|
|
#241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kult dzieciątka - dzieci ważniejsze od dorosłych.
Nie jestem chora na nic XD
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Wredny kotecek
|
Cytat:
znam to :/ Rzadko odwiedzam chrześniaka tż, ale jak już jestem to też muszę tego wszystkiego słuchać. A jak pytają mnie czy ładnie/jak urósł to aż mnie korci, zeby wygarnąć jak bardzo mi ten dzieciak jest obojętny
|
|
|
|
|
|
#243 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Dziecko tak małe rozwija się w bardzo szybkim tempie. I różnicamiesiąca to bardzo dużo. Często o wieku w miesiącach mowimy u lekarza. I stąd pewnie taki nawyk. 58 miesięcy to lekka przesada
|
|
|
|
#244 |
|
Konto usunięte
|
tak - nawiązując do wrzeszczących na klatce i telefonów na policję - mogę zadzwonić i jednocześnie wynając sobie ochroniarza który będzie mnie pilnował żebym w akcie zemsty nie dostała w ryja/nie miała podpalonych drzwi/itp.
a to pokaż ząbki/jak spiewasz to mnie aż skręca jak widzę |
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak odnosisz się do obecnego kalendarza szczepień, tj. np. pierwsze szczepienia już w pierwszej dobie życia (nie w każdym kraju tak jest) + fakt, że każde niemowlę niezależnie od wagi dostaje taką samą dawkę szczepionki + fakt średniej kontroli nad jakością szczepionek (afera z wycofaniem wadliwej szczepionki już po zaszczepieniu nią kilku tysięcy dzieci, podejrzenia o odczyny poszczepienne w szczepionkach skojarzonych itp.)? Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2014-12-05 o 15:11 |
|
|
|
|
|
#246 |
|
Konto usunięte
|
No dobra, temat jest ciekawy więc może faktycznie przenieśmy się do tematu o szczepionkach, mogę poprosić o linka? Nie znam wizażu na pamięć
.
|
|
|
|
|
#247 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49206760]Bajdełej, czytając tytuł myślałam, że będzie o kulcie dzieciątka Jezus
Święta, love is all around, a tu taka niespodzianka, znowu malkontenctwo.[/QUOTE] Ja tez tak myslalam a potem smiechlam jak doczytalam o co chodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo mnie sie zawsze wydawalo, ze po wszelkich wypadkach dzieli sie ludzi na tych powazniej i mniej powaznie rannych, niezaleznie od wieku? Do tego posta tylko doszlam z czytaniem, nadrobie pozniej
|
|
|
#248 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
OFF TOP (jak zrobić to w tapatalku na szaro?) Co do wirusow- różnie. Trzeba pamiętać, że to nie są żywe organizmy (przynajmniej nie żywe w typowym tego słowa znaczeniu), a coś, co nie jest żywe, trudno zabić. Niektóre nie wytrzymują pierwszych dużych mrozów, inne potrafią "uchować się" kilkadziesiąt lat. Tu trzeba by sprawdzić dane na temat konkretnego wirusa, z głowy Ci nie powiem ![]() Choroba jest uznawana za eradykowana, kiedy przez określony okres czasu (długi) nie zanotuje się żadnego przypadku zachorowania. Na razie w 100% udalo sie tego dokonać tylko z ospą prawdziwą i jak wiesz, nie ma juz koniecznosci szczepić "na wszelki wypadek". Inne choroby zostały już wyparte z kręgu cywilizacji zachodniej, ale wciąż zdarzają się w krajach trzeciego świata. Szczepienie w pierwszej dobie życia moim zdaniem to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Jak waga ma się do ilości produkowanych przeciwciał? Co do reszty pytań- mogę prosić o jakies konkrety, bo teraz srednio mam się do czego odnieść. |
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Bo wiekszosc ludzi rozczula sie nad dziecmi a doroslych ma w tylku... dla mnie srednio ludzkie podejscie.
Wyslane przez tapatalk 2 |
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
Bo dzieci są odbierane jako takie och ach słodziutkie, malutkie, niewinne i nieporadne, więc fajniejsze niż ci nudni dorośli, z którymi jest tyle problemów i konfliktów
![]() Dzieciątka są tez uważane za przyszłość narodu, a więc są pod swego rodzaju ochroną, bo a nuż widelec wyrośnie z któregoś nowy laureat Nobla Po prostu są w nich pokładane duże nadzieje, no a w zwykłych szarych dorosłych już nie ma co nadziei pokładać, bo jacy są - każdy widzi Teraz moje zdanie - nie cierpię kultu dzieciątka i obłudy ludzi, którym na widok dzidziusia mięknie serce, ale na widok schorowanej dorosłej potrzebującej pomocy osoby, to już nie bardzo. Nie wiem, czy to typowo polska mentalność, czy ten kult dzieciątka jest na całym świecie, jak sądzicie? |
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Demonstrowanie miłości do dzieci, branie udziału we wzmiankowanych wcześniej akcjach "chore dzieci" to tak naprawdę chęć pokazania światu, jakim się jest wspaniałym, dobrym i hojnym. I tak się zabawnie składa, że im dalej od tych cech w rzeczywistości, tym częstszy i bardziej gorliwy udział w takich akcjach. Łatwiej się popisać po prostu.Natomiast jeśli w wypadku miałoby zginąć dziecko lub dorosły, mający rodzinę na utrzymaniu np., to żale nad dzieciąteczkiem są po prostu hipokryzją. Albo bezmyślnością na hormonalnym podłożu - atawizm pt. przetrwanie genów itd . W sumie ciekawy wątek, aż szkoda, że czasu brak by coś więcej popisać i muszę skrótowo ![]() Ale jakich przeciwników dzieci? Kto to jest przeciwnik dzieci, coś takiego istnieje? O czym ty piszesz w ogóle ![]() Nie bardzo natomiast rozumiem oburzenie odnośnie karmienia piersią w miejscach publicznych. Bez przesady, chyba kobiety z dziećmi nie wywalają całego biustu na wierzch na środku ulicy? Siedzenie przez chwilę na ławce na uboczu w galerii handlowej czy w kawiarni i dyskretne nakarmienie dziecka chyba nikomu nie utrudniają życia? Przecież nie trwa to wieczność, a głodzenie niemowlęcia przez dłuższy czas, bo kogoś tam kawałek piersi "zniesmacza" (co jest niesmacznego w kobiecym biuście - pojęcia nie mam) to kiepski pomysł ![]() A, i wpadła mi pewna parafraza do głowy... gdyby to mężczyźni karmili piersią, to pewnie byłby to cały sakramentalny obrzęd na owym środku ulicy właśnie ![]() Mnie z kolei ochy i achy nad tego typu osobniczkami szczerze brzydzą. Jakaś pańcia celowo osieraca dziecko, celowo pozbawia go matki. Skazuje je na, co tu dużo mówić, gorszy start, z bardzo różnych względów. Ale wobec już żyjących, obecnych dzieci to zwykłe draństwo. Te dzieci zapłacą praktycznie całym życiorysem za to, że mamuni zachciało się bawić w bohaterkę podlizującą się moherom itp. To nie jest bohaterka. To nie tylko nie jest dobra matka, ale wyjątkowo beznadziejna, bo nie wykonuje podstawowego obowiązku: nie dba o swoje dzieci. Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2014-12-05 o 18:13 |
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : ) |
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam wrazenie, ze wiekszosc ludzi rozczula sie nad zwierzetami a do innych ludzi zwykle maja jakies anse.
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#255 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieciom się raczej rzadko dzieje krzywda przez dorosłych, zwierzętom non stop - również przez bachory.
|
|
|
|
|
#258 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Nadmierna ekscytacja pomocy i roczulanie się nad wierzetami mnie drażni. Pamiętam watek, w który wizażanka twierdziła, ze gdyby topił się jej pies i chłopak- ratowałaby psa. Jak dla mnie nie do ogarnięcia. VamIrzyca istnieją ludzie, których wzrusza los osób starszych i dzieci.
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakby się topił mój pies i obce dziecko to też ratowała bym psa
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Konto usunięte
|
Też ratowałabym psa :P
Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : ) |
|
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Zdajesz sobie sprawę ze większość psów świetnie pływa. Poza tym nie skomentuje.
Nie wiem czy wiecie ale jest mnóstwo ludzi którzy pomagają dzieciom, dorosłym, starszym i zwierzętom zupełnie bezinteresownie. Nie chwalą się tym i nie chcą nic w zamian. Jeśli nie macie w swoim otoczeniu takich ludzi to szczerze współczuję
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale pies vs twój tż czy obce dziecko? :d
|
|
|
|
|
#264 |
|
Konto usunięte
|
Na pewno vs obce dziecko, z tżtem bym się chwilę zastanawiała, serio :P Pies jest jak dziecko, ma tylko mnie. I mój pies wcale nie pływa świetnie (w ogóle nie cierpi wody). Trudne pytanie. Ja mam takiego świra na punkcie psa jak mamy z ozm więc się nie dziwcie, u mnie jest kult psiątka
![]() Wysłane z telefonu, mogę zjadać ogonki i literki : ) |
|
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam świra ale po prostu najpierw bliscy potem obcy. Nawet jeśli to pies, psa też można kochać i to członek rodziny.
|
|
|
|
|
#266 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ja udzielam pomocy, wiec nie wiem o co ci chodzi.
|
|
|
|
|
#268 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorry, ale jak przy mnie będzie się topić twoje dziecko to ty zostaniesz w pierwszej kolejności ukarana
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

znam to :/ Rzadko odwiedzam chrześniaka tż, ale jak już jestem to też muszę tego wszystkiego słuchać. A jak pytają mnie czy ładnie/jak urósł to aż mnie korci, zeby wygarnąć jak bardzo mi ten dzieciak jest obojętny

.
I również wiedziałam, że stado oburzonych mamusiek zaraz się rzuci xD