|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | ||
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Cytat:
BTW A jaką chcesz szminkę? Będę kupować dla siebie i z radością kupię też dla Ciebie. Napisz mi na PW, jaką byś chciała, jaki kolor, firmę, rodzaj a rudy Mikołaj chętnie poszuka. Tak się sklada, że inkryminowany Mikołaj uwielbia zakupy kosmetyczne, więc dla niego sama radość ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
Lubka, pisz do nas, jak widzisz jest więcej Mikołajow kosmetykoholikow^^
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
||
|
|
|
#2432 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Ba, Mikołaj uzbiera też na inne drobiazgi - napisz do którejś z nas jaki rozmiar ciuchów nosisz i co byś chciała poza szminką
|
#2433 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
Lubka i ja chetnie pomoge i przesle jakas paczuszke na Swieta
Napisz tylko na priv czego najbardziej potrzebujesz i jaki nosisz rozmiar ubran |
|
|
|
#2435 |
|
Konto usunięte
|
jeśli chciałabyś kolejną szminkę czy inny kosmetyk, to pisz śmiało!
|
|
|
|
#2436 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dziewczyny,
mi się to baaaardzo podoba. Moja Mama pokonała raka i wiem, jak ważne są w chorobie takie "kobiece" drobiazgi. Ja proponuję tak: Lubka pisze na PW jedną listę każdej z nas a my rozkminiamy, co ktora, zebyśmy się nie dublowaly. Dobrze gadam?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#2437 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Pani Maria (79 l.) obecnie mieszka wraz z wnukiem Marcinem (33 l.)
Kobieta jest bardzo miłą i pogodną osobą. Została sama po śmierci męża, który odszedł 15 lat temu. Od 4 lat boryka się z chorobą wieńcową, cukrzycą oraz niedosłuchem. Obecnie jest po ciężkiej operacji wszczepienia bajpasów, dlatego też wymaga stałej pomocy i opieki. W powrocie do zdrowia pomaga jej wnuk, który opiekuje się nią na co dzień. Kobieta utrzymuje się z niewielkiej emerytury, która musi jej wystarczyć na opłacenie czynszu w wysokości 560 zł, do tego dochodzą kosztowne leki na które wydaje kolejne 200 zł miesięcznie. Oprócz tego Pani Maria ma na utrzymaniu wnuka Marcina, który obecnie kontynuuje naukę na Wydziale Fizyki - stara się o tytuł doktora. Co przysparza jej dodatkowe wydatki, z którymi sama nie jest sobie w stanie poradzić. Mimo swojej ciężkiej sytuacji, Pani Maria cieszy się każdym dniem. Radość sprawia jej sam fakt, że stan zdrowia nie pogarsza się. Uważa, że największym skarbem w życiu jest właśnie zdrowie.Jest dumna ze swoich wnucząt, a w szczególności z Marcina, który był przy niej w trudnych chwilach i poświęca jej swój czas. Pani Maria najbardziej potrzebuje nowych garnków, ponieważ stare są już bardzo zniszczone i ciężko z nich korzystać poza tym Pani Maria nieśmiało wspomina o kurtce oraz butach, na zimę. Czemu 33 letni wnuk nie pójdzie do pracy? Jakie to wydatki mogą być w związku z doktoratem? |
|
|
|
#2439 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2440 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Metal Fish,
robienie doktoratu kosztuje spoooorooo. Ale osoba 33 letnia powinna już potrafić łączyć pracę i zdobywanie stopni naukowych. Poza tym, żeby robić doktorat trzeba być czynnym zawodowo ( tutaj mogę się mylić), więc dla mnie utrzymywanie 33 letniego zdrowego chłopa, choćby i doktora ociera się o infantylizację dorosłego męzczyzny.
|
|
|
#2441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Jakiś czas temu pod zdjęciem śp Piotra Radonia na fb (akcja zbierania na wózek), pamiętam jak ktoś pisał, że ma do oddania wózek w dobrym stanie. Mogę odszukać i podać namiary, może jeszcze aktualne? To było jakoś w październiku. |
|
|
|
|
#2443 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli ktoś chciałby pomóc w organizacji paczki dla chłopca, który walczy z jednym z najcięższych nowotworów wieku dziecięcego to zapraszam do kontaktu. Inicjatywa nie ma nic wspólnego ze szlachetną paczką. Chłopca staramy się wspierać od ponad roku. Jego mama wychowuje go sama. Ogólnie - nie przelewa im się, bo potrzebują 600 tys na terapię (nie będę jej wymieniać ze względu na zachowanie anonimowości chłopca), zbieraja w fundacji, ale końca nie widać.
Chłopak ma 14 lat i jak to chłopak - interesuje się samochodami i grami. Chcemy kupić mu prezent, a także coś jego mamie oraz wysłać jakieś drobne rzeczy typu makaron, konserwy, słodycze, herbatę, itd. Wolałabym więcej nie pisać na forum ogólnym. Chcemy, aby ta paczka była niespodzianką. Na razie jest w fazie ustaleń. Jest nas 3 osoby. Jeśli ktoś byłyby zainteresowany tematem to zapraszam na priv.
|
#2444 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też się o to obawiałam... Że to taki freak, że nie będzie się nadawał do innej pracy, niż badania naukowe. Ale czy wtedy nie miałby szans na stypendium? To już trochę gdybanie. |
|
|
|
|
#2445 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak dostaniecie jakąś listę to mi tez podrzućcie na wiele mnie nie stać, ale jakiś drobiazg chętnie dorzucę.
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Konto usunięte
|
O matko. 33 latek na utrzymaniu schorowanej babci bo studiuhe jest gorszy od kastrata
|
|
|
|
#2447 | |
|
.
|
Cytat:
ze względu na badania, zajęcia ze studentami i swoje zajęcia, a także dorabianie w lecznicy uczelnianej, chodzą jak małe samochodziki ![]() nie wszyscy dostają też granty na badania, więc atmosfera na uczelni jest specyficzna.
|
|
#2448 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Prosze o info na Pw gdyby byla organizowana pomoc dla lubej40
Edytowane przez 201607121236 Czas edycji: 2014-12-03 o 08:34 |
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a skad wiecie, ze Lubka napisala prawde? A moze to jedna z nastoletnich "rumianych buziek" umiala napisac cos co wiedziala, ze Was chwyci za serce?
Sorry Lubka, nie, nie mysle, ze klamiesz, ale po prostu chcialam powiedziec, ze serio Dziewczyny, nie mozna wierzyc w kazda niesprawdzona historie. A w SZP mozna pomagac lub nie, ale tam przynajmniej wiemy, ze jesli ktos napisze, ze nie ma zebow, to faktycznie nie ma zebow, bo pare osob to widzialo na wlasne oczy, w tym wolontariusz, ktory to opisuje. Zadziwia mnie w tym watku to, ze z jednej strony wysmiewane sa czasem osoby, ktore wysmiane byc nie powinny a jednoczesnie wystarczy napisac lzawa historie i otrzymac pomoc od wizazanek. Dziewczyny, to Wy jestescie naiwne czy nie? ![]() Lubka, jakich cewnikow uzywasz? I musisz uzywac i pieluch i cewnikow? Sory, ze tak dopytuje, ale mam chorego meza i wiem, ze cewnik to nie jest dobre rozwiazanie.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-12-03 o 09:50 |
|
|
|
#2450 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Bardzo się zgadzam.
|
|
|
#2451 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ech, już wczoraj miałam napisać, że podejrzane są dla mnie osoby co specjalnie założyły konto, żeby tu opisać swoje historie.
Za bardzo to wszystko oczywiste, sorry
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2452 |
|
Wredny kotecek
|
Luba to była twoja historia tak? No cóż człowiek naiwny nic nie poradzę.
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam się z Lubą
dziewczyny, jesteście zbyt naiwne.nagle pojawia się ktoś z nowo założonym kontem, zaskakująco tuż po fali postów o kinguni, tym razem serwuje historyjkę łapiącą za serce - a wy to łykacie od razu, chcecie coś wysyłać itp. a może to troll? w sumie, troll też by się z darmowych kosmetyków ucieszył :P
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawde czasem ten watek nie jest fajny, lecicie na wszytskich rowno, usilujecie zgrywac twardzielki "dzieci mi nie szkoda, emerytow mi nie szkoda", chcecie ludzi uczyc jak nalezy "pomagac madrze"
A nagle okazuje sie, ze same cos nie bardzo z tym madrym pomaganiem. Troche tak prosto z mostu napisalam, moze powinnam to troche bardziej "owinac w bawelne", ale po prostu takie mam odczucia czytajac ten watek. Owszem, czasem macie racje, sa w SZP wielkie niedociagniecia organizacyjne i pewnie niektorym rodzinom nie nalezy sie pomoc, to racja. Ale zdarza sie tez, ze sie zapedzacie.
|
#2456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Nie powinno się winić partnerki i dziecka za błędy tego pana. Mogła nie wiedzieć. 2. Wg mnie wolontariusz dał ciała, bo sytuacja budzi wiele wątpliwości, czy to się tak da, czy nie da. Trochę za mało wiedzy o życiu ![]() 3. Perfumy dla pani - pisałam wcześniej, że dla wielu wolontariuszy perfumy to nie wysokopółkowe Diory i Szanele, tylko zapachy typu Adidas, Avon, które nie kosztują majątku i mieszczą się a kategorii drobiazgu. Poza tym prosi po zastanowieniu - bywa, że wolontariusze wypisują te specjalne upominki trochę na siłę. Inna sprawa - czym się różni słonik na szczęście czy książka dla starszej pani od takiego zapachu, jeśli wszystkie te rzeczy kosztują mniej więcej podobnie? Cytat:
![]() Myślę, że należy oddzielić zachowanie starszej pani względem rodziny i jej życiowych wyborów, a jej zachowania w domu (budzącego obrzydzenie) - często tak jest przez chorobę, zmiany w psychice. Dopóki nie masz do czynienia z opieką nad osobą starszą i chorą, to możesz potępiać - ale weź pod poprawkę, że to choroba. Cytat:
Sytuacji Lubki współczuję, ale nie umiem zweryfikować. Gdyby była pod opieką jakiejś fundacji (na pewno są takie), czy nawet SzP byłoby prościej. Cytat:
Niemniej jednak naprawdę bym się zastanawiała na miejscu wnuka, czy nei znaleźć jakiejś dorywczej nawet pracy. I czy zostanie na uczelni ma sens, bo za kilka lat będziemy miec opis "Pani Maria ma na utrzymaniu wnuka Marcina, który jest doktorem na uczelni"
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-12-03 o 11:09 |
||||
|
|
|
#2457 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
założyłam tu dzisiaj konto żeby w końcu skomentować projekt szlachetnej paczki i wylać to co leży mi na sercu. Do 2010 r byłam zdrową dziewczyną która studiowała miała kochającego chłopaka ładny dom i przejmowała się jedynie losem zwierząt bo tak jak większości tu ludzi mi nigdy nie było żal. I jeden moment który zmienił moje całe życie uświadomił mi również że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Najpierw zachorowałam na zapalenie mózgu, malutki kleszcz zmienił całe moje życie, pół roku później zmarła mi mama na raka a ja dostałam martwicy obu kości biodrowych później padaczka i to wszystko przez boleriozę spowodowaną małym kleszczem.. nadal został mi ładny dom chociaż większość rzeczy musieliśy sprzedać żeby starczyło na opiekę lekarską. W tym roku po raz pierwszy wolontariusze ze szlachetnej paczki zapukali do mnie... pierwsze co zrobiłam po ich wizycie to sprawdzenie for internetowych na czym ta akcja właściwie polega.. i strasznie żałuje że to zrobiłam..przez to czuje się jak żebraczka która jedyne o co poprosiła to o karnet na basen ponieważ to może przywrócić mi sprawność w jednej z operowanych nóg. Wolontariusze sami namawiali mnie na to żeby poprosić o wyjątkowy prezent dla siebie.. i poprosiłam. o buty dla taty który rezygnuje z wszystkiego żeby tylko mi pomóc. Błagam nie oceniajcie nikogo z tej listy, bo ktoś to może przeczytać i zrobicie mu tym niewyobrażalną krzywdę. Nie mam dzieci jestem tylko ja i tata ale nie sądzę że przez to że nie jestem "dzieciorobem"- jak to niektóre z was określaja zasługuje na pomoc bardziej od innych. |
|
|
|
#2458 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
No i mamy wysyp " łzawych historyjek "
Myslę, że już nikt tu się nie nabierze, więc może darujemy sobie odpowiadanie?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2459 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2460 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Czy ja powiedziałam że czegoś chce? znalazł się darczyńca który sfinansował mi karnet więc niczego nie oczekuję. Zwracam tylko uwagę na to że każdy zasługuje na pomoc a przez takie gadanie ludzie zniechęcają się do otwartego mówienia o swoich problemach ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Właśnie z tego co wiem to wolontariusze szukają rodzin które zasługują na taką pomoc..nie można chyba samemu zgłosić się do szlachetnej paczki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

Chłopak ma 14 lat i jak to chłopak - interesuje się samochodami i grami. Chcemy kupić mu prezent, a także coś jego mamie oraz wysłać jakieś drobne rzeczy typu makaron, konserwy, słodycze, herbatę, itd. Wolałabym więcej nie pisać na forum ogólnym. Chcemy, aby ta paczka była niespodzianką. Na razie jest w fazie ustaleń. Jest nas 3 osoby. Jeśli ktoś byłyby zainteresowany tematem to zapraszam na priv.
na wiele mnie nie stać, ale jakiś drobiazg chętnie dorzucę.

dziewczyny, jesteście zbyt naiwne.