|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
teja - dobrze, że opanowałaś sytuację
![]() czarnadamax - ewka555 - ja bym dała pod tego misiowego pajaca body na długi rękaw plus śpioszki/półśpioszki. A jeśli by było zimno, mróz to jeszcze kaftanik na to wszystko lub sweterek. ![]() jakoś mam dziś wrażenie, że mało napisałyśmy na wątku - chyba nas inne zajętości opanowały, jak ot chociażby pakowanie toreb do szpitala
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
Kinqa ty i te twoje żyrafki
![]() charliss dziwne, że tak długo idzie, do mnie doszła szybciej misia no co za niewychowana panna z tej dziewczynki ![]() AsiaW może wyglądasz dla nich podejrzanie i już planują cię skontrolować kolejny raz
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Teja uważaj na Was
Ja popijam koktajl z malin i podgryzam migdały i daktyle ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Charliss do mnie paczka od naszego sprzedawcy tez szybko przyszła moze teraz prZez ten okres przedświąteczny jakies opoźnienia? |
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa no popatrz i w końcu ogarnęłam temat centyli
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnadamax biedna jesteś z tą głową
![]() Ewka555 ja mam i długi rękaw body i krótki przygotowane. Plus pajacyk na to. Teja ojejku dobrze że ci się nic nie stało też bym się rozplakala...
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka jak masz spiworek z owcza wełna to kocyk wydaje sie zbędny..tak na moje oko
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka,elvira, Katerina, BabazWysp macie może suszarkę do ciuchów? (tumble dryer ) :P
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
ni mam
Ale w nowym domu będzie
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#2590 |
|
Rozeznanie
|
Kinqaa, nie mam.
Teja, uważaj kobieto! Dobrze, że Ci się nic nie stała choć nerwów nie zazdroszczę. Kaskaderki Ci się zachciało... ![]() Ewka ja myślałam o założeniu bodziaka z dł. rękawem, legginsów + pajaca + grubego kombinezonu + śpiworka. |
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A spiworek mam do wozka z xlandera z polarkiem w srodku, ale jakos nie myslalam zeby go do fotelika uzywac, tylko do wozka. Dlatego na wyjscie chce zalozyc kombinezonik na dzidzie + kocyk, nid wiem czy dobrze mysle ?
|
|
|
|
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
ja juz po kąpieli- obcinanie paznokci u nóg= wyczyn
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2594 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ot co mi powiedziała na ostatniej wizycie moja gin. Cytat:
![]() Cytat:
Choć i tak może być - w sensie, że urodzimy w podobnym terminie, ale lepiej, żebym ja troche poczekała, a Tobie nie musieli wywoływać porodu.Skoro Twoja szyjka popuszcza, a miałas jej 1,5 cm, to może i wpadniesz przed Justyna na porodówkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kinga, ja też jak pingwin Żal mi tej Twojej Małej Fashion, nnie denerwuj się tak. Najważniejsze, żę mężowi nic się nie stało Misia, współczuję samopoczucia. Lilijka, wiem, że dieta robi swoje, ale byłam ciekawa, co u Ciebie. Martwi mnie ten spadek u mnie. Oby młody tylko nabierał. Diabetolog machała mi ostatnio palcem, że nie wolno chudnąć, tylko tyć. Boję się, że każe więcej jeść i przekraczać cukry, a przy tym włączy insulinę. Mój syn też daje czadu. Dziś niestety przegiął i tatuś na zakupach zaopatrzył nas w minutnik. Będzie dywanik w przedpokoju, bo inaczej się nie da. Z uczuleniami to ciężka sprawa. Zajrzyj w ta rozpiskę. Mogli zmienić mydło, płyn do czyszczenia w łazience, czy stoliczków. Ja za to mam nerwa na przedszkole, bo wyłażą z tymi dzieciaczkami non stop na dwór. Płacę za przedszkole, jeżdżę po lekarzach, racze dziecko lekami, a te kobiety spacerki i place zabaw przy – 7 urządzają. Chyba trzeba poruszyć ten temat na jakimś spotkaniu, albo z wychowawczynią, bo już nie mam sił na to jego chorowanie co tydzień. Na pierwszym spotkaniu było mówione, że jeśli dziecko jest w pkolu, to uznają je za zdrowe i wszystkie dzieci wychodzą na dwór. Nie przekonuje mnie to jednak po tych kilku miesiącach, bo mrozy, to nie pora na plac zabaw. Zanim ubiorą grupę, to tym dzieciakom w tych rajstopach i czapkach pot po tyłku leci, na placu się doprawią bieganiem i choroba murowana. Jasowa, szlafroku nie biorę, bo się najzwyczajniej mi nie przyda – w zimie zawsze jest gorąco na salach, pudełek nie mam, wkładki mam kosmetyczce w poj. opakowaniach, podpaski mam z belli, więc w kartoniku nie s. Wiekszość kosmetyków mam w porcji na trzy dni w małych opakowaniach. Olena, w szpitalu dostaniesz skierowanie na badanie bioderek do poradni w Twojej okolicy. Ewka, mnie tez taki tryb się włączył, ale od dwóch dni syn jest ze mną w domu i nie opcji na drzemkę. Dziś o 9 to już przysypiałam na stojąco. Teja, najważniejsze, że nic Ci się nie stało Linda, jak Twoje cukry? Normuję się trochę przed porodem, czy nie chcą? Ja łapię kryzys, bo cukry trochę poszły w górę (co niby na tym etapie ciąży jest częste) i jakoś ta cała dieta mnie już męczy. Przez ostatni tydzień jem ciągle to samo, bo nie chce mi się wymyślać (moja wina, wiem), ale przynajmniej to bezpieczne dania (choć i tak już musiałam je trochę okroić, bo zaczełam zbliżać się niebezpiecznie do 120).
styczeń 2015 Synuś Edytowane przez Montanka Czas edycji: 2014-12-04 o 19:38 |
||||||||
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na wyjście ze szpitala zamierzam ubrać małą w body z długim rękawkiem , pajaca welurowego i kombinezon , czapusia, kocyk i w nosidełko . Chyba nie będzie jej zimno
Oooo tak u mnie też wyczyn z obcinaniem paznokci
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa bo zrozumiałam ze kombinezon i jesCze do tego spiworek plus kocyk
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka pingu pingu
piątka! ![]() Zastanawiam się na co muszę patrzeć przy wyborze takiej suszarki. Na pewno na klasę energii ,aby jak najmniej ciągnęło to prądu...
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane nie mogę siedzieć mam strasznie dużo roboty + żrę się z mężem.
Ale jako że dziś noc wyprzedazy czy coś w media expert chciałąm podpytać jeszcze raz czy może któraś z Was mogłaby polecić jakiś nawilżacz powietrza?? dla dorosłej osoby, w domu nie ma zwierząt
Krysia Edytowane przez fashionaddicted Czas edycji: 2014-12-04 o 19:46 |
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Większość niedosusza. Najlepsza jaka znalazłam to bosh i kosztuje £600. W taka chciałam zainwestować. A jesli masz miejsce na oddzielna suszarkę to większość jest ok. Moja znajoma ma i bardzo poleca, nawet ciuchy sie tak nie wygniota jesli kupisz te specjalne kulki. Prądu tez podobno az tyle nie żre. Ale ostatnio jednak doszliśmy do wniosku ze wymienimy tv na lepszy i wiekszy wiec pralko-suszarka musi poczekac póki nasza normalna pralka działa jak trzeba. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- I jeszcze sa dwie opcje albo taka z wywiewem na zewnątrz albo nie. Te z wywiewem sa duzo lepsze. Ale musisz miec dziurę na zewnątrz domu. |
||
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
a do mnie wróciła biegunka. jeszcze nie mam apetytu, zjadłam tylko na śniadanie rano płatki i przez cały dzień nic. masakra, ale nie jestem w stanie nic w siebie wcisnąć. a mam dzisiaj taki podły humor, że nawet jak któraś chce to pozwalam się wam wcisnąć w kolejkę.
Kinga moja koleżanka ma suszarkę, taką osobną, chwali sobie i mówi że to jej największy przyjaciel. ma dwójkę małych dzieci, rachunki za prąd płaci większe co miesiąc o 50zł. Edytowane przez justynalyp Czas edycji: 2014-12-04 o 19:50 |
|
|
|
#2602 | |
|
Buc
|
Cytat:
![]() a Ty w końcu na jaki się zdecydowałaś?
|
|
#2603 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka555 - ale gołe nóżki pod ten misiowy kombinezon? ja bym coś jednak nałożyła, ale jak już wspomniałam może ja przesadzam w kwestii ciepła
![]() justynalyp - co się stało?
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jeeszcze body czapa+komin+rekawiczki i do fotelika z grubym kocykiem
Edytowane przez ewka555 Czas edycji: 2014-12-04 o 19:56 |
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My niedawno kupiliśmy nawilżacz HB 1090. Póki co nie mam jak go wypróbować, bo on się automatycznie wyłącza jak osiągnie pożądaną wilgotność, a że dopiero wczoraj odpaliliśmy kaloryfer to wilgotność jest ok Mogę póki co powiedzieć, że jest łatwy w obsłudze, bo go odpalaliśmy i ładnie wygląda Ma dobre opinie, tym się trochę sugerowałam.I drugi dzień non stop mnie pośladek boli dziś już mnie skręca z bólu momentami. Mogę jakoś wpłynąć na młodego żeby przestał mi ten konkretny nerw uciskać?
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie, kombinezon ma wyście ze szpitala pierzecie w ilu stopniach? Bo moj jest taki śliczny ze boje sie ze sie zniszczy
|
|
|
|
#2608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ewkaa akurat dzisiaj na SR ubieraliśmy lale
Zasada jest taka że na górę: 2 warstwy, na dół: 1 warstwa. np na wyjście: body dł. rękaw+pajac bawełniany+ kombinezon+ ciepły kocyk i do fotelika Jak w domu masz ciepło np 25 stopni i więcej to wystarczy body dł. rękaw+półśpiochy ![]() Czasami rodzice ubierają: -body zapinane kopertowo (2 warstwy) -kaftanik (1 warstwa) -śpiochy (1 warstwa) i wychodzi że dziecko na górze ma na sobie 4 warstwy ![]() a do tego jeszcze pampers U mnie w szpitalu na oddziale jest 26 stopni ![]() Dusiolka pierwsze pranie A u mnie ostatnie pół pralki się pierze (paka smykowa w końcu do mnie doszła ![]() Cytat:
dla dzidziusia osobna ![]() Tak kazali to tak sie spakowałam ![]() Położna mówiła że szlafrok spokojnie można sobie wziąć w rękę, bo 1. zajmuje dużo miejsca, 2. i tak się zaraz przebierasz na IP a dosłownie 3 dni wcześniej rozmawialiśmy z TŻ że jehowi chyba politykę zmienili bo już nie chodzą po chatach tylko wystawiają się na ulicy z ulotkami ![]() A ja głowa mokra, w szlafroku (na szczęście nie chciało mi się schodzić na dół z drugiego pietra więc przez okno szybka konwersacja) a Ci do mnie że dzisiaj jest dzień w którym się modlimy za coś tam, i czy ja wierzę że czeka mnie w przyszłości szczęście myślałam że padnę
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-12-04 o 19:59 |
|
|
|
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewka 555 - a już czaję, to chyba styknie
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-12-04 o 19:59 |
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
mnie dopadł nadmiar hormonów albo to już huśtawki nastroju przed porodem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

łoskot spadającego kubka w połączeniu z łomotem mojego cielska po schodach obudził o 7 chyba całą kamienicę
wściekła wróciłam do domu, obudziłam tż i się poryczałam ze złości. Porażka jakaś.
też bym się rozplakala...

Ale w nowym domu będzie