|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prawdopodobieństwo cięży w 1 dniu okresu
Na takiej stronie ginekologicznej był taki 'kalkulator'
Wyjął mi tampon i dotykał mnie tam. |
|
|
|
#3212 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma czegoś takiego jak ciąża z palca. Plemniki giną na powietrzu właściwie natychmiast, więc nawet gdyby miał je na palcu (albo Ty byś miała), to zanim by się gdziekolwiek dostały byłyby dawno martwe, więc raczej niezdolne do zapłodnienia.
|
|
|
|
#3213 |
|
Raczkowanie
|
W takim razie nie mam się czym martwić??
|
|
|
|
#3214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Moim zdaniem powinnaś się bardzo martwić tym, że tak mało wiesz o zachodzeniu w ciążę. |
|
|
|
|
#3215 |
|
Rozeznanie
|
Nie możesz zajść w ciąże w pierwszym dniu miesiączki plemnikami teoretycznie przeniesionymi na palcu.
|
|
|
|
#3216 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję w taki razie za wszystkie odpowiedzi, troszkę się już uspokoiłam.
Teraz wiem, że nie jestem gotowa jeszcze na seks chociaż wcześniej myślałam inaczej. |
|
|
|
#3217 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3218 |
|
Raczkowanie
|
Czyli generalnie rzecz biorąc musi dojść do pełnego stosunku z finałem w środku w takim wypadku?
|
|
|
|
#3219 | |
|
little hungry lady
|
Cytat:
Czasami nawet niepotrzebny jest wytrysk w pochwie, a przeniesienie albo dostanie się do niej nasienia i ciąża gwarantowana.
|
|
#3220 |
|
Raczkowanie
|
No ale u mnie raczej nie było owulacji bo moje cykle są dość długie i był to dopiero 1 dzień miesiączki.
|
|
|
|
#3221 |
|
little hungry lady
|
To sama sobie odpowiedziałaś.
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za pomoc
|
|
|
|
#3223 |
|
BAN stały
|
Widzę, że obie nie dopuszczacie myśli, że można zajść w ciążę podczas miesiączki. Brawo, jedna wciska innym pierdoły i będą teraz uprawiać seks bez zabezpieczenia a druga w to wierzy.
Aczkolwiek Allanine nie musisz się martwić bo w Twoim przypadku to by musiała być ciąża z palca a takie nie zdarzają się
|
|
|
|
#3224 |
|
little hungry lady
|
Dot.: Nie wiem co sie dzieje !! Ciąża ?? Choroba??
Pewnie, że można zajść podczas miesiączki. Mając krótkie, a nie długie cykle.
Niech sobie uprawiają seks bez zabezpieczenia, ale niech też używają do tego głowy i mają świadomość, że może skończyć się to ciążą. Wysłane z szajsunga.
|
#3225 |
|
Raczkowanie
|
Nie chodzi o uprawianie seksu bez zabezpieczenia, bo nigdy bym nie zgodziła się na coś takiego, nie zamierzam zajść w ciążę przynajmniej teraz, może za kilka lat..
Sama obwiniam się bardzo za te całą akcję, bo teraz mam tylko kupę nerwów. Teraz widzę, że naprawdę nie byłam na to gotowa. |
|
|
|
#3226 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3227 | |
|
little hungry lady
|
Cytat:
A długość cykli również wpływa na potencjalne wyznaczenie dni płodnych. Nie napisałam, że tym należy się w dużej mierze kierować, a brać pod uwagę. Wysłane z szajsunga.
|
|
#3228 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Spokojnie, nie masz się czym martwić.[/QUOTE] Dzięki, aż mi się zrobiło lżej na sercu
|
|
|
|
#3229 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3230 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X
Witam wszystkie wiazażanki, mam nadzieję, że któraś z was będzie w stanie mi pomóc, rozwiać wątpliwości i doradzić. A mianowicie, mam 18 lat, od mniej więcej pół roku spotykam się z chłopakiem starszym ode mnie, doświadczonym już w tych sprawach, a od jakiegoś czasu myślę o tym, by doszło między nami do czegoś więcej, dodam, że jestem dziewicą i nie za bardzo obeznana.
Konkretnie chodzi mi o to, że w weekend spotkaliśmy się, pieściliśmy się, pierwszy raz dotykałam jego członka, zrobiłam dość nieśmiały masaż i właśnie podczas wykonywania go poczułam na czubku coś mokrego, wiem, że to nie sperma, nie miał wytrysku, a poczytałam w Internecie że najprawdopodobniej to preejakulat, który MOŻE zawierać pleminiki. Wtedy raczej nie dostał się do mojej pochwy, ale czy następnym razem mam uważać? Myślę, że ja pewnie będę coraz bardziej odważniejsza i będę chciała próbować więcej, ale przeraża mnie ryzyko zajścia teraz w ciążę. Wiem, że gdyby miało już dojść do stosunku zrobilibyśmy to z gumką, ale myślałam, że póki co na takie pieszczoty nie jest ona potrzebna? Pomóżcie i doradźcie trochę, ładnie proszę! |
|
|
|
#3231 |
|
BAN stały
|
Prezerwatywa jest wam potrzebna od momentu kiedy pokusicie się o wprowadzenie penisa do pochwy .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3232 |
|
Raczkowanie
|
różowe plamienie w środku cyklu
Witam. 4 dni temu kochałam się do końca z mężem. Dzisiaj zaczął pobolewac mnie brzuch jak na @ i dostałam plamienia jasnorozowego. Dzisiaj jest mój 18 dzień cyklu. Czy to plamienie może oznaczać zapłodnienie lub implantacje? Pomocy
Edytowane przez ooolaaa9 Czas edycji: 2014-12-01 o 20:16 |
|
|
|
#3233 |
|
BAN stały
|
Dot.: różowe plamienie w środku cyklu
Do wróżki idź po takie informacje. Skąd mamy takie cuda wiedzieć skoro nie obserwujemy Twojego ciała, nie znamy długości cykli, czy masz problemy z hormonami etc.?
|
|
|
|
#3234 |
|
Raczkowanie
|
Cykle mam bardzo długie. Ostatnio musiałam brać luteine na wywołanie miesiączki. Nie miałam normalnego okresu tylko przez miesiąc plamilam. Dopiero po luteinie dostałam okres który trwał 3 dni. Oczywiście chodzę do ginekologa i wybieram się ponownie na dniach tylko chciałam zapytać czy możliwe jest wystąpienie takich objawów jak ból brzucha jak przy @ i sluz podbarwiony krwią juz 4 dni po stosunku czy to nie za wcześnie?
Edytowane przez ooolaaa9 Czas edycji: 2014-12-01 o 20:45 |
|
|
|
#3235 |
|
Przyczajenie
|
Kochane, wiem, że pomagacie, więc zwrócę się do Was o poradę.
Ulotka nie wyjaśniła mi do końca mojej sytuacji. Zażywam tabletki Madinette od 10 miesięcy. Do tej pory nie pominęłam ani jednej, zażywałam regularnie. Pech chciał, że wczoraj wieczorem (poniedziałek, 1. grudnia) zapomniałam o 18. tabletce z opakowania (system 21-tabletkowy). W niedzielę (30. listopada) kochałam się z chłopakiem, z prezerwatywą (nie pękła; istnieje też niskie prawdopodobieństwo, że przeniósł tam coś podczas zakładania- zapewniał mnie). Zawartość prezerwatywy wsiąkła sobie w prześcieradło, ponieważ podczas wyrzucania spadła nam na łóżko, ale nie znalazła się we mnie- wyrzuciliśmy prezerwatywę, co się, wylało, to się wylało, trudno. Było to moje ostatnie opakowanie tabletek, nie mam żadnego w zapasie- po tym opakowaniu zamierzałam je odstawić na jakieś 2 miesiące. Ok. 20 minut temu połknęłam zaległą tabletkę, zostały jeszcze 3 w opakowaniu. Nasuwają się tu moje pytania: *czy słusznie określam ryzyko ciąży jako praktycznie zerowe; *ile tabletek powinnam jeszcze przyjąć; *czy muszę rozpoczynać kolejne opakowanie tabletek bez 7-dniowej przerwy (jak radzi wujek Google) czy mogę zakończyć je po wzięciu tych ostatnich tabletek (nie mam opakowania zapasowego, jak już wspominałam, a nie wiem, czy dostanę się do ginekologa w ciągu tych 2-3 dni...). Bardzo proszę Was o pomoc. |
|
|
|
#3236 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Po jaki wuj chcesz odstawić tabletki na dwa miesiące? ?
|
#3237 |
|
Przyczajenie
|
Chciałabym odstawić tabletki (może nawet na dłużej niż te 2 miesiące) ponieważ ostatnio kocham się z partnerem sporadycznie, może raz na miesiąc- nie mamy czasu i wiem, że taka sytuacja utrzyma się jeszcze przez parę miesięcy (minimum).
Chciałabym wznowić antykoncepcję gdy zajdzie taka potrzeba. |
|
|
|
#3238 |
|
Przyczajenie
|
hello. prawdopodobnie jestem w ciązy ( oczywiście to dobra wiadomość ) tzn robilam 3 testy domowe i wszystkie pozytywne, okres spoźnia mi się jakiś tydzień i od tego czasu odczuwam bóle podbrzusza i jajników jak co miesiąc, jakbym go miala, ale nie mam. Przy naciśnięciu piersi co prawda trochę bolą, ale nie mam żadnych nudności ani , żadne zapachy mnie nie drażnią.. i to jest dla mnie dziwne właśnie. Do gina niestety trzeba czekać około 2 tyg więc, czy może jakaś obecna mama miała podobne początki?
|
|
|
|
#3239 |
|
BAN stały
|
Mamą nie jestem ale wiem, że u każdej kobiety są różne objawy i w indywidualnyn czasie.
|
|
|
|
#3240 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
) i dobry stan utrzymuje się do końca ciąży. Nie ma na to reguły
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.