Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staraniach V - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-30, 18:34   #781
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kurczę, to sporo Mam nadzieję, że zapał do okularków nie minie prędko, zresztą ma dobry przykład u Mamy (bo rozumiem, że Ty chodzisz na codzień w okularach przy swojej wadzie?) więc oby było dobrze

Dać palec to bym całą rękę od razu chciała a na serio to chyba faktycznie muszę się ogarnąć, ta 6:30 nie jest tragiczna

Właśnie włączę chyba jakieś dwie tury dziennie inhalacji, może nawilży ta sól... Generalnie dziś już słychać poprawę w ciągu dnia i sporo kózek zlazło z nosa, także jestem happy
Hehe, to tak jak Heli ostatnio dałam do gryzienia skórkę od chleba, oddziamdziała większy okruch i od razu odruch wymiotny Zupek niby staram się już nie blendować na gładko, ale też przy większym kawałku jej się cofa.
Kurczę no tak, ja to inteligentka jestem jednak przecież jasne, że w biszkopcie są żółtka....... Ech, gdzie ja mam rozum.

Średnio dziennie ok.godziny w takie zimno, więcej ja nie wytrzymuję Hela to ma w nosie jak jest opatulona po czubek nosa, zresztą jej się świetnie oddycha na takim powietrzu więc od razu idzie w kimę. Widziałam pytanie dotyczące ubierania, i podpisuję się praktycznie pod odpowiedzią Załamanej, ubieramy się tak samo tylko w wózku jest w takim polarowym śpiworku (on był w komplecie z wózkiem, taki na cały wózek, zapinany na zamek błyskawiczny z boku) i na to grubszym kocem opatulona i jest okej.

Haha i zmieściła się? U nas też pudło służy jako garaż dla samochodów

Załamana krążysz koło moich rejonów i krążysz, a ja Cię w ogóle nie mogę spotkać A sama dziś trochę łaziłam też po okolicy.
Chyba musimy sie kiedys umowic. Bo inaczej chyba na siebie nie wejdziemy hehe

Cytat:
I teraz:
Manieczka śliczny ten Wasz Franio, małe cudo a jaka czupryna, Heli do dziś takie włosiska nie wyrosły
Załamana niesamowity ten Twój Aluś, uśmiech od ucha do ucha a jaką ma charakterystyczną urodę! W ogóle wygląda na starszaka jak nic! Do kogo taki podobny?
God śliczna Zuza, ten śpioch na końcu rozczulający duża dziewczynka jak na 2 miesiące
Mako świetny brzuch, duży już!!! I fajną masz fryzurę
Elfka rozkoszne to Twoje Elfiątko taką ma roztargnioną minkę na tym pierwszym zdjęciu, kochana
Wik śliczne te Twoje córy, udały Ci się dziewczyny
Zuken śliczna Mela, oczy jak sowa, a ten bezzębny uśmiech gigantyczny
Marszałka kolejna bardzo charakterystyczna buzia, do kogo to się wrodziła córcia? śliczności
Zubi Twoja Majcia jak i moja Hela, prawie łysa kiedy my te warkocze będziemy pleść

I chyba tyle, mam nadzieję, że żadnej z Was nie ominęłam Sama może dziś coś wrzucę na pocztę
dziękuję ludzie mowia,ze do mnie podobny , ale ja zawsze mowie,ze jest podobny do samego siebie hehe

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 18:42   #782
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Często dzieci po prostu wyglądają podobnie jako takie bobasy, a On ma naprawdę inną urodę, ewidentnie w kogoś się wdał to będzie miał powodzenie, ponoć jak syn ma urodę po mamie/córka po tacie to będzie mieć powodzenie Racja, raz Cię tylko kiedyś przelotem widziałam, a niby taki ten świat mały

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Też wrzuciłam, a co

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 18:44   #783
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Często dzieci po prostu wyglądają podobnie jako takie bobasy, a On ma naprawdę inną urodę, ewidentnie w kogoś się wdał to będzie miał powodzenie, ponoć jak syn ma urodę po mamie/córka po tacie to będzie mieć powodzenie Racja, raz Cię tylko kiedyś przelotem widziałam, a niby taki ten świat mały

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Też wrzuciłam, a co
Podobno tak Ty mnie widzialas, a ja Ciebie nigdy, albo nie zwrocilam uwagi :-D

Już patrzę na pocztę

Aga śliczna ta Twoja Hela jaki ma uśmiech a oczka matko cud miód
A pompki to ja wiem jakie

Edytowane przez Zalamana_girl
Czas edycji: 2014-11-30 o 18:46
Stary 2014-11-30, 18:46   #784
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
Podobno tak Ty mnie widzialas, a ja Ciebie nigdy, albo nie zwrocilam uwagi :-D

Już patrzę na pocztę
Masz prawo nie poznać, ja Cię zapamiętałam jak kiedyś wrzucałaś na wątek zdjęcia z sesji brzuszkowej, a ja chyba wszystkie foty wrzucałam z uciętą twarzą

Stary 2014-11-30, 18:48   #785
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz prawo nie poznać, ja Cię zapamiętałam jak kiedyś wrzucałaś na wątek zdjęcia z sesji brzuszkowej, a ja chyba wszystkie foty wrzucałam z uciętą twarzą
Wyslalam Ci prywatna wiadomosc

Stary 2014-11-30, 20:08   #786
wik_and_ola
Zadomowienie

Aga, ja to głównie w soczewkach chodzę, chociaż czasem zdarza mi się wystąpić w okularach.
A Wika oczywiście nie zamieściła się do tego domku

Mam problem znowu z Anią. Po kąpieli o 19 trafiła do łóżeczka i już były cztery pobudki. A teraz wisi przy cycu, co próbuje odłożyć to jest ryk

Edytowane przez wik_and_ola
Czas edycji: 2014-11-30 o 20:15
wik_and_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 20:41   #787
manieczka1
Zakorzenienie

Jagacia haha jaka Ty chętna do porodu no i bardzo dobrze grunt to dobre nastawienie już niedługo
Aga czekamy na foty a teraz doczytalam ze wrzucilas lece zobaczyc
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 20:44   #788
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

A mój synek dzisiaj sam usiadł, tak po prostu ale jestem dumna :-D

Stary 2014-11-30, 20:45   #789
manieczka1
Zakorzenienie

Aga ale super jakie ma sliczne oczka i ten usmiech

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Zalamana dla synka
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 21:04   #790
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Good jak mnie wszystko boli, nie mogę ubrać majtek, skarpetek ani ogolic nóg to mam takie chwile że już chce urodzić, ale zaraz tłumacze sobie że jeszcze troszkę i mi przechodzi
Chyba nie mamy wpływu na rozstepy heh.
Rośnie Ci cora

Jul jaglanka zdrowa i pozywna, a jeśli malemu smakuje to super

Jagacia dzisiaj rozmawiałam z teściowa nt spacerów bo rozmawialiśmy o wózkach i mówię że w styczniu i tak z malym nie wyjde, a ona dlaczego nie. Mówię że poniżej -5 nie powinno sie z takim maluchem spacerować (dobrze słyszałam?) A ona że to jakieś dziwne rzeczy mówię. Wkurza mnie wszechwiedzaca. Ok ją wiem kiedyś nie było aut więc chodziło sie z dziećmi w wózkach bo jak trzeba było gdzieś isc czy coś to co zrobić, ale teraz jest trochę inaczej. Nie mowie ze w ogóle nie będę z dzieckiem wychodzić ale nie przy -15 czy -20 stopniach.
Nie ma opcji, ją w kolejkę nikomu nie wchodze nigdy hehe.

Aga dzięki na wiosnę mam w planie ją zmienić ale nie wiem jeszcze na jaką. Moja fryzjwrka coś pewnie wymysli heh. Na razie walczę z lupiezem

Zalamana dla synka

Jutro wejde na pocztę bo dziś już nie chce mi sie lapka odpalac a na tel kiepsko widać.
Pochwałę sie tylko, ze w koncu kupiłam buty i to w tesco takie ala emu ale o wiele zgrabniejsze i była promocja 75zl -30%
I zamowilismy lozecxko, przewijak, kolyske i elmo bo w żadnym hm nie ma.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2014-11-30 o 21:06
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 21:21   #791
wik_and_ola
Zadomowienie

Dziewczyny, śliczne Wasze dzieciaczki Jak się zbiorę to wrzucę na dniach i nasze jakieś świeże

Zalamana, brawa dla synka!!! Super osiągnięcie!!! Ania póki co siedzi jedynie z podporką.

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Ma.ko, ja córkę urodziłam w grudniu i jak nie było wiatru to wychodziłam z nią do -10 stopni, jak było zimniej to już nie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-30, 22:36   #792
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Wik dzieki za info

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-11-30, 22:37   #793
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Dziękuję kochane :-*

A co do spacerow tez myślę,ze tak do -10 ale zobaczymy jak wyjdzie

Znalazłam coś takiego
http://portal.abczdrowie.pl/spacery-z-niemowlakiem-zima

http://www.mjakmama24.pl/niemowle/ro...,159_1384.html

Edytowane przez Zalamana_girl
Czas edycji: 2014-11-30 o 22:44
Stary 2014-12-01, 07:15   #794
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dzień dobry

załąmana poczytam później

Wiecie co, mysle ze jasne bedziemy wychić, ale z takim noworodkiem/niemowlakiem to chyba musi byc ciut cieplej niż z takim kilkumiesięcznym dzidziolem

Wyspałam się, a jakaś do niczego jestem

AAA zaglądałam na pocztę - sliczne macie dzieciaczki. I jak szybko rosną

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2014-12-01 o 07:37
Stary 2014-12-01, 07:34   #795
Jagatka_N
Zakorzenienie

Stary 2014-12-01, 07:53   #796
wik_and_ola
Zadomowienie

Hej
Co takie zaspane?

Z noworodkiem to w ogóle wychodzi się później, szczególnie w taki mróz. Przez długi czas trzeba werandowac, a dopiero jak malec ma trzy-cztery tygodnie to wychodzimy i najlepiej z Początku tak do -5 stopni. Jak juz dzidziuś się przyzwyczai to można wyjść do -10. No i trzeba uważać na wiatr, bo on potęguje uczucie chłodu i często mimo, że jest np -3, ale wieje wiatr to lepiej nie wychodzić.
Stary 2014-12-01, 07:58   #797
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Hej
Co takie zaspane?

Z noworodkiem to w ogóle wychodzi się później, szczególnie w taki mróz. Przez długi czas trzeba werandowac, a dopiero jak malec ma trzy-cztery tygodnie to wychodzimy i najlepiej z Początku tak do -5 stopni. Jak juz dzidziuś się przyzwyczai to można wyjść do -10. No i trzeba uważać na wiatr, bo on potęguje uczucie chłodu i często mimo, że jest np -3, ale wieje wiatr to lepiej nie wychodzić.
o to mi właśnie chodziło
dziękuje

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-01, 08:11   #798
God Of War 20
Zakorzenienie

Hej.

Co do spacerów to mi położna mówiła ze do -10 można wychodzić.

Dziś moja Zuza ładnie spala. Tylko raz się obudziła w nocy.
Dziś mąż w nowej pracy i później będzie kończył. Cały dzień sama z tym rozdarciuchem hehe.

Zimno dziś.
Stary 2014-12-01, 08:12   #799
maciejka1987
Zakorzenienie

WItam,

Nie wiem czy Wam pisałam wrażenia po usg... mała waży 1250g i ciągle jest obrócona pupą w dół... Miałam ciężki weekend, wczoraj 2 imprezy obskoczyliśmy i 2 tortów próbowałam, także w tyg trzeba ograniczyć słodkie....

Jejciu do porodu coraz mniej czasu, jeszcze poród jagaci i mako i będę się szykować...chociaż po ostatniej wizycie i po ułożeniu małej nie wiem, czy nie będę szykowana na cc...

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-01, 08:13   #800
God Of War 20
Zakorzenienie

Wik mi położna mówiła ze po dwóch tygodniach z noworodkiem w zimę można wyjść. Oczywiście nie w wielkie wiatry czy mrozy.
Stary 2014-12-01, 08:14   #801
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

maciejka jeszcze ma chwile na obrócenie się, spokojnie
Wow, u CIebie już 30 tydzień

My też ograniczamy słodkie, bo sobie pozwoliliśmy za dużo ostatnio,.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-01, 08:37   #802
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
WItam,

Nie wiem czy Wam pisałam wrażenia po usg... mała waży 1250g i ciągle jest obrócona pupą w dół... Miałam ciężki weekend, wczoraj 2 imprezy obskoczyliśmy i 2 tortów próbowałam, także w tyg trzeba ograniczyć słodkie....

Jejciu do porodu coraz mniej czasu, jeszcze poród jagaci i mako i będę się szykować...chociaż po ostatniej wizycie i po ułożeniu małej nie wiem, czy nie będę szykowana na cc...
Hej no to ładnie waży.
Jeszcze ma czas żeby się obrócić.

Wiedząc co mnie czeka chyba wolałabym cc hehe. Chociaż mówią ze drugi poród szybko idzie i juz wiemy co i jak. No ale to tylko gadanie bo w szpitalu były kobitki z drugim porodem i wcale tak szybko nie szło.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Na pocztę na dysk wrzucam filmik
Stary 2014-12-01, 08:49   #803
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo!!

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość

Aga dzięki na wiosnę mam w planie ją zmienić ale nie wiem jeszcze na jaką. Moja fryzjwrka coś pewnie wymysli heh. Na razie walczę z lupiezem
Znam ten ból, przez całe życie nie miałam łupieżu a w ciąży mi dziadostwo wylazło w dodatku niczym nie chciał minąć, musiałam po prostu przeczekać...

Cytat:
WItam,

Proszę jaka waga, rośnie dzidzia mam nadzieję, że jednak jeszcze się obróci

Stary 2014-12-01, 09:12   #804
marszalka
Zadomowienie

cześć

mała śpi, więc mam chwilke żeby ponadrabiać
Cytat:
I teraz:

Marszałka kolejna bardzo charakterystyczna buzia, do kogo to się wrodziła córcia? śliczności
I chyba tyle, mam nadzieję, że żadnej z Was nie ominęłam Sama może dziś coś wrzucę na pocztę
u nas ciężko stwierdzić, różnie mówią, jedni że do mnie inni że do męża, ale przeważają opinie, że do tatusia podobna
a twoja Helcia cudna, i jakie śliczne ma oczka
Cytat:
klask i:

god oglądałam filmik, fajnie jak tak małe zaczynają gaworzyć, a twoja Zuzulka jest cudowna i jaka słuchana
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 09:13   #805
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Aga ze mnie sie teraz tak sypie ze masakra. Wczoraj miałąm czarny sweterek to wyglądałam jakby mnie śnieg obsypał na ramionach, jaki wstyd
Mam alpułki ziołowe od fryzjerki ale nie pomagają, ocet jabłkowy do smarowania też nie.

AAA gdyby któraś potrzebowała garderobe dla dzieciaczków, to na smyk.com znów są promocje

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-12-01, 09:43   #806
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Pierozkoww rozumiem Cię. Sama do prqcy chodziłam w luźnych rzeczach bo nie dooinalam sie w cyckach q niczym. Jeszcze nikt nie wiedział że jestem w ciazy, a cycki miałam jak balony. Wyglaxalam jakbym spuchla Ehh. nie denerwuj sie
Dzięki kochana

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Pierozkowa pociesze Cie ze ja za 2 tygodnie ide na wogilie firmowa i juz urodzilam a nie wiem czy czasem ktos sobie nie pomysli, ze w ciazy jeszcze jestem haha

God no duzo duzo ale jak przytylam 20 to coz sie dziwic a kilogramy bede musiala jakos zrzucic, same nie spadna bo nie karmie to tez inaczej
A tak ze sie wtrace do tematu to ja nie uwazam, ze kupienie kilku ciuszkow dla dziecka musi oznaczac bogactwo chyba to troche przesada
Haha na pewno nie jest tak źle Zrzuuucisz

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Walczylam caly tydzien no i sciagam pokarm laktatorem i podajemy moje mleko plus mm...wiem co wiekszosc z Was sobie pomysli,ale po wczorajszej akcji wysiadlam. Ja nawet nie mialam sil malego przewinac czy wlozyc mu smoczka przez te drgawki...maly teraz powinien jesc 70-80 ml za jednym razem, a ja z chorej piersi sciagam niecale 10, ze zdrowej max 30...poki co sciagam pokarm co 3 h jak radzili w szpitalu. Chcialam bardzo kp, mialam wyrzuty i chyba nadal mam male jak dajemy mu butle...ale Franek w koncu sie najada...maz po wczorajszej akcji tez powiedzial ze nie chce powtorki z rozrywki. Dalej kiepsko sie czuje. Mam nadz ze antybiotyk pomoze, bo samo sciagniecie nic praktycznie nie daje skoro tak malo schodzi. No i oklady z kapusty robie.
Oj bidulko, współczuję, oby przeszło

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość

Pierożku - nie martw się swoją wagą, jesteś w ciąży i nosisz najpiękniejsze cudo pod sercem, nikt poza brzuszkiem nie będzie zwracał uwagi na to, że gdzieś tam masz więcej w cycach czy boczkach. Poza tym, chyba powinno to cieszyć, że cyce większe? ( w zależności jaki obecnie masz rozmiar ) Jeśli to cię pocieszy - ja przytyłam 23,5 kg. Wcale się tym nie przejmowałam
Wiesz, ja wagą się wcale nie przejmuję, bo w środę zaczynam 17 tydzień a mam plus dwa kilo więc naprawdę jest ok, ale cycki mam naprawdę wielkie, wyglądam jak dojne krówsko, czuję się z nimi jak otyła osoba, gdziekolwiek się nie ruszę to się wszyscy lampią, one już przed ciążą małe nie były ale teraz to dramat........
Ale to takie moje marudzenie, przed ciążą lubiłam się stroić a teraz z tymi melonami nie mieszczę się w nic co wygląda ładnie i kobieco

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Maniuśdochodź do siebie szybciutko i nie miej wyrzutów sumienia

Pierożkowa...jak Cię to pocieszy to mi powyłaziły rozstępy na piersiach, brzuchu i udach... to gorsze niż niedopinające sie bluzki czy sukienki... podejdź do tego tak, że masz okazje kupić cos ładnego specjalnie na czas ciąży

Aga no to dla Twojej zdrowej rybki
6:30? eee to chyba nie jest źle wygodnisia do 8 by cały czas chciała

Jull też chciałabym wiedzieć kiedy póki co nie zapowiada się chyba
Super ze ten lek pomógł Małemu
Dzięki Na cyconach też mi już powychodziły rozstępy niestety... walczę żeby na brzuchu i reszcie nic nie wyszło ale zobaczymy.... właśnie ciężko coś kupić ładnego ciążowego, albo to jakieś wory, albo cena kosmiczna, albo materiał tragiczny... no w niedzielę kupiłam prostą czarną sukienkę lekko rozkloszowaną w której wyglądam ładnie całkiem Trochę mi to humor poprawiło

Ale mam weekendowe zaległosci na Wizażu a Wy tutaj też naprodukowałyście postów że hooooooo

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 09:58   #807
Juliette25
Zakorzenienie

God - ale cudoooo!!! "Agi" -
Takie momenty ogromnie cieszą...!!!!

Załamana - Aluś jest boski, jaki ma szeroki uśmiech i te wielkie oczyska

Cytat:
Zdolniacha, szybko umiejętności przyswaja!!!
Cytat:
WItam,

Nie martw się cc. Będzie dobrze, poza tym masz jeszcze sporo czasu więc Malutka się może obrócić jeszcze ze 100 razy.
Cytat:
Właśnie włączę chyba jakieś dwie tury dziennie inhalacji, może nawilży ta sól... Generalnie dziś już słychać poprawę w ciągu dnia i sporo kózek zlazło z nosa, także jestem happy
Hehe, to tak jak Heli ostatnio dałam do gryzienia skórkę od chleba, oddziamdziała większy okruch i od razu odruch wymiotny Zupek niby staram się już nie blendować na gładko, ale też przy większym kawałku jej się cofa.
Kurczę no tak, ja to inteligentka jestem jednak przecież jasne, że w biszkopcie są żółtka....... Ech, gdzie ja mam rozum.

Średnio dziennie ok.godziny w takie zimno, więcej ja nie wytrzymuję Hela to ma w nosie jak jest opatulona po czubek nosa, zresztą jej się świetnie oddycha na takim powietrzu więc od razu idzie w kimę. Widziałam pytanie dotyczące ubierania, i podpisuję się praktycznie pod odpowiedzią Załamanej, ubieramy się tak samo tylko w wózku jest w takim polarowym śpiworku (on był w komplecie z wózkiem, taki na cały wózek, zapinany na zamek błyskawiczny z boku) i na to grubszym kocem opatulona i jest okej.

Haha i zmieściła się? U nas też pudło służy jako garaż dla samochodów

Załamana krążysz koło moich rejonów i krążysz, a ja Cię w ogóle nie mogę spotkać A sama dziś trochę łaziłam też po okolicy.
Dzięki za odpowiedź odnośnie ubierania.
Co do biszkoptów... ja też wcześniej zapomniałam o tym, że są jaja tam, w sumie... zobaczę, może spróbuję wprowadzić, może aż tyle ich nie będzie, żeby uczuliło
Ja od tygodnia nie wychodzę z domu - tż zabiera Małego na przechadzkę wokoło domu. W ogóle to dopiero w sobotę zamówiłam kombinezon w Smyku.com, bo w sklepie stacjonarnym ani nigdzie indziej już nie mieli, wszystkie wyprzedane - dobrze, że mam jeszcze przejściowy kombinezon, to ubieram go grubiej pod i jest ok.

Idę doglądnąć zupę, zaraz wracam i pocytuję więcej.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Aguś - Helcia jest cudowna, rzeczywiście pompki robi Kochana zdolna dziewuszka

Ma.ko - brzuchol duży Piekny!!!
Ja też znów chcę być w ciąży

U nas niestety na drugie dzidzi będziemy musieli poczekać. Muszę szukać nowej pracy, chyba byśmy nie dali rady z dwójką z jednej pensji, w kwietniu kończy mi się macierzyńskie
A tak się napaliłam na drugie
Mam nadzieję, że wpadnę

U nas trochę jęczenie się uspokoiło. Jak jest zmęczony to tylko bywa nieznośny. Ale jakoś daję radę. Boli mnie tylko kręgosłup od noszenia tego małego czorta

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Aga, ja to głównie w soczewkach chodzę, chociaż czasem zdarza mi się wystąpić w okularach.
A Wika oczywiście nie zamieściła się do tego domku

Mam problem znowu z Anią. Po kąpieli o 19 trafiła do łóżeczka i już były cztery pobudki. A teraz wisi przy cycu, co próbuje odłożyć to jest ryk
Mieliśmy to samo dwa dni temu. Ja go do łóżeczka po karmieniu a ten w ciągu godziny obudził się 3 razy z wielkim płaczem , całą noc przy cycu a następnego dnia włączyło się od 5 rano jęczenie i tak aż do następnej kąpieli. Myślałam, że zwariuję - stawiam na zęby, które wciąż mu wychodzą. Może i tak jest u Was? A może skok nadal trwa? Ja sama do tej pory nie mogę stwierdzić co mu dolega... oprócz skoku i ząbkowania nic innego mi do głowy nie przychodzi...
Stary 2014-12-01, 09:59   #808
maciejka1987
Zakorzenienie

wiecie co dziewczyny ja wiem, że może sie obrócić ze sto razy ( chociaż póki co ciągle kopie na dole)...ale nastawiałam się na poród naturalny, a na ostatniej wizycie gin tak zaczął gadać, że trochę mnie przestraszył. Bo powiedział, że u mnie w zasadzie i poród naturalny i cc wiąże się z dużym ryzykiem. Jeszcze za wcześnie na konkretne rozmowy o porodzie, ale kazał nie myśleć, że poród naturalny to zawsze najlepsze wyjście.... Ja mam problemy z ciśnieniem, także pewnie w czasie porodu będę miała w ogóle wysokie, ale zobaczymy co będzie mówił bliżej porodu..

God jaka ta Twoja córa fajna Jaki rozmiar ubranek już nosi ??

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 10:04   #809
Juliette25
Zakorzenienie

Mania - jak się czujesz? Zapalenie już przeszło?
Stary 2014-12-01, 10:18   #810
meire
Zakorzenienie

Meldujemy się tylko, że żyjemy..
Podczytuję na bieżąco, jak zawsze..

Maniolku
.. jeszcze tutaj Ci pogratuluję po raz kolejny..

A wszystkie Wasze dzieciaczki są słodkie..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości