|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
A co do reszty... To mam wielkiego stracha...
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Dziewczyny przepraszam nie nadrobie bo apka mi świrowała a teraz jestem zmeczona.
W pracy bardzo dobrze Układałam już wózki na montaż,robie z takimi 2 babkami wydają sie ok.Dobra lece sie kąpać.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
fioluś- właśnie ten garaż upatrzyłam- może jutro uda się obejrzeć w realu a jak nie to kupimy coś innego
dzisiaj - uwaga- wyszłam z domu na całe 2 godziny - sama ![]() mieliśmy jechać za prezentami dla dzieci a Kasia miała zostać z teściową ale jak się zbieraliśmy to przyszła siostrzenica Tz-eta z Mikołajem do dziewczynek, potem siostra Tz-eta i nie pojechaliśmy Jak poszły to zjechałam sama do centrum swojej wsi - które jest całkiem spore i posiada liczne sklepy![]() Byłam tam pierwszy raz (a moja Kasia była już chyba 3 razy z Tz-etem )wróciłam, wszyscy cali, nikt nie płacze- Tz-et głodny- nie miał czasu odgrzać i zjeść fasolki iza- fajnie, że wrażenie z pracy pozytywne BERBIE- o tak, nie ma co planować- dzieci nam organizują plan dnia, może jutro uda Ci się pojechać do ccc
|
#1234 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tu Sinlaczek dla alergików Fajnie, że Ci to Maksiu je, Artek miał po tym przeboje w pieluszce, a jest to okropne w smaku, bleee.Ale miałam dzisiaj sytuację... Artek biegał i jadł pierniczka. Nagle stanął przede mną ze łzami w oczach i nic nie umiał zrobić, ani oddychać, ani płakać ani krzyknąć Szybko na ziemię, przez kolano, popukałam po pleckach i zwymiotował, w przełyku mu utknął kawałek Boże ale pierwszy raz widziałam taką minę... On wstał, otrzepał się i poleciał się bawić dalej, a ja się musiałam zbierać po tym wszystkim. Oczywiście byłam sama w domu i w głowie już tysiąc scenariuszy. Na drugi raz sadzam w krzesełku, choć on tak to "lubi"... |
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk Całkowicie unikać się chyba nie da cukru.. U nas przez jakiś czas sprawdziła się Manna z tej serii, tylko w sumie nie wiem czy dla alergików może być. Jest bez cukru. Jak S. był już starzszy to dawałam mu ją z owocami
Zeberko Dziś mamy Dzień Darmowej Dostawy.. Więc może przez neta zamów? Jutro i mnie czeka samotne wyjście na 30 minut do dentysty ![]() Rena Zawsze marzyłam, żeby sprawdzać, oceniać sprawdziany, wstawiać oceny.. Ah te dziecięce marzenia Kciuki za wizytę.Barbie Skoro Ty czujesz się jak kocmołuch to nie wiem co mam o sobie myśleć- u fryzjera byłam w czerwcu, brwii sama reguluję na szybko, cera z tłustej zrobiła mi się sucha, i nie powiem ile mam kg na plusie ![]() Jutro idziemy na szczepienie z F. Tak się boję
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Nocka koszmarna padam a tu na 14 do pracy.Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Jakub w nocy zaliczyl godzinna pobudke, za to rano spal jak aniolek a moj bezlitosny budzik dzwonil od 5.20...
Kucyk - sporo osob daje sinlac, to nie zbrodnia. Ja bym sie bardziej dopatrywala przyzwyczajenia i obawiala ze potem bedzie ciezko podac zwykla kaszke bo np holle ma smak taki troche nijaki, tzn smak kaszy/mleka, niczego wiecej a nie obawialabym sie cukru samego w sobie. Zaliczylismy pare zywieniowch wtop ze wzgledu na szybkie i nieprzemyslane zakupy ale coz.. |
|
|
|
#1238 |
|
Konto usunięte
|
Ja Holle robiłam zawsze z owocami, jak jeszcze raczył jeść.. Było naprawdę dobre
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49172117]Ja Holle robiłam zawsze z owocami, jak jeszcze raczył jeść.. Było naprawdę dobre
[/QUOTE]Holle jest dobre ale wlasnie chodzilo mi o to ze ma smak wylacznie kaszy w przeciwienstwie do chociazby bobovity ktora w wersji bez cukru jest slodsza niz holle na mm. Jakub lubi kaszki a mnie to przeraza. Na noc zjada kasze na 300 ml mm po czym wpatruje sie w miske i wola am.. i co mam mu zrobic..? Chcialabym ograniczyc ale jak? |
|
|
|
#1240 |
|
Konto usunięte
|
Monia przyjedz do mnie... Z Jakubem... Żeby Artek popatrzył, jak to jest jeść normalne porcje.
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu chcesz ograniczyc? co złego jest w jedzeniu kaszek? pytam bo się nie znam?
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
W samym jedzeniu kaszek to nic ale on juz dlugo je kaszki, w duzych ilosciach. Jest wybitnie kaszkowy, wage ma porzadna, brzuch widoczny. Moze to juz nie jest najlepszy pomysl na kolacje? Choc na pewno najszybszy..
|
|
|
|
#1243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będziesz się smażyć w piekle za to ![]() Pomyślałam, że jakąś makówkę mu dajesz ![]() Ania miała przedwczoraj okropną noc właściwie już wieczorem się zaczęło, co zasnęła to zaraz się budziła z płaczem jakby ją coś bolało. To przychodziło falami, jak nie spała to np. uśmiechała się, a w jednej chwili zaczynała płakać, albo np. ziewała, buziaczek otwarty i w ułamku sekundy zaczęła płakać. Nie wiem co to mogło być nic nowego ostatnio nie jadłam. Dopiero o 4 jakoś się uspokoiło, spała do 11, a potem od 14 do 8 następnego dnia, tylko 3 razy budząc się na karmienie, taka była biedna wyczerpana ![]() A żeby atrakcji było mało to jeszcze mamy ciemieniuszkę ![]() Rena jak się czujesz? Trzymam kciuki za wizytę ![]() Iza jak Domiś zniósł rozstanie? Z Twojego powrotu na pewno się ucieszył dobrze, że w pracy fajnie, mówiłam, że szybko się wkręcisz.Agatka coś nie odzywasz ostatnio, pisz co u Was, myślałaś już jakie szczepienia? Zeberko wierzę, że będziesz miała wspaniałe święta i jakoś się z teściową zgodzisz kulinarnie, chociaż sama wiem jakie to trudne ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- I jeszcze chciałam Was zapytać co myślicie o tym http://agnieszkastein.pl/skin-to-skin/ Od pogrubionych "druga strona medalu". Myślicie, że nie jest za późno?
|
|
#1244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ciemieniuszki, to ja polecam szampon dentinox - nie trzeba nic smarować, wyczesywać czy szorować, tylko po prostu myjesz dziecku główkę i po kilku myciach sama przechodzi... - u nas się bardzo sprawdził a co do kontaktu skóra do skóry, to chyba nigdy nie jest za późno - a mówią, że lepiej późno niż wcale więc ja bym próbowała i korzystała z tych chwil - bo dziecko się wtedy naprawdę uspokaja - ja sobie bardzo chwaliłam te chwile i do tej pory moja 2,5letnia Hania podciąga moją koszulkę i mówi, że chce się przytulić do golasa Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2014-12-02 o 12:14 |
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się czuję dobrze gdyby nie ten cholerny kaszel - ale wydaje mi się, że po tym syropie jest lepiej...oczywiście panikuję przed wizytą choć obiecałam sobie, że nie będę, bo wszystko będzie już dobrze...
|
|
#1246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domis dobrze zniósł rozstanie,dopiero wieczorem przy usypianiu za mna płakał.Ale od razu wyczuł jak wróciłam i radości i czułości było co nie miara ![]() Cytat:
Wszystko bedzie dobrze Wysłane z mojego GT-S5830i
||
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1248 |
|
Konto usunięte
|
Renulka kciuki Kochana.
Monia a jak Twoja Fasolka? Jak się czujesz? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Cała prace bede trzymac
zajrze koło 23.Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Jojla strach w tej sytuacji to zupełnie normalne
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49170110] Ale miałam dzisiaj sytuację... [/QUOTE] ![]() Cytat:
Co do "skóry do skóry" to ja jestem jak najbardziej za |
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
na pewno wszystko jest dobrze
a trzymam mocno ![]() Cytat:
teoretycznie na l4 jestem od wczoraj - ale dziś mam wizytę, zjem obiad i będę jechać do ginki
|
|
#1252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na którą masz wizytę? rozumiem strach, też się bałam. to normalne. Krzyś dziś zrobił 4 dniową koopę wybieram się dziś z nim do chrześniaka. ciekawe jak nam to wyjdzie
|
|
#1253 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jaki rozmiar noszą okołolipcowe dzieci??
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49176757]Dziewczyny, jaki rozmiar noszą okołolipcowe dzieci??[/QUOTE]
Krzyś 68/74
|
#1255 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Możesz mieć telefon na stanowisku pracy? Cytat:
Cytat:
Też o tym pomyślałam, bo nawet i jadła więcej, ale jednak ten płacz był inny, nie taki typowo głodowy. Mam nadzieję, że to już się nie powtórzy.
|
|
#1256 |
|
Konto usunięte
|
A co do golasowania, to Artur - jak zasypiamy na łóżku razem - lubi mi podciągnąć bluzkę i szukać "pepe" (pępka)
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49177645]A co do golasowania, to Artur - jak zasypiamy na łóżku razem - lubi mi podciągnąć bluzkę i szukać "pepe" (pępka)
[/QUOTE]ehhehehheeh ![]() Wiem ze przed cukrem nie uchronie za dlugo (slodycze od innych dzieci,dziadkow) ale lepiej póżniej niż wcześniej.Akurat sinlac mu bardzo smakuje...(mi też...). Fiol ten sinlac ma bardzo dużo kalorii i białka(chyba tyle co 250ml mleka) .No i robi sie go na wodzie (na nutramigenie kaszki nie zje).Wiec dlatego na noc jak znalazł...Inne kaszki nie mają tyle kcal. Monika wlasnie zauważyłam że mniej jaglaną zaczął lubić... Uśmiałam sie z makówki i sznura :brzydal… Wiecie że dalej mam kropeleczki mleka w (.)(.) skad?? Rena kciuki bardzo mocne!!!!!!!!!!!!!!!! Bede zaglądać dzisiaj. Wadera tulcie sie na golaska |
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
szoka mam. cukrzyca mi nie wyszła
![]() a ja dziś zrobiłam dzień pożegnania z "ludzkim" żarciem ![]()
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja w ramach zwalczania stresu poszłam do kuchni zrobić sobie zdrową sałatkę a skończyło się na frytkach, bo jak sobie o nich pomyślałam, to już sałatka była bleee
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-12-02 o 17:46 |
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Miałam dziś wizytę pomiędzy pacjentkami. U nas wszystko ok, córcia waży ok 3100g. Łożysko dojrzałe ale małej się raczej nie spieszy, wszystko pozamykane a na ktg plaża ![]() Mam się umówić w szpitalu na ktg w przyszłym tygodniu. Wyszedł mi dodatni gbs Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

a wiesz co się wydarzy w grudniu 

Układałam już wózki na montaż,robie z takimi 2 babkami wydają sie ok.Dobra lece sie kąpać.

a tu Sinlaczek dla alergików 

będziesz się smażyć w piekle za to
nic nowego ostatnio nie jadłam. Dopiero o 4 jakoś się uspokoiło, spała do 11, a potem od 14 do 8 następnego dnia, tylko 3 razy budząc się na karmienie, taka była biedna wyczerpana
zajrze koło 23.