Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-02, 19:57   #3121
aneta_s13
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Jaki fajny misiek. Przyznaj się - jeździsz nim po domu i wyobrazasz sobie, że spacerujesz z maleństwem w środku
Pewnie, że tak! i schować nie pozwalam

Dziewczyny na smyk.com sporo przecen w końcu kupiłam łóżeczko a i Tiny Love jest marką tygodnia i leżaczki sporo tańsze
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 19:57   #3122
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No to w takim razie gratuluję córeczki Moja Ola była chłopcem do 24tc
no to możemy sobie przybić piątkę
Stary 2014-12-02, 19:59   #3123
smv
Zakorzenienie

Znaczy się ze mój synek tez może się stać pipciucha? Heh ale byłoby czadersko. Ja pokoiku dzidzi nie mam i mieć nie będę na razie. A wasze pokoiki sliczneeee i mebelki...
Stary 2014-12-02, 20:00   #3124
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
jaka wg Was jest temp pokojowa?

----------
aż zerknełam na termometr:20.3
Stary 2014-12-02, 20:01   #3125
kasia_adm
Rozeznanie

Cześć, witam po kilku dniach. Dopadło mnie mega przeziębienie. Ale juz wracam do normalnosci. Nadrabíam Was
Tepsa ale numer.
Nie chciałabym teraz żeby moja Maja okazała się Kacprem
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 20:04   #3126
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
u mnie 21

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
no i co z tego, że różowe, uwierz mi, że małemu nie bedzie to przeszkadzać

o kurcze ale fajnie

wszystkiego najlepszego to może picolo byśmy się napiły?
ja po wizycie, mały rośnie jak na drożdżach, mamy już 995 gramów żywej wagi dostałam też glukometr do mierzenia cukru, mam za niski cukier nadczczo i mam sobie robic pomiary plus jeśc często, mało, bez słodyczy
no i news dnia-doktor na wizycie z chłopaka zrobił mi dziewczynę aż sie boję kolejnej wizyty, z ciuszkami i wózkiem zdecydowanie się wstrzymuję

dziewczynke? ale jaja
U nas to chyba nie mozliwe bo widzielismy dokladnie pomiedzy nogami co trzeba
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 20:06   #3127
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No to w takim razie gratuluję córeczki Moja Ola była chłopcem do 24tc
ja nie miałam usg od 22 tyg nie straszcie mnie

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
no to gdzieś 20 stopni musi być

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 20:09   #3128
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Pisałyście dziewczyny o zaufaniu do naszych TŻ.
Nigdy nie można ufać na 100%, chociażby nasz facet był aniołem. Zawsze trzeba być uważnym i dbać o związek.

Tym bardziej, że widzimy wokół jak faceci kręcą swoje dziewczyny/żony. Miałam taki okres, że nienawidziłam wszystkich facetów, oprócz tych z rodziny i oczywiście mojego TŻ. Nie ufałam żadnemu i w każdym widziałam potencjalnego zdradzacza swojej partnerki

A poza tym dziś miałam dzień wydawacza pieniędzy. Od rana czułam, że MUSZĘ coś kupić, bo zwariuję. Jakieś dziwne hormony mnie dopadają:P

Kupiłam pełno różnych tiuli i wstążek do zrobienia czegoś, co któraś z Was chyba wstawiała:
Załącznik 5852297

Kupiłam też komodę na ciuszki dziecka, bo nie mam gdzie pakować to wszystko i zrobił mi się burdel. Wciąż czekam na rozpoczęcie remontu, w ramach którego jest też garderoba
Załącznik 5852299

Kupiłam też 4 książki na prezenty. Trzy z nich na tyle ciekawe, że chętnie sama przeczytam, a jedna to typowe romansidło dla teściowej. Takie książki lubi najbardziej
ja w kazdym widze zdradzacza....
sliczna komoda Pochwal sie koniecznie kiedy zrobisz te pompony
Stary 2014-12-02, 20:10   #3129
anyolek
Zadomowienie

Tepsa- wow, co za wieści Nakupowałaś juz chłopięcych ciuszków?
Ja mam już masę dziewczęcych + akcesoria do pokoiku, oby się nic nie zmieniało
Stary 2014-12-02, 20:13   #3130
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
ja po wizycie, mały rośnie jak na drożdżach, mamy już 995 gramów żywej wagi dostałam też glukometr do mierzenia cukru, mam za niski cukier nadczczo i mam sobie robic pomiary plus jeśc często, mało, bez słodyczy
no i news dnia-doktor na wizycie z chłopaka zrobił mi dziewczynę aż sie boję kolejnej wizyty, z ciuszkami i wózkiem zdecydowanie się wstrzymuję
To nieźle. Wiele razy słyszałam, że z dziewczynki robił się chłopak, ale nie sądziłam, że może być odwrotnie:O Myślałam, że jak już "stoi" to nie "odpadnie" To teraz się nie dziwię dlaczego u mnie w szkole rodzenia jak jakaś mama mówi, że czeka na synka/ córeczkę, imię wybrane itp, to dopowiadają, że prawdopodobnie pojawi się, z takim naciskiem na prawdopodobnie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
LOOkX ze szweckiej firmy, sprawdzalam sklad ale ciezko mi go rozczytac a do tego w google znalazlam tylko strone tego kremu w dziwnym jezyku, i nic wiecej, zadnych opinii, niczego co bym mogla zrozumiec
zerknij czy w składzie jest coś z notki z tego bloga, kobietka przejrzyście rozpisała czego należy się wystrzegać w kosmetykach
http://www.srokao.pl/2013/03/kosmety...szej-mamy.html
A co do Tż... rozłąka będzie dla Was pewnym sprawdzianem. Wiem jak trudno jest zaufać, wiele z nas to przeszło, ale jeśli będziesz ciągle podejrzliwa to możecie się od siebie oddalić. I zamiast ratować sytuację to sama ją pogorszysz. Zastanów się co do niego czujesz. Też przez pewien czas byłam podejrzliwa i na dystans, mi bardzo pomogło to, że zamieszkaliśmy razem. W zwykłym, codziennym zachowaniu widać czy facet kocha czy nie. Jak mnie przytula, to czuję się tak przyjemnie bezpieczna. Mam wewnętrzny spokój i pełne zaufanie, które zdobył z czasem. W głowie można sobie pisać różne scenariusze, tylko po co, jeśli czujesz, że facet jest Tobie w pełni oddany? Bo z Twoich opowiadań wynika, że tak jest. Jednak łatwo to przysłonić domysłami i zamartwianiem się.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 20:13   #3131
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Niezła historia myślałam, że po 20tc ciezko o pomylke

Cytat:
jaka wg Was jest temp pokojowa?D
Ja ustawiam piec na 20/21 stopni, w nocy na 18. Jak jest mi zimno to podkręcam temperature

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 20:13   #3132
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
mam tak samo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 20:18   #3133
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
mam tak samo
W razie czego bedziemy się wymieniać wyprawkami
Stary 2014-12-02, 20:21   #3134
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
ja w kazdym widze zdradzacza....
sliczna komoda Pochwal sie koniecznie kiedy zrobisz te pompony
Ja swojego TŻ od początku bycia razem (już 12 lat) trzymam go krótko, bo ja jestem i będę wierna, ale skąd mam wiedzieć co siedzi w jego głowie

Nigdy nie chciało mi się bawić w jakieś skoczki na boczki i tego samego wymagałam i wymagam od niego. I dobrze wie, że choćbym miała z nim 7 dzieci i ledwo już zipała, jakbym dowiedziała się, że coś kręci, wywaliłabym go na zbity pysk I jeszcze mocno by tego żałował.

Ale nie będę się nakręcać. On jest rzeczywiście jak dla mnie aniołem, nawet wśród znajomych kiedyś uważany był za pantofla, bo super się zawsze dogadujemy i żyjemy wspólnie, razem, dbamy o swoje potrzeby i jeśli przykładowo jedna osoba nie ma na coś mocno ochoty, nie robimy czegoś na siłę. Poza tym nie oglądamy się za innymi osobnikami płci przeciwnej i nie komentujemy, co nasi znajomi robią namiętnie. Dopiero po latach znajomi zmądrzeli i docenili naszą wierność A tak zawsze było mi ich szkoda

Jak zrobię pompony na pewno się pochwalę
Z pewnością też porobię zdjęcia kącika dla dzidzi, jak zacznę już go robić.. na razie mam burdel w domu, który już mnie dobija i nie mogę się doczekać, aż kupię łóżeczko, bo od niego wszystko się zacznie A może właśnie i od tej komody, którą dziś kupiłam?

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 20:24   #3135
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
W razie czego bedziemy się wymieniać wyprawkami
haha nie nie ;p mam tyle słodkich dziewczęcych ubranek nie oddam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 20:28   #3136
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinka_ Pokaż wiadomość
A nie boisz się, że będzie to zbieracz kurzu?
Mi podobają się takie różne cudeńka, ale zastanawiam się czy to w ogóle praktyczne, tak jak np. baldachimy... Nie mam doświadczenia w tej kwestii, dlatego pytam

Pięknie!

Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń!

Ja też nie cierpię prasować...

Teraz z maluszkiem zaczniecie nowy etap w życiu, podobno macierzyństwo odmienia i uspokaja, więc tego Ci życzę
oczywiście, że to zbieracz kurzu. a dodatkowo taki, którego nie da sie umyć, bo te pompony są z bibuły ale jeżeli mi to wyjdzie, to będzie naprawdę fajnie wyglądało, a koszt realizacji to 15 zł jak się zakurzy mocno, to zdejmę i wyrzucę

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 20:33   #3137
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
To nieźle. Wiele razy słyszałam, że z dziewczynki robił się chłopak, ale nie sądziłam, że może być odwrotnie:O Myślałam, że jak już "stoi" to nie "odpadnie" To teraz się nie dziwię dlaczego u mnie w szkole rodzenia jak jakaś mama mówi, że czeka na synka/ córeczkę, imię wybrane itp, to dopowiadają, że prawdopodobnie pojawi się, z takim naciskiem na prawdopodobnie

zerknij czy w składzie jest coś z notki z tego bloga, kobietka przejrzyście rozpisała czego należy się wystrzegać w kosmetykach
http://www.srokao.pl/2013/03/kosmety...szej-mamy.html
A co do Tż... rozłąka będzie dla Was pewnym sprawdzianem. Wiem jak trudno jest zaufać, wiele z nas to przeszło, ale jeśli będziesz ciągle podejrzliwa to możecie się od siebie oddalić. I zamiast ratować sytuację to sama ją pogorszysz. Zastanów się co do niego czujesz. Też przez pewien czas byłam podejrzliwa i na dystans, mi bardzo pomogło to, że zamieszkaliśmy razem. W zwykłym, codziennym zachowaniu widać czy facet kocha czy nie. Jak mnie przytula, to czuję się tak przyjemnie bezpieczna. Mam wewnętrzny spokój i pełne zaufanie, które zdobył z czasem. W głowie można sobie pisać różne scenariusze, tylko po co, jeśli czujesz, że facet jest Tobie w pełni oddany? Bo z Twoich opowiadań wynika, że tak jest. Jednak łatwo to przysłonić domysłami i zamartwianiem się.
dziekuje za ten blog widze ze polowa zakazanych jest w tym skladzie, wiec musze go schowac do marca! jaka szkoda
Jest dokladnie tak jak piszesz, przy nim czuje sie bezpieczna, i bardzo kochana, zrobi dla mnie wszystko. Jednak jego wyjazdy to wszystko psuja. Moje myslenie to niszczy i sprawia ze mam do niego totalna blokade, ciezko jest mi to zmienic. On tez jest inny, kiedy nie jest przy mnie. Zadzwonilby raz na dwa dni, i dla niego to jest cos normalnego. Takie egoistyczne podejscie, jak zateskni zadzwoni. Nigdy nie pomysli ze go potrzebuje bardziej niz wiecej..... chociaz probowalam mu to dac do zrozumienia i mowilam to wprost. Teraz nasza rozlaka bedzie na 6 tygodni za kazdym razem a nie na 5 dni jak bylo wczesniej,i byc moze na kilka lat. bez sensu......

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Ja swojego TŻ od początku bycia razem (już 12 lat) trzymam go krótko, bo ja jestem i będę wierna, ale skąd mam wiedzieć co siedzi w jego głowie

Nigdy nie chciało mi się bawić w jakieś skoczki na boczki i tego samego wymagałam i wymagam od niego. I dobrze wie, że choćbym miała z nim 7 dzieci i ledwo już zipała, jakbym dowiedziała się, że coś kręci, wywaliłabym go na zbity pysk I jeszcze mocno by tego żałował.

Ale nie będę się nakręcać. On jest rzeczywiście jak dla mnie aniołem, nawet wśród znajomych kiedyś uważany był za pantofla, bo super się zawsze dogadujemy i żyjemy wspólnie, razem, dbamy o swoje potrzeby i jeśli przykładowo jedna osoba nie ma na coś mocno ochoty, nie robimy czegoś na siłę. Poza tym nie oglądamy się za innymi osobnikami płci przeciwnej i nie komentujemy, co nasi znajomi robią namiętnie. Dopiero po latach znajomi zmądrzeli i docenili naszą wierność A tak zawsze było mi ich szkoda

Jak zrobię pompony na pewno się pochwalę
Z pewnością też porobię zdjęcia kącika dla dzidzi, jak zacznę już go robić.. na razie mam burdel w domu, który już mnie dobija i nie mogę się doczekać, aż kupię łóżeczko, bo od niego wszystko się zacznie A może właśnie i od tej komody, którą dziś kupiłam?
Jesli bym sie dowiedziala, to wyszlabym jak stoje i nie wrocilabym Tyle dobrego! A znam siebie, i potrafie to zrobic Fakt tego to on sie boi, bo mnie juz na tyle poznal, ze wokol niego latac nigdy nie bede, i jak sie dba o zwiazek to potrzeba do tego dwoch osob a nie tylko kobiety. ale strach jest ogromny.... zwlaszcza jak sie kogos niesamowicie mocno kocha.....
Stary 2014-12-02, 20:34   #3138
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje za ten blog widze ze polowa zakazanych jest w tym skladzie, wiec musze go schowac do marca! jaka szkoda
Jest dokladnie tak jak piszesz, przy nim czuje sie bezpieczna, i bardzo kochana, zrobi dla mnie wszystko. Jednak jego wyjazdy to wszystko psuja. Moje myslenie to niszczy i sprawia ze mam do niego totalna blokade, ciezko jest mi to zmienic. On tez jest inny, kiedy nie jest przy mnie. Zadzwonilby raz na dwa dni, i dla niego to jest cos normalnego. Takie egoistyczne podejscie, jak zateskni zadzwoni. Nigdy nie pomysli ze go potrzebuje bardziej niz wiecej..... chociaz probowalam mu to dac do zrozumienia i mowilam to wprost. Teraz nasza rozlaka bedzie na 6 tygodni za kazdym razem a nie na 5 dni jak bylo wczesniej,i byc moze na kilka lat. bez sensu......
oj ciężko żyć na odległość
przykro ale tak to już jest , jedni nie mają wystarczająco kasy by żyć , drudzy mają pieniądze a muszą żyć w rozłące tak to już jest;/
takie nasze szare życie , coś za coś

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 20:35   #3139
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
kupiłam już dwie reklamówki ciuszków, na szczęscie w niebieskim kolorze, dobrze, że nie wyszło w drugą stronę niebieski to raczej uniwersalny kolor
Stary 2014-12-02, 20:36   #3140
niunia_ona
Zakorzenienie

http://parenting.pl/portal/torba-do-szpitala-do-porodu
do poczytania może się nam przyda

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 20:40   #3141
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
oj ciężko żyć na odległość
przykro ale tak to już jest , jedni nie mają wystarczająco kasy by żyć , drudzy mają pieniądze a muszą żyć w rozłące tak to już jest;/
takie nasze szare życie , coś za coś
wole nie miec pieniedzy a byc obok siebie..... moge zyc skromnie! ale niektorzy tego nie chca jak widze

Ja to raz TZ mojemu powiedzialam ze wole chodzic w tenisowkach, i byc razem..... bo co z tego, ze bede mogla cos sobie kupic, dla kogo? ja bym dla niego chciala ladnie wygladac, ubrac sie czy cos , a on tego nie bedzie nawet widziec :/

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-02 o 20:41
Stary 2014-12-02, 20:47   #3142
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
I my niby w jedną torbę mamy sie spakować???????

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
wole nie miec pieniedzy a byc obok siebie..... moge zyc skromnie! ale niektorzy tego nie chca jak widze

Ja to raz TZ mojemu powiedzialam ze wole chodzic w tenisowkach, i byc razem..... bo co z tego, ze bede mogla cos sobie kupic, dla kogo? ja bym dla niego chciala ladnie wygladac, ubrac sie czy cos , a on tego nie bedzie nawet widziec :/
Wiesz pomyśl sobie tak że jakby Cie miał zdradzić to nie musiałby wyjeżdzac na 6 tyg. ..można skoczyc w bok będąc na miejscu... mój ex tak zrobił I w żywe oczy kłamał....tak więc nie ma reguły. Musisz sobie wytłumaczyć ze przeciez zyje z Tobą,z Tobą bedzie mieć dzieciaczka I z nikim innym. Jesteście rodziną I nic tego nie zmieni. Z drugiej strony pomyśl co on czuje-to on bedzie musiał zostawiać na 6 tyg najukochansze swoje osoby! Musisz zaufać bo zwariujesz
Stary 2014-12-02, 20:50   #3143
ewka5891
Zakorzenienie

Ja chyba miałam dwie małe torby do szpitala. W sumie za długo w nim nie byłam i duzo rzeczy nie potrzebnie spakowalam. Teraz sie tym tak nie martwię bo przecież Tz zawsze mi podrzuci brakujące rzeczy.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 20:50   #3144
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

no racja ale wiele osób nie ma nawet na te tenisówki i już się robi problem;/ także są wady i zalety zawsze;/

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 20:52   #3145
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
w takim razie sto lat! wszystkiego najlepszego!
ja też marzę o trójce dzieci, a co z tego wyniknie, czas pokaże

aaakarolina lampka taka: http://www.scandiloft.pl/sklep/index...kroliczek.html z tym, że ona malutka jest Ale potrzebuję czegoś, żeby w nocy przy dziecku nie zapalać większego światła. Nie chcę niepotrzebnie rozbudzać maleństwa.
no właśnie też mi chodzi o coś takiego na noc, żebym dała radę nakarmić i przewinąć małą. Muszę się porozglądać, dzięki!

Cytat:
zapomnialam o sniadaniu, za to skrecilam sama z malymi problemami przewijak!!! skrecilam srubki a zapomnialam o dwoch poleczkach na dol i musialam wszystko odkrecac i przykrecac od nowa
Moj synek bedzie mial rozowy przewijak a ochraniacze okazaly sie za duze i stracilam 7 euro tak nie ladnie to wygladalo ze lepiej bez nich
oj tam różowy, wg mnie to żaden problem a całość wygląda super i ile oszczędności miejsca!

Cytat:
Pisałyście dziewczyny o zaufaniu do naszych TŻ.
Nigdy nie można ufać na 100%, chociażby nasz facet był aniołem. Zawsze trzeba być uważnym i dbać o związek.

Tym bardziej, że widzimy wokół jak faceci kręcą swoje dziewczyny/żony. Miałam taki okres, że nienawidziłam wszystkich facetów, oprócz tych z rodziny i oczywiście mojego TŻ. Nie ufałam żadnemu i w każdym widziałam potencjalnego zdradzacza swojej partnerki

A poza tym dziś miałam dzień wydawacza pieniędzy. Od rana czułam, że MUSZĘ coś kupić, bo zwariuję. Jakieś dziwne hormony mnie dopadają:P

Kupiłam pełno różnych tiuli i wstążek do zrobienia czegoś, co któraś z Was chyba wstawiała:
Załącznik 5852297

Kupiłam też komodę na ciuszki dziecka, bo nie mam gdzie pakować to wszystko i zrobił mi się burdel. Wciąż czekam na rozpoczęcie remontu, w ramach którego jest też garderoba
Załącznik 5852299

Kupiłam też 4 książki na prezenty. Trzy z nich na tyle ciekawe, że chętnie sama przeczytam, a jedna to typowe romansidło dla teściowej. Takie książki lubi najbardziej
jak skończysz dzieło to się koniecznie pochwal! komoda super, ja dostanę w spadku, jeszcze nie wiem jak będzie wyglądać, ale najwyżej przemaluje na biało i myślę, że będzie ok a kasa zaoszczędzona
książki też dzisiaj kupowałam w związku z dniem darmowej dostawy, można było naprawdę w fajnych cenach znaleźć, w empiku duuużo drożej

żona_marcina Wszystkiego Najlepszego!!

i już nie pamiętam co komu miałam jeszcze odpisać
mam tylko nadzieję, że nasza Iga nie zamieni się w chłopca, bo będzie problem

byłam na SR i zapomniałam się o te sutki zapytać niestety mój mózg w ciąży do niczego się nie nadaje
Stary 2014-12-02, 20:53   #3146
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
I my niby w jedną torbę mamy sie spakować???????

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Wiesz pomyśl sobie tak że jakby Cie miał zdradzić to nie musiałby wyjeżdzac na 6 tyg. ..można skoczyc w bok będąc na miejscu... mój ex tak zrobił I w żywe oczy kłamał....tak więc nie ma reguły. Musisz sobie wytłumaczyć ze przeciez zyje z Tobą,z Tobą bedzie mieć dzieciaczka I z nikim innym. Jesteście rodziną I nic tego nie zmieni. Z drugiej strony pomyśl co on czuje-to on bedzie musiał zostawiać na 6 tyg najukochansze swoje osoby! Musisz zaufać bo zwariujesz
ja się zastanawiam koszula do karmienia w niej będę rodzić czy jak??

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 20:54   #3147
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam o wielorazówkach ze względu na zdrowie i komfort dziecka. Sama wolałabym być otulona pupą w coś mięciutkiego i miłego, niż sztywną pieluchę. Napisz proszę coś więcej jakie wybrałaś, gdzie kupiłaś.. Mocno myślę, ale chyba skuszę się na wielorazówki.
my póki co mamy 5 sztuk tzw. kieszonek, z wymiennym wkładem. cyknę zdjęcia jak je przyniesiemy do nasz a kupiliśmy na allegro planujemy jakieś 25sztuk, żeby nie prać codziennie, może trochę więcej.

Cytat:
Napisane przez Tepsa
a to Ci dopiero zaskoczenie niemniej gratuluję córeczki i oby już płci nie "zmieniała"

crystal, z tym kremem Ci nie pomogę, wujek google mi też nic nie wyszukał ale witamy w klubie uciekających panien młodych ja byłam z moim ex zaręczona kilka dobrych lat i ostatecznie sobie darowałam taki związek.

uff, mizerię zjadłam po raz pierwszy od początku ciąży.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 20:56   #3148
niunia_ona
Zakorzenienie

tak wg to mi się ciężko oddycha ;/ dzidzia mi na przeponę naciska i stąd to cięzkie oddychanie .. już zaczynam narzekać a 3 trymestr ledwo co się zaczął

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-02, 20:58   #3149
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam zamiar do szpitala wziąć 2 torby:

1. dla mnie
2. dla dziecka

+ w domu będę mieć przygotowane rzeczy na wyjście dla małej i dla siebie.
położna przestrzegała żeby rzeczy na wyjście koniecznie przygotować bo mężczyźni mogą przywieźć bardzo dziwne rzeczy
Stary 2014-12-02, 20:59   #3150
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja się zastanawiam koszula do karmienia w niej będę rodzić czy jak??
Tu pojawia sie pytanie do szpitala-czy dają coś narzucić na siebie na porodówce czy trzeba mieć swoją koszule wydaje mi się że trzeba mieć swoją "kiecke"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości