Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-11-29, 17:48   #1231
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

w³a¶nie zauwa¿y³am pe³no markowych produktów. Ale w dziale dla fryzjerów zauwa¿y³am tego latte i innych parê angielskich kosmetyków nawet
to od tej pory czajê siê na promocjê w hebe

kolorówka te¿ mnie zainteresowa³a - ale szminki tylko najpierw muszê siê po¿egnaæ z tym czym¶ nad warg± i bêdê mog³a u¿ywaæ normalnie bo inaczej to podkre¶lam bardzo
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-29, 17:54   #1232
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 958

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
w³a¶nie zauwa¿y³am pe³no markowych produktów. Ale w dziale dla fryzjerów zauwa¿y³am tego latte i innych parê angielskich kosmetyków nawet
to od tej pory czajê siê na promocjê w hebe

kolorówka te¿ mnie zainteresowa³a - ale szminki tylko najpierw muszê siê po¿egnaæ z tym czym¶ nad warg± i bêdê mog³a u¿ywaæ normalnie bo inaczej to podkre¶lam bardzo
Tylko uwa¿aj ¿eby nie kupiæ Kallosa Latte zamiast Sericala Latte, s³ysza³am opinie, ¿e ten pierwszy jest du¿o gorszy.

Ja z Essence polecam lakiery, mono cienie, quatro cienie, baze pod cienie. Z Catrice polecam korektor i roz¶wietlacz w kredce. Na szminki te¿ siê czaje.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-29, 18:06   #1233
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Tylko uwa¿aj ¿eby nie kupiæ Kallosa Latte zamiast Sericala Latte, s³ysza³am opinie, ¿e ten pierwszy jest du¿o gorszy.

Ja z Essence polecam lakiery, mono cienie, quatro cienie, baze pod cienie. Z Catrice polecam korektor i roz¶wietlacz w kredce. Na szminki te¿ siê czaje.
ok dziêki za uwagi A jakie¶ gazetki hebe przysy³a na mejla? Bo szuka³am na ich stronie ale nic nie ma takiego... a przyda³o by siê bo ja w Rzeszowie tylko w soboty i niedziele
Stary 2014-11-29, 18:14   #1234
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
ok dziêki za uwagi A jakie¶ gazetki hebe przysy³a na mejla? Bo szuka³am na ich stronie ale nic nie ma takiego... a przyda³o by siê bo ja w Rzeszowie tylko w soboty i niedziele

Wiesz co, wiem, ¿e na pewno zaczêli dawaæ gazetki do rêki bo mnie wrêczyli ostatnio jak±¶ plus na ich stronie jest sporo promocji. Nie wiem nic o ofertach mailem - mam u nich kartê ale ju¿ dawno nie mam tego maila który tam podawa³am.

Stary 2014-11-29, 18:17   #1235
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

szkoda - najwyra¼niej muszê ¶ledziæ inaczej
Stary 2014-11-29, 19:54   #1236
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820

Cytat:
Napisane przez april_20 Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie dziewczyny dawno siê nie odzywa³am ale ca³y czas Was czytam Mia³a która¶ z Was ten ¿el https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...rizzo-gel.html ???
Czy jest on zgodny z cg? Kole¿anka takie piêkne loki po nim ma a¿ zachêci³a mnie ja jego kupno, tylko bojê siê czy jest zgodny a ja sk³adach kompletnie siê nie znam
A gdzie go mo¿na dostaæ?

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-29, 19:57   #1237
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
szkoda - najwyra¼niej muszê ¶ledziæ inaczej
Popytaj innych, jak mówiê, mn± siê nie sugeruj bo nawet jakby co¶ przysy³ali to ja mam tamten mail nieaktywny. Jeszcze co mi przysz³o do g³owy to to, ¿e kiedy¶ na fanpage na fb wrzucali sporo promocji, ale fejsa nie mam kawa³ czasu ju¿ wiêc nie wiem jak to siê ma teraz.
Stary 2014-11-29, 20:10   #1238
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Na maila (tego, którego podaje siê przy zak³adaniu karty) przysy³aj± ró¿ne promocje, gazetek ca³ych nie. W mailu wybiórczo s± podane jakie¶ artyku³y z tej gazetki. Z ciekawo¶ci jednak kliknê³am w to, co dosta³am na maila i mo¿na by³o z tego przej¶æ do pe³nej gazetki:
http://www.hebe.pl/publikacje/27112014
Ta jest aktualna.
Ale ogólnie to ja nie umiem siê poruszaæ po ich stronie, jaka¶ dziwna jest.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-29, 21:24   #1239
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Ale ogólnie to ja nie umiem siê poruszaæ po ich stronie, jaka¶ dziwna jest.
ja te¿ powinno byæ jasno wszystko napisane ale coz nie mozna miec wszystkiego
Stary 2014-11-30, 16:59   #1240
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 119

Nie nad±¿am

Za to w³osy prze¿ywaj± wzlot, testujê now± od¿ywkê - http://www.rossnet.pl/GalleryImages/...1_10073910.png

Ostatnio same schn± na¿elowane hegronem w spreju i rano pogniotê wilgotnymi rêkoma i wychodzê i jest bosko, lepiej ni¿ po dyfuzorze. To wczorajsze wyschniête same nie otwierajcie bo jako¶æ marna mo¿e co¶ na miniaturce widaæ. Strasznie chcia³am je uwieczniæ takie skrêcone i zbite ale sprzêt pora¿ka
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg Photo0549.jpg (181,1 KB, 23 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Photo0558.jpg (104,5 KB, 27 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Photo0561.jpg (115,2 KB, 18 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg Photo0563.jpg (121,5 KB, 16 za³adowañ)
Stary 2014-11-30, 18:39   #1241
nez123
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 707

Dziewczyny mog³yby¶cie mi co¶ poradziæ? Szukam na zimê od¿ywek z ³agodnymi silikonami(zmywalnymi ³agodnymi szamponami typu hipp itd.) Przychodzi wam do g³owy co¶ co siê u was sprawdzi³o? Totalnie nie jest jestem na qbie¿±co z tym co jest na polskim rynku. Na razie testuje OLEO REPAIR ale szukam jeszcze czego¶. Dziêki za pomoc kreconow³ose :-*
Stary 2014-11-30, 19:22   #1242
Immoral
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 560

ImageUploadedByWizaz Forum1417370889.989379.jpg u mnie ostatnio progres posz³o nastêpne 15cm, krêc± sie duzo mocniej. Naj¶mieszniejsze jest ile u¿ywam jak bs: mleczko z mariona plus garnier oleo ratio1:1 wychodzi ma³a gar¶æ, ugniatam i daje ¿el shockwaves tez ma³a gar¶æ. Rano, odgniatam i po kosmetykach ani ¶ladu.

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Immoral jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-30, 19:44   #1243
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 639

jakie szampony z sls polecacie? kiedy¶ my³am jakimkolwiek rypaczem i by³o ok, barwa zio³owa by³a super, teraz mia³am Bingo Spa, wróci³am do Barwy i jestem przera¿ona co robi z moimi w³osami, od¿ywka d/s jakbym jej nie nak³ada³a, jeden wielki ko³tun niech ta zima siê ju¿ koñczyyyyyyy!
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-30, 19:46   #1244
201708250935
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 503

familijny :P
201708250935 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-30, 19:51   #1245
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
jakie szampony z sls polecacie? kiedy¶ my³am jakimkolwiek rypaczem i by³o ok, barwa zio³owa by³a super, teraz mia³am Bingo Spa, wróci³am do Barwy i jestem przera¿ona co robi z moimi w³osami, od¿ywka d/s jakbym jej nie nak³ada³a, jeden wielki ko³tun niech ta zima siê ju¿ koñczyyyyyyy!
Ja od d³u¿szego czasu u¿ywam tego i jestem zadowolona:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...c-i-blask.html
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-30, 20:01   #1246
niezarejestrowana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 406

Cze¶æ dziewczyny Jako, ¿e jeste¶cie bardzo obeznane w pielêgnacji w³osów krêconych to mam do Was pytanie, a raczej pro¶bê. Otó¿ mój brat ma w³osy krêcone, nie takie typowe loczki, ale co¶ bardziej jak pan na zdjêciu

Oprócz szamponu nie u¿ywa niczego wiêcej i chcia³abym kupiæ mu na pewno jaki¶ stylizator co by trochê zapanowa³ nad swoj± niesforn± fryzur± i mo¿e jak±¶ od¿ywkê (w³osy krêcone, przet³uszczaj±ce siê), ale albo tak± bez sp³ukiwania albo jak±¶ ekspresow± co mo¿na od razu zmyæ. W grê nie wchodz± ¿adne maski, oleje itd. Mo¿ecie poleciæ co¶ co mog³oby mu pomóc?

Dr House: Ludzie siê modl±, ¿eby Bóg nie rozgniót³ ich jak robaka.
niezarejestrowana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-30, 20:23   #1247
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 119

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja u¿ywam codziennie pokrzywowego szamponu w litrowej butelce za ok 5,8 z³ szukaj na pó³kach kosmetycznych w samoobs³ugowych niedu¿ych spo¿ywczakach. Nazwê napiszê pó¼niej bo z g³owy nie pamiêtam
Stary 2014-11-30, 20:24   #1248
april_20
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 010

Kiedy¶ jak wieczorem umy³am g³owê i na³o¿y³am ¿el to rano odcisnelam sucharki i by³a bajka a teraz nie ma sucharów tyko jest siano, pielêgnacji nie zmieni³am ¿elu daje du¿o, co mo¿e byæ tego powodem?
Stary 2014-11-30, 20:29   #1249
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

Cytat:
Kiedy¶ jak wieczorem umy³am g³owê i na³o¿y³am ¿el to rano odcisnelam sucharki i by³a bajka a teraz nie ma sucharów tyko jest siano, pielêgnacji nie zmieni³am ¿elu daje du¿o, co mo¿e byæ tego powodem?
Zima
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-11-30, 21:06   #1250
Newquay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188

Kochane kreconowlose moje wlosiaki mialy sie co raz to lepiej, az do momentu. Od tygodnia na glowie mam tragedie i to jeszcze malo powiedziane ;(
Wszystko zaczelo sie od tego, ze chcialam wrocic do naturalnego koloru wlosow i zostawic jedynie kilka blond pasemek. Mialam juz spory odrost wiec zdecydowalam, ze wracamy do natury.
Oddalam sie wiec w rece fryzjerki. No i to byl moj najwiekszy blad dotyczacy wlosow. Fryzjerka stwierdzila, ze powoli bedzie wracala do mojego naturalnego odcienia, zeby nie bylo szoku. Coz zaufalam glupia. Malo tego wlosy obciela mi na krociutko, przed ramiona Teraz wygladaja jak mop, doslownie, brudny stary mop.
Kolory mam dwa - rudy i jakis niby blond. Nigdy w zyciu nikt mi nie zrobil takiego sorki za wyrazenie g*wna na glowie.
Zdesperowana kupilam sobie B4 Hair colour remover , ale nie mialam serca pakowac takiej chemii na wloski i darowalam sobie.
Za tydzien ide do innej fryzjerki, mam nadzieje, ze ta naprawi ta tragedie. Bardzo na nia licze, tym bardziej, ze kiedys slicznie zrobila mi wloski. Ciesze sie, ze wrocila do miasta, bo teraz juz tylko do niej bed chodzila.
Tak zalamana to ja jeszcze nie bylam. Teraz to dopiero wlosy mi sie nie chca krecic ani lokow, ani fal tylko, w rozpuszczonych wygladam jakbym zamiast czapki ubrala swojego mopa. Zwiazac wlosy ciezko,bo sa strasznie krotkie.
Dziewczyny i co ja mam teraz robic? Jak je pielegnowac? Dotychczas olejowalam olejem kokosowym, bo mi bardzo sluzyl, szampon altera,odzywka isana niebieska, maska John frieda nawilzajaca, szampon z sls 7 ziol Schaumy, odzywka bez splukiwania ,na koncowki olejek arganowy.
Jestem tak zdesperowana, ze juz chcialam na lyso sie golic, ale maz mi to wybil z glowy. Dzieki Bogu
Rany nie wiem jak mozna tak komus wlosy popsuc
Czuje sie brzydka, zalamana i ciagle chce mi sie plakac ;(
W zalaczeniu zdjecia przed i po.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 16092014.jpg (16,3 KB, 31 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg odrost.jpg (26,3 KB, 30 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg tragedia.jpg (24,1 KB, 36 za³adowañ)
Stary 2014-11-30, 21:41   #1251
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Moje w³osy ostatnio maj± focha, chyba zwi±zanego z zim±, bo to, co do tej pory im s³u¿y³o, daje aktualnie efekt puchu i sucho¶ci. A poza tym nie mam innych kosmetyków, bo reszty siê pozby³am Kupowaæ nowo¶ci nie chcê, bo szkoda mi pieniêdzy i nie po to poprzednich kosmetyków siê pozbywa³am, by kolejne nakupowaæ. Liczê na to, ¿e im przejdzie. Zastanawia³am siê, czy nie nanaftowaæ ich (co za okre¶lenie ) z olejem, d-pantenolem i keratyn± na 15 minut, tylko obawiam siê, ¿e nafta spowoduje suszê. Pozostaje mi chyba czekaæ a¿ siê ogarn±.
Macie jakie¶ sprawdzone sposoby na ten niesprzyjaj±cy w³osom okres zimy?
Stary 2014-11-30, 22:29   #1252
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Newquay Poka¿ wiadomo¶æ
Kochane kreconowlose moje wlosiaki mialy sie co raz to lepiej, az do momentu. Od tygodnia na glowie mam tragedie i to jeszcze malo powiedziane ;(
Wszystko zaczelo sie od tego, ze chcialam wrocic do naturalnego koloru wlosow i zostawic jedynie kilka blond pasemek. Mialam juz spory odrost wiec zdecydowalam, ze wracamy do natury.
Oddalam sie wiec w rece fryzjerki. No i to byl moj najwiekszy blad dotyczacy wlosow. Fryzjerka stwierdzila, ze powoli bedzie wracala do mojego naturalnego odcienia, zeby nie bylo szoku. Coz zaufalam glupia. Malo tego wlosy obciela mi na krociutko, przed ramiona Teraz wygladaja jak mop, doslownie, brudny stary mop.
Kolory mam dwa - rudy i jakis niby blond. Nigdy w zyciu nikt mi nie zrobil takiego sorki za wyrazenie g*wna na glowie.
Zdesperowana kupilam sobie B4 Hair colour remover , ale nie mialam serca pakowac takiej chemii na wloski i darowalam sobie.
Za tydzien ide do innej fryzjerki, mam nadzieje, ze ta naprawi ta tragedie. Bardzo na nia licze, tym bardziej, ze kiedys slicznie zrobila mi wloski. Ciesze sie, ze wrocila do miasta, bo teraz juz tylko do niej bed chodzila.
Tak zalamana to ja jeszcze nie bylam. Teraz to dopiero wlosy mi sie nie chca krecic ani lokow, ani fal tylko, w rozpuszczonych wygladam jakbym zamiast czapki ubrala swojego mopa. Zwiazac wlosy ciezko,bo sa strasznie krotkie.
Dziewczyny i co ja mam teraz robic? Jak je pielegnowac? Dotychczas olejowalam olejem kokosowym, bo mi bardzo sluzyl, szampon altera,odzywka isana niebieska, maska John frieda nawilzajaca, szampon z sls 7 ziol Schaumy, odzywka bez splukiwania ,na koncowki olejek arganowy.
Jestem tak zdesperowana, ze juz chcialam na lyso sie golic, ale maz mi to wybil z glowy. Dzieki Bogu
Rany nie wiem jak mozna tak komus wlosy popsuc
Czuje sie brzydka, zalamana i ciagle chce mi sie plakac ;(
W zalaczeniu zdjecia przed i po.
Nie powiem, oryginaln± my¶l mia³a, k³a¶æ rudy na w³osy maj±ce siê zrównaæ z czarnym odrostem Druga fryzjerka to naprawi, nie martw siê. A co do d³ugo¶ci i skrêtu - ciê¿ko cokolwiek radziæ widz±c zdjêcia upiêtego kucyka. Wrzuciæ zakrêcon± ca³o¶æ, to siê co¶ wymy¶li.
Dziewoje trzymajcie za mnie jutro kciuki, b³agam!
Stary 2014-11-30, 22:35   #1253
april_20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Zima
Serio?
Stary 2014-11-30, 22:39   #1254
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Serio?
A co w tym dziwnego? W domu grzej± kaloryfery - w³osy szybko siê wysuszaj±. Na zewn±trz nosi siê czapke - elektryzuj± i ³ami±. Wk³adanie i zdejmowanie jej kilka razy dziennie plus szalik na szyi - rozdwojenia. W³osy zim± s± du¿o trudniejsze do ujarzmienia ni¿ latem
Stary 2014-11-30, 23:09   #1255
april_20
Zadomowienie

Cytat:
A co w tym dziwnego? W domu grzej± kaloryfery - w³osy szybko siê wysuszaj±. Na zewn±trz nosi siê czapke - elektryzuj± i ³ami±. Wk³adanie i zdejmowanie jej kilka razy dziennie plus szalik na szyi - rozdwojenia. W³osy zim± s± du¿o trudniejsze do ujarzmienia ni¿ latem
W takim razie jak o nie dbaæ aby tego zapobiec?
Stary 2014-11-30, 23:16   #1256
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
W takim razie jak o nie dbaæ aby tego zapobiec?
Zabezpieczac przede wszystkim, plus duzo nawilzania. Potestuj nowe kosmetyki, moje wlosy np. latem uwielbiaja proteiny, zima ich nie znosza. Trzeba testowac.
Stary 2014-11-30, 23:27   #1257
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Zabezpieczac przede wszystkim, plus duzo nawilzania. Potestuj nowe kosmetyki, moje wlosy np. latem uwielbiaja proteiny, zima ich nie znosza. Trzeba testowac.
Moje w³osy zim± uwielbiaj± emolientowe od¿ywki i oleje.
Stary 2014-11-30, 23:35   #1258
201605161428
Konto usuniête

Ostatnio maja faze na odzywke do kreconych Ives Rocher ale nawet nie sprawdzalam jaki to rodzaj odzywki
Stary 2014-11-30, 23:41   #1259
201704240951
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 8 105

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Moje w³osy zim± uwielbiaj± emolientowe od¿ywki i oleje.

Moje za to uwielbiaj± sylikony zim±, bleh.
201704240951 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-01, 00:51   #1260
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nika135 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje za to uwielbiaj± sylikony zim±, bleh.
O, to te¿. W ogóle ostatnio odstawi³am pielêgnacje antysilikonow± bo chce zobaczyæ jak moje w³osy toleruj± silikony bo to jednak spore zabezpieczenie i na razie jest ok.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.