|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
patrzyłam na ta darmowa dostawe i chciałam jakies zestawy kosmetyczne ale same g... sa... no i chciałam reszte zabawek dzieciom kupic.... ale tez lipa
|
#482 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hejo
dzieci pospały do 7:30 więc i mamusia wyspana Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo przez statyCytat:
nie dośc ze jestes zmęczona ciążą pod koniec to jeszcze złapie cię po całym dniu akurat wtedy kiedy chciałabys sie przespać ![]() hope kochana, nie ma potrzeby żebys siedziała jak mysz pod miotłą jak kuba bogu tak bóg kubie, skoro oni Cię nie szanują to i ty nie musisz tego robić. nie chowaj się w pokoju, tylko żyj jak normalny człowiek, jak domownik i członek rodziny. ja bym dala im popalić ludzie się cały czas uczą i taka istotka jak ty może wiele nauczyć swoich teściów. także bierz się do roboty i niech im pójdzie w pięty na początek zostaw otwarte drzwi i powiedz ze nie życzysz sobie żeby je zamykaćCytat:
![]() a z mamą trzeba było podyskutować, że może mogłaby razem z Tobą zrzucić parę kilo ![]() i gratuluje postawy, niech zobaczy jak sobie dajesz radę ! |
|||||
|
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
Mlebi mam nadzieję, że w końcu dobrze trafię
![]() Martwi mnie to, że rano mam zawsze tak koło 85 nieraz 89 więc na granicy. Poza tym jak pójdę to będę spokojniejsza
|
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała ile ja się od swojej mamy nasłuchałam ze buzie mam ładną ale gruba jestem, ze nie będę mogła chodzić ze to nie zdrowo że na stare lata to blaaa blaaa. Że meżczyźni to nie lubią szlieletów ale tłustych też tym bardziej że mąż mój młody książkę mogła bym o tym napisać.
A sama jest gruba i jakoś nigdy przykładu mi nie dała. Kiedyś jej powiedziałam że ja młoda jestem mam czas a ona jest stara i ma tego czasu coraz mniej a zdrowie coraz gorsze ale można mówić do niej... Jak już schudłam to stwierdziła że za bardzo, no a ze przytyłam znowu to już inna bajka... Ja liczę na karmienie piersią i chciała bym schudnąć tak do 80 kg. Tż wtedy mnie wtedy podziwiał
|
#485 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wcześniej musiałam próbować z dieta. Polecana jest kolacja koło 22 złożona z chleba z serem żółtym i trochę mleka. Teraz dążymy do tego żeby stałe było koło 85 rano więc Twój cukier nie jest zły. Zobacz jak będzie wygladac z mała późna kolacja Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
zapomniałam jeszcze wczoraj Wam napisać, że mam sporo bodziaków 56 kopertowych od brata TZ, ale ja jakoś nie potrafię tych zatrzasków dobrze zapinać, wiecznie krzywo mi to wychodzi, chyba nie będę tego brała do szpitala
i ten najgorszy czas, jak mała będzie na wszystko sikać i kupkać i ulewać [ taki mój czarny scenariusz ] też powinna przetrwać ![]() pochwalę się tylko komplecikiem bo jest cudowny, taki na polarku, chociaż ciut chłopięcy, ale co tam, założę jej do tego białą opaskę najwyżej i bucikami w których się zakochałam |
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a buciki cudowne
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakiegos dołka załapałam. ide spac chyba moze przejdzie troche ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- ba dzis u ginki widziałam laske co ma termin na 19.01 i laska wygladała jak ja w 4 miesiacu ciazy z Wiki... nozki szczupłe, brzucha tyle co nic... tylko w ramionach i cyckach była wieksza... no i waga 61kg
|
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piękna wada dzidzi ![]() Ja tam w majciorach mam sucho bardzo... żadnej wydzielinki nie widzę a jak coś jest to zaraz zasycha. Jeszcze wkładki ani raz nie zakładałam. Wcześniej miałam jej ciut więcej przez jakieś 2 tyg a teraz to susza
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Witam się w 32 tc i ósmym miesiącu ![]() Dziś dokończyłam zakupy dla Małej, kupiłam ochraniacz, kocyk w smyku i prześcieradła do wózka i mam już wszystko oprócz niani elektronicznej ale to dopiero w styczniu, teraz czeka mnie pakowanie torby i pranie, do świąt musi być wszystko gotowe. Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty MaladT za wizyteKasia gratuluje cukru a mama przykro bardzo ze tak sie zachowuje ale Ty jej na pewno udowodnisz ze sie myliHope okropna sytuacja z teściami, po prostu w głowie się nie mieści że można tak traktować swoją synową, choć ja nie powinnam się dziwić bo moja mama była w takiej sytuacji przez 10 lat, moi rodzice nie mieli dokąd się wyprowadzić więc mama znosiła te wszystkie upokorzenia i płakała po kątach a Ty jak tylko masz taką możliwość to szukaj mieszkania bo pewnie jak dzidzia się urodzi to będzie Ci tylko ciężej, trzymam kciuki żeby się udało to rozwiązać Duszona śliczny brzusio
|
|
|
|
#492 |
|
Konto usunięte
|
Monia gratulacje 8 miesiąca:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#493 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia gratuluję 8. miecha
![]() dziewczyny znalazłam coś dla nas
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
aga pociesze Cie,bo co z tego ze ja sobie pomrozilam jak juz wszystko zjadlam
![]() Cytat:
Kasiulka no cukry calkiem calkiem,bardzo sie ciesze ![]() martu_la a gdzie bedziesz kupowala?tzn na jakiej stronie?podasz linka? maladT brokat i zimne ognie moj gin tez mnie w sylwestra zapraszal,ze pracuje tylko krocej a z Oliwki to kawal baby juz,prawie 2 kg wazy wow ![]() rany a ja jestem taka ciekawa ile moja wazy serio ma schizy wlasnie rano zmierzylam brzuchola,i ma ledwo 94cm,a taki wielki sie wydaje,czy on nie rosnie czy co? ![]() chociaz jak wczoraj patrzylam to ja mam wrazenie ze wcale nie w pepku jest najwiekszy ale sporo pod nim,bo taki dziwny ma ksztalt lui ale slicznosci ![]() ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- mala a co do mamy,przykro ze tak mowi,a co Ci sie z tarczyca dzieje? moja znajoma co teraz jest w ciazy tez zanim zaszla miala problemy,ale troche trwalo zanim sie kapnela ze to przez tarczyce,pamietam jak jej siostra do mnie mowila ze mam ja zmotywowac do jakis cwiczen,bo ona tyje i zamiast cwiczyc to wieksze ubrania kupuje -jej siostra szczupla w miareale potem wyszlo ze te problemy z tarczyca tycie tez powodowaly duszona bala bym sie tym obcinac paznokci monia wow 8miesiac
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tych nożyczek nie mogę Cytat:
![]() Monia, gratuluję 8 miesiaca. Pochwal sie zakupami
|
||
|
|
|
#497 |
|
Zadomowienie
|
No to moje dzisiejsze zakupy:
Link do prześcieradła:http://allegro.pl/alvi-przescieradlo...842815831.html |
|
|
|
#498 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Asia - ja mam rano podobne cukry i moja Czepiająca Się Wszystkiego Diabetolog o nich akurat nic nie mówi, więc chyba nie są takie złe. Kasiulka - za cukry!Mi niestety jakoś im dalej w ciążę tym te cukry gorsze się robią. No ale tak podobno jest. Z tym, że ja mam lepsze cukry, gdy po posiłku spokojnie leżę, a nie tak jak zalecają, że: latam, biegam, fruwam - dziwne to trochę W ogóle strasznie się cieszę, że mam już wszystkie prezenty. Małż mnie wczoraj wyciągnął do galerii. Przeszłam całą (nie jest jakaś ogromna), ale weszłam tylko do ok 10 sklepów. Jak bardzo zaczął brzuch twardnieć i ciągnąć! Wracaliśmy w te pędy do domu. Myślałam już, czy nie wziąć pierwszy raz no-spy, ale po poleżeniu chwilę i po magnezie przeszło na szczęście. Coś czuję, że już nie dla mnie takie wypady. 1-3 sklepów i finito Dzisiaj poleguję cały dzień od czasu do czasu wstawiając pranie, zmywanie lub chleb do pieczenia. No a wieczorem jazda do Rodziców Hihi, coś czuję, że będą mieli mnie dość bardzo szybko, bo Mama to przyzwyczajona raczej, że z Nią wyskoczę do sklepu, na spacer itd., a ja zalegnę pewnie na fotelu i tyle Dobrze, że M wpadnie na weekend to trochę odpoczną ![]() Co do fotela, to do dużego pokoju dostaniemy od moich Rodziców (z funkcją relax, więc będzie wygodnie). W pokoju Smyka mamy zaś łóżko 1-osobowe ze stelażem, który się podnosi (plecy i nogi), więc można z niego zrobić leżankę, fotel itd. a i spać ew. któreś z nas przy dziecku będzie mogło (nie wiemy jeszcze, czy Mały będzie spał z nami, czy od razu sam w pokoju). Meire, aż jestem ciekawa gdzie mieszkasz. Pewnie się okaże, że gdzieś niedaleko
|
|
|
|
|
#499 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i przy okazji jest rosół na obiad, a potem krupnik ![]() Mala gratuluję udanej i śmiechowej wizyty a przede wszystkim rozmiarów Oliwki! już nie taka mała! ![]() a co do mamy - to niestety tak już jest, że szczupła matka nie rozumie córki, która ma problem z wagą. Ja też to przerabiałam z moją, ale jakoś po ślubie jej przeszło ![]() w ciąży przecież odchudzać się nie będziesz, na to przyjdzie czas po porodzie. A w ogóle to jak fajnie się składa - jak już dojdziemy do siebie to będzie wiosna super czas na długie spacery i ruch! Cytat:
![]() Cytat:
o matko! Kasia gratuluję cukrów! jak widzisz dajesz radę ![]() a tak przy okazji - prałaś może kocyk minky już? bo Ty chyba miałaś taki... bo się cały czas zastanawiam czy kupować czy nie - a chciałam zamiast kołderki... |
|||
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na moment. Dorwałam się do internetu u teściów, miałam jakieś opłaty do porobienia i inne sprawunki.
Hope- znam ten ból. Jak tak, to wszyscy kochają moją sunię, jaka słodka, jaka fajna i w ogóle, ale często mam wrażenie, że im nie po drodze, żeby się nią zająć jak np jedziemy na wakacje, albo jak teraz powiedziałam mamie, że psowata ze mną będzie, to stwierdziła, że wolałaby nie, ale ja postawiłam na swoim. Dla mnie to jest smutne, bo to tak samo jest moja rodzina, co z tego, że nie ma głosu- może nawet lepiej. Współczuję, ale nie poddawaj się, walcz. Po 2- nie szukaj wynajmu, daj spokój. Z psem to będzie trudne, ludzie nie chcą lokatorów z psem, wiem coś o tym, plus ciąża. Lepiej pogadaj z TŻtem i teściami, niech się ogarną wszyscy do diaska. Wyszłam sobie dziś na spacerek do apteki, dobrą godzinkę połaziłam, żeby spalić tego porannego, ogromnego naleśniora z dżemem, którego zaserwowała mi mama... na 2 śniadanie ( bo pierwsze sobie sama machnęłam już o 7 rano). Spacer bardzo fajny. Mrozek minus 6, ale słoneczko, poza tym, musiałam córkę wyprowadzić na spacer, bo w domu nie dawała żyć. Buzi Ps. Na 17.30 lece na SR
|
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a co do wagi to nam chyba nigdy nie dogodzi. Ja się martwię, że moja za mała, bo ważę teraz (28 tc skończony w sobotę) 55kg (przy ok 170 cm). Więc i tak źle i tak niedobrze. Mi tam się wydaje, że w ciąży lepiej mieć nadmiar składników pokarmowych (nie mówię o słodyczach) niż niedobór.
|
|
|
|
#502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Monia, piekne zakupy. Kocyk boski
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#504 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na moment wpadłam. Może później uda mi się was poczytać.
Cytat:
Cytat:
Obyście jaknajszybciej mogli sie wynieść z tak chorego klimatu, bo to niestety może się odbić niekorzystnie na dziecku jak bedzie troszkę większe. A o Tobie to już nie wspomnę, bo bedziesz "złą matką, która robi wszystko nie tak" skoro już teraz nie tak robisz. Dużo siły i wytrwałości Ci życzę, bo ja bym nie dała rady. Mama Zuzi i Ewa wam chciałam to wkleić... Zobaczcie jakie kokosy możecie zacząć trzaskać. |
||
|
|
|
#505 |
|
Rozeznanie
|
buu ja kupuję głównie tu:
http://www.kokosi.pl/ mają dopasowane rozmairy dla noworodka i co wazne pieluszka nie uwiera w kikut dopóki nie odpadnie http://sklep-milovia.eu/ tutaj chyba kupię ten otulacz z kotami: http://nappime.pl/sklep/otulacze/otulacz-kocurki i może jeszcze tu coś znajdę: http://wielorazowo.pl/pol_m_Pieluszk...e-PUL-685.html duszona śliczny brzuszek, chyba mamy całkiem podobne ![]() Co do kg ja mam te 11 kg na plusie, ale od jakiś 2 tygodni nic waga nie idzie w górę więc nie wiem czy to dobrze, aczkolwiek brzuch się chyba troche powieksza, zobaczymy w czw jak mała przybiera. maladT ale masz już dużą córeczkę w brzuszku wow Pewnie z 4 kg będzie miała, super, że wszystko dobrze i szyjka trzyma.
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
witam w nowym wątku
jedyne co udało mi się zapamiętać to śliczne brzusie ![]() ja ledwo przytomna jestem ![]() ja na antybiotyku bo z bólu gardziołka zrobiło mi się zapalenie ucha aaaałaaaaaaa a Lilcia ma zaropiałe całe oczka narazie kropimy ![]() aaaa od mojej położnej dostałam glukometr po niecałych 2h po obiadku i podjadanych cheetosach 75 spróbuje jeszcze na czczo i po śniadanku ale jestem dobrej myśliuciekam dalej pod kołderke ale bede podczytywać na ile mi sił starczy
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
Iva, zdrówka dla Ciebie i dla córeczki
oby jak najszybciej wyszły z Was niedobre chorobska
|
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
Padam na, jak to mówicie, cycki!
Podlałam storczyki, fuuu, nie lubię tego robić. Wywiesiłam dwa prania! Posprzątałam szufladę z lekami. Wypiłowałam i pomalowałam paznokcie. Zrobiłam obiad. Może dla niektórych to dzień jak co dzień, ale od kiedy jestem w ciązy to dla mnie naprawdę duuuuużo. |
|
|
|
#509 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kopertowe body to super wynalazek :P Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Naprawde ? Sklepik seniora ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wiesz co do okien jest jeszcze opcja : roleta w dol to zawsze dziala Cytat:
Przyjaciolka pojechala, ide wstawic obiad, ale sie nagadalam
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Maladt cieszę się, że wizyta udana
A Mama się nie przejmuj... jeszcze jej pokażesz ![]() Duszona Ty juz się przestań chwalić tą Twoją figurą ![]() A z moim kibelkiem to ojj to nie takie proste było jakby się wydawało :P Monia gratulację zakupów ![]() i gratulację 8 miesiąca Inco ja bym chciała tyle ważyć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

dzieci pospały do 7:30 więc i mamusia wyspana 

albo przez staty
ludzie się cały czas uczą i taka istotka jak ty może wiele nauczyć swoich teściów. także bierz się do roboty i niech im pójdzie w pięty 

-jej siostra szczupla w miare

narazie kropimy 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)