Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXX - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-29, 23:42   #1531
Yoooko
Zadomowienie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXX

Cytat:
Napisane przez Kosmetykocholiczka Pokaż wiadomość
Rety wałkowałyśmy już wczoraj ten temat Każdy ma swoje zdanie i każdy się swojego trzyma i dobrze nie wracajmy już do tego Nie zamierzam nikogo zabijać, ani niczego kraść nie zamierzam się dalej tłumaczyć, a cała ta dyskusja zmierza w naprawdę złym kierunku. Tak mówię za siebie, tylko, że jako jedyna przez przypadek wyraziłam swoje zdanie otwarcie i dlatego dowiedziałam się, że skoro chciałam "ukraść" program to równie dobrze mogę zabić, kogoś okraść lub ukraść czyjeś pieniądze Tak, zaraz się dowiem, że to wszystko już zrobiłam tylko o tym jeszcze nie wiem Dla nie których kradzież programu można porównać do zabójstwa i innych równie poważnych czynów- wybacz, ale dla mnie nie
Wczoraj mnie nie było, więc wypowiedziałam się dzisiaj, nie każdy tu spędza 2h na dobę. Ja tego nie postawiłam na jednej szali. Chodzi o wartości. Reszta dziewczyn też wyraziła swoje zdanie otwarcie i nie zgadza się z kradzieżą programów, własności intelektualnej itd. Tyle.
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 23:49   #1532
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez anjia Pokaż wiadomość
A tak wracając do filmiku Nissiax o minimaliźmie kosmetycznym. Dla mnie fajny filmik bo sama staram się ograniczyć moje zachcianki, ale nie mogę zgodzić się z tym argumentem, "apelem", żeby zastanowić się czy kupiłybyśmy dany produkt gdyby nie był na promocji. Ja często chce kupić jakiś kosmetyk, ale nie robie tego kiedy jest w standardowej cenie bo po prostu nie wydam na np. cień do powiek 20 zł nie wiedząc jak się u mnie sprawdzi. Wolę kupić go na promocji, sprawdzić jak się sprawuje i mieć jakiś pogląd. O. Takie moje zdanie.
Myślę, że Nissiaz chodziło o kupienie czegoś co totalnie nie pasuje np. do koloru naszej karnacji itp. ale "kosztuje 3,50 i ma taki slodki kolorek to aż żal nie wziąć" (ogólnie jak słyszę " aż żal nie wziąć" to aż mną telepie w środku)

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ktoś to wklejał ... ale ..

Wszystko bardzo fajnie ale ... no nie dziwi mnie tyle łapek w dół..
mnie nie dziwi nie wiem o co chodzi - na początku pomyślałam "o fajny tytuł i ładna miniaturka, pewnie jakiś zimowy poradnik/ propozycje outfitów, może haul". A tu takie nic :/ A już nie wspomnę o tym, że jak mi jest zimno, to nie popylam z gołymi udami -.-
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 23:52   #1533
Selfish Girl
Life is a drink ...

Znaczy się ja uważam, że nie wypada tak się 'prężyć' przed kamerą kobiecie w tym wieku :P Filmik bezsensu.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 23:53   #1534
starliv
Raczkowanie

Cytat:

No ok, tyłek zakryty, a nogi? Ubrałaby legginsy i byłoby ok, ale... no właśnie, po co to nagrywać??
starliv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 00:00   #1535
whip
psy-chopatka

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Wiadomo, kiedy się maluje ludzi, kosmetyków musi być więcej

Odżywka, głównie do rozczesywania włosów, żeby nie dość że zabezpieczała to jeszcze jakoś tam pielęgnowała - ale właśnie nie taka w sprayu (jak te Glisskura), nic do stylizacji (chociaż zerknę na te które podałaś, też się przyda ). Nawet nie musi być koniecznie do kręconych, bardziej o tę suchą część mi chodzi.
Ja polecam tą: http://www.rossnet.pl/Produkt/Aussie...1646,1836,5822
Aussie Miracle Recharge Frizz Remedy , ona wprawdzie jest w sprayu ale ma konsystencje rzadkiego mleczka dlatego kiepsko się rozpyla, polecam najpierw psiknąć na dłoń a później rozprowadzić na włosach. Moje włosy są falowane, długie i puszące się, sprawdza się znakomicie
Stary 2014-11-30, 00:13   #1536
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FancyDesire Pokaż wiadomość
TheBalm Balmsai, Death By Chocolate z MakeUpRevolution (teraz na cocolita za 29,99, ciekawe czy do wtorku tak zostanie), pędzel z zoevy 227 i hakuro h76, ten korektor nyx hd, color tattoo audacious asphalt, chciałam też pomadkę z byxa copenhagen, ale nie mogę jej nigdzie dostać Zakupy zrobię w cocolita lub mintishopie. Miałam też w planach ladymakeup zanim dwa poprzednie sklepy dołączyły do akcji, ale nie lubię układu strony jej sklepu, no nie wiem jakoś mi się nie podoba i juz [COLOR=Silver]
NYX otworzył sklep internetowy, nie bierze udziału w DDD, ale pomadka jest dostępna za 32 zł+16 zł kurier. To tak jakby ktoś był zainteresowany
http://www.nyx-cosmetics.pl/products...tte-lip-cream/

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi odnośnie zakupów z okazji DDD
Czekam jeszcze na Gabi
Stary 2014-11-30, 00:14   #1537
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Gabi, Tak właśnie myślałam z tego co patrzyłam to 03 jest troszkę bardziej brzoskwiniowy, różowy a 04 żółty. Mam rację?
CW04 jest żółto-beżowy. Używalam go do HM 52 zimą, a latem, przy opalonej skórze, też się dostosował ładnie. Cwaniaczek .
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 00:50   #1538
201607131110
Konto usunięte

Znalazłam idealną paletę dla mnie :
http://pyrazbzikiem.blogspot.com/201...ych-cieni.html

Ja na DDD będę na pewno robić zamówienie z Hean - cienie (bazę mam i polecam )

201607131110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 01:03   #1539
mantas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mifik Pokaż wiadomość
Znalazłam idealną paletę dla mnie :
http://pyrazbzikiem.blogspot.com/201...ych-cieni.html

piękna Nie dla mnie takie cienie i taka paleta. Moje kosmetyki często lądują na podłodze... Długo by te piękne cienie nie pożyły
Stary 2014-11-30, 01:10   #1540
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość
NYX otworzył sklep internetowy, nie bierze udziału w DDD, ale pomadka jest dostępna za 32 zł+16 zł kurier. To tak jakby ktoś był zainteresowany

Czekam jeszcze na Gabi
o jejkuuuuuuuuu ja choruję na Copenhagen a na ebayu wyprzedana.... Na szczęście jeszcze nie oszalałam - wystarczy mi pięknych ciemnych kolorów na chwilę obecną

A ja chyba nie skorzystam z DDD - zakochałam się w tych nowych pędzlach Zoeva Rose Golden do oczu i chyba zdezygnuję z małych pierdółek i może znajdę je pod choinką Tak w ogóle to haul wrzucę w poniedziałek, może się komu co spodoba
Oczywiście mogę podzielić się moją krótką listą życzeń
Kusi mnie tak:
-Folia z MUR Rose Gold
-Eyeliner matowy z Essence (ten w pędzelku, może któraś z Was miała i napisze czy jest warty tych 12 zł)
-Bazy pod cienie z Zoevy lub z Hean (nie mówiąc o tym, że od 3 dni wrzucam i wyrzucam z koszyka bazę z TooFaced),
-od jakiegoś czasu kuszą mnie bazy z NYX: Pore Filler i Shine Killer,
-Bahama Mama (może na urodziny ),
-Korektor z Maybelline (ten z gąbeczką),
-Korektor rozświetlający z Hean HD (macałam u koleżanki i wydawał się być ok, ale jak Hean produkuje Kobo to może nie spełnić moich oczekiwań ),
-cienie Loreal Infallible (szczególnie 405 i 607),
-Color Tattoo w odcieniu Test my teal ( ale to jest zwykła zachwiewajka.. Taki piękny, chyba bym sobie na szyi powiesiła),
-podkład Revlon Nearly Naked - czuję, że bym się z nim polubiła ,
-róż ze Sleeka Rose Gold,
-pojedynczy matowy cień z MUR (chłodny brąz, nadawałby się do konturowania, ale nie pamiętam odcienia, chyba Hung up, ewentualnie Mocha love),
Przeglądnęłam cocolitę i mintishop i wszystko oprócz ostatniego punktu i korektora z maybelline jest tam do znalezienia
-

Edytowane przez 201607250928
Czas edycji: 2014-11-30 o 01:16
201607250928 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 03:27   #1541
cooone
Zakorzenienie

Cytat:

Dawno nie widziałam głupszego filmiku... Może ktoś bardziej ogarniety niż ja o tej porze wyjaśni mi o co chodzi?
prawdziwie i spontanicznie...
Gutek

cooone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 07:43   #1542
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie widzę sensu dodania tego filmu, co to ma wnieść do życia widza?

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Ja polecam tą: http://www.rossnet.pl/Produkt/Aussie...1646,1836,5822
Aussie Miracle Recharge Frizz Remedy , ona wprawdzie jest w sprayu ale ma konsystencje rzadkiego mleczka dlatego kiepsko się rozpyla, polecam najpierw psiknąć na dłoń a później rozprowadzić na włosach. Moje włosy są falowane, długie i puszące się, sprawdza się znakomicie
Dziękuję
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 07:46   #1543
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Co do minimalizmu to myślę, że różnorakie promocje w drogeriach/gdziekolwiek powodują to, że oddalamy się od tego minimalizmu :P Przecież też nie każdy chce być minimalistą ... Kiedyś czytałam na blogach, że dziewczyny mają po 50 lakierów do paznokci a ja się zastanawiałam dlaczego .. Zapuściłam paznokcie i teraz już wiem po co komu lakier do paznokci :P
Maluję paznokcie, właściwie zawsze mam na nich lakier i nadal nie rozumiem po co komu 50 lakierów. Mam około 10 i nadal uważam że to dużo. Podobnie z cieniami czy pomadkami. Podkłady ma 3 ( o 2 za dużo).
Promocje są po to żebyśmy wydawały pieniądze a nie dla nas

Cytat:
Człowiek uczy się na błędach. Sama cierpię na nadmiar produktów Powoli się ogarniam z tymi zapasami bo zauważyłam, że nie mam po prostu na to miejsca. Kupuję pojedyncze rzeczy jak mi się coś faktycznie spodoba a nie o kurde promocja w Rossie i rzucam się na te szafy jakbym nic nie miała.
Tak człowiek uczy się na błędach. Kiedyś nie miałam niczego ( brak kasy jak i potrzeby malowania czegokolwiek więcej niż rzęsy) więc jak zaczęłam zarabiać to rzuciłam się w sklepie na wszystko oczywiście poszłam na ilość. Skończyło się to tym że produkty się zmarnowały i przeterminowały. Obecnie mam bardzo podobne spojrzenie na klorówkę jak Nissiax mieć mało, ale produktów dobrej jakości, które zużyję.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 08:07   #1544
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gabrielka92 Pokaż wiadomość
o jejkuuuuuuuuu ja choruję na Copenhagen a na ebayu wyprzedana.... Na szczęście jeszcze nie oszalałam - wystarczy mi pięknych ciemnych kolorów na chwilę obecną

A ja chyba nie skorzystam z DDD - zakochałam się w tych nowych pędzlach Zoeva Rose Golden do oczu i chyba zdezygnuję z małych pierdółek i może znajdę je pod choinką Tak w ogóle to haul wrzucę w poniedziałek, może się komu co spodoba
Kusi mnie tak:
-Folia z MUR Rose Gold
-Eyeliner matowy z Essence (ten w pędzelku, może któraś z Was miała i napisze czy jest warty tych 12 zł)
-Bazy pod cienie z Zoevy lub z Hean (nie mówiąc o tym, że od 3 dni wrzucam i wyrzucam z koszyka bazę z TooFaced),
-Korektor rozświetlający z Hean HD (macałam u koleżanki i wydawał się być ok, ale jak Hean produkuje Kobo to może nie spełnić moich oczekiwań ),
-Color Tattoo w odcieniu Test my teal ( ale to jest zwykła zachwiewajka.. Taki piękny, chyba bym sobie na szyi powiesiła),
-pojedynczy matowy cień z MUR (chłodny brąz, nadawałby się do konturowania, ale nie pamiętam odcienia, chyba Hung up, ewentualnie Mocha love),
Przeglądnęłam cocolitę i mintishop i wszystko oprócz ostatniego punktu i korektora z maybelline jest tam do znalezienia
-

Dużo z tej twojej wish mam tez na swojej
Niestety ile razy idę na stoisko MUR ro folie ktore chce za wyprzedane. Dorwalam jednak fajny cień z illamasqua ostatnio, musi poki co wystarczyć
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 09:27   #1545
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Cytat:
Napisane przez cooone Pokaż wiadomość
Dawno nie widziałam głupszego filmiku... Może ktoś bardziej ogarniety niż ja o tej porze wyjaśni mi o co chodzi?
Renatce na starosc w dupce sie poprzewracalo
Stary 2014-11-30, 09:37   #1546
roseplum
niepolubiecie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Maluję paznokcie, właściwie zawsze mam na nich lakier i nadal nie rozumiem po co komu 50 lakierów. Mam około 10 i nadal uważam że to dużo. Podobnie z cieniami czy pomadkami. Podkłady ma 3 ( o 2 za dużo).
Promocje są po to żebyśmy wydawały pieniądze a nie dla nas

Tak człowiek uczy się na błędach. Kiedyś nie miałam niczego ( brak kasy jak i potrzeby malowania czegokolwiek więcej niż rzęsy) więc jak zaczęłam zarabiać to rzuciłam się w sklepie na wszystko oczywiście poszłam na ilość. Skończyło się to tym że produkty się zmarnowały i przeterminowały. Obecnie mam bardzo podobne spojrzenie na klorówkę jak Nissiax mieć mało, ale produktów dobrej jakości, które zużyję.

Ja wprost przeciwnie - kiedyś nie miałam prawie nic, a nie miałam nigdy etapu rzucania się na kolorówkę. Ciekawe

mam trochę inne przemyślenia. Tzn umiem zrozumieć minimalizm, ale nie jest on dla mnie. Też maluje non stop paznokcie od trzech lat i wystarczają mi uwaga 3 lakiery, ale totalnie nie kumam czemu miałabym dążyć do posiadania jednego różu czy podkładu zamiast trzech, skoro wszystkich używam regularnie (rozumiem, że u kogoś 3 mogą być zbędne ofc, ale ja np. potrzebuję osobnego na co dzień i na większe wyjścia + bb kremu na tę połowę miesiąca, gdy się wysypiam, moja cera jest w dobrym stanie itd.). Pomiędzy zbieractwem, a minimalizmem jest jeszcze jednak podejście, że kolorówka jest po to by jej używać, a nie koniecznie zużywać.

np. cieni mam prasowanych mam 50, 10 sypkich i 10 kremowych, ale jest to b. przemyślana, regularnie używana kolekcja...
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 09:48   #1547
Mrs.
Zakorzenienie

Dziewczyny, macie jakieś perełki kosmetyczne i nie tylko które warto kupić w UK i ceny są stosunkowo niższe niż w PL, albo poprostu warto kupić bo u Nas nie ma ?
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 10:00   #1548
koainka_
Czekoladożerca

Cytat:
Napisane przez Mrs. Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie jakieś perełki kosmetyczne i nie tylko które warto kupić w UK i ceny są stosunkowo niższe niż w PL, albo poprostu warto kupić bo u Nas nie ma ?
Produkty Lush i Soap&Glory
koainka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 10:00   #1549
Bellitudoo
Zakorzenienie

[
Cytat:
mam trochę inne przemyślenia. Tzn umiem zrozumieć minimalizm, ale nie jest on dla mnie. Też maluje non stop paznokcie od trzech lat i wystarczają mi uwaga 3 lakiery, ale totalnie nie kumam czemu miałabym dążyć do posiadania jednego różu czy podkładu zamiast trzech, skoro wszystkich używam regularnie (rozumiem, że u kogoś 3 mogą być zbędne ofc, ale ja np. potrzebuję osobnego na co dzień i na większe wyjścia + bb kremu na tę połowę miesiąca, gdy się wysypiam, moja cera jest w dobrym stanie itd.). Pomiędzy zbieractwem, a minimalizmem jest jeszcze jednak podejście, że kolorówka jest po to by jej używać, a nie koniecznie zużywać.
Mi akurat bliżej do minimalizmu, ale rozumiem takie podejście. Ja nie lubię nadmiaru, męczy mnie jak mam dużo ksiązek/lakierów/notatek/ubrań etc. Dlatego jakbym miała 50 lakierów to pewnie co bym spojrzała na to to bym się wściekała, że nie zużyję.
Stary 2014-11-30, 10:15   #1550
FancyDesire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mantas Pokaż wiadomość

Czekam jeszcze na Gabi
Zapomniałam, ze otworzyli dzięki

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:

Kusi mnie tak:
-Folia z MUR Rose Gold
-
Too faced też?
FancyDesire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 10:28   #1551
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość

Ja wprost przeciwnie - kiedyś nie miałam prawie nic, a nie miałam nigdy etapu rzucania się na kolorówkę. Ciekawe

np. cieni mam prasowanych mam 50, 10 sypkich i 10 kremowych, ale jest to b. przemyślana, regularnie używana kolekcja...
Ale w minimalizmie nie chodzi o to, żeby się samoumartwiać, tylko żeby posiadać te rzeczy, których naprawdę potrzebujemy, jeśli używasz trzech podkładów na zmianę, no to faktycznie potrzebne są Ci trzy, a nie jeden. Czytałam kiedyś artykuł o jednym minimaliście, który posiadał tylko (nie jestem pewna, tak mi się wydaje) 50 rzeczy, w tym dwie zmiany ubrania, tyle było mu potrzebne; ja mój minimalizm opieram na tym, że nie jest mi potrzebna druga bluza z kapturem, skoro noszę ją raz na kwartał, mimo że przedwczoraj widziałam piękną w lumpeksie za siedem złotych , natomiast koszulek na ramiączka mam chyba z piętnaście, bo noszę je praktycznie każdego dnia.
Swoją drogą "nie kumam, dlaczego miałabym do tego dążyć" - ależ nie musisz kumać i nie ma potrzeby, żebyś miała dążyć, skoro jest Ci dobrze tak, jak jest teraz
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 10:32   #1552
Bellitudoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale w minimalizmie nie chodzi o to, żeby się samoumartwiać, tylko żeby posiadać te rzeczy, których naprawdę potrzebujemy, jeśli używasz trzech podkładów na zmianę, no to faktycznie potrzebne są Ci trzy, a nie jeden. Czytałam kiedyś artykuł o jednym minimaliście, który posiadał tylko (nie jestem pewna, tak mi się wydaje) 50 rzeczy, w tym dwie zmiany ubrania, tyle było mu potrzebne; ja mój minimalizm opieram na tym, że nie jest mi potrzebna druga bluza z kapturem, skoro noszę ją raz na kwartał, mimo że przedwczoraj widziałam piękną w lumpeksie za siedem złotych
Wyjęłaś mi to z ust.

Kurcze, zastanawiam sie, czy to urządzenie do prasowania parą, które Niesia pokazywała faktycznie działa
Stary 2014-11-30, 10:40   #1553
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Znaczy się ja uważam, że nie wypada tak się 'prężyć' przed kamerą kobiecie w tym wieku :P Filmik bezsensu.
Hm, mi nie o to chodziło - a niech się pręży bez względu na wiek Tylko merytorycznie ten film jest b. słaby, nic nie wnosi i jest niepraktyczny ( odkryte nogi na mrozy... ).

A co do minimalizmu - kiedyś byłam chomikiem (choć akurat nie w kwestii kosmetyków, tak na serio zaczęłam się malować na studiach, ale zawsze to była mała ilość), ale jak mama, ale jak się wyprowadziłam to nagle mi jakoś minęło Chyba wraz z przeprowadzką, bo nie chciało mi się aż tylu rzeczy pakować, przewozić itd. I na szczęście mam tak do dziś, czuję się dobrze kiedy mam wokół siebie dużo przstrzeni, nie muszę w kółko sprzątać drobnych bibelotów, martwić się czy kosmetyki są po terminie itp. Nie uważam się za minimalistkę (obejrzałam kilka filmów tej polecanej przez Nissiax Light by Coco - to jest dopiero hardcorowiec polecam filmik z łazienką), ale już zdecydowanie bliżej mi w tę stronę niż do dawnego chomika

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
Ale w minimalizmie nie chodzi o to, żeby się samoumartwiać, tylko żeby posiadać te rzeczy, których naprawdę potrzebujemy, jeśli używasz trzech podkładów na zmianę, no to faktycznie potrzebne są Ci trzy, a nie jeden. Czytałam kiedyś artykuł o jednym minimaliście, który posiadał tylko (nie jestem pewna, tak mi się wydaje) 50 rzeczy, w tym dwie zmiany ubrania, tyle było mu potrzebne; ja mój minimalizm opieram na tym, że nie jest mi potrzebna druga bluza z kapturem, skoro noszę ją raz na kwartał, mimo że przedwczoraj widziałam piękną w lumpeksie za siedem złotych , natomiast koszulek na ramiączka mam chyba z piętnaście, bo noszę je praktycznie każdego dnia.
Swoją drogą "nie kumam, dlaczego miałabym do tego dążyć" - ależ nie musisz kumać i nie ma potrzeby, żebyś miała dążyć, skoro jest Ci dobrze tak, jak jest teraz

Zgadzam się w całości ja też mam dwa podkłady - normalny na wyjścia i BB na codzień, albo trzy czerwone pomadki, dlatego że widzę miedzy nimi różnicę i jedna nie pasuje do wszystkiego, używam ich na zmianę w zależności od tego który odcień pasuje do stroju i makijażu. Koszulek na ramiączkach tez mam mnóstwo, bo nie wyobrażam sobie żyć z jedna białą i jedną czarną i codziennie wstawiać pranie dlatego np. idea capsule wardrobe na 33 rzeczy jest dla mnie bezsensu, szafa ma być praktyczna, więc jeśli potrzebuję 15 podkoszulek, to tyle trzymam
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 11:03   #1554
juli_jka
now or never

nie wiem czy było
nissia25 i ulubieńcy
https://www.youtube.com/watch?v=NHbbhknwtF8
Stary 2014-11-30, 11:13   #1555
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Nie widzę sensu dodania tego filmu, co to ma wnieść do życia widza?

sweter, kubek i kanape!

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Bellitudoo Pokaż wiadomość

Kurcze, zastanawiam sie, czy to urządzenie do prasowania parą, które Niesia pokazywała faktycznie działa
tej pani nawet z nudów nie oglądam, wiec nie wiem co pokazuje, ale Karolina pokazywała takie coś na pare, próbowała na żywo prasować i całkiem niezły efekt
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 11:18   #1556
roseplum
niepolubiecie

no nie wiem dla mnie minimalizm to dążenie do posiadania mniejszej liczby przedmiotów, nie ogarniam czemu racjonalne podejście miałoby być określane jako minimalizm...
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 11:23   #1557
Hadassah
Zadomowienie

Mi się idea capsule wardrobe bardzo podoba, szczególnie, jeśli ktoś chce skompletować nową albo podstawową pulę rzeczy, np. po przeprowadzce czy po radykalnej zmianie, aby się ubrać fajnie, z głową i bez ogromnych kosztów i nieprzemyślanych wydatków. Fajne, ale jako etap przejściowy, nie umiałabym wprowadzić tej metody na stałe .

Minimalistką nie jestem, albo jestem, ale w pewnych rejonach - lakierów mam bardzo dużo, ale całą resztę kolorówki mogę zamknąć w małym pudełku, staram się mieć po jednej rzeczy (jedna paletka do oczu, jeden tusz, jeden bronzer) wychodzi różnie. Robię to, bo mam taką potrzebę, źle się czuję z dużą ilością podkładów (mam jeden) i innych kosmetyków, normalnie męczy mnie poczucie winy jak mam tego za dużo . Nie rozumiem natomiast minimalizmu na siłę, tak więc moja lakierowa kolekcja cieszy oko i zdobi paznokcie, trzy-cztery razy w tygodniu inny kolor

Roseplum - minimalizm kosmetyczny sugeruje, że dążymy do posiadania jak najmniejszej ilości kosmetyków, które lubimy i którymi się malujemy. Jeden tusz to minimum, którego potrzebuję (bo używam go codziennie), nie chce mieć większej ilości, ale nie uważam posiadania dwóch otwartych za nieracjonalne

Edytowane przez Hadassah
Czas edycji: 2014-11-30 o 11:27
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 11:39   #1558
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Too faced też?
Ciapa ze mnie - Too faced też nie ma ani na minti ani na cocolicie
Stary 2014-11-30, 11:43   #1559
koainka_
Czekoladożerca

Cytat:
Ciapa ze mnie - Too faced też nie ma ani na minti ani na cocolicie
Za to jest na lookfantastic.com i mają darmową dostawę na cały świecie.
koainka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 11:47   #1560
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez koainka_ Pokaż wiadomość
Za to jest na lookfantastic.com i mają darmową dostawę na cały świecie.
A no jest - tak samo jak na beautybay.com Jak sprawdzałam to na lookfantastic jest za 17 funtów a na bb za 10 (i też darmowa dostawa)
Ogólnie na beautybay jest teraz -20% na ciekawe marki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości