Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-03, 12:06   #3361
żona_marcina
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Poczytałam o zmianach płci i się uśmiałam. Dzieci potrafią robić psoty U mnie 2 lekarzy potwierdziło chłopca, ale młody za każdym razem układał się tak dziwie, że w sumie to całego przyrodzenia nie było widać.

Od dzisiaj ubranka tylko z lumpków, żeby nie zbankrutować na ewentualną wyprawkę dla dziewczynki:hahah a:

A skoro mowa o lumpkach to dzisiaj zajrzałam na chwilkę Wydałam 20 zł.
Jeszcze był poszperała ale zaczęło mnie coś kłuć w brzuchu i stwierdziłam, że synuś ma dosyć zakupów. To na pewno chłopak, po tatusiu ma niechęć do zakupów

Szkoda, że nie przeczytałam wcześniej o jakiejś szmacie do porodu to bym się rozejrzała

No nie mogę załączyć zdjęć

Edytowane przez żona_marcina
Czas edycji: 2014-12-03 o 12:18
żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:07   #3362
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a to mój brzucholek w połowie 26 tc
Mam wrażenie, że ta ciąża mi się w cyckach rozwija, bo cycki to urosły masakrycznie, a brzuch ledwo ruszył Pisałyście o goleniu się przed lusterkiem, przy pomocy tż- ja normalnie jadę maszynką jak przed ciążą
gdzie mój brzuch, ja się pytam

Super brzuszek

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
To ja pokażę swój brzuch. U mnie to druga ciąża, także myślę że dlatego spory jest. W pierwszej długo nie było nawet widać, ze jestem w ciąży.
Ładny moj w drugiej ciazy jest zdecydowanie mniejszy.

Mi sie w koncu udało zasnąć i pospalam z synem do 10.30

Ja dopiero przy porodzie dowiem sie czy synek w brzuchu jest synkiem, pamietam tą niepewność jak urodziłam starszego i pytałam czy to na pewno chłopak

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:08   #3363
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Podzwoniłam po lekarzach. Najpierw umówilam sie na 3 usg genetyczne. Udało sie na 30.12 bede niała wtedy 29 tc z hakiem. To akurat.
Ale teraz cena 200zł babka pytała czy ciąże prowadzi mi doktor, a ja że nie i powiedziała dwie stówki. A ostatnio płaciłam 150zł
Ale już nic nie dopytywałam. Pewnie wtedy wzieli mnie za ich klientke

I dodzwoniłam sie do mojej ginki imówie że ciagnie mnie,kluje aż promienieje do dupki ból.po nospie nie przechodzi i brzuch twardnieje a ona odrszu cz po nospie przechodzi, czy duphaston biore nadal i mam przyjechac sie pokazac od razu mi lepiej
Albo coś jest na rzeczy albo szlak wie
Jak Tż wróci wsiadam w auto i jade . Potem ide do mamy. I na 18 na szkołe rodzenia.
Ja też ostatnio płaciła 200 zł ale mały nie chciał współpracować i nie nagraliśmy płytki wtedy to bym płaciła 300 zł ceny są masakryczne.
Dobrze że pojedziesz do gin i sprawdzisz czy wszystko ok, na pewno będziesz spokojniejsza, fajną masz lekarkę, moja też jak do niej zadzwonię to bez problemu zawsze mnie przyjmie i wyslucha, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji gdybym nie mogła liczyć na mojego lekarza prowadzącego
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:09   #3364
karhau
Przyczajenie

Wreszcie was w pełni nadrobiłam!
lesyeux, widzę ze Twój TZ obchodzi to samo święto
Ostatnio mówiłam ze mi brzuszka nie widać, otóż duzo się od tego czasu zmieniło, mój szef ostatnio nawet powiedział: No wreszcie bo już miałem podejrzenia że to żart (24tydzień)
Naprawdę jestem zachwycona waszymi wypiekami. Ja niestety nie mam czasu na to ale może w weekend też coś przygotuję, wspaniałe byłyby takie mikołajkowe muffiny!
Pisałyście sporo o rodzinie i odwiedzinach … Moja mama chciała przyjechać przed porodem i zostać kilka tygodni ale z TZ doszliśmy do wniosku że chcemy spędzić te pierwsze chwile sami z małą, w związku z czym rodzina powiedziała ze przyjadą jak pozwolimy
Crystal_ Co to tego wyjazdu to trochę wiem co czujesz. Mój TZ też pracuje w delegacjach i często jestem sama dlatego bardzo ci współczuje.

Ach i dołączam mój nabytek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek 1.jpg (44,4 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wózek 5.jpg (39,7 KB, 30 załadowań)
karhau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:09   #3365
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

nie chciej znać stanu mojego budżetu gdyby nie wypłata TŻta to...

Cytat:
U mnie na ginekologa poszło już około hm.. jak dobrze liczę 1100zł
I nawet becikowego nie dostanę, aby się choć trochę zwróciło..
nie załapiesz się?? trochę lipa, ale z drugiej strony umówmy się, że lepiej by zrobili, jakby zamiast ego jednorazowego 1tys dali jakąś trochę mniejszą, np.choćby te 400, zapomogę, ale kilku miesięczną. a tak to państwo udaje, że pomaga rodzinom

Cytat:
Napisane przez kasia.
A i chciałam się pochwalić mój tż zdał dzisiaj prawo jazdy. 28 lat -stary byk, ale przynajmniej za pierwszym razem. Mam szofera jak zacznę rodzić
to super, gratulacje a tam stary pryk, do tego trzeba czasami też dojrzeć ja sama jeszcze prawka nie mam, bo bym ludzi na drodze pozabijała pewnie, a zresztą po co mi ono skoro mnie na samochód teraz nie stać. za to mój TŻ zdał 2lata temu i też za pierwszym podejściem

Lila_17, gratuluję udanej wizyty i tego , że lekarz jednak się zdecydował, czy to chłopiec, czy dziewczynka

u nas płeć dzidziusia się raczej nie zmieni, było bardzo dobrze widać co tam jest między nóżkami

MaMusKa29, zdrowiej spokojnie, a w międzyczasie do nas zaglądaj

nouvelle, ładny brzuszek nie martw się, mi też niedawno dopiero co ruszył brzuszek do przodu. trzeba się z tego powodu cieszyć a spodnie super, muszą być mega wygodne kurcze, może się w takie właśnie zaopatrzę

kasia_adm, super brzuszek, wcale nie spory tylko normalny, ciążowy gdzieś się te dzieciaczki muszą zmieścić

miałam taki piękny plan na dzisiaj, a diabli go wzięli. jasne, obudziłam się o 4:30 jak tŻ do pracy wstawał, ale żeby się podnieść z łóżka to strasznie mi się nie chciało. w efekcie nici z zakupów w lumpku. pocieszam się, że to nie jest ostatnia okazja

zmieniłam plany co do prezentu dla TŻta na święta - dostanie duże klocki i płytę Rojka

karhau, super wózek ile dałaś?? ja chyba właśnie pożałowałam, że wybór wózka mam już za sobą...

Cytat:
Napisane przez luzna25
co do pomalowanych paznokci to chyba zależy od szpitala bo jak miałam robiony zabieg łyżeczkowania to miałam pomalowane paznokcie u rąk i u nóg i nikt na to nie zwrócił uwagi nawet a przecież też mnie usypiali
nie wiem, też miałam łyżeczkowanie i uśpili mnie dosłownie na moment, może z 15min, potem się obudziłam i znów zasnęłam. i obudziłam się w końcu po 2 godz. odniosłam wrażenie, że łyżeczkowanie to taki raczej drobny zabieg i narkoza też krótkotrwała,a poród to jednak duże przedsięwzięcie, gdzie wiele rzeczy może pójść nie tak.

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2014-12-03 o 12:19
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:20   #3366
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Podzwoniłam po lekarzach. Najpierw umówilam sie na 3 usg genetyczne. Udało sie na 30.12 bede niała wtedy 29 tc z hakiem. To akurat.
Ale teraz cena 200zł babka pytała czy ciąże prowadzi mi doktor, a ja że nie i powiedziała dwie stówki. A ostatnio płaciłam 150zł
Ale już nic nie dopytywałam. Pewnie wtedy wzieli mnie za ich klientke

I dodzwoniłam sie do mojej ginki imówie że ciagnie mnie,kluje aż promienieje do dupki ból.po nospie nie przechodzi i brzuch twardnieje a ona odrszu cz po nospie przechodzi, czy duphaston biore nadal i mam przyjechac sie pokazac od razu mi lepiej
Albo coś jest na rzeczy albo szlak wie
Jak Tż wróci wsiadam w auto i jade . Potem ide do mamy. I na 18 na szkołe rodzenia.
ja też dziś lecę na szkołę rodzenia
dobrze, że Ci gin kazała przyjechać, będziesz spokojniejsza

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:22   #3367
żona_marcina
Rozeznanie

dziewczyny JAK SIĘ WKLEJA ZDJĘCIA? Nie mogę załączyć

Stary 2014-12-03, 12:26   #3368
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karhau Pokaż wiadomość
Ostatnio mówiłam ze mi brzuszka nie widać, otóż duzo się od tego czasu zmieniło, mój szef ostatnio nawet powiedział: No wreszcie bo już miałem podejrzenia że to żart (24tydzień)
Naprawdę jestem zachwycona waszymi wypiekami. Ja niestety nie mam czasu na to ale może w weekend też coś przygotuję, wspaniałe byłyby takie mikołajkowe muffiny!
Pisałyście sporo o rodzinie i odwiedzinach … Moja mama chciała przyjechać przed porodem i zostać kilka tygodni ale z TZ doszliśmy do wniosku że chcemy spędzić te pierwsze chwile sami z małą, w związku z czym rodzina powiedziała ze przyjadą jak pozwolimy
Crystal_ Co to tego wyjazdu to trochę wiem co czujesz. Mój TZ też pracuje w delegacjach i często jestem sama dlatego bardzo ci współczuje.

rewelacyjny nabytek

a fotelik jaki piękny

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
dziewczyny JAK SIĘ WKLEJA ZDJĘCIA? Nie mogę załączyć

jak piszesz posta to zjeżdżasz na dół, tak jest ikonka 'zarządzaj załącznikami' klikasz i wyskakuje Ci okienko, wczytujesz załączniki, klikasz 'załaduj'. zjeżdżasz na koniec okna, klikasz 'zamknij okienko'. i potem na tym głównym poście klikasz na samym dole 'wyslij odpowiedz'

Stary 2014-12-03, 12:31   #3369
smv
Zakorzenienie

Nouvelle kochana brzuszka masz malusiego mój to taki wywalony bebzol juz wiec ciesz się E możesz sobie buty ubrać i skarpetki ja mam powoli z tym problem masakra.

Bylam się umówić u fryzjera - pierwszy Raz od maja <-boje się..
I brzuxh mnie podczas spaceru rozbolal chyba za szybko chodze bo nie umiem zmienić przyzwyczajenia szybkiego chodzenia... I wczoraj było to samo a jak zwalnia i głęboko oddycham to mija.

Lesyeux fajnie ze masz taką lekarke-moja tez zawsze do usług chociaż tyle

Idę się kimś zjem obiad i na koreczki smigam
Stary 2014-12-03, 12:34   #3370
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Hej, obudziłam się w nocy i strasznie zachciało mi się jeść Ale pomyślałam sobie no bez jaj, nie będę w nocy podżerać i jakoś poleżałam i usnęłam w końcu.

A i chciałam się pochwalić mój tż zdał dzisiaj prawo jazdy. 28 lat -stary byk, ale przynajmniej za pierwszym razem. Mam szofera jak zacznę rodzić
Gratulacje za prawo TŻ'ta

Ja w ostatnie dwie noce też budzę się głodna. Ale wstyd wstawać i jeść tym bardziej, że potem pewnie męczyła by mnie zgaga. I tak w kółko

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Przy dziecku też lepiej mieć krótkie paznokietki.
Jak ja liczyłam koszty gina prywatnie (cała ciąża) + badania to ponad dwa tyś mi wyszło
O npziś badania za 54 zł.

Kłuli mnie po godzinie ( glukoza) i już nie mogły żyły znaleźć. Za pół godz ostatnie kłucie i zjem śniadanko
Wiesz co... przyznam szczerze... o tym, że przy dzidzi muszę mieć krótkie, to już nie pomyślałam. Wyrodna matka ze mnie

Cytat:
To tylko mocz morfologia toxo igm i glukoza. Ostatnio chyba 120 płaciłam.
A czemu musisz płacić za to? Nie jesteś ubezpieczona czy mieszkasz gdzieś poza Polską?

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
drugi raz się zważyłam i serio mam 68.6
także 6 kg na plusie
a od wizyty 17 listopad tylko 0,4 kg do przodu
jestem zadowolona
lecę na plotki potem do mamy więc pewnie do wieczora
A tak się martwiłaś z wagą!! ))
U mnie z wagą jest dziwnie, bo przed ciążą ważyłam 58 lub 58,5 w zależności od tego, ile zjadłam. W 19 tygodniu ciąży miałam 63,8 (od wtedy zaczęłam wpisywać w aplikacji "Moja Ciąża" wagę. A teraz, w 25 tygodniu mam 62,5 i tak w sumie od jakiegoś czasu się utrzymuje.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja tez wczoraj dzieciaczka czułam jednocześnie z dwóch stron hhe

Mój brat mówi na pipcie ZDECHLY KOT a na mowie pipcia/pipucha... Jakoś brocha taką gwarą wiejską zalatuje ;/
To wczoraj był dzień kopania i ruszania się, bo ja moją małą też widziałam z dwóch stron, ruszała się chyba najmocniej odkąd pamiętam Leżałam w łóżku i patrzyłam jak zaczarowana

A za zdechłego kota ja bym chyba plaskacza dała

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A oto moja niespodzianka Oluś
Witamy Olusia na świecie!!! Gdybym miała synka, też miał być Aleksander

Cytat:
Mam wrażenie, że ta ciąża mi się w cyckach rozwija, bo cycki to urosły masakrycznie, a brzuch ledwo ruszył Pisałyście o goleniu się przed lusterkiem, przy pomocy tż- ja normalnie jadę maszynką jak przed ciążą

Laska!!! Gdzie Ty masz brzuszek???? Chyba wysportowana nieźle jesteś co?

I oficjalnie witamy się w 25 tygodniu

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:34   #3371
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
superek
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:36   #3372
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:

jak piszesz posta to zjeżdżasz na dół, tak jest ikonka 'zarządzaj załącznikami' klikasz i wyskakuje Ci okienko, wczytujesz załączniki, klikasz 'załaduj'. zjeżdżasz na koniec okna, klikasz 'zamknij okienko'. i potem na tym głównym poście klikasz na samym dole 'wyslij odpowiedz'
Dzięki, już się zorientowałam, że mam za duży rozmiar pliku

Stary 2014-12-03, 12:40   #3373
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje za nową furę !!! Mnie dopiero to czeka

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
nie chciej znać stanu mojego budżetu gdyby nie wypłata TŻta to...

nie załapiesz się?? trochę lipa, ale z drugiej strony umówmy się, że lepiej by zrobili, jakby zamiast ego jednorazowego 1tys dali jakąś trochę mniejszą, np.choćby te 400, zapomogę, ale kilku miesięczną. a tak to państwo udaje, że pomaga rodzinom
Ja najpierw wydaję swoją kasę do reszty, potem korzystam z TŻ życie jest straszne!! A jeszcze miesięcznie 1700zł na same opłaty z mojej kasy idzie. Kredycik cholerny, opłata za telefon.. nienawidzę

A z becikowym jest lipa rzeczywiście i na prawdę jak piszesz mogliby dawać chociażby przez 6 miesięcy po 400zł. Mieliby miesięcznie więcej kasy do obracania na procenty, bo nie musieliby jednorazowo wypłacać 1000zł. Ale to jest Polska właśnie. tu się tylko zdycha.

Stary 2014-12-03, 12:43   #3374
EdithS
Zadomowienie

Cytat:

śliczny
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:43   #3375
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje za prawo TŻ'ta

Ja w ostatnie dwie noce też budzę się głodna. Ale wstyd wstawać i jeść tym bardziej, że potem pewnie męczyła by mnie zgaga. I tak w kółko

Wiesz co... przyznam szczerze... o tym, że przy dzidzi muszę mieć krótkie, to już nie pomyślałam. Wyrodna matka ze mnie

A czemu musisz płacić za to? Nie jesteś ubezpieczona czy mieszkasz gdzieś poza Polską?

A tak się martwiłaś z wagą!! ))
U mnie z wagą jest dziwnie, bo przed ciążą ważyłam 58 lub 58,5 w zależności od tego, ile zjadłam. W 19 tygodniu ciąży miałam 63,8 (od wtedy zaczęłam wpisywać w aplikacji "Moja Ciąża" wagę. A teraz, w 25 tygodniu mam 62,5 i tak w sumie od jakiegoś czasu się utrzymuje.

To wczoraj był dzień kopania i ruszania się, bo ja moją małą też widziałam z dwóch stron, ruszała się chyba najmocniej odkąd pamiętam Leżałam w łóżku i patrzyłam jak zaczarowana

A za zdechłego kota ja bym chyba plaskacza dała

Witamy Olusia na świecie!!! Gdybym miała synka, też miał być Aleksander

Laska!!! Gdzie Ty masz brzuszek???? Chyba wysportowana nieźle jesteś co?

I oficjalnie witamy się w 25 tygodniu
No właśnie nie jestem jakimś typem sportowca, chodziłam na siłownię i biegałam przed ciążą, ale to tak bardzo rekreacyjnie boje się tylko, że później jak mi 9 mscu brzuch wywali to razem z rozstepami, bo skóra nie będzie miała czasu się rozciągnąć

Stary 2014-12-03, 12:43   #3376
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

nie wiem, też miałam łyżeczkowanie i uśpili mnie dosłownie na moment, może z 15min, potem się obudziłam i znów zasnęłam. i obudziłam się w końcu po 2 godz. odniosłam wrażenie, że łyżeczkowanie to taki raczej drobny zabieg i narkoza też krótkotrwała,a poród to jednak duże przedsięwzięcie, gdzie wiele rzeczy może pójść nie tak.
no ja w sumie też nie wiem tak mi się skojarzyło akurat ale ja i tak nie będę miała wymalowanych paznokci u nóg, bo na pewno sama sobie przed porodem nie wymaluję, a do kosmetyczki się nie wybieram dopiero jak się otrząsnę po porodzie to sobie zrobię pedicure, żeby być zadbaną mamą
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:58   #3377
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
drugi raz się zważyłam i serio mam 68.6
także 6 kg na plusie
a od wizyty 17 listopad tylko 0,4 kg do przodu
jestem zadowolona
lecę na plotki potem do mamy więc pewnie do wieczora
chudzino Ty!!! u mnie nei bedzie tak kolorowo coś czuje

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
wiesz Niunia, laski które ze mną teraz leżały w szpitalu robiły sobie makijaż na noc i rano nowy, byłam w szoku i czułam się przy nich jak kopciuszek, blada, niewymalowana, a jakie teksty szły jak wchodził ordynator na obchód: czemu pani leży tak wysoko, przecież mówiłem, że przy pompie trzeba leżeć niżej. Panie doktorze, ale ja to tak dla pana, jak pana widzę, to się unoszę!
a doktorek fajny?...moze to hormony...? na bank muszą to być hormony....

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Kochana mogę prosić o zmianę z różowego na niebieski Oluś dziękuję

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

o kurcze to już druga taka akcja ze zmianą płci... ale dobrze że wszytsko jest oki

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
A oto moja niespodzianka Oluś
Stary 2014-12-03, 13:01   #3378
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
chudzino Ty!!! u mnie nei bedzie tak kolorowo coś czuje

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

a doktorek fajny?...moze to hormony...? na bank muszą to być hormony....

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

o kurcze to już druga taka akcja ze zmianą płci... ale dobrze że wszytsko jest oki

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

dla mnie jak doktor, zawsze miły do pacjentek i życzliwy i tyle, ale z tego co tam słyszę, to dziewczynom się podoba, bo i w szpitalu i przed jego gabinetem jak chodzę na wizyty zawsze jakieś laski o nim plotkują
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:08   #3379
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

tż widział różnicę i ja też widzę Ale taka delikatną, a chciałabym mieć prawdziwy, ciążowy brzuch czekam aż wyskoczy, ale ile można czekać
spokojnie urośnie,któegoś dnia wstaniesz I brzucha nie poznasz (nie znasz dnia ani godziny )

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Nouvelle kochana brzuszka masz malusiego mój to taki wywalony bebzol juz wiec ciesz się E możesz sobie buty ubrać i skarpetki ja mam powoli z tym problem masakra.

Bylam się umówić u fryzjera - pierwszy Raz od maja <-boje się..
I brzuxh mnie podczas spaceru rozbolal chyba za szybko chodze bo nie umiem zmienić przyzwyczajenia szybkiego chodzenia... I wczoraj było to samo a jak zwalnia i głęboko oddycham to mija.
ojj ja już od jakiegoś czasu zwolniłam tempo chodu.... jestem wolniejsza od TŻta który zawsze sie wlókł
Stary 2014-12-03, 13:08   #3380
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:

nie martw się ja też jestem w 26 tc i wyglądam tak , po za tym witam was dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141203_125422.jpg (67,4 KB, 61 załadowań)
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:10   #3381
monika 1985
Wtajemniczenie

kurczę po za tym nie mam jeszcze w mieszkaniu szafy takiej wnękowej i nie mam takiego dużego lustra więc musiałam na stołku stanąć
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:10   #3382
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

piekny
Stary 2014-12-03, 13:14   #3383
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Ja najpierw wydaję swoją kasę do reszty, potem korzystam z TŻ życie jest straszne!! A jeszcze miesięcznie 1700zł na same opłaty z mojej kasy idzie. Kredycik cholerny, opłata za telefon.. nienawidzę
ja też, heh, ale niestety 670zł to dużo kasy nie jest, a tyle dostaje z tego marnego 1/2 etatu a nawet nie wiecie, jaki to dla mnie szok, ciężko mi się przestawić, bo wcześniej bywało, że miałam 1,7tys i mogłam czasami zaszaleć

Cytat:
A z becikowym jest lipa rzeczywiście i na prawdę jak piszesz mogliby dawać chociażby przez 6 miesięcy po 400zł. Mieliby miesięcznie więcej kasy do obracania na procenty, bo nie musieliby jednorazowo wypłacać 1000zł. Ale to jest Polska właśnie. tu się tylko zdycha.
tia, a Ci na górze myślą, że to wielka pomoc. 1tys w 2tyg wydasz na dzieciaka i tyle z tego masz, a potem kombinuj

EdithS, z jakimi Ty dziwnymi laskami leżałaś ja pamiętam, jak rok temu leżałam w szpitalu, miała ze sobą kosmetyki, ale makijażu robić mi się nie chciało, bo i po co to nie rewia mody, nawet TŻ woli jak jestem au naturel. dopiero jak wychodziłam to podkład, korektor, brązowa kredka i tusz do rzęs plus błyszczyk, co by się ludzie na ulicy nie przestraszyli

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille
z tego co wiem, jak się chodzi prywatnie to się po prostu skierowania na te badania nie dostaje tylko robisz je we własnym zakresie, a za to się już płaci. kurcze, muszę iść też cennik zobaczyć, bo też przed świętami czeka mnie toxo, glukoza, morfologia, mocz i wit.D zaś się wykosztuję.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

ha, patrzcie co wyhaczyłam dla TŻta
http://www.ceneo.pl/358818#tab=click

specjalnie zostawiłam trochę kasyna koncie, żeby móc kupić coś fajnego, a on od dłuższego czasu na wszystkie klocki leci, więc myślę, że mu się spodoba
Stary 2014-12-03, 13:16   #3384
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
kurczę po za tym nie mam jeszcze w mieszkaniu szafy takiej wnękowej i nie mam takiego dużego lustra więc musiałam na stołku stanąć
kolejna chudzina

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
To ja pokażę swój brzuch. U mnie to druga ciąża, także myślę że dlatego spory jest. W pierwszej długo nie było nawet widać, ze jestem w ciąży.
piękny brzuchol
Stary 2014-12-03, 13:20   #3385
papalinka83
Zakorzenienie

dopiero 13:00, a ja już nie mam siły. Ola śpi, a ja czekam na hydraulika, ma być ok 14:00

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
z drugiej strony jak sie bedzie chcialo znieczulić pod prysznicem to chyba im mniej rzeczy do ściągania tym lepiej... niech sie moze wypowiedzą mamuśki co już rodziły ??
Ja byłam w samej koszuli, a momentami nawet bez Moja koszula się doprała, ale raczej będę brała teraz jakąś z domu już znoszoną ,zamiast kupować nowej. Na porodówce serio nie ma nas kto oglądać raczej, a personel to gdzie indziej patrzy, a nie na koszulę

Cytat:
mnie przeraża ten dzień jak urodze jak wszyscy będą się zwalać mi do szpitala a kysz
Ja powiedziałam jasno przed porodem, że nie życzę sobie żadnych wizyt w szpitalu poza mężem. Potem jak się już dobrze czułam, 3 dnia, przyjechali moi rodzice za moją zgodą I teraz zamierzam tak samo
Cytat:
Napisane przez Kinka_ Pokaż wiadomość
A czy można mieć pedicure, w sensie pomalowane paznokcie?
:
U mnie nie można było

Cytat:

Jak rodziłam córke to był zakaz odwiedzin( sezon grypowy) i przez 3 dni nawet tż nie mógł nas odwiedzić a bardzo by mi pomógł. Mam nadzieję, że teraz tak nie będzie
Współczuję, strasznie ci tam musiało być samej
Cytat:
Dzień dobry Kochane,

hahah, w szpitalu laski które wychodziły z zabiegowego mówiły: no to ja mam za sobą, teraz Ty idziesz wywalić BROCHĘ

Cytat:
wiesz Niunia, laski które ze mną teraz leżały w szpitalu robiły sobie makijaż na noc i rano nowy, byłam w szoku i czułam się przy nich jak kopciuszek, blada, niewymalowana, a jakie teksty szły jak wchodził ordynator na obchód: czemu pani leży tak wysoko, przecież mówiłem, że przy pompie trzeba leżeć niżej. Panie doktorze, ale ja to tak dla pana, jak pana widzę, to się unoszę!

Cytat:

Faktycznie malutki, ale mały brzuch to brak zadyszki, rozstępów, nadmiaru skóry, itp więc tylko się cieszyć

Co do temperatury w szpitalu, to czy tylko ja po porodzie marzłam? W nocy spałam w koszuli i szlafroki pod tą szpitalną pseudokołdrą i zamarzałam. tym razem zamierzam mieć gruby szlafrok

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:25   #3386
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie nie jestem jakimś typem sportowca, chodziłam na siłownię i biegałam przed ciążą, ale to tak bardzo rekreacyjnie boje się tylko, że później jak mi 9 mscu brzuch wywali to razem z rozstepami, bo skóra nie będzie miała czasu się rozciągnąć
no to chyba dlatego tak mało Cię wypięło, bo masz silne mięśnie.Ja myślę, że jeśli będziemy się smarować namiętnie oliwkami, to nie wyjdą nam rozstępy

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
nie martw się ja też jestem w 26 tc i wyglądam tak , po za tym witam was dziewczyny
No proszę. Już mnie nic nie zdziwi
Witaj

Cytat:
ja też, heh, ale niestety 670zł to dużo kasy nie jest, a tyle dostaje z tego marnego 1/2 etatu a nawet nie wiecie, jaki to dla mnie szok, ciężko mi się przestawić, bo wcześniej bywało, że miałam 1,7tys i mogłam czasami zaszaleć

tia, a Ci na górze myślą, że to wielka pomoc. 1tys w 2tyg wydasz na dzieciaka i tyle z tego masz, a potem kombinuj

z tego co wiem, jak się chodzi prywatnie to się po prostu skierowania na te badania nie dostaje tylko robisz je we własnym zakresie, a za to się już płaci. kurcze, muszę iść też cennik zobaczyć, bo też przed świętami czeka mnie toxo, glukoza, morfologia, mocz i wit.D zaś się wykosztuję.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

ha, patrzcie co wyhaczyłam dla TŻta
http://www.ceneo.pl/358818#tab=click

specjalnie zostawiłam trochę kasyna koncie, żeby móc kupić coś fajnego, a on od dłuższego czasu na wszystkie klocki leci, więc myślę, że mu się spodoba
Ja też do gina chodzę prywatnie i jak zleca mi badania, to idę do rodzinnego po skierowanie i badania robię za free. Czyli morfologię, glukozę i mocz. Jedynie przedwczoraj robiłam jeszcze grupę krwi, żeby mieć na papierku i za to zapłaciłam 31,50zł

A kolejka fajna!! Ja chrześniakowi muszę jakieś fajne lego kupić i w zasadzie przypomniało mi się, jak w jakiejś reklamie widział chyba ta kolejkę i się ślinił

Stary 2014-12-03, 13:27   #3387
żona_marcina
Rozeznanie

to dla porównia domek Olka, 25/26 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0045.jpg (79,6 KB, 68 załadowań)

Stary 2014-12-03, 13:28   #3388
Michiru
Zakorzenienie

właśnie, co do rozstępów, a zasadzie walki, żeby się nie pojawiły. jasne, że w dużej części to kwestia genetyki, ale używacie czegoś?? ja na początku kupiłam balsam przeciw rozstępom Sexy Mama z Bielendy, teraz przerzuciłam się na Palmer'sa, a na koniec spróbuję tego sławnego Elancyla

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille
Ja też do gina chodzę prywatnie i jak zleca mi badania, to idę do rodzinnego po skierowanie i badania robię za free. Czyli morfologię, glukozę i mocz. Jedynie przedwczoraj robiłam jeszcze grupę krwi, żeby mieć na papierku i za to zapłaciłam 31,50zł
mi lekarka powiedziała, że to mój wybór, że chodzę prywatnie, skoro "u nas są tacy dobrzy lekarze" i nie będzie mi co chwilę dawać skierowań na badania. tym bardziej, że jej zdaniem, poza moczem i morfologią (nie licząc glukozy, bo to i tak jednorazowe) to jej się nie wydaje, żeby inne badania były mi potrzebne, więc np. na badanie poziomu wit.D nie miałam co liczyć ani na początku ciąży, ani teraz. ja tam stwierdziłam, że się szwendać i prosić nie będę.

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2014-12-03 o 13:33
Stary 2014-12-03, 13:29   #3389
emily863
Zadomowienie

Cytat:

Fajny wózek. W moim stylu
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:31   #3390
żona_marcina
Rozeznanie

gdy spojrzałam na zdjęcie Giselle obok... to parsknęłam śmiechem. Takiego brzuszka to ja już długo mieć nie będę

I moje łowy za 20 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0046.jpg (106,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0047.jpg (76,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0048.jpg (115,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0049.jpg (133,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0050.jpg (90,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0051.jpg (75,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0052.jpg (118,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0053.jpg (86,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0054.jpg (86,7 KB, 12 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości