|
|
#3361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Poczytałam o zmianach płci i się uśmiałam. Dzieci potrafią robić psoty
U mnie 2 lekarzy potwierdziło chłopca, ale młody za każdym razem układał się tak dziwie, że w sumie to całego przyrodzenia nie było widać.Od dzisiaj ubranka tylko z lumpków, żeby nie zbankrutować na ewentualną wyprawkę dla dziewczynki A skoro mowa o lumpkach to dzisiaj zajrzałam na chwilkę Wydałam 20 zł. Jeszcze był poszperała ale zaczęło mnie coś kłuć w brzuchu i stwierdziłam, że synuś ma dosyć zakupów . To na pewno chłopak, po tatusiu ma niechęć do zakupówSzkoda, że nie przeczytałam wcześniej o jakiejś szmacie do porodu to bym się rozejrzała No nie mogę załączyć zdjęć
Edytowane przez żona_marcina Czas edycji: 2014-12-03 o 12:18 |
|
|
|
#3362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj w drugiej ciazy jest zdecydowanie mniejszy.Mi sie w koncu udało zasnąć i pospalam z synem do 10.30 Ja dopiero przy porodzie dowiem sie czy synek w brzuchu jest synkiem, pamietam tą niepewność jak urodziłam starszego i pytałam czy to na pewno chłopak
|
|
#3363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że pojedziesz do gin i sprawdzisz czy wszystko ok, na pewno będziesz spokojniejsza, fajną masz lekarkę, moja też jak do niej zadzwonię to bez problemu zawsze mnie przyjmie i wyslucha, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji gdybym nie mogła liczyć na mojego lekarza prowadzącego |
|
|
|
|
#3364 |
|
Przyczajenie
|
Wreszcie was w pełni nadrobiłam!
lesyeux, widzę ze Twój TZ obchodzi to samo święto Ostatnio mówiłam ze mi brzuszka nie widać, otóż duzo się od tego czasu zmieniło, mój szef ostatnio nawet powiedział: No wreszcie bo już miałem podejrzenia że to żart Naprawdę jestem zachwycona waszymi wypiekami. Ja niestety nie mam czasu na to ale może w weekend też coś przygotuję, wspaniałe byłyby takie mikołajkowe muffiny! Pisałyście sporo o rodzinie i odwiedzinach … Moja mama chciała przyjechać przed porodem i zostać kilka tygodni ale z TZ doszliśmy do wniosku że chcemy spędzić te pierwsze chwile sami z małą, w związku z czym rodzina powiedziała ze przyjadą jak pozwolimy ![]() Crystal_ Co to tego wyjazdu to trochę wiem co czujesz. Mój TZ też pracuje w delegacjach i często jestem sama dlatego bardzo ci współczuje. Ach i dołączam mój nabytek
|
|
|
|
#3365 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie chciej znać stanu mojego budżetu
gdyby nie wypłata TŻta to...![]() Cytat:
trochę lipa, ale z drugiej strony umówmy się, że lepiej by zrobili, jakby zamiast ego jednorazowego 1tys dali jakąś trochę mniejszą, np.choćby te 400, zapomogę, ale kilku miesięczną. a tak to państwo udaje, że pomaga rodzinom![]() Cytat:
a tam stary pryk, do tego trzeba czasami też dojrzeć ja sama jeszcze prawka nie mam, bo bym ludzi na drodze pozabijała pewnie, a zresztą po co mi ono skoro mnie na samochód teraz nie stać. za to mój TŻ zdał 2lata temu i też za pierwszym podejściem![]() Lila_17, gratuluję udanej wizyty i tego , że lekarz jednak się zdecydował, czy to chłopiec, czy dziewczynka ![]() u nas płeć dzidziusia się raczej nie zmieni, było bardzo dobrze widać co tam jest między nóżkami ![]() MaMusKa29, zdrowiej spokojnie, a w międzyczasie do nas zaglądaj nouvelle, ładny brzuszek nie martw się, mi też niedawno dopiero co ruszył brzuszek do przodu. trzeba się z tego powodu cieszyć kurcze, może się w takie właśnie zaopatrzę![]() kasia_adm, super brzuszek, wcale nie spory tylko normalny, ciążowy ![]() miałam taki piękny plan na dzisiaj, a diabli go wzięli. jasne, obudziłam się o 4:30 jak tŻ do pracy wstawał, ale żeby się podnieść z łóżka to ![]() zmieniłam plany co do prezentu dla TŻta na święta - dostanie duże klocki i płytę Rojka ![]() karhau, super wózek ile dałaś?? ja chyba właśnie pożałowałam, że wybór wózka mam już za sobą...Cytat:
Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2014-12-03 o 12:19 |
|||
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że Ci gin kazała przyjechać, będziesz spokojniejsza
|
|
|
|
|
#3367 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny JAK SIĘ WKLEJA ZDJĘCIA? Nie mogę załączyć
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a fotelik jaki piękny ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- jak piszesz posta to zjeżdżasz na dół, tak jest ikonka 'zarządzaj załącznikami' klikasz i wyskakuje Ci okienko, wczytujesz załączniki, klikasz 'załaduj'. zjeżdżasz na koniec okna, klikasz 'zamknij okienko'. i potem na tym głównym poście klikasz na samym dole 'wyslij odpowiedz' |
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Nouvelle kochana brzuszka masz malusiego
mój to taki wywalony bebzol juz wiec ciesz się E możesz sobie buty ubrać i skarpetki ja mam powoli z tym problem masakra. Bylam się umówić u fryzjera - pierwszy Raz od maja <-boje się.. I brzuxh mnie podczas spaceru rozbolal chyba za szybko chodze bo nie umiem zmienić przyzwyczajenia szybkiego chodzenia... I wczoraj było to samo a jak zwalnia i głęboko oddycham to mija. Lesyeux fajnie ze masz taką lekarke-moja tez zawsze do usług chociaż tyle Idę się kimś zjem obiad i na koreczki smigam
|
#3370 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja w ostatnie dwie noce też budzę się głodna. Ale wstyd wstawać i jeść tym bardziej, że potem pewnie męczyła by mnie zgaga. I tak w kółko Cytat:
Cytat:
Cytat:
)) U mnie z wagą jest dziwnie, bo przed ciążą ważyłam 58 lub 58,5 w zależności od tego, ile zjadłam. W 19 tygodniu ciąży miałam 63,8 (od wtedy zaczęłam wpisywać w aplikacji "Moja Ciąża" wagę. A teraz, w 25 tygodniu mam 62,5 i tak w sumie od jakiegoś czasu się utrzymuje. Cytat:
![]() A za zdechłego kota ja bym chyba plaskacza dała Witamy Olusia na świecie!!! Gdybym miała synka, też miał być Aleksander Cytat:
![]() I oficjalnie witamy się w 25 tygodniu
|
|
|
#3371 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3373 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje za nową furę !!!
Mnie dopiero to czeka Cytat:
A z becikowym jest lipa rzeczywiście i na prawdę jak piszesz mogliby dawać chociażby przez 6 miesięcy po 400zł. Mieliby miesięcznie więcej kasy do obracania na procenty, bo nie musieliby jednorazowo wypłacać 1000zł. Ale to jest Polska właśnie. tu się tylko zdycha.
|
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boje się tylko, że później jak mi 9 mscu brzuch wywali to razem z rozstepami, bo skóra nie będzie miała czasu się rozciągnąć
|
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak mi się skojarzyło akurat ale ja i tak nie będę miała wymalowanych paznokci u nóg, bo na pewno sama sobie przed porodem nie wymaluję, a do kosmetyczki się nie wybieram dopiero jak się otrząsnę po porodzie to sobie zrobię pedicure, żeby być zadbaną mamą
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#3377 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
na bank muszą to być hormony....---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
ale dobrze że wszytsko jest oki---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------
|
|
|
#3378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3379 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#3380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, po za tym witam was dziewczyny |
|
|
|
|
#3381 |
|
Wtajemniczenie
|
kurczę po za tym nie mam jeszcze w mieszkaniu szafy takiej wnękowej i nie mam takiego dużego lustra więc musiałam na stołku stanąć
|
|
|
|
#3382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawet nie wiecie, jaki to dla mnie szok, ciężko mi się przestawić, bo wcześniej bywało, że miałam 1,7tys i mogłam czasami zaszaleć ![]() Cytat:
EdithS, z jakimi Ty dziwnymi laskami leżałaś to nie rewia mody, nawet TŻ woli jak jestem au naturel. dopiero jak wychodziłam to podkład, korektor, brązowa kredka i tusz do rzęs plus błyszczyk, co by się ludzie na ulicy nie przestraszyli![]() Cytat:
zaś się wykosztuję.---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- ha, patrzcie co wyhaczyłam dla TŻta http://www.ceneo.pl/358818#tab=click specjalnie zostawiłam trochę kasyna koncie, żeby móc kupić coś fajnego, a on od dłuższego czasu na wszystkie klocki leci, więc myślę, że mu się spodoba
|
|||
|
|
|
#3384 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#3385 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koszula się doprała, ale raczej będę brała teraz jakąś z domu już znoszoną ,zamiast kupować nowej. Na porodówce serio nie ma nas kto oglądać raczej, a personel to gdzie indziej patrzy, a nie na koszulę ![]() Cytat:
I teraz zamierzam tak samoU mnie nie można było Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
więc tylko się cieszyćCo do temperatury w szpitalu, to czy tylko ja po porodzie marzłam? W nocy spałam w koszuli i szlafroki pod tą szpitalną pseudokołdrą i zamarzałam. tym razem zamierzam mieć gruby szlafrok
|
|
#3386 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witaj Cytat:
A kolejka fajna!! Ja chrześniakowi muszę jakieś fajne lego kupić i w zasadzie przypomniało mi się, jak w jakiejś reklamie widział chyba ta kolejkę i się ślinił
|
|
|
#3387 |
|
Rozeznanie
|
to dla porównia domek Olka, 25/26 tydzień
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie, co do rozstępów, a zasadzie walki, żeby się nie pojawiły. jasne, że w dużej części to kwestia genetyki, ale używacie czegoś?? ja na początku kupiłam balsam przeciw rozstępom Sexy Mama z Bielendy, teraz przerzuciłam się na Palmer'sa, a na koniec spróbuję tego sławnego Elancyla
![]() Cytat:
Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2014-12-03 o 13:33 |
|
|
|
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3390 |
|
Rozeznanie
|
gdy spojrzałam na zdjęcie Giselle obok... to parsknęłam śmiechem. Takiego brzuszka to ja już długo mieć nie będę
I moje łowy za 20 zł
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

U mnie 2 lekarzy potwierdziło chłopca, ale młody za każdym razem układał się tak dziwie, że w sumie to całego przyrodzenia nie było widać.
. To na pewno chłopak, po tatusiu ma niechęć do zakupów

Pisałyście o goleniu się przed lusterkiem, przy pomocy tż- ja normalnie jadę maszynką jak przed ciążą

gdyby nie wypłata TŻta to...

trochę lipa, ale z drugiej strony umówmy się, że lepiej by zrobili, jakby zamiast ego jednorazowego 1tys dali jakąś trochę mniejszą, np.choćby te 400, zapomogę, ale kilku miesięczną. a tak to państwo udaje, że pomaga rodzinom
a tam stary pryk, do tego trzeba czasami też dojrzeć

a bardzo by mi pomógł. Mam nadzieję, że teraz tak nie będzie