|
|
#871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Bo nie widzą sensu, ja też, chciałam dotrwać do grudnia i jest grudzień. Wystarczy
![]() ![]() U Inka będą robić cc czy co???Trzymam kciuki
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem lekarz stwierdził ze to moje wypadające biodro mu się nie podoba i kazał do szpitala jechać... Mam nadzieje ze nie będą mnie trzymali na obserwacji tydzień
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
powodzenia! daj znać co i jak.
|
#875 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w grudniu
Tylko, że u mnie jest 9 stopni i nie czuję tej zimowej atmosfery :P raczej taki październik za oknem. A ja mam po południu wizytę w szpitalu i mam nadzieję, że następna będzie już na poród Minka to Lili zajęła miejsce męża? moj TZ mowi, ze nie pozwoli na własną eksmisje, ale my mamy duze łóżko 180x200 więc miejsce jest dla całej trójki ;-)Bimbunia mam identycznie. Mała dużo sie wierci-panikuję, za mało-też panikuję nie dogodzisz, trzeba mi już rodzić ![]() Truska Ty chyba obecnie najsprawniejsza z nas wszystkich ja chwilami czuje się jak stara babcia. TZ ciągle mnie wyprzedza jak gdzieś idziemy i muszę krzyczeć za nim "zwooolniiiij!" ![]() Inka daj kciuki za dobre wieści i oby Cie tam bez sensu nie trzymali |
|
|
|
#877 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#878 |
|
Rozeznanie
|
witajcie w grudniu
Inka to trzymamy kciuki żeby wszystko poszło pomyślnie i żeby Cie faktycznie bez sensu tylko tam nie trzymali... mi się ciągle spac chce, w nocy trochę się kręciłam i zaraz chyba pojde to odespac. dziś też mam ktg ale dopiero o 19, a od wczoraj coś mnie dziwnie czyści... może poród by się zblizał? :P |
|
|
|
#879 |
|
Raczkowanie
|
Inka kciuki zeby nie trzymali Cie na oddziale bez sensu
witam sie w grudniu :p teraz spokojnie mozna rodzic smiejemy sie z mezem ze corka jest kochana i czeka na taty urlop bo ma od jutra do konca grudnia i dlatego jeszcze nie wylazla zeby tata sie z pracy nie musial urywac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Witam się w grudniu Zawsze lubiłam ten miesiąc ze względu na święta i atmosferę a teraz jeszcze z jednego powodu![]() Dziś całą noc praktycznie nie spałam brzuch mnie ciągnął i pobolewał ![]() Trusia że Ty jeszcze masz siłę tak wszędzie chodzić na nogach:p bo dla mnie przejście się po sklepach to jest już nie lada wyczyn Inka dobrze jednak że poszłaś do tego ortopedy, no ale mam nadzieje że wszystko będzie dobrze z Twoim biodrem i nie będą Cię w szpitalu długo trzymać. Ja też mam zamiar się wybrać do ortopedy spojenie mnie tak okropnie boli i wszystko mi tam strzela jak się podnoszę że aż się boję że coś może mi się tam rozeszło ![]()
|
#881 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ludzie to jednak nie mają wyobraźni. Cytat:
Ja mam o 15.30 a potem sr. Kciuki za Twoją wizytę ![]() Inka powodzenia Odebrałam rano wyniki gbs na szczęście nic się do mnie nie przypałętało wróciłam przed 8 położyłam się spać i obudziłam się jakieś 30 min temu chyba musiałam odespać zbyt intensywny weekend.
|
|
#882 | ||
|
Zakorzenienie
|
I ja witam się w grudniu
Cytat:
ja wizytę mam jutro i też mi wyszły bakterie, dziś powtórzyłam badanie, żeby mieć pewność, że to nie np. przez zle pobranie próbki całą ciążę nic nie było to się na koniec przyplątało Cytat:
to miał teść nosa, niech sprawdzą co i jak, żebyś później nie miała problemów po porodzie
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
I ja się witam w grudniu.
![]() Inka ![]() Trusia, podziel się później wiedzą ze sr.
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w grudniu Mamusie
Ja też dzisiaj mam wizytę o 15:45, tyle że bez USG więc nie popodglądam Małej, ale przynajmniej zobaczymy czy coś zaczyna się dziać, bo spojenie to tak mnie napier*** że w nocy z boku na bok się przekręcić nie mogę , a na ostatniej wizycie gin mówiła że Mała już nisko leży, chociaż ja do terminu mam jeszcze 29 dni Wizytę z USG mam dopiero 11 grudnia i tej wizyty się nie mogę doczekać Wieczorem mamy ostatnie zajęcia w SR, chyba będzie mi ich trochę brakować, bo fajnie na nich zawsze było... Trzymam za wszystkie pozostałe wizyty, bo widzę że dzisiaj znowu jest ich sporo
|
#885 |
|
Wtajemniczenie
|
INKA -trzymam kciuki żeby wszystko było ok
SASIA - mój tz na stałe się nie exmitował, jeszcze nie wiem jak to rozegrać, bo starsza nie chce spać sama, teraz tym bardziej nie chcę jej przymuszac. Czas pokaże
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Podziele się obiecuję jeśli dotrwam do czwartku
Ja to myślę ze to ostatni zryw mój przed porodem i siły wróciły :-D Inka kciuki! Minka a może niech mąż śpi se starsza? U znajomych właśnie tak zrobili a później dostała swój pokój i piękne łóżko księżniczki i chciała już sama spać
|
#887 |
|
Rozeznanie
|
O to dzisiaj kilka z nas ma wizyty
ja się wycwanie i "wybiorę" sobię lekarza. Jak ktoś wyjdzie i wywoła mój nr, a ja nie będę go/jej chciała, to udam, że mnie nie ma i poczekam na następnego lekarza (zazwyczaj jest ich ok 5-6 więc jest w czym przebierać Ja mam już nisko brzuch, pod cyckami miejsce na dwie dłonie, śmieje się, że odkrywam się dawna "ja"
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Oo Sasia to u Ciebie tak można? Cwaniara
Mi też ten brzuch tak wisi jak miał zaraz na ziemię spaść :-D
|
#889 |
|
Rozeznanie
|
jakoś nie umiem się w rozmowę wstrzelić
tak z innej beczki, zna któraś włoski? |
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie ze już masz przy sobie synka i to takiego przystojniaka w dodatku
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#893 |
|
Rozeznanie
|
Trusia- nie wiem czy tak można, ale raz już tak przegapiłam numerek, bo byłam na badaniu ciśnienia i jak wróciłam, to bez problemu wtryniłam się w kolejke
madzia ehh, bo teraz troche się podzieliłyśmy-jedne mają dzieciaczki, inne nie i jak widać już i tematy są inne dla każdej z tych "grup" wszystkie urodzimy, to wszystko wróci do normy i super, że malutki rośnie wrzucaj fotki na maila
|
|
|
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie masz rację, jak już wszystkie będą rozpakowane wszystko wróci do normy )
|
|
|
|
|
#896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() A co do tematu żłobków/przedszkoli, każda kobieta w moim otoczeniu zgrywa taką mądrą, że lepiej w domu siedzieć, a nie posyłać dzieci, a same wcześniej posyłały i chodziły do pracy. Trzeba też trochę myśleć przyszłościowo, o swoim życiu i karierze, bo niestety pracodawcy nie docenią faktu poświęcenia się dla rodziny. Ja też mam zamiar szybko wrócić do pracy. Nie mam wyjścia po prostu. |
|
|
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
u mnie od dzisiaj 2 tyg.... jakoś od dłuższego czasu mam tak dodu*&^ humor że nie wiem... pożarłam się dzisiaj z TŻem bo wszystko jest "jutro"... dopiero dzisiaj udało mi się go zmusić do spakowania się do szpitala przy czym musiałam stać nad nim jak żandarm i nadzorować. a ile skarpetek?jakie buty? po co spodnie na zmianę?a gdzie pasta do zębów? wrrr...
![]() jeszcze wczoraj w łóżku prosił że muszę mu jeszcze raz wszystko wytłumaczyć co gdzie w walizce po czym jak ją otworzyłam to nie podniósł oczu znad książki... wszystko jutro albo potem....nienawidzę tego ale już dość jak słyszę jakie wy robicie maratony to omg...my wczoraj do znajomych na drugą stronę ulicy jechaliśmy samochodem bo ja się już toczę bardzo powoli i w sumie dłuższy spacer jest dla mnie bolesny... mam wrażenie że mały wypada... chciałabym w sobotę jeszcze zrobić party TŻ urodziny były, moje imieniny i "pożegnanie" dwupaku:P ale oczywiście usłyszałam że "jutro się nad tym zastanowimy".... |
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam ze ja uważam ze nie ma nic lepszego dla dziecka jak rówieśnicy i właśnie chodzenie do przedszkola. Wiadomo rodziców nikt nie zastąpi ale dzięki temu.ze chodZa na jakieś zajęcia to lepiej się rozwijają i niech mówią co chcą inni
|
#899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już nie pamiętam jak to było z brzuchem chodzić a ciężko mi było cholernie, i sama jestem w szoku bo za każdym razem jak mi ktoś powtarzał, że te ciężkie rzeczy czy ból zapomnę jak tylko małego przytulę to ja się w głowę pukałam i się śmiałam, że ja pamiętliwa jestem i, że wszystko będą pamiętać a tu niespodzianka bo patrząc na swoją kruszynkę nawet nie przypominam sobie strachu jaki przeżywałam leżąc przed cesarką ani tego jak wstać nie mogłam po niej
|
|
|
|
|
#900 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo w rodzinie tez zauwazylam, ze te dzieci co nie chodzili do przedszkola, zaczely chorowac jak poszly do szkoly
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

witam sie w grudniu :p teraz spokojnie mozna rodzic 
i w końcu się odczepiła. No i twierdzi, że ja całe życie jestem na diecie i się odchudzam i nic nie jem -tu się grubo myli, bo nawet nie chciała by się przekonać ile potrafię zjeść.

, a na ostatniej wizycie gin mówiła że Mała już nisko leży, chociaż ja do terminu mam jeszcze 29 dni