|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
Głownie jak jest śpiący/świeżo obudzony albo przed oknem. Czasami na książeczkę się zapatrzy. Mogę gadac, machac rękami nic - sam się musi odwiesic Cytat:
O Biedrze nic nie wiem... ale ten jest o tyle fajny, że dzięki 4 kółkom jest mega stabilny - na normalnym - dwukołowym sobie totalnie nie radził. Cytat:
Ja bym odpuściła - dawała nowe rzeczy i może zaskoczy - ale zagłodzic się nie zagłodzi Cytat:
![]() Chodzi, macha rączką, potakuje sobie i nadaje... normalnie wygląda jakby dyskutował sam ze sobą ![]() Cytat:
Bombki mam plastikowe - bardzo ładne były w Obi - zupełnie nie wyglądają na plastik Choinka będzie średnia w donicy, więc raczej Żuk jej nie ruszy, a za dwa tygodnie będę piekła ciasteczka.Choina u mnie zawsze kolorowo-pstrokata, a lampki mam takie ciepłe - białe, ale dające ciepłe światło. Heh, już się nie mogę doczekac ubierania Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie będzie musiał przechylac, złapie sobie za uchwyty i ciumka przez słomkę ? Cytat:
![]() Młody się rozłożył, ale nie wiadomo na co ![]() Gorączka przedwczoraj w nocy do 39,6, a już rano 37,6. Gile do pasa, w nocy się budzi, bo nie może oddycha, marudny jak fix, a poza tym... nic - uszy czyste, gardło czyste, osłuchowo czysto ![]() Bartek siedzi z nim w domu i czekamy - albo przejdzie, albo się w coś rozwinie ![]() Aha, autko odebrane... zakochałam się |
|||||||||
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
hej
jejku już środa, ale to leci jak się do pracy chodzi
|
#3003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Tusia jesienne miała z Eela 21 ale też miała kupowane z zapasem. A stopę to ma jakoś 12,5 dokłądnie nie wiem, bo się wierci
![]() i właśnie w końcu nauczyła się machać i mówić papa jednocześnie nigdy nie potrafiła![]() Cytat:
Tusia mleko chce tylko z butli, miałam już kilka podejść i lipa. Mamy bidon z rurką, zwykły bidon z takim ustnikiem jak w butelkach z wodą, kubek zwykły i treningowy. Cytat:
Cytat:
super,że zdrowe!! a my dzisiaj mamy TO szczepienie ![]() ej ale w lipcu to raczej nie będzie tego klimatu, nawet z choinką ![]() ja mam zamiar mieć choinkę jak najkrócej, bo boję się Tuśki.Mąż chciał żywą, ale w życiu, ona by zjadała te igiełki... Cytat:
też bym chciała roomster, ale jednak używaną![]() wiem,były od 20.11 jak inne zabawki, my Tusi też kupiliśmy w Lidlu wtedy kilka rzeczy (kostkę edukacyjną, puzzle, owoce i warzywa do krojenia-to już rozpakowałyśmy i uwielbia...je kulać i taką zjeżdżalnię z samochodzikami wszystko drewniane.bardzo fajne
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
z dzieckiem w domu też leci
![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- dziewczyny jakie teraz owoce dajecie dzieciom? ja pomroziłam w sumie truskawki, maliny i jagody, ale jak rozmrożę to tylko na mus się będą nadawały. ja daję młodej (oprócz jabłek, bananów, śliwek) tak dla odmiany kiwi od dłuższego czasu i uwielbia, czasem winogrona. A ostatnio dałam jej mandarynkę-najpierw tylko troszkę, a że jej nic nie było to potem coraz więcej. I koleżanka na mnie naskoczyła,bo ona to by nie miała odwagi... (no nie wspomnę,że jej dziecko ma rok i nie je nic samo rączką, a nawet papkami sama go karmi, bo wszystko byłoby ubrudzone...)
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 10 stron do nad robienia, nie dam rady
![]() Motylku, nie zalecają mandarynek do 3 r.z. Często dorośli maja rewolucję po mandarynkach. Ja nie daje. Miłosz jada jabłka, gruszki, winogrona, kiwi, mango, banany. I awokado to chyba owoc Plus suszone owoce bez dwutlenku siarki ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Pomrozone tez cos mam. Zawsze możesz kupić mrożone owoce i zrobić koktajl
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
OOo goście mnie zastrzelił z mandarunkami bo Maciej od dłuższego czasu je pomarańcze i mandarynki.
Przed wczoraj zjadł 4 mandarynki na raz.....
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia, ja Ci mowie co slyszalam od lekarza i znajomych lekarzy.
Wg mnie pomarańcza zdecydowanie lepsza. I tez zamierzam dawać. Albo wyciskac sok. Czekalam na dobre pomarańcze
|
|
|
|
#3008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to masz "światło i dźwięk " ![]() Za szczepienie Mogę pocieszy - Żuk miał dwa tygodnie temu i nic, absolutnie nic mu nie było, więc chyba nie taki diabeł straszny ![]() Genialnie ![]() Też chcieliśmy używaną, ale generalnie mało jest i nie miały tego, co chcieliśmy - one standardowo mają któryś z pakietów, a nam zależało na kilku dodatkowych rzeczach, które albo po pakietach były porozrzucane alb nie było ich wcale. Natomiast już widzę, że gdybym miała kilka tysi więcej, to chciałabym jeszcze climatronik i interaktywną kierownicę ![]() No właśnie ja się drewnianych cykałam, że będzie się nimi tłukł, albo co... i kupiliśmy pociąg i różne układanki, a teściowa "zestaw śniadaniowy". A teraz jak patrzę jak się Młody ładnie bawi, to w sumie żałuję ![]() Cytat:
![]() Wcina musy - gotowe ze śliwka, owocami leśnymi, jabłko-gruszka, z bananem, marchewką i co tam jeszcze jest i domowe - babcia porobiła malinowe i jabłkowo- malinowe. No i suszoną żurawinę uwielbia ![]() Cytrusów, świeżych nie daję jeszcze - cykam się alergii, bo Bartek ma bardzo silną. Ale jadł już deserek Hippa z m.in. pomarańczą i chyba marakują i było ok. Musze spróbowac z kiwi i granatem Cytat:
![]() Albo koktajl, albo doda do jogurtu - Janek tak wcina - jogurt naturalny, otręby (płatki dla niego za twarde) i owoce w kawałkach albo mus. |
|||
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze w sumie śpi słabo może meczach go jelitka od tych dobroci.
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl Kornel sok czy wodę pije normalnie, szklanka plus słomka. Ale mleko tylko z butli, nie chce pić z kubeczka...
A z owoców pije tylko soki lub wsuwa musy, czasem jabłko, wczoraj zjadł mandarynki. Ale banana nie zje, odruch wymitny ma od razu. Kornik dzisiaj wrzucił pilot do wc... Myślałam, że się posikam ze śmiechu. Podszedł do wc i mówię "Kornelku nie wolno", odwrócił się, zrobił 4 kroki w strone drzwi, nagle szybko zawrócił, wrzucił pilot i uciekł ciesząc się w głos.
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
śnieg
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i działa pilot? Tuśka ostatnio wrzuciła swoją książeczkę... u mnie też, jeszcze... a niby góry
|
|
#3014 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Na Osesku mandarynki (i inne cytrusy) po roku, więc chyba można, ale jak pisałam wcześniej, ja bym uważała, bo niestety mogą i lubią uczulac
Dzwonił Bartek, Żuk ma znowu 38,6 |
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chce śnieg!
po co mi mróz jak śniegu nie ma? ![]() Miłosz ma dziś za sobą pierwszy noc w swoim pokoju. Wstał po 7, a w zasadzie my go obudzilismy
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl w domu z dzieckiem jest zdecydowanie przyjemniej
|
#3018 |
|
Wtajemniczenie
|
nie słyszałam o tych mandarynkach
młoda w przedszkolu dostaje i w sumie jest ok. Wczoraj piekli ciastka korzenne i podobno wzięła ok 5 w garść i uciekła do kącika i jadła podobno przez godzinę awanturę robiła o te ciastka jak jej wzięłyobczajcie http://kontakt24.tvn24.pl/wiozla-dzi...ci,151470.html i jakie komentarze na dole ![]() pytanie do cukierników i przyozdabiaczy ![]() mam w planach zrobić takie mini podarunki dla klientów na święta. Chcę zrobić kulki z marcepanu i obtoczyć je w gorzkiej czekoladzie, wszystko zapakować do takich słoiczków ozdobnych. I teraz pytanie: czy te kulki w słoiczkach mi się nie roztopią? bo jak tak to nie będzie to dobrze wyglądać... czy lepiej zawinąc normalnie w celofan/cefalon (mam problemy z tym słowem ) i zawiązać sznureczkiem?ewentualnie inne pomysły?
09 października 2013 18:45 Ninka Edytowane przez nena_milka Czas edycji: 2014-12-03 o 11:54 Powód: . |
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię śnieg
w ciązy polecałyście fajne filmy, czytałam i oglądałam w szpitalu. może znacie jakieś tytuły, świąteczne, lekkie filmy? ![]() chcę się wporwadzić w śwąteczny nastrój ![]() mam Holiday, Listy do M co jeszcze? no i Kevin, ale to w Wigilię i święta
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jabłka je, ale potem ma rewolucje w brzuchu ![]() Po bananie zawsze wymiotował, ale spróbuje podać, bo już dawno nie dawałam, więc może coś się zmieniło. Cytat:
Cytat:
![]() Mój tak kiepsko śpi, ciągle się budzi, zaczyna dzień jak jeszcze ciemno, więc mogę tylko pomarzyć żeby spał u siebie w pokoju. |
||||
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O fu...k byłam pewna, że to jest lalka W sumie nadal mam wątpliwości, bo w sumie podobną widziałam kiedyś... Ale w ludzką głupotę wierzę - widziałam tydzień temu tatusia kierującego samochodem - wyjazd z parkingu w Astrze - z synkiem na oko 5 lat na kolanach |
|
|
|
|
#3024 |
|
Zakorzenienie
|
Tż będzie w domu po 21 :/ pracuje do pozna a potem idzie ćwiczyć. Jakiś Street workout sobie wymyślił
cały dzień będziemy sami
|
#3025 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
I lubię Grincha, wzrusza mnie ale nie kreskówkę tylko film z Jimem Carreyem![]() A mandarynkę Miłosz raz spróbował i trochę go wysypało,więc nie je ich. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Wygląda jak dziecko, ale z drugiej strony, ale jakie dziecko by wytrzymało w ten sposób jadąc? ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Ah i nieznoszę śniegu i zimy... wrrrr.... Eh, beznadziejny czas ma Miłosz. Jedna drzemka to za mało, a dwie za dużo. Jak pójdzie raz spać, to ok 17-18h już krzyczy co chwile, bo zmęczony, jak na dwie, to nie śpi do 21:30-22h. Chodzi na jedną, ale ok 17:30-18h, to już mi łeb pęka od jego wrzasków.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-12-03 o 12:51 |
||
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam że trzeba uważać z mandarynka, jakis czas temu były w promo w biedronce i kupiłam bo uwielbiam i coś tam też się Oli dostało, na początku nie podchodzilo jej ale później juz zajadala ze smakiem
Ale skoro było wszystko ok to znaczy ze może jeść? Banana nie daje Oli bo i tak często walczę z twardymi kupkami wiec nie chce dodatkowo jej zatwardzac. Je jabłka, kiwi nie chce. No a tak to ze słoików wszystko ;p
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
A my dla rozrywki idziemy z Filipem na hale pooglądać jak tż gra w piłkę
Ale to dopiero o 17. O tej godzinie już ciemno i to najbardziej dłużący się czas dla Filipa, a nie da rady wyjść na spacer.
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Tassiu moja Maja też się zwiesza, czyli tak gapi na coś bez mrugania oczami. Dorośli też tak często mają.
Motyl ja też daję kiwi, ale Maja nie specjalnie lubi. Głównie jabłka i banany dostaje. Winogrono dałam jej parę razy, ale później skórki miała w kupce i już nie daję, bo możliwe, że bolał ją brzuszek. Pomarańcze jej daję, ale sam miąższ. Przeważnie zjada połówkę dziennie. Wczoraj dotarł prezent od nas dla Mai, czyli zjeżdżalnia piłeczkowa http://allegro.pl/b-kids-interaktywn...804690325.html Polecam, bo świetna jest. Chciałam tą żyrafkę z FP, ale ta jest bardziej rozbudowana. Dużo radochy ma też z Lidlowskiej drewnianej zabawki w łowienie rybek. Moment załapała jak się łowi i tak słodko się tym bawi. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
) i poszła wieczorem spać o 23 ![]() Dzisiaj przetrzymałam usypianie do godz. 12, żeby pospała z 2 godziny i drugiej drzemki nie będzie o ile wstanie po 14 i wtedy pójdzie spać na noc o 19.
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
ale ze mnie paskudna matka... Tuśka sobie siedziała na nocniku i myła zęby, więc poszłam na chwilę do kuchni. z 30 sekund mnie nie było, a ta musiała się wspiąć po moim kufrze z kosmetykami, jakoś podciągnąć na kaloryferze i z parapetu dorwać mój eyeliner w pisaku, odkręcić go (bo był zakręcony) i zacząć lizać jak przyszłam to cała buzia czarna, na zewnątrz i w środku
![]() a ona się cieszyła jak głupia, zwłaszcza jak się zobaczyła w lustrze nad umywalką. idę się powiesić jak jej coś będzie ![]() ![]()
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy żyrafę fp, i Filip dopiero teraz chętniej do niej podchodzi i wrzuca piłeczki ![]() Ze spaniem u nas podobnie. Chodzi na drzemkę zazwyczaj przed 12.00 i śpi dwie godziny. Na wieczór kładziemy go po 19, przed 20.00. Czasami szybko zasypia, a ostatnio się męczy, i zasypia nawet godzine. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

leo śpi a ja oglądam hihi no i niestety ale jednak mam szklane bombki
w sensie że musze mu trzymać kubek/butelkę bo on nie weźmie do rąk 

Mogę pocieszy - Żuk miał dwa tygodnie temu i nic, absolutnie nic mu nie było, więc chyba nie taki diabeł straszny