|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Może niech modzi sprawdzą, czy lubka40 to nie kingunia. Mam wrażenie, że troll pożałował pierwszego konta, skoro z drugim tak ładnie wyszło. Przynajmniej do czasu.
|
|
|
|
#2492 |
|
Przyczajenie
|
A co do wózka inwalidzkiego, tu chyba nikt nie posądzi mnje o wyłudzenie, jeśli ktoś ma namiary na taki, proszę o informacje. Jeżdżę na pożyczonym z Caritasu.
|
|
|
|
#2493 |
|
Wredny kotecek
|
Jezu, nikt cię nie brał za wyludzaczke, dziewczyny chciały pomoc. Tak po prostu. To nas sie stawia ciągle w złym świetle. Nie chce sie pomagać - źle, chce - też niedobrze. Dzizas ja wysiadam...
|
|
|
|
#2494 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Po pierwsze nikt nie potraktował ciebie jako wyłudzaczki. Przesadny dramatyzm jest zbędny.
|
|
|
#2495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla czystego sumienia przeprosiłam. |
|
|
|
|
#2496 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
łoł, każdy postronny ma dostęp do czyjegoś konta mailowego. I potem do konta na wizażu i nasepnie do stylu pisania itp itd
![]() Idź przetrzep tyłek siostrzenicy za tą akcję ![]() Nic mnie już nie zdziwi na tym wątku
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam lubce ani kinguni nie ufam.
Na słowo pisane tym bardziej
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2014-12-03 o 13:13 |
|
|
|
#2498 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że nikt nie chciał zrobić Ci przykrości. Po prostu życie uczy ostrożności, a wypowiedziałaś się akurat po dość kłamliwej poprzedniczce, więc taka była reakcja.
Szkoda, że nie wspominasz o tym, że zaraz po wyświetleniu się Twojego pierwszego postu wiele dziewczyn bezinteresownie ruszyło z propozycją spełnienia Twoich kobiecych marzeń. |
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2501 |
|
Konto usunięte
|
Pomijając całą sprawę troll-nietroll, zaciekawiła mnie jedna rzecz.
Mamy twarde wizażanki, które mają dobre serca, ale twarde tyłki, które nie są jak ci wolontariusze-naiwniacy, jak te bananowe dzieci, nabierające się na kłamstwa rodziców rumianej gromadki. I nagle przychodzi ktoś, kto rzuca historyjką jakby skrojoną na miarę, jest niezawiniona bieda, jest choroba, jest przekraczanie progu zasiłków o 200zł (a tu wiele wizażanek wspominało takie rzeczy ze swojego dzieciństwa), brak postawy roszczeniowej, inteligencja (sposób wysławiania się), mądrość (brak rumianej gromadki). I co się dzieje? Wizażankom miękną dupy. Mi też zmiękła, przyznaję. Nie wierzyłam w całą opowieść, ale i tak miałam ściśnięte serce. I tak zaczęłam się zastanawiać... Co by było jakby te twardodupe wizażanki posłać do rodzin? Czy mimo świadomości, że siedząca przed nimi matka to wyzyskiwaczka, której sposobem na życie jest socjal, czy mimo zdawania sobie sprawy ile ta matka tak na prawdę ma, czy i tak zaczęłyby mięknąć na widok łez matki, słuchając jej ściemniania, patrząc na te brudne... tfu! rumiane! buzie? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2502 |
|
Przyczajenie
|
Trochę chce mi się już śmiać z mojej bezsilności. Może nie potrafię wytłumaczyć Wam, co tak naprawde czuję. Ale opadaja mi ręce, gdy ktoś podwaza prawdziwosc moich słów i pyta czy naprawdę potrzebuję cewników czy pieluch Po co mi one, jeśli nie ma potrzeby ich kupowania? Mój ton nie jest dramatyczny, ja sama jestem w dramatycznej sytuacji. Tkwię i to dosłownie w gównie po pachy, budzę się w nim i zasypiam. Drastyczne, ale tak też czasem wygląda zycie kobiety. Kobiety, bo nadal nią jestem
Rozumiem nawet Wasze watpliwości. Oszuści wykorzystują wszystko i wszystkich, by coś osiągnąć. Wiem, że sa i tacy którzy żyją z pomocy innych. I ja też nie wiem, jak ich odróżnić od tych uczciwych. Ale to ryzyko wpisane w pomoc, tak mi się wydaje. Ktoś tu pisał o pani, ktorej marzyły sie perfumy. Trudno marzyć o makaronie, on jest potrzebny. Wczoraj, gdy zobaczyłam pierwsze wpisy po moim poście, zgłupiałam. Ktos chce pomóc, a ja chcę szminkę? Może poprosić, by zamiast szminki ktoś mi wysłał proszek do prania? Znów zaczęłam sie wstydzic i tej szminki i tego proszku. Ale fajnie, że są osoby, które zareagowały spontanicznie. I Im dziękuję. |
|
|
|
#2503 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Pewnie część by zmiękła. ![]() By się uodornić na łzawe historyjki trzeba doświadczenia. By umieć mądrze pmagać też. Widzę to między innymi po młodych osobach, które przychodzą na praktyki. Nawet jeśli są komeptentne (na ten etap rozwoju zawodowego) to mimo wszystko o wiele mniej krytyczne niż ja- powiedzmy 'stary wyjadacz'. Trzeba brać pod uwagę, ze niektóry potrzebujący ściemniają zawodowo- wiedą jak grać na ludzkich słabościach. Są tez i tacy, którzy mówią prawdę (bez koloryzowania), ale zpominają dodać kilku kwestii dotyczących swoich wad.
|
|
|
#2504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2505 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Zapytała, bo jest zorientowana w temacie i nie do konca jest to dla niej zrozumiałe.Ryzyko w pomaganiu jest zawsze- jak mówisz. Dlatego warto je minimalizować. Tu na wizażu dochodziło do sytuacji, gdy ktoś prosił o pomoc, dostawał ją a później wykorzystywał np. rzeczy sprzedawał czy grymasił, bo to nie takie albo nie inne. Chcesz pomocy to musisz wziąć pod uwagę ludzkie reakcje tego typu. Swoją drogą powinnaś mieć dostęp do informacji na temat wszelkiego rodzaju pomocy: grupa wsparcia co do samej choroby opieka domowa wsparcie finansowe np. przez fundacje wsparcie prawne (by móc sprawdzić czy świadczenia, które otrzymujesz są prawidłowe) szukanie pomocy materialnej w okolicy, w której mieszkasz np. przez Caritas, parafię czy inne miejsca. Nie jesteś sama nie musisz być sama. Chcesz szacunku dla siebie i swojej choroby- szanuj innych-tych którzy mogą czy chcą ci pomóc.
Edytowane przez ajah Czas edycji: 2014-12-03 o 13:51 |
|
|
|
|
#2506 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2507 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dlaczego zarzucasz mi brak szacunku do ludzi, którzy pomagają. Podkreślałam wdzięczność dla ludzi z opieki, lekarzy, Caritasu. Wiele osób pomaga i to jest cudowne. Ale nie wszedzie moge czy potrafię trafić, nie zawsze umiem określić swoje potrzeby, w wielu miejsach pomóc mi nie mogą. Czasem na moją niekorzyść dziala to, że nie mam dzieci lub że mam wyzsze wyksztalcenie. Niegłupia a taka nieporadna. Dzieci w domu nie płaczą. I nawet samochodu nie mają. Zanim gmina zorganizowała mi transport do lekarzy, przez dwa lata nie widziałam specjalisty. Mieszkam na wsi i dla mnie to wyprawa. A niby to mały detal. Szanuję każdą pomoc. Kazde ciepłe słowo. I pewnie dlatego tu się znalazlam. Moze przyszłam nie w porę? Boże Narodzenie to czas aniołów i zlych duszków, czerpiących z anielskiej dobroci. Rozumiem Was. |
|
|
|
|
#2508 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
#2509 |
|
Rozeznanie
|
Wolontariusze SzP nie mają się kierować sercem, czy dupą, a wytycznymi, więc i wizażanki by tak zrobiły.
Edytowane przez LuckyJane Czas edycji: 2014-12-03 o 14:41 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2510 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2511 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2512 |
|
Przyczajenie
|
Widzę, że na ludzką złośliwość zawsze można liczyć
Świat wariuje
|
|
|
|
#2513 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W sumie... Może w przyszłym roku postaram się przekonać? Będę koniem trojańskim, jak Korwin w europarlamencie.
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Nie wiem kto normalny by się tym przejmował, jeśli to nowe konto więc nikt się za jakąś starą wizażankę nie podawał hahaha. I jeden post by teoretycznie wystarczył, a ty co chwilę tu włazisz i na nowo się tłumaczysz. To jest żałosne, masz coś z głową jak nic.
|
|
|
|
|
#2515 |
|
Konto usunięte
|
Po co w takim razie siedzisz na forum pelnym zlych duszkow czerpiacych z dobroci aniolkow? To najlepszy dowod na trollowanie. Gdyby rzeczywiscie bylo tak, jak piszesz, to po pierwszych nieprzychylnych postach bys sie stad zawinela. Ty wolisz wdawach sie w dyskusje okraszone retoryka nastawiona na litosc.
|
|
|
|
#2516 | |
|
Wredny kotecek
|
kingunia co to znaczy identyfikuje ciebie? Przecież to nowe konto a maila nigdzie nie widać
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2518 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A rachunków to tyle płacimy, tyyyleee, majątek, na kupno domu by było. Stefan szuka pracy, no szuka, stara się, nie chcą go nigdzie :C Miałam podwiązane jajowody, ale mi się rozwiązały i o, kolejne przyszło. Nikt u nas nie pije, sami abstynenci A można sprawdzać. Rachunki, jakieś papiery z urzędu pracy, wypis ze szpitala, sąsiedzi, przytomnie rozejrzeć się za butelkami, przyjrzeć ludziom, wyrzucić coś do kosza na śmieci zerkając do niego. No i być czułym na kłamstwo. |
|
|
|
|
#2519 |
|
Przyczajenie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49193788]Po co w takim razie siedzisz na forum pelnym zlych duszkow czerpiacych z dobroci aniolkow? To najlepszy dowod na trollowanie. Gdyby rzeczywiscie bylo tak, jak piszesz, to po pierwszych nieprzychylnych postach bys sie stad zawinela. Ty wolisz wdawach sie w dyskusje okraszone retoryka nastawiona na litosc.[/QUOTE]
Wyjaśnijcie mi coś, bo nie rozumiem. To otwarty temat, otwarte forum,nikogo nie obrażam, nie łamie reguł a ktoś pokazuje mi drzwi. Jakie trollowanie? Zbliżają się święta, nie potrafie sie z nich cieszyc, trafilam tu przypadkiem i znalazłam dyskusję o pomocy. Zabrałam głos. Nastawiona na litość? Naprawdę wszystkie tak myslicie? |
|
|
|
#2520 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
Przez oszustów tracą ludzie, którzy rzeczywiście bardzo pomocy potrzebują. Ale co my zwykli zjadacze chleba możemy zrobić? Nic... Nie wiem jak jest z Lubką, chciałabym żeby moderator sprawdził, czy to osoba która ma też jakieś inne konto na wizażu. A nawet jeśli nie ma to i tak nie daje nam 100% pewności. Dlatego uważam, że najlepiej pomagać osobom z naszego otoczenia. Wtedy najlepiej wiadomo jak wygląda sytuacja, bo te osoby znamy... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.