Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-02, 14:09   #3061
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja pewnie też bym przeżywała wyjazd tż, ale jestem przekonana, że dacie sobie radę, Twój TŻ bardzo Was kocha i na pewno przetrwacie, a Wasza miłość się jeszcze bardziej wzmocni

ja też mam już pranie zrobione i poukładane w szafce dla Małej i dziś jak o tym myślę, to cieszę się, że już mam to zrobione, bo gdybym naprawdę dużo wcześniej urodziła.... nie chcę dopuszczać takiej myśli, ale nigdy nie wiadomo.

sto lat sto lat niech żyje żyje nam!!!!!
oby, bo nie moge spac przez to po nocach..... mysle tylko o jednym.... ze w wypadku wyjazdu, rodzi sie we mnie totalny brak zaufania..... dziekuje
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 14:12   #3062
crystal25
Zakorzenienie

zapomnialam o sniadaniu, za to skrecilam sama z malymi problemami przewijak!!! skrecilam srubki a zapomnialam o dwoch poleczkach na dol i musialam wszystko odkrecac i przykrecac od nowa
Moj synek bedzie mial rozowy przewijak a ochraniacze okazaly sie za duze i stracilam 7 euro tak nie ladnie to wygladalo ze lepiej bez nich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3862.jpg (40,3 KB, 48 załadowań)
Stary 2014-12-02, 14:14   #3063
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Wymyśliłam małe DIY nad łóżeczko.
Zamówiłam za grosze takie papierowe pompony, które powieszę na srebrnych niteczkach na kijkach pomalowanych na biało
Trochę to niepraktyczne i niestymulujące rozwoju dziecka (białe pompony na tle białych desek na suficie), ale stymulować to mi się dziecko będzie na macie edukacyjnej i w innych sytuacjach
slicznie to wyglada ja zastanawiam sie gleboko nad literkami z materialu, i karuzela drewniana, nie zbyt stymulujaca ale one sa sliczne
Stary 2014-12-02, 14:16   #3064
niunia_ona
Zakorzenienie

Żona Marcina wszystkiego najlepszego!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 14:16   #3065
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Dzielna z Ciebie kobieta. Też myślę, że dwoje dzieci to hardcore,nawet jeśli jest między nimi większa różnica wieku. Zobaczymy jaki będzie Olek, jeśli da mi w kość to pewnie troszeczkę dłużej odczekam z kolejnym dzieckiem.
Dzisiaj mi stuknęło 34 lata, więc nie mam czasu ociągać się z kolejnym potomstwem. Miało być jedno, teraz już wiem, że będzie dwójka. Mąż marzy o trójeczce.
sto lat kochana
Stary 2014-12-02, 14:17   #3066
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Pochwal sie koniecznie jak juz bedzie gotowe
Ja tez kocham ta komode 😊
A ta lampeczka ktora zamowilas ona jest plastikowa? Ciekawa jestem jak wyglada na zywo, bo mi sie bardzo spodobala.

Oj tak.... remonty to cos okropnego. Mysli sie juz o zaslonach i poduszkach a w domu dalej kurz i pyl i balagan.
Ale remonty nie sa wieczne, sama pamietam jak nie moglam sie doczekac tego etapu kupowania rzeczy do wystroju, a nie np. kafelek do lazienki
wydaje mi się, że to będzie taki gumowy plastik, nie wiem czy wiesz, o co mi chodzi tu jest troszkę więcej fotek: http://livebeautifully.pl/pl/p/Lampk...kroliczek/1055
Widziałam też gdzieś fotki na blogu i bardzo mi się spodobała. Niestety teraz nie mogę odnaleźć tego bloga.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 14:17   #3067
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
w takim razie sto lat! wszystkiego najlepszego!
ja też marzę o trójce dzieci, a co z tego wyniknie, czas pokaże

aaakarolina lampka taka: http://www.scandiloft.pl/sklep/index...kroliczek.html z tym, że ona malutka jest Ale potrzebuję czegoś, żeby w nocy przy dziecku nie zapalać większego światła. Nie chcę niepotrzebnie rozbudzać maleństwa.
Mi sie marzylo tylko jedno, TZ chcialby dwa, wiec moze za dziesiec lat , narazie bede sie skupiac na kupkach i lzach mojego maluszka i bede go rozpieszczac
Stary 2014-12-02, 14:17   #3068
ewka5891
Zakorzenienie

Wink Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
zapomnialam o sniadaniu, za to skrecilam sama z malymi problemami przewijak!!! skrecilam srubki a zapomnialam o dwoch poleczkach na dol i musialam wszystko odkrecac i przykrecac od nowa
Moj synek bedzie mial rozowy przewijak a ochraniacze okazaly sie za duze i stracilam 7 euro tak nie ladnie to wygladalo ze lepiej bez nich
Nie da rady ręcznie zmniejszyć tych ochraniaczy?
Skąd te myśli o braku zaufania? Nie stresuj siebie niepotrzebnie!

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 14:17   #3069
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
zdolna dziołcha pieknie jest
Stary 2014-12-02, 14:18   #3070
crystal25
Zakorzenienie

żona_marcina wszystkiego najlepszego
Stary 2014-12-02, 14:21   #3071
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamówiłam za grosze takie papierowe pompony, które powieszę na srebrnych niteczkach na kijkach pomalowanych na biało
Trochę to niepraktyczne i niestymulujące rozwoju dziecka (białe pompony na tle białych desek na suficie), ale stymulować to mi się dziecko będzie na macie edukacyjnej i w innych sytuacjach
wklej póżniej fote jak ci to wyszło pięknie

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
U mnie komoda juz skrecona, dywan juz lezy. Teraz tylko wybrac lozeczko i wstawic tam gdzie teraz stoja te pudelka (wypelnione ciuszkami dla malutkiej)

Caly ranek przybijalam te obrazy aby byly idealnie tak jak mi sie uwidzialo
pięknie to wygląda
Stary 2014-12-02, 14:21   #3072
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Nie da rady ręcznie zmniejszyć tych ochraniaczy?
Skąd te myśli o braku zaufania? Nie stresuj siebie niepotrzebnie!
chcialabym.... spedzilam z jego przyjacielem kilka miesiecy, podczas delegacji, on ma trojeczke fajnych dzieciaczkow, kochana zone, a to co robil to przechodzi ludzkie pojecie, a TZ jesli pojedzie to pojedzie wlasnie do niego, wiec wynajma wspolnie mieszkanie. Szybko mozna sie zmienic pod wplywem kolegow..... bede sie skupiac na moim maluszku, kiedy zechce mi sie zestresowac w nowym roku.....
Niestety ja nie umiem i nie wiem czy tak mozna bo one sa na gumce jak przescieradla wiec pomysle nad sprzedaza i zostawie jak jest
P.s No i kobiety...... zrobia wszystko, potrafia dobrze zakrecic mezczyzne, zeby tylko sie dostac do Europy.... widzialam kilka takich przypadkow.... sam jego przyjaciel opowiadal nam ze to czeste tam.....

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-02 o 14:23
Stary 2014-12-02, 14:23   #3073
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
a według mnie ten różowy wcale nie razi Przeciez to nie sukienka, którą będziesz zakładała małemu. Jak chwilkę dupką na różu poleży, to nic mu nie będzie

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
wklej póżniej fote jak ci to wyszło pięknie

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

pięknie to wygląda
wkleję o ile mi to wyjdzie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 14:25   #3074
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
zdolna dziołcha pieknie jest
dziekuje najlepsze bylo rozkrecanie i skrecanie zpowrotem 16 malych srubek ktore mnie denerwowaly

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
a według mnie ten różowy wcale nie razi Przeciez to nie sukienka, którą będziesz zakładała małemu. Jak chwilkę dupką na różu poleży, to nic mu nie będzie

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

wkleję o ile mi to wyjdzie
wklej wklej tez czekam na zdiecia

Bedzie maly ksiaze na rozowej posadzce Cale szczescie ten roz delikatny, i poleczki odwrocilam, bo z drugiej strony jest wiecej rozowego, a z tej kremowy, i wanienka zolta
Stary 2014-12-02, 14:27   #3075
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
oby, bo nie moge spac przez to po nocach..... mysle tylko o jednym.... ze w wypadku wyjazdu, rodzi sie we mnie totalny brak zaufania..... dziekuje
nie stresuj się Kochana, tylko wykorzystaj czas, który macie, zanim wyjedzie. A o swoich obawach rozmawiaj z tż, uważam, że trzeba mówić, kiedy człowiek się czegoś boi, a tż niech będzie świadomy. Na pewno Cię uspokoi kiedy usłyszy, co Cię stresuje.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 14:33   #3076
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
nie stresuj się Kochana, tylko wykorzystaj czas, który macie, zanim wyjedzie. A o swoich obawach rozmawiaj z tż, uważam, że trzeba mówić, kiedy człowiek się czegoś boi, a tż niech będzie świadomy. Na pewno Cię uspokoi kiedy usłyszy, co Cię stresuje.
On wie co mnie stresuje, wie ze mnie to blokuje, i wole sie cofnac do tylu i byc ostrozniejsza. Najgorsze jest to, ze na ten temat nie porozmawiamy, bo jemu robi sie przykro, i to wszystko, ale nic mi nie powie, i nie porozmawia, bo jedyne co moze powiedziec, to ze nie mam do niego zaufania.
Mam tylko nadzieje ze jednak nie wyjedzie i zdarzy sie ten cud.... nie chce zadnych pieniedzy, chce TZ przy sobie, wkrotce bedzie dziecko, a on wyjezdza i zostane ze wszystkim sama...... Ciezki temat do rozmow
Stary 2014-12-02, 14:38   #3077
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
On wie co mnie stresuje, wie ze mnie to blokuje, i wole sie cofnac do tylu i byc ostrozniejsza. Najgorsze jest to, ze na ten temat nie porozmawiamy, bo jemu robi sie przykro, i to wszystko, ale nic mi nie powie, i nie porozmawia, bo jedyne co moze powiedziec, to ze nie mam do niego zaufania.
Mam tylko nadzieje ze jednak nie wyjedzie i zdarzy sie ten cud.... nie chce zadnych pieniedzy, chce TZ przy sobie, wkrotce bedzie dziecko, a on wyjezdza i zostane ze wszystkim sama...... Ciezki temat do rozmow
to trzymam mocno kciuki aby wyjazd się nie udał, może rzucimy wszystkie jakieś zaklęcie i zadziała???
a jeśli chodzi o zaufanie, to jest to bardzo delikatny temat, jesli ktoś w życiu został zraniony, to trudno zaufanie odbudować na100%, ja tak miałam po poprzednim związku i wiem, że zaufania uczę się codziennie.
Jeśli Twój TŻ jest świadomy tego wszystkiego, to moja kochana nie pozostaje Ci nic innego, jak właśnie zaufać i jak przyjdą czarne myśli, to je od razu odrzucaj. Myśl w drugą stronę, pozytywnie
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 14:43   #3078
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
to trzymam mocno kciuki aby wyjazd się nie udał, może rzucimy wszystkie jakieś zaklęcie i zadziała???
a jeśli chodzi o zaufanie, to jest to bardzo delikatny temat, jesli ktoś w życiu został zraniony, to trudno zaufanie odbudować na100%, ja tak miałam po poprzednim związku i wiem, że zaufania uczę się codziennie.
Jeśli Twój TŻ jest świadomy tego wszystkiego, to moja kochana nie pozostaje Ci nic innego, jak właśnie zaufać i jak przyjdą czarne myśli, to je od razu odrzucaj. Myśl w drugą stronę, pozytywnie
dziekuje kochana jestes To wyczarujcie cos pomozcie mi
Rowniez mam to po poprzednim zwiazku i w tym niestety tez.... ale jak sie naprawde kogos kocha, to jednak mozna wybaczyc....
Wlasnie skladam ubranka ktore zakupilam w lumpku w weekend, dwie torby, One sa takie slodkie a pozniej w koncu to sniadanie zjem
Stary 2014-12-02, 14:48   #3079
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
co tylko zechcesz Crystal-wypowiedz życzenie a sie spalni

Co do zaufania to zgadzam sie z Edith. Ja zostałam strasznie potraktowana w poprzednim związku ,obecny partner dostał czystą,białą kartke-ale I tak czasem mam głupie myśli a niepotrzebnie bo TŻ jest kochany I zasługuje na zaufanie.(Ale co mam zrobic jak te myśli złe tow głowie siedzą )głupia jestem I tyle
Stary 2014-12-02, 14:50   #3080
kruszynkaa88
Rozeznanie

Żona Marcina 100 lat!! Spełnienia marzeń
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 14:52   #3081
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Co do zaufania to zgadzam sie z Edith. Ja zostałam strasznie potraktowana w poprzednim związku ,obecny partner dostał czystą,białą kartke-ale I tak czasem mam głupie myśli a niepotrzebnie bo TŻ jest kochany I zasługuje na zaufanie.(Ale co mam zrobic jak te myśli złe tow głowie siedzą )głupia jestem I tyle
To ciezki temat jest. To prawda, wystarczy ze raz zostaniemy skrzywdzone w jakis sposob, i ciezko zaufac, ciezko jest myslec pozytywnie, i sie nie bac
Moj TZ tez zasluguje na to , ale ja nie potrafie , dlatego powinni mnie zamknac w psychiatryku za to
Wypowiedziane dziekuje
Stary 2014-12-02, 14:53   #3082
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:

Ja z zaufaniem mam dokładnie tak jak Wy dziewczyny! Były był dupkiem, zdradzał mnie na każdym kroku, a teraz mój przyszły mąż jest cudowny, zasługuje na 100% zaufania, wiem, że mnie nie skrzywdzi, ale w głowie zawsze świeci mi się lampka kontrolna nie raz pewnie go tym ranie, i powiem Wam, że ja to do psychologa bym chciała z tym pójść, bo to nie zdrowe dla związku i dla dobrej relacji na przyszłość
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 15:00   #3083
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ja z zaufaniem mam dokładnie tak jak Wy dziewczyny! Były był dupkiem, zdradzał mnie na każdym kroku, a teraz mój przyszły mąż jest cudowny, zasługuje na 100% zaufania, wiem, że mnie nie skrzywdzi, ale w głowie zawsze świeci mi się lampka kontrolna nie raz pewnie go tym ranie, i powiem Wam, że ja to do psychologa bym chciała z tym pójść, bo to nie zdrowe dla związku i dla dobrej relacji na przyszłość
To nie jest zdrowe, Sama z tym walcze, ale nie odwaze sie pojsc z tym do lekarza, bo psycholog glupszy ode mnie
Moj byly byl takim dupkiem, ze go zostawilam przed slubem.
Moj TZ tez byl nie lepszy swojego czasu podczas delegacji. I nikt mi nie wmowi ze byl swiety , a pomimo tego kocham go tak silnie, ze zostalam jego zona. Stara sie, jest kochany, robi dla mnie wszystko.....ale nic juz nie zwroci mojego zaufania do niego. Wiec bede musiala z tym zyc. Sama sie na to zdecydowalam
Stary 2014-12-02, 15:21   #3084
luzna25
Zadomowienie

Żona Marcina wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 15:39   #3085
Kinka_
Przyczajenie

Cytat:
A nie boisz się, że będzie to zbieracz kurzu?
Mi podobają się takie różne cudeńka, ale zastanawiam się czy to w ogóle praktyczne, tak jak np. baldachimy... Nie mam doświadczenia w tej kwestii, dlatego pytam

Cytat:
U mnie komoda juz skrecona, dywan juz lezy. Teraz tylko wybrac lozeczko i wstawic tam gdzie teraz stoja te pudelka (wypelnione ciuszkami dla malutkiej)

Pięknie!

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Dzielna z Ciebie kobieta. Też myślę, że dwoje dzieci to hardcore,nawet jeśli jest między nimi większa różnica wieku. Zobaczymy jaki będzie Olek, jeśli da mi w kość to pewnie troszeczkę dłużej odczekam z kolejnym dzieckiem.
Dzisiaj mi stuknęło 34 lata, więc nie mam czasu ociągać się z kolejnym potomstwem. Miało być jedno, teraz już wiem, że będzie dwójka. Mąż marzy o trójeczce.
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń!

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja też nienawidzę prasowania!! ale mam nadzieję, że te pięknie ciuszki będzie przyjemniej prasować
Ja też nie cierpię prasować...

Cytat:
To nie jest zdrowe, Sama z tym walcze, ale nie odwaze sie pojsc z tym do lekarza, bo psycholog glupszy ode mnie
Moj byly byl takim dupkiem, ze go zostawilam przed slubem.
Moj TZ tez byl nie lepszy swojego czasu podczas delegacji. I nikt mi nie wmowi ze byl swiety , a pomimo tego kocham go tak silnie, ze zostalam jego zona. Stara sie, jest kochany, robi dla mnie wszystko.....ale nic juz nie zwroci mojego zaufania do niego. Wiec bede musiala z tym zyc. Sama sie na to zdecydowalam
Teraz z maluszkiem zaczniecie nowy etap w życiu, podobno macierzyństwo odmienia i uspokaja, więc tego Ci życzę
Kinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 15:42   #3086
smv
Zakorzenienie

Crystal kurde faktycznie ciężka sprawa... Myślę że miłość jest najsilniejsza i jeśli się naprawdę kochacie wzajemnie to nie ma bata na inna babę.

Ja się odnieść do sytuacji nie mogę - mój Mąż jest moim pierwszym facetem...
Stary 2014-12-02, 16:02   #3087
aniusia77
Raczkowanie

Cytat:

cudowne!!!!
Stary 2014-12-02, 16:14   #3088
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
wczoraj wciagnelam mleczko w tubce cale, tak mialam ochote na slodkie, a w ciagu dnia TZ polecial po marsa do sklepu
Ja też wczoraj obżarłam sie i wrąbałam mleczko w tubce, deser z bitą śmietaną, pączka, poł paczki piegusek i dzisiaj nadczo miałam cukier 170 masakra!!!! Popadne w cukrzyce. Tak sie nastrsszyłam,że nie tkne już nic słodkiego

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ja planuję nie wcześniej niż w połowie lutego, ale ja mam termin na koniec marca.
Ja pranko w lutym prasowanko i w komody powkładam. Nic sie ciuszkom nie stanie jak poleżą. I w lutym już na zicher pakuje torbe do szpitala.

A co do hartowania sutków, to ja bym sie bała. Masując sutki itp. W ciąży wydziela sie oksytocna. Samo mówi za siebie. Ja bym sie bała je tarmosić

Jutro mam 1 spotkanko w szkole rodzenia. Jestem podekscytowana

A na obiad zrobiłam taką pomidorówke z kluskami lanymi, że w retauracji takiej nie ma

Mniam

żonamarcina sto lat! Spełnienia marzeń

przezduzeem slicznie to wygląda byłas wredy w ikei? widziałam mnóstwo brzuchatek i u jednej widziałam jak Tż miał dywan może to Ty. My byliśmy na ortwarcie na 10 i już o 11 byłam przy kase
Stary 2014-12-02, 16:14   #3089
aniusia77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja też nienawidzę prasowania!! ale mam nadzieję, że te pięknie ciuszki będzie przyjemniej prasować
Wlasnie apropos prasowania mialam pytac - mam pralke LG z technologia prania w parze (true steam). I tak sie zastanawiam czy moze wypranie ubranek w tej parze wystarczy i nie bedzie trzeba prasowac? Co myslicie? Bo takie male calkiem ubranka to prasuje sie zeby usunac ewentualne zarazki, czy odkazic ubranka co nie?
Stary 2014-12-02, 16:18   #3090
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniusia77 Pokaż wiadomość
Wlasnie apropos prasowania mialam pytac - mam pralke LG z technologia prania w parze (true steam). I tak sie zastanawiam czy moze wypranie ubranek w tej parze wystarczy i nie bedzie trzeba prasowac? Co myslicie? Bo takie male calkiem ubranka to prasuje sie zeby usunac ewentualne zarazki, czy odkazic ubranka co nie?
Łał zazdroszcze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości