|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
Także warto na wyprzedaży trochę nadrobić, bo w ciągu sezonu to jednak tam nie kupuję.....H&M jest przystępna ale to zależy jak się trafi, mam parę np. marynarek i jestem bardzo z nich zadowolona, też coś znajdę w C&A i F&F z tych tańszych Cytat:
|
||
|
|
|
#1052 | ||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
Esotiq od jakiegoś roku nie należy już do LPP ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nowe dziecko LPP jest zapowiedziane na 2016 rok, ale nie jestem pewna czy nie będzie tylko na rynku zachodnim. LPP chce zacząć wchodzić w 2015 rok na rynek zachodni, głównie do Niemiec. Tylko ja się zastanawiam z czym I uważają, że podstawą jest marketing na który mają budżet 100 milionów. A mi się to nie widzi, jeśli jakość będzie taka w Polsce, Niemców stać na COS, Zarę czy MD plus jeszcze mają inne marki, których nam brak a jak chcą kupić "jednorazówki" to mają Primark.
|
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tak jak Wy - do mohito już prawie nie wchodzę... a jak wejdę to tylko się denerwuję jak te rzeczy wyglądają. W reserved czasem można znaleźć coś fajnego, ale ceny poszybowały w górę, a jak przeceniają to często o 20zł czy zaledwie 30%, gdzie w tym samym czasie w innych sklepach wyprzedaże hulają, że aż miło... ![]() Nie wiedziałam, że w Promodzie też są przystępne ceny, zajrzałam na stronę i kilka rzeczy bym kupiła ![]() np. http://www.promod.pl/kobiety/swetry/...20173899.html# aha, i na eobuwie jest -30% jakby się któraś jeszcze czaiła na emu chyba kod działa na wszystko
Edytowane przez Olcia Czas edycji: 2014-12-05 o 21:20 |
|
|
|
|
#1055 |
|
Rozeznanie
|
Naprawdę w lumpkach udaje Wam się znaleźć fajne rzeczy w swoim rozmiarze?
|
#1056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja pamiętam, że 10 lat temu i wcześniej kupowałam bardzo fajne rzeczy w Housie, mieli też trochę eleganckich rzeczy. Reserved też miało do pewnego momentu niezłą jakość i Mohito tak samo na początku działalności. Dziewczyny, może mi pomożecie skoro interesujecie się pielęgnacją Od 3 lat przy pierwszych oznakach zimy robią mi się czerwone dłonie, i taka skorupa ze skóry, jak posmaruję ręce kremem to mam wrażenie jak ktoś wbijałby mi setki igieł, często takie uczucie towarzyszy mi również przy myciu rąk. I taki problem mam od listopada/grudnia do stycznia/lutego i potem trochę przerwy i w marcu powtórka a potem przechodzi jak ręką odjął Byłam oczywiście u dermatologów, dostałam maść, mydło Cetapil i jeszcze jakiś olejek do moczenia dłoni, zero poprawy.
|
||
|
|
|
#1057 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
A też jest inna opcja- rękawiczki masz z czegoś co Cię drażni, uczula, używasz kremów specjalnych na zimę, coś się zmienia w twoim ubiorze, pielęgnacji w tym okresie? |
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- chodzi o jakość), ale generalnie szkoda kasy...Ja używam teraz kremu Dexeryl, do kupienia w aptece. Ja mam AZS i cienką, suchą skórę na dłoniach i on daje radę. Oprócz tego lubię Isana z mocznikiem, ale wersja 5,5% bo jest też 5%, który ma mocznik dalej w składzie.Nie wiem też na ile to mit, ale słyszałam, że raz odmrożone(przemrożone?) ręce już się tak będą zachowywać - a propos tej czerwieni skóry...
|
|
|
|
|
#1060 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=OnaZakupoholik;4922 4269]
Cytat:
![]() Które? ![]() Cytat:
|
|
#1061 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż wiem, że pierwszy raz te objawy wystąpiły jak byłam w pracy i już podejrzewałam, ze to grzyb w klimatyzacji/ogrzewaniu, 2 razy była ekipa oczyszczać sprzęt ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- [QUOTE=mm111111;49227409] Cytat:
Nie sądzę, przynajmniej na podstawie informacji z internetu |
||||
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mm111111;49227409][QUOTE=OnaZakupoholik;4922 4269]
Bo staniki się zakłada na kolana? Czy źle myślę? ![]()
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również słyszałam taką informację odnośnie dłoni, które już kiedyś miały przykre doświadczenie z mrozem. |
|
|
|
|
#1064 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! Wiem, że temat się już kilka razy przewinął, ale czy widziałyście gdzieś ciepłe, klasyczne płaszcze 100% wełny? Spodobał mi się ten: http://www.zalando.pl/esprit-plaszcz...1.html?size=36 <3, ale po 1 nie ma mojego rozmiaru w zalando
, po 2 obawiam się, że 63% wełny to nie będzie najcieplejszy płaszcz .
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit na stronie rossmana też nie ma kremow do twarzy.... wycofali?
I chcę rozmawiać tylko serca biciem, I westchnieniami i całowaniami; I tak rozmawiać godziny, dni, lata, Do końca świata i po końcu świata. (A. Mickiewicz) Edytowane przez Gwiazda Wieczorna Czas edycji: 2014-12-06 o 10:26 |
|
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ten sam problem co user
zapomniałam o Isanie, a może mnie uratuje... Jak wchodze do pomieszczenia to smaruje kremem i jak jest taki mróz jak kilka dni temu to całe czerwone były i okropnie wyglądają
|
#1067 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=mm111111;49227409]Oczywiście
Ja zawsze tak noszę.A co do masakrastycznej kondycji rąk zimą - też tak mam. Po każdym kontakcie z wodą (mycie rąk w wc) smaruję je lipidowym kremem (nie nawilżającym!) obecnie mam http://www.ceneo.pl/26062139 wbrew pozorom nie jest tłusty i szybko się wchłania. Na noc smaruję dłonie olejem kokosowym i zakładam bawełniane rękawiczki (3,99 w rosmanie) - pomaga. Jeśli się zapuszczę i zaniedbam smarowanie ulgę przynosi zabieg parafinowy na dłonie u kosmetyczki / manikiurzystki. I najważniejsze - musisz unikać detergentów, nawet do umycia 1 talerzyka zakładaj rękawice gumowe. Poza tym niektóre kosmetyki wyżerają ręcę - kremy i serum z kwasami, kremy z mocznikiem stosowane np przy rogowaciejącej skórze na ciele. Mi ostatnio doszczętnie załatwiło ręce serum z kwasem salicylowym z Bielendy. Skóra mi pękała na rekach do żywego mięsa. |
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam plaszcz 70% welny i jest bardzo cieply. Na -20 mam puchowke, ale na co dzien nie narzekam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli dojrzę go w Rossmannie to Ci napiszę ![]() Edit : znalazłam w necie recenzję http://puderniczkama.blogspot.com/20...nikiem-do.html Edytowane przez carpaibex Czas edycji: 2014-12-06 o 10:54 |
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, tylko neistety z tego modelu, który tu wkleiłam nie ma mojego rozmiaru. Może gdzieś stacjonarnie w Espricie dorwe hmm. Co do rąk to ja mam takie czerwone plamy takiego między palcami :/. Najpierw myslalam, ze to może od detergentu, a nawet jakaś grzybica mi przeszła przez myśl, ale zaobserwowałam, że jak nie wychodzę z domu to one znikają. Kremy pomagają doraźnie tylko. No, ale ja kiedyś w ogóle olewałam rękawiczki i jakoś wolałam mieć zmarznięte ręce niż takie zniewolone .
|
|
|
|
|
#1071 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
przy bardzo dużym mrozie lub gdy za długo przebywam na zewnątrz zimą. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szybko się wchłania, nie jest tłusty więc spokojnie można go na co dzień używać ![]() Ja wczoraj zaczęłam brać Unidox, dziś pierwsze smarowanie Skinorenem i... strasznie swędzi. Ciekawe po ilu minutach przestanie w każdym razie na ulotce napisane jest napisane Wskazania: Leczenie trądziku grudkowo-krostkowego skóry twarzy o słabym lub średnim nasileniu. Więc chyba nie jest to żel typowo na przebarwienia?
|
|
|
|
|
#1073 | ||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1074 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz bez rękawiczek się nie ruszam ale niewiele to daje. W takim razie kupie ten dexeryl, bo nie lubie uczucia filmu na rękach
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skinoren (kwas azelainowy) świetnie radzi sobie z przebarwieniami różnego typu
|
|
#1077 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny, polecicie jakieś eleganckie rękawiczki? gdzie kupujecie? skórzane najlepiej?
|
|
|
|
#1078 |
|
batonik
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;49232626]ten krem wyleczył mnie na zawsze z podrażnień po goleniu i wrastających włosków, mam go zawsze na półce
O, a tż próbował? Mój znosi katusze jak musi się dwa razy w tyg. ogolić, bo ma koszmarne podrażnienia. Może to by mu pomogło. No i mi na wrastające włoski Dasz link, który to dokładnie?---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;49232735]dziewczyny, polecicie jakieś eleganckie rękawiczki? gdzie kupujecie? skórzane najlepiej?[/QUOTE] Ja kupiłam w TkMaxxie, za 50 zł. A dzisiaj są np. w Lidlu, Wittchen za 100zł. Fajne, klasyczne. Ale nie przymierzałam, więc nie wiem jak na ręce sprawują się. Swoją drogą kupiłam dzisiaj siostrze portfel, i tż też, właśnie z Wittchen. Nie chciał sam sobie kupić, ze względu na finanse, więc ja mu kupiłam
Edytowane przez sskers Czas edycji: 2014-12-06 o 13:05 |
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;49232735]dziewczyny, polecicie jakieś eleganckie rękawiczki? gdzie kupujecie? skórzane najlepiej?[/QUOTE]
teraz Wittchen ma kiermasz zakupiłam tacie i teściowej ![]() Ceny śmieszne. Zamówiłam online
|
#1080 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/12244609 krem ma inne przeznaczenie, ale ktoś mi kiedyś go polecił na wizażu i nie żałuję, że spróbowałam ![]() edit: nie wiem czy na skórę twarzy można go stosować, w sumie może tam być zbyt delikatna skóra Cytat:
Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef Czas edycji: 2014-12-06 o 13:21 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

Także warto na wyprzedaży trochę nadrobić, bo w ciągu sezonu to jednak tam nie kupuję.....
)rzeczy w Zarze i nie trafił mi się żaden bubel. Mam kilka okryć wierzchnich (płaszcz zimowy, krótką i długą puchówkę, ramoneskę i trencz) i też jestem bardzo zadowolona
Esotiq uwielbiam, ich rzeczy spokojnie dościgają jakością Intimissimi (biustonosze i figi), przy czym włoska marka ma potworną rozmiarówkę 
Nic nie wiedziałam o nowym dziecku LPP
I uważają, że podstawą jest marketing na który mają budżet 100 milionów. A mi się to nie widzi, jeśli jakość będzie taka w Polsce, Niemców stać na COS, Zarę czy MD plus jeszcze mają inne marki, których nam brak a jak chcą kupić "jednorazówki" to mają Primark.

, po 2 obawiam się, że 63% wełny to nie będzie najcieplejszy płaszcz