![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Mojemdzkecko też dzisiaj je co godzinę więc mamusia niewyspana.
Mojego też czasami idzie smoczkiem zatkać, ale też mu wypada. Podobno za jakiś czas przestanie. Ja, bym podawała probiotyki nie zaszkodzą a jest szansa że pomogą wcześniej. Ja mam laktator ale ręczny z medeli i raz odciàgałam i miałam cała brodawkę czerwoną pod spodem i cierpiałam więc chyba robię coś źle.
#272 |
Rozeznanie
|
Ja mam ręczny z aventu i jak zle zlapie to boli a jak dobrze to jest ok.
Sweet bo z otoczki tez leci mleko moze sam sutek zlapslas temu cieklo dolem? A nie da sie tylko jedna odsysac potem 2 nie latwiej by bylo? |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Zakorzenienie
|
Tez mam reczny z aventu i zaluje ze nie elektryczny...bo idzie sie zamachac...a efekty kiepskie,u mnie z jednej piersi 40ml z drugiej 20ml, wiec chyba za malo
![]() A tymczasem tz spi od prawie 21!!! Taaaa i nic go nie rusza jak sie hanka budzi,a my wisimy od 4:55 :-/ znow mnie to dobija.. Chociaz jest jeden pozytyw..wczoraj odpadl nam pepuszek! ![]()
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
No moja mała pijawka wytutkala 2 cyce i śpi
![]() ![]() ![]() FUTBOLOWA porostu brak słów.....wspolczuje strasznie!!!!!moj teściowa zachowuje sie ostatnio tez strasznie przychodzi i zaraz a czemu to mały nie ma czapeczki a po co pod kocykiem i jak by mogła to by mi go wyrwała podczas karmienia!!!!Odtatnio nie chciała mi go dać do karmienia Jak zaczął kwekac bo chciała sobie Go jeszcze potrzymać ale w końcu go przejęłam bo by mi syty zerzarl potem z nerwów....to sie zabrali i wyszli hahaha .....straszne a ja mam to w D Hihi JUSTANA nie łam sie ha na początku tez ryczałamjak głupia mały do cyca i ja ryk kochana dasz radę na pewno!!!!! ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
Moj tez śpi i ma gdzieś bo zmęczony a Ja to chyba na wakacjach jestem !!!!!! Tym bardziej ze dziś śpi jutro wraca do pracy z potem idzie na imprezę pracową....pięknie nie wiem co z tymi facetami sie czasami dzieje!!!!!my tu tyle wyrzeczeń zmartwień i wogole ale to oni świętują!!!!! ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- JUSTANA kupale młodego na początku oczywiście czarno zielona smolka a potem rożnie na mieszanym karmieniu to tak jak serek wiejski i Żadko a koloryt rożny od musztardowego po brazowawy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Mój tz tez śpi w nocy. Mamy taką akustyke w sypialni, że dziecko słychać tylko po mojej stronie łóżka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Marta, a probowalas lekko docisnac glowke Malej do piersi? u mnie zadne smyranie nie pomaga tylko to. W szpitalu tak robili, ze tyl glowki dociskali lekko do piersi.
Jak dociskam i widze, ze je to ok. A jak dociskam, dwa razy pociagnie i dalej spi to wyciagam mu cyca z buzi.
#277 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja tak ryczała przed wczoraj. A dzisiaj w nocy pierwszy raz się wyspałam- mała spała od 22.30 do 6 rano - jestem w totalnym szoku. Justana1984 ja nigdy nie wybudzałam, za leniwa jestem, doszłam do wniosku, że jak śpi to nie jest dobrze. Co innego jakby taki noworodek spał cały dzień, ale jeśli obudzi sie co 4h a nie co 3h to moim zdaniem tragedii nie ma. Ja jem wszystko na co mam ochotę i jedyna rzecz jaka zaszkodziła mojemu dziecku to kurczaki z kfc- czyli strach pomyśleć co tam w nich jest. Więcej tego świństwa nie ruszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
A nie przeniesli tego na Pomorska 251 czasem? Bo tam dzwonilam i w tym roku nic z tego. 20.01 w czmp tylko...
A moze masz jakies inne namiary?
![]() |
#280 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
I spadam, bo mała się obudziła ![]()
#281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuj na któryś z tych numerów: (42) 201-42-40 (42) 201-42-50 (nie pamiętam, na który dzwoniłam). A innych namiarów niestety nie mam, bo Drewnowska to jedyne co przyszło mi do głowy i nigdzie indziej nie próbowałam. Natomiast obdzwoniłam pewnie 3/4 przychodni okulistycznych i neurologicznych i wszędzie kazali kontaktować się w styczniu, bo zapisów na ten rok już nie ma. I parę stówek na prywatne wizyty poszłoooo. Kurcze... napisali, że nowym miejscem udzielania świadczeń medycznych będzie Centrum Kliniczno-Dydaktyczne przy ul. Pomorskiej 251. Muszę zadzwonić i dopytać, dokąd mamy jechać w takim razie ![]() Edytowane przez unheeded Czas edycji: 2014-12-04 o 07:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dawno sie umawialas? Ja dzwonilam jakos po 22listopada... Do okulisty i neurologa tez koniecznie? Bo pediatra nic nie mowila, ja tez nie zapisywalam sie tam...
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Mnie położna mówiła e nawet jak się karmi pół na pół To dawać kid
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Hej. Jak wy to robicie ze dziecko spi tyle godzin
![]() Moj tz w nocy nie budzi sie jak mala spi chyba ze wie ze ma do niej wstawac.
#285 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a poza tym nie przemawia do mnie stwierzdenie, ze dziecko ma wystarczajaco duzo bliskosci przy kapieli, przewijaniu i karmieniu bo sa takie ktorym to wystarczy a sa takie ktore chca sie tulic wiecej i znowu wrcacamy do punktu wyjscia... Nie jestem tez zwolennikiem zostawiania dziecka placzacego na 30 minut i to jest tez moj wybor i pewnie dlatego mam mniej czasu.. Nie zycze Ci problemow z brzuszkiem ani kolkami bo moze sie okazac, ze nie zadzialaja na to proste rady.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas noc calkiem niezla mlody budzil sie 3 razy na karmienie, ale po wczorajszym placzu moze byl wykonczony... Kto ma tradzik na buzce? Smarujecie to czyms? Dzisiaj mamy bioderka prosze o kciuki ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zadomowienie
|
Kciuki za biodekra Jerzyka!
![]()
#287 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak dziecko ładnie przybiera na wadze, to bym nie budziła, ciesz się i korzystaj. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam zwykły ręczny za niecałe 30zł Lacta z dozu i w sytuacji, kiedy muszę wyjść i zostawić butlę, sprawdza się świetnie. Cytat:
Mój TŻ przeprowadził się do pokoju syna, bo musi się wysypiać do pracy, fizycznie pracuje, więc nie mam pretensji. Poprzednio wrócił do mnie po 3 miesiącu, jak mały zaczął ładnie i długo spać i przestał robić kupy w nocy. Rano robi wszystko sam, ale dziś powiedział, zebym sniadanie mu zrobiła, jak sie popukałam w czoło, to poszedł pokornie do kuchni. Chce być biedulek dopieszczony, ale ja juz trzeciego dziecka nie ogarnę. Moja córcia nie śpi od 5.40, zrezygnowałam przed 7 z próby uśpienia jej, odłożyłam do łóżka i poszłam na drzemkę jeszcze, grzecznie leżała sobie ![]() Zauważyłam, że Lilcia ma tendencje to skręcania głowy w lewą stronę.
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
Wiecie ze wczoraj jak mała zaczeła płakać przy butli to dalam jej smoka,mocno przytulilam i bujalam mocniej i zasnela
![]() Dla mnie sukces ze udało się malej zasnąć odrazu po kapieli ![]() A podalam jej wczoraj bobotic bo jakoś się prezy na baki ![]()
#289 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Futbolowa, mam wrażenie że niedługo bedziemy musiały się zrzucić i wynająć jakiegoś Kilera na WO... Puszczaj wszystkie debilizmy mimo uszu ![]() My jutro mamy pierwszą wizytę kontrolną. Na szczęście mała zaczęła ładnie przybierać i dzisiaj (kończy 2 tygodnie) dobije do masy urodzeniowej ![]() ![]() Miłego dnia dziewczynki! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Wtajemniczenie
|
Kostka, zgadzam się z tobą, każde dziecko jest inne, mój syn był takim wzorowym dzieckiem przez pierwsze pół roku, szybko zaczął przesypiać noce, w dzień też był spokojny, miałam masę wolnego czasu, czytałam książki, oglądałam filmy, wszystko się ucięło w ostatnią noc przed powrotem do pracy, zbiegło się to z początkami ząbkowania, budził się w nocy z rykiem po kilkanaście razy, a my z Tż o 6 wstawaliśmy nieprzytomni, jak zombie, i tak przez wiele miesięcy było, przeszło jak zęby wyszły.
Moja niunia jest inna, potrzebuje utulenia,je co 3 godziny, czasem denerwuje się przy piersi, nie chce spać i ja to muszę przetrwać, jest za małą, żeby ją wychowywać i dręczyć dla mojej wygody. Moze nie mam takich rozterek i wyrzutów sumienia, jak niektóre mamy, ale to moje drugie dziecko i stąd moze takie moje przekonanie, że na tym etapie to ja jestem dla dziecka, a nie ono dla mnie. Lilcia ma trochę wyprysków na buzi, ale tylko to myję wodą. Kciuki za bioderka.
#291 |
Wtajemniczenie
|
U nas dzis miesiac stuknął o 7:45
![]() Czekolada ale Ci dobrze, ze znalazłaś sposób na Dominikę ![]() U nas niby z dnia na dzien coraz lepiej (tfu tfu) ale złotego środka jeszcze nie mamy ![]() , tak w ogole to chciała. Sie dzis wybrać na jakis shoping ale dzis barbórka i jeszcze przed Mikołajem a to chyba nie jest dobry pomysł ![]()
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozatym rano do pracy nie wstaje i przez prawie rok jeszcze nie zamierzam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Kurcze tz był zapisać młoda do przychodni to obiecali że położna się skobtaktuje ze mną i przyjdzie. I cisza. A ja mam kilka pytań i wolałabym, żeby ktoś młoda obejrzał.
Sweet Na rozkrecenie laktacji mnie w szpitalu kazano odciagac pokarm po karmieniu systemem 7 min jedna pierś, 7 min druga, potem po 5 min i 3 min. Myślę więc, że laktator na 2 piersi na raz nie jest konieczny. Fakt, że długo schodzi ale może spróbuj tym wariantem. Koleżanki tym sposobem rozgrywały i działało. |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
Sweet brawo
![]() Indra ![]() U nas tez były takie krostki z białym w środku i wyglądały strasznie, ale teraz jest juz prawie super, wysuszyly sie, i tez tylko wodą przegotowana przemywałam, tak koło 2 tyg. Sie to utrzymywało
#295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- I u nas sluz w kupach...i dopiero mysle co mam jesc... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Mój mlekusiowy potworek jak nigdy budzi sie dzis co godzine, 5 min cyc i spi dalej, ni cholery nie da sie wcisnąć w nią wiecej mleka zeby dużej podpala ![]() ![]()
![]() |
#297 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja od dziś próbuję odstawić te głupie osłonki na piersi, bo ile można cackac się z wyparzaniem, nakładaniem, czyszczeniem. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pamiętam, że M.chyba ze cztery miesiące tak jadła ![]() Kostka, Indra,Anetka, wszystkie macie rację. Chodzi o to żeby dziecko było szczęśliwe i mama nie była sfrustrowana, czy to z powodu małej bliskości czy nadmiernej właśnie. A z innej beczki. Dziewuchy! Jakie prezenty na święta kupujecie? Teraz chwila bez.kup, bakow i ulewania a chwila na konstruktywne myślenie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj przyjezdzają moi dziadkowie i ojciec... mam nadzieje ze babcia nie bedzie mnie meczyc pytaniami o chrzest ;/ a moja tesciowa dzis stwierdzila, ze dziecko moje jest sliczne, ale wyglada jak chinczyk, bo jest zolty i ma skosne oczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Wtajemniczenie
|
Frau wlasnie jakie prezenty? Ja nie mam totalnie pomysłu bo prawie cała moja rodzina miała w listopadzie urodziny i co im brakowało to dostali a teraz dupa No nie wiem co
![]() ![]() W zeszłym roku za prezentami chodziłam w jeden dzien 7h ![]()
#300 |
Wtajemniczenie
|
Indra, Kostka zgadzam się z Wami w 100 %.
Frau ja to w sumie dzieciom juz kupilam, jeszcze myślę co Adasiowi na urodziny bo ma 27.12 ![]() ![]() Teraz na imieniny wiecie co mi kupił... szampon dla młodych mam przeciw wypadaniu włosów !!! Gdzie wie, że marzę od zawsze żeby mi trochę włosów wypadło, bo mam gęste, grube i wcale mi nie wypadają! ![]() Także my sobie prezenty sami kupujemy, wolę nie ryzykować..
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.