Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-03, 14:44   #3421
bozena_87
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Witam mamuśki.
Kilka dni się nie odzywałam bo miałam sporo pracy , a w niedziele jeszcze robiłam imprezę urodzinową dla rodziny. Starałam się jednak Was czytać na bieżąco ale zawsze na telefonie a tam mi się źle odpisuje. Teraz mam do nadrobienia kilka stron.

Witam wszystkie nowe mamusie na wątku.

Mon Twoja córeczka jest śliczna, za niedługo na pewno będziesz ją tulić do siebie.

Jeśli chodzi o koszulę do porodu to ja chyba kupię taką tanią za nie całe 20 zł na allegro i najwyżej później wyrzucę, ale muszę najpierw dopytać w szpitalu czy nie dają oni jakiejś szmatki.
Stary 2014-12-03, 14:45   #3422
Lila_17
Rozeznanie

A i muszę Wam powiedzieć, że strasznie spodobał mi się kosz/łóżeczko dla Dzidzi, jeszcze w kolorach idealnie pasujących do mojego wnętrza, jak leżaczek, tylko trochę inny
http://www.toysrus.com/buy/activity/...60327-29508466
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 14:50   #3423
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A i muszę Wam powiedzieć, że strasznie spodobał mi się kosz/łóżeczko dla Dzidzi, jeszcze w kolorach idealnie pasujących do mojego wnętrza, jak leżaczek, tylko trochę inny
ale cudo!!!!
Stary 2014-12-03, 14:52   #3424
emily863
Zadomowienie

Cytat:
A Mamusie, któraś z Was planuje kupić wózek firmy Adamex? Super mi się prowadził, cena za 3w1 to lekko ponad 1400zł, chociaż fotelik mnie nie interesuje, ale tylko w kompletach sprzedają, przynajmniej tak mi Pani powiedziała, spodobał się mojemu bardzo model pajero, chyba muszę poczytać Bo powiem Wam, że jak przejechałam się bebetto luca to luca słabo wypadł, jeszcze muszę gdzieś dopaść bebetto holland. Ach te pojazdy, duży wybór, stwierdzam, że jestem mało zorientowana i czas to zacząć, chociaż zakup planuje w styczniu, pytanie tylko czy sama gondola, czy jakiś zestaw, ale to czas pokaże.
Ja tą markę wypatrzyłam na stronie tego sklepu http://www.altrak24.com/category/woz...i-3-funkcyjne/ ale nie widziałam ich jeszcze na żywo.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 14:56   #3425
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę, niech no wygram w totka
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 15:01   #3426
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a to mój brzucholek w połowie 26 tc
Mam wrażenie, że ta ciąża mi się w cyckach rozwija, bo cycki to urosły masakrycznie, a brzuch ledwo ruszył Pisałyście o goleniu się przed lusterkiem, przy pomocy tż- ja normalnie jadę maszynką jak przed ciążą
gdzie mój brzuch, ja się pytam

No właśnie chciałam spytać o to samo: Gdzie Twój brzuch????? Mój już ma 94 cm w obwodzie i + 8,5 kg
Stary 2014-12-03, 15:19   #3427
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ja tą markę wypatrzyłam na stronie tego sklepu http://www.altrak24.com/category/woz...i-3-funkcyjne/ ale nie widziałam ich jeszcze na żywo.
Najtaniej, bo 299zł wychodzi w smyku, a w sklepie, gdzie widziałam go na żywo kosztuje 360zł.
Michiru ja zakupię to cudo,łóżeczko dostanę w spadku, to takie raczej zakupimy:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 15:21   #3428
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Gratulacje za prawo TŻ'ta

Ja w ostatnie dwie noce też budzę się głodna. Ale wstyd wstawać i jeść tym bardziej, że potem pewnie męczyła by mnie zgaga. I tak w kółko

Wiesz co... przyznam szczerze... o tym, że przy dzidzi muszę mieć krótkie, to już nie pomyślałam. Wyrodna matka ze mnie

A czemu musisz płacić za to? Nie jesteś ubezpieczona czy mieszkasz gdzieś poza Polską?

A tak się martwiłaś z wagą!! ))
U mnie z wagą jest dziwnie, bo przed ciążą ważyłam 58 lub 58,5 w zależności od tego, ile zjadłam. W 19 tygodniu ciąży miałam 63,8 (od wtedy zaczęłam wpisywać w aplikacji "Moja Ciąża" wagę. A teraz, w 25 tygodniu mam 62,5 i tak w sumie od jakiegoś czasu się utrzymuje.

To wczoraj był dzień kopania i ruszania się, bo ja moją małą też widziałam z dwóch stron, ruszała się chyba najmocniej odkąd pamiętam Leżałam w łóżku i patrzyłam jak zaczarowana

A za zdechłego kota ja bym chyba plaskacza dała

Witamy Olusia na świecie!!! Gdybym miała synka, też miał być Aleksander

Laska!!! Gdzie Ty masz brzuszek???? Chyba wysportowana nieźle jesteś co?

I oficjalnie witamy się w 25 tygodniu
Kiedyś robiłam żelowe pazurki i z doświadczenia wiem, że krótkie lepsze przy zapinaniu tych maleńkich guziczków, przemywaniu oczek itp rzeczach.

Płacę za badania bo mam skierowania od prywatnego lekarza. Gdyby były z przychodni to by były za free. Życie

Właśnie fryteczki z jajkiem sadzonym robię na obiad.
I sie doczekać nie mogę tak dlugo sie smaża. w DDD zamówiłam frytkownicę ale kto by czekał do piątku aż dojdzie....
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 15:27   #3429
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Najtaniej, bo 299zł wychodzi w smyku, a w sklepie, gdzie widziałam go na żywo kosztuje 360zł.
Michiru ja zakupię to cudo,łóżeczko dostanę w spadku, to takie raczej zakupimy:P
niech mi ktos też taki spadek załatwi
Stary 2014-12-03, 15:29   #3430
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Kiedyś robiłam żelowe pazurki i z doświadczenia wiem, że krótkie lepsze przy zapinaniu tych maleńkich guziczków, przemywaniu oczek itp rzeczach.

Płacę za badania bo mam skierowania od prywatnego lekarza. Gdyby były z przychodni to by były za free. Życie

Właśnie fryteczki z jajkiem sadzonym robię na obiad.
I sie doczekać nie mogę tak dlugo sie smaża. w DDD zamówiłam frytkownicę ale kto by czekał do piątku aż dojdzie....
Też właśnie tak mam, że płacę za badania. Najgorsze były te pierwsze, gdzie była różyczka, HIV, HCV, grupa krwi i wiele innych. Wtedy zapłaciłam coś koło 360 zł

A frytki katuję od dwóch dni na kolację i dzisiaj pewnie też będą .

Za to chyba pójdę się zabrać za pierniczki. Bo w zeszłym roku jak robiłam, było trochę przypóźno i nadawały się do jedzenia dopiero po nowym roku bo były tak twarde.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 15:34   #3431
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Też właśnie tak mam, że płacę za badania. Najgorsze były te pierwsze, gdzie była różyczka, HIV, HCV, grupa krwi i wiele innych. Wtedy zapłaciłam coś koło 360 zł
duuużo. ja ostatecznie zapłaciłam jakieś 210zł, a też początkowo mi wychodziło 400, bo w mojej przychodni stwierdzili, że tylko za HIV mnie 200 skasują
Stary 2014-12-03, 15:46   #3432
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Chwalicie się to też się pochwalę. Oto brzuch w 24 tc.
ja przy Was jestem wielorybem

Cytat:
ale ładne wózki, ciekawe jak w rzeczywistości, ale naprawdę fajne!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 15:58   #3433
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny jest!
Cytat:

Za to chyba pójdę się zabrać za pierniczki. Bo w zeszłym roku jak robiłam, było trochę przypóźno i nadawały się do jedzenia dopiero po nowym roku bo były tak twarde.
Ja tez tyle płaciłam za te pierwsze

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

czekam już na zajęcia w szkole rodzenia i oczywiście tylko ja jestem sama, reszta w parach...

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 16:02   #3434
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

czekam już na zajęcia w szkole rodzenia i oczywiście tylko ja jestem sama, reszta w parach...
u nas na szkole rodzenia duzo jest mamusiek co same przychodzą. Jutro ja też sama idę
Stary 2014-12-03, 16:05   #3435
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Jakie fajne, można sie zakochać. Ale na razie to dla mnie pozostanie w sferze marzeń.
Dziewczyny nie widzę dziś Crystal, miała jakieś plany na dziś?
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 16:06   #3436
aaakarolina
Wtajemniczenie

laski pędzicie jak szalone dzisiaj!!
czytałam trochę na telefonie, teraz trochę na laptopie więc nie dam rady Was zacytować

super zakupy, te ubrankowe i wózek piękny, super kolory

śliczne brzuszki wszystkie!!
mój też nie jest za duży, ostatnio jak gdzieś jadę specjalnie ubieram jakąś obcisłą na brzuchu bluzkę, bo wszyscy mi gadali, że coś oszukuje może jutro wstawię zdjęcie i się pochwalę
co do rozstępów to ja narazie nie mam, smaruję się codziennie wieczorem oliwką dla dzieci, ale myślę, że jak mają być to i tak wyskoczą

no i nie wierzę normalnie w te zmiany płci! mam nadzieję, że moja Iga jednak nią pozostanie, zwłaszcza po zakupie różowych bodziaków w smyku hahaha nie no chłopak będzie w nich super wyglądał
Stary 2014-12-03, 16:16   #3437
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
śliczny

Mnie bardzoooo interesuje wkładka, na której leży maluch. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie gdzie to kupić??

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:

Ja pierwsze badania też robiłam prywatnie, oj bolało mnie serducho. Teraz robię w laboratorium, z którum gin ma umowę. A może lekarz rodzinny mógłby wam przepisywać te badania? Ja tak kiedyś robiłam, gdy musiałam zrobić milion badań zleconych przez endokrynologa.

Zapomniałam, że miałam robić dzisiaj pierniczki

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 16:33   #3438
ewka5891
Zakorzenienie

Wróciłam obładowana z zakupów, musiałam moim chłopakom cos na mikołajki kupic
Wyciagnelam ozdoby świąteczne z garażu i niedługo wystroju dom z synkiem jakos trzeba sobie zrobic nastrój

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
gdy spojrzałam na zdjęcie Giselle obok... to parsknęłam śmiechem. Takiego brzuszka to ja już długo mieć nie będę

I moje łowy za 20 zł
Rewelacyjne zakupy!

Cytat:
A to moje dzisiejsze zakupy lumpkowe. Kombinezon z Next za 16 zł (lidlowy jak i h&m-owy się przy nim chowają), ocieplana bluza (obie rzeczy trochę bardziej niebieskie niż na zdjęciach), brązowe sztruksy, i szary sweterek na półrocznego eleganta.
Super

Michru moj Tz by był wniebowziety gdyby dostał lego technix ale to juz droższe zabawki.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 16:35   #3439
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Piękny jest!

Ja tez tyle płaciłam za te pierwsze

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

to nic, ważne że Ci się podoba i korzystaj z tego czasu dla siebie, potem dokształcisz tż a ja chyba będę zmuszona zrezygnować ze szkoły rodzenia, pytałam położną w szpitalu i mówiła mi, że jeśli raz w tygodniu przyjadę samochodem na te 2h to nic się nie powinno stać, ale rodzina mnie zaraz wyzwała, że mieszkam na 3 piętrze i schody to już jest wyzwanie dla skracającej się szyjki
Stary 2014-12-03, 16:48   #3440
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
to nic, ważne że Ci się podoba i korzystaj z tego czasu dla siebie, potem dokształcisz tż a ja chyba będę zmuszona zrezygnować ze szkoły rodzenia, pytałam położną w szpitalu i mówiła mi, że jeśli raz w tygodniu przyjadę samochodem na te 2h to nic się nie powinno stać, ale rodzina mnie zaraz wyzwała, że mieszkam na 3 piętrze i schody to już jest wyzwanie dla skracającej się szyjki
Chyba,że twój tż będzie cię nosił na rękach A tak na poważnie ja bym jednak zrezygnowała z tej szkoły bo rzeczywiście to chodzenie po schodach mogłoby zaszkodzić, ja bym nie zaryzykowała
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 16:54   #3441
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Chyba,że twój tż będzie cię nosił na rękach A tak na poważnie ja bym jednak zrezygnowała z tej szkoły bo rzeczywiście to chodzenie po schodach mogłoby zaszkodzić, ja bym nie zaryzykowała
właśnie ja sama się boję, szkoda mi, ale strach o dziecko jest większy, więc nie będę ryzykować. Może znajdę jakiś kurs przez internet
Stary 2014-12-03, 17:01   #3442
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
I mają racje! lepiej nie ryzykować-zresztą masz nas-tematy ze szkoły rodzenia obgadamy z 3 razy do Marca

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Wróciłam obładowana z zakupów, musiałam moim chłopakom cos na mikołajki kupic
Wyciagnelam ozdoby świąteczne z garażu i niedługo wystroju dom z synkiem jakos trzeba sobie zrobic nastrój

.
ojjjj tak ubrana choinka ,zapach pierniczków ,pakowanie prezentów jeszcze grzane wino z przyprawami I pomarańczami by sie przydało ano ale w tym roku musimy sie obejsć bez niego
ahhh to macie muzyczke na tą okazje :

https://www.youtube.com/watch?v=yXQViqx6GMY
Stary 2014-12-03, 17:07   #3443
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
bo to prawda. jasne, że jazda samochodem (o ile Cię nie wytrzęsie) i siedzenie na kursie zaszkodzić nie powinny, ale jeśli masz się oszczędzać to niestety wchodzenie i schodzenie z 3 piętra powinnaś sobie darować, bo jak coś się stanie to sobie nie darujesz ja też bym chętnie skorzystała z takiego kursu internetowego, a najlepiej bezpłatnego

kurczę, przypomniałam sobie, że miałam zadzwonić do szpitala dowiedzieć się kiedy moglibyśmy do nich przyjść i się rozejrzeć, ew.ustalić plan porodu i w ogóle

Cytat:
Napisane przez ewka5891
Michru moj Tz by był wniebowziety gdyby dostał lego technix ale to juz droższe zabawki.
niestety, tanie nie są, ale ten śmigłowiec za niecałe 50zł z przesyłką, a ten skuter niewiele droższy małe a cieszy. ja za drogimi rzeczami się nie rozglądam, bo i tak na urodziny pod koniec lutego planuję mu zrobić niespodziankę i kupić grill elektryczny z Tefala a taka zabawka to 300, więc wolę zainwestować w to
Stary 2014-12-03, 17:43   #3444
smv
Zakorzenienie

Szkoła rodzenia Huggies - internetowa trzeba się zalogować niby darmowa... Ale filmiki są różne wg odcinków

Boże jak juz świątecznie na mieście a mi dalej jest szkoda pieniędzy nawet na bombki za 3.99
Stary 2014-12-03, 17:56   #3445
ojustyna
Zadomowienie

Mi szkoda pieniędzy na wszystko, ale dzisiaj po 2 tygodniach bez zakupów poszłam wreszcie do luumka i to był strzał w 10 ślicznotki natrafiłam i wreszcie kupiłam sukieneczki dla mojej mołej ślicznotki a i z 20 rzeczy po zastanowieniu odłożyłam i się ograniczyłam do 25 zł, a i buciki pierwsze moja malutka ma

I tak was czytałam i czytałam,ale jakoś żaden temat mi się że tak powiem nie spodobał i się wstrzelić w nic nie mogłam, bo może jakaś dziwna jestem, ale mnie rozstępy jakoś nie przerażają ani kolejne dodatkowe kg (które wręcz przeciwnie, bo mnie cieszą i mojego naukochańszego TŻa też i kocha mnie jeszcze bardziej z tą słodką "nadwagą" ), dla mnie największy stres to żeby moja Bubcia zdrowa była i żeby poród przebiegł bez komplikacji, o nic więcej nie proszę z chęcią przyjmę kg i rozstępy w zamian za zapewnienie mi tych moich 'małych' pragnień, a po porodzie to zamiast się stresować czy wyglądam seksownie czy nie i czy w nowej piżamie czy z cyckami na wierzchu to czy będę miała pokarm dla mojej Dzidzi to mi nie daje spać..
Stary 2014-12-03, 18:10   #3446
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

No to właśnie ja też mam skierowania od ginekologa prywatnego, ale wtedy idę po skierowanie do rodzinnego.

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
duuużo. ja ostatecznie zapłaciłam jakieś 210zł, a też początkowo mi wychodziło 400, bo w mojej przychodni stwierdzili, że tylko za HIV mnie 200 skasują
Pogibało ich

ja miałam hiv łącznie z dwoma jakimiś tam dodatkowymi nierefundowanymi łącznie za 195zł.

Co miasto to inne stawki..

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 18:20   #3447
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Mi szkoda pieniędzy na wszystko, ale dzisiaj po 2 tygodniach bez zakupów poszłam wreszcie do luumka i to był strzał w 10 ślicznotki natrafiłam i wreszcie kupiłam sukieneczki dla mojej mołej ślicznotki a i z 20 rzeczy po zastanowieniu odłożyłam i się ograniczyłam do 25 zł, a i buciki pierwsze moja malutka ma

I tak was czytałam i czytałam,ale jakoś żaden temat mi się że tak powiem nie spodobał i się wstrzelić w nic nie mogłam, bo może jakaś dziwna jestem, ale mnie rozstępy jakoś nie przerażają ani kolejne dodatkowe kg (które wręcz przeciwnie, bo mnie cieszą i mojego naukochańszego TŻa też i kocha mnie jeszcze bardziej z tą słodką "nadwagą" ), dla mnie największy stres to żeby moja Bubcia zdrowa była i żeby poród przebiegł bez komplikacji, o nic więcej nie proszę z chęcią przyjmę kg i rozstępy w zamian za zapewnienie mi tych moich 'małych' pragnień, a po porodzie to zamiast się stresować czy wyglądam seksownie czy nie i czy w nowej piżamie czy z cyckami na wierzchu to czy będę miała pokarm dla mojej Dzidzi to mi nie daje spać..
Też jestem chyba dziwna rozstępów mam mnóstwo i to nabytych jeszcze długo przed ciążą, więc o parę więcej mi różnicy nie zrobi tyć tyję, ale w końcu mam cycki i z tego się cieszę i podobam się sama sobie, a wagę zawsze można zrzucić- wystarczy silna wola i trochę ruchu Najważniejsze, że Tż rozumie, że ciąża różne rzeczy robi z kobiecym organizmem Dla mnie też najważniejszy jest mój malec w brzuszku i to aby urodził się cały i zdrowy
Wiadomo, że każda kobieta chce być piękna, zgrabna i zadbana Ale póki co, nie spinam się z tym moim wyglądem
...a co do pokarmu, to też się martwię, tyle się słyszy o tych problemach, ale cóż, co ma być to będzie, zobaczymy w marcu
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 18:25   #3448
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
No to faktycznie może lepiej zrezygnuj, dla świętego spokoju.

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

Ja pierwsze badania też robiłam prywatnie, oj bolało mnie serducho. Teraz robię w laboratorium, z którum gin ma umowę. A może lekarz rodzinny mógłby wam przepisywać te badania? Ja tak kiedyś robiłam, gdy musiałam zrobić milion badań zleconych przez endokrynologa.

Zapomniałam, że miałam robić dzisiaj pierniczki
No właśnie nie chcą za bardzo przepisywać tak

2 godziny wałkowałam, wycinałam i piekłam. Smacznego dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00307.jpg (86,4 KB, 14 załadowań)

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 18:25   #3449
karhau
Przyczajenie

Tak jedo i jestem super zadowolona bo super sie prowadzi, sklada itp. Ach i dodam ze kupilam uzywany cały komplet za 1250zl a w ogole nie
jest zniszczony. Normalnie sam fotelik i baza uzywane kosztuja 600/700zl
karhau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 18:33   #3450
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:

2 godziny wałkowałam, wycinałam i piekłam. Smacznego dziewczyny
aż mi zapachniało

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości