Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-29, 22:45   #1171
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
kopnę Cię zaraz w doooopsko. odpalam czarodziejską kulę i o ile miałaś wczoraj na sobie bluzkę z dzikim zwierzem, to wyglądałaś olśniewająco. aura boskości bije po oczach. i szczęścia takie promyczki ze środka
dzięki za komplementy. to ja. szczęśliwa jak najbardziej, ale "trochę" zapuszczona.
kopnięcie się przyda, żebym się trochę ogarnęła.
zmobilizowałam się i pofarbowałam włosy i zrobiłam sobie henne. muszę się jeszcze wybrać do dentysty na piaskowanie i usunięcie kamienia, bo coś strasznego narobiło mi się na zębach. no i jakieś zakupy. już dziś allegro przejrzane. jutro zamawiam.
Stary 2014-11-29, 23:23   #1172
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Fiol- dzięki – nie wstawiaj zdjęć „czereśniowej” – brakuje nam tylko „zimy” więc zamówiłam- chciałam żeby dziewczyny miały całą serię – nawet jeśli zima przedstawiona jako szara i ponura
Wedrko, Monika- niebawem przyjdzie zamówienie to zobaczymy czy Kasi zima spodoba się bardziej za oknem czy w książce (u nas pierwsza była część „wiosna” i te obie darzymy największym sentymentem)

BERBIE- Tata kiedyś wspominał o domku – miał zrobić duży, drewniany z huśtawkami i zjeżdżalnią, drabinką- ale stwierdził, że Kasia zbyt wielki „dzik” na takie atrakcje- trzeba byłoby ją przed domem cały czas za rękę trzymać (wiem co wyprawia na takich zjeżdżalniach na placu zabaw…starch się baća ja mu przyznałam rację, wręcz zabroniłam myśleć o takiej niespodziance (przynajmniej na razie)

Anitko- jak Twoje (.)- odratowane chociaż trochę- mnie bardzo pomogła na zranione brodawki M.ustela- dostałam próbki w szpitalu i od razu kazałam siostrze zamówić dwie tubki- jedną ma całą chętnie Ci podeślę jeśli tylko potrzebujesz- daj tylko znać

Królewna- a przyszły rok tuż tuż
Ewusia- wiem jak to bardzo boli ale pozwól sobie na przeżywanie i opłakanie, wygadanie tego bólu- jesteś teraz w żałobie- po stracie jednej z najbliższych osób, może wielu ludzi, z którymi się spotykasz nie rozumie tego ale my tego nie kwestionujemy, wiemy, że tak właśnie czujesz, zbliżający się czas świąt pewnie nie ułatwia zabliźniania rany ale musisz uwierzyć, że nadejdą i Twoje święta,
jestem na forum ponad trzy lata i byłam przez ten czas świadkiem bólu i wielu łez a potem ogromnych radości, pamięć o dziecku utraconym zawsze zostanie ale przyjście na świat ziemskiego malucha spowoduje, że będzie „łatwiej” wracać do tych przeżyć- że nie będą one jedyną myślą każdego dnia- tak jak jest tera
kiedy trafiłam na forum byłam po dwóch stratach, teraz mam obok siebie dwie ziemskie córeczki- nim pojawiła się pierwsza ziemska córeczka też mocno opłakiwałam odejście starszych dzieci – w ten sposób pożegnałam się z nimi i pozwoliłam przyjść tym, które mam przy sobie

flowerbombka- za późno zobaczyłam link z książeczką o BN, wczoraj posłałam zamówienie
widzę, że mimo zmęczenia wiele pozytywnych zmian – fajnie, że się odezwałaś
kciuki za starania

Fioluś- rozważaliśmy ten biegowy rowerek ale chyba na wiosnę kupimy taki tradycyjny

Szczerze to nie wierzę aby było coś co moją Kasię jest w stanie skutecznie „wymęczyć”
Ona potrafi spędzić kilka godzin na podwórku, przemierzając nasze ponad pół hektarowe podwórko wzdłuż i wszerz, do tego spacer z pchaniem wózka i trampolina u kuzynek, przychodzi tak zmęczona, że nie ma siły jeść- kładzie się do poduchy i prosi o mleko, po 30 minutach szalej po mieszkaniu jak nowo narodzona…..

Alfa, pani- fajnie macie- Tosia z Kasią rozminęły się sezonami zupełnie….

Pani- kurtka w różu, spodnie w kwiatki, czapka różana w kwiatki a kilka osób zapytało zeszłej zimy czy Kasia to chłopczyk

Alfa- Kasia też księżyc uwielbia jak świeci- - zawsze myślę, że ona chce do łazienki lub, że się zesikała bo jak się ściemnia to słyszę nagle podniesiony głos „O, o siesi” Biegnę na „ratunek”z pytaniem czy „sisi” a ona paluch na okno i „Nie, nie – tam siesi”
(Babci ja nauczyła, a mnie też moja Babcia często pokazywała księżyc opowiadała ciągle historie, że mieszka tam Pan Twardowski)

Waderka- 100 lat! - nieźleś to przerachowała - to ja też prawie 300 razy starsza od Tośki
a Teściówka oprócz malinowych soczków posiada jakieś inne nalewki? - tak pytam- głodnemu chleb...

Dwakolory- dobrze, że już szczęśliwie po operacji, …życzę aby teraz już z każdym dniem stan zdrowia Mamy się poprawiał
Gryzia- ja bym powiedziała Teściowej, że takie zachowanie sprawia mi przykrość
Pani- Torres model
BERBIE- zazdroszczę wypadu, mnie udało się dzisiaj pojechać na półgodzinną mszę- oczywiście jeszcze się spóźniłam

Nadrobiłam forum licząc, że na końcu załapię się na jakąś andrzejkową imprezę a tu żadna nic nie rozkręciła…

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

zaczyna mnie ogarniać przedświąteczny stres...
konkretnie chodzi mi o Wigilię
przez ponad 30 lat wyglądała prawie zawsze tak samo a w tym roku najprawdopodobniej nie uda mi się jej spędzić w domu rodzinnym
mało tego- istnieje ryzyko, że spędzę ją tylko z dziewczynkami i Teściową...Tz-et w Wigilię jest w pracy - jeżeli się uda (a nie chcę nawet myśleć, że nie) to dostanie przepustkę na godzinę, najwyżej półtorej aby przyjechać do domu na chwilę...
to nasze pierwsze święta w tym domu więc dziwnie byłoby nie przygotować tutaj wigilii, zostawić Teściową i pojechać do Rodziców- wtedy Tz-et pewnie nie jadłby z nami kolacji i przyjechał do Mamy bo oprócz nas w domu nie ma nikogo
wiele razy zapraszaliśmy Teściową na Wigilię do moich Rodziców ale ona nigdy nie chciała przyjechać, zawsze mówiła, ze będzie z nami jeść jak zamieszkamy tutaj i szła do którejś z córek, które mieszkają niedaleko(nie tyle szła co siostry Tz-eta na siłę ją z domu wyciągały)
ona chyba jest świadoma, że kulinarnie z nikim nie potrafi się dopasować- wszystko jest za słone, niezdrowe, cokolwiek u nas zje to ją "pali, piecze i boli" więc nie dość, że przy dzieciach i bez Tz-eta w domu to dla mnie mega wyzwanie przygotować wieczerzę to jeszcze wpasować się w podniebienie to już w ogóle byłby sukces
ja u Tz-eta nigdy na wigilii nie byłam, raz przyjechaliśmy tutaj po kolacji i miałam wrażenie, że jest tu jakoś zupełnie inaczej niż u nas więc stres mnie ogarnia, że będę chciała "po swojemu" a będzie mi narzucane inaczej...
jutro jadę do Rodziców bo Tz-et w pracy i spróbuję ich przekonać do Wigilii u nas...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 23:55   #1173
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Zeberka - my tez zaczelismy od czeresniowej wiosny i co sezon kupujemy kolejna wiec i zime kupilam, noc dostanie na mikolaja albo gwiazdke od rodziny.

U nas 2 lata temu bylismy na 2 wigiliach, rok temu postanowilismy ze z malym dzieckiem nie bedziemy jezdzic i raz u rodzicow raz u tesciow. Rok temu bylismy u moich rodzicow, w tym roku.. tz w wigilie pracuje 14-22 a ja sama z J. na pewno nie pojade do t. Zupelnie sobie tego nie wyobrazam, zwlaszcza po tych wszystkich pretensjach, kilkumiesiecznym obrazaniu sie na nas, itp. Takze.. szkoda ze tz pracuje ale mysle ze wyjdzie nam to na dobre.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 00:12   #1174
zebrawpaski
Zakorzenienie

monika- daleko masz do Rodziców? A może Teściowie w ramach pojednania nawiedzą Cię w Wigilijny wieczór?
Zjemy sobie razem kolację na forum

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

ja przez te Wigilię uświadomiłam sobie naszą "odrębność"- że my jesteśmy już taka osobna rodzina...i że teraz tworzenie klimatu zależy od nas...ale też pomyślałam, że moim Rodzicom i Rodzeństwu będzie nas brakować przy stole...

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

w świątecznym temacie- nie mamy choinki (to znaczy Tz-et ma gdzieś na strychu taką małą, którą kupił jak pierwszy raz do niego miałam przyjechać - właśnie w BN)
nie mam pomysłu na choinkę- zawsze marzyła mi się wielka w salonie
albo taka stonowana - jednolita, albo taka naturalnie zdobiona- drewniane gwiazdki, słomkowe anioły, szyszki, albo taka z dzieciństwa- każda bombka inna + mnóstwo badziewnych pajacyków, bałwanków...
obawiam się, że skończy się na tej "stryszkowej"

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

dziewczyny= poradźcie coś w temacie L.ego
klocki dla chłopaka - trzylatka - polecacie jakieś? jest szansa kupić coś do maks- 100-120 zł? Ewentualnie jakieś inne klocki, tylko, że to takie dziecko, które ma więcej zabawek niż w kilku przedszkolach...
szukam też czegoś dla chłopaka dwuletniego- myślałam o jakimś cars parku czy torze wyścigowym- polecacie coś?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-11-30, 00:21   #1175
201704210903
Konto usunięte

Żeberka mój chrzesniak uwielbia tomka. Dla niego najlepszym prezentem była kolejka. Można kupić do 200. Cały czas się tym bawi.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Aha ma 3 lata

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 00:29   #1176
zebrawpaski
Zakorzenienie

Melb- ja właśnie dla Tomka potrzebuję prezent
Ostatnio jak Tz-et był u nich z zaproszeniem na chrzest to miał za zadanie podglądnąć jakie zabawki Tomek ma i co by go ucieszyło i jak wrócił to mówił mi, że jego bratanek bawił się autkiem i z jakiejś deski zjeżdżalnie robił więc pomyślałam o torze wyścigowym

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-11-30 o 00:31
Stary 2014-11-30, 00:35   #1177
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Melb- ja właśnie dla Tomka potrzebuję prezent
Ostatnio jak Tz-et był u nich z zaproszeniem na chrzest to miał za zadanie podglądnąć jakie zabawki Tomek ma i co by go ucieszyło i jak wrócił to mówił mi, że jego bratanek bawił się autkiem i z jakiejś deski zjeżdżalnie robił więc pomyślałam o torze wyścigowym
Ja się nie znam na zabawkach zupełnie i nie wiem czy w lego jest taki tor niestety. Koleżanka mówiła mi o ciuchci tomek i zawsze coś z tej serii kupuje

Stary 2014-11-30, 00:51   #1178
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
monika- daleko masz do Rodziców? A może Teściowie w ramach pojednania nawiedzą Cię w Wigilijny wieczór?
Zjemy sobie razem kolację na forum

dziewczyny= poradźcie coś w temacie L.ego
klocki dla chłopaka - trzylatka - polecacie jakieś? jest szansa kupić coś do maks- 100-120 zł? Ewentualnie jakieś inne klocki, tylko, że to takie dziecko, które ma więcej zabawek niż w kilku przedszkolach...
szukam też czegoś dla chłopaka dwuletniego- myślałam o jakimś cars parku czy torze wyścigowym- polecacie coś?
Blisko do rodzicow, a t. w tym samym miescie i nawet nie na drugim koncu. Nie, blagam, zadnych takich odwiedzin. t. juz zrobila mi tuz po porodzie odwiedziny wbrew mojej woli, starczy.

Nie wiem czym bawi sie 3-latek ale dla 2,5 latka na swieta rodzice chca zeby od nas dostal tablet/telefon edukacyjny. Gdyby nie powiedzieli nigdy bysmy nie kupili akurat takiego czegos.
Ja bym dla J. chciala garaz/tor z samochodami, nawet ogladalismy dzis w leclercu w promocji jakis. Nie pamietam nazwy, musialabym na komp sprawdzic.
Stary 2014-11-30, 01:13   #1179
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Ja się nie znam na zabawkach zupełnie i nie wiem czy w lego jest taki tor niestety. Koleżanka mówiła mi o ciuchci tomek i zawsze coś z tej serii kupuje

myślę o dwóch różnych zabawkach
- lego dla trzylatka
- tor dla dwulatka Tomka (więc ewentualnie pociąg Tomek)

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Nie wiem czym bawi sie 3-latek ale dla 2,5 latka na swieta rodzice chca zeby od nas dostal tablet/telefon edukacyjny. Gdyby nie powiedzieli nigdy bysmy nie kupili akurat takiego czegos.
Ja bym dla J. chciala garaz/tor z samochodami, nawet ogladalismy dzis w leclercu w promocji jakis. Nie pamietam nazwy, musialabym na komp sprawdzic.
musimy się rozejrzeć po sklepach (tylko jak?)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-11-30, 04:14   #1180
fiolusiek
Zakorzenienie

Zeberko Oby Ci się udało przekonać Rodzinę do Wigili u Was.
Ja w dzieciństwie marzyłam o dużej choince w salonie z prezentami, bo u nas nie ma takiego zwyczaju i nikogo się niczym nie obdarowuje..

A co do garaży to u nas świetnie się sprawdza taki z Wadera http://www.wader-zabawki.pl/category...zabawek-garage
Tani i solidny. A co do lego, to się nie znam, bo jeszcze nie kupowaliśmy.

Panika
Widziałam ten kombinezon online. Jaki macie rozmiar? Teraz kupowaliśmy kurtkę dla S. w rozmiarze dla 3 latka, więc nie wiem jaki rozmiar kombineonu wziąść..

---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:04 ----------

Kubek Raatuj Mam pytanie dot. rozszerzania diety. Wg najnowszych wytycznych dietę rozszerzamy i podajemy gluten przy kp i mm po 4 miesiącu . Najpierw warzywa, a potem owoce.

Nie wiem jak się do tego sensownie zabrać. Myślałam, że mamy czas, a tu czas goni nas.
Pewnie z warzywami zaczekamy do skończonego 5 miesiąca.
Czekać z rozszerzaniem? Chciałabym jak najdłużej kp, nie chcę żeby F. odrzucił pierś na rzecz jedzenia.
Podpowiedz jakbyś to sama zrobiła Mam mętlik w głowie.

Czasem kusi mnie podanie wody F. czasem robi kupy o konsystencji pasty, i na dwa dni przed zaczyna puszczać strasznie śmierdzące bączki.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 05:07   #1181
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
myślę o dwóch różnych zabawkach
- lego dla trzylatka
- tor dla dwulatka Tomka (więc ewentualnie pociąg Tomek)

---------- Dopisano o 01:13 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

musimy się rozejrzeć po sklepach (tylko jak?)
A myślałam że o jednej

Stary 2014-11-30, 08:04   #1182
iza243
Zakorzenienie

Witam

Ja mam doła bo juz jutro do pracy i musze zostawic Domisia na tyle godzin

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 08:12   #1183
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam

Szkoda

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Kciuki żeby Ci szybko zlecialo

Stary 2014-11-30, 09:02   #1184
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Fiol ja nie Kubek, ale z tego, co wiem, dietę rozszerza się po 6 m-cu.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 09:04   #1185
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
kopnięcie się przyda, żebym się trochę ogarnęła.
tjjjaaaaa. szkoda, że nie mieszkam bliżej - lepiej byś się poczuła w moim towarzystwie

Cytat:
będę chciała "po swojemu" a będzie mi narzucane inaczej...
a ja bym t. coś zleciła do ugotowania a resztę zrobiła po swojemu. po co masz się naginać, skoro i tak po wszystkim "pali, piecze"
świata nie zbawisz, a zasługujesz na SWOJE święta. Twoje córy zasługują.

Teraz na mikołaja T. dostanie takie mini toro-garaże z dwoma samochodzikami z Lidla (chyba). zapowiedziałam, że nic dużego nie chcę
Torresowi wszystko jedno. byle miało kółka i "dumy".

a z Lego mamy dużo zestawów, ale tylko duplo. nie wiem czy 3 latek jeszcze się jara duplo

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Ja w dzieciństwie marzyłam o dużej choince w salonie z prezentami, bo u nas nie ma takiego zwyczaju i nikogo się niczym nie obdarowuje..
heh. u nas jest totalne zderzenie kultur. u mnie było zawsze tak, a u konkubenta jak u Ciebie (tylko on od zawsze słyszał o przeżyciach duchowych)....

Cytat:
Panika Widziałam ten kombinezon online. Jaki macie rozmiar? Teraz kupowaliśmy kurtkę dla S. w rozmiarze dla 3 latka, więc nie wiem jaki rozmiar kombineonu wziąść..
nie mamy tego kombi (w rączkach za duży, w nóżkach za krótki). to był rozmiar 92.
powyżej 92 są dwuczęściowe i wybór żaden (przynajmniej jak tż oddawał).
jakbym była na chodzie, to T. by miał - w końcu - kombi z h&m, ale t. mnie uprzedziła i kupiła no name. dwuczęściowy, rozmiar XL. nie wiem w jakiej skali

Cytat:
mam doła bo juz jutro do pracy i musze zostawic Domisia na tyle godzin
życciiiieeee

Mleb, o której Ty wstajesz? bezsenność???

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-11-30 o 09:05
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 09:24   #1186
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Mnie też od poniedziałku przeraża organizacja. Będę pracować po 10 godzin, dziecko w przedszkolu od 6 do 16, mąż dwie nocki pod rząd, wstawać musimy przed 5, bo inaczej nie zdążymy. We wtorek zobaczę się z Leną dopiero ok 20, z mężem w ogóle się nie zobaczy. Pytam się jak żyć?
Ale już niedługo i święta (czyt. wolne) i to mnie trzyma przy nadziei. To się wyżaliłam. Dziękuję.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 09:29   #1187
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
tjjjaaaaa. szkoda, że nie mieszkam bliżej - lepiej byś się poczuła w moim towarzystwie

a ja bym t. coś zleciła do ugotowania a resztę zrobiła po swojemu. po co masz się naginać, skoro i tak po wszystkim "pali, piecze"
świata nie zbawisz, a zasługujesz na SWOJE święta. Twoje córy zasługują.

Teraz na mikołaja T. dostanie takie mini toro-garaże z dwoma samochodzikami z Lidla (chyba). zapowiedziałam, że nic dużego nie chcę
Torresowi wszystko jedno. byle miało kółka i "dumy".

a z Lego mamy dużo zestawów, ale tylko duplo. nie wiem czy 3 latek jeszcze się jara duplo

heh. u nas jest totalne zderzenie kultur. u mnie było zawsze tak, a u konkubenta jak u Ciebie (tylko on od zawsze słyszał o przeżyciach duchowych)....

nie mamy tego kombi (w rączkach za duży, w nóżkach za krótki). to był rozmiar 92.
powyżej 92 są dwuczęściowe i wybór żaden (przynajmniej jak tż oddawał).
jakbym była na chodzie, to T. by miał - w końcu - kombi z h&m, ale t. mnie uprzedziła i kupiła no name. dwuczęściowy, rozmiar XL. nie wiem w jakiej skali

życciiiieeee

Mleb, o której Ty wstajesz? bezsenność???
W nocy od 12 do 2 nie mogę spać a potem rano o 5 się budze ale mam drzemki w dzień:p

Stary 2014-11-30, 09:56   #1188
fiolusiek
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49145311]Fiol ja nie Kubek, ale z tego, co wiem, dietę rozszerza się po 6 m-cu.[/QUOTE]
teraz sa inne zalecenia
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 10:11   #1189
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
teraz sa inne zalecenia
Od kiedy sa te zalecenia? Nic nie slyszalam.
Stary 2014-11-30, 10:17   #1190
BERBIE
Zakorzenienie

zebra mam nadzieje, że namówisz rodziców do wspólnej wigilii. a nie chcesz żywej choinki?

filusiek przy KP rozszerzanie diety od 6 miesięcy.

Cytat:
przykro mi, ale większość nas to czeka
Cytat:
oj bardzo szkoda, na pewno bym się czuła super w towarzystwie i nie mam na myśli tych powodów co ty

mi się pierwszy raz w dorosłym życiu chce świąt, nie mogę się ich doczekać. wieczorami siedzę i robię bombki lub szyję prezenty dla dzieci.

zaraz jadę na chwilę zakupów. nie lubię zakupów w niedzielę, ale w tygodniu jestem bez szans, nie chcę ciągać Krzysia.
Stary 2014-11-30, 10:23   #1191
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Pytam się jak żyć?

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
W nocy od 12 do 2 nie mogę spać a potem rano o 5 się budze ale mam drzemki w dzień:p
jesteś hardcorem

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Od kiedy sa te zalecenia? Nic nie slyszalam.
nowy schemat jest https://mamotoja.pl/nowy-schemat-zyw...5669,r1p2.html
ale ja nie widzę tu konieczności rozszerzania diety przed 6 mż.
Z T. się pospieszyłam. tym razem na pewno tego nie zrobię.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 11:21   #1192
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Mnie też od poniedziałku przeraża organizacja. Będę pracować po 10 godzin, dziecko w przedszkolu od 6 do 16, mąż dwie nocki pod rząd, wstawać musimy przed 5, bo inaczej nie zdążymy. We wtorek zobaczę się z Leną dopiero ok 20, z mężem w ogóle się nie zobaczy. Pytam się jak żyć?
Ale już niedługo i święta (czyt. wolne) i to mnie trzyma przy nadziei. To się wyżaliłam. Dziękuję.
Musimy dać rade

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 13:47   #1193
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Musimy dać rade
No pewnie, że damy radę. Jak nie my to kto?
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 15:15   #1194
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Fiol wiem, ale na pewno nie ma w tych zaleceniach, by rozszerzać dietę (przy kp) po 4mż. A co do glutenu, ktoś wrzucał link (być może Kubek właśnie?), że też nie ma się co spieszyć, bo nie udowodniono, że wcześniejsza ekspozycja na gluten zmniejsza ryzyko alergii. Przy glutenie ważne jest, że się do podaje pod osłoną kp.
Ale każdy robi, jak uważa Ja też rozszerzałam wcześniej, niż po 6 m-cu (właśnie W 6 m-cu), z tego samego powodu, co Pani.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 15:24   #1195
BERBIE
Zakorzenienie

ja mam zamiar rozszerzać dietę po skończeniu 6 miesiąca, mam nadzieję, że będzie już wtedy siedział i wtedy też gluten podam równocześnie z rozszerzaniem diety (wg rady Kubka)
Stary 2014-11-30, 15:53   #1196
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Hope TŻ nic na to... Super, że po wizycie ok

Jojla spodziewałam się tego po nim (niestety)

Rena uważaj na Was, dbaj o siebie!

Zeberko Ty masz 2 córcie, co dla rocznej Dziewczynki - Chrześnicy męża?

Wróciłam z imprezy andrzejkowej nad jeziorem - było świetnie! uwielbiam swoich znajomych i takie wypady

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 16:06   #1197
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Hej skarby.
Wczoraj skonczyl mi sie pakiet internetu :/ bede mogla nadrobic dopiero za pare dni. Jakby cos to piszcie pw to chociaz mi sie wyswietli w aplikacji ze cos waznego czeka to gdzies dopadne neta. Pozdrawiam, zdrowka i spokoju wszystkim
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 19:55   #1198
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
teraz sa inne zalecenia
Oj, to ja jestem do tyłu... widzę, że nie będzie można korzystać ze starych doświadczeń
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49149443]Hope TŻ nic na to... Super, że po wizycie ok

Jojla spodziewałam się tego po nim (niestety)

Rena uważaj na Was, dbaj o siebie!

Zeberko Ty masz 2 córcie, co dla rocznej Dziewczynki - Chrześnicy męża?

Wróciłam z imprezy andrzejkowej nad jeziorem - było świetnie! uwielbiam swoich znajomych i takie wypady

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Gryzelda, współczuję całej sytuacji...
A niestety faceci zupełnie inaczej to wszystko widzą i reagują wg nas zupełnie nieadekwatnie. Mój ma tak samo, choć teraz widzę, że się przejął i co chwila pyta jak się czuję i nawet nie kręcił nosem jak po teście, kazałam się transportować do diagnostyki na betę i tego samego wieczora do lekarza na drugi koniec miasta.

A ja właśnie przeżyłam najazd teściów, ale na szczęście troszkę zajęli mi się Hanią więc miałam nawet możliwość odpłynąć na pół godzinki. Ale wczorajszy dwudaniowy obiadek odbił mi się czkawką, bo zaczął mnie brzuch boleć jak na @ i krzyże też i się przestraszyłam. Wzięłam nospę i się położyłam. Dziś już więcej odpoczywałam i jest dobrze.
Kłuje mnie tylko po bokach chwilami i się zastanawiam czy z Hanią tak miałam i czy mam się martwić.

Piszecie o Świętach - my mamy obie rodziny na podkarpaciu więc jeździmy na święta tam i staramy się jakoś dzielić co u kogo -w zeszłym roku byliśmy na dwóch wigiliach, bo żyje jeszcze babcia Męża i tam się spotyka cała ich rodzinka a wcześniej byliśmy u mojej mamy. W tym roku nie wiem jak będzie, ale jak wszystko będzie dobrze to też pewnie pojedziemy.
Dziś z Hanią zaczęliśmy adwent - zrobiliśmy piękny aniołkowy kalendarz adwentowy i do Hani przyleciał dziś pierwszy aniołek - ale miała radochę i pierwszy raz tak uważnie słuchała całego opowiadania... i przed zaśnięciem pytała jaki będzie drugi aniołek...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 20:38   #1199
dwakolory1
Wtajemniczenie

Hejo.
Byłam dziś u mamy, jest lepiej, dziś wstała przy nas i pospacerowaliśmy po korytarzu. Powoli, ale to już coś bo jeszcze wczoraj sama się na bok nie mogła przekręcić.

Apropo świąt, no u nas to może być różnie ze swiętami. W każdym razi muszą być wszyscy u mnie i święta muszą być takie aby mama nie myślała o chorobie. Mój Kuba już zaczął przygotowania, wczoraj udekorował okna i parapety więc już czuć święta...

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 20:42   #1200
gkatarzynka
Zadomowienie

Dwakolory kciuki za mamę będzie dobrze, musi być dobrze!
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości