|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Hope- Twoi tesciowie są okropni, niecierpie takich ludzi yyhh i za chwile bedzie tak jak Aga pisze, ze bedziesz w tym pokoiku siedziala z psem i z dzieckiem :/
Powiem Ci, ze najlepiej bedzie jak pojdziecie na wynajete- bez skrepowania bedziesz mogla sobie robic co chcesz a i psina bedzie mogla isc do miski kiedy chce A co do przygarniecia psa- bardzo milo z Waszej strony, na pewno bedzie wdzieczny, zwierzeta tyle daja radosci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Mi tez sie zrobił ostatnio mały rozstep z boku, tak jakby na biodrze. Juz myslalam, ze uchowam sie bez rozstepow do konca ciazy a tu lipa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinien być jeszcze napój "Rolnik szuka żony" Ale tam w Chinach chyba nie szukają :PCytat:
Chyba,ze parmezanik na danie- toto co innego ale tez mam ochote na zupe i w weekend bede robic tylko nie wiem co bo rzucila mi sie w oczy mrozonka Barszcz Ukraiński o ta: https://www.google.pl/search?q=barsz...52%3B328%3B328 i sie zastanawiam, czy te mrozonki wrzucic na wode (tam jest napisane by dodac kostki rosolowe, ja nie uzywam...) czy zrobic swoj bulion i wtedy ![]() bo nigdy z mrozonki tego barszczu nie robilam
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#456 |
|
Konto usunięte
|
Muszę w sieci znaleźć co śpiewają :p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#457 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciala Mohito albo Cosmopolitana
albo Pinacolade albo po prostu kielonka walnąć
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak ogólnie całą ciąże nie mam ochotę na napoje gazowane.. A wczoraj wieczorem tak sobie o pepsi myślałam... no ale stwierdziłam, że mi przejdzie ale dzisiaj rano mój kalafiorek pokazywał mi sprite przed oczami ![]() Wziął szklaneczke, sprite'a, limonke, słomkę i mam drinka
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
emdzik ja wczoraj tez robiac te ciastka i podjadajac co chwile,pomyslalam ze cola by sie do tego przydala
i mowie do meza to,ale uznal ze nie dlucha chyba co by do sklepu nie isc po 20 |
|
|
|
#460 | ||
|
Zakorzenienie
|
wolałabym to pierwsze
![]() Cytat:
sączysz i sączysz, albo kielona siup! Cytat:
|
||
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
Buu dla kobiety to nawet o 3 w nocy trzeba iść do sklepu jak ma na coś ochotę
![]() Ola haha pewnie mi zaszumi bo naprawdę wcześniej nie miałam ochoty na nic gazowanego, ostatni raz chyba w wakacje próbowałam trochę i mi kompletnie nie wchodziło Ale pycha jeszcze limonka mmm lepsza niż cytryna :PDostałam drina w zamian za zupe ogórkową Hehe Aga mi sie też ścierać nie chce ale co poradzić.. :P tak też lepiej smakuje, mrożonek nie lubię :P ale barszcz bym zjadła muszę też zrobić na dniach
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia ale Ty tez masz dobrego drina ![]() Ja w ogóle nigdy nie lubilam niczego gazowanego, a niedawno, jakiś tydzień temu, mówię do męża pijącego COLĘ, że MA MI JĄ ODDAĆ ![]() i to było cudowne więc mam takie fazy również i sobie na to pozwalam ![]() A teraz piję herbatkę malinową, zjadłam 3 ciastka które już wyłożylam na stol jak przyjaciola bedzie koniec , bo znow bede cierpiec, a mam jeszcze dla nas parzonego pączka Ale mam wysprzątaną chatę aż sama nie wierzętylko okna straszą ale jak mojego M rozłozyło, to nie bede go ciagnela do mycia okien gdybym myla codziennie jedno okno to bym sie wyrobila w .... 7 dni ![]() nie tak zle , moze dam rade przed sniegami ? A ja lubie mrozonki, zima sie czesto tylko tym ratuje, a to tez same witaminki przeciez ![]() Musze sobie truskawki kupic i z jogurtem pomiksowac, bo dupa jestem,ze nie pomrozilam jak byl sezon a teraz mam ochote :/
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-12-02 o 13:40 |
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć piękne
Wróciłam z cora z przychodni byłam u diabetologa. Musiałam ja ze sobą wziąć skoro jej nie dałam do przedszkola, ale daliśmy radę bez problemu. Cora szczęśliwa z mamusia ![]() Dziekuje kochane za dobre słowo, mam nadzieje ze sie nie zarazę od wczoraj małż juz śpi w innym pokoju. Oby było dobrze bo pisał mi z pracy ze czuje sie fatalnie. Wlasnie zjadłam obiad. Dzis po śniadaniu 90, a po dojściu do przychodni 73 . Pani diabetolog powiedziała ze mam super cukry tylko mam sie nie zepsuć kolejna wizyta za dwa tygodnie. Ta babeczka, ktora robiła mi badanie na glukometrE mówiła ze cukry mam wręcz niskie Cieszę sie bardzo!
|
#464 |
|
Rozeznanie
|
Hope trudna sytuacja, bo takie niedomówienia są najgorsze...
Chyba rzeczywiście lepiej, zebyscie sie zastanowili nad jakimś wynajmem , bo to na pewno będzie się pogłębiac, a stres jest teraz nam najmniej potrzebny. A mnie wkurzyła ASDA, bo wczoraj mieli przyjechac z zamowieniem, a nikt sie nie pojawil... dzis do nich dzwonilam i maja oddzwonic jak beda wiedziec cos wiecej, ale myslalam, ze uda mi sie juz cos ciuszkow poprac dla Sary, a tu klops bo proszku nie ma. Teraz gotuję zupę pomidorową, a potem zabieram się za składanie zamowien na pieluchy wielorazowe bo dzis dzien darmowej dostawy, to chociaz z kilkanascie zl zaoszczedze
|
|
|
|
#465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiula więc dobre wieści jupi
Super ![]() A wiadomo, że z mamusią najlepiej nie od dziś <3no wlasnie ja chcialam cos pozamawiac , z okazji DDD,ale na tych stronach ktore biora udzial nic nie ma fajnego natchnijcie mnie
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
aga zrób wywar i dopiero daj warzywa, tak to taka woda bez smaku wyjdzie.
Ja wczoraj byłam ze znajomymi w Pijalni wódki i piwa... echhh za czasów studenckich co poniedziałek się tam spotykaliśmy.... piwo za 2 zł, wszystkie shoty za 2 zł w poniedziałki... cytrynówka wlasnej roboty.... zwłaszcza na ostatnim roku tam przesiadywaliśmy. Oczywiście we wtorki na wykładzie z pielęgniarstwa o 8.00 rano nikogo nie było Ci w lepszym stanie wstawali na kolejny wykład na 13.00, a Ci w gorszym dopiero w środę rano i teraz jeszcze tyle nowych smaków shotów wymyślili ![]() a ja o wodzie siedziałam ![]() i potłukłam kieliszek... wczoraj szklankę.... wszystko mi z rąk leci... |
|
|
|
#468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my po wizycie juz... nie wiem ile młoda ma cm bo powywijana i zgieta jak babcia jest. głowa do dołu siedzi i tam gdzie przewaznie mnie okłada to wywala plecy i pupsko. Ma 1800g i w ciagu miesiaca dobrała kilogram. Tym tempem to ona 4kg bedzie miec. Ja ogolnie przybrałam 2,7kg w ciagu miesiaca (odejmuje sobie kilo i bardzo ładny wynik wychodzi). jem jak jadłam. o cisnienie nie mam sie co martwic. brac leki na opuchniecie. mam piękną wydzieline ?? Kolejna wizyta 31.12 takze sie smiałam ze jakos ten brokat lecacy z włosow ginki postaramy sie by nie wleciał tam gdzie nie trzeba a sztuczne ognie na samolocie odpalimy sobie No i dzwoniła moja mama... wkurzyła mnie nieziemsko bo juz mi mowi ze teraz to moja waga duza ale wytłumaczenie ze w ciazy. ale potem to mam sie koniecznie wziac za siebie bo jestem o wiele za duza jak na moj wiek itd. to jej mowie ze dopiero zaczne o tym myslec po zabiegu na tarczyce ktory pewnie ok. maja bedzie a ta ze nie mam sie dawac pokroic i pod noz kłasc. taaa bo ja dobrowolnie dam se szyje pociac i to moje fanaberie by guza wyciac... mam nerwa bo tak sie cieszyłam ze mama fajna relacja sie zaczeła układac a ta mi dzis wszystko schrzaniła. i mowie ze w przyszłosci chce schudnac do 65kg to mi mowi ze gora jak schudne 70 to bedzie dobrze... tylko czy mi sie uda... nosz kufa w duchu powiedziałam sobie no to kurna jeszcze zobaczysz O!co do Oliwii to doczytałam na druku z usg ze łepek ma juz 28cm a data porodu z usg to 31.01
Edytowane przez maladT Czas edycji: 2014-12-02 o 13:56 |
||||
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie też za gazowanym nie przepadam, ew właśnie takie drinki, i najlepiej ze spritem..
A mrożonki to zależy co... mi chodziło że nie lubię takich zup mrożonych czy coś... Ale jakieś tam rzeczy czasem kupić, truskawki mrożone, czy cokolwiek to ok :P Kasiu widzisz, gratulacje cukrów... możesz jeść więcej :P Inco.. ee nie wiem zmierzę później to Ci powiem bo teraz to takie pomieszane z zupą
|
#470 |
|
Konto usunięte
|
Mała dobrze że wizyta udana. A co do mamy to nie słuchaj. Na pewno schudniesz po porodzie
|
|
|
#471 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#472 |
|
Konto usunięte
|
Kasia fajne masz te cukry.
|
|
|
#473 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi poleci kropelka tylko jak sutka ścisnę.Cytat:
a mnie wstrzymało od niedzieli... Już nawet wypiłam mocna kawę z rana a tutaj nie goni... Wypije jeszcze jedną zaraz to może ruszy... Chociaż to bolesne to ja lubię jak mnie raz na jakiś czas pogoni bo jelita inaczej pracują potem.. Cytat:
o kurczę! Co za sen! Mi się śniło że spałam dzisiaj u swojego przyjaciela i okazało się ze mąż miał imprezę firmową i potem miał do mnie pretensje ze powinnam być w domu bo on leżał pijany pod płotem i to ja powinnam go wnieść do domu a nie moja mama Cytat:
chyba ktoś tu ma podświadomie ochotę na pizzę ![]() Cytat:
współczuję kłopotów z pieskiem ale jak to się mówi że biednemu to zawsze wiatr w oczy i ch#j w dupę. Ty pomagasz i dostajesz za to jeszcze w tyłek. Ja mam podobną sytuację jaj Ty z teściową. Też przychodzi po pracy i mówi do mnie ze mam coś zjeść bo nic nie jadłam - wnioskuje po braku talerzy w zalewie które po sobie zmyłam ale ja się nigdy nie tłumaczę tylko pytam np gdzie ma kamerę zainstalowaną albo z ironią mówię że specjalnie się głodzę. Ona już zaczyna odpuszczać.. Cytat:
Dopisek : kawa podziałała Jupi!
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sie umeczylas, umarlabym patrzac na te drineczki,shociki aaaaaaaaaaaaaaaaaah Studenckie czasy to wspaniale czasy ahhhhhh, tez mam fajne wspomnienia i spanie dwudniowe tez za sobą Zrobię wywar i wtedy siup tę mrożonkę ![]() Cytat:
![]() Wizyta sylwestrowa tez super Wybrokatuj Bożene na te okolicznosc Młoda niezle wazy, juz dzwigasz kawal ciezaru w brzusiu ![]() I termin porodu jaki no nooooooo, w styczniu siedz na walizce moja droga hihihihi Ale numer ![]() Jak sie rozpakuja grudniowki i w polowie styczniowki wizazowe, to czas na nas aaaaaaaaaaaaaa grudniowki zaczely, masakraaaaaa a pisalam Wam,ze dzwonila do mnie babka ze SR, ze da mi znac w poniedzialek co i jak i ruszamy i w ogoole i jak uslyszalam jej glos, przedstawila sie- jakas tam polozna cos tam
|
|
|
#475 |
|
Wtajemniczenie
|
Mlebi idę do innego diabetologa, bo tamta babka to koszmar, a nie lekarz. W sumie to idę tak o dla spokojności. Niech popatrzy na te moje pomiary, w końcu nic mnie to nie kosztuje, bo to prywatna przychodnia, na którą i tak i tak co miesiąc płacimy, więc skorzystam.
Aga moje okna też wołają o pomstę do nieba! Siostra miała przyjechać pomyć je i trochę mi posprzątać, ale nie mam sumienia w taki mróz gonić jej do okien! Zmolestuję dzisiaj męża, jak wróci po 16, żeby u Niuni w pokoju umył chociaż od środka, bo chcę, żeby roletę powiesił, a na brudne po remoncie to nie bardzo Generalnie to bym mogła sama je pomyć, ale nie chcę się naciągać i wyginać, bo potem będę płakać, że po co to robiłam! MaladT gratuluję wizyty A Mamą się nie przejmuj, jeszcze Jej pokażesz Kasia za cukier ![]() Widzisz, dobrą masz dietę. A jak masz po tym musli, które zamówiłaś? Bo ja szukam alternatywy dla serka wiejskiego... |
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam nowe rozstepy i nawet mezowi pokazałam ostatnio majac smutna mine a on na to to co... i tak Cie kocham
Aga Bożeny nie bede brokatowac bo ona łysa zawsze na wizyte u gina a tak to brokat dobrze sie nie trzyma Ja mowie ze juz od połowy stycznia to bede chodzic od drzwi do okna z torba w reku... jaja by były jakby sie mała w moje urodziny urodziła (22.01)
Edytowane przez maladT Czas edycji: 2014-12-02 o 14:05 |
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona czytam i mysle sobie , jeju od niedzieli ją trzyma..i jak zobaczyłam DOPISEK, to taką ulgę poczułam, pewnie jak i Ty
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Może jak spadnie śnieg, to wymyje ten kurz z okien ?? I zasloni parapety zewnętrzne ?? ![]() ![]()
|
|
#478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pni diabetolog podniosla Cie na duchu czyli wizyta udana ![]() Cytat:
moja koleżanka, też w ciąży, wkładając naczynia do zmywarki, też tłukła jej tż już był uczulony na to, co bierze do rąk.A co do studenckiego zycia. Ja studiowałam niestacjonarnie, po wykładach zawsze nasz rok gdziś wychodził, puby, bary....ja grzecznie wracałam do domu, do męża, nie ciągnęło mnie jakoś Ale na poranne wykłady pamiętam, ze mało osób było, większość pojawiała się około 11.00 godziny ![]() Cytat:
dobrze, ze z ciśnieniem ok. Gratuluję wizyty A mamą się nie przejmuj. Jeszcze pokażesz, ze można |
|||
|
|
|
#479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo by mi przykrył okna dachowe w kuchni i sypialni, a wtedy tylko miotła na kiju i okna czyste ![]() Zawsze tak robię ![]() I tym sposobem zostało by tylko 7
|
|
|
|
|
#480 |
|
Konto usunięte
|
Asia ja też zmieniłam i teraz jestem bardzo zadowolona. Mam nadzieję że Ty też trafisz na dobrego lekarza
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ciężko było mi zasnąć. Jeszcze sie tak mocno przytulał, że mnie spychał do ściany i nie wygodnie strasznie mi było :/. 
za cukier