|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Dacie wiarę ze leo dzis spał 3h pod rząd w ciągu dnia na moich rękach? Męczył go kaszel i co po chwilę sie budził biedaczek.
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Ja właśnie po połowie prasowania się poddalam tak mnie plecy bolą :/ idę się zaraz myć i spać
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzisiaj pobrałem kupon na 20 zl
U nas na mikołajki w butach rzadziej pod poduszka a na BN mikołaj
|
|
|
|
#3184 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jutro dziewczyny będą miały w skarpecie prezenty,a w Wigilię pod choinką i wtedy Tz ubierze się w strój Świętego ![]() Pokręcone to wszystko :P ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- http://www.next.co.uk/g922132s7 Chyba się z.e.s.r.a.m jak tego nie kupię!
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem ktory lepszy dla tz?
http://zegarownia.pl/zegarek-meski-c...-ga-120bb-1aer http://zegarownia.pl/zegarek-meski-c...ck-ga-150-1aer |
|
|
|
#3186 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Cytat:
ja bym ten drugi wybrala ![]() ---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
zdrowka! Cytat:
ja mam to samo...te zabawki chyba bardziej cieszą mnie niż Julke ![]() dzis to tak mnie caly dzien kręciło żeby ten odkrywczy domek zobaczyc jak dziala, ale jakos przetrwam do jutra ![]() moj tż bedzie sie jutro przebieral za mikolaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hmm...a moze rzeczyscie pełnia? Cytat:
A co do tego co Ci powiedziala pediatra to sie u nas zgadza bo zle nocki zaczely sie dokladnie jak rok skonczyla i tak juz to 2 miesiace trwa a ostatni tydzien to juz w ogole ![]() Cytat:
no to wytrwalosci zycze w tym maratonie, zeby szybko wszystko przeszlo A ten statek wydaje się fajny, choc ja juz tyle naogladalam sie zabawek do wody, ze nie mam kompletnie pojecia co by mozna bylo kupic
|
|
#3187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrowka! Cytat:
ja mam to samo...te zabawki chyba bardziej cieszą mnie niż Julke ![]() dzis to tak mnie caly dzien kręciło żeby ten odkrywczy domek zobaczyc jak dziala, ale jakos przetrwam do jutra ![]() moj tż bedzie sie jutro przebieral za mikolaja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hmm...a moze rzeczyscie pełnia? Cytat:
A co do tego co Ci powiedziala pediatra to sie u nas zgadza bo zle nocki zaczely sie dokladnie jak rok skonczyla i tak juz to 2 miesiace trwa a ostatni tydzien to juz w ogole
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to wytrwalosci zycze w tym maratonie, zeby szybko wszystko przeszlo A ten statek wydaje się fajny, choc ja juz tyle naogladalam sie zabawek do wody, ze nie mam kompletnie pojecia co by mozna bylo kupic
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie i dzieciaczki, wcięło mnie na dwa miechy
![]() pracuję dużo za dużo, mała jest mega dzielna, lepiej znosi te rozłąki niż ja, ale ostatnio mamy lipę - szczepiłam ją w końcu na pieprzone mmr i mamy NOPa - łagodną postać różyczki....siedze w pracy, a mąż dopiero niunię uspał, masakra jakaś u was mam nadzieję wszystko OK, nadrobić nawet nie próbuję
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc. Nie spalam ani minuty i właśnie wychodze z domu. Myslalam żeby juz nie jechać ale muszę
... MasakraDirty zglosilas NOP? Wypełnili druki ?
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby Lilci szybciutko przeszłoCytat:
chyba w końcu już jeździ ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- a no i witam się w sobotę Emilka wstała o 5:30, czyli tak jak ja wstaję codziennie, a ona za jakiś czas. Myślałam, że jeszcze uśnie, a ja z nią niestety nie udało się W nocy pobudki zmniejszyły się do dwóch, trzech, a ze środy na czwartek pierwszy raz w życiu przespała całą noc Czytam Was, ale nie tak dokładnie jak wcześniej Po prostu nie mam siły Jestem bardziej wyrąbana, sfrustrowana, przygnębiona, często mnie głowa boli i mam zaparcia
|
|
#3192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u tza nie.Cytat:
Cytat:
oby sie polepszylo!
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój Bartek dziś spał u siebie aż do 4 nad ranem zlitował się nad biedną matką której plecy juz wysiadają
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,Moje chłopaki jeszcze spia
![]() U nas jest zwyczaj chowania prezentow pod poduszka. My dzis wybieramy sie na rynek,gdzie bedzie kiermasz swiateczny i mozliwosc zrobienia zdjecia z sw Mikolajem ciekawe jak Michas zareaguje?![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Kupon na 20zl tez pobralam i chyba zrobie sobie prezent i kupie taniej podklad ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Aaaa i mam pytanie,ostatnio byly w marketach w promocjach szczeniaczki uczniaczki z FP,one w jakiej wersji sa sprzedawane pol-ang,czy tylko polskiej ?
|
#3195 |
|
Wtajemniczenie
|
CZARNA super te spodenki
BAJKA na drugim chyba latwiej odczytac godzine ale oba fajneWczoraj wróciłam o 21 do domu po calym dniu... mloda się wtulila i pol godz tak siedziałysmy co raczej się jej nie zdarza. ![]() U nas niby pod poduszką zostawia się prezenty ale jedziemy po choinkę to jak ją ubierzemy to zostawimy pod drzewkiem i młoda sobie wieczorem otworzy. A w wigilię dostajemy od dzieciątka vel jezuska. Nina idzie na rekord. Jezcze śpi
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Michaś wzial sobie do serca słowa matki i śpi
powiedzialam mu wieczorem ze jesli nie wstanie z samego rana to pojdziemy w poludnie do Mikolaja.bo tak to zazwyczaj zasypia ok 12-13.Rekord zostanie dzis pobity
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Moj pobił rekord w druga stronę
wstał przed 7 a tak to by pewnie jeszcze spał i tym sposobem leci juz pierwsza drzemka moze tym sposobem będziemy miec dzis z tzem wieczór we dwoje a nie troje.
|
#3198 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a ja nie mogę pobrać tego kuponu. tam w zakłądce moje allegro moje kupony??
ja dzisiaj miałam spanko a małż dyżur, więc mi mówił,że Tusia znalazła prezent i baaaardzo się ucieszyła potem jak ja wstałam to pierwsze co przybiegła do mnie z tym torem i pokazała jak puszcza na nim autka pochwalić się chciała. nie myślałam,że ona to tak załapie i tak się ucieszy![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wierzę,że jesteś skołowana tylko tam nie deprechuj!
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje za pomoc
tez sie przy drugim od poczatku sklanialam,a le pozniej znalazlam ten pierwszy i sie zamotalam
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl jaki Tusia ma odkurzacz?
Wkurzyłam sie bo zamówiłam foto kalendarze i juz w czwartek zaprojektowałam i chcialam zatwierdzić a tu ciągle błąd ze na 3stronach nie dałam foto jak przeciez sa. Oczywiście sprzedawca nie umie nic odpisać... Co tu tak cicho, wiem ze weekend ale zeby aż tak?
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Mój syn miał dziś pierwszą randkę (o której wiem)
![]() Zawiozłam ich do kina do Krakowa, bo uciekł autobus Wybranka to Natalia, jest z równoległej klasy. Sympatyczna
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku aż się wzruszylam
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
wyobraź sobie jaka byłam zestresowana jak ich wiozłam
chciałam wypaść jak najlepiej, ale nie mogłam za dużo gadać, ani wypytywać, żeby jej nie spłoszyć bo i, żeby później Kamil nie był zły na mnie
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja-ika super
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteś prawie t. A u nas dzisiaj był mikołaj i Nina mega zadowolona z klocków z sorterem i czapki mikołaja, ale najwięcej frajdy było z targania papieru ![]() I jak co roku bylam niegrzeczna i tylko ja nic nie dostałam no ale norma
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#3207 | |||
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Cytat:
dobrze Nena napisala...prawie jestes t. Cytat:
Cytat:
za przespaną noc, oby tak czesciej a najlepiej juz zawsze ![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- ejj no wlasnie co sie z Wami dzieje? ![]() nawet pol strony nie bylo do nadrabiania ![]() u nas po Mikolaju, tz sie przebral, myslalam ze Julka sie bedzie go bać ale gdzie...poznala go od razu ze to tata i chciala isc na rączki Ksiazeczkami super sie bawila a odkrywczy domek olała na razie tylko te ludziki przypadły jej do gustu
|
|
#3208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Natalki fajne są, może to jego pierwsza miłość będzie?Cytat:
ale nic nie potrzebowałam. a my mamy taką umowę,że robimy sobie prezenty bez okazji. np. jak ja zauważę lub usłyszę,że małżowi potrzebny jest np. kask to mu kupię bez okazji. nie lubię tak na siłę, bo jest okazja. dlatego mam taki problem z prezentami pod choinkę dla całej reszty rodziny![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Byliśmy wczoraj na takich rodzinnych imieniach mojego wujka i była moja kuzynka z Helenką starszą od Tusi o 4 miesiące ale było fajnie!Jednak zupełnie inaczej te imprezy wyglądają jak są dzieci. Dziewczyny roznosiły chatę, szkoda,że nie było jeszcze jednej kuzyneczki Zosi z lipca 2013, ale by było ![]() Ostatni raz jak się widziały to Tusia miała 6 miesięcy i była ogromna przepaść-Tusia dopiero zaczynała siadać i raczkować, a Helka już śmigała na raczkach i stawała no i Tusia wtedy coś tam gaworzyła, a Hela mówiła kilka słów i więcej rozumiała.a teraz? ruchowo nie ma różnicy, z mówieniem i porozumiewaniem się też ![]() Jedyna różnica to taka,że Hela jak już kogoś widzi to mu się rzuca na szyję no i jak tańczy to już tak fajnie, nawet się obraca ![]() no i scenka sytuacyjna Moja mama trzyma Tusię, podchodzi od góry do mojej babci i Tusia głaszcze babcię po głowie i mówi cacy cacy. Potem podchodzą do mojej cioci, mama pyta Tusi czy ciocia jest cacy, a Tusia głaszcze ją po głowie i mówi też ( a raczej teśśśś).a potem podchodzą do mojego niemalże łysego wujka, Tsia patrzy taaaaaka zdziwiona na tę łysinę, pokazuje na jego głowę i pyta co to?, mama do iej czy wujek jest cacy, a Tusia z pełnym przekonaniem kręci głową i krzyczy nie nie nie!
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-12-07 o 08:31 |
|||
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha Tuska rozwala z ta łysiną
ekstra... Mega kumata jest.Ja się zastanawiam czy Maciej w ogóle zauważy jak mi brzuch urosnie ale licze ze będzie większy i juz zakuma bo teraz by na pewno nie zauważył. A co do tańca to moja mama nauczyła Maciucha tak tańczyć ze szokkkk tyle ze ciężko mi to nagrać bo jak włączał nagrywanie to on się wpatruje w telefon i przestaje tańczyć. Mam jeden filmik to może niedługo wrzuce na FB. Ale generalnie umie: przytupy jedna noga, obiema na przemian, machanie jedna ręką, dwoma synchronicznie, jak tańczy to nie buka się na boki tylko robi takie przykuce, do tego pol obroty i obroty Naprawdę jest kosmita
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja-ika o matko ja bym była zazdrosna ![]() Motyl jejku jestem w szoku jak Tusia już dużo mówi! Miki teraz ma fazę na pokazywanie pokazuje gdzie ma uszko, nosek itd. ![]() a my wczoraj byliśmy na spotaniu z moimi koleżankami z pracy mi się wydawał, a jak przyszła E. z Mają to on jest wcześniakiem, ma 1,5 miesiąca i waży i mierzy prawie tyle ile Mikuś jak się urodził 3700 i 57cm taka kruszynka ale się przełamałam i jaka ona leciutka oczywiście jak Mikuś tylko zobaczył to do mnie podbiegł i musiałam kucnąć by mógł mi usiąść na kolanach zazdrośnik mój a później byliśmy u dziadków bo Miki musiał roznieść prezenty za to sam dostał: jeździk autko lego, garaż dla samochodów, książeczki mamusia będzie miała co jeść ![]() a na koniec do mojej przyjaciółki pognaliśmy na urodziny
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

Jutro dziewczyny będą miały w skarpecie prezenty,a w Wigilię pod choinką i wtedy Tz ubierze się w strój Świętego 

Nie wiem czemu, nie wiem jak się zaczęło. A jeszcze gorzej jest gdy zobaczy mnie pod prysznicem 

Spoko, jeszcze przy Tobie pochodzi

niestety nie udało się
Po prostu nie mam siły 

no ale norma