![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
Cytat:
![]()
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zadomowienie
|
Mi wrócił ból spojenia... Przez tydzień było lepiej, ale jak wróciłam do względnie normalnej aktywności to ból wrócił
![]() ![]() Za to córka ma trochę słabe wyniki. Wyszły jej bakterie w moczu i ph 8,0. Muszę jej powtórzyć badanie. No i ob ma podwyższone, ale to może jeszcze po chorobie. Muszę to skonsultować z lekarzem. A ja się czuję gorzej - podejrzewam że hemoglobina mi dalej spada. W poniedziałek sobie zrobię kontrolnie morfologię. A z takich dziwnych pytań to macie jakieś "zachcianki" zapachowe? Czy jakiś zapach szczególnie Wam się teraz podoba? Ja np. uwielbiam zapach mokrej bawełny i wącham pranie po wyjęciu z pralki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Rozeznanie
|
Maaatko ale mi brzuch twardnieje
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- alb nie zauważyłam takiego czegoś u siebie ![]()
#2674 | |||||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Ja mierze od pierwszego kęsa 1h. Cytat:
No to jak cukry się stabilizują, to chyba godzina zero sie zbliża ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz co, ta moja diab jest taka jakaś napalona na ta insulinę, że ona chyba wolalaby, żebym jadła więcej i wstrzykiwała to cudo. A ja się zapieram rękoma i nogami przed tym ![]() Cytat:
Co jadasz na obiady, II śniadania i podwieczorki? Mnie powoli się nudzą moje posiłki ![]() Mierzyłam paskami, ale odkąd wyszedł mi wynik "nie jestem pewna koloru", a na drugi dzień zrobiłam badanie moczu i było czysto, nie używam ich. Jutro do lab powinnam leciec, więc dowiem się, czy coś sie w tym temacie zmieniło, bo do tej pory nie miałam ani razu. Cytat:
Siusiu i kupkę też chodzi sam ![]() Pisałam w poptrzednim poście o dzisiejszym dniu, bo miał jakiegoś mega powera. Noc nieprzespana z powodu mojego siusiania i pomiaru cukru. A jeśli chdzi o to nocne popijanie mleka, to jest to męczące dla mnie, ale póki ma taka potrzebę, nie będę nic zmieniać, tym bardziej, że jego dieta w ciągu dnia jest niestety uboga w nabiał. Przestał jeść serki, jogurty itp. Kakao nawet poszło w odstawkę ostatnimi czasy. Do mleka przynajmniej mogę podać mu jeszcze wit. d ![]() Idę spać ![]()
![]() styczeń 2015 Synuś ![]() Edytowane przez Montanka Czas edycji: 2014-12-04 o 23:03 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Zakorzenienie
|
Głową odpyscila, to trochę was poczytam. Najwyżej reszta zostanie na jutro hehe.
Fashion Ehh co za dzień ![]() ![]() Misia to chyb ciśnienie bo widzę wszyscy sie me za z bólem głowy Ehh. Pepa ją sie obawiam że moja innego zajęcia nie będzie miała. W styczniu ma duzo roboty w pracy więc mam nadzieję ze będzie zbyt zmęczona zeby przychodzić haha bo przeciec malz nie będzie jej codzie nie odwozil, a ona na piechotę nie bardzo ![]() Brakurka mi zazwyczaj też nie przeszkadzają mecze ale wczoraj miałam jakiś gorszy wieczór heh. Ewka ![]() ![]() Robię tak samo z kibelkiem ale i tak na malysza hehe. Smerfik coś ty robiła ta ręką ![]() A robisz takie szaliki na zamówienie? Bo jak tak to masz kolejna klientów hehe. Wrzatek daje radę i wcale nie boli a pomaga serio. Nalej sobie do szklanki i zanurzaj palca jak dasz radę i jutro będzie lepiej ![]() Asia ![]() Gin chyba wie co robi z wynikami ![]() Aska muszę wejść na srt żeby oblukac zdj ![]() Eirene oj rąk jakiś kiepski wieczór miałam. Tommorow miłego weekendu ![]() A wiesz ze sasiad nie lubi piłki nożnej ![]() ![]() Nu a zostań z nami ![]() ![]() Dusiolka ooo to jest szansa że na święta będziesz miała dzidzie przy sobie : love: Mmgi najważniejsze że dzidzia zdrowai wszystko ok ![]()
#2676 |
Wtajemniczenie
|
Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
Ewkaa boli 😩
Kurczę mam tak opuchnięta stopę ze aż mnie pali ![]()
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-12-04 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
BabaZWysp
![]() Masową ją wzięłam od roezicoe ciut większą niż ta z pepco i chyba soe jednak w swoją zapanuje. Już widzę że właśnie jak wsadze bluzę, podklady pieluchy to dużo miejsca nie zostanie heh. Brawurka a po co wam szwagier do porodu że tak zapytam? Misia o ludzie co za dziecko ![]() Czarnadama ![]() Teja wszystko ok po upadku? Elvira ją pralam tak jak na merce jest napisane i nic sie nie stało ![]() Ellyunia dzięki za info o uviraniu ze sr ![]() ![]() Kinqaa ![]() Myszunia w końcu sie Tz za ro zabrał ![]() Linda Taaa mój zawsze mówi że wczoeaj wyniosl smieci a już dziś znów pelny kosz i co ja robie ![]() No mniej wiecej nadrobilam ![]() My ok 11 pojechaliśmy do wro. Najpierw ikea - kupiliśmy kieliszki do wina dla znJomej a dla nas te pudełka co chciałam ![]() Później mso zabkowic i trochę powiedzieliśmy u kolezanki. Na powrocie znów na wro do Magnolii bo malz chciał buty i kilka rzeczy ale nić nie kupił w sumie. Tylko zAdaliśmy do smhka i kupiliśmy pluszaka z 39 na 19zl hihi. I znów nam sie podoba inny kolor wozka haha. A w ogolw to jak jechaliśmy przez wro to malz zjechał z prawego na srodkowy pas i nagle jakąś stara ślepą krowa wyskoczyła nam z lewego pasa na nasz. Malz ja zauważył w ostatnim momencie, gwałtownie zachanowal i zjechał lekko na prawo. Na szczescie nic sie nie atalo, ale zestresowalam sie mega. Na szczescie Leo normalnie sie rusza więc chyba go to nie obeszlo heh. Jutro mam wizyte u gin, ciekawe co slychac heh. Malz mówi że grosze po terminie, ale zobaczymy ![]() Dziś rozmawialismy o świętach i mówię ze będzie mi ciezko siedziec bo juz teraz mam gorsze dni. A on mnie zaskoczył bo powiedział ze jak będę sie zle czula to tylko sie opłatkiem podzielimy i nie bedziemy siedziecz albo w ogóle niw pojedziemy. Nawet sie tego po nim nie spodziewalam hihi.
#2678 |
Zakorzenienie
|
Mnie przebudzil skakajacy sufit plus pełen pęcherz...
Mam takie pytanko odnośnie komody - macie tam takie jakby organizery? Nie wiem jak po polsku. ..w sensie takie male plastikowe pudeleczka ,zeby łatwiej było utrzymać porządek w szufladach. Bardzo fajna rzecz mi się wydaje i chyba praktyczna? Cos takiego. ![]()
#2679 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
wreszcie nadrobilam wczorajszy dzie i jedno pytanie mi się nasuwa: gdzie jest Karolaa? tradycyjnie spać nie mogę. Obudziłam się na siku,a teraz nie mogę się ułożyć wygodnie, bo mi nogi cierpną :/ mój brzuch się na jakiś tydzień uspokoił,a teraz znów twardnieje przy każdym wstaniu z lozka. Duphaston mam brać tylko do nd,czyli do 35 tyg (34 plus 7). A Wy kiedy macie odstawić dupka? Brzuch mnie strasznie ciągnie w dol i jesli chodź lub siedzę,to mi się ciągle chce siku. od dzis zabieram się za prasowanie,bo mam trzy pralki dzieciowych. u naszego sprzedawcy zamowilam w pon,paczka przyszla wczoraj. Przyszla mi tez czapeczka zimowa rozmiar 38, bardzo mala mi się wydaje, nie wiem czy nie lepsza byłaby 40, a Wy jakie macie czapeczki ? mój zestaw na wyjście ze szpitala to body dlugi rękaw,pajac welurowy lub polarkowy, kombinezon,czapka, kocyk. Kinqaa, ta szuflada wygląda przeslodko my mamy nowa szafę i planuje kupić także w organizery- tez tak to nazywam. Akurat dziecięce ciuszki raczej będę miała na wielkiej polce w szafie. Edytowane przez biedro87 Czas edycji: 2014-12-05 o 04:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
Sprobuje i sie przekonam :-D A czemu masakryczny? W tym sensie ze nudny czy za brutalny? :-P ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
Ja juz w labo 15min przed czasem - dla odmiany
![]() może dam rade skopiować swoją kartę choć wszystkie wyniki są strzeżone jak w banku i np tydz temu pani z IP gdzie były moje wyniki nie chciała mi ich pokazać do ręki tylko powiedziała ze wszystko ok ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2682 |
Zadomowienie
|
Heffitka, dzieki za cynk
![]()
#2683 |
Zakorzenienie
|
Oglądam właśnie DDTVN.
Ludzie są porabani jak się prosi ich o miejsce to komentuja " Jak już pani musi" albo " Ciąża nie jest argumentem. Masz siłę na zakupy to postać w ciąży tez powinnas miec siłę" ![]() Ręce mi opadają. ..
#2684 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i jak nocka? można takim małym dzieciom lewatywę robić? bo jakby można było to może by faktycznie pomogło kurcze ![]() Cytat:
![]() mnie tylko jak rozruszana nie jestem Cytat:
ale np do 3 roku życia budził się w nocy i przychodził do nas. wystarczyło po niego pójść wziąć i zasypiał z nami. nieraz od 1 w nocy ![]() teraz od mojej ciąży właściwie jak się budzi to mu tłumaczę że potem go weźmiemy nad ranem i zasypia. tylko trzeba mu plecki przykryć ![]() ale mi to nie przeszkadza akurat ![]() najgorsze to było jak był mały tak do roku, w nocy mu wypadał smoczek i ciągle trzeba było mu go podawać bo się budził i płakał. raz naliczyłam w ciągu chwili 52 razy ![]() ![]() ale mimo tego że tak wstawał nie mogę narzekać że masakra jakaś z nim była. bo wiem że inne dzieci gorzej śpią np ![]() ale też nieraz jest wina rodziców. naszego kolegi córka codziennie przez pół roku wstawała o 1 w nocy i on ją musiał nosić od okna do okna przez godzinę dwie aż zasnęła. miała 1.5roku. dla mnie to nie do pomyślenia. mój Oli też nieraz się budził ale wtedy leżał w łóżku. nie wyobrażam sobie chodzić po domu albo bawić się w nocy (bo też się bawili) Cytat:
![]() hahahahaha ja mam zachciankę zapachową - karma dla psów ![]() normalnie jak psu daję naszemu mam ochotę ją zjeść a w sklepie ostatnio 5 minut stałam przy karmie tak pachniała mi ![]() Cytat:
![]() ![]() oooo to blisko mnie byliście ![]() nieprzyjemna przygoda z tym autem ale dobrze że wszystko ok ![]() fajnie że mąż rozumie cię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
samA prawda niestety... przykre to ale co zrobić...
![]() |
#2685 | ||
<3 <3 <3
|
Hej
![]() Sukces ![]() ![]() ![]() Kinga biedna ta Twoja córeczka ![]() Cytat:
![]() Mam takie organizery na bielizne (Ikea) i jestem baaaardzo zadowolona, muszę poszukać czegoś podobnego na Frankowe ciuchy itd ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2686 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() aska dziś jestem na kompie i widze kule, świetne ![]() Kinqaa a co z tym sufitem?? ja też myślałam o takich, ale na razie nie kupuje. W razie czego w Ikei są za grosze to dokupie ![]() simone dziwne, ja swoje wyniki muszę sama odebrać i pokazać gin na wizycie. Mało tego, ostatnio gbs sama zanosiłam do labo (przez pół szpitala ![]() biedro ja mam dupka brać do końca o[akowania, a kończy mi się w tą niedziele. Będzie to 36t 4d ![]() Eirene też bym chciała zeby z Leo było tak jak u Was z Olim. Nie wyobrażam sobie nosić gdziecka przez godzine po nocy. Moze jakoś da sobie wytyumaczyć. A jak nei edzie innego sposobu, to zobaczymy ![]() Widzisz, mogliśmy CIę odwiedzić hehe ![]() no wystaszyliśmy się strasznie, małż też co chwile później pytał czy wszystko ok. Zaskoczył mnie swoim "wyznaniem" On raczej rodzinny i Święta lubi spędzać ze wszystkimi ![]() Drugi dzień śpie w salonie i budziłam się tylko 2 razy w nocy (a w sypialni co godzine ![]() ![]() Wstawiłam już koszule do karmienia i te koszulki w których spie w domu do prania w dzieciowym proszku, jeszzce tylko staniki i gitara ![]() Mam dziś wizyte u gin i strasznie mnie ciekawi, jak moja szyjka. Od początku jest krótka, ale była pozamykana, ciekawe jak teraz ![]() CIągle mam przed oczami wizję Świąt spędzonych we trójkę z Leo na rękach ![]() Ale małż mówi, że przenosze, a on w 99% przypadków ma racje jak cos mowi hehe ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Kinqaa co za ludzie ![]() ja wczoraj dumnie przewędrowałam przez wszystkie kasy w IKEI do tej z pierwszeństwem. NIkogo o nic nie pytałam, po prostu stanęłąm za pierwszą kasowaną osobą i nawet nikt nic nie mówił ![]() Trzeba korzystać póki można he
#2687 |
Zakorzenienie
|
Karoloo właśnie chodzi o bezpieczeństwo aby brzuch nie zostal scisniety...eh. ludzie nie myślą.
Eirene nocka przespana...nie swedzialo ją. Jedynie trochę skarzy sie na brzuszek, ale moze to efekt uboczny tego leku, bo czytalam. ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Ma.ko lokator wziął jakas foczke na noc ![]() ![]() Dostanie w łeb ode mnie jak wroci z pracy ![]()
#2688 |
Zakorzenienie
|
Eirene, Mako rozmawiałam z położna która tam pracuje i ma się wszystkiego dowiedzieć bo mam prawo wglądu w swoje wyniki i jeszcze poruszyłam temat ze jeśli nie będzie miejsc na porodówce (w szpitalu w którym chodzę do gina i mam karte) to odsyłają do innego szpitala a tam chcą mieć ostatnie badania i co w takiej sytuacji?
![]() Kinga dobrze ze lepiej z córcia oby brzuszek tylko przestał boleć. Po pobraniu krwi mam bardzo obolała rękę ![]()
![]() Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-12-05 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Kinqaa niezły sąsiad
![]() I dobrze, że małą w końcu przespała noc ![]() SImone właśnie jak przeczytałam, to mnie strasznie zdziwiło to ze nie dają CI wyników do ręki ![]() moja gin np jak robi mi usg, to drukuje jedno zdj dla mnie, a drugie dla siebie. Fakt ze z niego nic nie widac, bo zazwyczaj drukuje mi przekrój główki, ale sam fakt. Qrde znów się dziś obudziłam z cherwonym, spuchniętym okiem i piękącymi ustami ![]() ![]()
#2690 |
Zakorzenienie
|
Mako aż musiałam sprawdzić rozporządzenie. Ciule jedne
![]() w przyszłym tyg mam wizytę to będę się kłócić o moje badania i możliwość zrobienia ksero.
#2691 |
Wtajemniczenie
|
Simonee to bardzo dziwna sprawa z tymi wynikami. U mnie mówią ze mój wynik i ja go mam mieć (nawet sama sobie pobieram wynik z neta żeby drugi raz specjalnie nie iść)
I to niezależnie czy prywatnie czy na NFZ. Jak to drugie (od rodzinnej) to ona wpisuje sobie tylko wyniki w kartę a te kwitki ja mam. Heffitka jeśli o ten serial chodzi to na pewno nie można powiedzieć o nim nudny ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Kingaa fajnie mieć wszystko poukładane 😊 ja mam w szufladzie koszyczki a w nich skarpetki, czapeczki, rajstopki ![]()
#2692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to u rodzinnego muszę się zarejestrować do lekarza żeby zobaczyć wyniki. Dla mnie to głupota bo jak jest wszystko w normie to tylko strata czasu lekarza, ale podobno nfz wypłaca kasę za badania jak zostaną skonsultowane z lekarzem - to tak jakby jedna usługa - badanie plus konsultacja. Oczywiście nie mogą Ci zakazać wglądu do Twojej dokumentacji medycznej, ale tak próbują zmuszać do tej konsultacji. Był kiedyś taki przypadek że babka miała badanie zlecone przez onkologa no i zanim udało jej się dostać na wizytę to minęło kilka miesięcy i nowotwór bardzo się rozwinął przez ten czas. Już nie pamiętam szczegółów, ale sprawa chyba była w sądzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas tez nocki bywają ciężkie, syn manie pokrzykiwania przy zmianie pozycji co wybudza nas dobrych kilka razy w nocy, dziś o 4 rano przeżywał coś o jedzeniu ![]() ja też, one chyba za zdrowe nie sa ![]() Cytat:
Czasami mam ochote po prostu zjesc Rennie na zgage, ono ma taki miętowy/pudrowy smak ![]() co to sie dzieje ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ale sie dzis wyspalam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiec sytuacja mnie nie dziwi ale powinnas dostac xero. ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- aha i w niektorych placowkach za te xerowki trzeba placic… Twoich wlasnych badan… bez komentarza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Zakorzenienie
|
DObry
![]() Wieczorem myślałam, że zwariuje, tak mnie bolały plecy, połączenie brzucha z biustem, wszystkie mięsnie ![]() ![]() Dziś trochę ogarniam dom, nastawiłam pierwsze pranie i może zabiorę się za pakowanie torby ![]() Kinguś- Ty już masz termometr Groegg?? Używałaś go może jak się sprawdza? Czy światełko daje jakiś minimalny poblask "lampki nocnej" ? ![]()
#2697 |
Zadomowienie
|
Ale macie jazdy z tymi zapachami
![]() ![]() Ja to jeszcze w ciazy nie mialam zadnych zachcianek, nawet jedzeniowych. A mialam w planie sprawdzic nimi cierpliwosc i wyrozumialosc mojego tz :p chyba sobie wymysle jakas zachcianke ![]() ![]()
#2698 |
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() co do pytania slodkich mam o ketony- ja nie robie, nie dostalam takiego zalecenia; raz wyszly mi w moczu ich sladowe ilosci, diab polecila mi wiecej jesc na ostatnia kolacje. Co do kebaba raczej wyrzutu nie bylo, kilka razy sprawdzalam cukier po niedozwolonych produktach po 30 czy 40 minutach i nigdy jeszcze nie byl wyzszy niz po godzinie. Ale sama nie wiem bo dla mnie to wszystko jest bardzo niepewne, zwlaszcza jak np pomiar z dwoch roznych rak wychodzi mi o 20 jednostek roznicy. Czy ktores z Was maja robione na drutach z dzieciecej welny ubranka ? jesli tak, pralyscie je w pralce ? mam w pralce wprawdzie tryb 'welna' ale jakos sie o nie boje ![]() i jeszcze jedno, gdzie kupic fartuchy dla meza do szpitala oprocz allegro ? czy sa dostepne w sklepach medycznych lub aptekach ?
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u nas dzisiaj ziąb. Pół nocy nie spałam, bo TŻ włączył traktor... eh.
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Fashion ja go zamowilam na początku tygodnia ma przyjść w sobotę duza paka,bo karton pampersow fride wode morska do noska kaczke z termometrem do wanienki kupilam
![]() Elvira chyba juz go ma ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.