|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXX
Cytat:
|
|
|
|
|
#1532 | ||
|
Kociara
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1533 |
|
Life is a drink ...
|
Znaczy się ja uważam, że nie wypada tak się 'prężyć' przed kamerą kobiecie w tym wieku :P Filmik bezsensu.
|
#1534 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
psy-chopatka
|
Cytat:
Aussie Miracle Recharge Frizz Remedy , ona wprawdzie jest w sprayu ale ma konsystencje rzadkiego mleczka dlatego kiepsko się rozpyla, polecam najpierw psiknąć na dłoń a później rozprowadzić na włosach. Moje włosy są falowane, długie i puszące się, sprawdza się znakomicie
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.nyx-cosmetics.pl/products...tte-lip-cream/ Dziękuję wszystkim za odpowiedzi odnośnie zakupów z okazji DDD Czekam jeszcze na Gabi
|
|
#1537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Konto usunięte
|
Znalazłam idealną paletę dla mnie :
http://pyrazbzikiem.blogspot.com/201...ych-cieni.html ![]() Ja na DDD będę na pewno robić zamówienie z Hean - cienie (bazę mam i polecam ) |
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1540 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ja chyba nie skorzystam z DDD - zakochałam się w tych nowych pędzlach Zoeva Rose Golden do oczu i chyba zdezygnuję z małych pierdółek i może znajdę je pod choinką ![]() Oczywiście mogę podzielić się moją krótką listą życzeń ![]() Kusi mnie tak: -Folia z MUR Rose Gold -Eyeliner matowy z Essence (ten w pędzelku, może któraś z Was miała i napisze czy jest warty tych 12 zł) -Bazy pod cienie z Zoevy lub z Hean (nie mówiąc o tym, że od 3 dni wrzucam i wyrzucam z koszyka bazę z TooFaced), -od jakiegoś czasu kuszą mnie bazy z NYX: Pore Filler i Shine Killer, -Bahama Mama ),-Korektor z Maybelline (ten z gąbeczką -Korektor rozświetlający z Hean HD (macałam u koleżanki i wydawał się być ok, ale jak Hean produkuje Kobo to może nie spełnić moich oczekiwań ),-cienie Loreal Infallible (szczególnie 405 i 607), -Color Tattoo w odcieniu Test my teal ( -podkład Revlon Nearly Naked - czuję, że bym się z nim polubiła -róż ze Sleeka Rose Gold, -pojedynczy matowy cień z MUR (chłodny brąz, nadawałby się do konturowania, ale nie pamiętam odcienia, chyba Hung up, ewentualnie Mocha love), Przeglądnęłam cocolitę i mintishop i wszystko oprócz ostatniego punktu i korektora z maybelline jest tam do znalezienia ![]() - Edytowane przez 201607250928 Czas edycji: 2014-11-30 o 01:16 |
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Promocje są po to żebyśmy wydawały pieniądze a nie dla nas ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1544 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dużo z tej twojej wish mam tez na swojej ![]() Niestety ile razy idę na stoisko MUR ro folie ktore chce za wyprzedane. Dorwalam jednak fajny cień z illamasqua ostatnio, musi poki co wystarczyć
|
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1546 | |
|
niepolubiecie
|
Cytat:
Ja wprost przeciwnie - kiedyś nie miałam prawie nic, a nie miałam nigdy etapu rzucania się na kolorówkę. Ciekawe mam trochę inne przemyślenia. Tzn umiem zrozumieć minimalizm, ale nie jest on dla mnie. Też maluje non stop paznokcie od trzech lat i wystarczają mi uwaga 3 lakiery, ale totalnie nie kumam czemu miałabym dążyć do posiadania jednego różu czy podkładu zamiast trzech, skoro wszystkich używam regularnie (rozumiem, że u kogoś 3 mogą być zbędne ofc, ale ja np. potrzebuję osobnego na co dzień i na większe wyjścia + bb kremu na tę połowę miesiąca, gdy się wysypiam, moja cera jest w dobrym stanie itd.). Pomiędzy zbieractwem, a minimalizmem jest jeszcze jednak podejście, że kolorówka jest po to by jej używać, a nie koniecznie zużywać. ![]() np. cieni mam prasowanych mam 50, 10 sypkich i 10 kremowych, ale jest to b. przemyślana, regularnie używana kolekcja... |
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie jakieś perełki kosmetyczne i nie tylko które warto kupić w UK i ceny są stosunkowo niższe niż w PL, albo poprostu warto kupić bo u Nas nie ma ?
|
|
|
|
#1548 |
|
Czekoladożerca
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
|
|
|
|
|
#1550 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1551 | |
|
-ist
|
Cytat:
, natomiast koszulek na ramiączka mam chyba z piętnaście, bo noszę je praktycznie każdego dnia.Swoją drogą "nie kumam, dlaczego miałabym do tego dążyć" - ależ nie musisz kumać i nie ma potrzeby, żebyś miała dążyć, skoro jest Ci dobrze tak, jak jest teraz
|
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, zastanawiam sie, czy to urządzenie do prasowania parą, które Niesia pokazywała faktycznie działa
|
|
|
|
|
#1553 | ||
|
Kociara
|
Cytat:
Tylko merytorycznie ten film jest b. słaby, nic nie wnosi i jest niepraktyczny ( odkryte nogi na mrozy... ). A co do minimalizmu - kiedyś byłam chomikiem (choć akurat nie w kwestii kosmetyków, tak na serio zaczęłam się malować na studiach, ale zawsze to była mała ilość), ale jak mama, ale jak się wyprowadziłam to nagle mi jakoś minęło Chyba wraz z przeprowadzką, bo nie chciało mi się aż tylu rzeczy pakować, przewozić itd. I na szczęście mam tak do dziś, czuję się dobrze kiedy mam wokół siebie dużo przstrzeni, nie muszę w kółko sprzątać drobnych bibelotów, martwić się czy kosmetyki są po terminie itp. Nie uważam się za minimalistkę (obejrzałam kilka filmów tej polecanej przez Nissiax Light by Coco - to jest dopiero hardcorowiec ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Zgadzam się w całości dlatego np. idea capsule wardrobe na 33 rzeczy jest dla mnie bezsensu, szafa ma być praktyczna, więc jeśli potrzebuję 15 podkoszulek, to tyle trzymam
|
||
|
|
|
#1554 |
|
now or never
|
nie wiem czy było
nissia25 i ulubieńcy https://www.youtube.com/watch?v=NHbbhknwtF8
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
sweter, kubek i kanape!
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1556 |
|
niepolubiecie
|
no nie wiem dla mnie minimalizm to dążenie do posiadania mniejszej liczby przedmiotów, nie ogarniam czemu racjonalne podejście miałoby być określane jako minimalizm...
|
|
|
|
#1557 |
|
Zadomowienie
|
Mi się idea capsule wardrobe bardzo podoba, szczególnie, jeśli ktoś chce skompletować nową albo podstawową pulę rzeczy, np. po przeprowadzce czy po radykalnej zmianie, aby się ubrać fajnie, z głową i bez ogromnych kosztów i nieprzemyślanych wydatków. Fajne, ale jako etap przejściowy, nie umiałabym wprowadzić tej metody na stałe
.Minimalistką nie jestem, albo jestem, ale w pewnych rejonach - lakierów mam bardzo dużo, ale całą resztę kolorówki mogę zamknąć w małym pudełku, staram się mieć po jednej rzeczy (jedna paletka do oczu, jeden tusz, jeden bronzer) wychodzi różnie. Robię to, bo mam taką potrzebę, źle się czuję z dużą ilością podkładów (mam jeden) i innych kosmetyków, normalnie męczy mnie poczucie winy jak mam tego za dużo . Nie rozumiem natomiast minimalizmu na siłę, tak więc moja lakierowa kolekcja cieszy oko i zdobi paznokcie, trzy-cztery razy w tygodniu inny kolor ![]() Roseplum - minimalizm kosmetyczny sugeruje, że dążymy do posiadania jak najmniejszej ilości kosmetyków, które lubimy i którymi się malujemy. Jeden tusz to minimum, którego potrzebuję (bo używam go codziennie), nie chce mieć większej ilości, ale nie uważam posiadania dwóch otwartych za nieracjonalne
Edytowane przez Hadassah Czas edycji: 2014-11-30 o 11:27 |
|
|
|
#1558 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1559 |
|
Czekoladożerca
|
|
|
|
|
#1560 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

Każdy ma swoje zdanie i każdy się swojego trzyma i dobrze nie wracajmy już do tego
Nie zamierzam nikogo zabijać, ani niczego kraść nie zamierzam się dalej tłumaczyć, a cała ta dyskusja zmierza w naprawdę złym kierunku. Tak mówię za siebie, tylko, że jako jedyna przez przypadek wyraziłam swoje zdanie otwarcie i dlatego dowiedziałam się, że skoro chciałam "ukraść" program to równie dobrze mogę zabić, kogoś okraść lub ukraść czyjeś pieniądze
Tak, zaraz się dowiem, że to wszystko już zrobiłam tylko o tym jeszcze nie wiem 
). Nawet nie musi być koniecznie do kręconych, bardziej o tę suchą część mi chodzi.
Zakupy zrobię w cocolita lub mintishopie. Miałam też w planach ladymakeup zanim dwa poprzednie sklepy dołączyły do akcji, ale nie lubię układu strony jej sklepu, no nie wiem jakoś mi się nie podoba i juz
a 04 żółty. Mam rację?
.
)