|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Winko, wódka no i plotki, tak przetrwamy zimy psotki- rocznik 94, cz. XIII
siemanko,
brzydko się wtrącę bo potrzebuję rady. właśnie przepie.przam swoją żałosną wypłatę na ladymakeup i mam dylemat między h15 a h22. wzięłam jeszcze puder z kryolanu, 2 pędzelki do oczu z w7 i h50, no i kredkę z catrice. jak ogarnę bajzel w pokoju i wyprowadzę psa to Was nadrobię
|
|
#4142 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Dot.: Winko, wódka no i plotki, tak przetrwamy zimy psotki- rocznik 94, cz. XIII
Cytat:
![]() Jeśli faktycznie chcesz konturować twarz, to osobiście brałabym większy pędzel, o ile jest różnica ja jestem bardzo laicka w tych sprawach, ale moim zdaniem większym nie narobi się plam i smugi koloru będą subtelniejsze, w każdym razie niech Maja się wypowie |
|
|
|
|
#4143 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
ja miałam pole minowe i też wpieprzałam słodkie, Milkę Oreo prawie nosem wciągnęłam
|
|
#4144 |
|
Zakorzenienie
|
jej się nie da inaczej wciągać !
|
#4145 | |||||
|
Zakorzenienie
|
eee
Cytat:
myśleliście już o imieniu?Nie, bo mi się z wypłatą spóźniali właśnie, Marta... ![]() Cytat:
Cytat:
Dramat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie poczekałam na Maję, wzięłam h15 ![]() zgadzam się, chociaż ja wczoraj przegrałam z białą czekoladą
|
|
|
#4146 |
|
Lwiątko z Cintry
|
musiałam się powstrzymać i jednego dnia zjadłam pół, a drugiego dokończyłam co? ![]() mnie niby też, ale nawrzucałam papierków do skarbonki i nie chce mi się teraz tego wyciągać
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że takie rozwiązanie mogłoby być najrozsądniejsze. Wiadomo, włosy jak skóra, każde są inne i różnie na te same rzeczy reagują, mi wiem, że pomogło dlatego polecam wszystkim jak mają problemy z wypadaniem albo chcą przyspieszyć wzrost ![]() Nie wiem czy to kwestia tego, że proste ale ja w sumie nigdy nie miałam z tym problemu, zawsze były miękkie i lejące i niewiele im do szczęścia potrzeba. Teraz używam regularnie odżywki w sprayu bez spłukiwania i serum na końcówki (ale nakładam na włosy tak od połowy długości), jak jeszcze używałam do tego olejku na prawie całe włosy to w ogóle była bajka ale się skończył i nie mam motywacji żeby powędrować do natury. A odżywkę raz na jakiś czas, nawet nie co mycie Wtedy kiedy myję włosy pod prysznicem (a nie głową w dół w wannie).Ale jesteś... ![]() Ale wzięłaś ten co bym Ci poleciła. Jeżeli chcesz go do konturowania to większy się lepiej sprawdzi, ten malutki h22 bym brała do rozświetlacza. Ból głowy dzień drugi Dobrze, że to już nie taki męczący ból ja wczoraj tylko trochę czuję jedną skroń i trochę czoło. Wczoraj wieczorem to dosłownie wyłam, ryczałam jak bóbr z tego bólu A dzisiaj spuchnięte powieki
|
|
#4148 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
jak te bóle się będą powtarzały to do lekarza pędem zaczęłam kolejny serial
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powtarzaja sie ale nie cierpie chodzic do lekarzy...Ja tez - breaking bad w koncu I podoba mi sie. I skonczylismy z M 1 sezon house of cards, tez lubimy Wymeczylam tez 1 sezon Lie to me ale mi nie podeszlo zbytnio, nuuudaa i naciagane a ty co tam zaczelas ogladac?
|
|
#4150 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
nie lekceważ tego BrBa już dawno za mną, tęsknię za tym serialem, jedyny na którym tyle się naryczałam ![]() P. ostatnio HoC obejrzał, ja nie mogę się na razie przekonać.. no i na obecną chwilę oglądam How To Get Away With Murder (borze, dłuższego tytułu się nie dało ), tzn. przerwałam w połowie 7 odcinka - obejrzę w przerwie świątecznej, mam też do nadrobienia 4 odcinki The Walking Dead ![]() a dzisiaj zaczęłam oglądać Orphan Black i przepadłam od pierwszego odcinka
|
|
#4151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z takich wypadków to ja miałam jeden. Jak jeździłam do Austrii na narty i wprowadzili taki przepis, że osoby do 13 roku życia muszą jeździć w kasku a mi jak to wprowadzili akurat brakował niecały rok, no i byłam bardzo zła bo go nie lubiłam. Jednego dnia rano zeszliśmy do narciarni, już ubrani, buty narciarskie się wkładało na takie poziome pręty na całej ścianie, ja się schyliłam po moje na dół a moja koleżanka miała akurat nade mną. Jej but wypadł z rąk prosto na moją głowę. Miałam gigantyczne szczęście, że miałam już ten nieszczęsny kask założony... Wiadomo, but narciarski się nieco od zwykłego różni i swoje waży ![]() No w końcu się zmusiłam, po tym jakie Lie to me było drewnem czekam aż się znowu wciągnę w coś House of cards, wiesz co, trzeba się przemóc te pierwsze kilka odcinków, ja możliwe że bym odpuściła (chociaż Lie to me ciągnęłam jeden sezon mimo iż wiedziałam że po nim zaczynam coś nowego) gdyby nie M którego wciągnęło, w pierwszych odcinkach trochę ciężko załapać co się dzieje (przynajmniej takiemu ciemniakowi jak mi) potem dzieją się bardzo... zaskakujące... rzeczy. I jest super. Dzisiaj obejrzeliśmy 1 odcnek 2 sezonu i noo niezłego mieliśmy zonka w pewnym momencie (Ins, na stówe wiesz o co chodzi w życiu bym się tego nie spodziewała)Wyszukałam Orphan Black, chciałam dodać do listy "do obejrzenia" ale już go tam miałam
|
|
#4152 | ||
|
Konto usunięte
|
rozbrajacie mnie ![]() Cytat:
proste ![]() no właściwie to od lutego się staraliśmy tak na full, ale od sierpnia tamtego roku jakoś przestalismy sie bać , jak wyjdzie, ze jestem w ciąży. czyli uda się to uda nie to nie. dopiero od lutego jakos zaczełam przezywac ze bym chciała itp. on to samo. starszy ode mnie, 24 lata skonczył w tym roku. mieszkamy razem właściwie od mojej 18-tki, tydzien po się wyprowadziłam od matki, co było najlepszą decyzją jaką podjęłam w swoim życiu... ![]() Cytat:
teściowie zadowoleni, tylko jedna szwagierka coś jęczeć zaczęła jak to, jej najmłodszy brat i dziecko bd miał? tak go traktują jakby dalej był mały i wgl.. irytuje mnie to strasznie, latają jak koło jajka koło niego, a przeciez chłop ma 24 lata, poradzi sobie... ale cóż, oni dalej myślą, ze nic sam nie umie i sobie nie poradzi.. masakra. znajomi, wiedzą tylko dwie kolezanki i siostra cioteczna. u mnie relacje bardzo słabe z moją rodziną, ale o dziwo mama dobrze zareagowała. widziałam ją na początku listopada pierwszy raz od dawna, zobaczyła zdjęcie dziecka z USG to się rozpłakała.. a uwierzcie, wczesniej żyłysmy jak pies z kotem albo i gorzej... rodzenstwo tez spoko zareagowało. takze jest ok ![]() btw, bylismy dzis w meblowcu, kupilismy wyrko i meblosciankę. wyrko mielismy w opłakanym stanie
|
||
|
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i akurat tego mieszkania wspólnego to bardzo zazdroszczę, jak już pisałam, chciałabym już bardzo ![]() Wiadomo, że jak się to czuje to jest na to wtedy czas Ja po prostu chce jeszcze dużo przeżyć zanim dam się - nazwę to brzydko ale tak teraz bym to odbierała - zakuć w kajdany macierzyństwa (mam nadzieję, że Cię to nie urazi, to tylko moje subiektywne odczucie, jakby to dla mnie wyglądało w tym momencie, nie mam nic do tego jak ktoś w moim wieku chce mieć dzieci ). Chociaż mój M to już teraz się nie boi, że moglibyśmy wpaść, zawsze jak mu mówię, że mam okres to ze smutną minką mówi "To nie będę ojcem? " Moje też jest
Edytowane przez minthema Czas edycji: 2014-12-06 o 15:13 |
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
ja dostalam dzis, z jednej strony akurat w momencie jak od Tż wyjeżdżałam wiec zdążyliśmy
z drugiej strony @ w 6 godzinnej podrozy :/ ? i mam sesje zdjeciowa do kalendarza we wtorek a wysypana jak gowno jestem przez to ![]() Cytat:
![]() ![]() probowalam podczytac wszystko co zalegle, ale glownie dzieci i zakupy, wiec niestety chwilowo nie moje tematy ale przyszlam sie pochwalic, ze pierwsze kolokwium zaliczylam na 4+ i to w dodatku z matmy
|
|
#4156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja mogę się pochwalić, że musiałam dzisiaj o 10 zasuwać na uczelnię z jakąś prezentacją, bo profesorkę nawiedziło
|
|
|
#4157 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
chyba bym umarła, jakbym dostała przed podróżą mów coś więcej! ![]() Daim? kocham ![]() to ja się pochwalę, że dzisiaj mnie wszystko wyjątkowo denerwuje
|
|
#4158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja się ostatnio zachwycałam stanem mojej cery, mama chwali, M chwali a dzisiaj się budzę i pierwsze co czuję to niespodziewany syfek na brodzie Ale to taki niegroźny, jutro już się będzie goił, na szczęście nie żadna gula ![]() No właśnie my też pisałyśmy o tym, że to nie nasze tematy na ten czas Znaczy posłuchać można o tym, ciekawe ale gorzej z wymianą doświadczeń ![]() to jak już się tak wszyscy chwalimy to ja na piątek miałam do przygotowania orzeczenie, poszło mi ładnie, dostałam plusa i teoretycznie dzieli mnie tylko jeden (który powinnam dostać w przyszły piątek) od niepisania kolosa z prawa pracy i jeszcze pochwalę się tym, że mam już wszystkie prezenty (tylko jeszcze dokupię jakieś pierdółki, może słodycze, może coś sama upichcę) a sobie pierwszy raz kupiłam i zawiesiłam piękne lampeczki w pokoju nad łóżkiem ![]() aaaale za to kolejny dzień z rzędu boli mnie głowa, tym razem ból ten z tych większych
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się niczym nie pochwalę, po cały weekend siedziałam w pracy, w tym dziś 13h i nie żyję
![]() dostałam dziś rano @, w pracy myślałam, że nie wytrzymam, jechałam na ibupromach popijanych kawą bo nawet nie miałyśmy kiedy zjeść ![]() a teraz spać a od jutra znowu uczelnia
|
|
#4160 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny, umieraaaam
![]() dwa dni meble składalismy a dziś tonę w dziecięcych ubrankach. przebieram, segreguję rozmiarami i oddzielam dziewczęce od chłopięcych, bo i takie i takie dostałam. i mam chęć na piwo
|
|
|
|
#4161 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
bratowa pokazała mi ostatnio te maciupeńkie ciuszki, kocyki, łapki na ręce żeby się dziecko nie drapało, to oborzeeeeeborze ja to mam ochotę na wino, całą butelkę bym wypiła ![]() w ogóle.. skończyłam 1 sezon Orphan Black, ale boję się zacząć 2, bo jak mnie wciągnie to obejrzę cały i będę cierpieć, bo kolejny w 2015, ale nie podali dokładniej daty..
|
|
#4162 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no ja jak dziś oglądałam czepeczki, skarpetki i własnie rękawiczki takie maciupkie.. to się rozpłakałam hormony buzują w najmniej oczekiwanych momentach i wiem, ze bd zdychać przy porodzie ale chciałabym zeby to było juz. znaczy zeby czas szbko zleciał, nie to, ze chcę w 5 miesiącu urodzić, nie
|
|
|
|
|
#4163 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
no mnie to rozczula i jak oglądam takie rzeczy to mi się oczy szklą pogrubione - to jest właśnie ten aspekt ciąży, który najbardziej mnie przeraża i się go boję
|
|
#4164 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale cóż, tyle kobiet to przeżyło to i ja przeżyję. juz wole zdychać naturalnie rodząc niz potem po cesarce ledwo łazić, wiem jak siostra chodziła.. a raczej próbowała ponoc jak dostajesz dziecko na brzuch to zapominasz o całym bólu.. albo w szoku jesteś? no nie wiem.ale cóż, naiwnie licze, ze nie bd tak źle, i w koncu to kilka godzin męczenia się [ albo i nie, jakbym farta miała i miała lekki poród ] a poźniej takie maleństwo i tak to wynagrodzi.. czekają trudy macierzyństwa, skoki rozwojowe, kolki , ząbkowanie, ale jak to mówią wszystko trzeba przejść jestem kobietą w końcu, więc dam radę
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Lwiątko z Cintry
|
podejrzewam, że faceci podczas porodu by umarli
w sumie chciałabym im na jeden dzień oddać najgorszy dzień @, ciekawe czy by dali radę
|
#4166 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a oglądałaś Kossakowskiego jak się podczepił pod tą maszynę symulującą poród? ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4167 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
o matko, to musiałaś niezłe męki znosić, skoro Tż też się tak wczuł oglądałam no w sumie.. mój ex, jak miał grypę to się ze mną już żegnał, gadał, że odchodzi i inne takie pier.dolenie
|
|
#4168 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4169 |
|
Lwiątko z Cintry
|
|
#4170 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no ale przeszłam endometrioze, wgl te sprawy miałam kiepskie.. między innymi dlatego przestałam bać się dzieci, a raczej ciąży, bo im później tym mogło być ciężej zajść. i bardzo się cieszę, ze teraz się udało znaczy.. tak mówię teraz teraz.. a tu juz połowa boziu, jak ten czas leci. ![]() faceci fakt, słabi. mój to tak nie jeczy jak jest chory. tylko prosi żebym mu saszetkę zrobiła lub herbatę i sobie śpi albo grzecznie leży . ![]() a o mnie to się martwi teraz ze nie wiem. poszłam kibel szorować, a on przyszedł i wydziera sie co ja robię. a ja no k..a nie widzisz, tron czyszczę. a on mnie na ręce u mnie wynosi. i stanęłam tak a on jak tatuś nad małą córeczką której daje burę, i się wydziera, ze wdycham te środki, ze ocet, ze jak się wejdzie to az głowa boli a ja się tam chylam. i ze mogłam powiedziec to przeciez on by doczyścił i oczywiście poleciał czyścić potem przyszedł pogadał do brzucha , ze matka niemądra no i tyle.. za chwile zapomniał i pytał czy chce czekolady ![]() ja to mam z tym chłopem. dobraliśmy się takie dwa nerwusy, ja jeszcze arytmię mam to wgl bardzo łatwo mnie wyprowadzić z równowagi. czasem jak się kłócilismy [ jak mieszkalismy w bloku na 4 piętrze to nas na dole było słychać ] to jak widział ze juz z nerwów mi się słabo robi to zaraz panika, ze jedzie ze mną do lekarza... weź tu zrozum faceta, najpierw pretensje a potem przepraszanie, mimo, ze chwilę temu uwazał, ze on ma rację |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

myśleliście już o imieniu?
?

I podoba mi sie. I skonczylismy z M 1 sezon house of cards, tez lubimy
), tzn. przerwałam w połowie 7 odcinka - obejrzę w przerwie świątecznej, mam też do nadrobienia 4 odcinki The Walking Dead 

rozbrajacie mnie 

"