Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-02, 12:15   #3001
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Czesc kochane

Witam was serdecznie w 25 tc ;D
Przepraszam ze mało pisze ale nie mogę sie jakoś wbić - czytam a nie wiem co napisać :/

Wlanie robię małe przedświąteczne porzatki w szafie :p

Moje zdobycze dla Bartosza - duzo, mało - cieżko ocenić ja jestem zaskoczona bo wszystko co kupiłam upychalam w szafie a teraz widze ile tego jest :p Załącznik 5851773Załącznik 5851777Załącznik 5851778Załącznik 5851779
za 25
ja też mam tego pełno dostałam i w ogóle
teraz nic nie kupuję czekam na wyprzedaże w sklepach w styczniu muszę sobie jakąś kasę zostawić na styczeń

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:22   #3002
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez slowiczek27 Pokaż wiadomość
Cześć kochane Na codzień jestem sobie weterynarzem , obecnie na zwolnieniu To moja pierwsza ciąża. Jutro zaczynam 24 tydzień. Termin porodu 28.03.2015 Będzie synuś Maksiu <3

Właśnie zabrałam się za czytanie książki " Najszczęśliwsze niemowle w okolicy " i jestem zachwycona ! Polecam
Maksiu Nasz synuś też będzie Maksiu, Maksymilianek
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:22   #3003
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a co z podłogą? da się odratować? pamiętaj, że możesz za to ściągnąć kasę z ubezpieczenia. Mi po awarii grzejnika zalało parkiet, którego w tym miejscu już nie dało się naprawić- ubezpieczyciel wypłacił kasę bez problemu
Tylko że to była taka awaria trochę z naszej winy No zobaczymy. Trochę się panele podniosły, ale nie wyglądają najgorzej, zobaczymy jutrpo, jak porządnie doschnie. A jeszcze nas czeka wizyta hydraulika, bo grzejnik grzeje na maksa i nie da się go skręcić. Podejrzewam też, że zalaliśmy sąsiadów, ale nikogo u nich nie ma dzisiaj
Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
od jutra zostanie mi 3 miesiące do poroduu
boże
wow idziesz jak burza
Cytat:
Czesc kochane

Moje zdobycze dla Bartosza - duzo, mało - cieżko ocenić ja jestem zaskoczona bo wszystko co kupiłam upychalam w szafie a teraz widze ile tego jest :p Załącznik 5851773Załącznik 5851777Załącznik 5851778Załącznik 5851779
a właśnie mam pytanie, hartujecie sutki? przygotowujecie je jakoś do karmienia? mama mi mówiła, że tak robiła, ale jakoś nie mogę się przekonać do tego może dzisiaj na SR się dopytam o to...
:[/QUOTE]
Moim zdaniem bardzo dużo już masz, ślicznie wszystko wygląda. Kurcze trochę się czuję jak wyrodna matka, bo na razie kupiłam 5-pak body Co do hartowania sutków, to ja nie planuję, ale ogólnie słyszałam, żeby też nie przesadzić, bo ogólnie stymulacja sutków powoduje skurcze macicy. Dlatego u osób karmiących piersią po porodzie macica szybciej wraca do normalnych rozmiarów, bo są większe skurcze

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:23   #3004
meganka18
Rozeznanie

Otulacz w Angry Birds , kocyk bambusowy, kocyk polarowy( biedronka w małpki z drugiej strony ) 5 ręczników - 2 dostałam juz w prezencie od dziewczyn z pracy ) ImageUploadedByWizaz Forum1417518876.744994.jpg

Pieluszki i skarpetki

ImageUploadedByWizaz Forum1417519402.857955.jpg
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:24   #3005
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Maksiu Nasz synuś też będzie Maksiu, Maksymilianek
Ładne imię

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 12:24   #3006
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość

I jak wrażenia po oględzinach porodówki? Ja to powiem wam szczerze że w szpitalu byłam raz jak mi wyrostek operowali(miałam 9 lat) ...nigdy póżniej nie lezałąm w szpitalu dlatego tym barzdiej poród będzie dla mnie stresujący
sala, jak normalna sala szpitalna, tylko z łóżkiem z bajerami automatycznie się podnosi, rozszerza itd jakoś nie byłam przestraszona, może przed porodem mi się załączy słyszałam kilka rodzących, 2 tylko krzyczały, a 12 kolejnych, które rodziły w ogóle i jak się spotykałam z nimi pod prysznicem, to były wszystkie promienne, pełne sił, aż miło się patrzyło. Jedyne co, to bolało mnie jak widziałam, jak chodzą biedulki z tymi wkładkami i pomalutku. Ale płącz dzieci był piękny
No i co mogę powiedzieć to w szpitalu było bardzo gorąco, dziewczyny miały koszule na krótki rękaw, niektóre nawet na ramiączkach i jak karmiły dzieci to z luzem cyca wywalały zdejmując ramiączka
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:25   #3007
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Czesc kochane

Przepraszam ze mało pisze ale nie mogę sie jakoś wbić - czytam a nie wiem co napisać :/

Cudeńka
Stary 2014-12-02, 12:26   #3008
Kinka_
Przyczajenie

Cytat:

Trzymam kciuki za prezent! Będzie dobrze

Cytat:
a co daje ten napar z liści malin?

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

ano....mój na przykład jest jak bęben
Tak jak mój, zgrabny ale duży

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Hejka

Czytam tak o tych skracających się szyjkach i zastanawiam się skąd wy wiecie ile milimetrów ma wasza szyjka?? Mnie lekarz co wizytę bada ginekologicznie, ale nigdy nic nie mówił o szyjce. Jedynie po badaniu zawsze mówi "wszystko ok". Może on nie bada długości szyjki??

A tak poza tym to za 2 dni zaczynam 3 trymestr
Gratuluję 3 trymestru klask i:

Cytat:
a ta herbatka przypdkiem nie jest na to, żeby sobie 'wywołać' poród? bo ja czytałam, że dziewczyny dużo później zaczynają ją pić
Moja przyjaciółka miała cukrzycę ciążową i pierwsze co powiedział jej lekarz prowadzący z poradni diabetologicznej to by unikała jakiejkolwiek herbaty malinowej, temat dotyczy nie tylko cukrzyków, ale ogólnie ciężarnych, podobno na wczesnym etapie powoduje poronienia... Nie wiem ile w tym prawdy, ale ja na wszelki wypadek nie piję.
Kinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:26   #3009
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Otulacz w Angry Birds , kocyk bambusowy, kocyk polarowy( biedronka w małpki z drugiej strony ) 5 ręczników - 2 dostałam juz w prezencie od dziewczyn z pracy ) Załącznik 5851781

Pieluszki i skarpetki

Załącznik 5851785
ale masz tego no ja nic lepszA

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 12:33   #3010
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja widziałam u siebie tylko salę poporodową, akurat odwiedzałam "ciocię" jak urodziła synka. Byłam już wtedy w ciąży, ale dowiedziałam się o tym jakoś z tydzień później Mój szpital to bez żadnych fajerwerków, za to personel podobno ekstra, że bardzo pomagają i często przychodzą dowiadywać się o stan rodzących.
a to widzisz, u mnie jest na odwrót- szpital z super nowym wyposażeniem, ale personel do kitu

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
pędze jak szalona wiem
kurde ciekawi mnie która pierwsza z nas urodzi
w zasadzie to DRUGA

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez slowiczek27 Pokaż wiadomość
Cześć kochane Na codzień jestem sobie weterynarzem , obecnie na zwolnieniu To moja pierwsza ciąża. Jutro zaczynam 24 tydzień. Termin porodu 28.03.2015 Będzie synuś Maksiu <3

Właśnie zabrałam się za czytanie książki " Najszczęśliwsze niemowle w okolicy " i jestem zachwycona ! Polecam
bardzo ciekawy zawód!

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Oj widzę, że co lekarz to inna praktyka. Ważne, żeby nam pomagało.

Muszę mocniej nacisnąć lekarza na bezpośredni numer do niego. Jeśli nie będzie chciał mi dać to chyba się rozstaniemy.

Ja mam już dosyć siedzenia w domu i nakręcania się, muszę wyjść choćby na kilkunastominutowy relaksujący spacer.
Może jakiś lumpek po drodze. Chyba to nie koliduje z zaleceniem "oszczędzającego tryby życia"

A wiecie co mam w wypisie ze szpitala- "fałszywy przedwczesny poród". Aż się przestraszyłam
ten fałszywy przedwczesny poród to mi właśnie idealnie pasuje do tego opisu objawów przed wyjazdem na ip, które opisywałaś. Ja to byłam przekonana, że urodziłaś... dobrze, że się wszystko skończyło, tak jak się skończyło

ja też mam ochotę na spacer, dziś takie piękne słońce Tylko nie lubię łazić bez celu, więc przejdę się do Biedronki po coś na obiad

meganka18 całkiem sporo już tego masz, śliczności

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Tylko że to była taka awaria trochę z naszej winy No zobaczymy. Trochę się panele podniosły, ale nie wyglądają najgorzej, zobaczymy jutrpo, jak porządnie doschnie. A jeszcze nas czeka wizyta hydraulika, bo grzejnik grzeje na maksa i nie da się go skręcić. Podejrzewam też, że zalaliśmy sąsiadów, ale nikogo u nich nie ma dzisiaj

wow idziesz jak burza

a właśnie mam pytanie, hartujecie sutki? przygotowujecie je jakoś do karmienia? mama mi mówiła, że tak robiła, ale jakoś nie mogę się przekonać do tego może dzisiaj na SR się dopytam o to...
:
Moim zdaniem bardzo dużo już masz, ślicznie wszystko wygląda. Kurcze trochę się czuję jak wyrodna matka, bo na razie kupiłam 5-pak body Co do hartowania sutków, to ja nie planuję, ale ogólnie słyszałam, żeby też nie przesadzić, bo ogólnie stymulacja sutków powoduje skurcze macicy. Dlatego u osób karmiących piersią po porodzie macica szybciej wraca do normalnych rozmiarów, bo są większe skurcze[/QUOTE]

ale zawsze można spróbować, może się uda. U mnie też to było trochę z mojej winy. jak zaczęło kapać, to po prostu to zostawiłam tak jak było i czekałam aż pół pokoju zaleje, chciałam mieć nowe panele (miałam wtedy 16 lat )

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:34   #3011
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
sala, jak normalna sala szpitalna, tylko z łóżkiem z bajerami automatycznie się podnosi, rozszerza itd jakoś nie byłam przestraszona, może przed porodem mi się załączy słyszałam kilka rodzących, 2 tylko krzyczały, a 12 kolejnych, które rodziły w ogóle i jak się spotykałam z nimi pod prysznicem, to były wszystkie promienne, pełne sił, aż miło się patrzyło. Jedyne co, to bolało mnie jak widziałam, jak chodzą biedulki z tymi wkładkami i pomalutku. Ale płącz dzieci był piękny
No i co mogę powiedzieć to w szpitalu było bardzo gorąco, dziewczyny miały koszule na krótki rękaw, niektóre nawet na ramiączkach i jak karmiły dzieci to z luzem cyca wywalały zdejmując ramiączka
no właśnie wszędzie mówią, że w szpitalach strasznie gorąco więc też zamierzam koszule tylko z krótkim rękawem mieć i cieniutki szlafrok. W razie jakby było zimno mam w domu ciepły i TŻ mi podrzuci

meganka chyba masz już wszystko

u mnie piękne słoneczko, chyba wyjdę na spacer i na zakupy do biedronki

kupiłam wczoraj pierwsze 3 pieluchy tetrowe brakowało mi do 50 zł na allegro żeby wykorzystać kupon no to stwierdziłam, że kupię coś pożytecznego
Stary 2014-12-02, 12:35   #3012
meganka18
Rozeznanie

A jeszcze chwile temu wyglądało to tak )ImageUploadedByWizaz Forum1417520116.669223.jpg

Dzięki dziewczyny
Stary 2014-12-02, 12:46   #3013
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
A jeszcze chwile temu wyglądało to tak )Załącznik 5851793

Dzięki dziewczyny
Hahaha a i tak będzie trzeba kolorami posegregować do prania i znowu ułożyć

Ja też planuję wziąć koszule z krótkim rękawem. Najwyżej jakąś bluzę narzucę na siebie albo powiem TŻ'towi żeby dowiózł mi szlafrok jak już na prawdę będzie mi zimno.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:46   #3014
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek dziewczyny. Kilka dni nieobecności i nie sposób was nadrobić. Pooglądałam tylko zdjęcia Piękne brzuszki takie piłeczki Ale wy wszystkie szczuplutkie, nie to co ja..eh

Wybaczcie że nie odniosę się do wszystkich, ale jest was tu tyle i tyle piszecie, że nie sposób.

Mon widziałam foto Helenki śliczności. A Tobie gratuluję siły! Wspaniała, twarda kobieta i cudowna mama z Chebie. A ciuszki takie maleńkie widziałam na allegro i w necie też jest sklep z odzieżą dla wcześniaków. Ja mam najmniejsze 50 kilka sztuk do szpitala.

Crystal widziałam, że masz pampki te zielone 1. One mają to wycięcie pod pępek? Bo ja kupiłam 0 białe i one mają.

Gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt i wspniałych zakupów Ja kupiłam i wczoraj do mnie przyszło łóżeczko turystyczne ale to tkie mlutkie. Na wakacje (o ile gdzieś pojedziemy) będzie w sam raz.
wiesz, ze nawet nie spojrzalam a dostalismy je w gratisowych prezentach dla maluszka, jak rozpakuje torby dzisiaj to dam ci znac , ale chyba lepiej jesli beda miec to wyciecie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:47   #3015
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
a ta herbatka przypdkiem nie jest na to, żeby sobie 'wywołać' poród? bo ja czytałam, że dziewczyny dużo później zaczynają ją pić
Tez mi sie tak wydaje.
U nas w specjalistycznym sklepie sprzedawczyni robiła mi wywiad, w którym dokładnie tc jestem i przestrzegają aby nie pić za szybko

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny z łóżka, otoczona chusteczkami
ale mnie rozłożyło...

Jutro mam urodziny TŻ - muszę dzisiaj chociaż biszkopta na torta upiec... Nie chce mi się nic...

Chciałam dzisiaj jechać do miasta jakiś prezent mu kupić... ale chyba się wstrzymam i zostanę w łóżku... Najwyżej później dostanie...
Biedna zdrowka, prezentem sie nie przejmuj, Tz zrozumie na pewno

Cytat:
Napisane przez aniusia77 Pokaż wiadomość
a smarujecie sutki? Ja smaruje zawsze wieczor wraz z brzuszkiem a podczas kapieli hartuje szorstka szczotka. Ale z kolei jak mi jest tak bardzo zimno to mnie okroopnie sutki bola i musze uciekac do srodka bo poprostu nie moge wytrzymac a glupio mi sie tak za piersi trzymac
Ja jestem daleka od hartowania skutków, uważam ze to niepotrzebny zabieg.

Cytat:
od jutra zostanie mi 3 miesiące do poroduu
boże
Zleci raz dwa

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:49   #3016
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Tez mi sie tak wydaje.
U nas w specjalistycznym sklepie sprzedawczyni robiła mi wywiad, w którym dokładnie tc jestem i przestrzegają aby nie pić za szybko

Biedna zdrowka, prezentem sie nie przejmuj, Tz zrozumie na pewno

Ja jestem daleka od hartowania skutków, uważam ze to niepotrzebny zabieg.

Zleci raz dwa
zleci oj zleci zaczynam powoli się bać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 12:49   #3017
kruszynkaa88
Rozeznanie

Oglądałam wczoraj wózki na necie... I zwariować idzie, mam dylemat między quinny buzz 4 a quinny mood 3 cena piękna mooda, ale ten design i spacerówka wystarczy do tego 3 roku, bo moja bratowa miała buzza i spokojnie się sprawdził raz a porządnie Mój Tż też się zakochał w mood, także chyba wygra tylko u mnie nie ma tych wózków, w większym mieście obok też, więc pozostaje przez internet zamówić. Jeździłam buzz-em, więc wiem jaki on jest wygodny, mam nadzieję, że mood jest jeszcze fajniejszy
Ahh gdyby nie fakt, że to moi rodzice dają 3 tysiące na wózek to mogłabym tylko marzyć o takim wózku bo to nie koszta dla nas... a tak to chyba wykorzystam te pieniądze tylko i wyłącznie na wózeczek
Stary 2014-12-02, 12:55   #3018
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc kochane

piekne rzeczy
Stary 2014-12-02, 12:57   #3019
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Hahaha a i tak będzie trzeba kolorami posegregować do prania i znowu ułożyć

Ja też planuję wziąć koszule z krótkim rękawem. Najwyżej jakąś bluzę narzucę na siebie albo powiem TŻ'towi żeby dowiózł mi szlafrok jak już na prawdę będzie mi zimno.

Dokładnie .. a pranie to myślicie kiedy robić ?
Stary 2014-12-02, 12:59   #3020
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja zrobię pranie w lutym, jakoś na początku. Tak, żebym na połowę lutego miała już wszystko gotowe na wszelki wypadek

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:59   #3021
crystal25
Zakorzenienie

pije kawe i mysle nad sniadaniem.... a pozniej porzadki w domu, i w ogrodku....
Odkad dowiedzialam sie ze TZ prawdopodobnie wyjedzie, ciezko mi spac w nocy, usypiam ok. 2 albo 3, a klade sie o polnocy, za duzo mysle o tym.....
wczoraj wciagnelam mleczko w tubce cale, tak mialam ochote na slodkie, a w ciagu dnia TZ polecial po marsa do sklepu
Stary 2014-12-02, 13:00   #3022
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Ja planuję nie wcześniej niż w połowie lutego, ale ja mam termin na koniec marca.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 13:05   #3023
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie które ubranka co mam dostane już mam wyprane razem z inna odzieżą a potem będę drugi raz prać w proszku dla niemowląt a planuję tak koniec stycznia

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Odkad dowiedzialam sie ze TZ prawdopodobnie wyjedzie, ciezko mi spac w nocy, usypiam ok. 2 albo 3, a klade sie o polnocy, za duzo mysle o tym.....
wczoraj wciagnelam mleczko w tubce cale, tak mialam ochote na slodkie, a w ciagu dnia TZ polecial po marsa do sklepu
ach to slodkie co nie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 13:06   #3024
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
nad śniadaniem??????? ja przed chwilą obiad wciągnełam
Stary 2014-12-02, 13:08   #3025
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
styczen/luty pewnie nie bede sie spieszyc, bo nie cierpie prasowania a jak znam zycie to zaczne wyciagac cala szafe od razu do prasowania

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
nad śniadaniem??????? ja przed chwilą obiad wciągnełam
ja nawet nie wiem co na obiad dzis zrobic, co jadlas?
zaraz platki owsiane z mlekiem zrobie i z lyzeczka miodu
Stary 2014-12-02, 13:09   #3026
nusiekowa
Wtajemniczenie

Ja pranie planuje zrobić pod koniec stycznia

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:

ja nawet nie wiem co na obiad dzis zrobic, co jadlas?
zaraz platki owsiane z mlekiem zrobie i z lyzeczka miodu
kasza z gulaszem I ogórkiem kiszonym
Stary 2014-12-02, 13:09   #3027
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie które ubranka co mam dostane już mam wyprane razem z inna odzieżą a potem będę drugi raz prać w proszku dla niemowląt a planuję tak koniec stycznia

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

ach to slodkie co nie
ale jak ich nie jesc
Stary 2014-12-02, 13:09   #3028
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
a

A jednak
Jest szansa abyś na czas jego wyjazdów była u mamy? Zawsze to razniej niż samej w domu.

Ja pra ie planuje na polowe lutego, jakby cos sie działo szybciej to Tz sie tym zajmie na spokojnie

Super macie te ciuszki ja liczę na poswiateczne wyprzedaże

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 13:10   #3029
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pranie planuje zrobić pod koniec stycznia

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

kasza z gulaszem I ogórkiem kiszonym
To jest pomysl wiem co dzis zrobie na obiad dziekuje Nie mam checi isc po nic innego do sklepu, a akorat wszystko mam co napisalas
Stary 2014-12-02, 13:16   #3030
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

wow idziesz jak burza

:
Moim zdaniem bardzo dużo już masz, ślicznie wszystko wygląda. Kurcze trochę się czuję jak wyrodna matka, bo na razie kupiłam 5-pak body Co do hartowania sutków, to ja nie planuję, ale ogólnie słyszałam, żeby też nie przesadzić, bo ogólnie stymulacja sutków powoduje skurcze macicy. Dlatego u osób karmiących piersią po porodzie macica szybciej wraca do normalnych rozmiarów, bo są większe skurcze[/QUOTE]
Ja w tamtym miesiącu zamierzałam umyć podłogę i nalewałam sobie wody do wiaderka. Coś mi się przypomniało i wyszłam na chwilę do sypialni. Po dobrych paru minutach usłyszłam dziwny dźwięk, wchodzę do kuchni a tu pełno wody. Nalało mi się na podłogę, za szafki, na blaty, krzesła, do torebki itp. Dobrze, że męża nie było w domu, bo chyba by mnie udusił.

P.S. Za każdym razem mam ochotę spytać jak to jest być w ciąży i jednocześnie zajmować się 15 miesięcznym dzieckiem. Dajesz radę?
Pytam, bo my też będziemy starać się w miarę szybko o rodzeństwo dla Olka i nie wiem, czy dam radę

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości