![]() |
#211 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Rozeznanie
|
W necie piszą że podawanie herbatki to znów jedno karmienie mniej i ile takiej z kopru dziecię powinno wypić?? Moją meczą pierdki i kupy nie płacze jakoś badzo ale widać,że atwo jej to nie przychodzi i nie wiem czy herbatkę podawać czy krople odrazu...
podaje któraś bebilon pronutra? Bo wzoraj wieczorem wypiła 60ml i dziś kłopot właśnie z pierdkami.
#213 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem, sytuacja opisana przez Ciebie to przegięcie. Nie chciałabym jej widzieć. A tż-towi powiedziałabym, że jeżeli chce się widywać z Matką to proszę bardzo, ale niech sam ją odwiedza (ewentualnie z Zosią) u niej w domu. W imię czego Ty masz to wszytko znosić? Twój Tż nie docenia tego w ogóle a teściowa ciągle będzie wieszała na Tobie psy. A będzie coraz gorzej, bo teraz zacznie się Wam wtrącać w wychowywanie Zosi. No! to sobie popisałam. Ale aż się wkurzyłam ![]() Cytat:
![]() też tak miałam. Kamień osiadł na wszystkim co wyparzyłam. Umyłam to (dodatkowo) porządnie pod bieżącą wodą i wytarłam do sucha.
![]() |
#214 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Futbolwa twoją teściową jakbym spotkała w ciemnej ulicy to bym nawet skrupułów nie miała! Na bioderka byliśmy prywatnie bo płaciliśmy 80 zł a jak bym mjała szukać dalej to na paliwo bym podobnie wydała. Mały przybrał w 2 tyg 480 gram i ma już 4420 ![]() Spotkałam też koleźankęmzm3 mies dzieckiem i mówiła żeby tego sab-simplex itp to nie żałować żeby pomogło. I probiotyki też różne próbować.
![]() |
#215 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie lubiewas, nie bede..., nie wchodź domojego pokoju, nie wyniose pidełka po jogurcie, bo to ty mi go przyniosłaś Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wywaliłam ją do śmieci. Cytat:
Futbolowa, nie obraź się, ale myślę, że ty dla Mar. też ciągle wyszukujesz usprawiedliwienia, teraz ma swoją rodzinę, jeszcze rozumiem, że w roztargnieniu zapomniał o kaloryferach, ale jeśli chodzi o matkę, to przecież mu mówisz, prosisz, a on co? Nie widzi? Nie słyszy? Jeśli on jej stanowczo nie powie, to ciebie nie posłucha, a będzie coraz gorzej, krytyka za wszystko. Wykończysz się psychicznie. Ja dziś byłam w pracy, pozałatwiałam papiery, spotkałam sie z koleżankami, pochwaliłam Lilcią i dostałam piękny prezent, obrazek Anioła Stróża ręcnie robiony, posrebrzany z pięknie wygrawerowaną dedykacją. Trochę posiedzimy w domu i pędzimy po Stasia, mam nadzieję, że nie kaszle już. Lilcia w nocy też się budzi co 3 godziny, raz przespała 4h, nic na to nie poradzę, staram się przeczekać, moze jak podrosnie, to się jej powydłuża. Staram się położyć jak chłopaków wyślę z domu rano i pospać. W nocy też potrafi 1,5h nie spać, na samym początku po powrocie ze szpitala zdarzyło się 4h, ale staram się wytrwać i nie wpadać w dół psychiczny, póki co idzie dobrze.
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Probiotyki powinno sie zmieniac, zeby rozne szczepy kolonizowac. Czyli np. 2-3 tygodnie biogaia, potem 2 tygodnie dicoflor, potem 2 tygodnie inny...
![]() ![]() Ja kupilam s-biotic i mnie ku....ca strzela, bo dawkowanie to 3 krople a probiotyk jest w buteleczce bez zakraplacza!!! No idioci!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Też wszystko co wyparzałam to się taie matowe robiło od kamienia teraz mam podgrzewacz z funkcją sterylizacji. Odkupiłam z olx od kobiety która tylko raz go włączyła patrząc czy działa bo jej akurat sie nie przydał. Mam Abakusbaby za 30 zl z przesyłką.
Ja na początek kupiłam bebiko i mały dostał parę razy i było ok teraz mamy nan i trochę ulewa ale po piersi teżmulewa więc to chybanie wina mleka.
#218 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- chcialam tez zapytac kiedy byl wasz pierwszy spacer z maluszkiem?? mój w piątek bedzie mial 2 tygodnie. na poczatku chyba wystawie go na balkon na 10 min i tak z kazdym dniem coraz dłuzej?? nie wiem sama
#219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do diety, to ja nie jem jedynie smażonego, czekolady (jak zacznę to popłynę), cytrusów i miodu, ale planuję je wprowadzić niedługo powoli. A co u ciebie z warzywami i owocami? Na takiej diecie to bym zaparć dostała natychmiast. Moze jednak popróbuj powoli innych rzeczy, co drugi dzień coś nowego, obserwuj małego, bo tak się nie da. Jeśli chodzi o spacerki, to zależy od pogody, teraz ma znów się ocieplić, więc smigaj śmiało, najpierw na pół godziny, potem dłużej. Do minus 5 stopni jak nie wieje, to śmiało.
![]() |
#221 | |||
Zadomowienie
|
Dobrze napisane
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do mleka ja daje Bebiko i zastanawiam się czy to aby nie jest u nad przyczyną problemów z kupą, małą po parę dni kupy nie robi tylko baku puszcza. ..pomaga tylko szopek glicerolowy. ..nie wiem czy ona sama nie potrafi zrobić...położna radziła dawać lakcid przez pięć dni jak po tym nie będzie poprawy to zmienić mleko na Bebiko comfort Dziewczyny możecie napisać lub podać link gdzie jest jasno wypisane co jest potrzebne do becikowego? |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziwiam Cie ze umiesz zyc z ta baba Ona nie zasluguje na miano tesciowej...babci z reszta tez.... Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-12-03 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
To tak mozna? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
Indra, ale ladny gest ze strony kolezanek
![]() Sloneczko hm...to moze na olx zobacze sterylizatory ![]() My chcemy wyjsc na spacer po dwoch tyg o ile pogoda pozwoli ![]() Begie nie pomoge bo sama dzis szukalam info o becikowym. W necie sporo jest, ale stwierdzam, ze polowy rzeczy nie wiem skad wziac i nie chce mi sie za to zabrac...a trzeba.
#226 |
Wtajemniczenie
|
beige, mój mąż był w mopsie po wykaz dokumentów, bo przepisy jedne, a wymagania to co innego, kazali m.in. wykaz składek zdrowotnych za 2013r., t moja kadrowa mówi, że pierwszy raz coś takiego wystawia, nikt wcześniej nie chciał, mąż dostał też urzędowe formularze, na których trzeba stosowne informacje wpisać, ale część dziewczyn już załatwiała becikowe idostała chyba kasę, może one napiszą więcej
#227 |
Rozeznanie
|
do mnie tez nikt nie przychodzi, nawet nie zaproponowali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Zakorzenienie
|
Do becikowego zaświadczenie od lekarza, akt urodzenia, formularz od nich wypełniony, dochod za 2013 z US i składki zdrowotne 2013 z ZUS lub od pracodawcy
Swoją drogą dostał już ktoś becikowe? Ile się czeka? Ja wczoraj wszystko złożyłam |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet byly ucieszone ze nie beda musialy lazic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Wtajemniczenie
|
Anuszka ja juz dostalam
![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Już nawet prawie całe wydałam na prezenty gwiazdkowe ![]() Silesianna no wlasnie zaluję ze pozwolilam na te odwiedziny poloznej... przy adasiu tez nie chcialam i nikt mi nie przyłaził... Begie najlepiej isc do mopsu, dadza Ci wykaz co jest potrzebne..
#231 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
begie tutaj znajdziesz informacje: http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...oski,id,t.html Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-12-03 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#237 |
Zakorzenienie
|
Ciągle chce mi się jesc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Rozeznanie
|
Anuszka jak wymyslic co zrec to daj znac.chetnie skorzystam. ;D
#239 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a my nie wiemy jak z waga. licze, ze się okaze niedługo, bo wydaje mi się, ze nie najada się Mala ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
Lola narazie będziemy podawać to co nam poleciła a jak nie pomoże to będziemy próbować dalej i kupimy też ten delicol. Z tymi maluchami to jest tak, że wszytko wtchodzi metodą prób i błędów.
Anuszka ja dzisiaj jakmw sklepie zobaczyłam te kartony pierników i te wszystkie świąteczne rzeczy to mi język do dupy uciekał. Wogóle to mam ochotę na to co najbardziej może zaszkodzić a powstrzymuje się bo moje dziecko kolkowe i się boję. A najbardziej to za mną pizza chodzi i chyba sobie zrobię niedługo taką własnej roboty. Jak wróciliśmy dzisiaj to moje dziecko spało grzecznie 2,5 godz. Tylko cicho,żeby nie przechwalić. ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Fiorella a ta herbatka co piszesz to nie jest po 3 mies, bo tylko taką znalazłam na stronie rossmana?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.