Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-02, 22:02   #3211
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
haha mam nadzieję że mój sobie będzie dobrze radził z małą bo wtedy wg sobie nie wyobrażam
mój tż chciał ze mną biegać ale niestety ;p
chyba że czasem babcia przyjdzie do małej

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

niunia_ona, Czarodziejka1986, Zygzaak, aneta_s13, Martusiaczek1132, mistrzIma, itteb85, monika 1985, lesyeux, crystal25, stefan89, aaakarolina, nusiekowa, martunka88, morful, Hottie07, emily863, domos, bozena_87, kruszynkaa88, aniusia77
jednak nie jesteśmy nudne bo dużo osób nas czyta :P
Bedzie dzwonil ze dziecko w domu placze, matkaaaaaaaaaaa gdzie ty sie zgubilas
Kurcze ja to mam taka mysl, ze jak moj TZ wyjedzie, i bedzie chcial sie zajac malym, w czasie powrotu, to bede mu na rece patrzec, bo co on bedzie wiedzial, jak z dzieckiem czasu nie bedzie przeciez spedzac, jak ja wiem to glupie;P

No mile panie! wychodzic z ukrycia
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:03   #3212
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Bedzie dzwonil ze dziecko w domu placze, matkaaaaaaaaaaa gdzie ty sie zgubilas
Kurcze ja to mam taka mysl, ze jak moj TZ wyjedzie, i bedzie chcial sie zajac malym, w czasie powrotu, to bede mu na rece patrzec, bo co on bedzie wiedzial, jak z dzieckiem czasu nie bedzie przeciez spedzac, jak ja wiem to glupie;P

No mile panie! wychodzic z ukrycia
nie to nie jest głupie ! mam takie samo myślenie
ale tak to jest będziemy miały maleństwa mi ciężko będzie się z kimś nią dzielić
samolub ze mnie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:06   #3213
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ale tak to jest będziemy miały maleństwa mi ciężko będzie się z kimś nią dzielić
samolub ze mnie
Mi tez Nawet jak sobie pomysle, ze rodzina TZ bedzie chciala poznac maluszka, wiadomo, wpasc zobaczyc itd. to az mnie trzesie..... wolalabym, zeby pierwszy tydzien, dwa to byl czas tylko na zasadzie ja dziecko i TZ. Nikt wiecej, zadnych odwiedzin itd. ale niestety moge pomarzyc......
Moja siostra juz mi zapowiedziala, ze zaczeka z wizyta i spieszyc sie nie bedzie do nas, wiec jakis czas nacieszy sie zdieciem dziecka..... ale ona taka z natury i za to jej dziekuje to powinien byc czas tylko dla nas, na poznanie sie z wlasnym dzieckiem, i z jego potrzebami. A nie pokazywania sie rodzinie, gdzie kazdy bedzie chcial potrzymac dziecko itd.

nie mam nic przeciwko ale..... bede zmeczona raczej po porodzie, dziecko w domu, itd. jest to nowa sytuacja, a tu rodzina sie zjezdza ze wszystkich stron na obiadek i kawke.....

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-02 o 22:10
Stary 2014-12-02, 22:07   #3214
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
no nasza mistrzyni zakupów pochwal się co kupiłaś

w domu też można ćwiczyć, nawet dzieciaczek może nam sie do tego przydać wszystko jest do zrobienia

co do puchnięcia to ja jeszcze nie, ale to jest normalna przypadłość w ciąży, woda się zatrzymuje w organizmie i tyle...trzeba to przeżyć
A różne rzeczy akcesoria do pakowania prezentów, leki różniaste, śmieciaki z COBI i elektroniczna szczoteczkę do zębów dla siostrzeńca , lampkę dla małej, róż do policzków, zapachy do auta i woski yankee candle, pompony z bibuły, herbaty liściaste, cień do powiek, spodnie i bluzę na allegro, i zamówienie dla znajomych w Avon, a dla siebie perfumy i eliksir Anew (miałam je za symboliczną złotówkę jako gratisy)
.... i już kurczę, nie pamiętam

teraz zaczęłam się stresować sobotnią wizytą. a co jak z mojej Zosieńki będzie chłopak przecież ja już tak bardzo się nastawiłam... a na dodatek mam caluśką wyprawkę dla dziewczynki.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:08   #3215
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tez Nawet jak sobie pomysle, ze rodzina TZ bedzie chciala poznac maluszka, wiadomo, wpasc zobaczyc itd. to az mnie trzesie..... wolalabym, zeby pierwszy tydzien, dwa to byl czas tylko na zasadzie ja dziecko i TZ. Nikt wiecej, zadnych odwiedzin itd. ale niestety moge pomarzyc......
Moja siostra juz mi zapowiedziala, ze zaczeka z wizyta i spieszyc sie nie bedzie do nas, wiec jakis czas nacieszy sie zdieciem dziecka..... ale ona taka z natury i za to jej dziekuje
mnie przeraża ten dzień jak urodze jak wszyscy będą się zwalać mi do szpitala a kysz

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 22:09   #3216
nouvelle2
Zakorzenienie

o przepraszam, zapomniałam jeszcze, że kupiłam sobie POJEMNIK NA MOCZ!!

Stary 2014-12-02, 22:10   #3217
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 22:12   #3218
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Mam pytanko do mamuś, które robiły materiałowe literki - czym je wypychałyście?
Mam w planie zrobić dla córeczki girlandę, poczytałam trochę i wychodzi, że wata się totalnie nie nadaje (jest za miękka), nie chcę też dopuszczać do rzezi i rozpruwać miśka dla jego watoliny...może macie jakieś pomysły?
Poniżej zdj. o co mi chodzi

Ja zabawki wypycham wkładem z jaśków najtańszych
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:12   #3219
lesyeux
Zadomowienie

ediths nie dziwie Ci sie. Że idzie oszalec z myślami czy wszystko ok z tą szyjką
Coś tam zaczełam czytac na ten temat, bo też zaraz sobie wkrecam że ja mam to samo

I odkąd mnie dokuczliwie kłuje w cipce to stresuje mnie to, że szyjka sie skraca.... i brzuch mi twardnieje. Jutro zasówam do ginki, albo mnie zbada albo i nie. Ale ide pytac co jest bede spokojniejsza.jak mi popatrzy czy wszystko gra
Ok. 15 powinnam dotrzec do doktorki.

A,co do skarpetek to ja właśnie kupiłam na allegro mega wzory skarpetki 3d trzeba wpisac w szukaj na allegro

Tż dzisiaj nie w sosie. Wpier*** mu zaraz. Chyba okres dostał
Stary 2014-12-02, 22:12   #3220
monika 1985
Wtajemniczenie

Witam , nie ukrywam się nie zawsze mam czas na pisanie a bardzo lubię was czytać nie martwcie się nudne na pewno nie jesteście
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:15   #3221
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ediths nie dziwie Ci sie. Że idzie oszalec z myślami czy wszystko ok z tą szyjką
Coś tam zaczełam czytac na ten temat, bo też zaraz sobie wkrecam że ja mam to samo

I odkąd mnie dokuczliwie kłuje w cipce to stresuje mnie to, że szyjka sie skraca.... i brzuch mi twardnieje. Jutro zasówam do ginki, albo mnie zbada albo i nie. Ale ide pytac co jest bede spokojniejsza.jak mi popatrzy czy wszystko gra

A,co do skarpetek to ja właśnie kupiłam na allegro mega wzory skarpetki 3d trzeba wpisac w szukaj na allegro

strach się bać Ciebie tż trzeba czasem opierniczyć by wiedział gdzie jego miejsce i się otrząsnął ;P

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 22:17   #3222
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
mnie przeraża ten dzień jak urodze jak wszyscy będą się zwalać mi do szpitala a kysz
ja TZ daje zakaz bo z jego strony rodzina jest duza, u mnie tylko mama, bo siostra nie przyjedzie jak juz pisalam. Powiedzialam ze zalezy jak bardzo bede zmeczona itd. A jesli on wyjedzie, to niech jego rodzina przyjedzie jak juz on wroci, nie wczesniej. Bo nie mam o czym z nimi rozmawiac w ich jezyku tak naprawde A mi do szczescia to potrzebne nie bedzie troche prywatnosci chce w tym czasie, i zrozumienia, zwlaszcza pierwsze kilka dni po porodzie i powrot do domu.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
Witam , nie ukrywam się nie zawsze mam czas na pisanie a bardzo lubię was czytać nie martwcie się nudne na pewno nie jesteście
Milo ze sie odezwalas dziekujemy
Stary 2014-12-02, 22:17   #3223
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ja TZ daje zakaz bo z jego strony rodzina jest duza, u mnie tylko mama, bo siostra nie przyjedzie jak juz pisalam. Powiedzialam ze zalezy jak bardzo bede zmeczona itd. A jesli on wyjedzie, to niech jego rodzina przyjedzie jak juz on wroci, nie wczesniej. Bo nie mam o czym z nimi rozmawiac w ich jezyku tak naprawde A mi do szczescia to potrzebne nie bedzie troche prywatnosci chce w tym czasie, i zrozumienia, zwlaszcza pierwsze kilka dni po porodzie i powrot do domu.
ja pozwolę by zrobił zdjęcie małej jak już i pokazał rodzinie by mi spokój dali w szpitalu nie chce ich widzieć i ich słodkich minek i współczucia albo komentarzy do tego jak wyglądam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 22:18   #3224
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Jesli cie to martwi to lepiej pojsc i byc spokojniejszym!
Daj mu buziaka to mu przejdzie
Stary 2014-12-02, 22:19   #3225
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

udzielaj się będzie weselej

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 22:19   #3226
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja pozwolę by zrobił zdjęcie małej jak już i pokazał rodzinie by mi spokój dali w szpitalu nie chce ich widzieć i ich słodkich minek i współczucia albo komentarzy do tego jak wyglądam
I prawidlowo
Jesli uwazasz ze potrzebujesz spokoju to oni powinni to zrozumiec, bez wyjatkow to my bedziemy rodzic a nie oni , i tak naprawde nie wiadomo jak bedziemy sie czuly po porodzie, i czy bedziemy chcialy ich wizyt
Stary 2014-12-02, 22:21   #3227
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

oooo, podsunęłaś mi pomysł na prezent dla siostry! miała dostać tylko słodycze, ale na pewno byłaby zachwycona takimi skarpetkami chyba jej kliknę, mimo że guupia i jej nie lubię nie no żartuję... od św. mikołaja będą

Stary 2014-12-02, 22:21   #3228
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
To prawda
Cytat:

a ja dziś nic ;p ani 1 zł nie wydane ;p
ale jutro już napewno nadrobię
ja dziś zrobiłam duży zakup na all - pochwalę się jak przyjdzie , ale powiem, że to pojazd

Cytat:
A różne rzeczy akcesoria do pakowania prezentów, leki różniaste, śmieciaki z COBI i elektroniczna szczoteczkę do zębów dla siostrzeńca , lampkę dla małej, róż do policzków, zapachy do auta i woski yankee candle, pompony z bibuły, herbaty liściaste, cień do powiek, spodnie i bluzę na allegro, i zamówienie dla znajomych w Avon, a dla siebie perfumy i eliksir Anew (miałam je za symboliczną złotówkę jako gratisy)
.... i już kurczę, nie pamiętam

teraz zaczęłam się stresować sobotnią wizytą. a co jak z mojej Zosieńki będzie chłopak przecież ja już tak bardzo się nastawiłam... a na dodatek mam caluśką wyprawkę dla dziewczynki.
to co Ty będziesz robić przez resztę grudnia - jak już prezenty kupione?

Cytat:
najważniejszy zakup - a też z darmową dostawą?
Stary 2014-12-02, 22:23   #3229
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
I prawidlowo
Jesli uwazasz ze potrzebujesz spokoju to oni powinni to zrozumiec, bez wyjatkow to my bedziemy rodzic a nie oni , i tak naprawde nie wiadomo jak bedziemy sie czuly po porodzie, i czy bedziemy chcialy ich wizyt
tak właśnie myślę czy się będzie komuś podobać czy nie oooo!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 22:23   #3230
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
z pewnością się nie nudzicie ze sobą

super te skarpetki kupiłaś może ja sobię na swięta zrobię prezent też się na takie skuszę?? skarpetek nigdy za wiele, szczególnie jak ktoś je gubi, jak ja

ja spuchłam, choć tego na codzień nie widzę. za to zauważyłam, że mi się ściągacz od skarpetek odbił na łydce.

jutro znó ambitny plan. wstać z TŻtem przed 5, zasiąść z kubkiem gorącej herbaty do lapka i wejść na wizaż zobaczyć co nasmarowałyście(nasmaruje cie), jak ja już będę kimać, o 7 z pieskiem na spacer, a o 8 wejdę do lumpeksu na łowy, bo dzień promocji: kurtki, kamizelki i kombinezony po 5zł, a reszta po 1zł znów się obłowię

monika 1985, witaj
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:24   #3231
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Milo ze sie odezwalas dziekujemy
To ja dziękuje
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:27   #3232
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
ja dziś zrobiłam duży zakup na all - pochwalę się jak przyjdzie , ale powiem, że to pojazd

to co Ty będziesz robić przez resztę grudnia - jak już prezenty kupione?

najważniejszy zakup - a też z darmową dostawą?
ja wiem, ja wiem, ja wiem, to na pewno wózek!

pojemnik na mocz stacjonarnie kupiony, caaaaałe 40 groszy

Stary 2014-12-02, 22:27   #3233
niunia_ona
Zakorzenienie

jestem ciekawa ile moja mała urosła juz 6 tyg jej nie widziałam
ciekawe czy w 30 tyg będzie miała 1800 gr bo 2 kg liczę że nie , choć moja wcześniej była większa wagowo
ale za nią tęsknie jeszcze 13 dni by ją zobaczyć wizytę mam 15 tego

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 22:28   #3234
Michiru
Zakorzenienie

ja mam nadzieję, że przez kilka dni po porodzie wszyscy dadzą nam spokój. tak z tydzień by się przydało. nie chce pielgrzymek do szpitala w celu zobaczenia nowego członka rodziny i jego wymęczonych porodem rodziców...

niunia, nie wyobrażam sobie nie widzieć dzidziusia przez .. ile? 8 tygodni?? kurcze, strasznie długo. ale jeszcze kilka(naście) dni i się napatrzysz

tak w ogóle wyczytałam, ze standardowo w zdrowej ciąży na nfz wykonuje się często tylko 3usg na całą ciąże (że niby takie są zalecenia czy coś) i to wg niektórych jest jak najbardziej normalne. no to wychodzi 1 usg na trymestr oO

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2014-12-02 o 22:32
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:31   #3235
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie w aptece 50 gr :P
a nawet w jednej to 2 zł za taki sam chcieli

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 22:33   #3236
Kinka_
Przyczajenie

Cytat:
oczywiście, że to zbieracz kurzu. a dodatkowo taki, którego nie da sie umyć, bo te pompony są z bibuły ale jeżeli mi to wyjdzie, to będzie naprawdę fajnie wyglądało, a koszt realizacji to 15 zł jak się zakurzy mocno, to zdejmę i wyrzucę
Rozumiem Ciekawa jestem efektu końcowego, koniecznie się pochwal

Cytat:
Ja dzis sobie zatesknilam za moja poprzednia waga po diecie..... zupelnie inaczej sie czulam, i w kazdych ubraniach czulam sie kobieta nawet w koszuli mojego TZ a teraz d...... czuje sie jak paczek w oleju

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Pomysl dobry a jak mnie wysmieja?? I tak za nic w swiecie nie sciagne skarpetek, niech sobie krzycza na mnie a ich nie sciagne..... ja czesto w skarpetkach spie, bo mam bardzo zimne stopy a co dopiero podczas porodu, bede gola i wesola z rozwalonymi nogami
A czy można mieć pedicure, w sensie pomalowane paznokcie?

Cytat:
Moja siostra juz mi zapowiedziala, ze zaczeka z wizyta i spieszyc sie nie bedzie do nas, wiec jakis czas nacieszy sie zdieciem dziecka..... ale ona taka z natury i za to jej dziekuje to powinien byc czas tylko dla nas, na poznanie sie z wlasnym dzieckiem, i z jego potrzebami. A nie pokazywania sie rodzinie, gdzie kazdy bedzie chcial potrzymac dziecko itd.

nie mam nic przeciwko ale..... bede zmeczona raczej po porodzie, dziecko w domu, itd. jest to nowa sytuacja, a tu rodzina sie zjezdza ze wszystkich stron na obiadek i kawke.....
Jestem tego samego zdania, a już odwiedzin w szpitalu w ogóle nie chcę.
Najgorzej, że po wielkim wow, wszyscy o Tobie zapominają i jak zostajesz sama w domu to już nikomu nie pasuje, a jak człowiek obolały i nie w formie to cała rodzina by go odwiedzała.
Kinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:33   #3237
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
ja mam nadzieję, że przez kilka dni po porodzie wszyscy dadzą nam spokój. tak z tydzień by się przydało. nie chce pielgrzymek do szpitala w celu zobaczenia nowego członka rodziny i jego wymęczonych porodem rodziców...

niunia, nie wyobrażam sobie nie widzieć dzidziusia przez .. ile? 8 tygodni?? kurcze, strasznie długo. ale jeszcze kilka(naście) dni i się napatrzysz

tak w ogóle wyczytałam, ze standardowo w zdrowej ciąży na nfz wykonuje się często tylko 3usg na całą ciąże (że niby takie są zalecenia czy coś) i to wg niektórych jest jak najbardziej normalne. no to wychodzi 1 usg na trymestr oO
ja na fundusz miałam robione już 7 usg bo miałam ciąże bliżniaczą .
teraz miałam pierwszą wizytę bez usg.
także nie żaluję że chodzę na fundusz , przynajmniej na dziecko więcej pieniędzy odłożone.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 22:35   #3238
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
samolub ze mnie
Tez tak kiedyś myślałam
Ale jak nieraz młody dawał mi popalic to modliłam sie, aby Tz był szybciej w domu i przejął młodego abym mogła odpocząć i nabrać mocy na nocne wstawanie do karmienia

Cytat:
Hej odzywaj sie częściej

Nouvelle wymiatasz z zakupami

Ja moze jutro podjade do centrum kupic jakies drobiazgi na mikołajki dla moih chłopaków mam nadzieje, że znajdę cos fajnego, bo pomysłów zero

Lesyeux, Wy to sie z Tztem nadenerwujecie na siebie gorąca z Was parka

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:36   #3239
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:

nie będę mówić, że nie bo strasznie się cieszę - mimo, że używany ale taki jak chciałam i w super cenie

crystal25 podziwiam Cię za całą tą sytuację z TŻ , z tego co Cię podczytuję , to jesteś mocną i dzielną kobietą i poradzisz sobie jak nikt - a czasem nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Stary 2014-12-02, 22:36   #3240
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Tez tak kiedyś myślałam
Ale jak nieraz młody dawał mi popalic to modliłam sie, aby Tz był szybciej w domu i przejął młodego abym mogła odpocząć i nabrać mocy na nocne wstawanie do karmienia

Hej odzywaj sie częściej

Nouvelle wymiatasz z zakupami

Ja moze jutro podjade do centrum kupic jakies drobiazgi na mikołajki dla moih chłopaków mam nadzieje, że znajdę cos fajnego, bo pomysłów zero

Lesyeux, Wy to sie z Tztem nadenerwujecie na siebie gorąca z Was parka
pewnie też tak będę miała jak już będę wykończona my z tż o dziwo bez kłótni ale wolę nic głośno nie mówić
bo wykraczę i cooo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości