|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Wredny kotecek
|
Kiedy "stara" wizażanka Luba się odezwała, to byłam pewna, że to ona nas sprawdza... Zbieżność nicków...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Konto usunięte
|
Przez to podobieństwo nicków też stałam się podejrzliwa. Ale nie w stosunku do Lubej. Po prostu nick też jak na miarę szyty, kojarzy się dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w lutym tego roku moj maz wyladowal na urologii z guzem do wyciecia, co kosztuje przede wszystkim sporo nerwow, bo zanim przyjda wyniki jaki to guz, to zwariowac mozna. A jedna z przyczyn utworzenia sie guza byl cewnik z ktorego zrezygnowalismy ostatecznie. Jakby nie wystarczylo nam tych chorob, ktore juz ma I wiem o czym pisze i o co pytam. Nie znam Cie, ale "internetowo" znam dziewczyny, ktore tu pisza i sa mi one jakos blizsze niz Ty, wybacz. Dlatego poprosilam je, zeby sie zastanowily, zanim uwierza w cokolwiek, Ciebie to dziwi? Widze, ze przeogromnie. I dziwie sie Twojemu zdziwieniu, poniewaz osobiscie nie bylabym zdziwiona, gdybym gdzies "wpadla" pierwszy raz i wymagala, by mi uwierzono na pierwsze slowo. Wrecz pochwalilabym osoby, ktore by nie uwierzyly, bo pomagac trzeba madrze. A zeby madrze pomagac to trzeba dokladnie wiedziec komu pomoc i w jaki sposob. Jeszcze raz powtarzam, nie twierdze, ze klamiesz. Twierdze, ze trzeba byc ostroznym.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-12-03 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Wredny kotecek
|
Lubka jeśli rzeczywiście potrzebujesz wózka, spróbuj skontaktować się z tymi osobami https://www.facebook.com/sila.obrazu...260883/?type=1
Komentarz pani Beaty z 10.10.2014 godz 21:40 pani Małgorzaty z 10.10 godz 22:04 pani Teresy z 11.10.2014 godz 7:40 pana Wojciecha z 15.10.2014 z godz 20:05 Wszystkie te osoby zaoferowały pomoc i chciały ofiarować wózek. Może warto się do nich odezwać poprzez wiadomość prywatną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedawno to samo napislam na watku o nickach. Ale to moze byc zbieznosc tylko. Bo na imie mam inaczej i jakby wiek nie ten. ![]()
![]() |
#2528 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=788647 Ten wątek natomiast jest bardziej do wyłapywania i omawiania komu się nie należy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Wredny kotecek
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49194227]Luba jest jedna z nielicznych wizazanek, co do ktorych mam pewnosc, ze nigdy trollowym watkiem by nie zarzucila
![]() Ja myślałam, że może w ten sposób chce nam tylko pokazać jak łatwo człowieka nabrać:p |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
lubka, aż dziwne że w twoim stanie zdrowia korzystasz z internetu. Naogladałam się w szpitalu i żadna tak ciężko chora pacjentka leżaca prawiw ślepa z neta nie korzystała.
z telefonu |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
a tutaj o naciąganiu dobrych ludzi... sfałszowana choroba, wyłudzanie pieniędzy
![]() Cytat:
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll...CZ01/130419575
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-12-03 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Moj kot przybłeda ma więcej empatii. Smutno mi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
wańka wstańka
|
Mnie również. Smutno.
#2536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chamka z ciebie.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
nie większa niż inne posty tutaj. A historia lubki kiepska, trochę przesadziła ze stanem zdrowia. aż tak przejmujesz się dobrym samopoczuciem lubki?
z telefonu |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Konto usunięte
|
o kurcze co się tutaj dzieje
![]() wpadłam tylko się pochwalić, że poznałam wczoraj naszą panią i niestety, szukamy dla niej wózka inwalidzkiego, wiecie gdzie można taką prośbę o oddanie jak ktoś ma ogłosić? bo nie wiem czy nam wystarczy z zebranych pieniędzy na zakup, a pani już coraz ciężej chodzić nawet z balkonikiem... nasza pani jest słodka, urocza i niestety bardzo biedna |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2540 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
To jakoś jest usprawiedliwione i wyjasnione? To wg nie jest zwyczajnie chore podejście. Popadanie w skrajności w skrajność: od skrajnego entuzjazmu pomagania po bezpodstawne krytykanctwo. Nijak z postów lubki nie można wynieść, ze jest zbyt chora na korzystanie z internetu. Nijak. To tyko twoje przekonanie i wyobrażenie. Wg takiego rozumowania ludzie chorzy czy niepełosprawni to nic tylko leżeć i się w sufit gapić, czekac az meteoryt trzasnie. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- [1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;49198614]o kurcze co się tutaj dzieje ![]() wpadłam tylko się pochwalić, że poznałam wczoraj naszą panią i niestety, szukamy dla niej wózka inwalidzkiego, wiecie gdzie można taką prośbę o oddanie jak ktoś ma ogłosić? bo nie wiem czy nam wystarczy z zebranych pieniędzy na zakup, a pani już coraz ciężej chodzić nawet z balkonikiem... nasza pani jest słodka, urocza i niestety bardzo biedna[/QUOTE] Mawis nie wiem, ale mogę poszukać info. (n razie znalałam o procedurze dofinansowania; może się przyda http://www.emico.pl/dofinansowanie-w...nwalidzki.html ) Jaki wózek?
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2014-12-03 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
A gdzie ja napisałam, że to potępiam? Wnuczka tej pani co z nią mieszka mówiła, że ta pani normalnie może iść do WC i zrobić siku, ale woli sikać do wiaderka i zostawić je na noc w kuchni. Tak twierdziła ta dziewczyna, ale przyznaję, że nieraz tamtędy przechodząc czułam jak stamtąd śmierdzi.
![]() |
#2542 |
Przyczajenie
|
Boze, komu mam przeslac dokumenty, by udowodnic, ze ja to ja, nie mam pieciu wcielen i żyje, choć to dziwne. Co więcej, mózg normalnie funkcjonuje. Chciałabym, zeby ktoś na chwilę wrócił do początku- nic nie chciałam, opowiedziałam swoją historie, ktora okazała się zbyt mało prawdopodobna. Coż, sama na co dzień nie wierzę w to, co się dzieje, trudno wiec oczekiwac zrozumienia u innych. Ale proszę, mnie mozecie wyautowac, ale nie każdy leżący na ulicy to pijak, niepełnosprawny potrafi czytac (i to w necie), można mieć cewnik i pieluche jednocześnie itp, itd. Sprawa nickow to autentycznie przypadek. Kiedyś prowadziłam blog jako lubka i tak mi zostało. Musialabym zwariować, zeby podszywać się pod kogoś,kogo świetnie znacie. Macie prawo mnie sprawdzić, rozumiem ostrożność. Mogę jednak ułatwić zadanie i przesłać dokumenty. I to nie żaden foch, tylko uczciwe postawienie sprawy. Jestem w porządku i chce być w porządku. Nie moja wina, że sytuacja w jakiej tkwię przerosła czyjąś wyobraźnie.
Dziękuje za namiary związane z wózkiem. Oczywiście skorzystałam z nich (poza kontaktem z Panią, która chciała zakupić wózek konkretnie Piotrowi, to chyba byla indywidualna oferta tylko dla niego). ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Ajah dziękuję właśnie to próbuję powiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() gdybyś mogła się coś dowiedzieć byłabym wdzięczna właśnie nie wiem jaki, ja się nie znam, a dostałam tylko info, że byłby przydatny lekki wózek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;49199336]dzięki
![]() gdybyś mogła się coś dowiedzieć byłabym wdzięczna właśnie nie wiem jaki, ja się nie znam, a dostałam tylko info, że byłby przydatny lekki wózek[/QUOTE] Pani ma grupe inwalidzka Czy jej sie tez nie nalezy doplata na wozek? A jej lekarz domowy czegos nie podpowie? Kurcze, nie wiem jak to jest w Polsce, nie mialam z tym stycznosci. Wiem tylko, ze osrodki rehabilitacyjne zalatwiaja same takie wozki jak sie jest na rehabilitacji i za taki wozek chory placi tylko czesc kwoty.
#2545 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ludzie, trochę przesadzacie. Internet to często jedyna forma kontaktu ludzi chorych ze światem. Coś o tym mi wiadomo. Proszę Was, zachowajcie tę odrobinę empatii. Można krytykować, ale po co te złośliwości?
Serio mi smutno, gdy to czytam. Choroba jest niezawiniona przez nikogo. Wali się wtedy cały świat.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Przyczajenie
|
Dopłaty do wózka daje zarówno NFZ jak i PCPR ale nie jest takie oczywiste, że grupa inwalidzka= dofinansowanie. Zapotrzebowanie wypisuje specjalista i to nie każdy, najlepiej spytać rodzinnego. Warto spytać o wózek w Caritasie- wypożyczają za darmo. Najpierw na trzy miesiące a potem przedłużamy na kolejne trzy (też za darmo) i kolejne trzy itd. Czasem trzeba jednak poczekać. A i do Caritasu też zlecenie wystawia lekarz (ale wystarczy rodzinny) na specjalnym druku (przynajmniej u mnie do pobrania w Caritasie).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
powiedziałam, że mają mówić czego potrzebują, więc wymieniła też wózek ogrom potrzeb mnie przeraził - panie (mama i córka) nie do końca były zorientowane jak działa SP - myślały, że mam do dyspozycji jakiś magazyn różnych rzeczy, z których wyciągam tak po prostu to co ktoś sobie zażyczy - delikatnie uświadomiłam, że tak nie jest i te rzeczy po prostu trzeba kupić ![]() z wózkiem zasugerowałam właśnie znalezienie metod dofinansowania lub darczyńcy Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 |
Konto usunięte
|
Takie wózki z Caritasu to jakieś sensowne czy starsze, podniszczone, niełatwe w obsłudze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;49199810]pani ma I grupę inwalidzką
powiedziałam, że mają mówić czego potrzebują, więc wymieniła też wózek ogrom potrzeb mnie przeraził - panie (mama i córka) nie do końca były zorientowane jak działa SP - myślały, że mam do dyspozycji jakiś magazyn różnych rzeczy, z których wyciągam tak po prostu to co ktoś sobie zażyczy - delikatnie uświadomiłam, że tak nie jest i te rzeczy po prostu trzeba kupić ![]() z wózkiem zasugerowałam właśnie znalezienie metod dofinansowania lub darczyńcy dzięki, przekażę ![]() hmmm.... może więcej osób tak myśli? |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Przyczajenie
|
Mnie się trafił całkiem znośny, z tych tańszych, ale lekki i łatwy do pchania. Tyle tylko, że ja jestem mała i lekka, więc zmieściłam się w wózek dziecięcy. Spróbujcie wziąć taki, jaki mają, zawsze można wymienić. Mają też balkoniki, trzeba tylko wypełnić oddzielny wniosek (mozna wypozyczyć i wozek i balkonik razem).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.