|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
EdithS super, że wypisali Cię ze szpitala
I najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok Teraz tylko leż i odpoczywaj jedynie co to wizaż dozwolony w 100%
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
#2912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi też brzuch czasem twardnieje szczególnie pod koniec dnia-wizyte mam w czwartek wiec dopytam co I jak...oby wszytsko było oki
|
|
|
#2913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
nie chce nikogo straszyć , ale wnet święta ale wagi pójdą w góre
![]() my z tż każde święto gdzieś indziej także będzie co smakować aż się boję![]()
|
#2915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Służba zdrowia to burdel, gdzie większość lekarzy ma w nosie pacjentów. Tylko nieliczni wykazują się prawidłowym podejściem. Wiele z tych problemów spowodował jednak NFZ i jego dziwne zasady rozliczania pacjentów i słabych limitów.. Dla przykładu ginekolog w małym miasteczku moich rodziców ma limit dzienny 15 pacjentów, a czasem dziennie potrafi przyjść setka. Wszystkich nie przyjmie, ewentualnie z 30 i ma dość. A jest tam raptem 2 ginekologów, z czego jeden przyjmuje bardzo rzadko i jest słabo oblegany. Trzymam kciuki za Ciebie i daj koniecznie znać jak jutro. Mam nadzieję, że załatwisz sprawę, bo to żenada co Ci zrobili.
|
|
|
#2916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
jutro dzień darmowej dostawy w potężnej ilości sklepów internetowych http://www.dziendarmowejdostawy.pl/ będziecie korzystać? ja chyba sobie cień do oczu zamówię
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak mnie czasem walnie że aż brzuch zgrochocze ale niech mnie biję wiem że z nią wszystko ok jak się odzywa
|
|
#2920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Strach się bać, bo teściowa jak i mój tato dobrze gotują mmm ten karp i pierogi ahhh ja to sie doczekać nie mogę ![]() ...a dzisiaj tato mnie przez telefon ustawiał do porzadku, abym pościła do soboty bo w sukienkę na ślub nie wejdę
|
|
|
|
|
#2921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
zawsze trzeba się ograniczać , ale jak ograniczyć jak tak bardzo chce się jeść no nie ![]() ja dziś jeszcze kilkanaście chipsów zaliczyłam
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę dziewczyny poważnie się zastanawiam nad wyborem pieluszek - jedno- czy wielorazowe.
Poczytajcie m.in to: https://hipokrates2012.wordpress.com...ze-sa-tetrowe/
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
My na wigilię zostajemy sami w domu, po kolacji pewnie pójdziemy do brata Tzta.
Marzy nam sie wypad do polski na swieta, moze za rok sie uda ![]() Ja całe wieczory spędzam na poszukiwaniu moich wymarzonych garnkow znalazłam je ale niestety dopiero w stanach![]() Zbliża sie noc a ja znów sie boje, ze skurcze nóg będą mnie męczyć przynajmniej co dwa dni mnie łapią, juz nie wiem jak sobie pomoc
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze teraz daję radę, ale myślę, że jeszcze z miesiąc i TŻ zaangażuje w to przedsięwzięcie, chyba że będzie się bardzo bronił
![]() Ja też na kapustkę czekam i na barszcz z uszkami ![]() A w ogóle to nie mam pomysłów na prezenty, jak na razie obkupiłam tylko dzieciaki. I przepadłam jak o tych frytkach przeczytałam, poszłam i nasmażyłam. Mówię do TŻ, że idę frytki robić i czy też chce, bo tak mi się strasznie zachciało takich tłuściutkich prosto z oleju (wiem, wiem okropne ale ja takie najbardziej lubię). Jak zjadł powiedział, że przegięłam, bo były przeokropnie tłuste, mmm pychota ![]() Co do twardnienia brzucha, mój wieczorem jest jak kamień. Ale to pewnie po całym dniu normalne, no i po kolacji... A z szyjka się nic nie dzieje bo ma prawie 4 cm.
|
#2926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My w tym roku kupujemy tylko słodycze jako prezenty, mojej mamie zamówiłam właśnie fajną herbatę, bo ona nie może jeść słodkiego ![]() I pozamawiałam jeszcze pierdołki do pakowania tych słodyczy, jakieś wstążki, aniołki, choinki, winietki - zapłaciłam mniej niż 10 zł
|
||
|
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
Płakać mi sie chce. Wczoraj znalazłam wózek joolz, wydawła się w stanie idealnym, jeszcze na gwarancji za 1100zł. Tylko daleko, więc wychodziła opcja tylko wysyłki bez obejrzenia. I dzwoniłam sę dopytać o szczegóły, później drugi raz już po zastanowieniu i był sprzedany
Całą noc mi się śnił. Mam doła, bo zawsze się tak długo zastanawiam
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Halo dzień dobry
Ale miałam sen śniło mi się że byłam w takim mega lumpie i znalazłam fajny portfel a w nim pełno kasy ale kosztował 524 pieniążki (nie pamiętam waluty) i TŻ powiedział nie! A w portfelu było mnóstwo kasy wiec ukradlam te pieniądze bo myślałam że to euro a to jakieś Djuny się okazały g.... Warte ;/ Heh Djuny - skąd taka nazwa w moim słowniku?
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek dziewczyny. Kilka dni nieobecności i nie sposób was nadrobić. Pooglądałam tylko zdjęcia
Piękne brzuszki Ale wy wszystkie szczuplutkie, nie to co ja..ehWybaczcie że nie odniosę się do wszystkich, ale jest was tu tyle i tyle piszecie, że nie sposób. Mon widziałam foto Helenki Crystal widziałam, że masz pampki te zielone 1. One mają to wycięcie pod pępek? Bo ja kupiłam 0 białe i one mają. Gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt i wspniałych zakupów Ja kupiłam i wczoraj do mnie przyszło łóżeczko turystyczne ale to tkie mlutkie. Na wakacje (o ile gdzieś pojedziemy) będzie w sam raz.
|
|
|
|
#2931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie znowu TŻ obudził jak sie do pracy szykował.....sweterka szukał I pół szafy wyrzucił ...a sweterek na stoliku leżał
|
|
|
#2932 |
|
Raczkowanie
|
hej Mamusie
![]() ja już po śniadaniu i czas mi w drogę więc nie będzie mnie przez 2 dni ![]() EdithS to leż kochana kamieniem w łóżku, maleństwo jest najważniejsze marcia45 nie martw się na pewno znajdziesz w jeszcze lepszej cenie ja czekam i też kupuje po nowym roku i mam nadzieje że będą jeszcze tańsze ![]() no i mój tż chyba pozbył się obaw odnośnie fiku-miku, dziś sam zaczął się do mnie tulić aż zapytałam co się stało że tak zdanie zmienił i co się okazało?? że za moimi plecami zadzwonił do mojego gina i odbyli "męską" rozmowę ![]() nie wiem co mu gin powiedział ale ogłaszam koniec celibatu |
|
|
|
#2933 | |||
|
Rozeznanie
|
Wstałam, zjadłam śniadanko i was podczytuję.
Mam nadzieję, że będzie ładna pogoda, to może wreszcie pójdę choć na chwilkę na spacer. Cytat:
. Jedyny minus, który akurat zniechęcił mnie do zakupu to składanie, dla mnie masakra. W Lublinie był niedawno nowy w promocji za 1990 zł, tylko czerwony i beżowy. Masz jeszcze 3 miesiace, może jeszcze będzie okazja.---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
|
#2934 |
|
Wtajemniczenie
|
Niusienkowa, widziłam przed chwilą, że w lutówkach dopisałaś mi komenta do brzuchacza
tu też wklejałam, tylko w innym strou hahaha Zboku nie wygląda tak źle, ale w obwodzie to ja już przekroczyłam 103cm Martula nie dołuj, znjdziesz drugi wózeczek. Widocznie ten nhje miał być dla Ciebie. Dobrze, że kupujesz z głową lepiej tak, niż wyżucić kasę w błoto.
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zadomowienie
|
Hej ho hej ho
Ja miałam wstac ok 7. Ale sie nie udało tak dobrze cieplutko w wyrku![]() Ja disiaj dzien załatwiania papierologii. I ogólnie ceny dokumntów na zakonczenie budowy Za jeden dokumnt u geodety wezmą 1400 zł To jade dziiaj im podrzucic projkty. Oraz mam odwiedzic kominiarza by też wypisał papierek![]() Bedzie cienko w grudniu.... jedynie chrzescic kupie pod choinke takiecho jezdzika. A reszcie symbolicznie jakis zestaw kosmetyków i tyle. ![]() Cytat:
|
|
|
#2936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przyznam się wam, że pół nocy zastanawiałam się, czy dobrze wybrałam lekarza. Co do szpitala to już go nie zmienię. Jest blisko, miałam tam bardzo dobrą opiekę. Cały cyrk zaczął się po wypisie, ale teraz już wiem, że trzeba pilnować samemu wszystkiego. Inną opcją byłby Lublin, ale to dalej no i żaden ze szpitali nie wzbudza mojego zaufania. Koleżanki rodziły w różnych miejscach i zawsze było coś nie tak. A szpital na Lubartowskiej i Staszica wzbudza we mnie strach Ale ten mój lekarz to nie za bardzo. Co do jego kompetencji to nie mam wątpliwości, dobrze się mną zajmował. Jednak gdy dzieje się coś nagłego to nie mogę na niego liczyć. Już miałam dwie takie sytuacje, a przecież dopiero przede mną najgorszy trymestr. Co jakiś czas piszecie, że dzwonicie do waszych lekarzy. Mój nie daje mi swojego telefonu i nie mam się jak z nim skontaktować bezpośrednio. Przyjmuje w Lublinie, a to dla mnie prawie 50 km w jedną stronę. Mam okropny dylemat Spodobał mi się lekarz, który zajmował się mną w szpitalu. Mój też tam pracuje, ale widziałam go tylko raz przez chwilkę i chyba mnie nie kojarzył. Niestety już wiem, że ten lekarz nie pracuje w moim mieście już od kilku miesięcy. Teraz pracuje tylko w szpitalu i gdzieś w Lublinie w prywatnym gabinecie
|
|
#2937 | |
|
Przyczajenie
|
Przezduzeem wizytę mamy 22.12. wieczorem, denerwuję się i modlę by było dobrze, to będzie najpiękniejszy prezent świąteczny jaki mogłabym sobie wymarzyć
![]() Cytat:
Dzień dobry przy herbatce ![]() Wczoraj robiłam ponowne wyniki toxo IgG, ponieważ te z poczatku ciązy były ujemne, tym razem wynik mam "wątpliwy". Czy któraś z Was miała podobnie? Nie wiem co to oznacza, a wizyta dopiero pojutrze. |
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pierwszy wynik był hm...no ze nie chorowałam na toxo, na razie nie dostałam drugiego skierowania ale sądze ze teraz jak bede 12.12 w piatek na wizycie to dostane i glukoze i pewnie toxo.
Ciekawe czy bede miala usg... dopochwowo to pewnie mi szyjke spr, chyba ze znów mnie wymęczy na fotelu- jak ja tego nie znosze ;((
|
#2939 |
|
Wtajemniczenie
|
Mimo zimna, życzę wam dziewczyny miłego dnia
Ja dziś się czuję wspaniale, to idę z tego dalej korzystać Wczoraj narobiłam pierogów ruskich i skończyłam wyszywać i szyć baldachim dziś ciąg dalszy szycia.
|
|
|
|
#2940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

I najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok
Teraz tylko leż i odpoczywaj 

dopochwowo to pewnie mi szyjke spr, chyba ze znów mnie wymęczy na fotelu- jak ja tego nie znosze ;((