ≠ Przynajmniej!
adziorek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 17:46   #3325
Ewelajna140
Zadomowienie

nienawidzę pracować w weekandy
Stary 2014-11-29, 18:05   #3326
stupify
Zakorzenienie

W sumie nic nie zrobiłam w ten weekend pożytecznego.
I chyba ciężko mi odgonić myśli. Ch*jowo sie zachowałeś.
Płakać mi sie chce, a tak dobrze mi szło.
I @ właśnie sie zaczął.
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 18:06   #3327
Lannister
Raczkowanie

zastanawiam sie, czy to, co robi moj wspollokator miesci sie w ramach wybaczenia czy to ja mam problem z czymś.

Ważę się po każdych szesnastu zajęciach.
Lannister jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 18:07   #3328
Gosiuch
Rozeznanie

Chyba muszę sobie kogoś znaleźć żeby odgonić myśli o Tobie... Nie daję sobie rady. Po prostu nie daję.
Tak strasznie się boję

Lalka Bolesława Prusa

Koniec zakrętów. Wychodzę na prostą.
Gosiuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 18:21   #3329
201801191006
Konto usunięte

ta książka mnie zabija, a muszę dziś to skończyć
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 18:27   #3330
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Spać mi się chce. Robię się stara

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości