![]() |
#4951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Pola w tamtym roku nie miała kombinezonu
![]() ![]() Cytat:
![]() Ze spaniem już git, wczoraj Pola zasnęła przed 21, dziś wstała o 8 ![]() Nie wiem, czy to znowu słomiany zapał, ale pogadaliśmy z tż i wczoraj nawet sam zaczął patrzeć na mieszkania ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Lady mam nadzieję, że toruński bieg mikołajowy aktualny i uda nam się spotkać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Rozeznanie
|
Sylwietta - na moje oko sukienka nr 1
Mała - super, że mąż dziś wychodzi ![]() Ezzo, Hope - dziękuję za życzenia zdrówka. Na razie czuję się średnio, zabunkrowałam się w pokoju i przespałam 1,5 godziny (uwielbiam swoją pracę, mówiłam już? ![]() Ezzo - u nas identyko ze skarpetkami - musi wybrać, inaczej nie przejdzie. Czasem wraca do tych, które ja podałam, ale to co innego - to już JEJ wybór ![]() Ifwka - duuużo dajesz radę zrobić po powrocie do domu. U mnie wygląda to tak, że jestem w chacie ok. 16:00. Jem obiad, potem zabawa, zabawa, zabawa, kąpanie i usypianie. Jak Mała zaśnie, to odpoczywam lub pracuję, z rzadka gotuję. Obiady i zakupy robi tz, ja robię pranie (to razem z Mychą) i ogarniam chatę (ale też z grubsza, przy większym sprzątaniu to tylko z pomocą Starego). Podziwiam, że wytrzymujesz do północy. Hje - kciuki za mieszkanko! |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
![]() idę położyć Darię spać i przyjdę Was poczytać ![]()
#4955 | |
Lurker ;)
|
Cytat:
Nie biore pod uwage stazu. Nie zamierzam zapieprzac na caly etat przez pol roku i odbierac 800 zl. Mam dzis spotkanie w sprawie pracy ![]() ![]() 9 rano, t. brata byla w lidlu po duplo, brak ![]()
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
Ezzo : boskie ma teksty!
U nas od dawna miewa fazy na wybieranie ubrań, szczególnie skarpetek, często słyszę "inne!" Hje: super, trzymam kciuki - ja może za tydzień będę u siebie, bez skończonej łazienki i czynnej kuchni ale będę miała jak spać itp, obiad zrobie na dole jak mama w pracy będzie, marzę po prostu o wieczorach sam na sam, w SPOKOJU ![]() Młode padło dzisiaj później spać bo tata mi przerwał usypianie, więc śpi od 30 minut dopiero. Weekend na uczelni, kolokwium napisane, nie znam oceny ale chyba nie będzie źle - a ile się Ami nagadała, naopowiadała jak mnie nie było ![]() Co do kolorów to zapytałam z ciekawości, przy okazji "naciśnij mnie" bo tam mowa o kolorach - u nas rozróźnia i nazywa czarny (ciany), biały (normalnie, biały), do niedawna wszystko było czarne ![]() My też nie mamy kombinezonu, szukam na allegro albo całości albo spodni samych pasujących mi do kurtki z tesco. W ogóle ciężko kupić cieplejsze spodnie, np dzinsy z ociepleniem czy coś - jedne ostatnio na grupie kupiłam, czekam na przesyłkę. Zależy mi bo Ami nie toleruje rajstop, tylko leginsy pod spodem, jak coś zakrywa stopę tak jak rajstopy - jest be. |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
Mogę Was jeszcze pomęczyc? Mam sukienkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za życzenia zdrówka. Mam nadzieję że nic sien am z tego nie wykluje.
Odnbośnie pomagania, czasem przykro mi było jak pisałyście jak Wam dzieciaczki pomagają, a tera zmoja Oli praktycznie sama opróżnia zmywarkę, ręką mi się każe odsuwać i sama wszystko. Bokeh do Ciebie mam prośbę, mogłabyś tą skrzynię obfocić z bliska i jak się ona otwiera, bo strasznie mnie to zaciekawiło. Wczoraj całe popołudnie wyklejaliśmy drzewko na ścianie w pokoju Oliwki. Wreszcie zaczęliśmy robic coś więcej w pokoju Oliwki.
#4960 |
Lurker ;)
|
Debrah teraz od 4 grudnia bedzie wyprzedaz odziezy zimowej dziececej w lidlu, spodnie narciarskie za 29 zl
![]()
#4961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas szal na "Nacisnij mnie" trwa a Yae najbardziej bawi wolanie "jescie" i klaskanie oraz liczenie kropek do pieciu (oczywiscie bez mowienia). U nas od jutra zima sie zaczyna. Brrr, a tak pieknie bylo dotychczas |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Genialne!!! tylko że mam już to na mikołajki..nie za dużo tego ?? http://allegro.pl/melissa-13785-tabl...823058061.html może być jeszcze taki-ale to też to samo tyle że cena niższa http://allegro.pl/melissa-doug-drewn...839979651.html
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-12-01 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Tż ma I zmianę to robi około domowe/remontowe rzeczy. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
My mamy kombinezon z lidla, podobniejak w zeszłym ropku, oprócz tego dwa płaszczyki i 4 kurtki ![]()
![]() |
#4964 |
Zakorzenienie
|
Hje na Nowy Sącz?
![]() ![]() ![]() Kusicie tą "Naciśnij mnie" i chyba Młodemu kupię, tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Moja jeszcze nie czyta ze mną "naciśnij mnie" sama chce oglądać
![]() Little : dzięki, gdyby coś jeszcze zostało to byłabym bardzo happy! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4966 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() lub druga ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak ja bym chciała żeby Daria już tak mówiła ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-12-01 o 13:19 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mówienia - zacznie ![]() Coś tam mówi po swojemu?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Silver, ano stąd, ze monż ma mi oddac 500 zł, które mu pozyczylam miesiac temu
![]() ![]() Zacznie Daria mówic, zobaczysz, ja codzinnie jestem zaskoczona ile Bartulo nowych słow umie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przyszly mi kolejne ksiazeczki, tym razem z allegro. 5 swiatecznych, cudne-z ruchomymi obrazkami! i 5 takich rozkladanych bajek... Cytat:
![]() ![]() zdrowka!!!! super! Cytat:
sylwietta - jak dla mnie od biedy nr 1, pisze od biedy bo nie lubie jak calosc jest w tym kolorze, poprostu wydaje mi sie ze nie widac tej sukienki. mam taka bluzke, nawet dwie, ubistwiam ale calosc w tym kolorze jak dla mnie na nie ja dzis wyplacilam tysiaka na wegiel i tyle mam z wyplaty ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4970 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ogromne kciuki trzymam za mieszkanie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja ostatnio w lidlu kupiłam ocieplane spodnie dla Darii.
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
Hope, chyba jkednak zostaniemy przy Nowym
![]() ![]() ![]() Na święta nie chcemy już kombinować, ale zaraz po Nowym Roku byśmy chcieli iść ![]() Debrah, no to w końcu ![]() Ezzo, a co dokładnie Ci się śniło? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzis Kubson opowiadal mi bajke, oczywiscie o traktorku ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() z tego, co pamiętam Bokeh przytulam mocno, mi też brakuje kontaktu z innymi ludźmi, jedyną odskocznią jest teraz dla mnie comiesięczne szkolenie, podczas którego widzę się ze znajomymi z pracy. Niby na osiedlu, gdzie mieszkam jest sporo mam ale jakoś nie złapałam z nimi bliższego kontaktu... A co do tż to brak mi słów. Mój tż jest jaki jest ale zawsze wszystko ze mną ustala i nawet na wyjazdy integracyjne z pracy się nigdy nie pisze bo mówi, że woli spędzić czas ze mną i z Kubą... hje aby wyprowadzka doszła do skutku ![]() misiaeel ale spryciarz z tego Twojego tż ![]() ![]() sylwia 1 i 3 sukienka mi się podoba, zresztą w każdej będziesz pięknie wyglądać ![]() nawijko moja t. mnie irytuje nawet jak grzebie mi w szaflach, bo np szuka szklanki, gdyby mi garki umyła to bym chyba ![]() Debrah teksty o nie tak poukładanych przyprawach czy umycie sedesu mnie powaliły ![]() chociaż moja mama mnie ostatnio też podobnie zirytowała, w zeszłą niedzielę robiłam karczek w musztardzie i kroiłam mięso itd, to stała przy mnie i dyrygowała ![]() ![]() marsi spóźnione ale szczere życzenia dla Was, dużo dużo miłości ![]() ![]() ellmi Fifek boski ![]() meneq zazdroszczę oceanarium ![]() a pytania na wizycie u lekarza mnie rozwaliły ![]() hope ![]() ![]() pisałyście o higienie snu, u nas nigdy nie było nic na zegarek, często zmieniają się nam godziny drzemek, posiłków itd (tzn stałe jest co po sobie następuje ale nigdy nie godziny) i nigdy nam się nie zdarzyło, żeby Kuba poszedł spać np w ok. 22. Nawet w tą sobotę, kiedy nie miał drzemki w dzień (tyle atrakcji, że brak czasu na sen), widziałam, że się już słania na nogach, więc wykąpałam, ubrałam w piżamkę o 17 i zaraz zasnął, obudził się koło 19 ale dałam uu i spał dalej, budził się w nocy kilka razy ale to tak standardowo i wstał o 7 rano, sama byłam w ciężkim szoku, bo obawiałam się pobudki o 4 ![]() Podobnie jak wracaliśmy kiedyś z wesela. Kuba przespał całą drogę i obudził się przed 22, juz myśleliśmy, że będzie brykał do 2 ale go wykąpaliśmy i usnął bez większych problemów koło 23 ![]() Nawet jak chwilę później wstanie z drzemki (np przed 16) to max po 21 zasypia. Koniec świata pstryk na fb ![]() ![]() Tyle pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama, Tata, Baba (babcia), Djadja (dziadek), Ania, Aga, Daja (Daria), tak, nie, Oć (chodź) Oć tu (chodź tu) Pa,pa Tu Tam iść Bu (buty) Ba (bajka) Joja (Jola) Jej, (lej, nalej pić) Sisi (siku) Kupa hał (piesek) , naśladuje też kaczkę, kotka, lwa brum(auto) citać (czytać) oko daj hisia (huśtać) ha (halo , jak rozmawia przez telefon) tsi (trzy) kom ( kąpać się) dzidzi (dzidziuś) Lala pupa cie (chce) ała bam (jak się przewróci lub jak rzuca piłką) tańć (tańcz) eście ( jeszcze) konie (koniec) dam mam cieś (cześć) sisiek (Krzysiek) cić (wyrzucić) I tyle ![]() zdaniami nie mówi jeszcze wogóle bardziej tak po swojemu byle co
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
i szukam stolika i krzesełek dla Kuby od dziadków pod choinkę i tyle tego, że nie wiem, co wybrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
Silver dzięki za kciuki, bardzo się przydadzą na pewno
![]() Hje to i tak będziemy się widywać ![]() Dziewczyny takie rzeczy u nas po 21 w sobotę.. TZ remontował, Młodzież szalała (nie zwracać uwagi na TZ w majtach ![]() Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-12-01 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas zdania są Ale takie wiecie bez spojnikow itp , chociaż ostatnio powiedziała : "tato napij się " Zazwyczaj to np 'Ama dała jdzienie totu, chjupy sypala, Loja (lora imię kota) maś jeć! " 'Ama jedzie domu z dziadzim, autem! ' , ''ciesialala Ibie (simbie, pies T ) dosy ' takiego typu. Często 'w " zamienia na 'd' , 'g' też na D. Ma jedno słowo niepoprawne zupełnie mianowicie 'łyżeczka' to brzmi jak 'chwyta' ~ bo złapała ode mnie jak jej pokazywałam jak łyżeczkę trzymać żeby się nic nie wysypalo typu 'chwytasz tak i tak, teraz nabierasz' , Ale pewnie sobie z czasem zamieni. Po weekendzie w kółko opowiada 'babcia nie ma mjami (mleko, czasem mówi 'mleto' ), Tata nie ma, dziadzia nie ma, mama Madzia ma ! Amy, moje! ' i zasmiewa się z tego. Jedyne co to jest wielki problem z drzemka gdy mnie nie ma, szuka mnie i woła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zakorzenienie
|
Hope, no ja myślę
![]() Dadi świetny pomocnik! NETI, u nas dzisiaj były jeszcze ostatnie paczki Dad świątecznych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Nancy: ja mam dziś trochę 'Bokehowy' dzień, więc może się jakoś spikniemy któregoś dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.