Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-06, 00:29   #4081
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
My z TŻ póki co rezygnujemy z zakupu jakiegokolwiek leżaczka, rozważymy zakup dopiero kiedy stwierdzimy, że faktycznie nam go brak ale póki co jakoś wykluczamy opcję lol:
My mamy leżaczek, który dostaliśmy dla starszego synka. Leżał w nim troche ale szału nie było, bardziej podobało mu sie lezenie na macie mam nadzieje, że znajdziemy jakas fajnà, bo swoją oddaliśmy do charity.

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Mj tż kąpał córkę od początku i robi to do teraz. Maleństwo czuło się bezpieczniej w jego dłoniach.
U nas jest identycznie Tz kąpie młodego i go ubiera, ja myję ząbki i usypiam

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Wdepnęłam na chwilę do lumpa G]
Super zakupy, rzeczy wygladajà na niezniszczone

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
chyba zrobię to samo- kawka i słodkie

odebrałam wyniki i wszystko ok, w 2 pozycjach mam jakieś mikroskopijne odchyły od norm- za mało monocytów i RDW-CV
Super, że wyniki w normie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Hej A my dzisiaj byliśmy na wizycie Wszystko w porządku Dzidziuś ma 1177 g Taki duuuży już jestem Lekarz powiedział, że nie ma się czego przyczepić A dzidziuś dalej o tydzień starszy niż wg ostatniej miesiączki
jestem szczęśliwa po wizycie

ok to idę nadrobić co naskrobałyście przez dzień
Super waga

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 00:33   #4082
Uliczkaz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
przykro mi z powodu Siostry
Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
bardzo współczuję siostrze

spałam..... nawet nie wiem kiedy zasnęłam
Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
bardzo współczuję tym bardziej, że wiem, jak się musi teraz czuć Twoja siostra będzie teraz potrzebować bardzo dużo wsparcia.
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
przykro mi...
Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Uliczkaz - bardzo współczuję, twojej siostrze, wiem coś o tym bo rok temu byłam w takiej samej sytuacji zaszłyśmy z siostrą w ciąże niemal w tym samym czasie ja miałam mieć termin na marzec 2014 a ona na luty i niestety ja poroniłam, powiem ci niełatwo mi było patrzeć na jej rosnący brzuch
Dzięki dziewczyny. Zdaję sobie sprawę jak jej ciężko i sama bardzo się tym przejmuję
Mam jednak nadzieję, że uda im się...

Ehhh, z tego wszystkiego dziś miałam znowu skurcze i gdyby nie zastrzyk, pewnie znów musiałabym jechać na IP :/

Spokojnej nocy i oby Maluszki dały nam pospać ;-)
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 08:14   #4083
luzna25
Zadomowienie

Hejka

Odkąd jestem na L4 to pierwszy raz mi się zdarzyło, żeby nie spać od 5:30 tak to zawsze o 10 miałam problem z pobudką Ale za to wstałam i zrobiłam mężowi śniadanie przed pracą taki prezent od mikołaja

A u Was dziewczyny był mikołaj?? Co dostałyście? Mi Mikołaj (znaczy mąż ukochany) kupił bluzeczkę i jeszcze dał mi kasę na upatrzony przeze mnie szlafrok (sama bym go nie kupiła, bo 130 zł ale jest śliczny i milutki) więc moje życzenia się spełniły

A w ogóle to wreszcie udało nam się zamówić komodę, dla naszego dzidziusia ale będzie dopiero ok. 10 stycznia- jak ja wytrzymam tyle czekać

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

a jeszcze byliśmy wczoraj w sklepie dziecięcym i rozglądaliśmy się za wózkami nawet mi się spodobał wózek Graco Symbio Go. Czy któraś miała do czynienia z nim? Albo znajomi? Słyszałyście jakieś opinie o nim?
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1755 o takim mówię
Przekonuje mnie to, że jest lekki, ma pompowane i dobrze skrętne koła, możliwość zmiany kierunku jazdy dziecka takie plusy, które już zauważyłam ale znowu ma bardzo mały koszyk na zakupy no i wydaje mi się, że gondola jest trochę tak jakby ciasna? A może to tylko moje wrażenie?
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2014-12-06 o 08:23
luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 08:38   #4084
asiulek8
Wtajemniczenie

Witam się z rana

Siedzę właśnie na glukozie. Pani była tak miła i wcisnęła mi cytrynki do koktajlu ale jakaś masakra, strasznie w głowie mi się kręci.

U mnie Mikołaja nie było, ale tak się z TŻ umówiliśmy

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:00   #4085
smv
Zakorzenienie

Witam się z rana u mnie mikołaja nie było za to do TŻ przyszedł z piżama hehe
Byłam wczoraj w meblowym oglądałam łóżeczka... Nie podobają mi się ;( jakieś takie.... I jeszcze tysiąc złotych bez materaca a materac jakieś 500...szok.
Babka mówiła żeby nie brać tych kokosowych i gryki bo śmierdzą niby i ze dla dziecka dobre są sprezynowe kieszeniowe czyli takie jak dla nas ludziow... Sama nie Wiem... Ble ;/

Jadę dziś do mamy a wieczorem wychodzimy ze znajomymi takze milego dnia
Stary 2014-12-06, 09:05   #4086
asiulek8
Wtajemniczenie

Mam niedaleko do sklepu Świat dziecka i tam ceny łóżeczek zaczynają się od 1.000 zł i też bez materacyka. No nie powiem niektóre są prześliczne, ale taka cena to chyba lekka przesada...

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2014-12-06, 09:07   #4087
smv
Zakorzenienie

Zwłaszcza ze zwykle drewniane bez rysunków juz za 500 można kupić ale nie wiem CZY Z materacem...
Stary 2014-12-06, 09:26   #4088
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Zwłaszcza ze zwykle drewniane bez rysunków juz za 500 można kupić ale nie wiem CZY Z materacem...
A patrzyłaś na uzywane? Czasami na prawde ludzie sprzedaja fajne rzeczy za grosze. Ja łóżeczka dostane od sąsiadki-materacyki tylko kupie nowe.

Witam sie z rana w ten ponury,ciemny dzien

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ja miałam za dzień

Zaczęło się od zatkanego nosa oczywiście.
Wczoraj przyszła komoda, zaczęliśmy ją jeszcze wczoraj w nocy z TŻ skręcać, ale końcówkę zostawiłam sobie na dziś rano. Powierciłam więc wszystkie śruby do końca, ustawiłam, sialala. (jutro będzie fotka)
Z tej radości wsiadłam w samochód, pojechałam na drugi koniec miasta do toysrus, bo jeszcze nigdy tam nie miałam okazji zawitać.

Ogólnie beznadzieja, może zabawek dla starszych dzieci jest sporo, ale dla maluśkich jest dość skromny wybór. W takim razie przekulałam się z buta do pobliskeigo carrefoura, tam "małe zakupki", które ledwo dźwignęłam (w wózku lekkie były ). Niedaleko wyjścia jest kawiarnia, gdzie kawa jest na tyle zacna, że nie mogłam przejść obojętnie. Zamówiłam więc mega-wielką bezkofeinową latte i już w ogóle nie wiedziałam jak chwycić zakupy

Samochód miałam zaparkowany w cholerę daleko i jakimś cudem zaczął sobie jeszcze padać orzeźwiający deszczyk ;>

Następnie obrałam kurs na jyska, żeby kupić jakieś koszyki na komodę. Coś tam wybrałam i przy rozpakowywaniu w domu okazało się, że komplet koszy musiał być jakiś rozkompletowany, bo miałam o jeden kosz w komplecie za dużo

Ale jeszcze zanim byłam w domu, podskoczyłam do hurtowni dla dzieci.. O mój boże jakie piękności tam mają, zakochałam się w wózku tako moonlight kremowym z ekoskóry nie mogę znaleźć na necie takiego samego, żeby TŻ pokazać. Przeeeecuuuudowny śliczny!!!!

Ale suma summarum kupiłam tylko wielką poduchęjak cebuszka. Mam nadzieję, że dziś będzie piękny sen

I ostatnia misja- kupić teściówce kopertę na poczcie. Zaparkowałam pięknie, zaszłam na pocztę, potem pogaworzyłam ze spotkaną koleżanką, a następnie do samochodu. I się zaczęło:

Cofam i nagle czuję puknięcie i słyszę wgniataną blachę. Extra. Wysiadam, otwieram drzwi elementowi, który we mnie uderzył również cofając, a tu moja znajoma (wykładowczyni z uniwerku). Była lekko oszołomiona i chyba ogólnie miała beznadziejny dzień, dała mi swój numer i wieczorem miałyśmy się kontaktować w celu otrzymania jej danych. Wracam do auta, ledwo zamykam drzwi, a tu znów uderzenie! Okazało się, że ONA podjechała lekko do przodu i znów zaczęła cofać nie zauważając, że ja tam jeszcze stoję!
Znów wsiadłam i mówię, że w razie gdyby nie zauważyła w tym szoku, znów mnie huknęła. Mój ku**a piękny mercedesik.

Drzwi wgniecione, zderzak zadrapany.
Dane już mam, jutro podpis na oświadczeniu i zgłaszam szkodę.
Świadka też mam. Dwóch panów chciało tę panią na miejscu zabić.

I teraz wciąż siedzę sobie i smarkam;P
o kurcze ale dzień miałaś-oby dziś było spokojniej!!!!

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
\

No ja bym chciała Wiadomo że bez bólu sie nie obejdzie. Ale żeby wody odeszły i akcja porodowa sie sama nakrecała. A nie że wody odeszły a skurcze i rozwarcie nie postepuje

A własnie dzisiaj byłam u kumpeli. To jej wody odeszły o 9. Dopiero po 6h dali jej lek na przyspieszenie. Ok 16 zaczeła miec mega bóle.
Od 16-19 waliła głową w sciane z bólu
masakra
A sam poród parcie trwało 20 min.
damy rade!
Stary 2014-12-06, 09:30   #4089
marcia45
Zadomowienie

Mój Mikołaj dzielnie maluje sypialnie drugi raz. Powiem Wam, że jak kolor wysechł to jest całkiem niezły i wcale nie tak ciemny. Ciekawe co będzie po drugim razie. Później tylko listwy i jedziemy po łóżeczko i łóżko do ikei

Materace kupujemy u producenta polecane przez kuzyna i dla maluszka też weźmiemy sprężynowy kieszeniowy z jakąś warstwą lateksową. Właśnie oni mówili, żeby nie brać gryki-kokos ani samego lateksu, bo podomiez zimno na takim. Ich młodszej córce na początku taki wzieli i się nie wysypiała i przebudzała ciągle z płaczem, zmienili i problem minął. A że ja się nie znam to skorzystam z ich rady.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:34   #4090
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
No to zaczynam się bać bólu. Ale musimy dać radę nie ma innej opcji. Musze skończyć myśleć o bólu bo nakręcenia się nic nie da a gorzej tylko będziemy się bać. Damy rade
Położna na SR mówiła iz poród jak I laktacja zalezy od tego co w głowie. Do porodu trzeba podejść na spokojnie -trzeba sobie mówic korzsci:ze za chwile swoje dziecko sie zobaczy,ze za kilka dni wszyscy bedziecie w domu. Tak samo z laktacja-jesli chcesz karmic piersia to nia bedziesz karmic koniec kropka.

Ja jestem panikara I bólu sie też boje ale tyle kobiet przed nami rodziło że my też dam rade!!!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Mój Mikołaj dzielnie maluje sypialnie drugi raz. Powiem Wam, że jak kolor wysechł to jest całkiem niezły i wcale nie tak ciemny. Ciekawe co będzie po drugim razie. Później tylko listwy i jedziemy po łóżeczko i łóżko do ikei

Materace kupujemy u producenta polecane przez kuzyna i dla maluszka też weźmiemy sprężynowy kieszeniowy z jakąś warstwą lateksową. Właśnie oni mówili, żeby nie brać gryki-kokos ani samego lateksu, bo podomiez zimno na takim. Ich młodszej córce na początku taki wzieli i się nie wysypiała i przebudzała ciągle z płaczem, zmienili i problem minął. A że ja się nie znam to skorzystam z ich rady.
My w ten weeknd też zaczynamy odnawianie pokoiku Wklej foty póżniej Co do materaca to też mi wszyscy odradzają gryke-kokos-ale jeszcze sie nie zdycydowalam co kupie...
Stary 2014-12-06, 09:35   #4091
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Mam niedaleko do sklepu Świat dziecka i tam ceny łóżeczek zaczynają się od 1.000 zł i też bez materacyka. No nie powiem niektóre są prześliczne, ale taka cena to chyba lekka przesada...
czemu takie drogie? nie ma w ogóle w granicach 300 złotych?? To nawet w smyku są, a powiadają że to drogi sklep

Stary 2014-12-06, 09:39   #4092
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
czemu takie drogie? nie ma w ogóle w granicach 300 złotych?? To nawet w smyku są, a powiadają że to drogi sklep
Nie wiem czemu ja tam kupowała nie będę bo jeszcze nie zwariowałam

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2014-12-06, 09:39   #4093
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
trafiłam na coś takiego i się nad tym zastanawiam http://allegro.pl/prince-lionheart-m...831716227.html
cena trochę powala...
Ja własnie jestem na etapie szukania takiej przytulanki która ma w sobie opcje kołysanek. wszystkie które znalazłam I które mi sie podobały cene mają właśnie ponad 100zl.
Stary 2014-12-06, 09:40   #4094
Lila_17
Rozeznanie

Hej U mnie Mikołaja nie było, ale tak ustaliliśmy, a dziś mamy imieniny u Babci, więc szykuje się niezła wyżerka;P
Już o porodzie, ajjj... trzeba jakoś przeżyć, ja dziś miałam taki piękny sen urodziłam Maleństwo i karmiłam piersią, zmieniałam pieluszkę i kładłam spać, ale fajnie, a tu jeszcze tyle czasu trzeba czekać;P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:44   #4095
żona_marcina
Rozeznanie

Witam z rana. Co za cięzki dzień.

Pewnie pomyślicie, że mi odbiło, ale całą noc nie spłam i myślałam co zrobię z dzieckiem/dziećmi po powrocie do pracy. Kto je zawiezie i przywiezie ze szkoły czy przeszkola, jak my wiecznie w pracy a wszędzie daloko i nikogo do pomocy. Będą bidulki siedziły na świetlicy całymi dniami? Jak ja ogarnę ten dom z wielkim ogrodem i psem z dziećmi.

I tak myślałam i myślałam i coraz bardziej mam ochotę przeprowadzić się z powrotem do mojego rodzinnego miasta. Przynajmniej
rodzice by mi w tym pomogli, wszędzie blisko, pełno znajomych. A tu mnie coraz bardziej wszytsko wku......

W myślach sprzedawałam dom, kupowałam działkę i budowałam drugi dom, składałam wniosek o przeniesienie w pracy w Lublinie, siebie zapisywalam w końcu na kurs niemieckiego....

I jestem zła od rana

Cytat:
A u Was dziewczyny był mikołaj?? Co dostałyście? Mi Mikołaj (znaczy mąż ukochany) kupił bluzeczkę i jeszcze dał mi kasę na upatrzony przeze mnie szlafrok (sama bym go nie kupiła, bo 130 zł ale jest śliczny i milutki) więc moje życzenia się spełniły
--------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

a jeszcze byliśmy wczoraj w sklepie dziecięcym i rozglądaliśmy się za wózkami nawet mi się spodobał wózek Graco Symbio Go. Czy któraś miała do czynienia z nim? Albo znajomi? Słyszałyście jakieś opinie o nim?
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1755 o takim mówię
Przekonuje mnie to, że jest lekki, ma pompowane i dobrze skrętne koła, możliwość zmiany kierunku jazdy dziecka takie plusy, które już zauważyłam ale znowu ma bardzo mały koszyk na zakupy no i wydaje mi się, że gondola jest trochę tak jakby ciasna? A może to tylko moje wrażenie?
Mikołaj mnie olał, niech no go tylko kiedyś spotkam

A wózek widziałam, jeżdziłam po sklepie, gondolka chyba była standardowa przynajmniej ja nie zauważyłam jakiś odchyleń od normy.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Ja własnie jestem na etapie szukania takiej przytulanki która ma w sobie opcje kołysanek. wszystkie które znalazłam I które mi sie podobały cene mają właśnie ponad 100zl.
Któraś kiedyś wklejała zdjcia misia z TK Maxa za 49 zł. U mnie niestety nie znalazłam, ale może u was gdzieś będzie? Sama szukam czegoś w rozsądnej cenie

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:45   #4096
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

A wózek widziałam, jeżdziłam po sklepie, gondolka chyba była standardowa przynajmniej ja nie zauważyłam jakiś odchyleń od normy.
może to było tylko moje wrażenie ale ja jestem zielona, więc pewnie się czepiam
i jak Ci się jeździło?? co sądzisz o tym wózku??

Stary 2014-12-06, 09:46   #4097
niunia_ona
Zakorzenienie

Witam. My w miarę wyspani. Brzuch mnie boli po bokach nie wiem co to. Juz tak od wczoraj mi zaczęło eh. Teraz pije kawę i patrze na łóżeczko które jest w kartonie. Moje kosztowało z materacem 220. materac gryka pianko kokos.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:46   #4098
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Cofam i nagle czuję puknięcie i słyszę wgniataną blachę. Extra. Wysiadam, otwieram drzwi elementowi, który we mnie uderzył również cofając, a tu moja znajoma (wykładowczyni z uniwerku). Była lekko oszołomiona i chyba ogólnie miała beznadziejny dzień, dała mi swój numer i wieczorem miałyśmy się kontaktować w celu otrzymania jej danych. Wracam do auta, ledwo zamykam drzwi, a tu znów uderzenie! Okazało się, że ONA podjechała lekko do przodu i znów zaczęła cofać nie zauważając, że ja tam jeszcze stoję!
Znów wsiadłam i mówię, że w razie gdyby nie zauważyła w tym szoku, znów mnie huknęła. Mój ku**a piękny mercedesik.

Drzwi wgniecione, zderzak zadrapany.
Dane już mam, jutro podpis na oświadczeniu i zgłaszam szkodę.
Świadka też mam. Dwóch panów chciało tę panią na miejscu zabić.
I teraz wciąż siedzę sobie i smarkam;P
Zabiłam każdego, kto by mi uszkodził moje ukochane autko

Stary 2014-12-06, 09:47   #4099
niunia_ona
Zakorzenienie

Niby spałam a dalej jestem zmęczona. Ale grypa zazegnana happy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-06, 09:47   #4100
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki witam się z rana Córka już od 7 na nogach i bawi się prezentami od Mikołaja zaraz będę z nią układać puzzle.
tout-petit-fille - szalony dzień miałaś, a swoją droga pogratulować kondycji ja w połowie bym wysiadła, autka szkoda,

żona_marcina- doskonale cię rozumiem sama miałam ten sam problem jak 5 lat temu urodziłam córkę, ale później jakoś się ułożyło, więc nie martw się na zapas, co do odbioru dzieci z szkoły/przedszkola powiem ci że bardzo dużo rodziców jest zmuszone zostawiać dzieci w świetlicy i tak też robią, niestety żyjemy w takich czasach że jedna osoba zazwyczaj nie jest w stanie utrzymać całej rodziny

Aha co do tych materacy u mnie gryka się nie sprawdziła i musiałam kupic lateksowy, a za to u siostry na odwrót więc różnie to bywa,
Idę bo Martynka już mnie woła, czeka mnie układanie puzzli Winx

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2014-12-06 o 09:50
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:51   #4101
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Zabiłam każdego, kto by mi uszkodził moje ukochane autko
Groźna jesteś

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej U mnie Mikołaja nie było, ale tak ustaliliśmy, a dziś mamy imieniny u Babci, więc szykuje się niezła wyżerka;P
Już o porodzie, ajjj... trzeba jakoś przeżyć, ja dziś miałam taki piękny sen urodziłam Maleństwo i karmiłam piersią, zmieniałam pieluszkę i kładłam spać, ale fajnie, a tu jeszcze tyle czasu trzeba czekać;P
Ooo będzie jedzonko zabierz mnie ze sobą he he.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Położna na SR mówiła iz poród jak I laktacja zalezy od tego co w głowie. Do porodu trzeba podejść na spokojnie -trzeba sobie mówic korzsci:ze za chwile swoje dziecko sie zobaczy,ze za kilka dni wszyscy bedziecie w domu. Tak samo z laktacja-jesli chcesz karmic piersia to nia bedziesz karmic koniec kropka.

Ja jestem panikara I bólu sie też boje ale tyle kobiet przed nami rodziło że my też dam rade!!!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

My w ten weeknd też zaczynamy odnawianie pokoiku Wklej foty póżniej Co do materaca to też mi wszyscy odradzają gryke-kokos-ale jeszcze sie nie zdycydowalam co kupie...
Właśnie tak będę karmić i tyle. Czy się komuś podoba czy nie. Napewno damy rade. Trochę krzyku i po bolu będzie.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-06, 09:52   #4102
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
W ikei jest biala owieczka ktora pociaga sie za ogon i gra. Melodyjka cichutka i przyjemna dla ucha. Kosztuje ok 25 zl
Ja sie na nia skusze

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-06, 09:53   #4103
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Któraś kiedyś wklejała zdjcia misia z TK Maxa za 49 zł. U mnie niestety nie znalazłam, ale może u was gdzieś będzie? Sama szukam czegoś w rozsądnej cenie
oooo to musze sie przejść obadać
Stary 2014-12-06, 09:53   #4104
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
może to było tylko moje wrażenie ale ja jestem zielona, więc pewnie się czepiam
i jak Ci się jeździło?? co sądzisz o tym wózku??
Wszystkimi wózkami jeździ się fajnie po sklepie, bo są zwrotne, więc tutaj nie mam doświadczenia.
Ten wózek był w grupie wózków wstępnie wybranych przeze mnie. U mnie liczyły się waga i składanie i dlatego ostatecznie wybrałam Peg Perego. Ten wózek (jak większość) składa się odddzielnie, tzn. aby złożyć spacerówkę trzeba zlożyć oddzielnie stelaż, oddzielnie resztę i to dla mnie było na minus. No i aby wpiąć fotelik trzeba najpierw wpiąć adaptery. Jeśli nie będziesz musiała non stop składać wózka i go wozić w samochodzie tak jak ja to nie musisz patrzeć na takie rzeczy. Generalnie wózek bardzo ładny, elegancki i mi się bardzo podoba wizualnie

Stary 2014-12-06, 09:53   #4105
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Groźna jesteś

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Ooo będzie jedzonko zabierz mnie ze sobą he he.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Właśnie tak będę karmić i tyle. Czy się komuś podoba czy nie. Napewno damy rade. Trochę krzyku i po bolu będzie.
Zapraszam na 17 A Niuniu w wolnej chwili zmienisz mnie z różowego na niebieski Oluś
Stary 2014-12-06, 09:55   #4106
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
W ikei jest biala owieczka ktora pociaga sie za ogon i gra. Melodyjka cichutka i przyjemna dla ucha. Kosztuje ok 25 zl
Ja sie na nia skusze
Kocham Ikee mają tyle pięknych rzeczy.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Zapraszam na 17 A Niuniu w wolnej chwili zmienisz mnie z różowego na niebieski Oluś
Napisz mi wiadomość na skrzynkę ze mam zmienić bo jestem na tel a jak to ja potem zapomnę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-06, 09:56   #4107
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Witam. My w miarę wyspani. Brzuch mnie boli po bokach nie wiem co to. Juz tak od wczoraj mi zaczęło eh. Teraz pije kawę i patrze na łóżeczko które jest w kartonie. Moje kosztowało z materacem 220. materac gryka pianko kokos.
Kładź się i leniuchuj. Kiedy planujesz złożyć łóżeczko? Ja patrzę tesknie na ten kartonik

Stary 2014-12-06, 10:01   #4108
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Kocham Ikee mają tyle pięknych rzeczy.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Napisz mi wiadomość na skrzynkę ze mam zmienić bo jestem na tel a jak to ja potem zapomnę
Napisałam, dziękuję
Stary 2014-12-06, 10:02   #4109
asiulek8
Wtajemniczenie

Zona_marcina - ja zostałam zbesztana przez naczelną matkę polkę mojej rodziny po tym jak powiedziałam, że będę musiała albo do żłobka dać a już na pewno do przedszkola naszą maleńką. Co to ja za matka będę. My nie możemy sobie pozwolić na to żebym nie pracowała. Za to u nich jest eldorado, bo żadne nie pracuje bo nie muszą...

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2014-12-06, 10:02   #4110
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Wszystkimi wózkami jeździ się fajnie po sklepie, bo są zwrotne, więc tutaj nie mam doświadczenia.
Ten wózek był w grupie wózków wstępnie wybranych przeze mnie. U mnie liczyły się waga i składanie i dlatego ostatecznie wybrałam Peg Perego. Ten wózek (jak większość) składa się odddzielnie, tzn. aby złożyć spacerówkę trzeba zlożyć oddzielnie stelaż, oddzielnie resztę i to dla mnie było na minus. No i aby wpiąć fotelik trzeba najpierw wpiąć adaptery. Jeśli nie będziesz musiała non stop składać wózka i go wozić w samochodzie tak jak ja to nie musisz patrzeć na takie rzeczy. Generalnie wózek bardzo ładny, elegancki i mi się bardzo podoba wizualnie
W sumie to nie będę musiała zbyt często wozić go w samochodzie A poza tym mam zawsze pod ręką męża to mi najwyżej pomoże Jeszcze decyzji nie podjęłam, ale zastanawiam się nad nim

Dziękuję Ci za opinię

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości