Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-30, 11:32   #3211
Allanine
Raczkowanie

Dot.: Prawdopodobieństwo cięży w 1 dniu okresu

Na takiej stronie ginekologicznej był taki 'kalkulator'
Wyjął mi tampon i dotykał mnie tam.
Allanine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 11:47   #3212
MeiMisaki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Allanine Pokaż wiadomość
A gdyby plemniki zostały przeniesione na palcu, wiem że to trochę głupie, ale gdy tak o tym myślę to różne rzeczy przychodzą mi do głowy..
To były moje dni niepłodne z tego co wyliczyłam ..
Nie ma czegoś takiego jak ciąża z palca. Plemniki giną na powietrzu właściwie natychmiast, więc nawet gdyby miał je na palcu (albo Ty byś miała), to zanim by się gdziekolwiek dostały byłyby dawno martwe, więc raczej niezdolne do zapłodnienia.
MeiMisaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 11:49   #3213
Allanine
Raczkowanie

W takim razie nie mam się czym martwić??
Stary 2014-11-30, 11:55   #3214
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Na takiej stronie ginekologicznej był taki 'kalkulator'
Wyjął mi tampon i dotykał mnie tam.
Wywal kalkulatory do kosza, naucz się obserwować swój cykl i na podstawie tego wyliczaj sobie dni płodne i niepłodne. A przede wszystkim poczytaj trochę o tym jak się zachodzi w ciążę.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
W takim razie nie mam się czym martwić??
Moim zdaniem powinnaś się bardzo martwić tym, że tak mało wiesz o zachodzeniu w ciążę.
cicci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 11:56   #3215
kobietkaaaaa
Rozeznanie

Nie możesz zajść w ciąże w pierwszym dniu miesiączki plemnikami teoretycznie przeniesionymi na palcu.

kobietkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 12:04   #3216
Allanine
Raczkowanie

Dziękuję w taki razie za wszystkie odpowiedzi, troszkę się już uspokoiłam.
Teraz wiem, że nie jestem gotowa jeszcze na seks chociaż wcześniej myślałam inaczej.
Stary 2014-11-30, 13:57   #3217
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kobietkaaaaa Pokaż wiadomość
Nie możesz zajść w ciąże w pierwszym dniu miesiączki plemnikami teoretycznie przeniesionymi na palcu.
Akurat w trakcie pierwszego dnia okresu można zajść w ciążę tylko oczywiście nie z palca.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 14:02   #3218
Allanine
Raczkowanie

Czyli generalnie rzecz biorąc musi dojść do pełnego stosunku z finałem w środku w takim wypadku?
Stary 2014-11-30, 14:21   #3219
Floydka
little hungry lady

Cytat:
Czyli generalnie rzecz biorąc musi dojść do pełnego stosunku z finałem w środku w takim wypadku?
Musi być pełny stosunek, wytrysk w środku i owulacja +/- 2dni.
Czasami nawet niepotrzebny jest wytrysk w pochwie, a przeniesienie albo dostanie się do niej nasienia i ciąża gwarantowana.
Stary 2014-11-30, 14:26   #3220
Allanine
Raczkowanie

No ale u mnie raczej nie było owulacji bo moje cykle są dość długie i był to dopiero 1 dzień miesiączki.
Stary 2014-11-30, 14:28   #3221
Floydka
little hungry lady

Cytat:
No ale u mnie raczej nie było owulacji bo moje cykle są dość długie i był to dopiero 1 dzień miesiączki.
To sama sobie odpowiedziałaś.
Stary 2014-11-30, 14:30   #3222
Allanine
Raczkowanie

Dzięki za pomoc
Stary 2014-11-30, 14:33   #3223
pffe
BAN stały

Widzę, że obie nie dopuszczacie myśli, że można zajść w ciążę podczas miesiączki. Brawo, jedna wciska innym pierdoły i będą teraz uprawiać seks bez zabezpieczenia a druga w to wierzy.
Aczkolwiek Allanine nie musisz się martwić bo w Twoim przypadku to by musiała być ciąża z palca a takie nie zdarzają się
Stary 2014-11-30, 14:56   #3224
Floydka
little hungry lady

Dot.: Nie wiem co sie dzieje !! Ciąża ?? Choroba??

Pewnie, że można zajść podczas miesiączki. Mając krótkie, a nie długie cykle.
Niech sobie uprawiają seks bez zabezpieczenia, ale niech też używają do tego głowy i mają świadomość, że może skończyć się to ciążą.

Wysłane z szajsunga.
Stary 2014-11-30, 14:59   #3225
Allanine
Raczkowanie

Nie chodzi o uprawianie seksu bez zabezpieczenia, bo nigdy bym nie zgodziła się na coś takiego, nie zamierzam zajść w ciążę przynajmniej teraz, może za kilka lat..
Sama obwiniam się bardzo za te całą akcję, bo teraz mam tylko kupę nerwów.
Teraz widzę, że naprawdę nie byłam na to gotowa.
Stary 2014-11-30, 15:14   #3226
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Floydka Pokaż wiadomość
Pewnie, że można zajść podczas miesiączki. Mając krótkie, a nie długie cykle.
Niech sobie uprawiają seks bez zabezpieczenia, ale niech też używają do tego głowy i mają świadomość, że może skończyć się to ciążą.

Wysłane z szajsunga.
W zasadzie nie ma znaczenia jakie masz cykle bo tylko samoobserwacją możesz dojść do tego kiedy masz dni płodne a kiedy nie. Zrozum, że nie długość cykli a to co się dzieje w organizmie podczas nich jest ważne.

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Nie chodzi o uprawianie seksu bez zabezpieczenia, bo nigdy bym nie zgodziła się na coś takiego, nie zamierzam zajść w ciążę przynajmniej teraz, może za kilka lat..
Sama obwiniam się bardzo za te całą akcję, bo teraz mam tylko kupę nerwów.
Teraz widzę, że naprawdę nie byłam na to gotowa.
Spokojnie, nie masz się czym martwić.
Stary 2014-11-30, 15:23   #3227
Floydka
little hungry lady

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
W zasadzie nie ma znaczenia jakie masz cykle bo tylko samoobserwacją możesz dojść do tego kiedy masz dni płodne a kiedy nie. Zrozum, że nie długość cykli a to co się dzieje w organizmie podczas nich jest ważne.
Samoobserwacja bywa mylna. Jest pierdyliard czynników, które mogą wszystko zagmatwać i takich, które wprowadzają w błąd.
A długość cykli również wpływa na potencjalne wyznaczenie dni płodnych. Nie napisałam, że tym należy się w dużej mierze kierować, a brać pod uwagę.

Wysłane z szajsunga.
Stary 2014-11-30, 16:04   #3228
Allanine
Raczkowanie

[/COLOR]
Spokojnie, nie masz się czym martwić.[/QUOTE]

Dzięki, aż mi się zrobiło lżej na sercu
Stary 2014-11-30, 17:58   #3229
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Cytat:
Napisane przez Floydka Pokaż wiadomość
Samoobserwacja bywa mylna. Jest pierdyliard czynników, które mogą wszystko zagmatwać i takich, które wprowadzają w błąd.
A długość cykli również wpływa na potencjalne wyznaczenie dni płodnych. Nie napisałam, że tym należy się w dużej mierze kierować, a brać pod uwagę.

Wysłane z szajsunga.
Jeżeli uczysz się jej z wizytami u ginekologa to się na tym znasz. Ja odpuscilam z lenistwa i faktu, że oboje z tż byśmy z niespodzianki nie płakali. Ale bez offtopa to nie rozumiem problemu jeśli nie chcesz brać tabletek, prezerwatywy za nawet 2 zł można kupić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
MascarpOOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 15:22   #3230
ckdk
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. X

Witam wszystkie wiazażanki, mam nadzieję, że któraś z was będzie w stanie mi pomóc, rozwiać wątpliwości i doradzić. A mianowicie, mam 18 lat, od mniej więcej pół roku spotykam się z chłopakiem starszym ode mnie, doświadczonym już w tych sprawach, a od jakiegoś czasu myślę o tym, by doszło między nami do czegoś więcej, dodam, że jestem dziewicą i nie za bardzo obeznana.
Konkretnie chodzi mi o to, że w weekend spotkaliśmy się, pieściliśmy się, pierwszy raz dotykałam jego członka, zrobiłam dość nieśmiały masaż i właśnie podczas wykonywania go poczułam na czubku coś mokrego, wiem, że to nie sperma, nie miał wytrysku, a poczytałam w Internecie że najprawdopodobniej to preejakulat, który MOŻE zawierać pleminiki. Wtedy raczej nie dostał się do mojej pochwy, ale czy następnym razem mam uważać? Myślę, że ja pewnie będę coraz bardziej odważniejsza i będę chciała próbować więcej, ale przeraża mnie ryzyko zajścia teraz w ciążę. Wiem, że gdyby miało już dojść do stosunku zrobilibyśmy to z gumką, ale myślałam, że póki co na takie pieszczoty nie jest ona potrzebna? Pomóżcie i doradźcie trochę, ładnie proszę!
ckdk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 15:26   #3231
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Prezerwatywa jest wam potrzebna od momentu kiedy pokusicie się o wprowadzenie penisa do pochwy .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-01, 20:14   #3232
ooolaaa9
Raczkowanie

różowe plamienie w środku cyklu

Witam. 4 dni temu kochałam się do końca z mężem. Dzisiaj zaczął pobolewac mnie brzuch jak na @ i dostałam plamienia jasnorozowego. Dzisiaj jest mój 18 dzień cyklu. Czy to plamienie może oznaczać zapłodnienie lub implantacje? Pomocy

Edytowane przez ooolaaa9
Czas edycji: 2014-12-01 o 20:16
ooolaaa9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 20:29   #3233
pffe
BAN stały

Dot.: różowe plamienie w środku cyklu

Cytat:
Napisane przez ooolaaa9 Pokaż wiadomość
Witam. 4 dni temu kochałam się do końca z mężem. Dzisiaj zaczął pobolewac mnie brzuch jak na @ i dostałam plamienia jasnorozowego. Dzisiaj jest mój 18 dzień cyklu. Czy to plamienie może oznaczać zapłodnienie lub implantacje? Pomocy
Do wróżki idź po takie informacje. Skąd mamy takie cuda wiedzieć skoro nie obserwujemy Twojego ciała, nie znamy długości cykli, czy masz problemy z hormonami etc.?
Stary 2014-12-01, 20:38   #3234
ooolaaa9
Raczkowanie

Cykle mam bardzo długie. Ostatnio musiałam brać luteine na wywołanie miesiączki. Nie miałam normalnego okresu tylko przez miesiąc plamilam. Dopiero po luteinie dostałam okres który trwał 3 dni. Oczywiście chodzę do ginekologa i wybieram się ponownie na dniach tylko chciałam zapytać czy możliwe jest wystąpienie takich objawów jak ból brzucha jak przy @ i sluz podbarwiony krwią juz 4 dni po stosunku czy to nie za wcześnie?

Edytowane przez ooolaaa9
Czas edycji: 2014-12-01 o 20:45
ooolaaa9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 15:41   #3235
Victorinox
Przyczajenie

Kochane, wiem, że pomagacie, więc zwrócę się do Was o poradę.
Ulotka nie wyjaśniła mi do końca mojej sytuacji.

Zażywam tabletki Madinette od 10 miesięcy. Do tej pory nie pominęłam ani jednej, zażywałam regularnie. Pech chciał, że wczoraj wieczorem (poniedziałek, 1. grudnia) zapomniałam o 18. tabletce z opakowania (system 21-tabletkowy).
W niedzielę (30. listopada) kochałam się z chłopakiem, z prezerwatywą (nie pękła; istnieje też niskie prawdopodobieństwo, że przeniósł tam coś podczas zakładania- zapewniał mnie).
Zawartość prezerwatywy wsiąkła sobie w prześcieradło, ponieważ podczas wyrzucania spadła nam na łóżko, ale nie znalazła się we mnie- wyrzuciliśmy prezerwatywę, co się, wylało, to się wylało, trudno.

Było to moje ostatnie opakowanie tabletek, nie mam żadnego w zapasie- po tym opakowaniu zamierzałam je odstawić na jakieś 2 miesiące.

Ok. 20 minut temu połknęłam zaległą tabletkę, zostały jeszcze 3 w opakowaniu.

Nasuwają się tu moje pytania:
*czy słusznie określam ryzyko ciąży jako praktycznie zerowe;
*ile tabletek powinnam jeszcze przyjąć;
*czy muszę rozpoczynać kolejne opakowanie tabletek bez 7-dniowej przerwy (jak radzi wujek Google) czy mogę zakończyć je po wzięciu tych ostatnich tabletek (nie mam opakowania zapasowego, jak już wspominałam, a nie wiem, czy dostanę się do ginekologa w ciągu tych 2-3 dni...).

Bardzo proszę Was o pomoc.
Victorinox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 15:43   #3236
zakonna
Naczelna Nastolatka

Po jaki wuj chcesz odstawić tabletki na dwa miesiące? ?
Stary 2014-12-02, 15:47   #3237
Victorinox
Przyczajenie

Chciałabym odstawić tabletki (może nawet na dłużej niż te 2 miesiące) ponieważ ostatnio kocham się z partnerem sporadycznie, może raz na miesiąc- nie mamy czasu i wiem, że taka sytuacja utrzyma się jeszcze przez parę miesięcy (minimum).
Chciałabym wznowić antykoncepcję gdy zajdzie taka potrzeba.
Victorinox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 16:03   #3238
kaarrr
Przyczajenie

hello. prawdopodobnie jestem w ciązy ( oczywiście to dobra wiadomość ) tzn robilam 3 testy domowe i wszystkie pozytywne, okres spoźnia mi się jakiś tydzień i od tego czasu odczuwam bóle podbrzusza i jajników jak co miesiąc, jakbym go miala, ale nie mam. Przy naciśnięciu piersi co prawda trochę bolą, ale nie mam żadnych nudności ani , żadne zapachy mnie nie drażnią.. i to jest dla mnie dziwne właśnie. Do gina niestety trzeba czekać około 2 tyg więc, czy może jakaś obecna mama miała podobne początki?
kaarrr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 16:07   #3239
MascarpOOne
BAN stały

GG do MascarpOOne

Mamą nie jestem ale wiem, że u każdej kobiety są różne objawy i w indywidualnyn czasie.
Stary 2014-12-02, 16:28   #3240
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Napisane przez kaarrr Pokaż wiadomość
hello. prawdopodobnie jestem w ciązy ( oczywiście to dobra wiadomość ) tzn robilam 3 testy domowe i wszystkie pozytywne, okres spoźnia mi się jakiś tydzień i od tego czasu odczuwam bóle podbrzusza i jajników jak co miesiąc, jakbym go miala, ale nie mam. Przy naciśnięciu piersi co prawda trochę bolą, ale nie mam żadnych nudności ani , żadne zapachy mnie nie drażnią.. i to jest dla mnie dziwne właśnie. Do gina niestety trzeba czekać około 2 tyg więc, czy może jakaś obecna mama miała podobne początki?
Każda kobieta przechodzi ciążę inaczej. Jedne mają mdłości, nadwrażliwość na zapachy, inne w ogóle nie odczuwają przykrych dolegliwości (ile za to bym dała) i dobry stan utrzymuje się do końca ciąży. Nie ma na to reguły

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości