|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Perse co tam u Ciebie?
Jak Arturro?
|
#1442 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Ja szukam przyczyny wszędzie, nawet w tych zębach;p ale wszystko jest ok a 8 miałam usuwaną w lipcu. Wyniki badań w normie, muszę tylko tarczyce zbadać jeszcze. Mój synek też nie chce sikać na nocnik i nie ma siły ani argumentów aby go do tego przekonać, widocznie jeszcze nie i tyle. A tak w ogóle to co polecacie na prezent dla 2 latka? bo mi skończyły się pomysły
|
|
#1443 |
|
Konto usunięte
|
Berbie teściowa wiedziała od początku. Ona jest taka, że cieszy się jak się jej dzieciom wiedzie, więc i z naszej budowy się cieszy
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Dwakolory tak, dobrze obstawiłaś ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1444 |
|
Rozeznanie
|
U mnie był Mikołaj w czwartek
skubany dobrze się zakamuflowal...ale zaraz go nie rozpracuje![]() Uwielbiam kalendarze zdzieraki wiec trafił idealnie,a aniołek idealnie będzie pasowało do kominka który dostalam od Inutil 2 lata temu ![]() Dziewczyny czasu mi brak na pisanie Ale zaraz wejde na kompa bo muszę wyszpiegowac Mikołaja ![]() Monia ciesze się ze prezent się podoba i mam nadzieje ze babeczki wyjda ![]() No właśnie TŻ mówił,ze go chyba nie pamietalas i wzielas za listonosza
|
|
#1445 |
|
Konto usunięte
|
Piękne prezenty
wszystkie i u wszystkich ![]() Monika skąd wzory na misiaki świąteczne? Robiłaś na plastikowej kanwie? Ja nie mogę skończyć moich aniołków - mam zrobione 2 i kawałek 3, a jeszcze 1 został. Ale może dzisiaj wieczorem, bo mąż do pracy idzie i myślę o czymś następnym, a mam zapas plastikowej kanwy ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1446 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49229978]Berbie teściowa wiedziała od początku. Ona jest taka, że cieszy się jak się jej dzieciom wiedzie, więc i z naszej budowy się cieszy [/QUOTE]a jak rodzeństwo tż? będą pomagać teściowej? Krzyś ma poranną drzemkę a ja właśnie popijam cappuccino i jem ciasteczka dziekuję Mikołaju rano był u nas Mikołaj i Krzyś aż piszczał bawiąc się nowym oball
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest badanie na przeciwciała antykardiolipidowe?? |
|
|
|
|
#1448 |
|
Konto usunięte
|
Berbie nie będą mieli wyjścia
![]() Słodka nie tylko te przeciwciała. Na stronie diagnostyki jest pakiet badań na nadkrzepliwość krwi i to są wszystkie te badania... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas wczoraj rodzinne mikolajki byly, akurat siostra z rodzina byla. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49230433]Monika skąd wzory na misiaki świąteczne? Robiłaś na plastikowej kanwie? Ja nie mogę skończyć moich aniołków - mam zrobione 2 i kawałek 3, a jeszcze 1 został. Ale może dzisiaj wieczorem, bo mąż do pracy idzie i myślę o czymś następnym, a mam zapas plastikowej kanwy ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Z gazety hafty polskie, jakis stary numer, rok albo i 2 lata temu kupiona. Tak, na plastikowej. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Aniolek z makaronu, tylko glowa z drewnianego koralika i wlosy z kaszy. Bombke robilam z Jakubem 2 popoludnia, ja robilam i pilnowalam szpilek a on wisial mi na plecach, probowal podbierac materialy albo bawil sie swoja styropianowa bombka. |
|
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja dziś pospałam,tż wział małego a ja przed chwiląwstałam.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Wieka22, najlepsza wszędobylska rączka
![]() zaglądaj częściej ![]() ![]() ![]() masz świetnego Mikołaja no i zmienia Ci się syn niebywale
|
|
#1452 |
|
Rozeznanie
|
Ja obstawiam Hope
zgadłam??? ![]() piszecie o piciu z butelki...moja U pije najczęściej łyżeczką, mleko rano z butli, ale ja muszę trzymać, bo hrabinie ręce chyba cierpną... z bidonu lubi pić, ale najlepsza zabawa wziąć łyka i robić fontannę ustami ![]() a u nas mycie zębów to katorga...na początku myje sama, potem poprawiamy my, ale jest taki ryk ![]() Ewel Uśka też ma taki ciemny osad na górnych jedynkach, ale dentystka kazała się tym nie przejmować Fiol o co chodziło temu pediatrze, bo nie rozumiem go ![]() Kucyk a ten wynik przesądza już o celiakii?czy jest jeszcze szansa, że nie ma? U nas rano był foch, bo Julek nie zauważył prezentu pod łóżkiem, przyleciał z płaczem, że Mikołaj jednak widział jak on bije Dzidzie...
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Wieka jest duża szansa że nie ma. Ale znając nasze zezowate szczęście to będzie miał
Szczerze mówiąc liczyłam ze nie będzie miał tych genów i problem z głowy. Dokopałam się do tych najnowszych badań (październik 2014) o glutenie. No i wychodzi na to że te ekspozycję ( między 4 a 6mc życia ) na gluten nic nie dają. Taka sama ilość dzieci (z genami celiakii) zachorowała na celiakie, zarówno przy ekspozycji na gluten jak i dostając placebo. Czyli nie muszę się spieszyć. Narazie od 5 dni jest tylko na nutramigenie i sinlacu. Wszystko odstawiłam i rozpoczne rozszerzenie diety od nowa
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1458 | ||||
|
Zadomowienie
|
Rena bardzo się cieszę, że u Ciebie a raczej u Was wszystko dobrze Pani super, że tym razem nie jesteś "słodką" mamuśką Monia jak Twoja dzidzia? daje Ci już o sobie znać? znaczy kopie? Alfa jeszcze kilka tygodni i jest szansa, że wrócą Ci siły, znaczy w II trymestrze. Agatko a ty to sie na nas obraziłas chyba bo sie cos ostatni odmeldowałas z forum ![]() Hope współczuję bóli, gratuluję znajdka jak go nazwiecie? Cytat:
Ja po długim czytaniu, rozmowach zdecydowała E. szczepić zwykłymi a nie skojarzonymi, z tym, że DTP szczepiliśmy właśnie tak jak Perse pisała tą wersją z łagodnym krzytścem (wykupywaliśmy sami na receptę szczepionke Infanrix DTPa cena ok.80zł) do tego na wzwB kontynuowaliśmy taką szczepionką którą E. dostała w szpitalu (u nas to było EngerixB) więc z tych refundowanych to Emilka dostała tylko HiB i Polio. Oprócz tego szczepiliśmy na rota i pneumokoki. Tylko po drugim szczepieniu E. miała lekką gorączkę, reszta odpukać bez problemów. Co do płaczu to płacz był okrutny, ale trwał chwilę. Akurat wyznacznik płaczu jest tutaj najmniej istotny według mnie. Cytat:
Cytat:
![]() Piękna świąteczna pamiątka Cytat:
|
||||
|
|
|
#1459 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam bardzo duże spadki cukru dziś. Nie wiem czemu. Czy w ciąży można podnieść czekolada czy to jest dla tych co nie są w ciąży? Po obiedzie miałam 77 i że strachu wypiłam mleko bo nie wiedziałam co mogę
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Anita - czasem wieczorem jak klade sie spac cos czuje ale do konca nie mam pewnosci czy to to. Mam wrazenie ze przez tluszcz na brzuchu poczuje pozniej niz przy J.
|
|
|
|
#1461 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49197217] Berbie a może i macie z Reną rację... Nic. Jak będę miała wszystkie wyniki to jadę do prof. Skrzypczak do Poznania. I ona powie co jest grane. Dopóki nie będę wiedziała od niej co jest, to nie ma co panikować.[/QUOTE] dobry plan Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49225584]Słodka, Ewusia gdzie zniknęłyście? ![]() [/QUOTE] ja zaglądam ale nie miałam czasu nadrabiać Cytat:
Cytat:
za badania dobrze ze już masz wszystko oczyszczone... ja też sobie tak jak Ty pomyślałam kiedy gin mi powiedziała ze mam macicę pięknie oczyszczoną... no ale tłumaczę sobie że to szczęście w nieszczęściu Cytat:
Cytat:
![]() Moje wyniki wyszły w miarę ok, ale gin mi i tak wdrożyła profilaktykę, bo powiedziała że to jest najskuteczniejsze. W badaniach może na ten moment nic nie wyjść, a jak beta znów będzie wysoko to wtedy wyjdzie, więc podobno lepiej dmuchać na zimne Super prezenty Mikołajkowe fajny macie ten zwyczaj z wymianą prezentów |
||||||||
|
|
|
#1462 |
|
Konto usunięte
|
U mnie gin powiedział tylko, że "w brzuszku wszystko ok"
także można to powiedzieć w inny sposób ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#1464 |
|
Zadomowienie
|
Mikołajek Berbie cudny- normalnie klon matki
![]() Zazdroszcze, moj to klon taty. Heh.. Rena, hop, hop!? |
|
|
|
#1465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam elektryczną - oral b - ale mam też zwykłą... ojjjj kurcze niedobrze - najbardziej się tego boję w ciąży... Cytat:
jestem jestem nie miałam sił wejść na wizaż....wczoraj i dziś miałam zajęcia ze studenciakami jeszcze tylko 2h za tydzień i koniec ----------------------------------------------------------------------- utnijcie mi głowę prooooooooszę
|
|
#1466 |
|
Konto usunięte
|
Rena jest wszystko ok. Na pewno! Ale jak masz się denerwować to jedź
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49236725]Rena jest wszystko ok. Na pewno! Ale jak masz się denerwować to jedź
[/QUOTE]u mnie od razu będą chcieli mnie zostawić...poza tym odpycham od siebie te myśli (choć wracają) i nie chcę się złamać, bo to oznaczałoby, że zwątpiłam...ehhh zakręcone może to co piszę, ale tak czuję...
|
#1468 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
kubek a ja troszkę bym chciała, żeby Krzyś był podobny do tż. bo wiem jak by uszczęśliwiłoby go, żeby mu ktoś powiedział, że jego synek jest podobny do niego. a tu wszyscy tylko cała mama
![]() Cytat:
jak kaszel?
|
|
#1470 |
|
Konto usunięte
|
Rena nie musisz się zgadzać, żeby zostać. Masz prawo zażądać, żeby Cię zbadali, ale wcale nie musisz się kłaść na oddział
Mnie ostatnio lekarz też chciał zostawić na obserwacji, a okazało się, że nie było po co... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

i chyba dzięki niemy nie załamałam się, dla niego codziennie musiałam wstać z łóżka i normalnie funkcjonować.. pocieszał mnie, po raz kolejny nadał sens mojemu życiu i też wierzę, że jeszcze będzie miał rodzeństwo
w końcu tamta ciąża była niemal bezproblemowa, przynajmniej na tym etapie
skubany dobrze się zakamuflowal...ale zaraz go nie rozpracuje
coming soon lipiec'2016

dziekuję Mikołaju 

fajny macie ten zwyczaj z wymianą prezentów